Top 10: Οι κορυφαίοι χαρακτήρες του Call of Duty

Hot
Top 10: Οι κορυφαίοι χαρακτήρες του Call of Duty

Top 10: Οι κορυφαίοι χαρακτήρες του Call of Duty

Γιατί όταν το καθήκον τους καλεί, είναι πάντα εκεί!

Η σειρά Call of Duty μπορεί να έχει τα καλά της και τα κακά της, μπορεί ορισμένοι να μην βρίσκετε βάθος και ενδιαφέρον στους χαρακτήρες της, μπορεί να στηρίζεται ενδεχομένως περισσότερο στο multiplayer, όμως κανείς δεν αμφισβητεί πως τελικά το campaign σε κάθε παιχνίδι είναι μια "κινηματογραφική" εμπειρία με υψηλά production values και δυνατές σκηνοθετικά στιγμές που θα μείνουν έτσι κι αλλιώς στην gaming ιστορία. Από πυρηνικές εκρήξεις, εκτελέσεις, τρομοκρατικές επιθέσεις μέχρι την πτώση του ναζιστικού Βερολίνου και μάχες ακόμη και στο διάστημα, το μενού που μας έχει προσφέρει η σειρά τόσα χρονιά είναι αν μη τι άλλο πολύ πλούσιο και θα το θυμόμαστε για καιρό.

Τις ιστορίες αυτές πλαισιώνουν ωστόσο και απροσδόκητα ενδιαφέροντες χαρακτήρες, τηρουμένων των αναλογιών ενός καταιγιστικού FPS. Επειδή η Infinity Ward μπλέκει όμορφα τα σενάριά της και τους πρωταγωνιστές της, έχουμε μετά από όλα αυτά τα games σχηματίσει μια καλύτερη άποψη για πολλούς εξ αυτών και έτσι σήμερα θα επιχειρήσουμε να αναδείξουμε τους δέκα που μας έκαναν περισσότερη εντύπωση ή ξεχώρισαν με κάποιον τρόπο. Επειδή κάποια πράγματα δεν γινόταν να μην αναφερθούν, να σημειώσουμε εδώ πως μοιραία περιέχονται κάποια spoilers στο σημερινό Top 10, τα οποία φροντίσαμε να περιορίσουμε όσο ήταν δυνατόν. Όπως πάντα, στην τελική επιλογή μας βοηθήσατε και εσείς, καθώς οι μισές επιλογές προέκυψαν από την δική σας ψήφο στο σχετικό topic του forum και οι άλλες μισές από την συντακτική ομάδα του GameWorld.

10: Lieutenant General Shepherd
Nickname: Gold Eagle
Χώρα: H.Π.Α.
Εμφανίζεται: Call of Duty: Modern Warfare 2

cod-10-sheperd
Κλασική φιγούρα "γερακιού" του πολέμου, ο μυστακοφόρος στρατηγός Shepherd είναι ο κακός στην ιστορία του Modern Warfare 2 η οποία ομολογουμένως πήγε την σειρά ένα βήμα παραπέρα. Όντας ένας σκληρός και αδιάλλακτος άντρας δεν διστάζει ακόμη και να μαχαιρώσει πισώπλατα και να σκοτώσει συμμάχους του, και αποφασίζει να κηρύξει έναν παράλογο πόλεμο για το "καλό" της πατρίδας του. 

Ο "Gold Eagle" δείχνει να είναι και το ιδανικό αντίπαλο δέος του Captain Price, κάτι που κάνει την τελική τους αναμέτρηση μια από τις πιο δυνατές της σειράς.

9: Yuri
Χώρα: Ρωσία
Εμφανίζεται: Call of Duty: Modern Warfare 3

cod-10-yuri

Ο Υuri είναι ένας πραγματικός badass. Ο σκληροτράχηλος και άρτια εκπαιδευμένος πρώην Spetsnaz, πρώην υπερεθνικιστής αλλά μετανιωμένος για τα πιστεύω του (βλέποντας τον απάνθρωπο χαρακτήρα του Vladimir Makarov), μοιάζει σαν ένας συνδυασμός των καλύτερων μαχητών του παιχνιδιού.

Είναι ο άνθρωπος που σώζει την ζωή του Captain Price και "τελειώνει" το κεφάλαιο του Makarov. Απλά respect στον Yuri!

8: Dimitri Petrenko
Χώρα: Ρωσία
Nickname: Hero of Stalingrad
Εμφανίζεται: Call of Duty: World at War , Call of Duty: Black Ops

cod-10-petrenko
Όταν το ψευδώνυμο με το οποίο είσαι γνωστός είναι "ο ήρωας του Stalingrad", μάλλον σημαίνει ότι είσαι ένας πολύ ζόρικος τύπος! Η αλήθεια είναι ότι η παρουσία του Dimitri Petrenko στα εν λόγω games συνοδεύεται από μερικά από τα πιο αξιομνημόνευτα στιγμιότυπα που έχουμε δει στη σειρά γενικότερα. 

Ξεκινώντας από την πρώτη μας επαφή ακόμα όπου συνέρχεται μέσα σε ένα σωρό από πτώματα, ένας νεαρός στρατιώτης του Κόκκινου Στρατού τότε, ο Petrenko όχι μόνο αποδεικνύεται φυσικό ταλέντο στο Sniper rifle, όχι μόνο σώζει τον (ακόμα πιο badass) Viktor Reznov ουκ ολίγες φορές, όχι μόνο γίνεται σταδιακά ένας από τους γενναιότερους στρατιώτες της Ρωσίας, αλλά αποδεικνύεται ο άνθρωπος που έχει τα "καρύδια" ακόμη και όταν τον πυροβολούν, να σηκώνει ηρωικά την Ρωσική σημαία στο Reichstag στο Βερολίνο.

7: Frank Woods
Χώρα: H.Π.Α.
Εμφανίζεται: Call of Duty: Black Ops, Call of Duty: Black Ops II, Call of Duty: Black Ops: Declassified

cod-10-woods
Ένας από τους πιο χαρακτηριστικούς και "κινηματογραφικούς" πρωταγωνιστές της σειράς, ο Woods μοιάζει βγαλμένος από (αντί)πολεμική ταινία των '70s-'80s για το Βιετνάμ, με το μούσι του και την κορδέλα α λα Rambo στο μαλλί.

Είναι ένας τύπος που θα κάνει την δουλειά χωρίς να υπολογίζει την δυσκολία ή τις εις βάρος του πιθανότητες, έχει δεκάδες τρόπους να επιβιώνει σε αντίξοες καταστάσεις αλλά παράλληλα δείχνει πάντα ένα ειλικρινές ενδιαφέρον για τους συμπολεμιστές του και έχει μια "αύρα" ανθρώπου που εν τέλει απεχθάνεται την καφρίλα του πολέμου. Ωστόσο, θα κάνει ότι χρειάζεται για να μείνει ζωντανός, με αποτέλεσμα για εμάς μερικές από τις πιο "δυνατές"" σεκάνς της σειράς.


6: Alex Mason

Χώρα: H.Π.Α.
Nickname: MsnA_363:77:392, Willem van der Berg, Al
Εμφανίζεται: Call of Duty: Black Ops, Call of Duty: Black Ops II, Call of Duty: Black Ops: Declassified

cod-10-mason
Η γνωριμία μας με τον Alex Mason γίνεται με έναν τελείως διαφορετικό τρόπο από ότι είχαμε συνηθίσει στην σειρά. Αυτή τη φορά ο στρατιώτης μας κρατείται σε ένα περίεργο δωμάτιο όπου τον ανακρίνουν ακόμα πιο περίεργοι τύποι, και οι πληροφορίες που δίνει μέσα σε μια ψυχεδελική παραζάλη από τα ναρκωτικά που του έχουν χορηγηθεί αποτελούν τις περιπέτειες που αναβιώνουμε. Και όπως φαίνεται, ο Alex Mason έχει πολλές ιστορίες για να διηγηθεί! 

Από απόπειρες δολοφονίας του Fidel Castro στην Κούβα και αιχμαλωσία στα Σοβιετικά Γκούλαγκ μέχρι την μάχη του Khe Sanh στην κόλαση του Βιετνάμ, ο Mason έχει βιώσει παραπάνω πόλεμο από όσο αντέχει ο μέσος άνθρωπος. Λογικό να έχει χάσει κάπως τον εαυτό του στην όλη διαδικασία, αν και διακατέχεται από μια αίσθηση του δικαίου, όπως αποδεικνύεται. Ίσως είναι ο πιο ιδιαίτερος χαρακτήρας της σειράς και φυσικά απόλυτα badass, όπως πρέπει.


5: Vladimir Makarov

Χώρα: Ρωσία
Nickname: First Horseman, Kingfish
Εμφανίζεται: Call of Duty 4: Modern Warfare, Call of Duty: Modern Warfare 2, Call of Duty: Modern Warfare 3

cod-10-makarov
Ο Vladimir Makarov είναι αυθεντικά και χωρίς δισταγμούς κακός. Η υπερεθνικιστές τρομοκράτες των οποίων ηγείται είναι υπεύθυνοι για μερικά από τα πιο συγκλονιστικά σκηνικά που είδαμε κυρίως στα Modern Warfare 2 και Modern Warfare 3, με αποκορύφωμα την αλησμόνητη αποστολή "No Russian" της οποίας η καφρίλα και η βαρβαρότητα δίχασε και σημάδεψε τους φίλους της σειράς. 

Ο Makarov είναι ένας παρανοϊκός τύπος που θεωρεί ότι τα έργα του και οι πράξεις του είναι για το καλό της μητέρας Ρωσίας, ενώ η αντιπαλότητά του με τον Captain Price δίνει έναν τόνο προσωπικής "νέμεσης" στην υπόθεση. Ο μοχθηρός Ρώσος δεν έχει ίχνος σεβασμού στην ανθρώπινη ζωή και αποτελεί έναν από τους πλέον αξιομνημόνευτους και "δυνατούς" χαρακτήρες της σειράς.

4: Simon "Ghost" Riley
Nickname: Ghost
Χώρα: Μεγάλη Βρετανία
Εμφανίζεται: Call of Duty: Modern Warfare 2

cod-10-riley
Αν και δεν αποτελεί playable χαρακτήρα, αν και εμφανίζεται ουσιαστικά σε ένα μόνο game της σειράς, ο Simon "Ghost" Riley απέκτησε με τον καιρό cult διαστάσεις και πολλούς fans λόγω του ιδιαίτερου παρουσιαστικού του με την "πειρατική" μάσκα στο πρόσωπο αλλά και τις τρομερές του ατάκες. Η απήχηση που είχε ο χαρακτήρας μάλλον εξέπληξε και την ίδια την Infinity Ward, η οποία όμως είχε λάβει της αποφάσεις της για το storyline από πριν. 

Ωστόσο, τιμής ένεκεν, ο ήρωας δικαιώθηκε με την κυκλοφορία του Call of Duty: Ghosts που αποτελεί θα λέγαμε φόρο τιμής στον ιδιαίτερο αυτόν χαρακτήρα.


3: Viktor Reznov

Χώρα: Ρωσία
Nickname: The Wolf, Hero of Berlin, Tricky Vik, The Russian
Εμφανίζεται: Call of Duty: World at WarCall of Duty: Black OpsCall of Duty: Black Ops II

cod-10-reznov
Ένας αυθεντικός ιδεαλιστής Ρώσος, με βαθυστόχαστο βλέμμα και ασύγκριτες ικανότητες στο πεδίο της μάχης, ο Viktor Reznov είναι ένας χαρακτήρας που δεν θα ξεχάσουμε εύκολα. Ο Reznov μάχεται παράλληλα τους δικούς του δαίμονες και για αυτόν ο πόλεμος είναι το προσωπικό του έργο τέχνης για την ανθρωπότητα, για την ελευθερία και για... την Μητέρα Ρωσία! 

Είναι από τους χαρακτήρες που η σειρά μας δίνει ίσως τα περισσότερα στοιχεία για να τον κατανοήσουμε λίγο καλύτερα, ενώ βρίσκεται στην καρδιά ορισμένων αξιομνημόνευτων σκηνών όπως η απόδραση από την Vorkuta μαζί με τον Mason.


2: John Price

Χώρα: Μεγάλη Βρετανία
Εμφανίζεται: Call of Duty 4: Modern Warfare, Call of Duty: Modern Warfare 2, Call of Duty: Modern Warfare 3

cod-10-price
Ο Captain Price είναι ακριβώς ο άνθρωπος που θα περιμένατε να διαθέτει την... πρωσικού τύπου μουστάκα με την οποία τον γνωρίσαμε για πρώτη φορά και τον είδαμε στο μεγαλύτερο μέρος της σειράς. Πρόκειται για έναν παλαιάς κοπής σκληροτράχηλο τύπο, με πολλά "καρύδια", μπαρουτοκαπνισμένο στις μάχες και με την ικανότητα να παίρνει κρίσιμες αποφάσεις εκεί που οι άλλοι κάνουν την πάπια ή άλλα συμπαθή πτηνά.

Ουσιαστικά μπορούμε να πούμε πως είναι ο μέντορας πολλών χαρακτήρων που συναντάμε στην σειρά Modern Warfare και αποτελεί έναν σεβάσμιο βετεράνο για τον οποίο ο πόλεμος είναι ένα αναγκαίο κακό που πρέπει να διεκπεραιωθεί όπως κάθε άλλη δουλειά που αναγκάζεται να κάνει ο άνθρωπος για να επιβιώσει.

1: John "Soap" MacTavish

Χώρα: Σκωτία
Nickname: Soap
Εμφανίζεται: Call of Duty 4: Modern Warfare, Call of Duty: Modern Warfare 2, Call of Duty: Modern Warfare 3

cod-10-soap
Μην σας ξεγελά το ψευδώνυμό του, η λέξη "σαπούνι" εδώ δεν σημαίνει τίποτα τρυφερό ή καθαρό η αρωματικό ή οτιδήποτε παρόμοιο τέλος πάντων. Ο John "Soap" MacTavish, ο μάγκας Σκωτσέζος με το κούρεμα μοικάνα είναι αδιαμφισβήτητα ο εμβληματικός πρωταγωνιστής της σειράς Modern Warfare και πάντα παίζει σημαντικό ρόλο στα δρώμενα, είτε τον ελέγχετε εσείς, είτε όχι. Η σχέση του με τον Captain Price είναι ένα από τα "δυνατά" χαρτιά της σειράς και μάλιστα ο ίδιος αναλαμβάνει τις ευθύνες του μέντορά του όταν γίνεται με την σειρά του λοχαγός (captain), δείχνοντας το ίδιο σθένος και τις τρομερές του ικανότητες στο πεδίο της μάχης.

Αν θέλετε περισσότερα διαπιστευτήρια της badass-οσύνης του ωστόσο, μάθετε πως κατά καιρούς έχει πυροβοληθεί, έχει μαχαιρωθεί στο στήθος, έχει πέσει από κτίρια και όμως παρέμενε ζωντανός και σκληρός σαν βράχος, σαν ένας αυθεντικός Σκωτσέζος άλλωστε!

Επόμενο Best Of

Αυτοί ήταν οι δέκα κορυφαίοι χαρακτήρες της σειράς παιχνιδιών Call of Duty, ή τουλάχιστον αυτοί που... χώρεσαν στην λίστα μας. Περιμένουμε τις δικές σας απόψεις στα σχόλια φυσικά, καθώς υπάρχει πληθώρα προσώπων στην σειρά και ο καθένας ενδεχομένως να έχει ξεχωρίσει κάποιον για εντελώς προσωπικούς λόγους.

Την επόμενη φορά, μετά και τις απαραίτητες διακοπές για το Πάσχα, η στήλη μας θα καταπιαστεί με ένα πολύ επίκαιρο θέμα που ασφαλώς έχει πάρα πολύ "ψωμί" τα τελευταία χρόνια. Θα προσπαθήσουμε λοιπόν να αναδείξουμε τα δέκα κορυφαία indie games αυτή τη στιγμή, πράγμα που προβλέπω πως θα χρειαστεί αρκετή σκέψη! Φυσικά, όπως πάντα περιμένουμε να καταθέσετε την δική σας άποψη, κάνοντας κλικ εδώ για να ψηφίσετε στο forum του GameWorld. Η τελική επιλογή θα είναι αποτέλεσμα τόσο της δικής σας ψηφοφορίας όσο και των επιλογών της συντακτικής ομάδας.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 geololj (Level 28) 15/04/2014 00:57
Victor Reznov μεγάλη μορφή! Όπως και οι Soap και Ghost φυσικά.
#2 Zaratoth (Level 28) 15/04/2014 01:45
O Price ήταν και στο Call of Duty 2 σίγουρα.
#3 elefsis13 (Level 13) 15/04/2014 01:58
Άπειρα respect σε Reznov και Mason.
#4 rjhe (Level 22) 15/04/2014 02:09
Quoting Zaratoth:
O Price ήταν και στο Call of Duty 2 σίγουρα.


Εμ βασικά δεν είναι ακριβώς ο ίδιος χαρακτήρας, είναι κάτι σαν μια πρώιμη σύλληψη της ιδεάς του ή ο παππούς του ξέρω γω. Εξάλλου θα ήταν φυσικώς αδύνατον να ζει για τόσα πολλά χρόνια. O συγκεκριμένος Captain Price είναι μόνο στα MW
#5 +1 KINGxCOOLZ (Level 13) 15/04/2014 02:56
Στο Call of Duty 2 ηταν ο πατερας του Price. Ο αγαπημενος μου χαρακτηρας ειναι ο Soap και σιγουρα αξιζει να ειναι #1.
#6 George Asprogiannis (Level 1) 15/04/2014 08:41
Εμένα ο αγαπημένος μου είναι ο Mason αλλά και ο Woods φυσικά.
#7 Akis 7 (Level 20) 15/04/2014 10:52
Mason,Woods,και Soap.Απιστευτος Γρηγορης αλλη μια φορα!!!!
#8 eliminator (Level 26) 15/04/2014 13:58
Mason και Reznov για μένα οι καλύτεροι. Πολύ καλές επιλογές σε όλο το Top 10 μπράβο!
#9 Akrratos (Level 9) 15/04/2014 16:03
Simon "Ghost" Riley μας άφησε βέβαια νωρίς,ζωή σε μας να παίζουμε να τον θυμόμαστε λολ.
#10 gr4you (Level 2) 17/04/2014 00:41
call of duty ghost. Simon (ghost) Riley is the top 1
Notification