Wii U: Η χειρότερη σε πωλήσεις σύγχρονη κονσόλα της Nintendo

Hot
Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Wii U: Η χειρότερη σε πωλήσεις σύγχρονη κονσόλα της Nintendo

Wii U: Η χειρότερη σε πωλήσεις σύγχρονη κονσόλα της Nintendo

Έκλεισε με 13,56 εκατομμύρια μονάδες, ξεπερνώντας μόνο το Virtual Boy και τα Pong.

Μετά την διακοπή της κυκλοφορίας του Wii U ήρθε και η ανακοίνωση των (πολύ χαμηλών) πωλήσεων της Nintendo.

Το Wii U έκλεισε με πωλήσεις 13,56 εκατομμυρίων (μέχρι τον Δεκέμβριο του 2016) και απ' τη στιγμή που έχει σταματήσει και επίσημα η παραγωγή της και η υποστήριξή της από την Nintendo ο αριθμός αυτός δεν αναμένεται να αλλάξει κατά πολύ. Τον Σεπτέμβριο του 2016 η Nintendo είχε πουλήσει 13,4 εκατομμύρια. Σε 3 μήνες δηλαδή οι πωλήσεις αυξήθηκαν μόλις κατά 160.000 μονάδες.

Η υποστήριξη της κονσόλας σταματάει 4 χρόνια και 4 μήνες μετά την κυκλοφορία της (Νοέμβριος του 2012). Από την 2η γενιά κονσολών και μετά (εξαιρουμένων των Pong της Nintendo από τα 70s) είναι η 2η χειρότερη σε πωλήσεις κονσόλα της Ιαπωνικής εταιρείας πίσω από το Virtual Boy που είχε πουλήσει 770.000 μονάδες. Στις μετρήσεις συμπεριλαμβάνουμε τόσο οικιακές, όσο και φορητές κονσόλες.

Στις πωλήσεις των games η Nintendo πούλησε 96,52 εκατομμύρια games, δηλαδή 7.1 games μέσο όρο ανά κονσόλα. Καμία άλλη κονσόλα της Nintendo (πάλι με εξαίρεση το Virtual Boy) δεν έπεσε ποτέ κάτω από τα 200 εκατομμύρια games.

Το Top 10 των games του Wii U διαμορφώνεται ως εξής:
1) Mario Kart 8 – 8.26 εκατομμύρια
2) New Super Mario Bros U – 5.62 εκατομμύρια
3) Super Mario 3D World – 5.47 εκατομμύρια
4) Nintendo Land – 5.16 εκατομμύρια
5) Super Smash Bros. for Wii U – 5.16 εκατομμύρια
6) Splatoon – 4.76 εκατομμύρια
7) Super Mario Maker – 3.89 εκατομμύρια
8) New Super Luigi U – 2.89 εκατομμύρια
9) The Legend of Zelda: The Wind Waker HD – 2.11 εκατομμύρια
10) Mario Party 10 – 2.04 εκατομμύρια

Ο Fils-Aime δήλωσε ότι υπάρχουν δύο λόγοι αποτυχίας της κονσόλας στην αγορά. Ο ένας ήταν η αποτυχία σωστής διάδοσης από πλευράς Nintendo των καινοτομιών της κονσόλας και ο άλλος λόγος η μεγάλη χρονική απόσταση ανάμεσα στις κυκλοφορίες.

Συζητήστε για το Wii U σε αυτό το forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 thunderspeeder (Level 14) 02/02/2017 08:03
Εγώ είχα Wii U πιο παλιά εγώ δεν θα πω πολλά γιατί αυτά που γράφεις και στο άρθρο τα λέει όλα όλες οι μεγάλες πωλήσεις στα exclusives... 32 giga μνήμη ρε Nintendo που το assassin's creed 3 ήταν 13 giga... Τα multi-platform παιχνίδια στο σταγονόμετρο!!! Έπαιξα κάποια καλά παιχνίδια αλλά ποτέ και σε λίγα παιχνίδια εκμεταλλεύτηκαν το Pad, και το πρόβλημα ειναι για εμενα και πιστεύω και με το switch η τιμή!!! Δεν μπορείς να μου πουλάς μια κονσόλα που δεν είναι και καλύτερη από Xbox 360 & PS3 350 ευρώ, αν η τιμή ήταν αρχική 250 όπως ήταν το wii φτηνό θα το αγόραζαν περισσότεροι, δεν είναι όλοι χαϊβάνια... Εγώ κουράστηκα και το πούλησα δηλαδή... Πολλά λάθη έγιναν αλλά αυτό που δεν δέχομαι είναι η τιμή γιατί τα παιχνίδια της Nintendo το ξέρουμε πως είναι κορυφή αλλά μπορεί τα exclusives να είναι ενας λόγος να πάρεις κονσόλα αλλά αυτό απο μόνο του δεν αρκεί!!! :-)
Notification