Μόνιμες Στήλες Press Start Press Start: Συμφωνείτε με την μη εισαγωγή δίσκων στις retail εκδόσεις;

Press Start: Συμφωνείτε με την μη εισαγωγή δίσκων στις retail εκδόσεις;

Monday, 30 Oct 2017  | in Press Start  | Γράφτηκε από τον Γιώργος Λόλας   | (7 σχόλια)
Γιώργος Λόλας

Γιώργος Λόλας  

Press Start: Η στήλη των αναγνωστών μαζί σας κάθε Δευτέρα. Ελάτε να συζητήσουμε μαζί ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν τα video games.
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/be/13/89/press-start-retail-no-disc-9-1509362555.jpg
 

Press Start: Συμφωνείτε με την μη εισαγωγή δίσκων στις retail εκδόσεις;

Πρώτα χάθηκε το manual, στο τέλος δεν θα έχουμε ούτε την θήκη.

Πριν αρκετά χρόνια, οι retail εκδόσεις των games συνοδεύονταν από ένα πλούσιο βιβλιαράκι οδηγιών (το γνωστό manual) το οποίο περιείχε πληροφορίες για το εκάστοτε παιχνίδι, επεξήγηση του χειρισμού και των μηχανισμών του gameplay. Στις περισσότερες περιπτώσεις μπορούσες εκεί να βρεις επίσης tips, αρκετό lore για τον κόσμο του παιχνιδιού, εικόνες με τους χαρακτήρες και άλλα ενδιαφέροντα πραγματάκια.

Στην προσπάθειά τους να μειώσουν το κόστος των retail εκδόσεων, οι εταιρείες ανάπτυξης και οι publishers αποφάσισαν να “σκοτώσουν” τα manuals και πλέον είναι είδηση εάν ένα game περιλαμβάνει βιβλιαράκι οδηγιών. Πριν από λίγες ημέρες βγήκε μια είδηση η οποία με δυσαρέστησε αρκετά, θα μπορούσα να πω ότι νευρίασα κιόλας. Η Bungie αποφάσισε να μην συμπεριλάβει τα game discs μέσα στις retail εκδόσεις του Destiny 2. Μάλιστα, ακόμα και οι συλλεκτικές εκδόσεις περιλαμβάνουν απλά έναν κωδικό για το Battle.net και ένα... χάρτινο δισκάκι στη θήκη του παιχνιδιού. Σαν κάτι να λείπει. Εάν αυτό γίνει μόδα, τότε οι retail εκδόσεις δεν θα έχουν κανένα λόγο ύπαρξης, αφού πέρα από τους συλλεκτικούς λόγους, πολλοί αγοράζουν τα αγαπημένα τους games σε retail για να μην χρειαστεί να κατεβάσουν όλο το παιχνίδι.

Εσείς συμφωνείτε με την πρακτική να μην περιλαμβάνεται το δισκάκι στις retail εκδόσεις; Γράψτε μας τα σχόλιά σας στο κάτω μέρος του άρθρου.

Μόνιμες στήλες προηγούμενης εβδομάδας:
Δευτέρα: Press Start - Συμφωνείτε με την εισαγωγή βίαιων games στο Switch; (Γιώργος Λόλας)
Κυριακή: eSports - Τα eSports στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 (Γιώργος Λόλας)

Community Blogs προηγούμενης εβδομάδας:
24/10/17: Επίπεδα δυσκολίας και πράσινα τέρατα (TheReaper)

Γράψτε το δικό σας blog και πάρτε μέρος στον μηνιαίο διαγωνισμό του GameWorld

User Reviews προηγούμενης εβδομάδας:
23/10/17: Tales from the Borderlands (Shikabane_Hime7 - Παναγιώτης Πολυδεύκης)
26/10/17: Marvel vs. Capcom: Infinite (Dante_Sparda796) - Αντώνης Φωστιέρης)
28/10/17: Hellblade: Senua’s Sacrifice (Divine Raiden - Άγγελος Προβέτζας)

Γράψτε το δικό σας user review και πάρτε μέρος στον μηνιαίο διαγωνισμό του GameWorld

Διαβάστε τα προηγούμενα άρθρα της στήλης Press Start. Μπορείτε να προτείνετε τα επόμενα θέματα που θα θέλατε να έχει η στήλη στο σχετικό forum topic.

Καλή εβδομάδα σε όλους!

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 DimutriKs (Level 16) 30/10/2017 14:11
Retail έκδοση που σου δίνει κωδικό απλά για κατέβασμα δεν είναι retail τέλος. Σε λίγο θα καταργήσουν και τα πλαστικά κουτάκια και θα έχουν ένα χαρτί με εξώφυλλο που θα έχει κρυμμένο τον κωδικό. Όμως είναι λογικό να προτιμάν οι developers το digital και να προσπαθούν να αποφύγουν όσο μπορούν το retail κομμάτι καθώς στην 1η περίπτωση το κόστος για να το δώσεις στους publishers είναι μηδαμινό. Αλλά εμείς που έχουμε ίντερνετ της κακιάς ώρας η έναν γεμάτο σκληρό με games θα υποφέρουμε πολύ με αυτές τις πρακτικές. Ωστόσο το μέλλον του gaming μόνο ευοίωνο δεν προβλέπετε. Standars editions σε full prises που δεν περιλαμβάνουν όλο το παιχνίδι (βλέπε ac: o), lootboxes και microtranctions ακόμα και σε single player παιχνίδια εννοείτε full prise (SoW και 2κ18), always online ακόμα και αν δεν χρειάζεται (nfs 2015 και προσεχώς το επόμενο) και με βάση τις δηλώσεις τις microsoft για τα single player games:
http://www.gameworld.gr/component/content/article/179-2014-05-19-05-44-56/29870-microsoft-%E2%80%9Ct%CE%B1-single-player-games-%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B9%CF%84%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF-budget%E2%80%9D/#fieldsTab
που αν το συνδυάσουμε με το γεγονός πως όλο και περισσότερες εταιρίες ανάπτυξης δίνουν μεγαλύτερο βάρος στο online κομμάτι, φαίνεται πως σε λίγα χρόνια τα single player games χωρίς μικροσυναλλάγες και lootboxes θα είναι εξαιρέσεις στον ωκεανό. Οδεύουμε ολοταχώς σε μια εποχή όπου το gaming θα είναι ένα πανάκριβο χόμπι και όχι απλά ακριβό, όπου μόνο τα online multiplayer παιχνίδια θα μείνουν στην αγορά και που θα πληρώνεις τα games σαν συνδρομές. Θα πεθυμήσουμε τις εποχές που με ένα season pass η μια goty είχες όλο το game...
#2 +1 Serebrian (Level 20) 30/10/2017 14:27
Tουλάχιστον αστείο το εγχείρημα. Θυμάμαι όταν αγόρασα το Axis and Allies πριν κάμποσα χρονάκια πόσο διάβασμα είχα ρίξει στο Manual. Διάβαζα για στρατηγούς, μονάδες και άλλα τέτοια ωραία. Ακόμα έχω τη συσκευασία με Cd και Manual και θέλω να την έχω όπως πολλά άλλα. Αγόρασα BF1 είχε τουλάχιστον το CD. Τώρα να πάω, να αγοράσω και να αντικρίσω αυτό το χάλι ε εντάξει δεν αξίζει. Αλλά το βλέπω να γίνεται πρακτική όπως πολλά άλλα πριν από αυτό.
#3 Kalliniki (Level 18) 30/10/2017 19:35
Το θεωρώ απαράδεκτο αυτό που έκανε η Bungie. Αν η retail έκδοση δεν περιλαμβάνει και το δισκάκι, για εμένα δεν θεωρείται retail έκδοση. Αν θα το ήθελα σε ψηφιακή μορφή θα το αγόραζα από online store. Σε μερικά χρόνια όπως το βλέπω δεν θα υπάρχουν οι retail εκδόσεις. Ή θα βγάζουν συγκεκριμένη ποσότητα ή θα την παραγγέλνεις και θα περιμένεις μήνα ή μήνες για να έρθουν μιας και θα περιμένουν να συγκεντρωθούν πολλές παραγγελίες για να ξεκινήσει η παραγωγή. Η retail εκδόσεις σιγά-σιγά πεθαίνουν και είναι κρίμα. Εγώ προτιμώ χίλιες φορές τις retail εκδόσεις παρά τις ψηφιακές.
#4 ashbringer (Level 25) 31/10/2017 15:09
Οι retail εκδόσεις θα πρέπει να είναι πλούσιες σε περιεχόμενο και όχι το σημερινό χάλι στο οποίο βρίσκονται οι περισσότερες.Νι ώθεις ότι έχεις δώσει τα χρήματά σου τζάμπα και πολλές φορές εκτός απο την απαράδεκτη έκδοση είναι απαράδεκτος και ο τίτλος που παίζεις οπότε διπλό το κακό.Ναι μεν προσπαθούν να μειώσουν το κόστος έκδοσης των retail εκδόσεων αλλά θα πρέπει να μειώσουν και το κόστος προς τον αγοραστή. το οποίο χτυπάει τις περισσότερες φορές τα 50-60 ευρώ με άδειο κουτί (μόνο το δισκάκι μέσα)
#5 the_prophet1987 (Level 22) 31/10/2017 23:04
Οι μεγάλοι Publishers εκδίδουν οι ίδιοι τα παιχνίδια τους,έτσι?Ένα σημαντικό ποσό ξοδεύει ο Publisher γι αυτή τη δουλειά.Απο τη στγμή που δεν υπάρχουν δισκάκια στην retail έκδοση και η τιμή παραμένει ως έχει τότε μιλάμε για κλεψιά.Δεν γνωρίζω αν πράγματι κρατάνε ίδιες τις τιμές οι εταιρίες σε τέτοιες περιπτώσεις αλλά αν το κάνουν και ο κόσμος δεν αντιδράσει,τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας.Όποιος έχει αγοράσει τέτοια retail έκδοση χωρίς δισκάκι ας με διορθώσει.Θα χαρώ πολύ να κάνω λάθος στη συγκεκριμένη περίπτωση. ;-)
#6 Shikabane_Hime7 (Level 29) 07/11/2017 09:55
Προσωπικά προτιμώ πλέον την digital μορφή για λόγους ασφάλειας και χώρου. Όμως το να βγάζεις σε retail ένα παιχνίδι και αντί για δίσκο να έχει απλά κωδικό για να το κάνεις activate online ε είναι τεράστια κοροιδία!
#7 billfrigas (Level 17) 08/11/2017 23:49
απλα απαραδεκτο, στηριξτε σε οτι φορματ και αν παιρνετε τα παιχνιδια σας σε retail και οχι σε ψηφιακη μορφη
Notification