Τop 10: Τα πιο υπερεκτιμημένα games

Hot
Τop 10: Τα πιο υπερεκτιμημένα games

Τop 10: Τα πιο υπερεκτιμημένα games

Τα games της έβδομης γενιάς κονσολών που...πήραν κάτι βαθμούς παραπάνω!

Καθένας σε αυτή τη ζωή παίρνει αυτό που του αξίζει. Καμιά φορά όμως δεν παίρνει ακριβώς αυτό που του αξίζει, αλλά κάτι περισσότερο, γεγονός που μπορεί να στεναχωρήσει ή να νευριάσει αυτούς που νιώθουν ότι αδικούνται, αλλά και να "σμπαραλιάσει" φιλοσοφίες ζωής όπως η παραπάνω. Στον χώρο των games οι έννοιες "υπερεκτιμημένος" ή "υποτιμημένος" ακροβατούν σε μια λεπτή κλωστή, αφού εμπλέκονται τα γούστα και τα αισθητικά κριτήρια χιλιάδων ή και εκατομμυρίων ανθρώπων. Με άλλα λόγια, περί ορέξεως ...κολοκυθόπιτα, όπως λέει και ο σοφός λαός. Ωστόσο, σίγουρα υπάρχουν κάποια games που δεν μπορούμε να "χωνέψουμε" τους λόγους για τους οποίους είναι τόσο ευνοημένα σε κριτικές ή ακόμα και σε πωλήσεις.

Στο Top 10 αυτής της εβδομάδας εξετάζουμε τα δέκα πιο υπερεκτιμημένα games αυτής της γενιάς. Όπως πάντα, οι μισές επιλογές προέκυψαν από την δική σας ψήφο στο σχετικό topic του forum και οι άλλες μισές από την συντακτική ομάδα του GameWorld. Επειδή όσα παιχνίδια ψηφίσατε ανήκουν σε κυκλοφορίες των τελευταίων ετών, αποφασίσαμε να συμπεριλάβουμε τίτλους αποκλειστικά από την έβδομη γενιά κονσολών (PS3, Xbox 360, Wii και φυσικά PC τίτλους από το 2005 μέχρι φέτος) για να υπάρχουν κάποια κοινά κριτήρια στην αξιολόγησή τους.

Σας προειδοποιούμε από τώρα ότι υπάρχουν πολλές κυκλοφορίες στην παρακάτω λίστα που έχουν πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα! Τα κύρια κριτήρια που θα λάβουμε υπόψη μας είναι οι βαθμολογίες που έλαβαν τα games αυτά, καθώς και τα βραβεία που εισέπραξαν στους αντίστοιχους διαγωνισμούς. Οι δύο αυτοί παράγοντες συμβάλουν σε μεγάλο βαθμό στην προώθηση ενός video game και κατ' επέκταση και στις πωλήσεις του. Αξίζει να τονιστεί ότι οι ψήφοι σας στο forum που διαμόρφωσαν τα 5 από τα 10 games που θα δείτε είναι σεβαστοί και οφείλαμε να τους συμπεριλάβουμε στη λίστα. Ακολουθεί λοιπόν το Top 10 που κατά την άποψή σας έλαβε στα reviews...λίγο παραπάνω απ' ότι έπρεπε!

10: Assassin's Creed III (PS3, Xbox 360: 31/10/2012, PC: 23/11/2012, Wii U: 30/11/2012)
Ubisoft Montreal, Ubisoft
PC, PS3, Xbox 360, Wii U

assassins-creed-3-top10

Ίσως πολλοί να εκπλαγείτε που σε αυτή τη θέση βρίσκεται το Assassin's Creed III και όχι το πρώτο game της σειράς. Σίγουρα δεν είναι ανάγκη να μπείτε στον Animus για να θυμηθείτε ότι εκεί στα τέλη του 2007, ένας νέος τίτλος τότε της Ubisoft είχε προκαλέσει ντόρο με την ατμόσφαιρα, το σενάριο και τον τρομερό τεχνικό του τομέα. Ωστόσο, όσοι είχαν παίξει το πρώτο Assassin's Creed θα συμφωνήσουν πως από ένα σημείο και ύστερα η επανάληψη των αποστολών και των πραγμάτων που έπρεπε να πράξετε γινόταν σχεδόν αφόρητη. Πάντως το εν λόγω game "σώθηκε" από τα υπόλοιπα στοιχεία που αναφέραμε και μάλιστα γέννησε μια από τις πιο επιτυχημένες σειρές στην ιστορία. Χρόνο με το χρόνο όμως, άρχισε να γίνεται όλο και πιο έντονο το στοιχείο επανάληψης στο gameplay της δημιουργίας της Ubisoft Montreal.

Το Assassin's Creed III προσπάθησε με πολλούς τρόπους να "ανανεώσει" κάπως την σειρά. Εν μέρει τα κατάφερε, με ένα νέο πρωταγωνιστή, ένα ξεχωριστό σενάριο και υπόβαθρο και μια ακόμα πιο ελεύθερη open world προσέγγιση. Τελικά όμως, οι προγραμματιστές μάλλον δεν μπόρεσαν να "απογειώσουν" τον τίτλο σε νέα επίπεδα διασκέδασης και εμπειρίας, αδυνατώντας να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες του κόσμου που οι ίδιοι έφτιαξαν, αδικώντας τον εαυτό τους ουσιαστικά. Επίσης, δεν έφυγε πλήρως αυτή η "ρετσινιά" της επανάληψης, που πάντα θα αποτελεί ένα θέμα για τέτοια games. Το Assassin's Creed III δεν παύει βεβαίως να είναι ένα από τα πιο αξιόλογα Action games του 2012, ανακηρύχθηκε μάλιστα ως Game of the Year από τις ψήφους σας αλλά οι γκρίνιες από τους φίλους της σειράς έχουν κάποια βάση.

9: Grand Theft Auto IV (PS3, Xbox 360: 29/4/2008, PC: 3/12/2008)
Rockstar North, Rockstar Games
PS3, Xbox 360, PC

gta-iv-top10

Η σειρά της Rockstar Games έφερε τη δική της επανάσταση στο χώρο του gaming με το χορταστικό και διασκεδαστικό gameplay της, την open world λογική της και την απόλυτη ελευθερία που χάρισε απλόχερα στους παίκτες. Από το GTA III περάσαμε στο GTA Vice City και αργότερα στο San Andreas, για να φτάσουμε το 2008 στο GTA IV και τα ρεκόρ έσπαγαν το ένα μετά το άλλο από τους βρετανούς developers. Ότι όμως και να πιστεύουν οι ορκισμένοι οπαδοί του παιχνιδιού, η αλήθεια είναι πως το gameplay της σειράς δεν παρουσίαζε κάποια τεράστια διαφοροποίηση όσο περνούσαμε από την μία έκδοση στην άλλη. Φτάνοντας στο GTA IV, παρόλο που είχαμε τον δυνατότερο τεχνικό τομέα μέχρι τότε, η αίσθηση της επανάληψης ήταν ίσως πιο έντονη από ποτέ, ενώ ενδεχομένως σε μερικούς τομείς ο τίτλος αυτός να ήταν και ένα βήμα πιο πίσω από τους προκατόχους του. Οκ, σύμφωνοι, είχαμε για ακόμα μία φορά την απόλυτη Αction πανδαισία, αλλά όχι δα και το "νέο σημείο αναφοράς της interactive ψυχαγωγίας", όπως δήλωνε η ίδια η Rockstar.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε κάποια νούμερα και στοιχεία που δείχνουν γιατί το GTA VI είναι ένα από τα πιο υπερεκτιμημένα games της περασμένης δεκαετίας. Το παιχνίδι πούλησε πάνω από 3,6 εκατομμύρια αντίτυπα την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του, ενώ μέσα στην πρώτη εβδομάδα ξεπέρασε τα 6 εκατομμύρια (μέχρι σήμερα έχει πουλήσει πάνω από 25 εκατομμύρια αντίτυπα), τα 10άρια έπεσαν βροχή σε περιοδικά (πχ. Official Xbox Magazine, PlayStation Official Magazine) και sites (π.χ. IGN) παγκοσμίως, ενώ στο Metacritic το κοντέρ γράφει "9.8" κάτι που σημαίνει πως υποτίθεται ότι είναι το καλύτερο παιχνίδι όλων των εποχών.

Η "στάμπα" αυτή για πολλούς από εσάς δεν του ταίριαζε, παρότι χωρίς αμφιβολία πρόκειται για ένα πολύ καλό Action game. Παρέα με όλα τα καλά ενός GTA τίτλου, ήρθαν πολλές μέτριες ή βαρετές αποστολές και side-missions, όλα τα προβλήματα στην οδήγηση των οχημάτων παρέμειναν ίδια σε μία ακόμη έκδοση, ορισμένα καίρια χαρακτηριστικά απ' το San Andreas αφαιρέθηκαν χωρίς λόγο (όπως π.χ. η διαμόρφωση του χαρακτήρα σας) ενώ κάποιες νέες προσθήκες -όπως το να βλέπετε τηλεόραση- ήταν εντελώς χάσιμο χρόνου. Ίσως όμως, το πιο σημαντικό πρόβλημα να ήταν η αίσθηση επανάληψης που άρχισε να πλανάται επικίνδυνα πάνω από το "καμάρι" της Rockstar North. Αγαπάμε το GTA IV, αλλά σίγουρα δεν είναι το "τέλειο παιχνίδι" όπως πολλοί έσπευσαν να το βαφτίσουν. Ίσως και να ήταν, αν είχε κυκλοφορήσει το 2001 και λεγόταν Grand Theft Auto III!

8: Portal 2 (21/4/2011)
Valve Corporation
PC, PS3, Xbox 360, Mac

portal-2-top-10

Εδώ κι αν τα βραβεία έπεσαν βροχή! Πριν ακόμα κυκλοφορήσει το sequel του First-Person...Puzzle της Valve, οι δημοσιογράφοι του χώρου ήδη δήλωναν ενθουσιασμένοι. Το βάφτιζαν "καλύτερο PC game στα Game Critics Awards", "πιο αναμενόμενο game στα Spike Video Game Awards" κτλ. Μετά την κυκλοφορία του, τα περισσότερα επιτεύγματα του Portal 2 είναι λίγο έως πολύ γνωστά. "Game of the Year" σε πολλά γνωστά sites και άλλες βραβεύσεις, πληθώρα αποθεωτικών κριτικών, 95/100 στο Metacritic και πολύ δημοσιότητα. Ακόμα και σήμερα η απάντηση στην ερώτηση για το αν είναι τελικά ένας υπερεκτιμημένος τίτλος εξαρτάται από το ποιον θα ρωτήσετε. Το Portal 2 ήταν αν μη τι άλλο μια ιδιαίτερη δημιουργία, παρόλα αυτά δεν γίνεται να μην μας περάσει από το μυαλό ότι ήταν κάπως overhyped όλη αυτή η φασαρία γύρω από το όνομά του.

Το παιχνίδι αν και εθιστικό, με σενάριο και ερμηνείες που ιντριγκάρουν, ήταν μικρό σε διάρκεια και ο οπτικός τομέας του κάπως "ατημέλητος". Αυτά τα δύο ίσως και να μην ήταν τόσο μεγάλο ζήτημα για ένα Puzzle game, αν όμως και αυτό με τη σειρά του δεν κόστιζε 60 ολόκληρα ευρώ! Με τέτοια τιμή δεν μπορούμε να μην σκεφτούμε πως η Valve "έσπρωξε" τον τίτλο της λίγο παραπάνω, για ευνόητους φυσικά λόγους. Άλλοι πάλι μπορεί να μιλήσουν για ένα αριστούργημα με έξυπνο gameplay και τρομερή ατμόσφαιρα. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνούν πως το πρώτο Portal ήταν πιο άμεσο και στηριζόταν εξ ολοκλήρου στους έξυπνους γρίφους του, ενώ το sequel έγινε πιο αφηγηματικό με την πλοκή πολλές φορές να επισκιάζει την ουσία της υπόθεσης, που ήταν, είναι και θα είναι η επίλυση των puzzles. Για να μη μακρηγορούμε, το Portal 2 είναι μεν ένα τρομερό game, αλλά μάλλον βρήκε θέση στα 'δεκάρια" των βαθμολογιών από το...πίσω portal!

7: World of Goo (12/12/2008)
2D Boy
PC, Wii, Mac, iOS, Android

Η ανεξάρτητη εταιρεία ανάπτυξης 2D Boy που δημιουργήθηκε απ' τα στελέχη της Electronic Arts, Kyle Gabler και Ron Carmel, δεν περίμενε ποτέ ότι ένα puzzle game σαν το World of Goo θα είχε τόση απήχηση. Στόχος σας στο τόσο απλό gameplay του είναι να ενώσετε goo balls, μικρές μπαλίτσες ενός παχύρευστου γλοιώδους υγρού (η λέξη goo στα αγγλικά), δημιουργώντας διάφορα σχήματα με σκοπό να φτάσετε στο τέρμα του κάθε level που είναι ο σωλήνας. Ακούγεται απλό στην σύλληψη και όμως το αποτέλεσμα ήταν εθιστικό και αποδείχθηκε μια "χρυσή" ιδέα για τους developers.

Η υπερβολή όμως δεν άργησε να κάνει την εμφάνισή της. Κατά βάση το World of Goo έλαβε άφθονα 9άρια και 10άρια, ιδιαίτερα στην έκδοση του Wii με το Wiimote, λες και επρόκειτο για το απόλυτο puzzle game που έφερε την επανάσταση. Τα γραφικά του αποτελούνται από απλά textures και το βασικό story διαρκεί μόλις ...6-7 ώρες. Είναι αυτά αρκετά για να θεωρηθεί από τους reviewers ως ένα από τα καλύτερα games όλων των εποχών; Φυσικά και όχι! Όσο και αν το gameplay ήταν "κόλλημα" και το παιχνίδι γενικά πολύ ...συμπαθητικό, δεν μπορούμε να δικαιολογήσουμε τις υπερβολικές αυτές βαθμολογίες.

 

6: The Ico & Shadow of the Colossus Collection (28/10/2011)
Team Ico, Bluepoint Games (remaster), Sony Computer Entertainment
PlayStation 3

ico-shadow-of-the-colossus-top10

Δύο ιστορικοί τίτλοι του PS2 σε HD remastered "πακετάκι" για το PS3; Καθόλου άσχημα θα πείτε και δίκιο θα έχετε. Τα Ico και Shadow of the Colossus είναι δύο ιδιαίτερα games και όπως έχουμε ξαναπεί αποτελούν μόνιμα επιχειρήματα ανθρώπων που υποστηρίζουν πως τα games είναι τέχνη. Για την εποχή τους αποτέλεσαν masterpieces του PlayStation 2. Ωστόσο αυτή η επανακυκλοφορία τους ίσως και να γέννησε λίγο παραπάνω ενθουσιασμό από όσο θα έπρεπε και ενδεχομένως να αποτελεί το πιο υπερεκτιμημένο remaster παλιών τίτλων που έχουμε δει.

Οι ουσιαστικές αλλαγές στα δύο games ήταν σχεδόν μηδαμινές, με μόνη κύρια προσθήκη το "lifting" στα γραφικά για να υποστηρίζουν αναλύσεις μέχρι και 1080p, ενώ ο χειρισμός παρέμεινε προβληματικός. Γενικά φάνηκε πως είχαμε ακόμα μια ωραία κατά τα άλλα HD συλλογή για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι. Να σημειώσουμε μόνο μια λεπτομέρεια. Πως αν το PlayStation 3 είχε απλά ένα backwards compatibility, όπως τα πρώτα μοντέλα, πολλοί δεν θα χρειαζόταν καν να αγοράσουν την εν λόγω κυκλοφορία. Αλλά εντάξει, ας μην γκρινιάζουμε, το The Ico & Shadow of the Colossus Collection ήταν μια πολύ αξιόλογη πρόταση και σε καλή τιμή, αλλά όχι και για 92 στα 100 στο Metacritic. Ούτε από την αρχή να τα είχαν φτιάξει δηλαδή!

5: The Sims 3 (5/6/2009)
The Sims Studio, Electronic Arts
PC, Mac, Nintendo DS, Nintendo 3DS,PlayStation 3, Xbox 360, Wii, Android, iOS, Mobiles

sims-3-best-of

Όσο και αν η σειρά The Sims αντιπροσωπεύει πολλά πράγματα που ίσως να αντιπαθούν οι ορκισμένοι hardcore gamers, δεν μπορούμε παρά να παραδεχθούμε ότι έχει δώσει κάτι στο ευρύ κοινό (και φυσικά το γυναικείο) το οποίο "διψούσε" για ένα μεγάλο sequel. Ο εξομοιωτής του παιχνιδιού "παίζω με τις κούκλες" σας δίνει την δυνατότητα να δημιουργήσετε ένα δικό σας μικρόκοσμο, να ελέγξετε την ζωή και την εμφάνιση μικρών ψηφιακών ανθρώπων, ενώ η sandbox λογική του της Maxis και εν συνεχεία της The Sims Studio αποτελεί την συνταγή της επιτυχίας. Πως να αμφισβητήσουμε άλλωστε ένα παιχνίδι το οποίο έκανε ρεκόρ πωλήσεων στα PC και είναι κάτοχος πέντε ρεκόρ στα Guinness World Records, μεταξύ αυτών του Simulation τίτλου με τις μεγαλύτερες πωλήσεις παγκοσμίως; Ωστόσο, η τρίτη συνέχεια της σειράς, το The Sims 3, ανήκει σίγουρα στα πιο υπερεκτιμημένα games των τελευταίων ετών.

Το The Sims 3 υποσχόταν πολλά, αλλά τελικά όχι μόνο δεν έδωσε αυτά που περιμέναμε, αλλά σε πολλούς τομείς ήταν κατώτερο των προκατόχων του. Το παιχνίδι είχε "μια από τα ίδια" gameplay χωρίς μεγάλες βελτιώσεις και πίσω από τον κάπως πιο βελτιωμένο οπτικό τομέα κρυβόταν ουσιαστικά το ίδιο game που κυκλοφόρησε στις αρχές του 2000. Το χειρότερο ίσως όμως είναι πως η EA μας έδειξε απροκάλυπτα τον τρόπο με τον οποίο "αρμέγουν την αγελάδα". Τα add-ons και τα expansions ήταν βέβαια ήδη "κομμάτι" της σειράς, αλλά στην τρίτη συνέχεια ανάγκασαν τον κόσμο όσο ποτέ άλλοτε να αγοράσει αντικείμενα που θα έπρεπε να υπάρχουν ήδη στο παιχνίδι, δίνοντάς μας ένα τελικό προϊόν που απλά ακολουθούσε την πεπατημένη. Ότι και να λέμε πάντως οι fans της σειράς αγάπησαν και την τρίτη αυτή συνέχεια, αλλά δεν παύει να ισχύει το γεγονός πως "τσίμπησε" παραπάνω εκτίμηση από αυτή που του άξιζε.

4: Peggle (27/2/2012)
PopCap Games, Valve Corporation
iOS, Mac, PC, Xbox 360, PS3, Mobiles, Nintendo DS

peggle

Η δημιουργία της PopCap είναι διασκεδαστική, αρκούντως "σκαλωματική" και αποτελεί μια ακόμα casual "ένοχη" απόλαυση. Το θέμα είναι ότι όσο και να υπάρχει χώρος για τέτοια games στη ζωή μας (όταν βαριέσαι στην δουλειά, όταν περιμένεις να γίνει το φαϊ κτλ.) δεν είναι ανάγκη αυτά να "θεοποιούνται" δημιουργώντας έτσι ένα αδικαιολόγητο hype. Το Peggle είναι ιδανικό για αυτά που προσφέρει, έχει πολλά levels, αρκετά extra modes και μεγάλη διάρκεια για casual παιχνίδι. Όμως, όσο εθιστικό και να είναι, δεν παύει να βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην τύχη και τις συνεχόμενες επαναλήψεις, όντας ένα αρκετά απλοϊκό game. Σκεφτείτε πολύ απλά ότι βασίζεται στο χειρισμό ενός και μόνο κουμπιού.

Κοιτώντας το 91/100 του Metacritic δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι έχει ακριβώς συμβεί. Ίσως οι reviewers έχουν "μπουχτήσει" από "σοβαρά" games και περιμένουν πως και πως τέτοιου είδους casual κυκλοφορίες για να "ξελαμπικάρουν"! Μόνο εκεί μπορούμε να αποδώσουμε το γεγονός ότι τους κυριεύει ένας...μικρός ενθουσιασμός και γίνονται λίγο πιο γενναιόδωροι!

3: Braid (Xbox 360: 6/8/2008, PC: 10/4/2009, Mac: 20/5/2009, PS3: 17/12/2009)
Number None, (XBLA, PC), Hothead Games (PS3, Mac), Microsoft Game Studios
PC, Xbox 360, Mac, Linux, PS3

braid-screen01

Να ξεκαθαρίσουμε εδώ (όπως κάναμε αρκετές φορές ακόμα σε αυτό το άρθρο) ότι δεν μιλάμε για την ποιότητα των games που συμπεριλαμβάνονται, η οποία σίγουρα είναι γενικά υψηλή, αλλά για το γεγονός ότι αυτή κάπου υπερεκτιμήθηκε στην πορεία. Το Braid είναι σίγουρα ένα από τα πιο συμπαθητικά indie Puzzle/Platform που παίξαμε τελευταία και δεν μπορούμε να το δούμε με κακό μάτι όταν ξέρουμε τι αφοσίωση και αγάπη έβαλε σε αυτό ο δημιουργός του Jonathan Blow. Όμως, τελικά δεν είναι κάτι παραπάνω από ένα κλασικού ύφους game βγαλμένο από την δεκαετία του '90 με κάποιους ωραίους γρίφους και ικανό να σας χαρίσει λίγες ευχάριστες ώρες ενασχόλησης.

Το Braid είναι πάρα πολύ μικρό σε διάρκεια, διαθέτει "ταπεινό" A.I. και τεχνικά είναι ξεπερασμένο, όσο και αν ...στιλιστικά έχει κάτι να επιδείξει. Όμως οι δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο μάλλον συγκινήθηκαν λίγο παραπάνω για ακόμη μια φορά με ένα indie game που τους θύμισε τις παλιές καλές εποχές. Το παιχνίδι κέρδισε βραβεία και διακρίσεις και κατέχει ένα εντυπωσιακό σκορ 93/100 στο Metacritic για την έκδοση σε Xbox 360. Ρε παιδιά και εμείς με Platform μεγαλώσαμε και τα αγαπάμε, αλλά δεν σημαίνει ότι όποιος τίτλος αναβιώνει εκείνη την αισθητική είναι αυτομάτως για "δεκάρι"! Το να έχει το Braid σκορ 93/100 και το Rayman Origins 87/100 είναι λίγο "άκυρο", δε νομίζετε;

2: Angry Birds (11/11/2009)
Rovio Entertainment, Chillingo/ Clickgamer, Rovio Entertainment
iOS, PlayStation 3, PC, Android, BlackBerry Tablet OS, Symbian

angry-birds-22

Αν κάποιος ψάξει να βρει ποια είναι τα στοιχεία που έφεραν την εξωφρενική αυτή επιτυχία στον τίτλο της Rovio, πιθανό να καταλήξει στα εξής τρία συμπεράσματα. Πρώτον, το καλό timing της κυκλοφορίας του, καθώς βρήκε ένα κοινό "διψασμένο" για casual games, ενώ πέτυχε και την "μανία" του iPhone στα καλύτερά της. Δεύτερον, η χαμηλή τιμή του και το υποδειγματικό marketing που ακολούθησε την αρχική επιτυχία της εταιρίας και τρίτον, o συμπαθής καρτούν σχεδιασμός των "νευριασμένων" πτηνών που τα μετέτρεψε σε παγκόσμια αναγνωρίσιμες φιγούρες. Σίγουρα τα παραπάνω αποτελούν πιο "δυνατά χαρτιά" του τίτλου σε σχέση με το gameplay αυτό καθεαυτό, αφού έχουμε να κάνουμε με ένα εθιστικό ενδεχομένως, αλλά αρκετά απλοϊκό, ρηχό και μονότονο παιχνίδι, που τελικά δεν αποτελεί κάτι το τόσο ξεχωριστό σε σχέση με ένα σωρό άλλα casual games που κυκλοφορούν.

Ο σκοπός του παιχνιδιού; Να πετάξετε με μια σφεντόνα τα ...πουλιά σας και να γκρεμίσετε τα "οχυρά" στα οποία βρίσκονται τα "κακά" γουρούνια. Το Angry Birds είναι τόσο απλό όσο ακούγεται, η ιδέα του βασίζεται σε μια υποτυπώδη μηχανή physics και διαθέτει έναν χειρισμό που είναι το ίδιο εύκολος τόσο για ένα παιδάκι του νηπιαγωγείου όσο και για τη γιαγιά σας. Η επιτυχία του πρώτου παιχνιδιού γέννησε μια σειρά από ports σε άλλα συστήματα και νεότερες εκδόσεις, ενώ ο τίτλος μετρά συνδυαστικά περισσότερα από 1,7 δισεκατομμύρια downloads μέχρι σήμερα σε διάφορες πλατφόρμες, κάτι στο οποίο συνέβαλε η χαμηλή τιμή του που δεν ξεπερνάει το ένα ευρώ! Η δημιουργία της Rovio αποτελεί το πλέον overhyped παιχνίδι των τελευταίων ετών και δημιούργησε μια...ανεξήγητη μαζική υστερία άνευ προηγουμένου. Τουλάχιστον έδωσε την ευκαιρία σε μια ανεξάρτητη εταιρία που αποτελούνταν αρχικά από μόλις οι τρεις Φινλανδούς προγραμματιστές να χτυπήσει μεγαθήρια του χώρου κι αυτό αποτελεί "μαγκιά" τους!

1: Fez (Xbox 360: 13/4/2012, PC: 1/5/2013)
Polytron Corporation, Microsoft Studios, Trapdoor, Polytron
PC, Xbox 360

fez-top10

Η δημιουργία του εκκεντρικού Phil Fish είναι ένα indie game το οποίο βρισκόταν υπό ανάπτυξη πέντε ολόκληρα χρόνια και αποτελεί έναν φόρο τιμής σε παλιά κλασικά Platform/Adventures. Σίγουρα είναι ένα "τίμιο" και αρκετά ευχάριστο game, με ενδιαφέροντα puzzles και έναν retro σχεδιασμό που αν μη τι άλλο ξυπνάει ευχάριστες αναμνήσεις. Σε συνδυασμό με τη χαμηλή του τιμή, αποτελεί μια ιδανική αγορά για να περάσετε ευχάριστα κάποιες ώρες. Ωστόσο, η αντιμετώπιση που είχε το συγκεκριμένο video game από τα μέσα του χώρου, τα βραβεία που κέρδισε (πολλά μάλιστα πριν καν κυκλοφορήσει) και ο ντόρος που ξέσπασε γύρω από το όνομά του σίγουρα αποτελούν δείγματα ενός ακόμη υπερεκτιμημένου τίτλου.

Βροχή τα "δεκάρια" και οι υψηλές βαθμολογίες ακόμη και από μεγάλα sites, 89/100 στην έκδοση για Xbox 360 στο Metacritic και 91/100 παρακαλώ στην έκδοση για PC, παιχνίδι της χρονιάς στο Eurogamer για το 2012 και ένα σωρό ακόμη βραβεία για ένα game που στην τελική αποτελεί απλά μια ευχάριστη ομολογουμένως αναβίωση παλιών παρόμοιων games. Ίσως βρέθηκε και αυτό μέσα σε μια εποχή που "ψάχνεται" για έναν εμβληματικό indie τίτλο, ίσως η ανεξάρτητη παραγωγή παιχνιδιών να είναι λίγο στη μόδα. Όχι ότι αυτό είναι κακό, ίσα-ίσα που όπως έχουμε πει πολλές φορές η παρουσία περισσότερων games σημαίνει περισσότερες επιλογές για εμάς, όμως βλέπουμε επανειλημμένα πως όταν γίνεται λόγος για indie δημιουργίες κάπου χάνεται το μέτρο και η αντικειμενικότητα (βλέπε Super Meat Boy, World Of Goo, Angry Birds). Όπως και να έχει, το Fez είναι σίγουρα ένας πολύ αξιόλογος τίτλος, αλλά ταυτόχρονα και 100% υπερεκτιμημένος.

Επόμενο Best Of
Αυτά ήταν τα 10 games που θεωρούμε πως πήραν κάτι παραπάνω από αυτό που άξιζαν, χωρίς βέβαια να σημαίνει πως δεν τα έχουμε "λιώσει" και αυτά, μεταξύ άλλων! Περιμένουμε τα σχόλια σας και τις δίκες σας απόψεις πάνω στο θέμα, το οποίο πάντα δίνει πολύ "ψωμί' για συζήτηση.

Την επόμενη φορά η στήλη θα αλλάξει και πάλι ύφος, καθώς θα ασχοληθούμε με τα 10 καλύτερα Strategy games που έχουμε δει στις οθόνες μας. Φορέστε τους μπερέδες και τα γαλόνια σας και ψηφίστε το παιχνίδι που σας έκανε να νιώσετε ο μεγαλύτερος ...στρατηλάτης όλων των εποχών! Όπως πάντα η τελική επιλογή θα είναι αποτέλεσμα τόσο της δικής σας ψηφοφορίας όσο και των επιλογών της συντακτικής ομάδας. Κάντε κλικ εδώ για να ψηφίσετε τις δικές σας επιλογές στο forum του GameWorld!

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +2 theonirvana (Level 22) 15/07/2013 18:35
Πολύ καλό το Top 10 ειδικά το World of Goo άξιζε να μπει μέσα.
#2 +3 SirLvr (Level 27) 15/07/2013 18:37
Το Fez έκανε 105.000 πωλήσεις στο steam summer sales μέσα σε μια ημέρα. So haters gonna hate. :P χαχαχα Ωραίο το αφιέρωμα.
#3 -18 Damienkar (Level 8) 15/07/2013 18:43
Κατα την γνωμη μου που θα ειναι αιρετικη για πολλους...θα επρεπε να βγαλετε τα ICO-SOTC απο την λιστα και να βαλετε στην θεση του τα UNCHARTED & GEARS OF WAR...ειδικα το πρωτο δεν προσεφερε τιποτα καινουργιο στο gaming περα των εντυπωσιακων γραφικων και των κινηματογραφικω ν set pieces και επεσε υπερβολικο hype και ηταν υπερεκτιμημενο αντιθετα τα ICO-SOTC ειναι εμπειριες που δεν μπορεις να τις βρεις αλλου...
#4 -9 teknik (Level 9) 15/07/2013 18:58
Μόνο το ότι πιστεύεις ότι το rayman origins "ρίχτηκε" στις βαθμολογίες σε σχέση με το braid λέει πολλά.
#5 -5 snikefriend (Level 23) 15/07/2013 19:16
Διαφωνω σχεδον σε ολα. Πολυ κακιστες επιλογες...Που ειναι το CoD που ειναι αντικειμενικα το πιο υπερεκτιμημενο; Κακιστο.
#6 +3 glak (Level 17) 15/07/2013 19:33
Γρηγόρη εξαιρετικό άρθρο!!! Με τα περισσότερα games συμφωνώ ιδιαίτερα με το Fez. Σε κάθε περίπτωση το ότι κάποια παιχνίδια βρίσκονται σε αυτή την λίστα δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. ;-)
#7 +6 rjhe (Level 22) 15/07/2013 20:09
Quoting snikefriend:
Διαφωνω σχεδον σε ολα. Πολυ κακιστες επιλογες...Που ειναι το CoD που ειναι αντικειμενικα το πιο υπερεκτιμημενο; Κακιστο.

Αν δεις τις βαθμολογίες που εχουν τα τελευταια COD δεν είναι και τόσο υπερεκτιμημένα. Το Black Ops έχει 80 σε PC, το Black Ops 2 74 στο Metacritic. Τώρα αν τα παίζει ο κόσμος σαν τρελός είναι άλλο θέμα. Συμφωνώ γενικά και εγώ δεν είμαι πολύ φαν αλλά 1ον)υπήρξε ψηφοφορία όπου κανείς δεν ψήφισε το ίδιο COD game και 2ον)πολλά από τα παραπάνω games πήραν 9 και πάνω ολίγον άδικα

Quoting teknik:
Μόνο το ότι πιστεύεις ότι το rayman origins "ρίχτηκε" στις βαθμολογίες σε σχέση με το braid λέει πολλά.

Δεν μας ειπες όμως για ποιο λογο δεν συμφωνεις.
#8 +7 BlackgamingWolf (Level 6) 15/07/2013 20:26
Πολυ ωραιο αρθρο!!! Συμφωνω απολυτα μονο λιγο για το IV αλλα οκ το αρθρο ηταν παρα πολυ καλο..
#9 -6 snikefriend (Level 23) 15/07/2013 20:31
Quoting rjhe:

Αν δεις τις βαθμολογίες που εχουν τα τελευταια COD δεν είναι και τόσο υπερεκτιμημένα. Το Black Ops έχει 80 σε PC, το Black Ops 2 74 στο Metacritic. Τώρα αν τα παίζει ο κόσμος σαν τρελός είναι άλλο θέμα. Συμφωνώ γενικά και εγώ δεν είμαι πολύ φαν αλλά 1ον)υπήρξε ψηφοφορία όπου κανείς δεν ψήφισε το ίδιο COD game και 2ον)πολλά από τα παραπάνω games πήραν 9 και πάνω ολίγον άδικα

Ενα λεπτο, υπερεκτιμημενο παιχνιδι δεν ειναι αυτο που εχει παιχτει και αξιολογηθει τρελα σε σχεση με αυτα που προσφερει; Δεν νομιζω οτι μια βαθμολογια στο Metacritic δειχνει/αντιπρο σωπευει το hype του παιχνιδιου. Επισης στα forum τις περισσοτερες ψηφους (νομιζω 5-6) τις ειχε το CoD σαν CoD...δεν μπορει να το πεταμε εξω επειδη απλα δεν ειπαμε συγκεκριμενο CoD και να βαζουμε μεσα το Braid που δεν το ψηφισε κανεις. Αλλιως να μη λαμβανεται υποψιν το forum, γιατι αν θυμαμαι καλα το fez, braid, και angry birds ειχαν απο 1 ψηφο εκτος του 2ου που ειχε 0. Και ειναι στην 10δα..και το Skyrim ή το CoD που ειχαν ψηφο απουσιαζουν. Και 80% να μετρουσαν οι ψηφοι των συντακτων παλι δεν εφταναν για να βγει αυτο το Top 10. Τελος παντων αμα ειναι γενικα αποδεκτο αυτο το Top 10 με αυτα τα παιχνιδια τοτε οκ.
#10 +13 rjhe (Level 22) 15/07/2013 21:11
Quoting snikefriend:
Quoting rjhe:

Αν δεις τις βαθμολογίες που εχουν τα τελευταια COD δεν είναι και τόσο υπερεκτιμημένα. Το Black Ops έχει 80 σε PC, το Black Ops 2 74 στο Metacritic. Τώρα αν τα παίζει ο κόσμος σαν τρελός είναι άλλο θέμα. Συμφωνώ γενικά και εγώ δεν είμαι πολύ φαν αλλά 1ον)υπήρξε ψηφοφορία όπου κανείς δεν ψήφισε το ίδιο COD game και 2ον)πολλά από τα παραπάνω games πήραν 9 και πάνω ολίγον άδικα

Ενα λεπτο, υπερεκτιμημενο παιχνιδι δεν ειναι αυτο που εχει παιχτει και αξιολογηθει τρελα σε σχεση με αυτα που προσφερει; Δεν νομιζω οτι μια βαθμολογια στο Metacritic δειχνει/αντιπροσωπευει το hype του παιχνιδιου. Επισης στα forum τις περισσοτερες ψηφους (νομιζω 5-6) τις ειχε το CoD σαν CoD...δεν μπορει να το πεταμε εξω επειδη απλα δεν ειπαμε συγκεκριμενο CoD και να βαζουμε μεσα Braid, Walking Dead που δεν τα ψηφισε κανεις. Αλλιως να μη λαμβανεται υποψιν το forum, γιατι αν θυμαμαι καλα το fez, braid, και angry birds ειχαν απο 1 ψηφο εκτος του 2ου που ειχε 0. Και δεν ειναι στην 10δα..και το Skyrim ή το CoD που ειχαν ψηφο απουσιαζουν. Και 80% να μετρουσαν οι ψηφοι των συντακτων παλι δεν εφταναν για να βγει αυτο το Top 10. Τελος παντων αμα ειναι γενικα αποδεκτο αυτο το Top 10 με αυτα τα παιχνιδια τοτε οκ.


Από την ψηφοφορία βγαίνουν τα 5 από τα δέκα τα άλλα 5 τα γραφουμε εμείς. Ψήφο είχαν και το Far Cry 3 και το Halo 4 και το Unreal Tournament. Μην είσαι άδικος, αν μετρούσαν οι ψήφοι των συνατκτών 80% δεν θα έλειπαν το Οblivion που ψηφισε ο Παντελής ας πούμε, ή κάποιο FF που ψήφισε η Χριστιάνα. Μπήκαν αυτά με τις περισσότερες ψήφους και από πολλά που είχαν μία μόνο ψήφο έγινε μια επιλογή, τσεκαρέ το και μόνος σου. Επίσης θα δεις πως όντως κανείς δεν είπε το ίδιο COD με τον άλλο, άλλοι είπανε COD (όλη η σειρά), να μυρίσω τα νύχια μου ποιο εννοούνε? Και οκ συμφωνώ ότι το hype δεν μετριέται μόνο με τις βαθμολογίες αλλά για να γίνει μια αντικειμενική σύγκριση χρησιμοποιήσαμε σαν βάση τις βαθμολογίες που έχουνε αυτά τα games.
#11 -8 snikefriend (Level 23) 15/07/2013 21:18
Και παλι διαφωνω...ας μας ζητουσες να γραψουμε συγκεκριμενο, διαφορετικα ας μετρουσες ολα σε ενα της επιλογης σου...γιατι αν το παμε ετσι ειπαμε γενικα CoD μπορει να λεγαμε και το ιδιο..οταν υπαρχει συντριπτικη πλειοψηφια γινεται διευκρινηση δεν γινεται να αγνοειται. Πραγματικα μη νομιζεις οτι εχω κατι με το παιχνιδι, το MW2 το εχω καψει, αλλα ολοι μα ολοι παγκοσμιως ξερουμε οτι το CoD αξιζει να ειναι οχι στο τοπ 10, αλλα στο τοπ 1 των υπερεκτιμημενων παιχνιδιων, και εδω δεν υπαρχει καθολου ουτε καν στη θεση 10...τι να πω...και μπαινει νουμερο 1 ενα παιχνιδι που εχει πουλησει ουτε 500.000 αντιτυπα δηλαδη αυτο ειναι ΜΟΝΟ υπερεκτιμημενο με βαση το Metacritic, γιατι ο κοσμος δεν πολυφανηκε να το "υπερεκτιμαει" με τις αγορες του. Απο την αλλη το ΚοΔ εχει σπασει τα ταμεια και ολοι ξερουμε πως ειναι η ιδια μηχανη απο το 2006 μεχρι σημερα, πουλαει σαν τρελο βγαινει πρωτο στα τσαρτς, αλλα επειδη το μετακριτικ δεν του εβαλε 100 δεν ειναι υπερεκτιμημενο. Οκ εγω δεν το δεχομαι αυτο αλλα ξαναλεω οτι αυτο ειναι μονο η δικια μου αποψη και δεν ειναι υποχρεωτικο να υιοθετηθει απολους, ουτε σημαινει οτι εσυ εισαι λαθος και εγω σωστος!
#12 +7 DimutriKs (Level 16) 15/07/2013 21:38
Quoting snikefriend:
Και παλι διαφωνω...ας μας ζητουσες να γραψουμε συγκεκριμενο, διαφορετικα ας μετρουσες ολα σε ενα της επιλογης σου...γιατι αν το παμε ετσι ειπαμε γενικα CoD μπορει να λεγαμε και το ιδιο..οταν υπαρχει συντριπτικη πλειοψηφια γινεται διευκρινηση δεν γινεται να αγνοειται. Πραγματικα μη νομιζεις οτι εχω κατι με το παιχνιδι, το MW2 το εχω καψει, αλλα ολοι μα ολοι παγκοσμιως ξερουμε οτι το CoD αξιζει να ειναι οχι στο τοπ 10, αλλα στο τοπ 1 των υπερεκτιμημενων παιχνιδιων, και εδω δεν υπαρχει καθολου ουτε καν στη θεση 10...τι να πω...και μπαινει νουμερο 1 ενα παιχνιδι που εχει πουλησει ουτε 500.000 αντιτυπα δηλαδη αυτο ειναι ΜΟΝΟ υπερεκτιμημενο με βαση το Metacritic, γιατι ο κοσμος δεν πολυφανηκε να το "υπερεκτιμαει" με τις αγορες του. Απο την αλλη το ΚοΔ εχει σπασει τα ταμεια και ολοι ξερουμε πως ειναι η ιδια μηχανη απο το 2006 μεχρι σημερα, πουλαει σαν τρελο βγαινει πρωτο στα τσαρτς, αλλα επειδη το μετακριτικ δεν του εβαλε 100 δεν ειναι υπερεκτιμημενο. Οκ εγω δεν το δεχομαι αυτο αλλα ξαναλεω οτι αυτο ειναι μονο η δικια μου αποψη και δεν ειναι υποχρεωτικο να υιοθετηθει απολους, ουτε σημαινει οτι εσυ εισαι λαθος και εγω σωστος!

Το θέμα είναι πως η ψηφοφορία δεν έλεγε για τις 10 ποιο υπερκτημημένες σειρές παιχνιδίων αλλά τα 10 πιο υπερεκτημημένα παιχνίδια! Ακόμα και τώρα δεν λες κάποιο συγκεκριμένο COD αλλά μιλάς γενικά! Δλδ πες λ.χ. CODF BO1, BO2, MW3 αναλόγως! Από κει και πέρα πιστεύω πως στο άρθρο απλά γίνεται μια προσπάθεια αιτιολόγησης για το ποιο υπερεκτημημένα παιχνίδια καθώς το τοπ τεν αποτελείτε ουσιαστικά ΜΟΝΟ από ψήφους συντακτών και μελών και όχι από πωλήσεις, βαθμολογίες και τα σχετικά! Για αυτό σε άλλα games στέκονται στις πωλήσεις και σε άλλα στις βαθμολογίες! Γιατί δεν αποτελεί πραγματικό κρητήριο για τίποτα από αυτό το τοπ τεν
#13 -11 snikefriend (Level 23) 15/07/2013 21:44
To θεμα δεν ειμαι εγω, αλλα εγω και αλλοι 5 που ψηφισαν CoD, και ειχαμε πλειοψηφια σε σχεση με τις 2-3 ψηφους των υπολοιπων. Και τα CoD δεν ειναι αναγκη να διευκρινησουμε γιατι ολα ιδια ειναι μεταξυ τους λολ. Αλλα και παλι ας ζητουνταν διευκρυνισεις.. οχι απλα ενα Χ σε 6 ψηφους και να μπαινουν παιχνιδια με 0.
#14 +7 DigiMike (Level 12) 15/07/2013 21:44
Εγω συμφωνω με το top 10 σε γενικες γραμμες.

Quoting Damienkar:
Κατα την γνωμη μου που θα ειναι αιρετικη για πολλους...θα επρεπε να βγαλετε τα ICO-SOTC απο την λιστα και να βαλετε στην θεση του τα UNCHARTED & GEARS OF WAR...ειδικα το πρωτο δεν προσεφερε τιποτα καινουργιο στο gaming περα των εντυπωσιακων γραφικων και των κινηματογραφικων set pieces και επεσε υπερβολικο hype και ηταν υπερεκτιμημενο αντιθετα τα ICO-SOTC ειναι εμπειριες που δεν μπορεις να τις βρεις αλλου...

Γραφικα, και ηχος και gameplay και αντοχη (λογω multiplayer). ΟΛΑ τα ειχανε αυτα τα games.
#15 +7 HourFiend (Level 20) 15/07/2013 22:01
Απλά το FEZ ναι.... Αξίζει να είναι στην πρώτη θέση! Αν είναι δυνατόν δηλαδή! Η υπερεκτίμηση της υπερεκτιμήσεως!
#16 +8 MarkodisRM (Level 15) 15/07/2013 22:07
Πολύ ενδιαφέρουσες οπτικές γωνίες για όλους τους τίτλους του άρθρου. Το Assassin's Creed III δυστυχώς ήταν η απογοήτευση της χρονιάς για μένα και οι υψηλές βαθμολογίες ήταν πραγματικά υπερβολικές και λόγω του hype που υπήρχε. Για το Peggle τι να πω... απίστευτα υψηλές βαθμολογίες για ένα παιχνιδάκι που σκοτώνεις ευχάριστα λίγη ώρα και μετά το ξεχνάς.. το ξεφτίλισαν κανονικά. Όσο για το Sims 3... τα λόγια είναι περιττά...
#17 +12 Manos (Level 39) 15/07/2013 22:08
Με βάση τις ψήφους το Top 10 ήταν απόλυτα δίκαιο.

Quoting theonirvana:
διαφωνω μονο για το The Walking Dead.ειναι ιδιαιτερη κατηγορια παιχνιδιου και ηταν εξαιρετικο

Κατά βάση είναι Adventure. Οκ, θα μου πεις Graphic Adventure αλλά μιλάμε για παιχνίδι που πούλησε 700.000 αντίτυπα και στα reviews έβγαλε σχεδόν 9/10 μέσο όρο και Game of the Year στα Spike επειδή σπρώχθηκε από συντάκτες που ήταν fans της σειράς. Υπό αυτή την έννοια μπήκε.

(Διορθωση: Εχει γινει λαθος στο αρθρο για το Walking Dead. Μπήκε το World of Goo στη θεση του.)

Quoting SirLvr:
Το Fez έκανε 105.000 πωλήσεις στο steam summer sales μέσα σε μια ημέρα. So haters gonna hate. :P χαχαχα Ωραίο το αφιέρωμα.

Το παιχνίδι στο Xbox Live Arcade σημείωσε μόλις 200.000 πωλήσεις. Κοστίζει μόλις 7,5 ευρώ. Σκέψου ότι άλλα games με κόστος 60 ευρώ έχουν εκατομμύρια (έως δεκάδες εκατομμύρια) πωλήσεις.

Quoting Damienkar:
UNCHARTED & GEARS OF WAR...ειδικα το πρωτο δεν προσεφερε τιποτα καινουργιο στο gaming περα των εντυπωσιακων γραφικων και των κινηματογραφικων set pieces και επεσε υπερβολικο hype και ηταν υπερεκτιμημενο αντιθετα τα ICO-SOTC ειναι εμπειριες που δεν μπορεις να τις βρεις αλλου...

Τα Uncharted και Gears of War είναι τα games που αγοράζεις πρώτα αν έχεις PS3 και Xbox 360 αντίστοιχα. Το σενάριο του πρώτου, το gameplay τους, το ότι προσφέρουν ολοκληρωμένη εμπειρία στο multiplayer, είναι μόνο λίγοι από τους λόγους για να τα αγοράσεις. Για τα Ico & Shadow of the Colossus δεν αναφερόμαστε στα games του PS2 αλλά μόνο στη συλλογή, η οποία είχε μόνο μικρό ρετουσάρισμα στα γραφικά. Τίποτα άλλο. Ούτε extra levels, ούτε κάτι επιπλέον για να δικαιολογεί το 9.2/10 στο Metacritic. Κι όπως έγραψε εύστοχα ο Γρηγόρης, αν υπήρχε backwards compatibility στο PS3 δεν θα έβγαινε καν το remake.

Quoting snikefriend:
Διαφωνω σχεδον σε ολα. Πολυ κακιστες επιλογες...Που ειναι το CoD που ειναι αντικειμενικα το πιο υπερεκτιμημενο; Κακιστο.

Αφού τα περισσότερα τα θεωρείς λάθος πες μας το δικό σου Top 10 τότε.

Quoting snikefriend:
Ενα λεπτο, υπερεκτιμημενο παιχνιδι δεν ειναι αυτο που εχει παιχτει και αξιολογηθει τρελα σε σχεση με αυτα που προσφερει; Δεν νομιζω οτι μια βαθμολογια στο Metacritic δειχνει/αντιπροσωπευει το hype του παιχνιδιου.

Όχι. Και οι βαθμολογίες είναι μέρος της υπερεκτίμησης.

Quoting snikefriend:
Επισης στα forum τις περισσοτερες ψηφους (νομιζω 5-6) τις ειχε το CoD σαν CoD...δεν μπορει να το πεταμε εξω επειδη απλα δεν ειπαμε συγκεκριμενο CoD και να βαζουμε μεσα Braid, Walking Dead που δεν τα ψηφισε κανεις.

Quoting snikefriend:
To θεμα δεν ειμαι εγω, αλλα εγω και αλλοι 5 που ψηφισαν CoD, και ειχαμε πλειοψηφια σε σχεση με τις 2-3 ψηφους των υπολοιπων. Και τα CoD δεν ειναι αναγκη να διευκρινησουμε γιατι ολα ιδια ειναι μεταξυ τους λολ. Αλλα και παλι ας ζητουνταν διευκρυνισεις..οχι απλα ενα Χ σε 6 ψηφους και να μπαινουν παιχνιδια με 0.

Μην αλλαζεις τα νουμερα! Δύο απο εσας ψηφισαν την "Σειρα Call of Duty", ένας ένα συγκεκριμενο Call of Duty και ένας άλλος ένα άλλο. Άρα με μία ψήφο δεν μπαίνεις στο Top 10. Τα μισά games μπήκαν ως επιλογές από την σύνταξη. Αναλυτικά
Ψήφοι αναγνωστών: Portal 2 (SirLvr), Sims 3 (Aliengoa), Skyrim (Zaratoth), Unreal Tournament (asmilon), GTA San Andreas (Vasilis), Call of Duty: Modern Warfare 3 (snikefriend), Fez (geololj, Manos), Assassin's Creed 3 (FotisOL, luffiansunny), (eliminator X), Elder Scrolls 4: Oblivion (Lordwinter), Portal 2 (LetsGo), Far Cry 3 (aias77), Braid (Glamorous), (skrapas4ever X), GTA 4 (rabbit), Halo 4 (Δημήτρης απλά), Angry Birds (Devilhunter_PS ), (christos 13 x)
Ψήφοι Γρηγόρη: Τα υπόλοιπα 4 που βλέπετε.

Για το Call of Duty θα σου πω πολύ απλά πως λειτουργούμε. Αυτή τη στιγμή όλοι οι συντάκτες είμαστε φουλ πιεσμένοι με πολλά reviews, μοντάζ Game Maniacs, upgrade στο site, αφιερώματα, άρθρα στήλης κτλ. Όταν ο Γρηγόρης πρέπει να γράψει το άρθρο και βλέπει στο forum ψήφους όχι από μεμονωμένα games αλλά από ολόκληρες σειρές δεν μπορεί να στείλει PM στον καθένα σας και να περιμένει απάντηση έως ότου απαντήσει "ποιο Call of Duty συγκεκριμένα" γιατί το άρθρο θα αργούσε κι άλλο. Άμα βάζαμε στο Τοπ 10 την σειρά Call of Duty τότε θα έβγαιναν οι fans από κάτω και θα έλεγαν "Ρε παιδιά τι λέτε? Το Top 10 αφορά games και όχι σειρές. Άλλωστε κάθε έκδοση πουλάει 15 εκατομμύρια. Πείτε μας τι δεν σας άρεσε και για ποιο λόγο". Εκτός του ότι δεν μπορείς να πεις υπερεκτιμημένο ένα FPS που κάθε χρόνο είναι πρώτο σε πωλησεις (σαν να υποτιμάς όσους το αγοραζουν) θα πρεπει να πεις συγκεκριμενα ποιο CoD σε χαλασε και γιατι. Οποτε όσοι ψηφίσατε στο forum "σειρά Call of Duty" καντε edit τα μηνυματα σας κι αν εντός 1-2 ημερών δούμε ότι ένα συγκεκριμένο Call of Duty πήρε δύο ψήφους τότε ναι θα αλλάξουμε το Top 10. Διαφορετικά οφείλουμε να αποδεχτούμε όλοι τους ψήφους μας.

Το Best Of διεξαγεται μηνες τωρα και ειναι πρωτη φορα που ψηφισατε σειρα ολοκληρη αντι για video game. Οι κανονες του Top 10 ειναι σαφείς.
#18 -8 Damienkar (Level 8) 15/07/2013 22:21
Quoting DigiMike:
Γραφικα, και ηχος και gameplay και αντοχη (λογω multiplayer). ΟΛΑ τα ειχανε αυτα τα games.


Λεω...οτι ειναι υπερεκτιμημενο. ..δεν ειπα οτι δεν ειναι καλο παιχνιδι απλα δεν ειναι αυτο που το εχουν κανει τα media...το ιδιο εχει γινει και με το god of war 3...ειναι οι σημαιες του playstation και σπρωχνονται παρα πολυ για ευνοητους λογους...και για να προλαβω να μην με πειτε φανμποι το ιδιο ισχυει και με το HALO...
Εννοειται ειναι προσωπικη μου γνωμη και δεν λεω οτι δεν ειναι καλα παιχνιδια απλα οτι ειναι οντως υπερεκτιμημενα. ..για εναν νεο gamer αυτα τα παιχνιδια οντως μπορει να ειναι τα καλυτερα για εναν ομως εχει παιξει πιο παλια παιχνιδια δεν μπορω να φανταστω να τα βαζει στο top 10 του...
#19 -9 snikefriend (Level 23) 15/07/2013 22:24
Προς Μανο
1) Πως ειναι υπερεκτιμημενο ενα παιχνιδι με 200.000 πωλησεις, αφου κανεις δεν το επεξε. Διαφορετικα, να ψηφισουμε για ποια παιχνιδια ειναι υπερεκτιμημενα απο "τους gamers", και ποια ειναι απο τα "gaming site". Τοτε ναι.
2) Συμφωνω, οι βαθμολογιες (απο ολα τα σαιτ -ή τα μεγαλυτερα- και με Μ.Ο. οχι μονο απο το μετακριτικ γιατι αλλου το CoD εχει παρει και 9ρια) ειναι μέρος της υπερεκτιμησης
3) Λες οτι λεω χαζους οσους το αγοραζουν; Μα το ιδιο κανεις και εσυ οταν λες υπερεκτιμημενα το Sims, Assassin's Creed, Angry Birds, Portal ,GTA που τα εχουν παιξει εκατομμυρια χρηστες. Αρα δεν καταλαβαινω τι εννοεις. Οσον αφορα τις διευκρινισεις, συμφωνω οτι θα επρεπε να ειμαστε πιο σαφεις, αλλα και παλι δεν θεωρω δικαιο να παραλειπονται τοσοι ψηφοι. Ας εμπαινε ενα CoD στη θεση 10. Εγω αυτο θα εκανα.
4) Δεν μπορω να βγαλω τη δικια μου λιστα. Γιατι δεν εχω τις ψηφους των συντακτων. Αν τις ειχα ευχαριστως να τις παρω σημερα και να παραθεσω αυριο ενα Top 10.
#20 +4 Vasilis (Level 25) 15/07/2013 22:29
Υπερεκτιμημένο το portal 2 δεν το περιμενα για το The Sims και ειδικά στο Fez συμφωνώ, κατά τα άλλα μια χαρα ειναι το αρθρο.. Μπράβο Γρήγορη για το Top 10, περιμένουμε και το επόμενο best of. :-)
#21 -11 Damienkar (Level 8) 15/07/2013 22:38
Θα μου πεις ο καθενας με τα γουστα αλλα μην τα ισοπεδωνουμε ολα...εγω παντως επειδη δεν προλαβα να ψηφισω για αυτο το topic ψηφιζω και με τα δυο χερια Uncharted & Halo.
#22 +11 Manos (Level 39) 15/07/2013 22:46
Quoting snikefriend:
Πως ειναι υπερεκτιμημενο ενα παιχνιδι με 200.000 πωλησεις, αφου κανεις δεν το επεξε.

Αν άξιζε τόσο υψηλούς βαθμούς τότε πολυ απλα θα πουλούσε εκατομμυρια. Παρενθεση; Στο Xbox Live πουλησε 200.000. Στο Steam πουλησε περισσοτερο. Δεν εχω δει πουθενα να αναφερεται οτι εσπασε το φραγμα του εκατομμυριου. Αν ενα παιχνιδι θεωρειται πολυ καλο, θα κανει πωλησεις. Θα διαδοθεί mouth to mouth. Νομιζω οτι ειμαι σαφης σε αυτο.

Quoting snikefriend:
2) Συμφωνω, οι βαθμολογιες (απο ολα τα σαιτ -ή τα μεγαλυτερα- και με Μ.Ο. οχι μονο απο το μετακριτικ γιατι αλλου το CoD εχει παρει και 9ρια) ειναι ΜΕΡΟΣ της υπερεκτιμησης

Αν εχει παρει 9 maximum ειναι μικρο το κακο και παρατηρειται στα περισσοτερα games. Το Top 10 έχει τρανταχτά παραδείγματα από games που μάζεψαν 10άρια ενώ δεν το άξιζαν.

Quoting snikefriend:
3) Λες οτι λεω χαζους οσους το αγοραζουν; Μα το ιδιο κανεις και εσυ οταν λες υπερεκτιμημενα το Sims, Assassin's Creed, ANGRY BIRDS, Portal ,GTA

Μισο λεπτο για να διευκρινισουμε κατι γιατι εχεις καταλάβει τελείως λάθος τι γίνεται.
Από τα ganes που αναφερεις σχεδόν όλα προέκυψαν από ψήφους στο forum. Επομένως μην το λες σε μένα. Πες το σε αυτούς που ψήφιζαν. Καλό είναι να προσέχεις τι γράφει το forum γιατί 5 από τις 10 επιλογές τις διαμορφώνετε εσείς οι αναγνώστες. Οι άλλες 5 είναι άποψη της σύνταξης. Καθένας λοιπόν κρατάει τις απόψεις του και όσο για το τελευταίο...

Quoting snikefriend:
Ας εμπαινε ενα CoD στη θεση 10. Εγω αυτο θα εκανα.[/quote}
Και ξαναλεω οτι επειδη 2 ατομα επιλεξατε ως υπερεκτιμημενη "Τη σειρα Call of Duty" δεν θα μπορουσαμε να βαλουμε στην τυχη μια εκδοση. Γραψτε συγκεκριμενα στο forum ποιες εκδοσεις εννοειτε κι αν μαζεψει μια εκδοση 2 ψηφους (μαζι με τους αλλους 2 χρηστες που επελεξαν απο ενα συγκεκριμενο Call of Duty) τοτε θα προστεθει αυτη η εκδοση στο Top 10. Στο ανέφερα και στο παραπάνω μήνυμα. Διαφορετικά το Top 10 δεν αλλάζει.

4) Δεν μπορω να βγαλω τη δικια μου λιστα. Γιατι δεν εχω τις ψηφους των συντακτων. Αν τις ειχα ευχαριστως να τις παρω σημερα και να παραθεσω αυριο ενα Top 10.

Παλι δεν με καταλαβες. Αφου θεωρεις την λιστα λαθος σου ειπα εμμεσως να γραψεις για ποιο λογο ειναι λαθος το καθε game και τι θα εβαζες εσυ προσωπικα ως Top 10 για τα πιο υπερεκτιμημενα.
#23 +7 AntonKos (Level 17) 15/07/2013 22:48
Αφου μπηκε το GTA 4 στο top 10 εγω τελειωσα δεν εχω κατι αλλο να πω. Χιλια μπραβο στον Γρηγορη!
Μιλαμε για την απολυτη ξεφτιλα των reviewers. Οπου κι αν διαβαζες στο Ιντερνετ εβλεπες 10 , 10, 10. Το πηρα, το επαιξα 2 μερες και λεω "Αυτο ειναι διαδοχος του San Andreas"? :cry:

Quoting teknik:
Το ότι πιστεύεις ότι το rayman origins "ρίχτηκε" στις βαθμολογίες σε σχέση με το braid λέει πολλά.

Χαχαχαχα. Ενταξει εδω γελαμε φιλε! Μου συγκρινεις τον fast-forward εμετο με τη σειρα Rayman? Με εκανες και γελασα
#24 +6 nickarma (Level 12) 16/07/2013 00:05
Λογικο το top 10. Αλλα οχι και Call of Duty που λετε καποιοι υπερεκτιμημενο.
Cod, Battlefield, Crysis, Halo αν δεν ξεχασα καποιο ειναι τα καλυτερα FPS μακραν.
Οσο πουλαει το Cod πουλανε αλλα 5 AAA games μαζι. Και σε ΚΑΘΕ εκδοση του. Και παιρνει οσο αξιζει. Οχι 10 σαν κατι αλλα που δεν τα παιζει κανεις.
#25 -6 snikefriend (Level 23) 16/07/2013 00:43
Quoting nickarma:
Λογικο το top 10. Αλλα οχι και Call of Duty που λετε καποιοι υπερεκτιμημενο.
Cod, Battlefield, Crysis, Halo αν δεν ξεχασα καποιο ειναι τα καλυτερα FPS μακραν.
Οσο πουλαει το Cod πουλανε αλλα 5 AAA games μαζι. Και σε ΚΑΘΕ εκδοση του. Και παιρνει οσο αξιζει. Οχι 10 σαν κατι αλλα που δεν τα παιζει κανεις.

1) Ενω το GTA, ή το Angry Birds δεν το παιρνει κανεις ε;
2) Με τη λογικη σου θα βρισκαμε ποια εχουν τις περισσοτερες πωλησεις και ποια τις λιγοτερες, θα τα βαζαμε στο τοπ 10 και ουτε ψηφοι ουτε τιποτα!!!
#26 -9 Damienkar (Level 8) 16/07/2013 01:29
Quoting nickarma:
Λογικο το top 10. Αλλα οχι και Call of Duty που λετε καποιοι υπερεκτιμημενο. ΕΛΕΟΣ.
Cod, Battlefield, Crysis, Halo αν δεν ξεχασα καποιο ειναι τα καλυτερα FPS μακραν.
Οσο πουλαει το Cod πουλανε αλλα 5 AAA games μαζι. Και σε ΚΑΘΕ εκδοση του. Και παιρνει οσο αξιζει. Οχι 10 σαν κατι αλλα που δεν τα παιζει κανεις.


1)Ωραια λογικη νταξ...πρεπει να καταλαβεις οτι και το gaming ειναι βιομηχανια οπως της μουσικης και των ταινιων και πανω απ'ολα ειναι το ΧΡΗΜΑ...ανοιξε τα ματια σου και δες οτι ετσι οπως προωθουν την beyonce και την lady gaga για να πουλανε εκατομμυρια ετσι προωθουν και τα cod και τα UNCHARTED τα HALO και πολλα αλλα χωρις να σημαινουν οτι δεν ειναι καλα παιχνιδια ...απο την μερια του gaming ο τροπος για να σπρωξουν ενα παιχνιδι ειναι τα gaming sites με τα reviews και τις βαθμολογιες τους...τα site πληρωνονται και δεν μιλαω μονο για ελλαδα αλλα κυριως στις μεγαλες αγορες,παιρνουν λεφτα για τις διαφημισεις απο τις εταιριες παιχνιδιων...εχ εις παρει γραμμη γιατι ολα σχεδον τα site κραζουν το wii u για 1000 2 λογους περα των αυτονοητων?μηπω ς γιατι πλεον δεν δινει χρημα η νιντεντο για αποκλειστικα βιντεο στα sites γιατι εχει τα direct????αυτο ειναι απλα ενα παραδειγμα...
2)ολα τα FPS ειναι απο τα πιο μαπα στο gameplay...το COD ειναι το counter strike της εποχης και μοδα ειναι θα περασει...το CRYSIS ειναι ενα TECH DEMO μπας και πουλησει η CRYTEK την μηχανη γραφικων της σε καμια εταιρια...και ιδιο κανουν και οι αλλοι απο το BF3 και μετα μπας και πουλησουν την frostbιte σε καμια εταιρια και αυτοι...ρηχα gameplay το ιδιο και το ιδιο συνεχεια καμια καινοτομια,συγγ νωμη δεν θα παρω...
ξερω ξερω θα παρω πολυ hate και πολυ αρνητικο σχολιο αλλα αμα παω και γραψω στο youtube σε τραγουδι της beyonce κατι παρομοιο και την κραζω σαν τραγουδιστρια θα παρω το ιδιο ακριβως feedback...
ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ???
σορρυ για το μεγαλο ποστ...
#27 +5 nickarma (Level 12) 16/07/2013 02:03
Quoting snikefriend:
1) Ενω το GTA, ή το Angry Birds δεν το παιρνει κανεις ε;
2) Με τη λογικη σου θα βρισκαμε ποια εχουν τις περισσοτερες πωλησεις και ποια τις λιγοτερες, θα τα βαζαμε στο τοπ 10 και ουτε ψηφοι ουτε τιποτα!!!

Το GTA το πηρανε πολλοι αλλα τους απογοητευσε. Το Angry Birds game του μισου ευρω?
Με τη λογικη σου θα βαζαμε τα games που εχουν πουλησει 10 αντιτυπα στους συγγενεις των προγραμαμτιστων και θα τα βαφτιζαμε τα πιο υπερεκτιμημενα.

Quoting Damienkar:
1)Ωραια λογικη νταξ...πρεπει να καταλαβεις οτι και το gaming ειναι βιομηχανια οπως της μουσικης και των ταινιων και πανω απ'ολα ειναι το ΧΡΗΜΑ...ανοιξε τα ματια σου και δες οτι ετσι οπως προωθουν την beyonce και την lady gaga για να πουλανε εκατομμυρια ετσι προωθουν και τα cod και τα UNCHARTED τα HALO και πολλα αλλα χωρις να σημαινουν οτι δεν ειναι καλα παιχνιδια ...απο την μερια του gaming ο τροπος για να σπρωξουν ενα παιχνιδι ειναι τα gaming sites με τα reviews και τις βαθμολογιες τους...τα site πληρωνονται και δεν μιλαω μονο για ελλαδα αλλα κυριως στις μεγαλες αγορες,παιρνουν λεφτα για τις διαφημισεις απο τις εταιριες παιχνιδιων...εχεις παρει γραμμη γιατι ολα σχεδον τα site κραζουν το wii u για 1000 2 λογους περα των αυτονοητων?μηπως γιατι πλεον δεν δινει χρημα η νιντεντο για αποκλειστικα βιντεο στα sites γιατι εχει τα direct????αυτο ειναι απλα ενα παραδειγμα...
2)ολα τα FPS ειναι απο τα πιο μαπα στο gameplay...το COD ειναι το counter strike της εποχης και μοδα ειναι θα περασει...το CRYSIS ειναι ενα TECH DEMO μπας και πουλησει η CRYTEK την μηχανη γραφικων της σε καμια εταιρια...και ιδιο κανουν και οι αλλοι απο το BF3 και μετα μπας και πουλησουν την frostbιte σε καμια εταιρια και αυτοι...ρηχα gameplay το ιδιο και το ιδιο συνεχεια καμια καινοτομια,συγγνωμη δεν θα παρω...

Ποια Beyonce? Εχεις μπερδεψει τα games με τη μουσικη. Αμα μου λες οτι το Uncharted, το Halo και το COD ειναι υπερεκτιμημενα...παιξε πρωτα 5-6 ωρες το καθενα , offline και online, και μετα ξαναμιλαμε. Για το WiiU που λες ολος ο κοσμος το κραζει! Φθηνιαρικο χειριστηριο, αργει το μενου της κονσολας κτλ. Βρες μου εσυ 3 σοβαρα games μονο για Wii U και συγκρινε μου τα με αυτα του ps3 και του xbox 360.

Quote:
"2)ολα τα FPS ειναι απο τα πιο μαπα στο gameplay."
Ενταξει οκ. Οτι πεις.

Quote:
ξερω ξερω θα παρω πολυ hate και πολυ αρνητικο σχολιο αλλα αμα παω και γραψω στο youtube σε τραγουδι της beyonce κατι παρομοιο και την κραζω σαν τραγουδιστρια θα παρω το ιδιο ακριβως feedback...
ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ???
σορρυ για το μεγαλο ποστ...
Μαλλον ασχολεισαι περισσοτερο με μουσικη παρα με games. Αμα θες να παιζεις ZombiU,Zelda και Mario μονο εισαι πολυ εξειδικευμενης αποψης. Εγω τα παιζω ολα παντως και εχω παιξει και WiiU στο event για κατι ωρες να δω πως ειναι. Καθε game κρινεται στο ειδος του. Αμα δεν σου αρεσουν τα FPS προβλημα σου. Μην καταδικαζεις games οπως το COD που εχουν απο τα καλυτερα και πιο σταθερα online.
#28 +5 Jaded (Level 14) 16/07/2013 02:42
Μολις εκατσα και διαβασα ολα τα σχολια. Σε καθε top 10 τα ίδια γίνονται. Εγώ θα συμφωνήσω με τη λίστα με μονη εξαιρεση οτι αντί για Αssassins Creed 3 θα έβαζα Resistance που μόνο λόγω gameplay και γραφικων θεωρώ ότι το έσπρωχναν λες και ητανε το νεο Crysis του ps3. Αλλα αφου ψηφισατε AC3 καποιοι οπως ειδα στο forum το σεβομαι. Δεν καταλαβα βεβαια πως βγηκε game of the year κι απο την αλλη ειναι υπερεκτιμημενο αλλα τεσπα...haters will hate!

Αυτο που δεν εχω καταλαβει ειναι τον παραλογισμο καποιων.
Πατε και ψηφίζετε στο forum αλλοι την σειρα Call of Duty και περιμενετε να μπει στο top 10 ολοκληρη η σειρα. Καλα δεν διαβαζετε τι λεει το αρθρο? Τα πιο υπερεκτιμημενα GAMES. Οχι "Σειρες". GAMES. Αρα τι συζητατε? Υπαρχει μια δημοκρατικη λογικη αποτι βλεπω και πρεπει να την σεβομαστε. 5 δικα μας 5 του Gameworld. Εμεις μπορουμε να διαλεξουμε οποια θελουμε και το Gameworld το ιδιο. Χωρις να ζηταμε εξηγησεις ο ενας απο τον αλλο. Γνωμες ειναι στο κατω κατω.

Τωρα βλεπω στο forum αλλοι ψηφιζουν "Age of mythology και warcraft 3" ο ενας, "Civilization και Total War Rome" ο αλλος, μετα ο επομενος "Total War: Shogun 2 και Crusader Kings 2"....ενταξει καλα παμε. Επειδη ψηφιζετε δυο δυο την επομενη φορα μην ξεχασετε να διαμαρτυρηθειτε γιατι δεν μπηκαν ολα τα games που γραψατε. Fuck logic! :-|
#29 -8 Damienkar (Level 8) 16/07/2013 02:46
Ναι φιλε τα παιχνιδια που σου ειπα ειναι υπερεκτιμημενα εκτος αν παιζεις παιχνιδια τα τελευταια 5 χρονια τοτε ναι για σενα μπορει αυτα να μην ειναι υπερεκτιμημενα και πιστεψε παιζω αρκετα πιο πολλα χρονια απο σενα για να μου πεις αστο μην ασχολεισαι με το gaming...
την μουσικη την ανεφερα για να σου δειξω οτι ειναι το ιδιο και στο gaming...
Τα fps που ανεφερες ειπα οτι ειναι με 5 ωρες single player - τou halo και δεν εχουν προσφερει τιποτα στο gaming τιποτα καινοτομο για να αξιζουν αυτες τις βαθμολογιες...δ εν ειπα οτι ολα τα fps ειναι μαπα...σιγα μην βαλω to HALF LIFE και το portal ειδικα που το βαλανε και υπερεκτιμημενο στην ιδια μοιρα με αυτα που ειπες...για το wii u αν διαβασες καλα ειπα περα των αυτονοητων(που δεν εχει παιχνιδια ακομα δηλαδη)στα φρυδια μου για το wii u το ανεφερα σαν παραδειγμα...
για την μουσικη που ειπες δεν θα το σχολιασω γιατι μαλλον θα ακους επιπεδου COD στην μουσικη...
και το τρανο σου επιχειρημα οτι πουλανε περισσοτερο τα FPS και τα action.. αυτο δε σημαινει οτι ειναι και τα καλυτερα...μην το πας στις πωλησεις γιατι ενα μονο παιχνιδι που κοροιδεψες (Mario) εχει πουλησει οσο ολα μαζι τα FPS οσο για το zelda gamer που δεν εχει παιξει ποτε απλα δεν πρεπει να λεγεται gamer...
παιζω τα παντα απλα δεν θα εκθιασω το CRYSIS οταν εχω παιξει στο παρελθον π.χ. το Half-life...και μιλαμε απλα ελληνικα λεω οτι ειναι υπερεκτιμημενα οχι οτι δεν ειναι καλο παιχνιδι το Uncharted η το Halo...αλλα ενταξει δεν θεωρώ σωστό όταν μέσα στη λίστα είναι το ICO & και το SOTC..ενω το COD που καθε χρονο ειναι το ιδιο με διαφορετικα maps και κοροιδευουν τον κοσμακη δεν ειναι μεσα στη λιστα
Δοκιμασε τοτε να παιξεις Pokemon το οποιο επισης πουλαει παρα πολυ.
#30 +4 Jaded (Level 14) 16/07/2013 02:47
Α και μην το ξεχασω (δεν εχει και edit). Ο Damienkar λεει ολα τα FPS μεσα. Τότε βαλτε κι απο μενα στο Top 10 ολα τα games του Nintendo DS και ειδικα ολα τα Pokemon και τα Kirby, ολα τα Facebook Games, ολα τα ios games...ε νομιζω καλα ειμαστε.. :D
#31 +5 nickarma (Level 12) 16/07/2013 02:56
Quoting Damienkar:
Ναι φιλε τα παιχνιδια που σου ειπα ειναι υπερεκτιμημενα εκτος αν παιζεις παιχνιδια τα τελευταια 5 χρονια τοτε ναι για σενα μπορει αυτα να μην ειναι υπερεκτιμημενα και πιστεψε παιζω αρκετα πιο πολλα χρονια απο σενα για να μου πεις αστο μην ασχολεισαι με το gaming...

Απο το 1990. Εσυ ποσο? 7-8 χρονια? καπου εκει.

Quoting Damienkar:
Τα fps που ανεφερες ειπα οτι ειναι με 5 ωρες single player - τou halo και δεν εχουν προσφερει τιποτα στο gaming τιποτα καινοτομο για να αξιζουν αυτες τις βαθμολογιες...δεν ειπα οτι ολα τα fps ειναι μαπα...σιγα μην βαλω to HALF LIFE και το portal ειδικα που το βαλανε και υπερεκτιμημενο στην ιδια μοιρα με αυτα που ειπες...για το wii u αν διαβασες καλα ειπα περα των αυτονοητων(που δεν εχει παιχνιδια ακομα δηλαδη)στα φρυδια μου για το wii u το ανεφερα σαν παραδειγμα...

Τα τελευταία COD εχουν 5 ωρες singleplayer. Οχι τα παλια!
Battlefield 3 - 10 ωρες
Crysis - κοντα στις 10. Halo το ιδιο. Που τις ειδες εσυ τις 5 ωρες? Βλεπεις οτι δεν παιζεις FPS? Εγω σου λεω οτι παιζω ολα τα games.

Quote:
και το τρανο σου επιχειρημα οτι πουλανε περισσοτερο τα FPS και τα action...σημαινει οτι ειναι και τα καλυτερα...μην το πας στις πωλησεις γιατι ενα μονο παιχνιδι που κοροιδεψες (Mario) εχει πουλησει οσο ολα μαζι τα FPS οσο για το zelda gamer που δεν εχει παιξει ποτε απλα δεν πρεπει να λεγεται gamer...
Δεν καταλαβες. Mario και Zelda επαιζα στο SNES. Φυσικα και ειναι παιχνιδαρες! Να που συμφωνουμε και σε κατι. Εχεις παιξει εσυ κανενα Mario Galaxy να δεις πως ειναι? Κοπιες του Mario 64. Αλλο overhyped απο εκει που θα μπορουσε να μπει στη λιστα.

Quote:
παιζω τα παντα απλα δεν θα εκθιασω το CRYSIS οταν εχω παιξει στο παρελθον π.χ. το HALF LIFE...και μιλαμε απλα ελληνικα λεω οτι ειναι υπερεκτιμημενα οχι οτι δεν ειναι καλο παιχνιδι το UNCHARTED η το HALO...αλλα ενταξει τι πουμε τωρα οταν μεσα στην λιστα ειναι το ICO & και το SOTC με την δικαιολογια οτι τα remake δεν προσεφεραν τιποτα νεο..ενω το COD που καθε χρονο ειναι το ιδιο με διαφορετικα maps και κοροιδευουν τον κοσμακη δεν ειναι μεσα στη λιστα...δουλευομαστε μεταξυ μας μου φαινεται...
παιξε και pokemon αμα ειναι γιατι πουλαει πολυ...και ταιριαζει στην λογικη που λες...
Βρε καλε μου ανθρωπε σου ειναι τοσο δυσκολο να καταλαβεις γιατι ολοι στο λενε εδω περα οτι ΕΙΝΑΙ REMAKE? Ειναι ΤΟ ΙΔΙΟ παιχνιδι! Λιγο αλλαξαν τα γραφικα και τελος! Τα ειχα παιξει στο ps2 και τα τερματισα. Τι να κατσεις να ξαναπαιξεις? Δηλαδη αμα βγαλουν remake του GTA San Andreas, των Skyrim και αλλων games στο PS4 θα πρεπει να τους βαζουν 9 και 10? Σε αρχαια games? Δεν καταλαβαινεις πραγματικα.

Pokemon, ε?
#32 -6 Damienkar (Level 8) 16/07/2013 02:56
Eννοουσα ολα τα FPS που εγραψε το παλικαρι πιο πανω το CRYSIS BF & COD οχι ολα τα FPS...αλλα αμα διαβαζατε οντως τα σχολια θα εβλεπες τι ειπα για το HALF LIFE...
#33 +3 Jaded (Level 14) 16/07/2013 02:58
Quoting Damienkar:
ΕΛΕΟΣ...εννοουσα ολα τα FPS που εγραψε το παλικαρι πιο πανω το CRYSIS BF & COD οχι ολα τα FPS...αλλα αμα διαβαζατε οντως τα σχολια θα εβλεπες τι ειπα για το HALF LIFE...

Ok then. Peace. :-)
#34 -7 Damienkar (Level 8) 16/07/2013 03:14
Φιλε μου δεν κατσω να λογομαχω αλλο... και εγω τα παιζω ολα και εχω ολες τις κονσολες,εχουμε διαφορετικα γουστα...εγω γουσταρω half life-bioshock -portal... για μενα τα crysis BF και COD(περα του COD 1 που ηταν επος...)unchart ed halo ειναι υπερεκτιμημενα εφαγαν πολυ σπρωξιμο και δεν λεω οτι δεν ειναι καλα παιχνιδια ποσο πιο καθαρα να το πω... και εσυ γιατι δεν μπορεις να καταλαβεις αυτο που σου ειπα με την μουσικη οπως προωθουν εκει ετσι προωθουν και στο gaming για'αυτο το επιχειρημα σου οτι πουλαει κατι ειναι περα για περα ακυρο για αυτο σου ειπα για την beyonce γιατι και αυτη πουλαει αλλα ειναι για τα μπαζα μουσικα...οποτε μην αναφερεις τις πωλησεις σαν επιχειρημα...
TO COD καθε χρονο Ειναι ΤΟ ΙΔΙΟ παιχνιδι!τιποτα καινουργιο...
το BF 3 6 ωρες το εκανα τι 10 μου λες....crysis 3 επισης 6...
#35 +5 nickarma (Level 12) 16/07/2013 03:39
Quoting Damienkar:
Φιλε μου δεν κατσω να λογομαχω αλλο... και εγω τα παιζω ολα και εχω ολες τις κονσολες,εχουμε διαφορετικα γουστα...εγω γουσταρω half life-bioshock -portal... για μενα τα crysis BF και COD(περα του COD 1 που ηταν επος...)uncharted halo ειναι υπερεκτιμημενα εφαγαν πολυ σπρωξιμο και δεν λεω οτι δεν ειναι καλα παιχνιδια ποσο πιο καθαρα να το πω...και εσυ γιατι δεν μπορεις να καταλαβεις αυτο που σου ειπα με την μουσικη οπως προωθουν εκει ετσι προωθουν και στο gaming για'αυτο το επιχειρημα σου οτι πουλαει κατι ειναι περα για περα ακυρο για αυτο σου ειπα για την beyonce γιατι και αυτη πουλαει αλλα ειναι για τα μπαζα μουσικα...οποτε μην αναφερεις τις πωλησεις σαν επιχειρημα...

Καμια σχεση η μουσικη με τα games.
Οι τραγουδιστες στον κοσμο ειναι λιγοι γιατι τη μουσικη την εχει φαει η πειρατεια. δεν εχει online mode. Μια Beyonce, Lopez, Bieber, αυτοι πουλανε στα πιτσιρικια.
Τα games θελουν μυαλο. Αμα ενα game ειναι καλο θα πουλησει. Τα Uncharted, Halo που εθαψες πουλανε. Γιατι; Το Uncharted σε βαζει στο ρολο του Nathan Drake, εχει αφθονη δραση, εχει TOP γραφικα, εχει Nolal North στην ερμηνεια τυπαρας τρελος και εχει και multiplayer. Αφου τα εχει ολα τι σε χαλαει εσενα και το λες overhyped? Γιατι στανταρ δεν το εχεις παιξει. Το λεω γιατι μιλας για διαρκειες και δεν ξερεις ποσες ωρες διαρκει ενα game. Εχω τερματισει BF3, σχεδον ολα τα Cod κτλ.

Αμα ενα game οπως το Fez πηρε 10 και ξανα 10 αν ηταν παιχνιδαρα θα πουλαγε τουλαχιστον 5 εκατομμυρια αντιτυπα για μενα. Οχι 200 και 300 χιλιαδες. Μη σου πω αν δεν επαιρνε τοσα 10 δεν θα το αγοραζε κανεις. Υπογραφω και με τα δυο χερια την πρωτη του θεση στο top 10.

Quoting Damienkar:
TO COD καθε χρονο Ειναι ΤΟ ΙΔΙΟ παιχνιδι!τιποτα καινουργιο...

Λαθος. Εχει story καλυτερο απο του Battlefield και κυριως εχει ONLINE το οποιο δεν παιζεις. Αμα δεν σου αρεσει το online FPS δεν σου αρεσει το Cod.

Quoting Damienkar:
το BF 3 6 ωρες το εκανα τι 10 μου λες....crysis 3 επισης 6...

Εννουσα κατι λιγοτερο απο 10 ωρες εβαλα παυλα.
Δεν υπαρχουν οι ωρες που λες. Ουτε hardcoras να εισαι! Δες εδω Crysis
http://www.gamelengths.com/sitesearch/newSearch/?gameName=Crysis
Battlefield 3, περιπου 7-8 μου πηρε. Αυτες οι 5 ωρες που λες δεν υπαρχουν.
#36 -5 Damienkar (Level 8) 16/07/2013 04:30
Λοιπον φιλε μου σου απανταω τελευταια φορα μπας και καταλαβεις τι λεω...
στο αρχικο σχολιο σου λες οτι τα ΒF CRYSIS COD HALO ειναι μακραν τα καλυτερα...ε λοιπον ακου,
1)ολα αυτα που εγραψες ειναι απο τα χειροτερα - του HALO...ενας σοβαρος gamer καλα FPS θεωρει τα bioshock,half life boarderlands,ra ge,deus EX,far cry,portal,αυτα που εγραψες εσυ απαιτουν το λιγοτερο μυαλο και εντυπωσιαζουν μονο πιτσιρικαδες... η ατομα που απλα παιζουν για τον χαβαλε κανα live...
2)επειδη ειπα οτι ειναι υπερεκτιμημενα τα HALO & το UNCHARTED δεν σημαινει οτι τα εθαψα και οτι δεν ειναι καλα παιχνιδια δεν θα το πω 200 φορες...μου αρεσουν ολα τα παραπανω που ειπα απλα ειναι υπερεκτιμημενα...
3)συνεχιζεις να λες παλι για τις πωλησεις. ενα παιχνιδι δεν αντικατοπτριζετ αι η ποιοτητα του απο τις πωλησεις... το lost odyssey πουλησε 800,000 και το FF13 πουλησε 5 εκ...και το πρωτο ειναι μιλια καλυτερο παιχνιδι...μπορ ω να σου πω απειρα παραδειγματα...
4)σου λεω οτι το COD ειναι καθε χρονο το ιδιο παιχνιδι και μου απαντας οτι εχει καλυτερο story απ΄το battlefield... :o
5)οι ωρες που σου ειπα υπαρχουν μη με αναγκασεις να τα ξαναπαιξω και να ανεβασω βιντεο...
6)λες εχω τερματισει ολα τα COD και το BF3...οκ και τι σημαινει αυτο?
7)Εσυ μπορεις να γουσταρεις τα COD τα παιχνιδια δρασης και το online...μαγκια σου δικαιωμα σου και καλα κανεις...δεν μπορεις να μου λες εμενα ομως οτι δεν τα εχω παιξει επειδη λεω οτι ειναι απο τα χειροτερα του ειδους...δεν απαιτουν καθολου σκεψη δεν εχουν πλοκη δεν προσφερουν τιποτα νεο στο ειδος...και κοροιδευουν το κοσμο ο ενας με το να βγαζει καθε χρονο το ιδιο μα το ιδιο gameplay...και η EA στο BF3 μας εχει ξεσκισει στο DLC...γι'αυτους ολους τους λογους λοιπον τα παιχνιδια αυτα ειναι υπερεκτιμημενα...
8)θα το πω ακομη μια φορα...σου λεω απλα οτι και το gaming ειναι βιομηχανια οπως την μουσικη και σε αυτες τις βιομηχανιες επειδη εχουν πολυ κερδος σπρωχνουν αβερτα με τον εναν η τον αλλον τροπο..
Αυτα...καλο βραδυ...
#37 +6 nickarma (Level 12) 16/07/2013 10:16
Quoting Damienkar:
1)ολα αυτα που εγραψες ειναι απο τα χειροτερα - του HALO...ενας σοβαρος gamer καλα FPS θεωρει τα bioshock,half life boarderlands,rage,deus EX,far cry,portal,αυτα που εγραψες εσυ απαιτουν το λιγοτερο μυαλο και εντυπωσιαζουν μονο πιτσιρικαδες...η ατομα που απλα παιζουν για τον χαβαλε κανα live...

Εγω γιατι δεν ειμαι πιτσιρικας και εντυπωσιαζομαι? Παιζω online με ατομα ολων των ηλικιων κι αυτο που λες δεν ισχυει. Μην εισαι προκατειλειμενος.

Quoting Damienkar:
Σε ενα παιχνιδι δεν αντικατοπτριζεται η ποιοτητα του απο τις πωλησεις... το lost odyssey πουλησε 800,000 και το FF13 πουλησε 5 εκ...και το πρωτο ειναι μιλια καλυτερο παιχνιδι...μπορω να σου πω απειρα παραδειγματα...

Αλλοι σου λενε εδω οτι οι πωλησεις μετρανε. Και βασικα δεν ξερεις ποση διαρκεια εχει ενα FPS, βγαζεις ολα τα FPS μαπα και θεωρεις οτι διαρκουν 5 ωρες. Και Crysis λεει σε 6 ωρες. Μα δεν τα εχεις τερματισει ακτα την αποψη μου.

Quoting Damienkar:
4)σου λεω οτι το COD ειναι καθε χρονο το ιδιο παιχνιδι και μου απαντας οτι εχει καλυτερο story απ΄το battlefield... :o

Βαριεμαι να σου εξηγω σε τι ειναι καλυτερο το story. Και να σου πω δεν πιστευω οτι θα καταλαβεις.

Quoting Damienkar:
5)οι ωρες που σου ειπα υπαρχουν μη με αναγκασεις να τα ξαναπαιξω και να ανεβασω βιντεο...

Αμα τερματισεις το Crysis 3 σε 5 ωρες εχεις ενα 500αρικο απο μενα. Βασικα αν το τερματισεις 15 φορες μπορει την 15η να σου βγουν 5 ωρες γιατι θα ξερεις σε ποια σημεια θα κανεις speed run! :D Και το Portal 2 που λες btw σε 5 ωρες τερματιζεται.

Quoting Damienkar:
6)λες εχω τερματισει ολα τα COD και το BF3...ωραια και????

Οτι ξερω να μιλησω για αυτα καλυτερα απο σενα.

Quoting Damienkar:
7)Εσυ μπορεις να γουσταρεις τα COD τα παιχνιδια δρασης και το online...μαγκια σου δικαιωμα σου και καλα κανεις...δεν μπορεις να μου λες εμενα ομως οτι δεν τα εχω παιξει επειδη λεω οτι ειναι απο τα χειροτερα του ειδους...δεν απαιτουν καθολου σκεψη δεν εχουν πλοκη δεν προσφερουν τιποτα νεο στο ειδος...και κοροιδευουν το κοσμο ο ενας με το να βγαζει καθε χρονο το ιδιο μα το ιδιο gameplay...και η EA στο BF3 μας εχει ξεσκισει στο DLC...γι'αυτους ολους τους λογους λοιπον τα παιχνιδια αυτα ειναι υπερεκτιμημενα...

Αλλο τα DLC που κοροιδευουν κι αλλο ενα ολοκληρωμενο παιχνιδι. Εδω τεινουμε να υπερεκτιμαμε χαζοπαιχνιδα τυπου Angry Birds και Braid επειδη στο πρωτο εκσφενδονιζεις πουλακια και στο δευτερο βρηκες back-forward. Δε λεω καλα ειναι αλλα οχι για 9 και 10 και οχι για τη δουλεια μηνων που εχουν ριξει . Επειδη τα φτιαχνουν Indie devs δεν θα τα θεοποιησουμε κιολας.
#38 -5 Damienkar (Level 8) 16/07/2013 11:40
1)Συνεχιζεις και εσυ και καποιοι εδω μεσα να μην διαβαζουνε καν τα ποστ μου...
λοιπον το οτι λεω οτι το Crysis, VG & COD μετρια παιχνιδια και υπερεκτιμημενα δεν σημανει οτι δεν τα εχω τερματισει και ουτε λεω οτι ολα τα fps ειναι μαπα...σου ειπα ποσα FPS που για μενα ειναι καλυτερα και συνεχιζεις να λες πραγματα που δεν ειπα...οτι ολα τα fps ειναι μαπα...
2)δεν ειπα εσενα πιτσιρικα μιλαω γενικα και η πλειοψηφια αυτων ειναι μικρης ηλικιας...
3)λες τα games θελουν μυαλο και υποστηριζεις games που δεν το απαιτουν καθολου οπως το BF & το COD...
4)παλι το επιχειρημα των πωλησεων...φιλε μου οι πωλησεις δεν μετρανε...σου ανεφερα ενα μονο παραδειγμα και το προσπερασες οπως και καποιοι αλλοι εδω μεσα .
5)Ειδες να αρνουμαι οτι το COD εχει καλυτερο story απο το BF3...δεν με ενδιαφερει αν εχει καλυτερο story γιατι το αναφερεις συνεχεια αυτο?
6)βγαζεις συμπερασμα οτι εχω να παιξω fps χρονια μονο και μονο επειδη λεω το COD & το BF3 υπερεκτιμημενα. ..σου ανεφερα ποσα παραπανω αλλα παλι δεν το εδωσες σημασια .
7)Καλό θα είναι να μην υποστηριζεις τα FPS γιατι αν ασχολιοσουν με αυτα δεν θα υποστηριζες το BF-COD & το CRYSIS γιατι ειναι απο τα χειροτερα του ειδους...αυτα που σου αρεσουν ειναι απλα generic shooter χωρις βαθος και χωρις κατι καινοτομο στο gameplay...αν πραγματικα αγαπας τα FPS θα επρεπε να μιλας για το BIOSHOCK & το DEUS EX και οχι για το COD που καθε χρονο ειναι το ιδιο και το ιδιο...
#39 -4 snikefriend (Level 23) 16/07/2013 11:43
Κανετε ενα τεραστιο λαθος ολοι σας. Τα παιχνιδια, οχι μονο στο Metacritic αλλα και σε πολλα σαιτ, βαθμολογουνται αναλογικα. Δηλαδη για τους fans της κατηγοριας και τα λεφτα τους, τι προσφερουν. Το 91 του Fez με το 87 του Halo 4, δεν σημαινει οτι το Fez ειναι καλυτερο απο το HALO 4. Σημαινει πολυ απλα, οτι για την κατηγορια του και τα 15 ευρω που κανει, θα σου προσφερει κατι καλο, ενα παιχνιδι να περνας την ωρα σου. Αντιστοιχα ισχυουν και για το The Walking Dead, Braid, LIMBO και αλλα τετοια. Δεν σημαινει οτι επειδη το Walking Dead πηρε 89 στο εν λογω σαιτ ειναι καλυτερο απο το MW3 που πηρε 88. Απλη λογικη το λεει αυτο, το καθε παιχνιδι ανταγωνιζεται στην κατηγορια του, και αν θελετε να το κανετε Universal, πολυ απλα αυτο ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ, γιατι εμενα το PES που πηρε 83 (λολ το φιφα πηρε 90, αλλα το PES δεν ειναι υπερεκτιμημενο) μπορει να μου αρεσει καλυτερα απο το The Walking Dead που πηρε 89. Οσο για τους υπολοιπους που δεν σχολιαζετε και δεν συμμετεχετε στην συζητηση/αντιπα ραθεση, παρα μονο μπαινετε εδω, πατατε τα πλην και βγαινετε: "LOL"
#40 +4 Blocky (Level 8) 16/07/2013 11:53
Sorry που θα μπω σφηνα στη συζητηση αλλα ρε συ Damienkar αμα λες οτι τα FPS αυτα διαρκουν 5 ωρες ειναι προφανες οτι παιζεις λιγα games κι εχεις μεινει στην παλια εποχη. Και μετα λες "αυτα που εγραψες εσυ απαιτουν το λιγοτερο μυαλο και εντυπωσιαζουν μονο πιτσιρικαδες.." και υστερα το γυρνας και λες

2)δεν ειπα εσενα πιτσιρικα μιλαω γενικα και η πλειοψηφια αυτων ειναι μικρης ηλικιας...

Εχει δικιο ο φιλος στο οτι δεν παιζεις games. Φυσικα και η ποιοτητα και οι πωλησεις ειναι ενα σοβαρο κριτηριο που λαμβανει καποιος υποψη του. Το οτι το Fez πουλησε τοσο λιγο δειχνει οτι οι reviewers ητανε λαθος. Δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει ενα εξειδικευμενο game να το θεοποιουμε. Αμα βγαλει καποιος τον καλυτερο Fishing simulator θα παρει 10 επειδη...θα ειναι το μονο game της κατηγοριας του? Τραγικο.

Απο τα FPS που ειπατε εχω παιξει τα δυο Modern Warfare Και το πρωτο Cod. Δεν διαρκουσαν ολα πεντε ωρες και δεν θα κατσω να ψαξω τα saves μου για να σας πω ποσο ειναι αλλα damienkar σορρυ απλα δεν παιζεις fps.Φαινεται απο οσα γραφεις.

Quote:
οποτε μην υποστηριζεις τα FPS γιατι αν ασχολιοσουν με αυτα δεν θα υποστηριζες το BF-COD & το CRYSIS γιατι ειναι απο τα χειροτερα του ειδους...
Ενταξει ,οκ! Τα περισσοτερα καλα ειπες εκτος Bioshock δεν σου εμεινε και κατι!
Ται το αρθρο λεει για υπερεκτιμημενα. Τα Cod πηρανε 8 στα reviews Και το Bioshock Infinite μαζεψε 9 και 10 αρα δεν καταλαβαινω γιατι γκρινιαζεις.

@snikefriend: Ναι παταω κι εγω πλην σε καποια σχολια σας. Αμα ηταν κριτηριο ποσα λεφτα διναμε τοτε μιας και ειπες LOL ολα τα free to play games επρεπε να παρουνε 9+ στα reviews. Τα λεφτα ειναι μια μικρη λεπτομερεια απλα :-*
#41 -3 snikefriend (Level 23) 16/07/2013 12:00
Καλα, ουτε καν μπαινω στη διαδικασια να απαντησω. Διαβασε οσα ειπα και μην απομωνεις καποια για να απαντησεις ξεχωριστα. Οποιος ειναι εδω βλεπει τι γινεται με τους ψηφους στα σχολια!!
#42 -4 Damienkar (Level 8) 16/07/2013 12:06
@Blocky μαλιστα εχω μεινει στην παλια εποχη επειδη τερματισα το COD 3 και το BF-crysis 3 σε 6 ωρες...και επειδη το εκανα αυτο δεν παιζω games....τι λογικη ειναι αυτη...
οι πωλησεις δεν ειναι κριτηριο,σε καμια βιομηχανια δεν ειναι κριτηριο...ουτε στην μουσικη ουτε στον κινηματογραφο και ουτε στα GAMES...
δεν μπορω να ακουω καποιον με κατηγορει επειδη λεω οτι ta COD - BF ειναι υπερεκτιμημενα και να μην λεω τιποτα..
#43 +4 nickarma (Level 12) 16/07/2013 12:07
Quoting Damienkar:
λοιπον το οτι λεω οτι το CRYSIS BF & COD μετρια παιχνιδια και υπερεκτιμημενα δεν σημανει οτι δεν τα εχω τερματισει και ΟΥΤΕ ΛΕΩ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ FPS ΕΙΝΑΙ ΜΑΠΑ...σου ειπα ποσα FPS που για μενα ειναι καλυτερα και συνεχιζεις να λες πραγματα που δεν ειπα...οτι ολα τα fps ειναι μαπα...

Σχολιο #26
Quote:
2)ολα τα FPS ειναι απο τα πιο μαπα στο gameplay...
Αφου καταδικασες τα FPS. Τωρα αν το γυρισες μετα η εννοεις οτι αυτα που εχουν σεναριο ειναι καλυτερα τοτε ναι ειναι καλυτερα.

Τα νεα Bioshock και Deus Ex πηρανε και υψηλα reviews. Ειναι πολυ καλα games ειπα εγω οτι δεν μου αρεσουν? Ομως το Cod Black Ops 2 πηρε κανενα τρελο βαθμο Metacritic και δεν το ξερω? Τι θελεις μηπως να παρει 7 για να ικανοποιηθεις τη στιγμη που εχει απο τα καλυτερα online και το αγοραζει ο κοσμος για αλλους λογους?

Quote:
2)δεν ειπα εσενα πιτσιρικα μιλαω γενικα και η πλειοψηφια αυτων ειναι μικρης ηλικιας...
Quote:
3)λες τα games θελουν μυαλο και υποστηριζεις games που δεν το απαιτουν καθολου οπως το BF & το COD...
Σχολιο #36
"αυτα που εγραψες εσυ απαιτουν το λιγοτερο μυαλο και εντυπωσιαζουν μονο πιτσιρικαδες"

Δηλαδη προσβαλεις οσους παιζουν Cod. Λες οτι δεν εχουν μυαλο η οτι ειναι πιτσιρικια!


Quote:
4)Οι πωλησεις δεν μετρανε...σου ανεφερα ενα μονο παραδειγμα και το προσπερασες οπως και καποιοι αλλοι εδω μεσα.
Δεν σε συμφερει να βαλεις κατω τις πωλησεις γιατι καποια απο τα games που υποστηριζεις οπως η συλλογη Ico k Shadow of the Colossus δεν ασχολειται κανεις γιατι την επαιξε στο ps2.

@snikefriend οτι ειπε κι ο blocky. Βαθμολογουνται βαση gameplay και της κατηγοριας τους. Εχω περιπου 10 free games στο PC που δεν πληρωσα ουτε 1 ευρω για microtransactio n. Γιατι αυτα δεν εχουν 8 και 9 Metacritic? Περα απο το Tribes Ascend και το Planetside 2 ολα τα αλλα πηραν 7. ΑΦου το τζαμπα ειναι καλυτερο απο το "5 ευρω" και "10 ευρω" γιατι ΟΛΟΙ θαβουν τα free to play? Αμα ακουγανε αυτο που λες θα τους βαζανε 9/10 στανταρ.
#44 +6 Jaded (Level 14) 16/07/2013 12:15
Ρε παιδια η κουβεντα εχει ξεφυγει. Τι σχεση εχουν αυτα που λετε με το θεμα του αρθρου?
Μιλατε για υπερεκτιμημενα games. Πρωτον δεν ειδα κι εγω οπως λενε κι οι υπολοιποι κανενα Cod να παιρνει υψηλες βαθμολογιες και δευτερον ειναι αδικια να μπει ολη η σειρα Cod γιατι καποιοι δεν ψηφισανε σωστα. Υπαρχουν 5-6 ατομα στο forum που ψηφιζουν 2 games μαζι, σειρες και παει λεγοντας. Δειτε το πρωτο μηνυμα μου παραπανω.
#45 +5 Mouse (Level 13) 16/07/2013 12:25
Quoting Jaded:
Ρε παιδια η κουβεντα εχει ξεφυγει. Τι σχεση εχουν αυτα που λετε με το θεμα του αρθρου?
Μιλατε για υπερεκτιμημενα games. Πρωτον δεν ειδα κι εγω οπως λενε κι οι υπολοιποι κανενα Cod να παιρνει υψηλες βαθμολογιες και δευτερον ειναι αδικια να μπει ολη η σειρα Cod γιατι καποιοι δεν ψηφισανε σωστα. Υπαρχουν 5-6 ατομα στο forum που ψηφιζουν 2 games μαζι, σειρες και παει λεγοντας. Δειτε το πρωτο μηνυμα μου παραπανω.

+1.
Damienkar γινεσαι πολυ προκλητικος κατα την αποψη μου με το να λες οτι οσοι παιζουν Call of Duty εχουν λιγο μυαλο ή είναι πιτσιρικάδες. Εγώ δεν τρελαίνομαι για την σειρά αλλά έχω περάσει πολλές ευχάριστες ώρες μαζί του. Καλό είναι να μην κατηγοριοποιείς μια ομάδα από gamers γιατί θα σου γυρίσει μπούμερανγκ. Και τέλος πάντων συνεχίστε το στο forum αυτό γιατί όπως λεει κι ο Jaded πραγματικά έχει πάει off-topic τελείως.
#46 -3 Damienkar (Level 8) 16/07/2013 12:26
Θα τρελαθουμε τελειως εδω μεσα..ρε αδερφε διαφωνεις οτι απο ολα τα FPS που υπαρχουν το COD & BF απαιτουν την λιγοτερη σκεψη για να τα παιξει καποιος?επειδη λεω τα γεγονοτα δεν προσβαλω και ουτε λεω οτι ειναι χαζοι αυτοι που τα παιζουν λεω κατι πολυ απλο..δεν χρειαζεται να δουλεψει πολυ το μυαλο για να τα παιξεις...
2)ολα τα FPS ειναι απο τα πιο μαπα στο gameplay...εννο ουσα ολα τα FPS που ανεφερες εσυ ειναι απο τα πιο μαπα στο gameplay αυτο ειπα και εξηγησα απειρες φορες ποια FPS θεωρω καλυτερα οποτε δεν ειμαι κατα των FPS...

Επειδη τα τερματισα σε λιγες ωρες δεν τα εχω ακουμπησει και δεν ειμαι σχετικος....μπε ς σε κανα φορουμ της crytek πρωτα και δες που την κραζουν για το 3 που το καναν 5 ωρο και μετα πανε και πες και αυτους ασχετους και οτι δεν το εχουν ακουμπησει καν...το ιδιο ισχυει και το για το COD 3 kai to BF3....το main story ειναι 5-6 ωρες οσο και να χτυπιεσαι...
Οσο για το ICO & και το SOTC πηραν τις ιδιες βαθμολογιες γιατι πολυ απλα το παιχνιδια παραμενουν αριστουργηματα με η χωρις hd textures...και επισης δεν ειναι remake απλα μια hd collection για να τα παιξουν και αυτοι που εχουν μονο ps3...και μονο που μπαινουμε στην διαδικασια να μιλαμε για ICO οτι ειναι υπερεκτιμημενο και το COD...
#47 +3 nickarma (Level 12) 16/07/2013 12:34
Quoting Damienkar:
Θα τρελαθουμε τελειως εδω μεσα..ρε αδερφε διαφωνεις οτι απο ολα τα FPS που υπαρχουν το COD & BF απαιτουν την λιγοτερη σκεψη για να τα παιξει καποιος?επειδη λεω τα γεγονοτα δεν προσβαλω και ουτε λεω οτι ειναι χαζοι αυτοι που τα παιζουν λεω κατι πολυ απλο..δεν χρειαζεται να δουλεψει πολυ το μυαλο για να τα παιξεις...
2)ολα τα FPS ειναι απο τα πιο μαπα στο gameplay...εννοουσα ολα τα FPS που ανεφερες εσυ ειναι απο τα πιο μαπα στο gameplay αυτο ειπα και εξηγησα απειρες φορες ποια FPS θεωρω καλυτερα οποτε δεν ειμαι κατα των FPS...
το αλλο το καλυτερο..χαχαχαχαχ...επειδη τα τερματισα σε λιγες ωρες δεν τα εχω ακουμπησει καν και ειμαι ασχετος...ναι οκ...μπες σε κανα φορουμ της crytek που μου το παιζεις και ψαγμνεος που την κραζουν για το 3 που το καναν 5 ωρο και μετα πανε και πες και αυτους ασχετους και οτι δεν το εχουν ακουμπησει καν...το ιδιο ισχυει και το για το COD 3 kai to BF3....το main story ειναι 5-6 ωρες οσο και να χτυπιεσαι...
Οσο για το ICO & και το SOTC πηραν τις ιδιες βαθμολογιες γιατι πολυ απλα το παιχνιδια παραμενουν αριστουργηματα με η χωρις hd textures...και επισης δεν ειναι remake απλα μια hd collection για να τα παιξουν και αυτοι που εχουν μονο ps3...και μονο που μπαινουμε στην διαδικασια να μιλαμε για ICO οτι ειναι υπερεκτιμημενο και το COD οχι αυτο απο μονο του λεει πολλα για το ποιος ειναι σχετικος και ποιος οχι...

Οκ μαλιστα. Τωρα πιστευω οτι σε καταλαβα. Απλα για να μην κουραζουμε και τους υπολοιπους γιατι ξεφυυυγαμε πολυ μπορεις να μου στειλεις με ενα PM ενα link απο το forum τις Crytek για να δω αυτο που λες για τις 6 ωρες? Γιατι οσα λεμε εχετε δικιο οτι ειναι ασχετα με το αρθρο. Συγγνωμη απο μενα αν ξεφυγα.
#48 +12 Lordwinter (Level 28) 16/07/2013 13:23
Αφού διάβασα και εγώ το παραπάνω wall of text από πολλούς χρήστες ήρθε η ώρα να κάνω και τα δικά μου σχόλια.

Καταρχήν ο όρος υπερεκτιμημένο έχει να κάνει καθαρά με την βαθμολογία που έχει αποσπάσει ένα game. Για αυτό και λέμε overrated game ή underrated αντίστοιχα. Επειδή πολλοί έχετε αναφέρει την σειρά Call of Duty, όπως είπε και ο Γρηγόρης οι βαθμολογίες που έχει πάρει είναι ανάλογες της ποιότητάς της. Αντίθετα τίτλοι όπως το Assassin's Creed III, το Portal και το GTA IV για κάποιο λόγο βαφτίστηκαν ως μεσσίες από την βιομηχανία των video games και απέσπασαν διθυραμβικά σχόλια χωρίς να το αξίζουν. Προσωπικά συμφωνώ απόλυτα με το Top 10 (ίσως κάπου να έπρεπε να χωρέσει και το Oblivion πάντως ;-) ) και δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο γίνεται και πάλι διαμάχη.

Όσοι δεν συμφωνείτε με την επιλογή φροντίστε να εκφράζετε τις απόψεις σας μέσω των ψήφων σας στο σχετικό thread. Και φυσικά να η ψήφος σας οφείλει να είναι ξεκάθαρη, όπως ειπώθηκε δεν αναφερόμαστε σε υπερεκτιμημένες σειρές αλλά υπερεκτιμημένα games.
#49 +6 landogar (Level 13) 16/07/2013 13:50
Βασικα με καλυψε ο Παντελης. Πάνω κάτω θα συμφωνησω με το Top 10 κι οπως ειπαν πολλοι σωστα δεν μπορει να βαζουμε στο ιδιο τσουβαλι μια σειρα με ενα παιχνιδι. Π.χ. Το Call of Duty Modern Warfare ηταν μπροστα για την εποχη του και μετα το 3 ενω ηταν μετριο πεταγονταν κατι 9 , 9.5 λες και βαθμολογουσανε κανενα...HalfLi fe 3!! ενω αρχισαν να μας σερβιρουν το ιδιο πραμα. Αλλο σειρα αλλο game.Απλα Παντελη θα μου επιτρεψεις να διαφωνησω μονο με Oblivion που μαζι με Morrowind και Skyrim τα θεωρω και τα 3 αριστουργηματα. Μπαινεις μεσα στον κοσμο τους, χανεσαι και σηκωνεσαι απο την καρεκλα μετα απο 8 ωρες! :-)
#50 -6 Ozzy (Level 9) 16/07/2013 15:21
Βασικά από πότε υπερεκτιμημένο είναι μόνο ότι παίρνει καλό βαθμό ? ποιος το λέει αυτό ?
δηλ. ένα game που πήρε μέτριους βαθμούς, αλλά είναι εντελώς τετριμμένο και μία από τα ίδια, αλλά εκθειάζεται από μεγάλη μερίδα του κοινού λόγο hype μόδας και άγνοιας δεν είναι ?
μόνο ότι λένε τα νούμερα δηλ. ?
#51 -3 snikefriend (Level 23) 16/07/2013 15:36
Ελα ντε...
#52 +5 Lordwinter (Level 28) 16/07/2013 15:45
Quoting Ozzy:
Βασικά από πότε υπερεκτιμημένο είναι μόνο ότι παίρνει καλό βαθμό ? ποιος το λέει αυτό ?
δηλ. ένα game που πήρε μέτριους βαθμούς, αλλά είναι εντελώς τετριμμένο και μία από τα ίδια, αλλά εκθειάζεται από μεγάλη μερίδα του κοινού λόγο hype μόδας και άγνοιας δεν είναι ?
μόνο ότι λένε τα νούμερα δηλ. ?

Άλλο τα νούμερα πωλήσεων και άλλο οι βαθμολογίες καταρχήν. Ξαναλέω και πάλι ότι η αναφορά των games στο άρθρο έχει να κάνει με την βαθμολογία που έχουν πάρει τα games, όχι με τις πωλήσεις τους που φυσικά όπως εύστοχα αναφέρεις μπορεί να είναι θέμα μόδας ή να ευνοούνται από άλλους παράγοντες. Και να ξεκαθαρίσω και επίσης ότι ένα overrated game δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι κακό, δεν μπορεί να πεις κανείς πχ ότι το Assassin's Creed III είναι κακό, αλλά σίγουρα θα έπρεπε να είχε βαθμολογηθεί με αυστηρότερα κριτήρια.

@landogar: Φυσικά και θα σου επιτρέψω να διαφωνήσεις, άλλωστε οι απόψεις όλων είναι σεβαστές.
#53 -1 snikefriend (Level 23) 16/07/2013 15:55
Το Minecraft εχει 92. Παρακαλω να προστεθει στη λιστα.
#54 +3 nickarma (Level 12) 16/07/2013 16:14
Quoting Ozzy:
Βασικά από πότε υπερεκτιμημένο είναι μόνο ότι παίρνει καλό βαθμό ? ποιος το λέει αυτό ?
δηλ. ένα game που πήρε μέτριους βαθμούς, αλλά είναι εντελώς τετριμμένο και μία από τα ίδια, αλλά εκθειάζεται από μεγάλη μερίδα του κοινού λόγο hype μόδας και άγνοιας δεν είναι ?
μόνο ότι λένε τα νούμερα δηλ. ?

Σοβαρα τωρα. Ποιος μπορει να πει ενα παιχνιδι "υπερεκτιμημενο" αμα εχει πουλησει τοσα εκατομμυρια? Δηλαδη σαν να λες οτι απο αυτους που το αγορασαν οι μισοι ξερω γω μετανιωσαν που ξοδεψαν τα λεφτα τους. Ρωτα οσους πηραν games σαν το Assassins Creed 3 που ψηφισατε καποιοι η τα Call of Duty που τα αγοραζεις για το online, το μετανιωσαν που εδωσαν 60 ευρω για τοσες μερες η βδομαδες που ξοδεψαν μαζι τους? (Cod για μηνες μπορω να σου πω). Σιγουρα δεν θα το μετανιωσαν.
Υπερεκτιμημενο ειναι αν τα reviews που παιρνει ειναι για πολυυυ πιο πανω απο την αξια του. Και η αξια του για μενα φαινεται απο τις πωλησεις. Οτιδηποτε αλλο ειναι υποκειμενη αποψη και μπορει να λεει ο καθενας οτι θελει και να φτασει το αρθρο αυτο 100 σχολια.

Quoting snikefriend:
Το Minecraft εχει 92. Παρακαλω να προστεθει στη λιστα.

Κι εγω το θεωρω υπερεκτιμημενο. Απλα το παιζουν εκατομμυρια ατομα, δημιουργουν μαζι του κτλ. Ειμαι καπου ενδιαμεσα.

Αλλα τωρα εχει νοημα να αλλαζει η λιστα? Οσοι το θεωρουσαν ας το ψηφιζαν.
#55 -5 snikefriend (Level 23) 16/07/2013 16:18
Quoting nickarma:

Κι εγω το θεωρω υπερεκτιμημενο. Απλα το παιζουν εκατομμυρια ατομα, δημιουργουν μαζι του κτλ. Ειμαι καπου ενδιαμεσα.
Αλλα τωρα εχει νοημα να αλλαζει η λιστα? Οσοι το θεωρουσαν ας το ψηφιζαν.


Ενω το GTA δεν το παιζουν; Και εκτος αυτου, ουτε το Fez, Braid ψηφισαμε. Οι συντακτες το ψηφισαν και μεχρι στιγμης, εχουν βγει αρκετοι και εχουν μιλησει για βαθμολογιες. Ας μας εξηγησουν λοιπον γιατι το Minecraft ΔΕΝ ειναι υπερεκτημημενο.
#56 +6 Jaded (Level 14) 16/07/2013 16:22
Quoting Ozzy:
Βασικά από πότε υπερεκτιμημένο είναι μόνο ότι παίρνει καλό βαθμό ? ποιος το λέει αυτό ?
δηλ. ένα game που πήρε μέτριους βαθμούς, αλλά είναι εντελώς τετριμμένο και μία από τα ίδια, αλλά εκθειάζεται από μεγάλη μερίδα του κοινού λόγο hype μόδας και άγνοιας δεν είναι ?
μόνο ότι λένε τα νούμερα δηλ. ?

Βασικά ο συνδυασμός "Πήρε υψηλό βαθμό στο review αλλά χαμηλό user score" παιζει εναν ρόλο και μετα οι πωλησεις. Ο Phil Fish ειχε κανει τις καλυτερες δημοσιες σχεσεις στο Fez, κεραυνος τα 10 και μαθαιναμε καθε τρεις και λιγο ποτε πουλαγε...αλλα 50.000 αντιτυπα. Αν ειχε παρει 7 στα reviews σκεψου οτι δεν θα πουλαγε σχεδον καθολου. Οσο για τα Angry Birds που κοστιζουν ψιχουλα δεν το θεωρεις καν game γιατι 9/10 που το παιζουν ειναι γυναικες, μικρα παιδια η μεγαλης ηλικιας παντως οχι real gamers.
#57 +4 landogar (Level 13) 16/07/2013 16:25
Quoting snikefriend:
Quoting nickarma:

Κι εγω το θεωρω υπερεκτιμημενο. Απλα το παιζουν εκατομμυρια ατομα, δημιουργουν μαζι του κτλ. Ειμαι καπου ενδιαμεσα.
Αλλα τωρα εχει νοημα να αλλαζει η λιστα? Οσοι το θεωρουσαν ας το ψηφιζαν.


Ενω το GTA δεν το παιζουν; Και εκτος αυτου, ουτε το Fez, Braid ψηφισαμε. Οι συντακτες το ψηφισαν και μεχρι στιγμης, εχουν βγει αρκετοι και εχουν μιλησει για βαθμολογιες. Ας μας εξηγησουν λοιπον γιατι το Minecraft ΔΕΝ ειναι υπερεκτημημενο.

Ποσες ωρες στη ζωη σου εχεις παιξει Minecraft και σε τι server?
Καλα μην πω για τα εκατομμυρια που πουλησε γιατι θα με πεις εμπαθη κιολας.
#58 -5 snikefriend (Level 23) 16/07/2013 16:28
Quoting Jaded:

Βασικά ο συνδυασμός "Πήρε υψηλό βαθμό στο review αλλά χαμηλό user score" παιζει εναν ρόλο και μετα οι πωλησεις. Ο Phil Fish ειχε κανει τις καλυτερες δημοσιες σχεσεις στο Fez, κεραυνος τα 10 και μαθαιναμε καθε τρεις και λιγο ποτε πουλαγε...αλλα 50.000 αντιτυπα. Αν ειχε παρει 7 στα reviews σκεψου οτι δεν θα πουλαγε σχεδον καθολου. Οσο για τα Angry Birds που κοστιζουν ψιχουλα δεν το θεωρεις καν game γιατι 9/10 που το παιζουν ειναι γυναικες, μικρα παιδια η μεγαλης ηλικιας παντως οχι real gamers.

To ιδιο ισχυει και για το Peggle, Braid, Fez, World of Goo, Walking Dead και περιπου 10.000.000 παιχνιδια ακομα που υπαρχουν στο FB κλπ. Ολα αυτα ειναι υπερεκτιμημενα; Επιτελους να καταλαβουμε οτι τα πιο "casual" παιχνιδια εχουν δικια τους θεση και δεν μπορουν να μπαινουν διπλα στα AC, GTA, ICO, HALO, COD, BF, CRYSIS....επιση ς απο ποτε τα review, και μαλιστα του metacritic αποτελουν παραδειγμα και υποδειγμα για το τι παιχνιδια θα παρει ο κοσμος; Αν θες να πεις για βαθμολογιες παρε μεσο ορο απο 5-10 σαιτ. Στο μετακριτικ βαθμολογει οποιος θελει και καταθετει τη βαθμολογια του...Στο τελος θα βγαλετε υπερεκτιμημενο και το Criminal Case.
#59 -6 snikefriend (Level 23) 16/07/2013 16:29
Quoting landogar:
[
Ποσες ωρες στη ζωη σου εχεις παιξει Minecraft και σε τι server?
Καλα μην πω για τα εκατομμυρια που πουλησε γιατι θα με πεις εμπαθη κιολας.


Ισα με 1000 φορες ειπα οτι και το GTA πουλησε εκατομμυρια και δεν απανταει κανεις.
#60 +4 VladK (Level 5) 16/07/2013 16:29
Quoting snikefriend:
Το Minecraft εχει 92. Παρακαλω να προστεθει στη λιστα.

Erhhhh no.
Καλα δεν αξιζε το 92 που λες ισως λιγο πιο κατω.
Και το Fez δεν κανει 15 ευρω που λες πιο πανω. 7,49 εχει η 800 ms points (καποτε).
#61 -5 snikefriend (Level 23) 16/07/2013 16:31
Quoting VladK:
Quoting snikefriend:
Το Minecraft εχει 92. Παρακαλω να προστεθει στη λιστα.

Erhhhh no.
Καλα δεν αξιζε το 92 που λες ισως λιγο πιο κατω.
Και το Fez δεν κανει 15 ευρω που λες πιο πανω. 7,49 εχει η 800 ms points (καποτε).

Στα λογια μου ερχεσαι
#62 -4 Damienkar (Level 8) 16/07/2013 16:36
Quote:
Σοβαρα τωρα. Ποιος μπορει να πει ενα παιχνιδι "υπερεκτιμημενο" αμα εχει πουλησει τοσα εκατομμυρια?
Το αρθρο που ποσταρουμε αυτη την στιμγη εκανε αυτο που μολις ειπες...με το GT4 και AC3
Βασικα ξεχναμε κατι που λεγεται marketing και διαφημιση...εδω σα ενα παραδειγμα πιο πανω και περασε απαρατηρητο...τ ο lost odyssey πουλησε 800,000 και το final fantasy 13 πουλησε 7 εκ...το πρωτο ειναι μακραν πιο καλο παιχνιδι και ομως το FF13 πουλαει λογο ονοματος λογο μαρκετινγκ λογο αγνοιας πολλων παιχτων που δεν ψαχνουν...το ιδιο συμβαινει και στις ταινιες αλλα και στην μουσικη...και προς Θεου δεν λεω οτι δεν ειναι καλα παιχνιδια απλα οτι σπρωχτηκαν απο τα μεσα για να εχουν αυτη την επιτυχια...
τα ποκεμον και τα sims πουλουσαν σαν τρελα δεν σημαινει οτι ειναι καλα παιχνιδια...αυτ η η λογικη πολυ απλα δεν ειναι λογικη...
#63 -4 snikefriend (Level 23) 16/07/2013 16:41
Ρε παιδια για να τελειωνουμε, γιατι θα παμε 100 σχολια, αποφασιστε, θελετε βαθμολογιες; Να προστεθουν ολα τα casual, θελετε πωλησεις; Βγαλτε το GTA, AC3, Angry Birds. Τι θελετε πια αποφασιστε. Οποιο δρομο και να διαλεξετε αντιφασκετε με βαση το αρθρο. Δηλαδη ειναι απλο δεν μπορει οταν λεω για το CoD να μου φερνετε παραδειγμα τις πωλησεις, και οταν εγω λεω για το Angry Birds , GTA να μην μιλάτε για τις πωλησεις.
#64 +5 nickarma (Level 12) 16/07/2013 16:45
Quoting Damienkar:
Σοβαρα τωρα. Ποιος μπορει να πει ενα παιχνιδι "υπερεκτιμημενο" αμα εχει πουλησει τοσα εκατομμυρια?
Το αρθρο που ποσταρουμε αυτη την στιμγη εκανε αυτο που μολις ειπες...με το GT4 και AC3

Ναι αυτα ηταν εξαιρεσεις γιατι πηραν παραπανω reviews αποσο αξιζαν. Τα Call of Duty ομως που παιρνουν 8 σας ρωτησα και πριν. Θελατε να παρουν 7 για να ειστε ευχαριστημενοι? Απαντηστε μου.

Quote:
Βασικα ξεχναμε κατι που λεγεται marketing και διαφημιση...εδωσα ενα παραδειγμα πιο πανω και περασε απαρατηρητο...το lost odyssey πουλησε 800,000 και το final fantasy 13 πουλησε 7 εκ...το πρωτο ειναι μακραν πιο καλο παιχνιδι και ομως το FF13 πουλαει λογο ονοματος λογο μαρκετινγκ λογο αγνοιας πολλων παιχτων που δεν ψαχνουν.
To Lost Odyssey σε γραφικα και ηχο ηταν μετριο. Γι αυτο πουλησα τοσο. Το FF εχει και μια ιστορια πισω του αλλα περα απο αυτο το FF13 ναι ηταν καλυτερο απο το Lost Odyssey.

Quote:
τα ποκεμον και τα sims πουλουσαν σαν τρελα δεν σημαινει οτι ειναι καλα παιχνιδια...αυτη η λογικη πολυ απλα δεν ειναι λογικη...
Βρηκες κι εσυ 2 εξαιρεσεις. Εχουν πολυ εξειδικευμενο κοινο. Το ιδιο και το Angry Birds. Αυτες οι εξαιρεσεις ειναι απειροελαχιστες.

Quoting snikefriend:
Quoting landogar:
[
Ποσες ωρες στη ζωη σου εχεις παιξει Minecraft και σε τι server?
Καλα μην πω για τα εκατομμυρια που πουλησε γιατι θα με πεις εμπαθη κιολας.


Ισα με 1000 φορες ειπα οτι και το GTA πουλησε εκατομμυρια και δεν απανταει κανεις.

Μα το λεει το αρθρο! Δεν ειναι για 10! Αυτο λεει. Για μενα ειναι του 9 και για αυτο πουλησε κατι εκατομμυρια. Δηλαδη ποσο δυσκολο να το καταλαβεις?
#65 +3 nickarma (Level 12) 16/07/2013 16:48
Quoting snikefriend:
Ρε παιδια για να τελειωνουμε, γιατι θα παμε 100 σχολια, αποφασιστε, θελετε βαθμολογιες; Να προστεθουν ολα τα casual, θελετε πωλησεις; Βγαλτε το GTA, AC3, Angry Birds. Τι θελετε πια αποφασιστε. Οποιο δρομο και να διαλεξετε αντιφασκετε με βαση το αρθρο. Δηλαδη ειναι απλο δεν μπορει οταν λεω για το CoD να μου φερνετε παραδειγμα τις πωλησεις, και οταν εγω λεω για το Angry Birds , GTA να μου κανετε μοκο τις πωλησεις. Απλα πραγματα, Α' ταξη παιδικου σταθμου.

Σου απαντησα για το GTA πριν και στα ειπανε τοσοι αλλοι. Το αρθρο λεει για υπερεκτιμημενα βαση βαθμολογιας. Οι reviewers καποιες φορες υπερεκτιμουν. Οι gamers δεν υπερεκτιμουν γιατι δεν μπορεις να αμφισβητησεις χιλιαδες που διαμορφωνουν user score οπως ειπε σωστα ο Jaded και +1 απο μενα. :-)

Και κατα βαση για ποιο λογο να αλλαξει το Top 10? Επειδη το θες εσυ με το ετσι θελω? Μια χαρα ειναι το αρθρο οπως ειναι.
#66 -5 snikefriend (Level 23) 16/07/2013 16:49
To ΜW2 (94) MW3 (92) τα αξιζαν αυτα τα σκορ; ΟΧΙ δεν τα αξιζαν αλλα κατα ενα περιεργο λογο, αυτα δεν ειναι υπερεκτιμημενα, σε αντιθεση με το AC3 που πηρε 85. Μη μου πεις παλι οτι το CoD το παιρνουν εκατομμυρια, γιατι θα σου πω παλι εγω οτι το GTA το παιρνουν αλλοι τοσοι και παλι απο την αρχη.
#67 +6 Manos (Level 39) 16/07/2013 16:58
Καλησπέρα. Δύο πράγματα.

Ο επόμενος που θα ειρωνευτεί σε αυτό το άρθρο κάποιον άλλο θα αποβληθεί με ban από το site. Εγιναν και τα σχετικα edit.

Κατά δεύτερον snikefriend το άρθρο δεν αλλάζει. Όσοι ήθελαν κάτι το διαφορετικό ας ψήφιζαν στο forum.
5 games επιλέγετε εσείς, 5 εμείς. Το γιατί τα επιλέξατε και γιατί τα επιλέξαμε το αναλύσαμε σε βαθμό εξαντλήσεως. Υποκειμενικές απόψεις είναι τόσο των αναγνωστών όσο και των συντακτών. Γι' αυτό και μοιράζουμε το Top 10 στο 50-50. Οπότε από εδώ και κάτω η συζήτηση δεν έχει νόημα.
#68 Ozzy (Level 9) 16/07/2013 16:59
βασικά ΚΑΙ το user score δεν είναι έγκυρο ...
μπορεί να πειραχτεί από το ίδιο το site, ή ακόμα όλοι ξέρουμε πως όσοι ψηφίζουν αντικειμενικά (που ποτέ τίποτα δεν μπορεί να είναι αντικειμενικό) είναι ένα μικρό ίσος μέτρο, οπότε οι υπόλοιποι που μας μένουν χωρίζονται σε φανς που του βάζουν 10 και σε φανς άλλης σειράς ή γενικά haters που του βάζουν 0, οπότε ΟΥΤΕ αυτό λέει κάτι ...

Αλλά γενικά τι είναι αυτό το φετιχ με τις βαθμολογίες ... λες και δεν έχουμε μια Α εμπειρία να κρίνουμε ένα game το ύφος του κλπ και περιμένουμε ένα βαθμό μόνο ... προσωπικά πάντως ούτε από τον review περιμένω πολλά. Την άποψη μου πριν αγοράζω κάτι μπορώ να την διαμορφώσω από οπουδήποτε.
#69 -6 Damienkar (Level 8) 16/07/2013 17:01
Τo call of duty 4 -ΜW παραδειγμα με την καμια δεν αξιζει να εχει 94-95 στο gamerankings (γιατι στο gamerankings μετρανε μονο τα review και οχι η αποψη του καθενος οπως το metacritic)
Τωρα καλυτερο το FF13 απο το lost odyssey...μετρι α γραφικα? unreal engine σε rpg σε σχεδιασμο sagaguchi...μετ ριο ηχο? :eek: που εχει ενα απο τα καλυτερα soundtrack αυτης της γενιας...δεν ξερω ειλικρινα τι να πω...γουστα ειναι αυτα...
#70 -8 snikefriend (Level 23) 16/07/2013 17:08
Quoting Manos:


Κατά δεύτερον snikefriend το άρθρο δεν αλλάζει. Όσοι ήθελαν κάτι το διαφορετικό ας ψήφιζαν στο forum. Γι' αυτό και μοιράζουμε το Top 10 στο 50-50. Οπότε από εδώ και κάτω η συζήτηση δεν έχει νόημα. Αν θέλετε αλλαγές στο άρθρο μιλάτε με τον Γρηγόρη.

Μην μιλας σε μενα προσωπικα, δεν ειμαι ο μονος που διαφωνει απλα ειμαι ο μονος που απανταει σε οτι περισσοτερο μπορει, εστειλα και pm.
#71 +5 nickarma (Level 12) 16/07/2013 17:09
Quoting Damienkar:
Τo call of duty 4 -ΜW παραδειγμα με την καμια δεν αξιζει να εχει 94-95 στο gamerankings (γιατι στο gamerankings μετρανε μονο τα review και οχι η αποψη του καθενος οπως το metacritic)
Τωρα καλυτερο το FF13 απο το lost odyssey...μετρια γραφικα? unreal engine σε rpg σε σχεδιασμο sagaguchi...μετριο ηχο? :eek: που εχει ενα απο τα καλυτερα soundtrack αυτης της γενιας...δεν ξερω ειλικρινα τι να πω...γουστα ειναι αυτα...

Δεν παρακολουθω Game rankings για Metacritic σου εγραψα. Οκ καποια Cod επρεπε να παρουν πιο κατω 0,2-0,4 οσο ειναι. Αλλα ενταξει για top 10 δεν πιστευω οτι αξιζαν να μπουν.
Και για το Lost Odyssey ναι δεν ξερω τι σου αρεσε σε γραφικα-ηχο αλλα εμενα δεν μου αρεσε το επαιξα σε φιλο με 360. Δεν το επαιξα πολυ την γνωμη μου ειπα. Δεν ηταν κατι το τρομερο για να πεις οτι επρεπε να πουλησει 2-3 εκατομμυρια ας πουμε. Αυτο μονο επειδη ανεφερες για τις πωλησεις.
#72 -4 snikefriend (Level 23) 16/07/2013 17:10
Και το AC πηρε 85, Ποσο επρεπε να παρει για να μην ειναι υπερεκτιμημενο; 70? Και αυτο αδικια θα ηταν...
#73 +12 Manos (Level 39) 16/07/2013 17:22
Quoting snikefriend:
Quoting Manos:


Κατά δεύτερον snikefriend το άρθρο δεν αλλάζει. Όσοι ήθελαν κάτι το διαφορετικό ας ψήφιζαν στο forum. Γι' αυτό και μοιράζουμε το Top 10 στο 50-50. Οπότε από εδώ και κάτω η συζήτηση δεν έχει νόημα. Αν θέλετε αλλαγές στο άρθρο μιλάτε με τον Γρηγόρη.

Μην μιλας σε μενα προσωπικα, δεν ειμαι ο μονος που διαφωνει απλα ειμαι ο μονος που απανταει σε οτι περισσοτερο μπορει, εστειλα και pm.

Εισαι ο μόνος που από τη στιγμή που εξηγήσαμε πως λειτουργεί το σύστημα συνεχίζει να απαιτεί να αλλάξει το άρθρο. Το Best Of το διαμορφώνουν κατά 50% οι αναγνώστες και κατά 50% η συντακτική ομάδα. Ψηφίσατε, βγήκε το Top 10, οπότε προχωράμε παρακάτω. Κι εμένα δεν μου άρεσε που μπήκε το Assassin's Creed 3 στη λίστα επειδή βγήκε πέρυσι Game of the Year αλλά σέβομαι τις 5 ψήφους των αναγνωστών όπως θέλω κι εγώ να σέβεσαι τους 5 ψήφους των συντακτών.

Η ψηφοφορία έκανε λόγο για "Τα 10 πιο υπερεκτιμημένα games" και ο καθένας ψήφισε στο forum. Είχαμε ψήφο για δύο ξεχωριστά Call of Duty και για καποιους που ειπαν "Σειρά Call of Duty" και σύμφωνα με τον Γρηγόρη η ψήφος τους ήταν άκυρη. Επομένως η λίστα έκλεισε.

Αν θέλετε να συζητήσετε ποιο video game είναι υπερεκτιμημένο περισσότερο από κάποιο άλλο για τα εκτός Top 10 games, τι θεωρείται "υπερεκτιμημένο " και τι όχι, μπορείτε να το κάνετε στο forum. Τα σχόλια των άρθρων αφορούν αποκλειστικά και μόνο τα άρθρα.

Και κάπου εδώ τα off-topic σταματούν.
#74 -3 Ozzy (Level 9) 16/07/2013 17:30
μα το θέμα τους άρθρου είναι τα υπερ-εκτημημένα games ...
πως θα σχολιάσουμε το άρθρο χωρίς να αναφερθούμε σε αυτά ???
εκτός κι αν λέμε μόνο ένα μπράβο σωστό (συμφωνούμε - διαφωνούμε) και πάμε παρακάτω ...
#75 +3 Vasilis (Level 25) 16/07/2013 17:37
Quoting Ozzy:
μα το θέμα τους άρθρου είναι τα υπερ-εκτημημένα games ...
πως θα σχολιάσουμε το άρθρο χωρίς να αναφερθούμε σε αυτά ???
εκτός κι αν λέμε μόνο ένα μπράβο σωστό (συμφωνούμε - διαφωνούμε) και πάμε παρακάτω ...


Μπορείτε να σχολιάζετε ποια games θεωρείτε υπερεκτιμημένα. Όχι να ζητάτε να αλλάξει η λίστα που δημιουργηθηκε με δημοκρατικό τρόπο από τις ψήφους όλων. Και τη σειρά του Top 10 την αποφασίζουν πάλι οι συντάκτες όπως έχουμε ήδη ενημερώσει.
#76 -1 snikefriend (Level 23) 16/07/2013 17:38
Quoting Vasilis:
[quote name="Ozzy"]

Μπορείτε να σχολιάζετε ποια games θεωρείτε υπερεκτιμημένα. Όχι να ζητάτε να αλλάξει η λίστα που δημιουργηθηκε με δημοκρατικό τρόπο από τις ψήφους όλων. Και τη σειρά του Top 10 την αποφασίζουν πάλι οι συντάκτες όπως έχουμε ήδη ενημερώσει.

To Walking Dead γιατι αλλαχτηκε; Απλα ενημερωτικα ρωταω...
#77 +3 GamesEmperor (Level 12) 16/07/2013 17:50
Αυτό που κατάλαβα εγώ είναι οτι ο Damien πρέπει να παίξει ένα pokemon (από τα καλά, όχι τα spin offs), πάντα σκεπτόμενος φυσικά την εποχή στην οποία κυκλοφόρησε (αν δοκιμάσει παλαιότερο τίτλο, π.χ. από το GameBoy) και το ότι η σειρά anime ήρθε μετά τα παιχνίδια και όχι το αντίθετο. Δεν ξέρω τι άλλο θα μπορούσε να ζητήσει κανείς από ένα παραμυθένιο ελαφρύ παιχνίδι ρόλων για να το αποκαλέσει ποιοτικό, εκτός βέβαια από πολύ συγκεκριμένα προσωπικά γούστα που κάθε ένας που ασκεί γενικευμένη κριτική θα πρέπει να μπορεί να δεί και πέρα από αυτά (και ιδανικά να αποφεύγει μικρότητες που θα πρέπει να αντικρουστούν με την διάσημη πια φράση του Clive Staples Lewis). Eγώ πάντως αν και δεν είμαι φανατικός της σειράς τα θεωρώ σε γενικές γραμμές της ίδιας αξίας με σειρές τύπου Dragon Quest.
#78 +4 Vasilis (Level 25) 16/07/2013 18:01
Quoting snikefriend:
Quoting Vasilis:
[quote name="Ozzy"]

Μπορείτε να σχολιάζετε ποια games θεωρείτε υπερεκτιμημένα. Όχι να ζητάτε να αλλάξει η λίστα που δημιουργηθηκε με δημοκρατικό τρόπο από τις ψήφους όλων. Και τη σειρά του Top 10 την αποφασίζουν πάλι οι συντάκτες όπως έχουμε ήδη ενημερώσει.

To Walking Dead γιατι αλλαχτηκε; Απλα ενημερωτικα ρωταω...


Πριν ανεβεί η λίστα επρόκειτο να μπει αρχικά το Walking Dead λόγον των πολλών βραβείων άπλα προτιμήθηκε το World of Goo. Μονό που αντί να ανεβεί το διορθωμένο άρθρο ανέβηκε το παλιό και έτσι διορθώθηκε μετά από μια ώρα.

GamesInquirer για οτιδήποτε off-topic όπως είπε κι ο Μάνος συζητήστε το εδώ.
#79 GamesEmperor (Level 12) 16/07/2013 18:09
Και nickarma το Mario Galaxy δεν έχει σχεδόν καμία σχέση με το 64. Μάλλον έχεις καιρό να το παίξεις και ξεχνάς. Μάλιστα αυτές οι βασικές διαφορές είναι που κάνουν κάποιους να το αντιπαθούν. Το 64 ήταν πολύ πιο περιπετειώδες και βασισμένο στην εξερεύνηση των διάφορων πιστών-κόσμων, το Galaxy είναι πολύ πιο καθαρόαιμο παιχνίδι πλατφόρμας όπου σε κάθε πίστα πας από το α στο β περνώντας εμπόδια. Φυσικά τα εμπόδια αυτά είναι που του δίνουν την αίσθηση φρεσκάδας με την ποιότητα και ποικιλία τους. Κάθε άσχετος μπορεί να πάρει το όνομα ενός παιχνιδιού, να το αποκαλέσει κόπια κάποιου άλλου και να το αφήσει εκεί χωρίς στην ουσία να έχει πει τίποτα. Όχι ότι θα έλεγα το Galaxy υποτιμημένο, και πούλησε αρκετά, και θεωρείται καλό σε γενικές γραμμές. Αλλά υπερεκτιμημένο σίγουρα δεν είναι.

Όσο για την λίστα εδώ, άσχετα με την συμφωνία ή διαφωνία μου, πολλά από τα κριτήρια που καταγράφονται ως αιτίες δεν πιστεύω ότι ισχύουν για τα δικά μου κριτήρια. Το πόσες ώρες σου παίρνει ένα παιχνίδι για να τελειώσει και η ποιότητα των textures σίγουρα δεν έχουν τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στην ικανοποίηση που παίρνει ως ανταμοιβή ένας παίκτης από αυτά. Πολλοί από εμάς έχουν περάσει ατελείωτες ώρες και έχουν ξοδέψει πολλά χρήματα σε παιχνίδια arcade που φαινομενικά έχουν ελάχιστο περιεχόμενο. Αυτά μόνο έχω να πω για το θέμα, όποιος κατάλαβε κατάλαβε.

Συγγνώμη, όλοι για υπερεκτιμημένα και υποτιμημένα παιχνίδια μιλάμε, δεν θεώρησα ότι είναι εκτός θέματος και έγραψα πριν δω την απάντησή σου, τελείωσα :-)
#80 +4 DigiMike (Level 12) 16/07/2013 23:44
Καλές επιλογές. Κάπου εκεί θα μπορούσε να χωρέσει και ένα από τα Mass Effect 2 και 3. Δεν ξέρω αλλά πιστεύω ότι μετά το πρωτο τα χαλασαν πολυ.
#81 +7 vasbal (Level 1) 17/07/2013 02:02
Πολύ καλό top 10 ομως διαφωνώ με το Αssassins Creed 3 και το Grand Theft Auto 4.To AC 3 είχε βάλει πολλά πράγματα μεχρι τοτε δεν υπήρχαν στο AC οπως το κυνήγι,τη χρείση τόξου,τα πιστόλια,το dual wielding και άλλα πράγματα οπου το πείγαν ενα επίπεδο παρα πάνω στη θέση του θα μπορούσε να είναι το ΑC Revelations το οποίο δεν λέω είναι καλό ομως οχι αρκετά καλώ οπως το περιμέναμαι απο το καταπληκτικό τρειλέρ του ομως πείρε πολύ μεγάλες βαθμολογίες που δεν τις άξιζε.Το GTA 4 δεν είναι καθόλου υπερεκτιμημένο ειναι οσο τέλειο ηταν το 3 και το σαν αντρέας και του διόρθοσε το μεγάλο τους πρόβλημα τα γραφικά.Στην θέση του θα μπορούσαι να είναι το Halo για αυτούς τους λόγους



Eπίσης θέλω να προτείνω ενα παρόμοιο top 10 για τα πιο underated games οπως το Just Cause 2.
#82 +6 Mickey (Level 2) 17/07/2013 13:20
Μιλάμε χαμός.. μάλλον έπρεπε να παίξετε με τον τίτλο του άρθρου κατόπιν της ψηφοφορίας για να μην υπάρξει τόση ίντριγκα, πχ. "10 υπερεκτιμημένα games που βγήκαν ψιλομούφες" και θα ήσαστε 100% μέσα. Συμφωνώ σχεδόν και με τα 10 αλλά μπορεί κανείς να βρει άλλα 10 και να κάνει αλλαγές κατα το δοκούν.. Το τι μούφα κυκλοφορεί τα τελευταία χρόνια που βαφτίζεται παιχνιδάρα δεν λέγεται.. ειδικά αν είσαι ~30+ 8)
#83 -7 GamerPs3maniac (Level 16) 18/07/2013 18:36
Δεν έχω ψηφίσει αλλά παίρνω το δικαίωμα αυθόρμητα να πω την προσωπική μου άποψη.
Το "Ico & Shadow of Colossus collection" δε μπορεί να είναι υπερεκτιμημένα αφού για να πει κανείς πως το gaming είναι τέχνη αυτά είναι από τα πρώτα που σου έρχονται στο μυαλό.
Η συλλογή αυτή βγήκε για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι.
Φιλικά! :P
#84 +5 Jaded (Level 14) 19/07/2013 00:34
Quoting GamerPs3maniac:
Δεν έχω ψηφίσει αλλά παίρνω το δικαίωμα αυθόρμητα να πω την προσωπική μου άποψη.
Το "Ico & Shadow of Colossus collection" δε μπορεί να είναι υπερεκτιμημένα αφού για να πει κανείς πως το gaming είναι τέχνη αυτά είναι από τα πρώτα που σου έρχονται στο μυαλό.
Η συλλογή αυτή βγήκε για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι.
Φιλικά! :P

Προφανως και δεν μιλαει ο συντακτης για τις original εκδοσεις που και ποιος δεν ειχε λιωσει στο ps2 αλλα για το remake που πηρε παραπανω βαθμολογια και απο το original! Cos fuck logic :-)
#85 -8 Damienkar (Level 8) 19/07/2013 09:41
Quoting Jaded:
Quoting GamerPs3maniac:
Δεν έχω ψηφίσει αλλά παίρνω το δικαίωμα αυθόρμητα να πω την προσωπική μου άποψη.
Το "Ico & Shadow of Colossus collection" δε μπορεί να είναι υπερεκτιμημένα αφού για να πει κανείς πως το gaming είναι τέχνη αυτά είναι από τα πρώτα που σου έρχονται στο μυαλό.
Η συλλογή αυτή βγήκε για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι.
Φιλικά! :P

Προφανως και δεν μιλαει ο συντακτης για τις original εκδοσεις που και ποιος δεν ειχε λιωσει στο ps2 αλλα για το remake που πηρε παραπανω βαθμολογια και απο το original! Cos fuck logic :-)

Η λογικη λεει οτι οταν ενα παιχνιδι βγαινει το 2006 και μετα απο καποια χρονια γινεται remastered και οχι remake που λενε καποιοι και εχει 1080p,σταθερο πλεον frame rate,stereoscop ic 3D,7.1 dolby surround που δεν τα ειχαν τα παλια λογικο ειναι να παρει παραπανω...γιατ ι εγιναν βελτιωσεις...οτ αν ομως καποιος σου λεει οτι δεν εχει καμια προσθηκη περα απο το 1080p προφανως και δεν το εχει παιξει...γι'αυτ ο λοιπον ειναι λαθος που μπηκε σε αυτη τη λιστα...
#86 -8 snikefriend (Level 23) 19/07/2013 10:46
Συμφωνω...και γενικα τι περιμενεις απο μια remastered εκδοση? Καινουρια πραγματα? Δεν θα ηταν remastered μετα θα ηταν νεο installment....
#87 +7 Revanchist90 (Level 5) 19/07/2013 13:15
Εγω θεωρω πιο υπερτιμημενο μακραν εκτος απο τα περισσοτερα της λιστας το The last of us , εγινε πανζουρλισμος , επεσαν δεκαρια , ακουστηκαν ιεροσυλιες απο τα μεγαλα site του εξωτερικου για καλυτερο game της γενιας και της δεκαετιας , γενικα εγινε πολυ χαμος για ενα game που αν δεν ειχε την υποστηριξη και την διαφήμιση δεν θα το παρατηρουσε κανεις , ισως ο ορισμος του υπερτιμημενου game για μενα.
#88 +2 Elwind (Level 9) 20/07/2013 00:38
Το πραματικα υπερτιμημενο στην λιστα ειναι το sims.Στην κυριολεξια υπερτιμημενο.Δε ιτε την τιμη του,σε προσφορα και με ολα τα dlc:P
#89 +10 Greg_Polymerou (Level 2) 21/07/2013 05:28
Για μενα το πιο υπερεκτιμημενο ειναι το Diablo 3, προφανως επεσε μεγαλο budget στο marketing και στην πλυση εγκεφαλου. Ειναι το παιχνιδι που μπορεις με το ενα χερι να κουνας το mouse και παραλληλα να πινεις μια μπυρα, να γραφεις στο κινητο σου, να τρως μεσημεριανο, να βαζεις πλυντηριο, να πλενεις το αμαξι, ακομα και να πλεκεις πουλοβερ. Ανετα θα το συγκρινα με το πολυ λιγοτερα ξακουστο Titan Quest και που το οποιο δεν προκαλεσε την ιδια υστερια αναμονης.
#90 +8 Son Goku (Level 8) 21/07/2013 14:33
Quoting Damienkar:
Η λογικη λεει οτι οταν ενα παιχνιδι βγαινει το 2006 και μετα απο καποια χρονια γινεται remastered και οχι remake που λενε καποιοι και εχει 1080p,σταθερο πλεον frame rate,stereoscopic 3D,7.1 dolby surround που δεν τα ειχαν τα παλια λογικο ειναι να παρει παραπανω...γιατι εγιναν βελτιωσεις...οταν ομως καποιος σου λεει οτι δεν εχει καμια προσθηκη περα απο το 1080p προφανως και δεν το εχει παιξει...γι'αυτο λοιπον ειναι λαθος που μπηκε σε αυτη τη λιστα...

Ναι και ειχα μια φαγουρα τωρα να φτιαχνει hd remakes η Sony για να μου παιρνει λεφτα επειδη το ps3 δεν εχει backwards compatibility ε?
Απαραδεκτο το 9,2 στο Metacritic. Αντε για 8 μεσο ορο το πολυ. Αμα το παμε ετσι ας βγαζουν hd remakes σε ολα τα games και μετα απο 5 χρονια θα παιρνουν καλυτερες βαθμολογιες. Οπως τα λεει ο Jaded ειναι και σωστα μπηκε στη λιστα.
#91 tonyler (Level 23) 02/09/2015 02:18
Cod,skyrim,lol- αχτυπητη τριαδα!!!
Μα καλα ρε παιδια τι σας εφταιξε το fez και το βαλατε no1??Τρομερο παιχνιδι και πολυ ευχαριστο.Το οτι ειναι indie δε σημαινει τιποτα.Το braid...ακυρο τελειως.
Το angry birds υπερεκτιμημενο? ?Μα καλα ποιος χ@34στηκε για τα angry birds.Μια χαρα παιχνιδια ειναι για να περνας την ωρα στο κινητο.Μακραν ο,τι καλυτερο εχει βγει για να περνα η ωρα χαζολογωντας.
Προσωπικα θα εβαζα gta V.Μια μεγαλη αναβαθμιση του gta san andreas ειναι.Τιποτα το ιδιαιτερο.
Portal 2 υπερεκτιμημενο? ? 0.0 ...
Η δικη μου δεκαδα θα ηταν(αναφερω μονο συγχρονα παιχνιδια και οχι τιποτα προιστοριες):
10)Gta V
9)Assassin's creed 3
8)Uncharted
7)Skyrim
6)destiny
5)Cod bo
4)Cod mw4
3)League of Legends
2)thief
1)cod bo2
Notification