Μόνιμες Στήλες Console Wars Το μέλλον των κονσολών

Το μέλλον των κονσολών

Friday, 03 Jun 2016  | in Console Wars | Γράφτηκε από τον Σωτήρης Τζατζάκης   | (10 σχόλια)
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/thumbnail/320x180s/6d/7e/19/console-future-34-1464941809.jpg
 

Το μέλλον των κονσολών

Εξέλιξη ή εξαφάνιση;

Στο πρώτο μου άρθρο για τη στήλη αυτή ανέλυσα την άποψή μου σχετικά με τις τότε φημολογίες περί νέων αναβαθμισμένων κονσολών. Παρόλο που από τότε μέχρι τώρα δεν έχουν αλλάξει και πάρα πολλά πράγματα ώστε να γίνει μια πιο ουσιώδης ανάλυση του φαινομένου, το γεγονός πως θα δούμε σύντομα νέες κονσόλες είναι αδιαμφισβήτητο. Οι διαρροές, οι ανεπίσημες δηλώσεις και οι φήμες όσο περνάει ο καιρός όλο και αυξάνονται και η υπομονή μας όλο και εξαντλείται. Ευτυχώς όμως, όπως δείχνουν τα πράγματα οι κονσόλες αυτές μάλλον θα κάνουν την επίσημη εμφάνισή τους στη φετινή E3 και τότε όλες μας οι απορίες θα λυθούν οριστικά.

Την άποψη μου σχετικά με το γιατί φτάσαμε στο σημείο να γίνεται τόσο νωρίς λόγος για νέες κονσόλες μπορείτε να την βρείτε αναλυτικά στο προαναφερθέν άρθρο διότι σήμερα θα εστιάσουμε σε κάτι αρκετά όμοιο αλλά και αρκετά διαφορετικό -στο μέλλον. Πέραν του ότι η εξέλιξη αυτή αποδεικνύει την αδυναμία της τωρινής γενιάς κονσολών, θεωρώ πως επιπλέον θέτει επικίνδυνο παράδειγμα για το μέλλον καθώς επίσης αποκαλύπτει τις όλο και πιο ενοχλητικές, έμφυτες αδυναμίες των κονσολών. Σε κάθε περίπτωση είναι εμφανές πως βρισκόμαστε σε σημείο καμπής όσον αφορά την εξέλιξη της βιομηχανίας και καταλύτης για την πορεία του μέλλοντος θα είναι οι αναβαθμισμένες αυτές κονσόλες όγδοης γενιάς που θα δούμε στην Ε3 και η επίδοση αυτών στην αγορά.

console-future-1

Είναι στη φύση κάθε κονσόλας να μένει πίσω καθώς περνάει ο καιρός διότι είναι εκ σχεδιασμού τεχνολογικά στάσιμη στο χρονικό σημείο όπου και κυκλοφόρησε. Σε αντίθεση με τα PC όπου νέες γενιές επεξεργαστών κυκλοφορούν σε ετήσια βάση, στις κονσόλες πρέπει να περιμένουμε πολύ μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα για να περάσουμε σε νέα γενιά ώστε να γίνει κάποιο ουσιώδες τεχνολογικό άλμα. Το γεγονός αυτό ήταν ανέκαθεν έτσι και παρόλο που φαίνεται τελείως αρνητικό όπως παρουσιάζεται είναι και ο κύριος λόγος που οι κονσόλες είναι τόσο δημοφιλείς.

Μία κονσόλα ανέκαθεν θεωρείται μία σίγουρη, βολική και μακροπρόθεσμα οικονομική αγορά. Κάθε gamer που αγοράζει καινούρια κονσόλα στην αρχή της εκάστοτε γενιάς περιμένει από αυτή να παραμείνει στο προσκήνιο της βιομηχανίας για αρκετά χρόνια χωρίς να κάθεται αυτός να σκάει για αναβαθμίσεις, διαφορετικά μοντέλα, διαφορετικούς κατασκευαστές κ.ο.κ. Ένα παιχνίδι κονσόλας επίσης είναι φτιαγμένο για να τρέχει στην κονσόλα αυτή χωρίς να χρειάζεται να γίνεται έλεγχος απαιτήσεων συστήματος και ρύθμιση γραφικών ενώ επιπλέον η αγορά αυτής συνοδεύεται με την σιγουριά πως αποτελεί επένδυση που θα κρατήσει κάποια χρόνια.

console-future-2

Όλα αυτά είναι δεδομένα και γνωστά όμως. Ο λόγος που τα αναφέρω παρόλα αυτά είναι διότι η κίνηση τόσο της Sony όσο και της Microsoft να κυκλοφορήσουν τόσο σύντομα νέες κονσόλες, οι οποίες δεν είναι νέας γενιάς, τα αναιρούν όλα. Πλέον η αγορά μιας κονσόλας δεν είναι ούτε ασφαλής μακροπρόθεσμη επένδυση -διότι βλέπουμε ισχυρότερα μοντέλα να κάνουν την εμφάνιση τους πολύ συντομότερα από ότι θα αναμέναμε- αλλά ούτε και βολική μιας και πλέον θα έχουμε να κάνουμε με δύο διαφορετικά PS4 -και αντίστοιχα Xbox One- τα οποία πιθανώς θα φέρουν διαφορετικές ρυθμίσεις γραφικών σε ίδια games, ενώ δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο exclusive κυκλοφοριών ή δυνατοτήτων για τα πιο ισχυρά συστήματα.

Σε μία βιομηχανία όπου η τεχνολογική εξέλιξη έχει γίνει πλέον εμμονή -θέλουμε VR, θέλουμε ρεαλιστικά γραφικά, θέλουμε τεράστιους διαδραστικούς open-world κόσμους και η λίστα συνεχίζεται- πιθανώς οι κονσόλες όπως τις ξέρουμε να μην έχουν πλέον θέση σε αυτή. Όσο και να θέλω να παρουσιάσω τα πράγματα έτσι ώστε οι δύο μεγάλες εταιρίες να φαίνονται άπληστες και καιροσκοπικές, η πραγματικότητα δεν είναι τόσο απλή. Εκ των πραγμάτων είναι αδύνατον πλέον να υπάρξει κονσόλα η οποία θα είναι και φθηνή και ισχυρή αλλά και futureproof, οπότε πρέπει κάτι να θυσιάσουμε. Οι κατασκευάστριες εταιρίες αποφάσισαν πως θα θυσιαστούν τα πάντα ώστε να διατηρηθούν κάπως χαμηλές οι τιμές. Αυτό γιατί όπως και να το κάνουμε η προώθηση μιας κονσόλας αξίας 800 ευρώ θα ήταν εφιάλτης όσο και να τα άξιζε τα λεφτά της.

console-future-3

Για τους λόγους αυτούς προβλέπω πως η βιομηχανία κινείται προς την εξής κατεύθυνση. Κατά πάσα πιθανότητα δεν θα ξαναδούμε άλμα σε νέα γενιά κονσόλας και όσο ριζοσπαστικό και αν ακούγεται αυτό, τόσο η Sony όσο και η Microsoft έχουν αφήσει υπαινιγμούς πως κάτι τέτοιο είναι πιθανό. Αντίθετα οι εταιρίες θα χρησιμοποιήσουν το πλεονέκτημα της συμβατότητας και της αναβαθμισημότητας που προσφέρει η αρχιτεκτονική x86 ώστε να κυκλοφορούν συνέχεια ελαφρώς βελτιωμένα μοντέλα των κονσολών τους τα οποία θα βγαίνουν με πιθανώς διετή ρυθμό και θα καθιστούν τους προκατόχους τους σταδιακά ξεπερασμένους. Με λίγα λόγια πιστεύω πως οι νέες αναβαθμισμένες κονσόλες που θα δούμε φέτος θα είναι μόνο η αρχή ενός νέου συστήματος κυκλοφορίας παινχιδομηχανών που θα βασίζεται στην διαρκή ανανέωση μέσω νέων μοντέλων, ένα σύστημα όμοιο με αυτό που βλέπουμε στα κινητά τηλέφωνα.

Φυσικά ένα τέτοιο σύστημα θυμίζει κάπως την λογική των PC με την διαφορά πως αφαιρείται πλήρως η ελευθερία επιλογής όσον αφορά την αναβάθμιση. Άλλωστε ο Phil Spencer έχει ήδη αναφέρει πως το όραμά του για το Xbox είναι να γίνει αναβαθμίσιμο αλλά δεν μας εξήγησε αν αυτό σημαίνει πως θα μπορούμε να το ανοίγουμε και να του αλλάζουμε εξαρτήματα της επιλογής μας ή αν θα αναγκαζόμαστε να αγοράζουμε μια νέα αναβαθμισμένη έκδοση του κάθε μερικά χρόνια. Όπως και να έχει η κατάσταση η παραπάνω περιγραφή βασίζεται σε προσωπική μου πρόβλεψη και τίποτα παραπάνω και παρόλο που νιώθω αρκετά σίγουρος για αυτή, πιθανώς να αποδειχθεί τελείως λανθασμένη. Μία εναλλακτική πρόβλεψη πάλι είναι να μεταφερθούμε σε ένα σύστημα όπου θα συνεχίσουν να υπάρχουν άλματα γενιάς απλά ανάμεσα τους θα υπάρχουν και μεταβατικά μοντέλα (όπως π.χ. έχουμε iPhone 5S ανάμεσα στο iPhone 5 και στο iPhone 6).

console-future-4

Επίσης τον τελευταίο καιρό πολλοί έχουν κάνει λόγο -με σημαντικότερο εξ αυτών να είναι στέλεχος της EA- πως οι κονσόλες έχουν φτάσει στο τέλος τους. Παρόλο που δεν είναι και τελείως παράλογη αυτή η σκέψη, τόσο για τους λόγους που αναφέρθηκαν προηγουμένως όσο και για το γεγονός πως τα PC όλο και κερδίζουν έδαφος στην μάχη της βιομηχανίας, νομίζω πως είναι λίγο απίθανο σαν ενδεχόμενο. Ο λόγος για αυτό είναι πως δύσκολα θα δούμε εταιρίες μεγαθήρια όπως είναι η Sony και η Microsoft να φεύγουν τελείως από την αγορά συστημάτων ειδικά εφόσον ακόμη κρατάνε τα ηνία της βιομηχανίας σταθερά στα χέρια τους. Φυσικά δεν είναι ανήκουστο εταιρίες που έχουν δημιουργήσει εμβληματικές κονσόλες να αποσύρονται από την αγορά και να περιορίζονται στην έκδοση games -βλ. Sega και Atari- αλλά απλά θεωρώ πως η βιομηχανία και τα δεδομένα της έχουν αλλάξει σημαντικά από όταν αυτό συνέβη τελευταία φορά. Ακόμα και η Nintendo που φαίνεται πλέον περισσότερο από ποτέ να κυνηγάει την ουρά της μετά την αποτυχία του Wii U να θεμελιώσει την θέση του στον χώρο, δύσκολα θα την δούμε να αποσύρεται τελείως από την κατασκευή παιχνιδομηχανών διότι εδώ και χρόνια έχει καταφέρει να κρατάει ζωντανά τα συστήματα της αποκλειστικά και μόνο από την ισχύ των IP της και το βάρος της φανέλας της.

Συνεπώς -και για να συνοψίσω- θεωρώ πως γινόμαστε αυτόπτες μάρτυρες μιας ριζικής αλλαγής του τρόπου λειτουργίας της gaming βιομηχανίας. Οι κονσόλες και η παραδοσιακή λογική αυτών φαίνεται να περνάει μια υπαρξιακή κρίση, έκφραση της οποία θα είναι οι νέες ανακοινώσεις που θα παρακολουθήσουμε στην E3 από τους δύο μεγάλους κατασκευαστές. Το τι κρατάει το μέλλον τόσο για εμάς τους gamers όσο και για τις εταιρίες θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό από την επιτυχία του φετινού πειράματος. Αν το αγοραστικό κοινό δείξει διατεθειμένο να αναβαθμίσει τόσο σύντομα σε ένα νέο PS4 ή Xbox One πιστεύω πως η πρακτική αυτή θα θεμελιωθεί ως το νέο στάνταρ της βιομηχανίας. Αντίθετα αν το πείραμα αποτύχει γίνεται πιο πιθανό από ποτέ όντως οι κονσόλες ως θεσμός να φτάνουν στο τέρμα της ζωής τους και ή να τις δούμε να εξελίσσονται σε κάτι τελείως διαφορετικό είτε να εξαφανιστούν τελείως.

Ποια είναι η άποψή σας για το όλο θέμα; Θεωρείτε πως οι κονσόλες έχουν μέλλον όπως είναι ή θα πρέπει να εξελιχτούν για να προσαρμοστούν στα νέα πρότυπα της αγοράς; Πείτε μας στα σχόλια την άποψή σας. Για να ενημερώνεστε για όλες τις μόνιμες στήλες του GameWorld.gr μπείτε σε αυτό το forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Myrmidon (Level 21) 03/06/2016 14:03
Guys come on , πάλι τα ίδια θα λέμε;
#2 +1 Pournas (Level 5) 03/06/2016 14:42
Ένας απλός λόγος που ΔΕΝ ισχύει είναι οι πωλήσεις,τα ίδια λέγαν πολλοί πρίν βγούν στοιχεία για την τότε κυκλοφορία του ps3.

Οι πωλήσεις στα pc είναι ΠΟΛΥ πιο χαμηλές απο ότι στις κονσόλες διότι είναι ΠΑΡΑ πολυ εύκολο να βρείς σπασμένη έκδοση και να το απολαύσεις τσάμπα χωρίς βέβαια να σκέφτεσαι την δουλειά που έπεσε πάνω στο GAME και έτσι μή ανταμοίβοντας την.

Γι αυτό πέφτει περισσότερη δουλειά στα Games στην κονσόλα γιατί είναι πιο ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ,δεν αναρωτηθήκατε γιατί τα games βγαίνουν τις περισσότερες φορές πρώτα στην κονσόλα?(Βλέπε GTA V κ.α)

Αν οι κονσόλες έφταναν στο τέλος τότε γιατί απο το πουθενά σκάνε μύτη World Of Tanks(ΜΕΓΑΘΥΡΙΟ ΣΤΟΥΣ ACTIVE ONLINE PLAYERS,και με πάρα πολύ ενεργή αγορά όσο αφορά το shop της) και smite στις κονσόλες?

Εγώ προσωπικά βλέπω στο μέλλον ΠΟΛΛΑ πράγματα για τις κονσόλες,δεν αποκλείω accessories keyboards,mouse απο Razer και άλλες εταιρίες για πολλά υπάρχοντα games,and many more to come(μην αποκλείεται το LoL) ,θέμα χρόνου είναι να πεινάσουν και να στραφούν εκεί που υπάρχει το ζουμί.

Οσο για την EA εύκολα λέει τέτοιες αρλούμπες γιατι τα περισσότερα παιχνίδια της απο solo play είναι για το......και το Battlefield είναι περισσοτερο online game οπότε πρέπει να το αγοράσεις ακομα και στο pc,επειδή δεν βλέπει νούμερα στις κονσόλες ΠΟΥ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ,δέν σημαίνει οτι τελειώνει.

Και αν έχεις project για άλλο τομέα(portable, pc) ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ... ..μια εταιρία είναι η Ε.Α....δεν είδα άλλες πολύ καλύτερες να βγαίνουν να λένε κάτι τέτοιο....

Όσο για νέες κονσόλες μήπως έχουμε φτάσει στο απόγειο;Με το hardware που έχουν οι κονσόλες είδες uncharted 4 και σου πέσαν τα μαλλιά,λίγο δύσκολο να πάμε παρακάτω τεχνολογικά σε ΤΟΣΟ σύντομο χρονικό διάστημα και το επόμενο στάδιο απο ότι βλέπω είναι το Virtual Reality,παραπάν ω τα γραφικά λίγο δύσκολο.....
#3 Verbal (Level 14) 03/06/2016 15:57
Quoting Pournas:
Ένας απλός λόγος που ΔΕΝ ισχύει είναι οι πωλήσεις,τα ίδια λέγαν πολλοί πρίν βγούν στοιχεία για την τότε κυκλοφορία του ps3.

Δεν ισχύει τι ακριβώς ?

Quoting Pournas:
Οι πωλήσεις στα pc είναι ΠΟΛΥ πιο χαμηλές απο ότι στις κονσόλες διότι είναι ΠΑΡΑ πολυ εύκολο να βρείς σπασμένη έκδοση και να το απολαύσεις τσάμπα χωρίς βέβαια να σκέφτεσαι την δουλειά που έπεσε πάνω στο GAME και έτσι μή ανταμοίβοντας την.

ΠΟΛΥ πιο χαμηλές όπως λες δεν είναι αλλά όντως είναι πιο χαμηλές αν και η ψαλίδα όλο και κλείνει και οι ψηφιακές πωλήσεις είναι ανέκαθεν πιο υψηλές στα PC ενώ επίσης λόγω MOBA, F2P κτλπ συνολικά το PC έχει πολύ περισσότερα έσοδα. Το θέμα είναι πως δεν είπα ότι τα PC θα αντικαταστήσουν τις κονσόλες οπότε δεν ξέρω γιατί κάνουμε αυτή τη συζήτηση. Είπα πως:
"Επίσης τον τελευταίο καιρό πολλοί έχουν κάνει λόγο -με σημαντικότερο εξ αυτών να είναι στέλεχος της EA- πως οι κονσόλες έχουν φτάσει στο τέλος τους. Παρόλο που δεν είναι και τελείως παράλογη αυτή η σκέψη, τόσο για τους λόγους που αναφέρθηκαν προηγουμένως όσο και για το γεγονός πως τα PC όλο και κερδίζουν έδαφος στην μάχη της βιομηχανίας, νομίζω πως είναι λίγο απίθανο σαν ενδεχόμενο".

Quoting Pournas:
Γι αυτό πέφτει περισσότερη δουλειά στα Games στην κονσόλα γιατί είναι πιο ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ,δεν αναρωτηθήκατε γιατί τα games βγαίνουν τις περισσότερες φορές πρώτα στην κονσόλα?(Βλέπε GTA V κ.α)

Τα games έβγαιναν πιο νωρίς στις κονσόλες μέχρι και το 2012-2013, το φαινόμενο αυτό είναι πλέον προς εξαφάνιση και οι εκδόσεις για PC είναι στη συντριπτική του πλειοψηφία καλύτερες από ότι οι αντίστοιχες στις κονσόλες.

Quoting Pournas:
Αν οι κονσόλες έφταναν στο τέλος τότε γιατί απο το πουθενά σκάνε μύτη World Of Tanks(ΜΕΓΑΘΥΡΙΟ ΣΤΟΥΣ ACTIVE ONLINE PLAYERS,και με πάρα πολύ ενεργή αγορά όσο αφορά το shop της) και smite στις κονσόλες?

Όταν λέμε έρχεται το τέλος τους πρώτον μιλάμε εν μέρη υποθετικά και δεύτερον δεν εννοούμε ότι αύριο θα ξυπνήσουμε και δε θα υπάρχουν κονσόλες. Επίσης συμφωνώ μαζί σου πως δεν είναι στο τέλος τους αλλά σίγουρα περνάνε κρίση και αυτό είναι πασιφανές.

Quoting Pournas:
Εγώ προσωπικά βλέπω στο μέλλον ΠΟΛΛΑ πράγματα για τις κονσόλες,δεν αποκλείω accessories keyboards,mouse απο Razer και άλλες εταιρίες για πολλά υπάρχοντα games,and many more to come(μην αποκλείεται το LoL) ,θέμα χρόνου είναι να πεινάσουν και να στραφούν εκεί που υπάρχει το ζουμί.

Και μακάρι να γίνει, το θέμα είναι όλοι οι gamers να έχουν πρόσβαση σε όλα τα παιχνίδια. Δεν συμμερίζομαι τον ενθουσιασμό σου και την αισιοδοξία σου βέβαια αλλά γιατί όχι.

Quoting Pournas:
Όσο για νέες κονσόλες μήπως έχουμε φτάσει στο απόγειο;Με το hardware που έχουν οι κονσόλες είδες uncharted 4 και σου πέσαν τα μαλλιά,λίγο δύσκολο να πάμε παρακάτω τεχνολογικά σε ΤΟΣΟ σύντομο χρονικό διάστημα και το επόμενο στάδιο απο ότι βλέπω είναι το Virtual Reality,παραπάνω τα γραφικά λίγο δύσκολο.....

Εδώ είσαι αντικειμενικά λάθος και το γεγονός πως κυκλοφορούν νέες πιο ισχυρές κονσόλες τόσο σύντομα το αποδεικνύει περίτρανα. Ναι το Uncharted είχε πολύ όμορφα γραφικά αλλά επίσης έτρεχε στα 30 fps και ούτε λόγος για 1440p ή 4K. Αν αυτό είναι το απόγειο του hardware σωθήκαμε. Να σου επισημάνω πάντως πως καθαρά επεξεργαστικά μιλώντας οι κονσόλες όγδοης γενιάς ήταν τεχνολογικά ξεπερασμένες με το που κυκλοφόρησαν γιατί δεν υπήρχε άλλος τρόπος να είναι φθηνές. Ως εκ τούτου τώρα χρειάζονται αναβάθμιση.
#4 +1 Blood Prince (Level 26) 03/06/2016 16:02
Θεωρώ πως οι Κονσόλες πάντα θα υπάρχουν αλλά φυσικά χρειάζεται να εξελιχτούν σε βαθμό ώστε να προσελκύσουν τον κατάλληλο αριθμό καταναλωτών ώστε να έχουν τα κατάλληλα έσοδα και κατά συνέπεια κέρδη, οι εταιρείες παραγωγής κονσολών.Να αφανιστούν τελείως όμως και να μείνουμε μόνο με τα pc δεν πιστεύω να συμβεί ποτέ.
#5 +1 ashbringer (Level 25) 04/06/2016 08:01
Συμφωνώ απολύτως με Prince.Το μέλλον των κονσολών εξαρτάται απο τι προώθηση θα έχουν στο μέλλον και σε θέματα εξέλιξης-τεχνολ ογίας και σε θέματα μάρκετινγκ.Να αφανιστούν τελείως αποκλείεται και η μάχη μεταξύ PC και κονσολών θα συνεχιστεί στο μέλλον με ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον.
#6 Pournas (Level 5) 04/06/2016 14:26
To hardware κατα την άποψη μου είναι τελείως υποκειμενικό,+ το οτι το μάτι απο ότι ξέρω ΔΕΝ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ πάνω απο 25 με 30 FPS άρα ο μόνος αγώνας των 60 FPS είναι καθαρά ένα βίτσιο που έχει βγεί τον τελευταίο καιρό για να νιώθει ο άλλος ψεύτικη ευχαρίστηση για την αγορά του(άλλο θέμα αυτό),αλλα ΚΑΙ ΠΑΛΙ....πες οτι θές 60 FPS....σε πιο παιχνίδι ακριβώς?

Γιατί π.χ στο TERA(MMORPG) άτομα έχουν PC αξίας 1000+++++ ευρώ και τα FPS ΔΕΝ ξεπερνάνε τα 45-50(οταν είσαι μόνος στα λιβάδια),και αν μπείς και σε FIGHT......ανεβ οκατεβαίνουν μεταξύ 10 και 30 σαν την φωνή του Ζακ απο την μεγάλη των μπάτσων σχολή.....οπως ΚΑΙ στο Batman Arkham Knight για PC...

Αρα έχουμε να κάνουμε και με optimize και με το πώς θα κάνουμε το παιχνίδι να τρέχει ομαλά σε ΟΛΕΣ τις συνθήκες κρατόντας οσο πιο καλά γραφικά είναι δυνατόν.....οχι μόνο hardware....το Uncharted το έκανε πολύ καλα κατα την ταπεινή άποψη μου...ουτε που κατάλαβα τα 30 fps μέχρι που μου το είπες εσύ.

Όσο για 4Κ δέν λέω πρέπει να γίνει,όσο για έσοδα....το είπες και μόνος σου....η μαγική λέξη και genre που φτιάχτηκε για να τρώει με όμορφο τρόπο(ελαφρός εξαναγκασμός) σταδιακά λεφτά....ΜΟΒΑ....

Οπότε ρωτώ εγώ...τι γίνεται αν μπούν ΜΟΒΑ(μαζί με accessories like keyboard and mouse γιατι αλλιώς χλομό) στις κονσόλες?

Κρίση περνάνε.....μαζ ί σου σε αυτό το hardware ξεπερασμένο.... .αλλά κλέβουν χρόνο ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ........βγά ζοντας ΠΟΛΥ ΓΑΜΑΤΑ GAMES EXCLUSIVE FOR CONSOLES....που στο τέλος φτάνεις να την ξεχνάς κιόλας(την κρίση),μέχρι να το ξαναθυμηθείς... ...ΤΣΟΥΠ!!!...
#7 Verbal (Level 14) 05/06/2016 02:44
Quoting ashbringer:
Συμφωνώ απολύτως με Prince.Το μέλλον των κονσολών εξαρτάται απο τι προώθηση θα έχουν στο μέλλον και σε θέματα εξέλιξης-τεχνολογίας και σε θέματα μάρκετινγκ.Να αφανιστούν τελείως αποκλείεται και η μάχη μεταξύ PC και κονσολών θα συνεχιστεί στο μέλλον με ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Quoting Prince of Persia 30:
Θεωρώ πως οι Κονσόλες πάντα θα υπάρχουν αλλά φυσικά χρειάζεται να εξελιχτούν σε βαθμό ώστε να προσελκύσουν τον κατάλληλο αριθμό καταναλωτών ώστε να έχουν τα κατάλληλα έσοδα και κατά συνέπεια κέρδη, οι εταιρείες παραγωγής κονσολών.Να αφανιστούν τελείως όμως και να μείνουμε μόνο με τα pc δεν πιστεύω να συμβεί ποτέ.


Συμφωνώ απόλυτα με αυτά. Δεν πιστεύω και εγώ πως θα εξαφανιστούν οι κονσόλες, έχουν υπάρξει αναπόσπαστο κομμάτι του gaming για τόσο καιρό που ακόμα και μόνο από κεκτημένη ταχύτητα θα συνεχίσουν να επιβιώνουν. Και όπως είπε και ο ashbringer η μάχη μεταξύ PC και κονσολών όντως θα γίνει πιο ενδιαφέρουσα τώρα που αρχίζει να γίνεται λόγος για αναβαθμίσεις κτλπ.
#8 Verbal (Level 14) 05/06/2016 03:20
Quoting Pournas:
To hardware κατα την άποψη μου είναι τελείως υποκειμενικό

Όχι. Το γεγονός πως το hardware του PS4 και το Xbox One βρίσκεται τεχνολογικά περίπου στο 2013 και θα μείνει εκεί μέχρι να υπάρξει κάποια αναβάθμιση είναι απολύτως αντικειμενικό.

Quoting Pournas:
+ το οτι το μάτι απο ότι ξέρω ΔΕΝ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ πάνω απο 25 με 30 FPS άρα ο μόνος αγώνας των 60 FPS είναι καθαρά ένα βίτσιο που έχει βγεί τον τελευταίο καιρό για να νιώθει ο άλλος ψεύτικη ευχαρίστηση για την αγορά του(άλλο θέμα αυτό),αλλα ΚΑΙ ΠΑΛΙ....πες οτι θές 60 FPS....σε πιο παιχνίδι ακριβώς?

Πάμε πάλι. Καταρχάς θα σου δώσω λινκ σε προηγούμενο μου άρθρο της στήλης αυτής που έχω μιλήσει για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Δευτερον αυτό το παραμύθι που για κάποιο λόγο πιστεύετε πολλοί είναι μια εξωφρενική διαστρέβλωση της πραγματικότητας και το γεγονός πως έχει γίνει τόσο αποδεκτό αποτελεί κωμικοτραγική παράνοια. Το γεγονός πως το μάτι σταματάει να διακρίνει μεμονωμένα frames από τα εικοσικάτι fps και πάνω δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση πως δεν υπάρχει αισθητή διαφορά ομαλότητας όταν προχωράμε σε υψηλότερα framerates. Αν θες αποδείξεις περί αυτού πήγαινε στο YouTube και δες οποιοδήποτε gaming βίντεο έχει επιλογή 60fps αν και η πραγματική αξία των 60+ fps εμφανίζεται εμπειρικά στο gameplay και στην ανταποκρισιμότητα αυτού όταν καθόμαστε να παίξουμε αντί να κοιτάμε.

Quoting Pournas:
Γιατί π.χ στο TERA(MMORPG) άτομα έχουν PC αξίας 1000+++++ ευρώ και τα FPS ΔΕΝ ξεπερνάνε τα 45-50(οταν είσαι μόνος στα λιβάδια),και αν μπείς και σε FIGHT......ανεβοκατεβαίνουν μεταξύ 10 και 30 σαν την φωνή του Ζακ απο την μεγάλη των μπάτσων σχολή.....οπως ΚΑΙ στο Batman Arkham Knight για PC...

Ωραία αυτά που λες αλλά γενικά οι εξαιρέσεις δεν ορίζουν τον κανόνα αλλά το αντίθετο. Και αν νομίζεις πως το πρόβλημα του κακού optimsation είναι αποκλειστικό "προνόμιο" των pc gamers πλανάσαι πλάνην οικτρά.

Quoting Pournas:
Κρίση περνάνε.....μαζί σου σε αυτό το hardware ξεπερασμένο.....αλλά κλέβουν χρόνο ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ........βγάζοντας ΠΟΛΥ ΓΑΜΑΤΑ GAMES EXCLUSIVE FOR CONSOLES....που στο τέλος φτάνεις να την ξεχνάς κιόλας(την κρίση),μέχρι να το ξαναθυμηθείς......ΤΣΟΥΠ!!!...

Προσωπικά δεν μπορώ να είμαι ευχαριστημένος με μια βιομηχανία που αποσκοπεί στο να "κλέβει χρόνο" βγάζοντας excluxive games διότι αυτό μεταφράζεται ως "κρύβω τα προβλήματα μου περιορίζοντας τεχνητά την διαθεσιμότητα προϊόντων που υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσαν να παιχτούν από όλους, χωρίς περιορισμούς".
#9 +1 Pournas (Level 5) 06/06/2016 15:20
Και μένα δεν μου αρέσει,αλλα μου αρέσουν τα παιχνίδια οπότε......και σε όλες τις άλλες πλατφόρμες γίνεται με άλλο τρόπο....το γεγονός οτι εγώ αν θέλω να το γυρίσω στο PC τώρα και να παίξω Games αυτής της χρονιάς,πρέπει να πληρώσω χιλιαρικάκι προτιμώ το πρώτο και τα 2 φτιαγμένα να μου τρώνε τα λεφτά είναι.

Τουλάχιστον στην πορεία θα παίξω κάτι παραπάνω απο τους υπόλοιπους και υπο κανέναν όρο δεν θα βγούν σε άλλες πλατφόρμες γιατί είναι της ίδιας αντιπροσωπείας.....

Ευχαριστημένος δέν μπορεί να είναι ΚΑΝΕΝΑΣ σήμερα......... .απλά λιγότερο δυσαρεστημένος, δυσανασχετισμέν ος κτλπ....
Κατι σάν τις εκλογές στην Αμερική τώρα,δεν ψηφίζουν τον καλύτερο,ψηφίζο υν τον λιγότερο κακό :P
#10 -1 Achenar (Level 9) 11/09/2016 19:14
Για να μπώ και εγώ στην συζήτηση... :-*

Quote:
Ωραία αυτά που λες αλλά γενικά οι εξαιρέσεις δεν ορίζουν τον κανόνα αλλά το αντίθετο. Και αν νομίζεις πως το πρόβλημα του κακού optimsation είναι αποκλειστικό "προνόμιο" των pc gamers πλανάσαι πλάνην οικτρά.
Poor Optimization είναι προνόμιο γενικά του software. Ακόμα και professional software μπορεί να πάσχει απο poor optimization. Το πρόβλημα όμως είναι ότι η consoles ώς πιο κερδοφόρα αγορά είναι προτεραιότητα. Αν έχεις να επιλέξεις μια πλατφόρμα ως primary δεν θα επιλέξεις το pc. Σε αυτό συνδράμει το γεγονός ότι όταν κάνεις develop για PS4/XBox /whateverconsol e ξέρεις ακριβώς τι hardware θα έχει ο user. Στο pc... άστο καλήτερα. Άρα είναι πιο έυκολο και φθηνό να αχοληθείς πρωτίστως με την κονσόλα και να γράψεις στα παλαιότερα των υποδημάτων σου τους pc users. Πρόσθεσε το γεγονός ότι πλέον είναι ακόμα πιο έυκολο το port λόγω ίδιας αρχιτεκτονικής άρα χρειάζεται να ασχοληθείς ακόμα λιγότερο με το pc, και είναι προφανές γιατί το poor optimization καταλήγει να είναι "προνόμιο των pc", η καλήτερα γιατί 2/3 console ports "pc games" έχουν προβλήματα :-)

Πάντως βλακεία αυτό που πάει να κάνουν οι Sony & Microsoft. Ναί απο ως επιχειρηματική κίνηση θα τους αποφέρει κέρδος μάλλον αλλά το αναγκάζουν τον console user ειδικά, να τα σκάει κάθε 2 χρόνια είναι ανοησία.

edit: Βέβαια εμένα που είμαι PC Supremacist καθώς και ορκισμένος console hater, το να βλέπω τις κονσόλες να κάνουν fail μόνο χαρά μου προκαλεί :D
Notification