Μόνιμες Στήλες Press Start Press Start: Συμφωνείτε με την εισαγωγή βίαιων games στο Switch;

Press Start: Συμφωνείτε με την εισαγωγή βίαιων games στο Switch;

Monday, 23 Oct 2017  | in Press Start  | Γράφτηκε από τον Γιώργος Λόλας   | (3 σχόλια)
Γιώργος Λόλας

Γιώργος Λόλας  

Press Start: Η στήλη των αναγνωστών μαζί σας κάθε Δευτέρα. Ελάτε να συζητήσουμε μαζί ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν τα video games.
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/thumbnail/320x180s/44/fa/9c/press-start-violence-nintendo-1-1508752564.jpg
 

Press Start: Συμφωνείτε με την εισαγωγή βίαιων games στο Switch;

Αλλαγή πολιτικής από την Nintendo.

Η Nintendo ήταν ανέκαθεν κατά των βίαιων games και αυτών που απευθύνονται στις μεγαλύτερες ηλικίες. Το target group της ιαπωνικής εταιρείας ήταν πάντοτε οι μικρότερες ηλικίες, κάτι που αντικατροπτίζεται και στα games που βλέπουμε να κυκλοφορούν στις κονσόλες της. Ταυτόχρονα, πολλοί την είχαν κατηγορήσει ότι απευθύνεται κατά κύριο λόγο στους casual gamers, αφήνοντας την hardcore κοινότητα απ’ έξω. Αυτό το είδαμε ειδικότερα στο Wii, το οποίο έκανε τεράστια εμπορική επιτυχία λόγω της πολιτικής της Nintendo να δώσει στους φίλους της casual περιεχόμενο μέσω των motion controls.

Εξάλλου, οι μασκότ της Nintendo ήταν ανέκαθεν ο Mario, ο Link από τα The Legend of Zelda και ο Donkey Kong από τα ομώνυμα games. Υπήρχαν βέβαια μερικές εξαιρέσεις στον κανόνα και είχαμε δει να κυκλοφορούν games που έχουν ως πρώτη ατραξιόν την βία, όπως το ZombiU αλλά και τα Resident Evil. Πλέον όμως η Nintendo φαίνεται πως θέλει να αλλάξει πολιτική και να κάνει ένα γερό άνοιγμα στους gamers μεγαλύτερης ηλικίας και στα βίαια games ή αυτά που περιλαμβάνουν σεξουαλικές σκηνές. Οπότε, μετά τα mobile games, η ιαπωνική εταιρεία έχει ως στόχο να χτυπήσει τον ανταγωνισμό στα ίσα, διαθέτοντας και η ίδια βίαια games για τους hardcore fans της. Ποια θα μπορούσε να είναι η αντίδραση της κοινότητας όμως; Αυτό μένει να το δούμε μέσα στα επόμενα χρόνια.

Εσείς συμφωνείτε με την εισαγωγή βίαιων games στο Switch και το άνοιγμα της Nintendo στις μεγαλύτερες ηλικίες; Γράψτε μας τα σχόλιά σας στο κάτω μέρος του άρθρου.

Διαβάστε τα προηγούμενα άρθρα της στήλης Press Start. Μπορείτε να προτείνετε τα επόμενα θέματα που θα θέλατε να έχει η στήλη στο σχετικό forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Lyricaldemon (Level 22) 23/10/2017 14:27
Όταν κάτι ονομάζεται παιχνιδομηχανή ασφαλώς και πρέπει να έχει και βίαιους τίτλους.
#2 ashbringer (Level 25) 23/10/2017 17:19
To τι θα αγοράσει ο καθένας βίαιο η όχι είναι δική του επιλογή είτε το κάνει για τον ίδιο είτε για το παιδί του πχ.Η εισαγωγή παιχνιδιών που απευθύνονται και σε μεγαλύτερες ηλικίες είναι κάτι που η Nintendo επρεπε να έχει κάνει εδώ και καιρό.
#3 the_prophet1987 (Level 22) 24/10/2017 15:22
Ναι έπρεπε να ανοιχτεί η Nintendo και σε άλλες μερίδες κοινών,γιατί καλοί οι παλιοί αλλά είναι δύσκολο για κάποιον που "ψάχνεται" για νέα κονσόλα να τον τραβήξει το Switch.Χαίρομαι που έρχονται πολλοί μεγάλοι αλλά και πολλοί indie τίτλοι στο Switch.Το γεγονός οτι κάποια απο αυτά τα παιχνίδια είναι βίαια δε νομίζω οτι θα επηρεάσει τη Nintendo,αυτό που μπορεί να τους επηρεάσει είναι η κριτική των παλιών φανς σχετικά με το θέμα αυτό και κατα πόσο θα είναι σωστή.
Notification