Αυτά είναι τα 23 Game Studios της Microsoft

Hot
Παύλος.Κ
Παύλος.Κ

Παύλος.Κ  

Περιμένει να βγει το Victoria 3
 
0.0 ()
1
Αυτά είναι τα 23 Game Studios της Microsoft

Αυτά είναι τα 23 Game Studios της Microsoft

Οι επενδύσεις δισεκατομμυρίων που καλούνται να αποδώσουν στα Xbox Series X/S.

Η Microsoft φαίνεται πως έχει ακολουθήσει έναν διαφορετικό δρόμο από την Sony και προσωπικά το θεωρώ αρκετά έξυπνο. Η Microsoft δεν έχει ενσωματώσει την ιδέα των exclusives στο DNA της, μιας και ότι “exclusive” κυκλοφορεί στα Xbox, κυκλοφορεί και στα PC. Μιας και ο μόνος λόγος που θα μπορούσε να πείσει έναν καταναλωτή να αγοράσει μια κονσόλα είναι οι αποκλειστικότητες που θα μπορεί να παίζει με αυτή, θα έβγαζε νόημα η Microsoft με τα Xbox Series X/S να προσπαθεί να νικήσει το PS5. Φαίνεται όμως πως και η ίδια έχει αποδεχθεί την ήττα της σε αυτό τον τομέα. Έτσι έχει αλλάξει την στρατηγική της και πλέον δεν αντιμετωπίζει head on την Sony, αλλά έχει προσαρμοστεί στα δεδομένα της σύγχρονης εποχής και μαρκετάρει το gaming ως υπηρεσία.

Η Microsoft βλέπει την κονσόλα της απλά σαν μια βάση αξιοποίησης των υπηρεσιών της και όχι σαν μια παιχνιδομηχανή αποκλειστικά. Φυσικά, δεν έχει παρατήσει τον αγώνα για κατάκτηση μεγαλύτερου μεριδίου στην πίτα των κονσολών εννοείται, για αυτό και πρόσφατα προχώρησε στην εξαγορά της Bethesda έναντι 7 δις δολαρίων. Με αρκετές εταιρίες ανάπτυξης στην συλλογή της, η Microsoft μπαίνει στην 8η γενιά των κονσολών δυναμικά, αποφασισμένη να μην κάνει τα ίδια λάθη που έκανε στις προηγούμενες δύο γενιές.

Turn 10 Studios: Η Turn 10 Studios αποτελεί μία από τις πρώτες εταιρείες ανάπτυξης που συνεργάστηκαν με την Microsoft και είναι κυρίως γνωστή ως η εταιρεία ανάπτυξης των Racing Games Forza Motorsport. Μάλιστα το επόμενο Forza (που φημολογείται πως θα κυκλοφορήσει με τον τίτλο Forza Motorsport 8) αναμένεται να κυκλοφορήσει για τα Xbox Series X και Xbox Series S μέσα στο 2021.

Rare: Η Rare έχει μείνει στη ιστορία ως η εταιρεία ανάπτυξης των θρυλικών Donkey Kong Country στο SNES και των N64 Games GoldenEye007 και Banjo-Kazooie. H Microsoft αγόρασε την Rare το 2002 με σκοπό να μπει δυναμικά στην gaming σκηνή χωρίς ωστόσο η εταιρεία να αναπτύξει games που γνώρισαν την ίδια επιτυχία με αυτή των προαναφερθέντων. Σε μια ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη κίνηση η Microsoft εμπιστεύτηκε την Rare με την ανάπτυξη διαφόρων τίτλων για το Xbox Kinect όπως το Kinect Sports. Τα πιο γνωστά games της Rare κατά την εποχή του Xbox One ήταν το Pirate themed Action game Sea of Thieves και το Rare Replay Collection που περιείχε 30 από τα πιο γνωστές κυκλοφορίες της εταιρείας. Η Rare αναπτύσσει ήδη το επόμενο της project για τα Xbox Series X/S ονόματι Everwild.

343 Industries: Όταν η Bungie ανεξαρτητοποιήθηκε από την Microsoft, η 343 Industries συστάθηκε από την δημιουργό του Xbox με σκοπό να συνεχίσει την ανάπτυξη των παιχνιδιών Halo. Μετά την κυκλοφορία του Halo: Reach το 2010 η 343 Industries ανέλαβε την ανάπτυξη του επόμενου κεφαλαίου της σειράς που κυκλοφόρησε με τον τίτλο Halo 4 το 2012. Η 343 επίσης ανέπτυξε και τους υπόλοιπους σύγχρονους τίτλους Halo, όπως τα Halo 5: Guardians, Halo Wars 2 και το Masterchief Collection που κυκλοφόρησε για το Xbox One το 2014. Το κύριο project της 343 industries αυτή την περίοδο είναι το Halo Infinite που αναμένεται να κυκλοφορήσει για τα Xbox Series X/S μέσα στο 2021.

The Coalition: Η The Coalition συστάθηκε και αυτή από την Microsoft με σκοπό την ανάπτυξη ενός συγκεκριμένου franchise (Gears of War), από την ίδρυση της το 2010 η The Coalition ανέπτυξε τα Gears of War 4 και πέντε καθώς και το spinoff Gears: Tactics. Προς το παρόν δεν έχει κυκλοφορήσει καμία επιβεβαιωμένη κυκλοφορία για νέα games απο την The Coalition.

Mojang: Η εξαγορά της Mojang από την Microsoft έσπασε κάθε οικονομικό ρεκόρ καθώς η Microsoft έδωσε πάνω από 2.000.000.000€ για να αγοράσει την δημιουργό του Minecraft. Τελικά παρά το τεράστιο κόστος η επένδυση της Microsoft στο Minecraft απέδωσε καρπούς, αποτελώντας μέχρι και σήμερα έναν από τους πιο επικερδής τίτλους της εταιρείας. Αν και δεν υπάρχει κάτι επίσημο είναι σχεδόν σίγουρο πως το Minecraft θα κυκλοφορήσει για τα Next Gen Consoles της Microsoft.

Compulsion Games: H Compulsion Games είναι μια εταιρεία ανάπτυξης με λίγα games αλλά με πολλές προοπτικές εξέλιξης. Το We Happy Few είναι το πιο γνωστό της παιχνίδι και μέχρι και φέτος συνεχίζει να το στηρίζει με DLC και updates, 2 χρόνια μετά την τελική του κυκλοφορία. Η Compulsion δεν έχει ανακοινώσει κάποιο νέο project για τις Next Gen κονσόλες, ωστόσο είναι σχεδόν σίγουρο πως όταν ανακοινωθεί θα τραβήξει την προσοχή πολλών gamer.

The Initiative: Το συγκεκριμένο αποτελεί την πιο μυστηριώδη εταιρεία της Microsoft καθώς εδώ και 2 χρόνια δεν έχει κυκλοφορήσει κανένα παιχνίδι. Προς το παρόν δεν έχει βγει κάποια επίσημη ανακοίνωση για το πρώτο project της, ωστόσο ο επικεφαλής του Xbox έχει υπονοήσει πως η The Initiative θα αναλάβει ένα ήδη υπάρχον IP.

InXile Entertainment: H Inxile Entertainment είναι μία από τις πρώτες εταιρείες ανάπτυξης που εξαγόρασε η Microsoft μαζί με την Obsidian το 2018 και είναι κυρίως γνωστή για τα RPG της, όπως το Wastelands 2 που κυκλοφόρησε το 2014. Το πιο πρόσφατο RPG της Inxile Entertaiment είναι το Wastelands 3 που κυκλοφόρησε με μεγάλη επιτυχία πριν μερικούς μήνες. Μέχρι στιγμής δεν έχει βγει κάποια εξακριβωμένη πληροφορία για το επόμενο video game της.

Ninja Theory: Το Ninja Theory ανήκει επίσης στις εταιρείες ανάπτυξης που αγόρασε η Microsoft το 2018. Τα games της εντάσσονται κυρίως στην κατηγορία Story-Driven Single-Player. Οι πιο γνωστοί τίτλοι της είναι το Hellblade: Senua's Sacrifice και το Heavenly Sword. To επόμενα μεγάλα project του Ninja Theory είναι το Senua's Saga: Hellblade II και το Project Mara για το οποίο δεν έχουν κυκλοφορήσει πολλές πληροφορίες.

Obsidian Entertainment: Η εξαγορά της Obsidian Entertainment από την Microsoft αποτελεί από τις σημαντικότερες των τελευταίων ετών. Η Obsidian είναι γνωστή για την ανάπτυξη RPG τίτλων όπως του Fallout: New Vegas και της σειράς Pillars of Eternity. Μετά την εξαγορά της από την Microsoft η Obsidian κυκλοφόρησε το εξαιρετικό Outer Worlds. Το Avowed αποτελεί το επόμενο μεγάλο RPG της Obsidian που θα κυκλοφορήσει Στα Xbox Series X/S, το setting του παιχνιδιού έχει ανακοινωθεί πως είναι το ίδιο με αυτό της σειράς Pillars of Eternity.

Playground Studios: Η Playground Studios συνεργαζόταν με την Microsoft για πολλά χρόνια πριν την εξαγορά της πρώτης απο την δεύτερη. Η συνεργασία αυτή είχε να κάνει με την κυκλοφορία της σειράς Forza Horizon, την οποία αναπτύσσει υπό την καθοδήγηση της Turn 10 Studios. Μετά από αρκετή φημολογία το επόμενο project της ανακοινώθηκε πως θα είναι ένα reboot της σειράς Fable. Το επόμενο Fable έχει ανακοινωθεί για τα Xbox Series X/S και τα PC.

Undead Labs: Η Undead Labs είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη της σειράς State of Decay. Μετά την εξαγορά τοης από την Microsoft το 2018 το State Of Decay 3 ανακοινώθηκε το καλοκαίρι του 2020 πως θα κυκλοφορήσει για τα Xbox Series X/S καθώς και για τα PC.

Double Fine Labs: Η συγκεριμένη αποτελεί απο τις πιο πρόσφατες εξαγορές της Microsoft καθώς ανακοινώθηκε μέσα στο προηγούμενο έτος. Η Double Fine Labs ειδικεύεται στην ανάπτυξη Adventure games όπως του Psychonauts, του Brutal Legend και του Broken Age. Προς το παρόν δουλεύει πάνω στο Psychonauts 2.

World's Edge: Η Microsoft δημιούργησε την World's Edge το 2019 με σκοπό να αναλάβει την ανάπτυξη νέων τίτλων για την γνωστή σειρά Strategy games Age of Empires. Το World's Edge ταυτόχρονα με τα remaster των πρώτων τριών Age of Empires ασχολείται και με την ανάπτυξη του Age of Empires IV που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2021.

Zenimax Media/Bethesda Softworks: Η πρόσφατη αγορά της Zenimax από την Microsoft αποτελεί κατά πάσα πιθανότητα την πιο ιστορική εξαγορά εταιρείας στην ιστορία της gaming βιομηχανίας και σίγουρα την πιο ακριβή καθώς κόστισε πάνω απο 7.000.000.000€. Μαζί με την Zenimax Media Η Microsoft αγόρασε και όλες τις εταιρείες που υπάγονται σε αυτήν (Bethesda Game Studios, ZeniMax Online, Arkane Studios, id Software, MachineGames, Tango Gameworks, Alpha Dog Games, and Roundhouse Studios). Οι τίτλοι που αναμένεται να κυκλοφορήσουν από όλες αυτές τις εταιρείες είναι πολλοί ωστόσο οι δύο πιο σημαντικοί είναι το Space RPG Starfield που αποτελεί νέο IP της Bethesda και φυσικά το Elder Scrolls VI. Προς το παρόν οι πληροφορίες που έχουμε για αυτά τα RPG είναι ελάχιστες.

Είδαμε αρκετές αξιόλογες εταιρίες ανάπτυξης στο “οπλοστάσιο” της Microsoft, κάτι που σίγουρα θα εκτοξεύσει τις συνδρομές των υπηρεσιών της στα ύψη. Ειδικά αν βρει τον σωστό τρόπο να προωθήσει το πολυαναμενόμενο Elder Scrolls που θα κυκλοφορήσει η Bethesda, ίσως η Sony με το PS5 να τα βρει σκούρα.

Διαβάστε για την εξαγορά της Zenimax απο την Microsoft και συζητήστε για τα exclusives του Xbox Series X στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 Xaxanoulis07 (Level 1) 07/10/2020 18:00
Παύλο ένα μικρό τυπογραφικό στο πολύ καλο άρθρο. Η inxile έχει τα wasteland όχι τα borderland
#2 Paradoxos (Level 9) 07/10/2020 18:12
Quoting Xaxanoulis07:
Παύλο ένα μικρό τυπογραφικό στο πολύ καλο άρθρο. Η inxile έχει τα wasteland όχι τα borderland

Έχεις απόλυτο δίκιο και σε ευχαριστώ που μου το είπες. Διορθώθηκε!
#3 ashbringer0891 (Level 4) 08/10/2020 08:13
Πολλές μεγάλες εξαγορές όλα αυτά τα χρόνια .Στο κομμάτι των κονσολών όμως δεν έχω δει κάτι ιδιαίτερο σε τιτλους .Το xbox κάθε χρόνο μένει πίσω .
Notification