Οδηγός αγοράς tablet

Hot
Οδηγός αγοράς tablet

Οδηγός αγοράς tablet

Συμφέρουσες επιλογές για όλες τις τσέπες.

Σήμερα στην στήλη Tech σας παρουσιάζουμε tablets για διάφορα γούστα και προτιμήσεις. Οι τιμές των tablets τα τελευταία δύο χρόνια έχουν πέσει κατακόρυφα, οπότε είναι η ιδανική στιγμή για να προβείτε στην αγορά μιας τέτοιας συσκευής που θα σας βοηθήσει τόσο στην επικοινωνία σας μέσω των κοινωνικών δικτύων και του browsing, όσο και στην ψυχαγωγία σας, αφού θεωρούνται ιδανικές λύσεις για την κατανάλωση ψηφιακού υλικού, όπως games, ταινίες, μουσική, βιβλία και comics.

Τα tablet από την εμφάνισή τους και μόνο διαχωρίζονται ακόμα και από τα μεγαλύτερα smartphones, τα λεγόμενα phablets η οθόνη των οποίων φτάνει έως και τις 6 ίντσες. Μετά τις 7 ίντσες, η συσκευή παύει να είναι εύκολη στην μετακίνηση, οπότε στο παρόν άρθρο δε θα αναφερθούμε εκτενώς σε μεγαλύτερων διαστάσεων tablets.

iPad Mini Retina Wi-Fi 16GB
Η συγκεκριμένη συσκευή της Apple μπορεί να έχει ξεπεραστεί από τον ανταγωνισμό όσον αφορά τις τεχνικές προδιαγραφές, παρόλα αυτά δε παύει να προσφέρει απρόσκοπτη λειτουργία, τόσο στο browsing όσο και σε multimedia περιεχόμενο. Διαθέτει διπύρηνο επεξεργαστή και 1GB RAM. Η βασική κάμερα του iPad Mini με Retina display είναι στα 5 megapixels, ενώ η εμπρόσθια στα 1.2MP. Αποτελεί ένα όμορφο και εύχρηστο εργαλείο που απευθύνεται και σε όσους από εσάς δίνετε βάση στην εξωτερική εμφάνιση ενός tablet. Η τιμή του ανέρχεται στα 349 ευρώ για την Wi-Fi έκδοση με 16GB αποθηκευτικού χώρου. 

apple-ipad-mini-349Επικοινωνία και ψυχαγωγία από ελληνικά χέρια
Ένα είστε επαγγελματίας και θέλετε αψεγαδιαστη επικοινωνία και πλοήγηση μέσα στην πόλη το MLS iQTAB King 7 ιντσών είναι το κατάλληλο. Η ελληνική MLS έχει ήδη ένα καλό όνομα στην αγορά των GPS και τόσο τα κινητα, όσο και τα tablet της, συνεχίζουν την παράδοση. Το πρόγραμμα για πλοήγηση χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο κάνει αυτό το tablet τον βασιλιά της...τσιμεντένιας ζούγκλας. Στα επιπλέον καλούδια, συναντάμε επεξεργαστή της Mediatek με τέσσερις πυρήνες στα 1.2GHz και 1GB RAM και ανάλυση οθόνης 1280x800. Η πυκνότητα της οθόνης φτάνει τα 220 pixels ανά ίντσα, ενώ η συσκευή διαθέτει μια μέτρια κάμερα. Στα μείον ανήκει η 3000 mAh μπαταρία, η αυτονομία της οποίας βρίσκεται σε μέτρια επίπεδα υπό βαριάς χρήσης. Το κόστος που θα χρειαστεί να δαπανήσετε για να αποκτήσετε το MLS iQTAB King ανέρχεται στα 100 ευρώ, οπότε θεωρείται μια συμφέρουσα αγορά για αυτά που προσφέρει.


MLS-iQtab-King-7-100
LG G Pad
Η LG έχει επαναπροσδιορίσει τον εαυτό της στον χάρτη των φορητών συσκεύων με καλές επιλογές και σωστό marketing. Τα νέα καλούδια της LG είναι ποιοτικά και πλούσια σε περιεχόμενο. Η LG σμιλεύει το standard λειτουργικό των κινητών της και τους δίνει τον δικό της τόνο. Πέρα από τις εφαρμογές της Google, η Κορεάτικη εταιρεία δίνει νέες εφαρμογές σχεδόν κάθε χρόνο. Το LG G Pad (V400) με 7 ίντσες οθόνη απευθύνεται σε όσους θέλουν ένα διαφορετικό tablet, κάτι το όχι τόσο συνηθισμένο. Το G Pad δεν είναι η κορυφαία επιλογή και σίγουρα δενούτε ανήκει στις εξαιρετικές επιλογές των 250+ ευρώ. Αυτά που παρέχει όμως, τα παρέχει under the radar, ησύχα και αποτελεσματικά. Τα tablet της LG δεν έχουν πάρει όλο το hype των κινητών της αν και είναι το ίδιο αξιόλογα, αλλά σε μεγαλύτερο μέγεθος. Διαθέτει επεξεργαστή Qualcomm με τέσσερις πυρήνες επεξεργαστή, 1 GB RAM και δύο κάμερες στα 3 και 1.3 megapixel μπροστά και πίσω αντίστοιχα. Ο προσωπικός τόνος της LG στο software κάνει την διαφορά στο λειτουργικό Android. Επίσης, φέρει IR Blaster για τις συσκευές με υπέρυθρες.

Το κόστος του LG G Pad ξεκινάει από τα 114 ευρώ. LG-G-PAD-114Samsung Galaxy Tab 4
Μεγάλος αντίπαλος όλων των κατασκευαστών tablet και κινητών έχει αναδειχθεί η Samsung. Η επιλογή της να παρουσιάζει νέα μοντέλα σχεδόν κάθε δίμηνο (παίρνοντας το ρίσκο της απώλειας κερδών) με τα ίδια -σχεδόν- χαρακτηριστικά σε σχέση με τα mid-range κινητά της προκαλεί πιο πολύ χάος και πονοκέφαλο στον υποψήφιο αγοραστή καθώς διαθέτει στην αγορά μια τεράστια γκάμα ίδιων ή σχεδόν όμοιων συσκευών με ελάχιστες διαφορές. Βέβαια, κακά τα ψέματα, η Samsung φορτώνοντας τα κινητά και tablets της με ποικιλία αισθητήρων και εφαρμογών, καταφέρνει να κερδίζει μια σεβαστή μερίδα των αγοραστών.

Όπως προείπαμε, τα tablet της Samsung δεν διαφέρουν πολύ από τα κινητά της. Έχουν τις ίδιες "στυλιστικές" γραμμές και τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά. Το Samsung Galaxy Tab 4 με 7 ίντσες οθόνη ανάλυσης 1280x800 δεν είναι η εξαίρεση.  Πρόκειται για ένα tablet που μπορεί να φέρει εις πέρας όλες τις καθημερινές σας ανάγκες σε browing και multimedia. Τα 1.5GB RAM και ο τετραπύρηνος επεξεργαστής Marvell σας προσφέρουν άνετο σερφάρισμα και ποικιλία εφαρμογών χωρίς πολλά κολλήματα. Φέρει 216 ppi (pixel per inch) πυκνότητα οθόνης, 8GB εσωτερική μνήμη με δυνατότητα επέκτασης και IR Blaster. Το κόστος του ξεκινάει από τα 127 ευρώ.

Sam-Galaxy-Tab-4-127Vodafone Smart Tab 4
Η Vodafone δεν είναι αρκετά διαδεδομένη στην κατασκευή κινητών και tablets. Άλλωστε στα smartphone είναι σχετικά νέα κατασκευάστρια και δε διαθέτει πολλά μοντέλα. Αυτό όμως δεν την σταματάει από το να δημιουργήσει ένα αρκετά τίμιο tablet. Το Vodafone Smart Tab 4 με 8 ίντσες οθόνη, 1GB RAM και επεξεργαστή στα 1.3GHz, είναι μια αρκετά καλή λύση. Έχοντας το tablet στα χέρια μου για 10 ημέρες, δεν παρατηρήθηκε το παραμικρό κόλλημα στην επίδοση πάνω στις εφαρμογές και το σερφάρισμα.

Η τιμή του Vodafone Smart Tab 4 στα καταστήματα ανέρχεται στα 159 ευρώ.

vodafone smart tab 4-160

Συνοψίζοντας
Η αγορά ενός tablet αποτελεί μια ιδανική λύση για το σερφάρισμα στο internet, για την "κατανάλωση" multimedia περιεχομένου, αλλά και για τα αξιόλογα πλέον games που μπορούν να προσφέρουν μέσω του app store της Apple και του Google Play για τις συσκευές με λειτουργικό Android. Μετά από μια περίοδο όπου οι τιμές βρίσκονταν σε αρκετά υψηλά επίπεδα, πλέον μπορείτε να αποκτήσετε ένα tablet δίχως να χρειαστεί να δαπανήσετε ένα μεγάλο ποσό.

Ελπίζουμε σε μια από τις παραπάνω προτάσεις μας να βρήκατε το tablet που σας καλύπτει περισσότερο.

Διαβάστε τα προηγούμενα άρθρα της στήλης Tech και συζητήστε για όλα τα κινητά και τα tables της αγοράς σε αυτό το subforum του GameWorld.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +2 Badlorg (Level 25) 29/09/2014 19:09
Πολύ καλός οδηγός Ενδιαφέρουσες οι επιλογές σου :lol: :lol:
#2 +1 PostMort3m (Level 10) 30/09/2014 01:31
Τα Asus είναι σκυλιά. Το δικό μου, μου είχε πέσει στο πάτωμα και δεν έπαθε απολύτως τίποτα.
#3 +1 Shallow (Level 15) 30/09/2014 01:42
Eγω έχω το Asus Memo Pad HD 7 εδώ και 2 μήνες με 100 ευρώ και δουλεύει τέλεια, γρήγορο browsing, δεν κολλάει καθόλου, το μόνο θέμα που έχει ίσως για κάποιους πιο καμένους (εμένα δεν με ενδιέφερε) είναι ότι δεν έχει 3G, η διαρκεια μπαταρίας πολύ καλή, ανάλογα που τη χρησιμοποιείς βέβαια. Γενικότερα είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος
#4 +1 vankatsik (Level 5) 30/09/2014 14:16
Εγώ με το ipad mini είμαι πολύ ικανοποιημένος πάντως...
#5 Neratz (Level 8) 01/10/2014 14:04
Πολύ χρήσιμος ο οδηγός! Θα τον εμπιστευτώ, όταν αποφασίσω να αγοράσω ένα tablet!
Notification