Ειδήσεις Retro Τα γραφικά του No Man's Sky στην Amiga

Τα γραφικά του No Man's Sky στην Amiga

Monday, 27 Aug 2018  | in Retro | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης  
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/0f/fc/2a/nomanssky-amiga-iff-formation-82-1535402385.png
 

Τα γραφικά του No Man's Sky στην Amiga

Έγιναν render σε υπολογιστή του 1985.

Το site Bytecellar κατάφερε να μεταφέρει screenshots από το No Man's Sky και να τα κάνει render σε μια Amiga 1000.

Ασφαλώς το παιχνίδι δεν τρέχει στον συγκεκριμένο υπολογιστή, καθώς η Amiga 1000 της Commodore ήταν η πρώτη Amiga που κυκλοφόρησε ποτέ και το 1985 διέθετε μόλις 256kb RAM (ούτε καν MB). Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε τα screenshots τα οποία έγιναν render με το graphics mode HAM (Hold-And-Modify).

Ο blogger του Bytecellar εμπνεύστηκε στη δημιουργία του παραπάνω βίντεο από το κανάλι του YouTube The Guru Meditation, το οποίο είναι παράδεισος για τους fans της Amiga, όπως ο γράφων. Ακολουθεί το βίντεο από το οποίο εμπνεύστηκε.

Ασφαλώς το No Man's Sky είναι σχεδόν αδύνατον να τρέξει σε Amiga. Η Amiga 500, το πιο διαδεδομένο μοντέλο, είχε 512KB RAM και η Amiga 1200 2MB RAM. Με επέκταση έφταναν τα 4, 8, 16 ή σπανιότερα τα 32MB RAM. Υπήρχαν και χρήστες που είχαν βάλει 64MB και 128MB RAM, που είναι το "ταβάνι" για της παραδοσιακές Amiga. Το νεότερο μοντέλο Amiga που κυκλοφόρησε είναι η AmigaOne X5000 με CPU P5020 και 2GB ή 4GB RAM. Ακόμα και αυτό το μοντέλο όμως θα χρειαζόταν δουλειά ετών για να τρέξει το No Man's Sky, αφού το port θα υλοποιούνταν δύσκολα λόγω πλήρους ασυμβατότητας της Amiga με τα PC (σ.σ. η Amiga τρέχει το AmigaOS που είναι δικό της λειτουργικό σύστημα).

Διαβάστε τα reviews των No Man's Sky και συζητήστε για αυτό στο παρακάτω forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification