Μόνιμες Στήλες Στον Πάγκο Συμβουλές για το Rocket League

Συμβουλές για το Rocket League

Tuesday, 24 Apr 2018  | in Στον Πάγκο | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης  
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/2c/37/bc/rocket-league-air-dribbling-68-1524584962.jpg
 

Συμβουλές για το Rocket League

Γνωρίστε το Air Dribbling.

 

Στο σημερινό άρθρο της στήλης Στον Πάγκο σας έχουμε εκτενές αφιέρωμα σε συμβουλές για το Rocket League. Ο τίτλος της Psyonix αποτελεί ένα από τα πιο διασκεδαστικά games που συνδυάζει Sports και Racing και είναι προτιμότερο να παίζεται με την παρέα σας ή online ή με συνδυασμό και των δύο.

Air Dribble 101: Απαραίτητα tips και κόλπα
Σε ένα παιχνίδι όπως το Rocket League, όπου κάθε παίκτης δίνει μάχες για την κατοχή της μπάλας, είναι απαραίτητο να γνωρίζετε τις βασικές αρχές. Θα πρέπει να εξειδικευτείτε σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού για να είστε επιτυχημένοι. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστείτε καλό timing, πλήρη κατανόηση των physics του παιχνιδιού και μια εκπληκτική γνώση χειρισμού, κάτι που επιτυγχάνεται μόνο με πολύωρη πρακτική. Πάνω απ' όλα όμως, θα πρέπει να μάθετε τις θεμελιώδεις αρχές του παιχνιδιού. Επομένως, πριν ασχοληθείτε με τα Rocket League crates και τα καλούδια που έχουν, σιγουρευτείτε ότι ξέρετε τα βασικά.

Air dribbling
Το Air Dribbling είναι μια βασική πτυχή του Rocket League που μπορεί να σας δώσει πλεονέκτημα έναντι των άλλων παικτών. Ας την δούμε από μια πιο απλή ματιά. Με το air dribbling σπρώχνετε την μπάλα και ταυτόχρονα την σηκώνετε. Χρεάζεται υπομονή για να έχετε κατά νου ακριβώς πόση δύναμη χρειάζεται για να το καταφέρετε, επομένως ειδικά στις πρώτες προσπάθειες να περιμένετε ότι θα έχετε αρκετές αποτυχίες. Είναι όλα θέμα εκμάθησης. Με μια μικρή καθοδήγηση, θα μπορέσετε να μάθετε πιο γρήγορα το air dribble.

Δείτε παρακάτω τα πιο χρήσιμα tips και κόλπα. Προσθέστε τα στο ρεπερτόριο κινήσεών σας και να είστε βέβαιοι ότι θα κυριαρχήσετε στο γήπεδο.

Chipping
Με την ψηλοκρεμαστή μπαλιά θα πρέπει να την αφήσετε να αναπηδήσει λίγο στο έδαφος, ώστε να έχει αρκετή ανοδική ορμή, όταν θα την σπρώξετε. Αν χτυπήσετε την μπάλα ενώ βρίσκεται με τροχιά προς τα κάτω, τότε αυτό δεν θα είναι το ιδανικό καθώς θα στερείται ταχύτητας. για την προς τα πάνω κίνηση. Επίσης, θυμηθείτε ότι θα πρέπει να χτυπήσετε την μπάλα στο σωστό σημείο, δηλαδή στο κάτω μέρς και στην πλευρά που βρίσκεται πιο κοντά σε εσάς. Έτσι, θα δώσετε στην μπάλα αρκετή ώθηση για να μεταφερθεί, ενώ θα έχετε την κατάλληλη θέση για να την προωθήσετε.

Bouncing
Με αυτή την κίνηση αισθάνεστε περισσότερο την μπάλα. Όταν τρέχετε προς την μπάλα, θα πρέπει να προσέξετε το πόσο γρήγορα την πλησιάζετε. Αν χτυπήσετε την μπάλα με nitro και φουλ ταχύτητα, τότε θα αναπηδήσει πολύ μακριά από εσάς. Αν την ακουμπήσετε αργά τότε θα έχετε δυσκολευτείτε να την στείλετε εκεί που θέλετε. Για άλλη μια φορά, η τοποθέτησή σας είναι σημαντική. Χτυπήστε την μπάλα με σταθερά χτυπήματα, ταχύτητες και τροχιές και μόνο έτσι θα μπορείτε να την στείλετε απευθείας στο αντίπαλο τέρμα.

Balancing
Έχετε δει βίντεο του Rocket League στα οποία παίκτες ισορροπούν τις μπάλες με την άκρη του καπό τους; Αυτό ακριβώς θα πρέπει να κάνετε σε κάθε air dribble. Balancing σημαίνει στην ποδοσφαιρική γλώσσα "κοντρόλ" ή αλλιώς "σταθεροποίηση" της μπάλας και σας δίνει ακρίβεια, ενώ σας επιτρέπει να την κατεθύνετε ακριβώς εκεί που θέλετε. Για να καταφέρετε να κοντρολάρετε την μπάλα και να τρέξετε με αυτήν, θα πρέπει να την ακουμπάτε απαλά και επαναλαμβανόμενα στο κάτω μέρος της και να της δίνετε οριακά την δύναμη που χρειάζεται. Όσο κάνετε πρακτική στο κοντρόλ τόσο αυτό θα γίνει δεύτερη φύση σας και θα καταφέρετε να γίνετε pro στα μάτια των αντιπάλων σας.

Speeding
Το Speed control είναι σημαντικό στο air dribbling. Αν έχετε την μπάλα στην κατοχή σας τότε αν τρέξετε με κατά πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα από αυτή της μπάλας τότε η μπάλα θα φύγει αρκετά μακριά από εσάς. Θα πρέπει να τρέχετε στις περισσότερες περιπτώσεις πιο αργά ώστε να έχετε την μπάλα υπό τον έλεγχό σας. Ελέγχοντας την μπάλα θα μπορέσετε επίσης να στρίψετε προς άλλη κατεύθυνση και να αποφύγετε τους αντιπάλους σας. Σε συνδυασμό με το nitro θα μπορέσετε να ωθήσετε την μπάλα στη σωστή κατεύθυνση.

Συνοψίζοντας
Το Air dribbling μπορεί να μοιάζει με επιστήμη αλλά αν την συνηθίσετε μετά από αρκετή εξάσκηση θα σας φαίνεται πολύ πιο εύκολη. Το να κρατάτε σταθερό έλεγχο της μπάλας είναι αρκετά δύσκολο. Σε αυτό αναλογιστείτε ότι θα έχετε πολλούς παίκτες που θα αγωνίζονται για τον έλεγχό της, κάτι που περιπλέκει τα πράγματα. Με πολύ πρακτική και προθυμία εκμάθησης, θα μπορέσετε να κρατήσετε την μπάλα στην κατοχή σας, ότι κι αν επιλέξετε. Θυμηθείτε τις παραπάνω συμβουλές και θα καταλήξετε να σκοράρετε αρκετά γκολ στους αγώνες σας.


Διαβάστε το review του Rocket League και συζητήστε για αυτό στο παρακάτω forum topic.

 

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification