Ειδήσεις Retro Days of Thunder: Ακυκλοφόρητο παιχνίδι για NES από θανόντα game designer

Days of Thunder: Ακυκλοφόρητο παιχνίδι για NES από θανόντα game designer

Monday, 01 Jun 2020  | in Retro | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης  
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Το 1988 σε ηλικία 5 ετών ο πατέρας του έφερε σπίτι έναν Amstrad 6128. Το 1990 ακολούθησε η Amiga 500, ένα Atari 2600 και λίγα χρόνια μετά κατά σειρά η Amiga 1200, το NES και το πρώτο PC. Από εκείνη την χρονική περίοδο μέχρι σήμερα έχει στην κατοχή του πάνω από 35 κονσόλες προερχόμενες από σχεδόν όλες τις κατασκευάστριες εταιρείες και αρκετές εκ των οποίων ιδιαίτερα σπάνιες. Παίζει κυρίως Sports, RPG/MMORPG, Strategy, Fighting και Racing games, ενώ δεν λέει ποτέ όχι στα Platform (ειδικά αν είναι Super Mario) και σε σενάρια με συμπαθητικούς χαρακτήρες, στο στυλ των Nathan Drake, Lara Croft και John Shepard.
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/0a/2f/b5/days-of-thunder-54-1591040901.jpg
 

Days of Thunder: Ακυκλοφόρητο παιχνίδι για NES από θανόντα game designer

Ξεθάφτηκε από 40 δισκέτες.

Τα τελευταία χρόνια βγαίνουν στην επιφάνεια games που δεν κυκλοφόρησαν ποτέ, ωστόσο το ενδιαφέρον εστιάζει ακόμη περισσότερο στα ακυρωθέντα console games.

Ένα από αυτά είναι το Days of Thunder, το οποίο επρόκειτο να κυκλοφορήσει για NES, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε. Προοριζόταν να γίνει το video game της ομώνυμης ταινίας του 1990 με τον Τομ  Κρουζ. Το "ξέθαψε" το Video Game History Foundation μετά από 30 χρόνια και μάλιστα πρόκειται για το πρώτο παιχνίδι που δεν κυκλοφόρησε και ανακαλύπτεται από θανόντα game designer μετά τον θάνατό του!

Δημιουργός του είναι ο Chris Oberth που τότε εργαζόταν στη Netscape.Ο Oberth μας άφησε το 2012 σε ηλικία μόλις 59 ετών. Ο κώδικάς του παιχνιδιού βρισκόταν σε 40 δισκέτες 5,25". Ένα από τα χαρακτηριστικά games του Oberth ήταν το Anteater.

Στις αρχές του 2020, ένας φίλος της οικογένειας του Oberth μίλησε με το The Video Game History Foundation, δανείζοντας στον οργανισμό δουλειά του θανόντα προγραμματιστή. Στο υπόγειό του βρέθηκαν παλιοί υπολογιστές, CD, δισκέτες, σημειώσεις, κασσέτες, EPROMs, μέχρι και κασσέτα από Apple II δεκαετίας '70. Από αυτά, το The Video Game History Foundation ξέθαψε το παραπάνω παιχνίδι. Τέλος, δεν βρέθηκε κάποιο στοιχείο από το παιχνίδι Hunt the Wumpus, το οποίο φημολογούνταν ότι είχε αναπτύξει όσο εργαζόταν στη Stern, συνεπώς μάλλον ο συγκεκριμένος τίτλος θα χάθηκε για πάντα.

Διαβάστε για τον modder που έκανε το NES του PC case και συζητήστε για το Days of Thunder στο παρακάτω forum topic

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification