Ειδήσεις Retro Pac-Man: Παγκόσμιο ρεκόρ απ' το A.I. της Microsoft

Pac-Man: Παγκόσμιο ρεκόρ απ' το A.I. της Microsoft

Friday, 16 Jun 2017  | in Retro | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης   | (1 σχόλιο)
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/69/0a/35/horizontal-02-49-1497615317.jpg
 

Pac-Man: Παγκόσμιο ρεκόρ απ' το A.I. της Microsoft

999.900 πόντοι στο Atari 2600.

Το ερευνητικό κέντρο της Microsoft δημιούργησε ένα A.I. με το οποίο έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ στο Pac-Man του Atari 2600, καταφέρνοντας το ιδανικό τέλειο σκορ 999.900.

35 χρόνια έχουν περάσει από την αρχική έκδοση του παιχνιδιού και το ανθρώπινο ρεκόρ ήταν μέχρι σήμερα 266.330 πόντοι. Όπως θα δείτε και στο βίντεο, ουσιαστικά η A.I. ελέγχει δύο σημεία. Την συλλογή των κουκκίδων και την αποφυγή των φαντασμάτων. Υπάρχουν 163 διακλαδώσεις από τις οποίες προκύπτουν διαφορετικές προτάσεις για την κίνηση του Pac-Man.

Οι προτάσεις αυτές πηγαίνουν στο κέντρο αποφάσεων της A.I. (με τίτλο "Senior Manager") που επιλέγει την ιδανικότερη πρόταση. Για παράδειγμα, ο Senior Manager θα επιλέξει πάντοτε να αποφύγει ένα φάντασμα, από το να συλλέξει μία κουκκίδα. Η Microsoft δήλωσε ότι τέτοιου είδους μικρές προτάσεις που γίνονται διαχειρίσιμες από ένα μεγάλο κέντρο αποφάσεων, μπορούν να βρουν περισσότερες εφαρμογές σε διάφορους τομείς.

Διαβάστε τα reviews του Pac-Man, δείτε το Pac-Man maker της Bandai Namco και συζητήστε για το παιχνίδι στο παρακάτω forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Dovahkiin (Level 22) 16/06/2017 16:04
Εντυπωσιακός ο τρόπος με τον οποίο το A.I. έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ. Για να δούμε, ίσως αποτελέσει πρόκληση για κάποιους να προσπαθήσουν να ξεπεράσουν το ανθρώπινο ρεκόρ πάλι.
Notification