Ειδήσεις Retro Sega Forever: Δωρεάν mobile games

Sega Forever: Δωρεάν mobile games

Wednesday, 21 Jun 2017  | in Retro | Γράφτηκε από τον Κωνσταντίνος Πετρόπουλος   | (1 σχόλιο)
Κωνσταντίνος Πετρόπουλος

Κωνσταντίνος Πετρόπουλος  

If you're not first, you're last.
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/eb/ba/88/sega-forever-collection-53-1498053862.jpg
 

Sega Forever: Δωρεάν mobile games

Από όλες τις μέχρι τώρα κονσόλες της Sega.

[Αρχική δημοσίευση: 19/6/17] Η Sega είναι σίγουρα μία από τις πιο γνωστές εταιρείες στη βιομηχανία. Μπορεί η εποχή της δόξας της όσον αφορά τις κονσόλες να έχει περάσει εδώ και πολύ καιρό, όμως κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί πως η Sega ανέπτυξε μερικούς από τους πιο διάσημους τίτλους κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 80' και του 90'.

Αυτό το γνωρίζει και η ίδια η εταιρεία και σχεδιάζει να τους μεταφέρει στα κινητά τηλέφωνα, μέσα από μια σειρά από ports ή μέσω συνδρομητικής υπηρεσίας. Το ξεχωριστό εδώ είναι ο... retro τρόπος με τον οποίο έγινε η ανακοίνωση, με μια κασέτα που περιέχει πολλούς κλασσικούς τίτλους όπως το Outrun, το Phantasy Star II, το Vectorman και το Kid Chameleon. Στην κασέτα επίσης αναγράφεται το hashtag #SEGAFOREVER, ενώ υπάρχει και ένα σημείωμα που γράφει χαρακτηριστικά: "Οι κασέτες αλλάξανε την μουσική για πάντα. Πρόκειται να κάνουμε το ίδιο με το retro gaming στα κινητά".

Μένει να δούμε τι ετοιμάζει η Sega και ποια games αναμένεται να κυκλοφορήσει για mobile συσκευές. Θυμίζουμε ότι και η Nintendo αποφάσισε να κάνει μεγάλο άνοιγμα στα Android και iOS, μεταφέροντας εκεί γνωστά games της.

[UPDATE: 21/6/17 - Ανακοινώθηκε επίσημα η συλλογή Sega Forever] Η Sega ανακοίνωσε επίσημα την πρωτοβουλία Sega Forever, μέσω της οποίας θα κυκλοφορήσουν για Android και iOS θρυλικά games από όλες τις κονσόλες της εταιρείας, από το SG-1000 του 1983 έως και το Dreamcast. Η ανακοίνωση έγινε μέσω ενός ιδιαίτερου retro τρέιλερ, το οποίο θυμίζει τις ταινίες Back to the Future.

Η συλλογή θα περιλαμβάνει αρχικά πέντε games-σταθμούς: Τα Sonic the Hedgehog, Altered Beast, Phantasy Star II, Kid Chameleon και Comix Zone. Κάθε μήνα, θα προστίθενται νέα games, ενώ όλοι οι τίτλοι του Sega Forever θα διατεθούν δωρεάν. Θα μπορείτε παρόλα αυτά να πληρώσετε μια φορά περίπου 2 ευρώ για να αφαιρέσετε τις διαφημίσεις, οι οποίες όμως δεν θα εμφανίζονται κατά την διάρκεια του παιχνιδιού.

Θα υποστηρίζονται cloud saves και leaderboards με high scores, ενώ αν δεν σας βολεύουν τα virtual κουμπιά, θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ασύρματα χειριστήρια μέσω Bluetooth. Μελλοντικά, η Sega αναμένεται να προσθέσει και multiplayer για όλα τα games. Όλα τα games του Sega Forever θα παίζονται μέσω emulation, εκτός από αυτά του Dreamcast για τα οποία θα αναπτυχθούν ports.

Διαβάστε το review του Sega Mega Drive Classic Collection: Gold Edition και συζητήστε εκτενώς για την Sega στο αντίστοιχο forum topic.

Photos

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 Kalliniki (Level 18) 19/06/2017 13:06
Τέλεια! Η SEGA ήδη έχει προσθέσει αρκετά παιχνίδια της στο Android είτε επί πληρωμή είτε χωρίς. Το ότι θα δούμε και άλλους τίτλους της αυτό είναι θετικό σημάδι. Τουλάχιστον η SEGA τα παιχνίδια της τα πουλάει σε λογικές τιμές σε σχέση με την Nintendo.
Notification