Ειδήσεις Retro Rayman: Κυκλοφόρησε ο χαμένος τίτλος για SNES

Rayman: Κυκλοφόρησε ο χαμένος τίτλος για SNES

Tuesday, 04 Jul 2017  | in Retro | Γράφτηκε από τον Γιάννης Σιδηρόπουλος   | (1 σχόλιο)
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/c3/42/94/rayman-lost-92-1499166222.jpg
 

Rayman: Κυκλοφόρησε ο χαμένος τίτλος για SNES

Κατεβάστε το Rayman για SNES που δεν κυκλοφόρησε ποτέ.

Πέρασε σχεδόν ένας χρόνος από τότε που ο Michel Ancel, δημιουργός της σειράς Rayman, έφερε στην δημοσιότητα ένα πρώιμο πρωτότυπο για το πρώτο Rayman παιχνίδι που τελικά δε κυκλοφόρησε ποτέ στην κονσόλα του SNES. Είχαν περάσει μάλιστα 24 ολόκληρα χρόνια από τότε που εμφανίστηκε τελευταία φορά και τα screenshots αυτού ανέβηκαν στο αντίστοιχο προφίλ στο Instagram. Ωστόσο, ο game developer Omar Cornut ανέβασε το πρωτότυπο αυτό στο Dropbox, δίνοντας ελεύθερη πρόσβαση σε αυτό για όλους.

Ο παραπάνω κύριος Cornut είναι όπως είπαμε game developer και ιδρυτής του στούντιο Lizardcube. Όταν ρωτήθηκε πως έλαβε το αντίγραφο του πρώιμου σταδίου του παιχνιδιού ισχυρίστηκε πως του τα έδωσε ο Ancel. Συγκεκριμένα δήλωσε:
«Απλά το ζήτησα από τον Michel τον οποίο γνωρίζω πολύ καλά και ο ίδιος μου επέτρεψε να το δανειστώ και να το μεταβιβάσω σε εσάς.»

Ο Cornut έχει διατηρήσει ψηφιακά και άλλα games στο παρελθόν, εστιάζοντας κυρίως στην 8-bit εποχή της Sega. Όλα αυτά τον μετέφεραν και στην δουλειά του σκηνοθέτη για το πιο πρόσφατο έργο του που είναι το Wonder Boy: The Dragon’s Trap remake, έναν τίτλο που ανήκει κανονικά στο Sega Master System και κυκλοφόρησε το 1989.

Το πρωτότυπο του Rayman μπορεί να παιχτεί σχεδόν σε όλους τους SNES emulators. Παρά την ομορφιά του, την ιστορική σημασία του και την βαθιά νοσταλγία που προκαλεί, το παιχνίδι απέχει πολύ από τον χαρακτηρισμό του ολοκληρωμένου παιχνιδιού. Το αρχείο προς λήψη έχει μέγεθος μόλις 1MB και περιέχει μια στατική περιοχή χωρίς εχθρούς η αντικείμενα, ωστόσο η μικρή εξερεύνηση του είναι σίγουρα ενδιαφέρουσα για τους retro gamers.

Διαβάστε περισσότερα για το ακυκλοφόρητο Rayman και συζητήστε για το Rayman Legends σε αυτό το forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ashbringer (Level 25) 05/07/2017 11:18
Μεγάλη ιστορία το Rayman.Μια πολύ καλή ευκαιρία να παίξουμε έναν τίτλο ο οποίος τελικά δεν κυκλοφόρησε.
Notification