Ειδήσεις Πωλήσεις Ρεκόρ πώλησης σε σπάνια αντίτυπα του Super Mario Bros

Ρεκόρ πώλησης σε σπάνια αντίτυπα του Super Mario Bros

Tuesday, 24 Nov 2020  | in Πωλήσεις  | Γράφτηκε από τον Γιάννης Αρβανίτης   | (2 σχόλια)
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/25/30/1b/super-mario-bros-3-1-51-1606212388.jpg
 

Ρεκόρ πώλησης σε σπάνια αντίτυπα του Super Mario Bros

Σφραγισμένο cartridge του Super Mario Bros. 3 πουλήθηκε για 156.000 δολάρια. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 15/2/19] Το Super Mario Bros ήταν αυθεντικό και σφραγισμένο στο κουτί του και πωλήθηκε σε δημοπρασία για 100.000 δολάρια.

Είναι με διαφορά το μεγαλύτερο ποσό που έχει ξοδευτεί ποτέ για την αγορά ενός video game και αν λάβουμε υπόψιν το πόσο μοναδική περίπτωση αποτελεί η συγκεκριμένη κασέτα φαίνεται αρκετά λογικό. Η συγκεκριμένη έκδοση του κλασικού παιχνιδιού της Nintendo από το 1985 αποτελεί μέρος του πρώτου πακέτου τεμαχίων που κατασκευάστηκε στην Αμερική και χρησιμοποιήθηκε για να γίνει έλεγχος της αγοράς στην Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες πριν την κυκλοφορία του Nintendo Entertainment System στον υπόλοιπο κόσμο. Αν βάλουμε μαζί το γεγονός ότι το cartridge είναι σφραγισμένο εδώ και 34 χρόνια, καθώς και το θρυλικό status του παιχνιδιού καταλήγουμε στην εξωπραγματική τιμή του.

Διάφοροι συλλέκτες συνεργάστηκαν για την εκπόνηση του ποσού αγοράς ενώ η εταιρία Heritage Auctions η οποία έβγαλε σε δημοπρασία το παιχνίδι έχει λάβει δημοσιότητα βάζοντας την αγορά σε δελτία τύπου. Νέα στοιχεία επίσης βγήκαν στην δημοσιότητα σχετικά με την ταυτότητα του πωλητή.

[UPDATE: 24/11/20 - Σφραγισμένο cartridge του Super Mario Bros. 3 πουλήθηκε για 156.000 δολάρια] Το Super Mario Bros. 3 θεωρείται ένα από τα καλύτερα Platform όλων των εποχών και ένας συλλέκτης δαπάνησε 156.000 δολάρια για να το αποκτήσει.

Η Heritage Auctions, η εταιρεία δημοπρασίας έκανε την σχετική ανακοίνωση για το σφραγισμένο cartridge του Super Mario Bros. 3 για το NES, το οποίο πλέον κατέχει το ρεκόρ του πιο ακριβού video game στην ιστορία. Το προηγούμενο ρεκόρ το είχε το αρχικό Super Mario Bros. το οποίο είχε πουληθεί για 114.000 δολάρια, αλλά το Super Mario Bros. 3 είναι ακόμα πιο σπάνιο και αυτό γιατί όπως αναφέρει η Heritage Auctions, η λέξη "Bros. " βρίσκεται στα δεξιά του κουτιού, καλύπτοντας το γάντι του Mario.

Η λεπτομέρεια αυτή δείχνει ότι η συγκεκριμένη κόπια είναι από την πρώτη γραμμή παραγωγής του Super Mario Bros. 3 και ενώ η δημοπρασία ξεκίνησε με αρχική τιμή στα 62.500 δολάρια ολοκληρώθηκε με διπλασιασμό του ποσού, με 20 άτομα να παρευρίσκονται για να αποκτήσουν την σπάνια αυτή έκδοση.

Επίσης η κατάσταση του cartridge ήταν Wata 9.2 A+ βαθμού (pristine copy) κάτι που καταδεικνύει την ποιότητα της κόπιας. Η δημοπρασία έλαβε μέρος στις 20 Νοεμβρίου και η Heritage Auctions ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις των video games στις δημοπρασίες ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο. Το πιο ακριβό game μέχρι στιγμής σε αντίστοιχη κατάσταση ήταν το Pokemon Red για το Game Boy, το οποίο είχε πουληθεί για 84.000 δολάρια.

Διαβάστε τα reviews των Super Mario Bros. και συζητήστε για τις αγαπημένες σας εκδόσεις Super Mario στο παρακάτω forum topic.

 

Photos

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Parou (Level 20) 15/02/2019 19:53
Και όσο περνάει ο καιρός και παλαιώνουν ακόμα περισσότερο αυτά τα παιχνίδια θα ανεβαίνει ακόμα περισσότερο το ποσό.
#2 ashbringer (Level 25) 24/11/2020 16:27
Όταν υπάρχουν συλλέκτες που ψάχνουν τέτοια σπάνια κομμάτια σίγουρα τα ποσά θα είναι αυτού του μεγέθους.
Notification