Μόνιμες Στήλες Critical Hit League of Legends: Lissandra Guide

League of Legends: Lissandra Guide

Thursday, 02 May 2013  | in Critical Hit | Γράφτηκε από τον Χριστιάνα Θάνου   | (21 σχόλια)
Χριστιάνα Θάνου

Χριστιάνα Θάνου  

Απλά αγαπάω The Witcher 3!
Hot
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/12/92/50/aaa4690e4c56db617898830121ebcfd8_Generic.jpg
 

League of Legends: Lissandra Guide

Κατέφτασε η μάγισσα του πάγου από το Freljord.

Είναι γεγονός ότι κάθε φορά που η Riot ανακοινώνει νέο champion, ανυπομονούμε να κυκλοφορήσει για να τον δοκιμάσουμε. Ένας από τους λόγους είναι ότι ο σχεδιασμός των champions πάει από το καλό στο καλύτερο με παραδείγματα όπως η Elise, η Diana ή ο Khazix. Δεύτερος λόγος θα μπορούσε να ήταν ότι οι παλαιότεροι παίχτες θέλουν κάτι καινούριο και όλοι ανυπομονούν να βγει ο dream champ.

Μόλις πριν από δύο ημέρες κυκλοφόρησε η Lissandra, η ολοκαίνουρια champion του League of Legends. Η Lissandra είναι μια ranged mage που χρησιμοποιεί τον πάγο για να χτυπήσει τους αντιπάλους της. Τα δύο μειονεκτήματά της είναι η υπερβολική χρήση mana αλλα και το μικρό range που έχει για τις επιθέσεις σε σύγκριση με τους άλλους mages. Παρόλα αυτά έχει αρκετά Crowd Control abilities και δυνατότητα να ξεφύγει από ganks. Δείτε όλες τις νέες αλλαγές του patch 3.6 με το νέο ARAM map και τις τροποποιήσεις στο Store

Η μάγισσα του πάγου
Το lore της Lissandra είναι ξεκάθαρο. Aυτό που δεν καταλαβαίνουμε είναι γιατί ήρθε στο League of Legends. Η Lissandra πρόδωσε την φυλή της και πήρε το μέρος των Frozen Watchers, καθώς σε αντάλλαγμα έλαβε τεράστια δύναμη. Μαζί τους ξεκίνησε μια αυτοκρατορία η οποία συνεχώς επεκτεινόταν και βύθιζε στο σκοτάδι τις κατεκτημένες περιοχές.

Μια ημέρα όμως οι Frozen Watchers ηττήθηκαν από πιο δυνατούς πολεμιστές και η αυτοκρατορία της διαλύθηκε. Η Lissandra δεν το έβαλε κάτω και προσπάθησε να ανακτήσει όσα είχε. Μεταμφιεζόταν σε γριά και έλεγε ψεύτικους μύθους με σκοπό να καλύψει την πραγματική ιστορία των Frozen Watchers. Αργότερα, αφού είχε πετύχει τον σκοπό της, δολοφόνησε και έκλεψε την ταυτότητα του ηγέτη μιας άλλης φυλής, των Frostguard. Καθώς περνούσαν τα χρόνια και υπό τις οδηγίες της Lissandra, οι Frostguard άλλαξαν, έγιναν πιο κακοί και μοχθηροί και πλέον βοηθούν την ηγέτιδά τους στην επιστροφή των Frozen Watchers.

Τα abilities της

 passivePassive: Iceborn: Κάθε 18 δευτερόλεπτα, η επόμενη επίθεση της Lissandra δεν καταναλώνει mana.

lissandra-ice-shardQ: Ice Shard: Η Lissandra ρίχνει ένα δόρυ από πάγο πάνω σε έναν εχθρό προκαλώντας του magic damage και επιβράδυνση. Όταν πετύχει τον στόχο σπάει σε μικρά κομματάκια τα οποία πετάγονται στους υπόλοιπους κοντινούς αντιπάλους.

lissandra-ring-of-frostW: Ring of Frost: Η Lissandra παγώνει τον χώρο γύρω της και προκαλεί magic damage ενώ ταυτόχρονα τους ακινητοποιεί για ένα μικρό διάστημα.

lissandra-glacial-pathE: Glacial Path: Η Lissandra πετάει ένα νύχι πάγου που κινείται προς μια ευθεία με αργή ταχύτητα, προκαλώντας magic damage. Αν ξαναπατήσετε το Ε πριν το νύχι φτάσει στον προορισμό του, τότε η Lissandra τηλεμεταφέρεται στην θέση του νυχιού.

lissandra-frozen-tombR: Frozen Tomb (Ultimate): Χρήση πάνω σε εχθρό: Αν χρησιμοποιήσετε την ultimate attack σας πάνω σε εχθρό, τότε ένα τεράστιο κομμάτι πάγου τον ακινητοποιεί για ενάμιση δευτερόλεπτο και του προκαλεί magic damage.

Χρήση πάνω στην ίδια: Αν χρησιμοποιήσετε την ultimate πάνω σε εσάς, τότε το κομμάτι πάγου σας ακινητοποιεί για ενάμιση δευτερόλεπτο κατά την διάρκεια του οποίου δεν μπορεί να σας χτυπήσει κανένας εχθρός.

Skill Progression
Αφού είδαμε τα abilities της αναλυτικά, πάμε να δούμε και πως θα ξεκινήσετε να παίζετε με την Lissandra. Στον παρακάτω πίνακα θα δείτε αναλυτικά ποια skills θα ανεβάσετε πρώτα και ποια θα επιλέξετε να αφήσετε για το τέλος. Το πρώτο skill σας, το Ice Shard (Q), είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για αυτό είναι και το πρώτο που θα πρέπει να επιλέξετε στο level 1. Στη συνέχεια σας προτείνω να ανεβάσετε όλα τα skills μέχρι το level 3 και μετά να συνεχίσετε ενισχύοντας πάλι το Q σας.

Το Ice Shard είναι το skill με το οποίο θα κάνετε harass τον εχθρό γιατί θα μπορείτε να τον χτυπήσετε με αυτό ακόμα και αν βρίσκεται πίσω από creeps. Επίσης κάνει AoE damage μέχρι και σε 3 ή 4 creeps οπότε είναι ο νούμερο ένα βοηθός σας στο farming. Το W είναι εξίσου σημαντικό αφού μπορεί να ακινητοποιήσει επικίνδυνους melee αντιπάλους οπότε δεν πρέπει να το παραμελήσετε. Όσο για το E, είναι σημαντικό αλλά μόνο στο να ξεφύγετε οπότε καλό είναι να το αναβαθμίζετε πιο αραιά. Φυσικά δεν ξεχνάμε να αναβαθμίζουμε την ultimate μας στα level 6, 11 και 16.

Το skill progression είναι το εξής: Q>W>E>R. Δείτε αναλυτικά τον παρακάτω πίνακα:

lissandra-league-of-legends-lol-skill-progression

Mid Lane
Αν θέλετε να παίξετε με την Lissandra στο mid lane θα πρέπει να είστε πολύ προσεχτικοί γιατί το range της δεν είναι τόσο μακρύ όσο θα έπρεπε. Αν απέναντί σας βρίσκεται κάποιος melee χαρακτήρας όπως η Akali, η Katarina ή ο Fizz τότε μην ανησυχείτε. Αν όμως βρεθείτε απέναντι σε Gragas, Anivia, Ahri ή Kassadin τότε θα πρέπει να ακολουθήσετε αμυντική τακτική. Να θυμάστε πάντα να εκτελείτε last hits και όταν δείτε ότι πολλά minions θέλουν μόνο ένα hit μπορείτε να τα χτυπήσετε με το Q σας ή να μπείτε ανάμεσά τους και να τα σκοτώσετε όλα με το W.

Στην αρχή ξεκινάτε με δύο Faerie Charmfaerie-charmκαι τρία Health Potionshealthpotions. Ο λόγος που σας λέω να πάρετε Faerie Charm (και όχι μπότες από την αρχή ή Doran’s Ring) είναι ότι η Lissandra καταναλώνει πολύ mana με τα spells της και αυτό το αντικείμενο θα βοηθήσει να κάνει την κατάσταση πιο υποφερτή. Αν ο αντίπαλος είναι AP (Ability Power) τότε θα αναβαθμίσετε σε Chalice of Harmonychaliceofharmony

Στη συνέχεια θα αγοράσετε γρήγορα Boots of Speedbootsofspeedκαι θα συνεχίσετε παίρνοντας το Fiendish Codexfiendish-codex. Αφού έχετε μαζέψει αρκετά χρήματα, θα αγοράσετε το Athene's Unholy Grailathenesunholygrailκαι μπότες από τις οποίες θα σας πρότεινα τις Sorcerer’s Bootssorcerersshoes. Το Athene's Unholy Grail εκτός από mana regeneration και ability power, δίνει και magic resist άρα δεν θα έχετε πρόβλημα στο να αντιμετωπίσετε τον αντίπαλο AP champion.

Αν όμως ο αντίπαλος είναι ΑD (Attack Damage) τότε δεν είναι ανάγκη να αγοράσετε το Athene's Unholy Grail γιατί το magic resist που δίνει θα σας είναι άχρηστο. Αντίθετα, κρατήστε το Faerie Charm και αγοράστε τα Kage's Lucky Pickkagesluckypickκαι Fiendish Codex για να πάρετε το Morellonomiconmorellonomiconτο οποίο δίνει και 20% cooldown reduction ή εναλλακτικά προχωρήστε χτίζοντας το Zhonya’s Hourglasszhonyas. Βέβαια το Zhonya’s δεν θα το αγοράσετε για το active του το οποίο σας κάνει άτρωτους για λίγο καθώς το ίδιο πράγμα το έχετε ήδη διαθέσιμο από την ultimate σας αλλά για να έχετε armor και ability power ταυτόχρονα.

Προς το τέλος αγοράστε το Rod of Agesrodofagesπου δίνει επιπλέον mana, health και ability power μαζί έτσι ώστε να αντέχετε στα team fights αλλά και να προκαλείτε ζημιά. Τελευταίο σημαντικό αντικείμενο είναι το Twin Shadowstwinshadowsτο οποίο χρησιμεύει στη Lissandra γιατί της προσφέρει ταχύτητα κίνησης μιας και είναι τόσο αργή από μόνη της. Τέλος, συμπληρώστε το build σας με Rabadon’s Deathcaprabadonsdeathcap, Deathfire Graspdeathfiregraspκαι ένα armor της επιλογής σας. Αν οι αντίπαλοι είναι ΑD στην πλειοψηφία τους τότε διαλέξτε το Frozen Heartfrozenheartενώ αν οι περισσότεροι είναι AP αγοράστε το Banshee's Veilbansheesveil.

Το τελικό σας build θα πρέπει να είναι αυτό: sorcerersshoesathenesunholygrailrodofagesrabadonsdeathcapdeathfiregraspbansheesveil

ή αυτό: sorcerersshoesmorellonomiconrodofagesrabadonsdeathcapzhonyasfrozenheart

Top/Bottom Lane
Η Lissandra μπορεί να είναι αρκετά ανταγωνιστική στο Top Lane μιας και οι συνηθέστεροι αντίπαλοι που βρίσκοναι εκεί είναι melee. Τα items που πρέπει να αγοράσετε είναι τα ίδια με αυτά του Mid με την μόνη διαφορά να βρίσκεται στην σειρά αφού κύριος στόχος σας είναι να μαζέψετε αρκετό health παράλληλα με το ability power. Η σειρά που πρέπει να ακολουθήσετε είναι η εξής: sorcerersshoesrodofageszhonyasmorellonomiconrabadonsdeathcapfrozenheart

Όσο για το Bottom Lane, καλό είναι να μην συχνάζετε εκεί μιας και θα βρεθείτε απέναντι σε δυνατά ADC (Attack Damage Carry) αλλά αν θέλετε μπορείτε να παίξετε ως support champion. Η Lissandra διαθέτει Crowd Control skills που της επιτρέπουν να καθυστερεί τους αντιπάλους και να τους παγώνει, κάτι που θα εκτιμήσει πολύ ο σύμμαχος ADC. Τα αντικείμενα εδώ αλλάζουν αλλά όχι κατά πολύ. Όπως είπαμε κύριος στόχος σας είναι να μην ξεμείνετε ποτέ από mana άρα αγοράζετε το OhmwreckerOhmwrecker, αργότερα τα Liandry's TormentLiandrys Torment, Locket of the Iron SolariLocket of the Iron Solari, Rabadon’s Deathcap και Frozen Heart ή Banshee's Veil ανάλογα με το τι ομάδα έχετε να αντιμετωπίσετε. Ποτέ δεν ξεχνάτε να αγοράζετε συχνά wards έτσι ώστε να είναι όλη η περιοχή γύρω σας ορατή.

Το τελικό σας build ανάλογα με το role σας θα είναι αυτό:sorcerersshoesOhmwreckerLocket of the Iron SolariLiandrys Tormentrodofagesfrozenheart

Runes και Masteries
Τα Masteries αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε την Lissandra ως ability power mage στο Mid και στο Top Lane είναι τα εξής:

mid-topmasteries

Τα Masteries αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε την Lissandra ως support champion στο Bot Lane είναι τα εξής:

supportmasteries

Τα Runes αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε την Lissandra ως ability power mage στο Mid και στο Top Lane είναι τα εξής:

- Greater Mark of Magic Penetration
- Greater Seal of Mana Regeneration
- Greater Glyph of Scaling Ability Power
- Greater Quintessence of Ability Power
- Greater Quintessence of Gold

runes-mid

Τα Runes αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε την Lissandra ως support champion στο Bot Lane είναι τα εξής:

- Greater Mark of Hybrid Penetration
- Greater Seal of Armor
- Greater Glyph of Magic Resist
- Greater Glyph of Scaling Mana Regeneration
- Greater Quintessence of Gold

bot-supportrunes

Summoner Spells:
Τα Summoner Spells που χρησιμοποιώ στην Lissandra είναι το Ingnite ignite και το Flash flash. Το Ingnite βοηθάει στο να πάρετε κάποιο kill σε 1vs1 ενώ το Flash βοηθάει ιδιαίτερα όταν το E σας βρίσκεται σε cooldown.

Θετικά:
- Έυκολο να ξεφύγει από ganks
- Skills με Crowd Control
- AoE damage

Αρνητικά:
- Μεγάλα cooldowns
- Kαταναλώνει πολύ mana
- Μικρό range

Η Lissandra κοστίζει 7.800 IP ή 975 RP ενώ μετά από την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας της η τιμή της θα πέσει στα 6.300 IP. Το skin της Lyssandra ονομάζεται Bloodstone Lissandra και κοστίζει 975 RP. Αν όμως αγοράσετε την Lyssandra μαζί με το skin της πριν τελειώσει η εβδομάδα τότε θα έχετε έκπτωση από τα 1950 στα 1462 RP.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Vasilis (Level 25) 02/05/2013 23:40
Βλέπω κάποια ψύχη την πήρε στα σοβαρά την Lissandra. 8) Ο οδηγός τα σπάει αναλυτικός και βοηθητικός σε μεγάλο βαθμό. Μπράβο. :-)
#2 Glamorous (Level 26) 03/05/2013 11:31
Ναι η αλήθεια είναι ότι η Lissandra μου αρέσει πολύ. Αν αφήσεις στην άκρη το γεγονός ότι έχει μικρό range, όλα τα άλλα με τα κατάλληλα items παλεύονται.
#3 Blocky (Level 8) 03/05/2013 13:48
Nice guide thanks για τις συμβουλές! Παίζω AP οπότε ίσως την αγοράσω όταν πέσει η τιμή της.Πάντως άλλοι την ανεβάζουν κι άλλοι την θάβουν τη Lissandra. Α και μια σημειωση στις 2 τελευταιες εικονες ισως χρειαζεται zoom.Just saying...
#4 Glamorous (Level 26) 03/05/2013 13:56
Quoting Blocky:
Nice guide thanks για τις συμβουλές! Παίζω AP οπότε ίσως την αγοράσω όταν πέσει η τιμή της.Πάντως άλλοι την ανεβάζουν κι άλλοι την θάβουν τη Lissandra. Α και μια σημειωση στις 2 τελευταιες εικονες ισως χρειαζεται zoom.Just saying...

Ευχαριστώ. Την Lissandra δεν την έχουν αγοράσει ακόμα πολλοί γιατί η τιμή της βρίσκεται ακόμα στα ύψη. Από την επόμενη εβδομάδα θα δεις περισσότερες και πιο σωστές γνώμες. Όσο για τις εικόνες επειδή πολλοί μπορεί να μην καταλάβουν τα runes που χρησιμοποιώ, τα έχω γράψει από κάτω αναλυτικά.
#5 WaRn1nG (Level 2) 03/05/2013 15:07
Γιατί να μην αγοράσω το Zhonya's για την active του? Αν δεν έχω διαθέσιμη την ulti την έχω βάψει. Μπορείς να σωθείς 2 φορές σε ένα teamfight ;)
#6 Glamorous (Level 26) 03/05/2013 15:27
Quoting WaRn1nG:
Γιατί να μην αγοράσω το Zhonya's για την active του? Αν δεν έχω διαθέσιμη την ulti την έχω βάψει. Μπορείς να σωθείς 2 φορές σε ένα teamfight ;)

Μπορείς να αγοράσεις και το Zhonya's ελεύθερα! Αλλά αν αγοράσεις τα άλλα items που προτείνω και μαζέψεις αρκετό coolwodn reduction τότε δεν θα έχεις πρόβλημα με την ulti αφού θα την έχεις διαθέσιμη αρκετά συχνά.
#7 WaRn1nG (Level 2) 03/05/2013 15:33
Quoting Glamorous:
Quoting WaRn1nG:
Γιατί να μην αγοράσω το Zhonya's για την active του? Αν δεν έχω διαθέσιμη την ulti την έχω βάψει. Μπορείς να σωθείς 2 φορές σε ένα teamfight ;)

Μπορείς να αγοράσεις και το Zhonya's ελεύθερα! Αλλά αν αγοράσεις τα άλλα items που προτείνω και μαζέψεις αρκετό coolwodn reduction τότε δεν θα έχεις πρόβλημα με την ulti αφού θα την έχεις διαθέσιμη αρκετά συχνά.

Αρκετά συχνά, δηλαδή? Με capped CDR πόσο είναι το cooldown της ulti?
#8 Glamorous (Level 26) 03/05/2013 15:45
Quoting WaRn1nG:
Quoting Glamorous:
Quoting WaRn1nG:
Γιατί να μην αγοράσω το Zhonya's για την active του? Αν δεν έχω διαθέσιμη την ulti την έχω βάψει. Μπορείς να σωθείς 2 φορές σε ένα teamfight ;)

Μπορείς να αγοράσεις και το Zhonya's ελεύθερα! Αλλά αν αγοράσεις τα άλλα items που προτείνω και μαζέψεις αρκετό coolwodn reduction τότε δεν θα έχεις πρόβλημα με την ulti αφού θα την έχεις διαθέσιμη αρκετά συχνά.

Αρκετά συχνά, δηλαδή? Με capped CDR πόσο είναι το cooldown της ulti?

Κοίτα δεν θυμάμαι απ έξω πόσο κατεβαίνει αλλά το cooldown της ulti όσο ανεβαίνεις (6,11,16) είναι αυτό: 130 / 105 / 80. Μετά το level 16 θα έχει coolwdown 80 sec, ε και μετά υπολόγισε ανάλογα με τα items που θα αγοράσεις πόσο πάει.
#9 DigiMike (Level 11) 03/05/2013 22:04
Μαζευα IP να παρω την Quinn and Valor και τωρα σκαει η Lissandra. Χμμ...μαλλον με βλεπω να δοκιμαζω πρωτα την Quinn.
Παντως τα guides ειναι πολυ καλυτερα ετσι με εικονες παρα με σκετο κειμενο. Βοηθανε πιο πολυ.
#10 linkouras (Level 1) 16/05/2013 18:07
i see...well...εκ τός απο αντιγραφή επικόλληση απο το official site του LoL και του mobafire δεν βλέπω καποια προσωπική πινελιά για να χαρακτηριστεί guide...τώρα αν θες credits για την μετάφραση oke...lol
#11 WaRn1nG (Level 2) 17/05/2013 11:26
Quoting linkouras:
i see...well...εκτός απο αντιγραφή επικόλληση απο το official site του LoL και του mobafire δεν βλέπω καποια προσωπική πινελιά για να χαρακτηριστεί guide...τώρα αν θες credits για την μετάφραση oke...lol

Mobafire? Υπάρχει ακόμα αυτό?
#12 linkouras (Level 1) 17/05/2013 18:53
Quoting WaRn1nG:
Quoting linkouras:
i see...well...εκτός απο αντιγραφή επικόλληση απο το official site του LoL και του mobafire δεν βλέπω καποια προσωπική πινελιά για να χαρακτηριστεί guide...τώρα αν θες credits για την μετάφραση oke...lol

Mobafire? Υπάρχει ακόμα αυτό?

yeap...και ειναι το καλύτερο του είδους του...επισης υπάρχει και site για counter picks που βοηθάει πολυ νεους παικτες αλλα και παλιούς..!
#13 HourFiend (Level 20) 22/06/2013 16:53
Το μόνο που δε μ' αρέσει είναι το RoA στο τέλος. Συνήθως είναι starting item, γιατι stuckαρει με το χρόνο..
#14 +2 Merengues (Level 11) 09/01/2014 20:03
Άντε να δουμε.Θα έχει ενδιαφέρον το next gen Pro στο PS4 και τι γραφικά μπορεί να βγάλει η Konami.Ελπίζω να βαλουν καμια δεκαρια πρωταθληματα αντι να...βγαζουν.Κα ι να φτιαξουν το online γιατι ο μονος τροπος να μειωθει το lag ειναι να σταματησει να παιζει ο κοσμος και να αδειασουν οι servers.
#15 billis b boy (Level 8) 09/01/2014 20:34
πολυ ενδιαφερον πως θα ειναι, μεχρι τοτε υπομονη
#16 +2 Akis 7 (Level 20) 09/01/2014 21:20
Τελευταια σου ευκαιρια konami!!!!Προσε χε τι θα παρουσιασεις... Αν αποτυχεις και του χρονου το pro πεθανε,δεν υπαρχει αλλος χρονος για πειραματα.Μεσα απο την καρδια μου ευχομαι να επιστρεψεις εκει που ανηκεις.Στον θρονο σου!!!
#17 +2 DimutriKs (Level 16) 09/01/2014 21:27
Έχει γούστο να μην βγάλουν για το pc...
#18 +1 geololj (Level 28) 09/01/2014 23:30
Δε παίζει να μην βγει για PC. Πιστεύω ότι θα βγει σχεδόν σε όλες τις πλατφόρμες, όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια. Προσωπικά μου άρεσε το PES 2014 και περιμένω να δω τι θα κάνουν στην επόμενη έκδοση. Εύχομαι να βάλουν Ελληνικό πρωτάθλημα :)
#19 Badlorg (Level 25) 10/01/2014 18:39
Ελπιζω φετος στο Pes 15 να τα εχουν βελτιωσει ολα.Να προσθεσουν Ελληνικο Πρωταθλημα.Και να φτιαξουν λιγο το online γιατι εχει Lags.
#20 el_sak (Level 15) 10/01/2014 23:53
Αν και με απογοήτευσε κάπως το PES2014 ποτέ δε θα σταματήσω να περιμένω το επόμενο PES! Όπως και να το κάνουμε ένα PRΟ θα είναι πάντα ένα PRO!
#21 tarifas (Level 2) 12/01/2014 08:02
as elpisoume oti tha diorthosoun to lag sto online exei katantisei kourastiko.sorr y gia ta greeklish
Notification