Ειδήσεις Πωλήσεις Monster Hunter: World - 15 εκατομμύρια πωλήσεις

Monster Hunter: World - 15 εκατομμύρια πωλήσεις

Wednesday, 15 Jan 2020  | in Πωλήσεις  | Γράφτηκε από τον Γιάννης Σιδηρόπουλος   | (1 σχόλιο)
Γιάννης Σιδηρόπουλος
Hot
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/0d/e8/46/monster-hunter-world-sales-33-1534772665.jpg
 

Monster Hunter: World - 15 εκατομμύρια πωλήσεις

Συνεχίζει να σπάει τα ταμεία για την Capcom. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 10/2/18] Το Monster Hunter: World έσπασε το ρεκόρ ρυθμού πωλήσεων στην ιστορία της Capcom.

Η κυκλοφορία της δημοφιλούς RPG σειράς στις κονσόλες αποδεικνύεται ιδιαίτερα καλή ιδέα από μεριάς Capcom. Συγκεκριμένα το νέο κεφάλαιο της σειράς Monster Hunter κυκλοφόρησε πέντε εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως σε ψηφιακή ή retail μορφή τις τρεις πρώτες μέρες της κυκλοφορίας του σε PS4 και Xbox One.

Να τονίσουμε πως η διάθεση των αντιτύπων στα καταστήματα δεν σημαίνει απαραίτητα και την πώλησή τους. Οι μονάδες έφτασαν εχθές τις έξι εκατομμύρια σύμφωνα με την Capcom, αριθμό που αποτελεί ρεκόρ σε όλη την ιστορία της εταιρείας από άποψη ρυθμού πωλήσεων.

[UPDATE 1: 5/3/18 - 7.5 εκατομμύρια αντίτυπα] Το Monster Hunter World έχει διανείμει στα καταστήματα 7,5 εκατομμύρια αντίτυπα.

Ο αριθμός αυτός δεν αφορά καθαρές πωλήσεις καθώς η Capcom ανακοινώνει μόνο τα αντίτυπα που διανέμονται στα καταστήματα.

[UPDATE 2: 8/5/18 - 7.9 εκατομμύρια αντίτυπα]  Η Capcom δημοσιοποίησε τα στοιχεία του οικονομικού έτους 2017 το οποίο έληξε τον Μάρτιο του 2018. Όπως φαίνεται και στην εικόνα παρακάτω, τα νούμερα δείχνουν μια μεγάλη άνοδο σε σχέση με πέρσι.

capcom financial report 2017

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, η χρονιά που πέρασε ήταν η πιο κερδοφόρα στην ιστορία της Capcom, χάρη στην κυκλοφορία του Monster Hunter: World το οποίο πούλησε 7.9 εκατομμύρια αντίτυπα μέχρι τις 31 Μαρτίου 2018, ενώ το Resident Evil 7 Biohazard πούλησε 5.1 εκατομμύρια αντίτυπα. Η Capcom αναφέρει πως όχι απλά συνέβαλλε στην οικονομική ανάπτυξη της εταιρείας, αλλά της προσέφερε και διεθνή αναγνώριση.

[UPDATE 3: 30/7/18 - 8.3 εκατομμύρια πωλήσεις] Η Capcom ανακοίνωσε ότι το Monster Hunter: World σημείωσε 8.3 εκατομμύρια πωλήσεις στα PS4 και Xbox One. Εν τω μεταξύ, το νεότερο μέρος της σειράς κατάφερε να μπει στη λίστα με τις περισσότερες πωλήσεις στο Steam, παρόλο που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 9 Αυγούστου. Όπως φαίνεται, οι προαγορές χτύπησαν κόκκινο τις τελευταίες ημέρες.

[UPDATE 4: 20/8/18 - 10 εκατομμύρια πωλήσεις] Το Monster Hunter: World ξεπέρασε ένα νέο ορόσημο.

Όπως ανακοινώθηκε από την ίδια την Capcom, το τελευταίο Monster Hunter που πρόσφατα κυκλοφόρησε και στα PC μετρά πλέον περισσότερες από 10 εκατομμύρια πωλήσεις συμπεριλαμβανομένων των ψηφιακών πωλήσεων. Τελευταία αναφορά στις πωλήσεις του παιχνιδιού είχε γίνει τον περασμένο Ιούλιο, όπου το δημοφιλές JRPG μετρούσε 8.3 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλες τις πλατφόρμες.

Έτσι, μέσα σε λίγους μήνες και χάρις στην κυκλοφορία του παιχνιδιού στα PC, το Monster Hunter: World έσπασε το φράγμα των 10 εκατομμυρίων πράγμα που το καθιστά την πρώτη σε πωλήσεις κυκλοφορία στην ιστορία της Capcom. Επίσης η Capcom επιβεβαίωσε πως η σειρά Monster Hunter μετράει στο σύνολο πάνω από 50 εκατομμύρια πωλήσεις, έχοντας ξεκινήσει το 2004. Οι πωλήσεις του παιχνιδιού αναμένονται να αυξηθούν περαιτέρω.

[UPDATE 5: 9/2/19 - 11 εκατομμύρια πωλήσεις] Το Monster Hunter: World ξεπέρασε τις 11 εκατομμύρια πωλήσεις αντιτύπων.

Με την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της για το τέλος του 2018, η Capcom δημοσίευσε και νούμερα που αφορούν τις συνολικές πωλήσεις του τελευταίου Monster Hunter. Αυτές ξεπέρασαν το ορόσημο των 10 εκατομμυρίων των Αύγουστο και πλέον μετράνε 11 εκατομμύρια κόπιες μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο από τότε που κυκλοφόρησε. Τα Street Fighter 30th Anniversary Collection και Mega Man 11 βοήθησαν επίσης στα έσοδα της εταιρείας, αλλά δεν χωράει αμφισβήτηση πως το Monster Hunter: World ήταν ο κύριος λόγος που σημείωσαν τέτοια έσοδα το περασμένο έτος. Πιθανότατα θα συνεχίσουν να αυξάνονται αφού το Monster Hunter: World υποστηρίζεται συνεχώς από την Capcom, με το πιο πρόσφατο crossover να φέρνει τον Geralt of Rivia του The Witcher μέσα στο παιχνίδι.

[UPDATE 5: 9/2/19 - 13 εκατομμύρια πωλήσεις] Το Monster Hunter World: World ξεπέρασε τις 13 εκατομμύρια πωλήσεις αντιτύπων.

Η Capcom ανακοίνωσε το επίτευγμα με ανάρτηση στην επίσημη σελίδα του παιχνιδιού στο Twitter, δηλώνοντας παράλληλα πως θα το γιορτάσει χαρίζοντας in-game items στους παίκτες.

Το παραπάνω επίτευγμα κάνει το Monster Hunter: World το πιο επιτυχημένο παιχνίδι της Capcom σε επίπεδο πωλήσεων με το Resident Evil 5 να έρχεται 2ρο με μόλις 7.5 εκατομμύρια πωλήσεις. Το δώρο που χαρίζει η Capcom στους παίκτες στα πλαίσια των εορτασμών θα είναι ένα special item pack το οποίο θα περιέχει: 1 Attack Jewel. 13 Appreciation Tickets, 13 Silver Eggs, 3 Gold Wyvern Prints και 3 Heavy Armor Spheres. Το special item pack θα είναι διαθέσιμο σε όλες τις πλατφόρμες που έχει κυκλοφορήσει το παιχνίδι και μπορείτε να το αποκτήσετε απλά κάνοντας log-in το διάστημα 25 Ιουλίου με 19 Αυγούστου.

[UPDATE 6: 7/10/19 - 14 εκατομμύρια πωλήσεις] Η Capcom ανακοίνωσε μέσω του Twitter ότι το Monster Hunter: World έφτασε τα 14 εκατομμύρια πωλήσεις.

Η είδηση αυτή έρχεται ένα μήνα μετά την κυκλοφορία του expansion, με την ονομασία Iceborne.

[UPDATE 7: 15/1/20 - Το Iceborn φτάνει τα 4 εκκατομύρια αντίτυπα]Το Monster Hunter: World συνεχίζει να σπάει τα ταμεία διατηρώντας την πρωτιά στην λίστα με τις πωλήσεις της Capcom. Ανακοινώθηκε ότι πλέον έχει ξεπεράσει τα 15 εκατομμύρια αντίτυπα ανά την υφήλιο ενώ το Iceborne expansion έχει αναρριχηθεί στις 4 εκατομμύρια πωλήσεις.

Είναι με διαφορά ο τίτλος με τις περισσότερες πωλήσεις για την εταιρεία αφού αμέσως μετά ακολουθεί το Resident Evil 5 το οποίο έχει καταφέρει 7,5 εκατομμύρια πωλήσεις.

Η σειρά Monster Hunter γενικότερα έχει πλέον φτάσει τις 61 εκατομμύρια πωλήσεις ενώ την πρώτη θέση σε πωλήσεις ως συνολικό franchise έχει το Resident Evil με 93 εκατομμύρια αντίτυπα να έχουν πουληθεί παγκοσμίως.

Η Capcom συνεχίζει να προσελκύει κοινό στο Monster Hunter: World με διάφορους τρόπους, ενώ δουλεύει επίσης επάνω σε ταινία Monster Hunter με πρωταγωνίστρια την Milla Jovovich την οποία και αναμένουμε τον Σεπτέμβριο στις μεγάλες οθόνες.

 

Διαβάστε το review του Monster Hunter: World και συζητήστε περισσότερα για αυτό στο σχετικό forum topic.

Photos

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ashbringer (Level 25) 11/02/2018 08:52
To Monster Hunter World τα πάει εξαιρετικά.
Notification