League of Legends: Nami Guide

Hot
Χριστιάνα Θάνου
Χριστιάνα Θάνου

Χριστιάνα Θάνου  

Now playing: Immortals Fenyx Rising.
 
0.0 ()
1
League of Legends: Nami Guide

League of Legends: Nami Guide

Το νέο support γένους θηλυκού!

Οι περισσότεροι από τους champions που έχουν κυκλοφορήσει τους τελευταίους μήνες στο League of Legends, ήταν είτε ability power είτε attack damage, αλλά κανένας τους support.

Πάνω που είχαμε αρχίσει να ανησυχούμε για το τι θα κάνει η Riot Games με αυτή την κατηγορία, ήρθε η Nami για να μας καθησυχάσει. Το μόνο που απομένει τώρα για την προγραμματιστική εταιρεία της Santa Monica, είναι να κυκλοφορήσει και έναν tank χαρακτήρα, που επίσης έχουμε αρκετό καιρό να δούμε. Έως τότε όμως ας εξετάσουμε το lore και τις δυνατότητες της...γοργόνας που ακούει στο όνομα Nami.

Οι Μαράι, μια φυλή που ζει για αιώνες κάτω από τον βυθό της θάλασσας, επιλέγουν ανά 100 χρόνια μια Εκλεκτή της Παλίρροιας η οποία μπορεί να τους εξασφαλίσει μια φεγγαρόπετρα. Η φεγγαρόπετρα αυτή είναι ζωτικής σημασίας, αφού χωρίς αυτή τα άγρια πλάσματα της Αβύσσου θα προσπαθήσουν να τους επιτεθούν. Ωστόσο, η φεγγαρόπετρα χάνει την δύναμή της κάθε 100 χρόνια και πρέπει να αναπληρωθεί. Η Nami καλείται να αναλάβει την επικίνδυνη αυτή αποστολή. Είναι ορκισμένη να μη γυρίσει πίσω στην πόλη της εάν δεν καταφέρει πρώτα να επαναφορτίσει την φεγγαρόπετρα.

Γιατί αξίζει να την αγοράσετε
Η Nami ανήκει στην οικογένεια των support champions, κάτι που σημαίνει ότι δεν επικεντρώνεται στο να σκοτώσει τους άλλους παίχτες αλλά στο να βοηθήσει τους συμμάχους της να το κάνουν. Οι επιθέσεις της εκτελούνται από μακριά. Συνήθως μένει πίσω από το πεδίο της μάχης ώστε να μπορέσει να προστατέψει κάποιον σύμμαχο αποτελεσματικά ή να του ενισχύσει τις επιθέσεις.

Το καλό είναι ότι έχει δυνατότητες που θα ζήλευε κάθε άλλο support. Μπορεί να κάνει heal και damage μαζί με ένα και μόνο skill, να απωθήσει τους εχθρούς και να ενισχύσει την δύναμη του συμμάχου που θα διαλέξει εκείνη. Επιπλέον η ultimate της είναι ένα από τα μεγαλύτερα crowd controls που υπάρχουν, αφού πετάει πίσω με knockback όσους εχθρούς πετύχει.

Οι ικανότητές της
Παίζοντας με την Nami θα καταλάβετε ότι δεν πρόκειται για ένα καθαρό support champion, αλλά για ένα υβρίδιο μεταξύ support και ability power. Είναι πολύ σημαντικό να μπορέσετε να προβλέψετε το που θα πάει ο αντίπαλος ώστε να τον πετύχετε με το πρώτο skill (Q) για να αμυνθείτε ή να τον σκοτώσετε εάν έχει πολύ λίγο health. Μέγιστης σημασίας είναι το να ξέρετε πότε πρέπει να χρησιμοποιήσετε την ultimate attack, αφού εκτός από μεγάλη δύναμη έχει και μεγάλο cooldown. Πάμε να δούμε όμως να δούμε πιο αναλυτικά τα skills της νέας μας champion:

Surging Tides (Ορμητική Παλίρροια) -Passive-: Η ταχύτητα κίνησης των σύμμαχων που επηρεάζονται από τις ικανότητες της Nami αυξάνεται για σύντομο χρονικό διάστημα.

nami-qQ - Aqua Prison (Υδάτινη Φυλακή): Η Nami εκτοξεύει μια φούσκα νερού στον αέρα σε μια στοχευόμενη θέση, η οποία προκαλεί μαγική ζημιά και απωθεί τους εχθρούς που χτυπά.

nami-wW - Ebb and Flow (Παλίρροια και Άμπωτη): Εξαπολύει ορμητικά νερά με στόχο σύμμαχους ή αντίπαλους ήρωες. Το νερό μπορεί να αναπηδήσει από ήρωα σε ήρωα και προκαλεί μαγική ζημιά στους αντίπαλους, ενώ θεραπεύει συμμάχους (ή και τον εαυτό της).

nami-eE - Tidecaller’s Blessing (Ευλογία της Εκλεκτής): Η Nami ενισχύει ένα σύμμαχο, προσθέτοντας επιπλέον μαγική ζημιά στις επιθέσεις του ενώ ταυτόχρονα προκαλεί επιβράδυνση στην κίνηση του εχθρού.

nami-rR - Tidal Wave (Παλιρροϊκό Κύμα): Η Nami καλεί ένα μαζικό παλιρροϊκό κύμα, το οποίο προκαλεί μαγική ζημιά και επιβραδύνει όλες τις εχθρικές μονάδες που χτυπά.

nami2

Lanes
Τα supports δεν πάνε ποτέ στο mid, αφού συνήθως σε αυτό το lane παίζει ένας champion μόνος του. Κατόπιν αυτού, η φυσική θέση της Nami είναι στο top ή το bottom lane παρέα με κάποιον άλλον ήρωα. Ο συνδυασμός ad carry και support είναι από τους καλύτερους, αφού ο carry θα κάνει push στο lane και ο support θα μπορεί να τον "υποστηρίζει" κατάλληλα. Όπως έιναι λογικό, η Nami δεν μπορεί να αναλάβει καθήκοντα jungler, καθώς τόσο το attack όσο και το ability power της είναι αρκετά χαμήλα οπότε είναι εξαιρετικά δύσκολο να σκοτώσετε αποτελεσματικά τα monsters.

Πώς να την «χτίσετε» αποτελεσματικά
Η Nami είναι σχετικά φθηνή όσον αφορά στα items που πρέπει να αγοράσετε.

Ξεκινήστε με SightWard

healthpotionsfaerie-charm2-3 Health Potions και Faerie Charm. Το sight ward είναι μεγάλης σημασίας για ένα support και πρέπει να το τοποθετήσετε είτε στα φυτά προς τα αριστερά σας ή στα φυτά που βρίσκονται στα δεξιά σας ανάλογα με το αν έχετε κάνει πολύ ή λίγο push στο lane αντίστοιχα. 

bootsofspeedΌταν γυρίσετε στη βάση για πρώτη φορά, φροντίστε να έχετε αρκετά gold ώστε να αγοράσετε το Philosopher's Stone, που θα σας βοηθήσει να μαζέψετε παραπάνω gold, και Boots of Speed. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό item το οποίο σας βοηθάει να μαζέψετε gold γιατί οι support χαρακτήρες δεν έχουν άλλο τρόπο να βγάλουν gold εκτός κι αν σκοτώσουν κάποιο mob όταν ο κύριος fighter της ομάδας σας δεν είναι στην πρώτη γραμμή. 

kagesluckypickNα βγάλετε προαιρετικά το πρώτο ability power item, το Kage's Lucky Pick.

OhmwreckermorellonomiconLocket of the Iron SolariΤέλος, φτιάξτε τα Ohmwrecker, Morrelonomicon και Locket of the Iron Solari.

Guardian AngelΑν δεν τα πάει καλά η ομάδα σας στα team fights, τότε φροντίστε να φτιάξετε το Guardian Angel.

Masteries και Runes
Όσον αφορά τα runes σας προτείνω να αγοράσετε:
nami-runes

Για τα Masteries, διάλεξα τα δύο τελευταία skill trees καθώς το πρώτο ότι δεν είναι άχρηστο στην Nami.

nami-masteries

Θετικά:
- Είναι πολύ επιθετικό support
- Μπορεί να ξεφύγει εύκολα σε περίπτωση gank
- Ιδανική για team fights
- Εντυπωσιακή ultimate

Αρνητικά:
- Είναι δύσκολο να μάθει κανείς να παίζει μαζί της
- Έχει μεγάλα cooldowns
- Πεθαίνει εύκολα

Κόστος
H Nami κοστίζει 6300 IP (Influence Points) ή 975 RP (Riot Points). Το skin της με την ονομασία "Koi Nami" κοστίζει 975 RP.

Διαβάστε το review του League of Legends από το GameWorld.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 boyakadj (Level 20) 17/12/2012 02:25
το καλο με την nami ειναι οτι μπορεις να πας aggresive στο bottom lane. Αρκετα καλο support!!
#2 Vasilis (Level 25) 13/09/2013 15:31
Ωραίο παιχνίδι, πολύ θα ήθελα να δω ακόμα ένα.
Notification