League of Legends: Fiora Guide

Hot
Χριστιάνα Θάνου

Χριστιάνα Θάνου  

Now playing: Immortals Fenyx Rising.
 
0.0 ()
1
League of Legends: Fiora Guide

League of Legends: Fiora Guide

Μάθετε πως θα χρησιμοποιήσετε την ανίκητη ξιφομάχο.

Η Φιόρα αποτελεί έναν από τους πιο δυνατούς και πολύπλευρους ήρωες του League of Legends.

Μπορεί να λειτουργήσει ως το carry του παιχνιδιού (δηλαδή μπορεί να πάρει πολλά kills και να γυρίσει το παιχνίδι την τελευταία στιγμή), ως απλή μαχήτρια ή και και ως off-tank, δηλαδή να αντέχει το damage και ταυτόχρονα να το προκαλεί. Η κύρια θέση της είναι η πάνω λωρίδα (top lane) και στους ranked αγώνες συνήθως παίζει μόνη της στο συγκεκριμένο μέρος. Βέβαια αυτό δεν πάει να πει ότι δεν μπορεί να παίξει ως jungler. Η Φιόρα τα καταφέρνει περίφημα και εκεί αφού με το Burst of Speed μπορεί να καθαρίσει εύκολα τα mobs ενώ χάρη στο Riposte μπορεί να απεκρούσει κάποιες επιθέσεις. Εκεί που υστερεί η Φιόρα είναι στο ότι δεν έχει αρκετά cc και εάν βρεθεί αντιμέτωπη με αντίπαλο jungler είναι πιθανό να τα βρει σκούρα. Η Φιόρα μπορεί να παίξει μόνο ως attack damage melee γιατί τα skills της δεν της επιτρέπουν να παίξει αλλιώς, σε αντίθεση π.χ. με την Έβελιν, η οποία μπορεί να παίξει είτε ως attack damage, είτε ως ability power.

Skills from Hell
Αν η Φιόρα έχει ένα δυνατό χαρτί, εκτός από την εμφάνισή της, τότε αυτό είναι τα παντοδύναμα skills της. Να ξέρετε ότι επειδή χαλάνε αρκετό mana, καλό θα είναι να τα χρησιμοποιήσετε έξυπνα και όχι σπάταλα, ώστε να αυξήσετε την αποτελεσματικότητά σας. Για παράδειγμα μην χρησιμοποιήσετε το πρώτο skill της σε κάποιο minion εάν μπροστά σας εμφανιστεί εχθρός τον οποίο σκοπεύετε να χτυπήσετε, αλλά φυλάξτε αυτή την απότομη επίθεση για τον ανυποψίαστο στόχο σας. Άλλο παράδειγμα είναι το τρίτο skill της το οποίο το οποίο μπορεί να ρίξει ένα tower πολύ γρήγορα εάν στο ενδιάμεσο χτυπήσει και ένα minion. Για να δούμε όμως πιο αναλυτικά τα skills της για να καταλάβετε τι εννοώ.

fiora-skills

 

fiora-QLunge: Το πρώτο της skill, το Lunge, κάνει την Φιόρα να πεταχτεί πάνω στον εχθρό και να τον χτυπήσει. Μάλιστα μπορεί να εκτελέσει αυτήν την κίνηση δύο φορές πριν μπει σε cooldown.

fiora-WRiposte: Το δεύτερο skill, το Riposte, δημιουργεί μια ασπίδα μπροστά από την Φιόρα η οποία αποκρούει την επόμενη επίθεση εντός ενάμισι δευτερολέπτου και την επιστρέφει ως μαγική ζημιά στον εχθρό.

fiora-EBurst of Speed: Το τρίτο, το Burst of Speed, δίνει ταχύτητα επίθεσης και αν χτυπήσει αντίπαλο τότε αυξάνεται και η ταχύτητα κίνησής της.

fiora-RBlade Waltz: Τελευταίο skill (και το καλύτερο κατά την άποψή μου) είναι η Ultimate, το Blade Waltz, το οποίο εκτελεί πέντε φορές ζημιά στους κοντινούς εχθρούς ή (αν είναι ένας ο εχθρός) τότε εκτελεί και τις πέντε επιθέσεις πάνω του.

Τα σωστά items κάνουν την διαφορά
Η Φιόρα, όπως ανέφερα και πιο πριν, μπορεί να παιχτεί με διάφορους τρόπους αλλά εγώ προτιμώ να την παίζω ως carry γιατί αυτός πιστεύω ότι είναι και ο ρόλος που της ταιριάζει καλύτερα. Αν έχετε κάποιον μαζί σας που μπορεί να σας βοηθάει με το να καθυστερεί τους αντιπάλους, π.χ Nunu, Pantheon, Jax, τότε βασιστείτε πάνω του και αγοράστε την Λεπίδα του Ντόραν που στην αρχή ειδικά κάνει τόση ζημιά που με μια πιθανότητα 50% μπορεί να οδηγήσει σε First Blood. Διαφορετικά, εαν είστε μόνος σας ή έχετε σύμμαχο που δεν είστε σίγουροι ότι θα συνεργαστεί μαζί σας, τότε αγοράστε Μπότες Ταχύτητας και δύο Φίλτρα Ζωής για να αντέξετε παραπάνω στην λωρίδα. Στην συνέχεια προσπαθήστε να μην σκοτωθείτε αλλά να σκοτώσετε τους εχθρούς και τα minions ώστε να μαζέψετε χρήματα και να αγοράσετε πολύ δυνατά αντικείμενα. Από την στιγμή που θα μαζέψετε 1650 gold τότε εδώ μπορείτε να διαλέξετε δύο δρόμους, είτε carry είτε off-tank.

Πως θα παίξετε ως carry
Ravenous HydraRavenous Hydra:
 Η καλύτερη επιλογή είναι να φτιάξετε το νέο item που προστέθηκε το Ravenous Hydra αφού προσφέρει AoE damage και Life Steal.

Berserkers GreavesBerserker's Greaves

B. F. SwordB. F. Sword: Με το που μαζέψετε 1550 gold, τότε επιβάλλεται να αγοράσετε το Γ.Μ.Τ. Σπαθί (B. F. Sword) το οποίο δίνει +45 ζημιά επίθεσης

BloodthirsterThe Bloodthirster: ώστε να γίνετε ασταμάτητοι.

Όταν το αγοράσετε επιστρέψτε στην λωρίδα σας για να σκοτώσετε και άλλα minions ή εχθρούς.

Infinity EdgeInfinity Edge: Ένα καταπληκτικό item που μπορεί να σας μετατρέψει από αδύναμους, σε παντοδύναμους.

The Black CleaverThe Black Cleaver: Από εκεί και πέρα, έχετε πάρει το πάνω χέρι στην μάχη και μπορείτε να αγοράσετε τον Μαύρο Θεριστή (The Black Cleaver). 

Σε περίπτωση που αγοράσατε τον Αιμοδιψή και επιχειρήσετε να παίξετε έχοντας ως στόχο τον αρπαγή ζωής απ' τον εχθρό, τότε άριστη επιλογή είναι η αγορά του Φαναριού του Ριγκλ (Wriggle's Lantern) αφού εκτός από θωράκιση δίνει και ζημιά επίθεσης μαζί με αρπαγή ζωής. Η Φιόρα δεν επιβάλλεται να είναι γρήγορη αλλά είναι επιθυμητό, οπότε αν έχετε αρκετό gold, αγοράστε τον Χορευτή φαντασμάτων (Phantom Dancer) που εκτός από ταχύτητα επίθεσης, δίνει και ταχύτητα κίνησης. Τέλος, καλό θα είναι να αγοράσετε και τον Φύλακα Άγγελο (Guardian Angel) σε περίπτωση που τα πράγματα αρχίσουν να δυσκολεύουν.

Πως θα παίξετε ως off-tank

bootsofspeedBoots of Speed: Αρχικά με Μπότες Ταχύτητας (Boots of Speed) και δύο Φίλτρα Ζωής (Health Potion) ξεκινάτε μέχρι να μαζέψετε πάλι το επιθυμητό ποσό των 1550 gold.

Ravenous HydraRavenous Hydra

Giants-BeltGiant's Belt: Την στιγμή που τα μαζέψετε, αγοράστε την Ζώνη του Γίγαντα (Giant's Belt)για εξτρά ζωή.

Berserkers GreavesBerserker's Greaves

Warmogs-ArmorWarmog's Armor:

Frozen MalletFrozen Mallet: Μόλις αγοράσετε την Πανοπλία του Γόρμογκ, επόμενός σας στόχος είναι το Παγωμένο Σφυρί (Frozen Mallet) το οποίο εκτός από ζωή και ζημιά επίθεσης, επιβραδύνει τους εχθρούς.

Infinity EdgeInfinity Edge

The Black CleaverThe Black Cleaver

Runes και Masteries
Τα runes είναι απαραίτητα για κάθε χαρακτήρα και μπορούν να κάνουν την διαφορά ανάμεσα σε μια καλή Φιόρα και σε μια άπταιστη. Πάμε να δούμε πρώτα τα runes που αφορούν πιο πολύ εσάς που είστε 30 level.

Τα runes που προτιμώ να χρησιμοποιώ στην Φιόρα και που ταιριάζουν σε ήρωες που μπορούν να είναι attack damage και off-tank είναι:
- Greater Mark of Strength: Δίνουν παραπάνω attack damage και σε συνδυασμό με δύο Λεπίδες του Ντόραν χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρυσά από την αρχή μπορείτε να κάνετε kill εκεί που δεν το περιμένετε.
- Greater Mark of Desolation: Δίνουν armor penetration (διεύσδυση σε πανοπλία) που σε συνδυασμό με τον Τελευταίο Ψίθυρο, θα διαπεράσουν κάθε ασπίδα ή έστω θα ελαττώσουν την αποτελεσματικότητα των attack damage ασπίδων.
Greater Seal of Resilience: Αυτό το συγκεκριμένο seal προσφέρει armor και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό απέναντι σε αντιπάλους με ισχυρό attack damage.
- Greater Glyph of Shielding: Όπως το προηγούμενο, έτσι και αυτό το rune, προσφέρει προστασία και συγκεκριμένα αντίσταση μαγείας. Μην το θεωρήσετε περιττό γιατί σε μια ομάδα πάντα υπάρχουν ταυτόχρονα ability power ήρωες και attack damage, οπότε για να είστε καλυμμένοι χρειάζεστε όλων των ειδών τις «ασπίδες».
- Greater Quintessence of Desolation: Τέλος, αυτό το rune δίνει υπερβολικά υψηλό armor penetration από την αρχή του παιχνιδιού και σε συνδυασμό με το Greater Mark of Desolation οι επιθέσεις σας θα είναι θανατηφόρες.

fiora-runes

Όσον αφορά τα masteries και τον τρόπο που θα τα τοποθετήσετε, η επιλογή είναι δική σας και πρέπει να ανταποκρίνεται στο στυλ που παίζετε. Παρόλα αυτά θα σας προτείνω ένα αρκετά αποτελεσματικό build.

fiora-tree

Τελικές σκέψεις
Η Φιόρα είναι η απόλυτη ηρωίδα γα αυτούς που προτιμάνε να παίζουν με ήρωες που αντέχουνε το damage αλλά και προκαλούνε αρκετό. Με την πάροδο της ώρας στο match, η Φιόρα μπορεί να μεταμορφωθεί σε ένα παντοδύναμο off-tank χάρις στους πόντους ζωής που θα έχει συσσωρεύσει ή στο πιο επικίνδυνο carry, βασιζόμενη στα attack damage items της. Παρόμοιοι ήρωες είναι ο Olaf, ο Darius, ο Tryndamere και πολλοί άλλοι. Ελπίζουμε να σας φάνηκε χρήσιμος ο οδηγός και θα ακολουθήσουν περισσότεροι και για άλλους ήρωες του League of Legends.

Θετικά:
- Πολύ καλή στο farming
- Παίρνει μεγάλο μόλις boost΄από το level 6
- Δυνατή Ultimate
- Δεν χρειάζεται πολύ mana

Αρνητικά:
- Δεν μπορεί να ξεφύγει εύκολα από τα ganks
- Είναι δύσκολο να μάθει κανείς να παίζει μαζί της
- Η Ultimate της χρειάζεται προσοχή καθώς σας πετάει από εχθρό σε εχθρό

Διαβάστε το review του League of Legends από το GameWorld.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 1000giorgos (Level 17) 14/10/2012 17:33
Η fiora κανει επισης καλο jungle και μετα τ 6 level πας και counter jungle αν θες εφοσον εχεις ulti. Παιζει jungle οπως ο Yi σε items masteries & runes.
#2 johnnoukos13 (Level 7) 14/10/2012 21:21
+1
#3 πασχαλης (Level 15) 14/10/2012 23:03
Πολυ καλο review και πολυ σωστα γραμενο. Μπράβο Χριστιάνα :-)
#4 Νίκη Καμπουρέλη (Level 2) 15/10/2012 16:29
η fiora είναι κάτι μεταξύ ad carry και bruiser αυτό σημαίνει ότι παίζει σε θέση solo top . καλύτερο θα ήταν για κάποιον να ξεκινήσει με cloth armor και 5 potions ή μπότες και 3 potions και να συνεχίσει βγάζοντας οπωσδήποτε ένα ή δυο dorans blade και ολοκληρώνοντας την μπότα ανάλογα με το αν κερδίζεις το lane ή όχι και πόσο crowd control έχει η αντίπαλη ομάδα είτε mercury's ή ninja tabi. ως επιλογή αν έχεις αντίπαλο ad καλό είναι να βγάζει κανείς wriggle's lantern για καλύτερο farm και sustain .επίσης χωρίς wards είναι πολύ δύσκολο να μαζέψει κανείς 1650 χρυσό γιατί θα είναι ευάλωτος σε gangs και όσο περιμένει να μαζέψει μέχρι να το βγάλει κανείς ο αντίπαλος θα έχει βγάλει πέροσσότερα αντικείμενα και θα είναι πιο δυνατός.στην περιπτωση που χρειαστεί περισσότερο damage αν μη τι άλλο βγάζει πρώτα bloodthirster γιατί γίνεται πιο δυνατό όσο τρώει κανείς creeps και οι attack speed μπότες είναι άχρηστες στην φιόρα γιατί έχει από μόνη της steroid attack speed.
#5 mikebold (Level 7) 31/10/2012 14:59
Λέω να την αγοράσω!!!
#6 BlaCkFeATh3R (Level 18) 17/10/2013 15:48
Στο sale για το Halloween θα είναι διαθέσιμο και το HeadMistress Fiora,προλάβετε εεε
Notification