Modder επισκεύασε το Nintendo Playstation

Hot
Νικηφόρος Μητράκος

Νικηφόρος Μητράκος  

Τα botakia του CSGO παίζουν καλύτερα από εμένα.
 
0.0 ()
1
Modder επισκεύασε το Nintendo Playstation

Modder επισκεύασε το Nintendo Playstation

H κονσόλα της σύμπραξης Nintendo-Sony σε λειτουργία!

Ένα πρωτότυπο του PlayStation της Sony που ήταν υπό ανάπτυξη κατά τη διάρκεια της σύντομης συνεργασίας της εταιρείας με τη Nintendo, έχει πλέον αποκατασταθεί πλήρως από τον δημοφιλή modder κονσολών Ben Heckendorn. Δημιουργήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του '90 και είναι κάτι παραπάνω από ένα Super Nintendo Entertainment System με μονάδα CD-ROM. Θα αποτελούσε την είσοδο της Sony στην αγορά hardware, αν η Nintendo δεν είχε εγκαταλείψει. Αντ 'αυτού, η Sony αποφάσισε να συνεχίσει με τη δική της κονσόλα, διατηρώντας το όνομα.

Στο παρακάτω βίντεο, ο Heckendorn δείχνει τη διαδικασία με την οποία κατάφερε να επιδιορθώσει το πρωτότυπο, το οποίο έγινε γνωστό ως "Nintendo PlayStation". Όταν ξεκίνησε την επισκευή του το 2015, η κονσόλα έπαιζε κασέτες του Super Nintendo μέσω της υποδοχής στην κορυφή της, αλλά η μονάδα CD-ROM δεν λειτουργούσε.

Αντικαθιστώντας τους χαμηλής απόδοσης πυκνωτές και κάνοντας κάποιες άλλες ρυθμίσεις και διορθώσεις στην κονσόλα, ο Heckendorn απεκατέστησε την δυνατότητά της να παίζει CD ήχου και παιχνίδια σε CD-ROM. Αν και πολλά games αναπτύχθηκαν για αυτή την κονσόλα στις αρχές της δεκαετίας του '90, κανένα δεν ανακοινώθηκε ποτέ δημόσια. Μόλις όμως οι προδιαγραφές της κονσόλας έγιναν γνωστές πέρυσι, αρκετοί ιδιώτες developers δημιούργησαν μερικά μικρά games που θεωρητικά θα μπορούσαν να παιχτούν. Τελικά, αν και αυτά τα συγκεκριμένα games δεν είχαν πολύ καλές επιδόσεις, λειτουργούσαν κανονικά.

Ο Heckendorn είπε: "Τώρα, είναι θέμα των ιδιωτών developers να καταλάβουν τη διαφορά μεταξύ του τι μπορεί να κάνει ο emulator τους και το τι μπορεί να κάνει η πραγματική κονσόλα".

Τόνισε πως έστειλε ένα βίντεο του Magic Floor στον developer του παιχνιδιού, ο οποίος κατάλαβε αμέσως τι έπρεπε να αλλάξει στο πρόγραμμα για να το κάνει να λειτουργεί σωστά στην κονσόλα. Αργότερα, έστειλε μια τροποποιημένη έκδοση που ο Heckendorn είπε ότι λειτουγεί τέλεια. Η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί το "Nintendo PlayStation" θα είναι πολύ χρήσιμη για την περίπτωση που κάποιο παιχνίδι που αναπτύχθηκε εκείνη την εποχή έρθει στο φως. Το πιο γνωστό είναι το RPG Secret of Mana, το οποίο ξεκίνησε ως project για αυτή την κονσόλα. Είναι πολύ πιθανό κάποια μέρα να δούμε μερικά πρωτότυπα εκείνης της εποχής να παίζονται κανονικά στο "Nintendo Playstation".

Διαβάστε περισσότερα για το SuperNES με CD-ROM. Συζητήστε για την κονσόλα στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ashbringer (Level 25) 07/05/2017 08:04
Όταν έχεις μεράκι και αγάπη για αυτό που κάνεις πετυχαίνεις θαύματα.Μπράβο του διότι κατάφερε κάτι πολύ σημαντικό.
#2 andkan (Level 10) 07/05/2017 15:54
ΤΟ ΘΕΛΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ ΩΩΩΩΩΩΩΩΩ
#3 asmilon (Level 26) 07/05/2017 22:36
Νομιζω απο τα λιγα πραγματικα holy grail στον χωρο των κονσολων. Ειχα διαβασει για αυτο εδω και πολλα χρονια, αλλα ποτε δεν ειδα αυτη καθεαυτη την κονσολα εστω σε πρωτοτυπη μορφη!
Notification