Reviews Pokemon X and Y
Comments (7)

Pokemon X and Y Hot

Τα Pokemon επέστρεψαν για λογαριασμό του 3DS!

https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/thumbnail/320x180s/3d/0d/42/ee3b203c810a77220d1f300c7287adbd_Generic.jpg
  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

Τα Pokemon επέστρεψαν για λογαριασμό του 3DS!


Ένα χρόνο ακριβώς μετά τη κυκλοφορία του Pokemon Black & White 2 η Nintendo μας κάνει φέτος άλλη μια έκπληξη, αυτή φορά με την κυκλοφορία του Pokemon X & Y που αφορά την έκτη γενιά των Pokemon. Οι εκδόσεις και η Y είναι διαθέσιμες για το 3DS, κάτι που δεν μας έκανε ιδιαίτερα έκπληξη καθώς το 2007 κυκλοφόρησαν οι Diamond και Pearl οι οποίες ήταν διαθέσιμες για Nintendo DS. 6 χρόνια αργότερα ήρθε επιτέλους η στιγμή να αλλάξετε την κονσόλα σας (όσοι δεν το έχετε πράξει ήδη δηλαδή) και να χαρείτε τις επιπλέον δυνατότητες του 3DS, τόσο στα γραφικά όσο και το multiplayer.

H 6η γενιά περιλαμβάνει 69 νέα pokemon, χωρίς να υπολογίσουμε mega evolutions ή άλλα Pokemon προηγούμενης γενιάς. Όταν βγήκαν (αρχές 2013) τα πρώτα spoilers για τη κυκλοφορία της X & Y, πολλοί pokemon fans κάνανε για άλλη μια φορά ντόρο ότι τα νέα pokemon δεν είναι ότι καλύτερο εμφανισιακά. Τελικά στο τέλος αποδείχθηκε ότι κάτι τέτοιο δεν ίσχυε, καθώς οι πωλήσεις των Χ & Υ εκδόσεων ήταν μεγάλες, δημιουργώντας πανικό στους φίλους της σειράς, αρκετά μεγαλύτερο από τον περυσινό των εκδόσεων Black 2 και White 2. Στην έκτη γενιά των Pokemon θα βρισκόμαστε σε νέα περιοχή, όπου εκεί θα γνωρίσουμε πολλά νέα pokemon, νέες εμπειρίες και θα πέσει σίγουρα πολύ κάψιμο.

Η περιοχή Kalos και…τα κάλλη της
Όχι, εδώ δεν κάνουμε σάτιρα. Το λεγόμενο Kalos region έχει πολλά αξιόλογα μέρη και αρκετά ξεχωριστές διαδρομές από αυτές που είχαμε συνηθίσει στα προηγούμενα παιχνίδια pokemon. Αρχικά να αναφέρουμε ότι η περιοχή Kalos είναι εμπνευσμένη από την Γαλλία. Όσοι έχετε ταξιδέψει εκεί και μετά παίξετε το παιχνίδι θα παρατηρήσετε πολλές ομοιότητες.

Η περιοχή Kalos χωρίζεται σε τρία μέρη, το κεντρικό (Central kalos), το ανατολικό (Mountain kalos) και το δυτικό (Coastal kalos). Κάθε περιοχή έχει διαφορετικά pokemon, ξεχωριστά μέρη και πολλά πράγματα για να εξερευνήσετε, καθώς ο χάρτης είναι μεγάλος. Ένας από τους στόχους του παιχνιδιού φυσικά είναι να πιάσετε όλα τα pokemon, να νικήσετε τους elite 4 και να εκπαιδεύσετε τέλεια τα pokemon σας για online μάχες η τουρνουά με τους φίλους σας.


Η περιπέτεια ξεκινάει
Στόχος σας είναι να γίνετε ο μεγαλύτερος αφέντης των πόκεμον, συμπληρώνοντας όλο το Pokedex, αντιμετωπίζοντας όλες τις προκλήσεις (γυμναστές, εκπαιδευτές) και εκπαιδεύοντας τα Pokemon με τα καλύτερα χαρακτηριστικά και δυνάμεις, ικανά να αντιμετωπίσουν όλους τους αντιπάλους.

Στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, διαλέγουμε το φύλο του ήρωά μας, όπως και στις προηγούμενες κασέτες, με τη διαφορά ότι στις Χ & Υ θα μπορούμε να τον ντύσουμε όπως θέλουμε. O ήρωάς μας ξεκινά το ταξίδι του στη πόλη Vaniville, διαλέγοντας εκεί το πρώτο του pokemon. Τα αρχικά πόκεμον που μπορούμε να επιλέξουμε είναι: Chespin (χόρτου), Fennekin (φωτιάς), Froakie (νερού). Βέβαια πέρα από το πρώτο μας πόκεμον, προχωρώντας το παιχνίδι θα διαλέξουμε και άλλο πόκεμον, από τον professor Sycamore κι αυτή τη φορά από την πρώτη γενιά (Charmander, Squirtle, Bulbasaur). Είναι άκρος τραβηγμένο να διαλέγεις δύο φορές αρχικό πόκεμον και όμως στις X/Y η Nintendo το κατάφερε και αυτό.

Στη συνέχεια, τα γυμναστήρια και οι γυμναστές/γυμνάστριες που θα αντιμετωπίσουμε, έχουν ως εξής: η Viola από την Santalune City (Bug), ο Grant από την Cyllage City (Rock), η Korrina από την Shalour City (Fighting), ο Ramos από την Coumarine City (Grass), ο Clemont από την Lumiose City (Electric), η Valerie από την Laverre City (Fairy), η Olympia από την Anistar City (Psychic), και ο Wulfric από την Snowbelle Gym (Ice). Στους Elite 4, έχουμε τον Wikstrom (Steel), την Malva (Fire), την Drasna (Dragon) και τον Siebold (Water) και τέλος θα αντιμετωπίσετε την Diantha με το Gardevoir της που εξελίσσεται σε mega gardevoir.

Πέρα όμως από τα γυμναστήρια και τους Elite 4, έχουμε και τους εχθρούς μας. Απέναντί σας αυτή τη φορά δεν είναι η team plasma αλλά η team flare με σύμβολο τη φωτιά. Ενδέχεται όμως να ζοριστείτε αν δεν έχετε πόκεμον νερού (κυρίως στην αρχή). Σκοπός της team flare είναι να κερδοσκοπήσουν και να δημιουργήσουν ένα δικό τους κόσμο, ομορφότερο και καλύτερο. Αλλά όποιος δεν δέχεται τις επιθυμίες τους (σαςν εσάς καλή ώρα) θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με βάναυσο τρόπο.

Τρέξτε με τα καινούρια Roller skate
Ένα από τα νέα πράγματα που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσουν είναι ότι πλέον, πέρα από το ποδήλατο η το τυπικό τρέξιμο που έχουμε συνηθίσει και παλιότερα, συναντάμε τα Roller skates. Χάρις σε αυτά έχετε την δυνατότητα να περπατάτε πλέον και διαγώνια, όχι μόνο πάνω-κάτω-αριστερά-δεξιά.

Εξερευνώντας τον κόσμο, θα δείτε σίγουρα κάτι ταμπέλες με σύμβολο μια φωτογραφική μηχανή. Εκεί μπορείτε να τραβήξετε μια φωτογραφία και να την αποθηκεύσετε στη μνήμη του 3DS σας ή ακόμη να την έχετε και ως avatar στο προφίλ σας μέσα στο παιχνίδι.

Τα άγρια Pokemon κυκλοφορούν μέσα σε σπηλιές ή γρασίδι, όχι όμως μόνα τους. Πέρα από το γεγονός ότι θα βρίσκετε ένα πόκεμον τη φορά, θα υπάρχουν και περιπτώσεις όπου θα αντιμετωπίζετε πέντε πόκεμον μαζί (το λεγόμενο Horde Encounters). Φυσικά δεν μπορείτε να πιάσετε και τα πέντε πόκεμον. Πρέπει πρώτα να σκοτώσετε τα 4 από τα 5 και αφού μειώσετε τα HP από το τελευταίο, τότε να ρίξετε την Pokeball σας και να δοκιμάσετε τη τύχη σας.

Στο κομμάτι της εκπαίδευσης των πόκεμόν σας δεν είναι μόνο το level up, αλλά η Nintendo φρόντισε στα X & Y και για αυτό το κομμάτι. Στην κάτω οθόνη του 3DS, θα δείτε επιλογές, που με τα πλήκτρα L/R αλλάζουν. Μια τέτοια είναι το Super training. Το Super Training είναι μια μέθοδος για να εκπαιδεύσετε τα ποκεμόν σας μέσω της οθόνης αφής, οποιαδήποτε στιγμή. Παίζοντας ορισμένα minigames ανεβάζετε τα Effort Values των ποκεμόν σας.

Πέρα από την εκπαίδευση, δεν θα έλειπε και ένα ακόμη πιο ανεπτυγμένο χαρακτηριστικό, το οποίο είναι η σχέση μας ανάμεσα στο ποκεμόν μας. Πατώντας πάλι L/R πάμε σε μία ακόμη επιλογή της κάτω οθόνης του 3DS, την Pokemon Amie. Μέσω της οθόνης αφής έχουμε επιλογές να ταΐσουμε η παίξουμε μαζί με το pokemon που έχουμε στην εξάδα μας. Υπάρχουν και εκεί εξίσου ενδιαφέροντα minigames για να εξερευνήσετε.

Μίλησε κανείς για δράκους; Σίγουρα ναι, αλλά στα Pokemon X & Y δεν θα πετύχετε μόνο dragon type. Έχουμε ένα νέο type το οποίο ακούει στο όνομα Fairy και εκτός αυτού, τα πόκεμον τύπου δράκου (dragon type) έχουν αδυναμία στις νεράιδες (fairy type). Ο ίδιος ο Tsunekazu Ishihara σε προηγούμενές του ανακοινώσεις ανέφερε ότι το Fairy type στην ουσία βγήκε για να υπάρχει μεγαλύτερη ισορροπία στο παιχνίδι και να μην είναι πλέον οι δράκοι τόσο overpowered όπως είχαμε συνηθίσει στις προηγούμενες κασέτες.

Στις εξελίξεις, ελπίζαμε ότι δεν θα είχαμε κάτι παραπάνω, αλλά και εδώ πέσαμε έξω, έκτός από τη πρώτη εξέλιξη και την δεύτερη (όπως Charmander > Charmeleon > Charizard). Τώρα μπαίνει στη μέση και το mega evolution που είναι η εν δυνάμει τέταρτη εξέλιξη ενός πόκεμον με τη διαφορά ότι η εξέλιξη αυτή είναι μόνο εφικτή μέσα σε μάχη. Για παράδειγμα έχουμε ένα Charizard, και χάρις τσο ανάλογο mega stone μπορούμε μέσα στη μάχη να το εξελίξουμε σε Super sayan.. εεε... mega Charizard ! Έτσι ο mega Charizard είναι πιο δυνατός από ποτέ, σε βαθμό που να θυμίζει…Digimon.

Στα είδη μάχης, έχουμε ένα καινούριο χαρακτηριστικό, το οποίο ακούει στο όνομα Sky battles. Πρόκειται για είδος μάχης ανάμεσα σε bots μέσα στο παιχνίδι με μόνο περιορισμό ότι επιτρέπονται αποκλειστικά πόκεμον ιπτάμενου τύπου (flying type) η όσα έχουν το Ability Levitate. Ακόμη, στο Pokemon X & Y έχουμε 50 νέες επιθέσεις φτάνοντας έτσι στο σύνολο τις 609, 24 νέα Abilities, φτάνοντας έτσι στο σύνολο τα 188.

Όπως αναφέραμε και προηγουμένως, μπορείτε να ντύσετε το χαρακτήρα σας όπως επιθυμείτε. Πηγαίνοντας σε πόλεις που έχουν μπουτίκ με ρούχα όπως για παράδειγμα την Cyllage City, επιλέγετε ανάμεσα σε καπέλα, τζίν, t-shirt και ότι άλλο θέλετε.

Εδώ βλέπετε ένα παράδειγμα ένδυσης. Φορέσαμε στον χαρακτήρα μας μίνι, κόκκινη τσάντα, ροζ καπέλο με κίτρινα γυαλιά και t-shirt. Την κάναμε πιο Sexy από την αρχική της έκδοση. Όσοι παίζατε τις παλιότερες κασέτες σίγουρα θα θυμάστε το Safari Zone. Πλέον η νέα αντίστοιχη τοποθεσία είναι στην Kiloude City και λέγεται Friend safari. Εκεί μπορείτε να πιάσετε πόκεμον που δεν θα τα βρίσκατε στις X/Y από άλλες περιοχές. Όταν ο παίχτης κερδίσει τους Elite 4 και ταξιδέψει στην Kiloude City θα είναι πλέον εφικτό να εξερευνήσει και το friend safari. Εκεί μπορεί με κάποιο φίλο του μέσω των friend codes να μπει στο safari και να πιάσει πόκεμον. Τα πόκεμον εκεί διαφέρουν, ανάλογα με το friend code του φίλου σας (Normal/Fire/Poison κ.α.).

Καιρός να γίνετε πραγματικός Pokemon master!

Το multiplayer πιο απογειωμένο από ποτέ
Σε ένα τόσο καταπληκτικό game, δεν θα έλειπε και το ανανεωμένο PvP σύστημα. Στο κάτω μέρος της οθόνης, πέρα από το Pokemon-Amie και το Super Training, έχουμε και το Player Search System. Θυμίζει σε μεγάλο βαθμό το C-gear από τις Black & White αλλά το PSS έχει αρκετές αλλαγές.

Ένα ακόμη mode είναι το Battle Spot, μια δυνατότητα που σας επιτρέπει να κάετε μάχες από όλο τον κόσμο, όπως ακριβώς στο Global Battle Union Random Matchup από την πέμπτη γενιά. Επιλέγετε μεταξύ φιλικού ματς (Free) η ανταγωνιστικού (Rating Mode) επιπέδου μάχες. Ακολούθως έχουμε τα O-Powers που είναι πολύ αντίστοιχα με τα pass powers από τις black/white. Με κάποια επιπλέον χαρακτηριστικά, αν ένας παίχτης χρησιμοποιήσει O-Power μπορεί να το μοιραστεί και με τον διπλανό του. Όσο περισσότερα βήματα κάνετε με το 3DS σας την ίδια μέρα, τόσο γρηγορότερα μπορείτε να ξαναγεμίζετε το O-Power σας. Έτσι έχετε επιπλέον power ups μέσα στο παιχνίδι, στις μάχες η όταν πιάνετε άγρια πόκεμον.

Το Wonder Trade σας επιτρέπει να ανταλλάξετε Pokemon χωρίς καν να γνωρίζετε τι pokemon αυτός ή αυτή πρόκειται να προσφέρει. Αυτό έχει ένα πλεονέκτημα και ένα ρίσκο. Μπορείτε να κερδίσετε εύκολα Poké Miles και Player ID με αυτόν τον τρόπο, έχοντας μια καλύτερη ευκαιρία να κερδίσετε δωράκια στην κλήρωση με αριθμούς ID στην Lumiose City, καθώς και να πάρετε σπάνια πόκεμον, αλλά μπορεί τεεπίσης να πάρετε και αδύναμα η κοινά πόκεμον σε αντάλλαγμα για ισχυρότερα η και πιο σπάνια Pokémon που προσφέρει. Τα αυγά δεν αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης στο Wonder Trade. Τέλος, δεν θα μας έλειπε και εδώ το Global Trade Station (GTS), όπου με αυτό μπορείτε να ζητήσετε pokemon που σας λείπουν ακόμη και όταν αυτά δεν είναι δηλωμένα στο Pokedex, έχοντας φυσικά και εσείς κάτι για ανταλλαγή.

3DS up to the limit
Σε σχέση με τις παλιότερες εκδώσεις στα γραφικά συναντάμε τρανταχτές διαφορές τόσο μέσα σε μάχη όσο και στο περιβάλλον πλοήγησης μέσα στο παιχνίδι. Κάτι που σίγουρα θα προσέξετε είναι ότι όσο είστε εκτός μάχης, το 3D στο πλαϊ του 3DS είναι απενεργοποιημένο. Αυτό γίνεται καθώς το παιχνίδι είναι λιγάκι βαρύ για να σηκώσει το 3DS στερεοσκοπική εικόνα σε εκείνες τις στιγμές. Όταν όμως είστε μέσα σε μια μάχη μπορείτε να ενεργοποιήσετε το 3D.

Μέσα σε μια μάχη βλέπουμε σημαντικές αλλαγές στο περιβάλλον (μέρα, νύχτα, δάσος, σπηλιά κ.α.), ανάλογα που βρισκόμαστε προσαρμόζονται και τα ανάλογα γραφικά. Τα γραφικά από τις επιθέσεις που κάνουν τα pokemon είναι πολύ βελτιωμένα, το ίδιο και τα pokemon, όπου εκεί έχει πέσει όντως πολύ δουλειά και λεπτομέρεια. Ένα πράγμα που μας παραξένεψε είναι ότι ορισμένες φορές μπορεί να έχουμε χαμηλά frames μέσα σε μάχη με καιρικές συνθήκες. Το παράλογο είναι ότι όταν κλείνουμε/ανοίγουμε το 3D slider τα fps επανέρχονται σε φυσιολογικά επίπεδα. Στο patch που κυκλοφόρησε πρόσφατα βελτιώθηκε ως ένα βαθμό το μικρό αυτό πρόβλημα. Εν τέλει, το σίγουρο είναι ότι τα γραφικά –για τα δεδομένα του 3DS- του θα σας συναρπάσουν.

Την ακούσαμε…και στις μάχες !
Στον τομέα του ήχου παρατηρούμε σημαντικές βελτιώσεις. Η μουσική είναι πιο ρεαλιστική από ποτέ. Ξεχάστε το synthesizer του παλιού σας DS και απολαύστε πιο ρεαλιστικό ήχο μέσω το 3DS. Τόσο στις μάχες όσο και στο περιβάλλον οι βελτιώσεις είναι μεγάλες. Κάθε επίθεση έχει το δικό της ήχο και το κάθε pokemon την ξεχωριστή του κραυγή. Σε πολλά pokemon έχουν βελτιωθεί οι κραυγές τους όταν μπαίνουν στις μάχες, ακόμη και της 1ης γενιάς. Στο περιβάλλον, κάθε λεπτομέρεια είναι προσεγμένη, ακόμη και ο ήχος από τα roller skates ή την θάλασσα.Pokemon…μεταφερθείτε!
Το μόνο πράγμα που μπορεί να σας δυσκολέψει αρκετά είναι να συμπληρώσετε όλο το Pokedex, κάτι που δεν είναι εύκολο γιατί τα pokemon είναι πολλά αλλά σιγά σιγά και με καλή θέληση είναι σίγουρο ότι θα τα καταφέρετε. Άμα έχετε και pokemon από προηγούμενες κασέτες αυτό αποτελεί ένα μεγάλο θετικό, καθώς μπορείτε να τα μεταφέρετε και στις εκδόσεις X & Y μέσω του Pokemon Bank το οποίο θα είναι διαθέσιμο από 27 Δεκέμβρη στα 5$/χρόνο με χωρητικότητα 3.000 pokemon (Cloud-Based).

Αν αργήσατε να ασχοληθείτε με τα effort values (EV) πότε δεν είναι αργά για να ξεκινήσετε, καθώς στις X/Y εκδόσεις είναι πιο εύκολο να τελειοποιήσετε τα pokemon σας και να μπείτε στο κόσμο του ανταγωνιστικού παιχνιδιού. Το μοναδικό που άφησαν ανέπαφο οι developers είναι τα individual values (IV), που είναι σταθερά πό την στιγμή που πιάνετε ένα άγριο pokemon και δεν μεταβάλλονται. Πιο αναλυτικά για το ανταγωνιστικό παιχνίδι μπορείτε να ψάξετε στις Ελληνικές κοινότητες για τα Pokemon (όπως το Pokemon.com.gr).

Θυμηθείτε μόνο να κατεβάσετε το τελευταίο patch που διορθώνει ένα σημαντικό bug, το οποίο όταν επιχειρήσετε να κάνετε save στην Limuose City και προσπαθήσετε να ξαναμπείτε στο παιχνίδι θα crashάρει μόνιμα με αποτέλεσμα να ξανακάνετε new game. Οι επόμενες εκδόσεις (v1.1) δεν το έχουν το συγκεκριμένο bug και μπορείτε να κάνετε άνετα save στη συγκεκριμένη πόλη. Εμείς κάναμε save έξω από τη πόλη και δεν είχαμε πρόβλημα (πριν ανακοινωθεί το patch).

Gotta Catch em' all
Η Pokemon X και η Pokemon Y σίγουρα έχουν πολλά νέα features που θα σας αρέσουν. Η Nintendo εισήγατε επιτυχώς αρκετές νέες βελτιώσεις σε σχέση με όλα τα προηγούμενα Pokemon που έχετε παίξει και πολλές multiplayer δυνατότητες πους θα σας κρατήσουν αρκετές ώρες μαζί με την παρέα σας. Τα νέα Pokemon είναι εντυπωσιακά και προσφέρουν τεράστια αντοχή, στο βασικό storyline που θα σας κρατήσει τουλάχιστον 23-25 ώρες (λιγότερες σε σχέση με τις Black & White 2 αλλά υπέρ-αρκετές). Να είστε βέβαιοι λοιπόν ότι αξίζει τον κόπο να το εξερευνήσετε.

Θετικά:
- Διασκεδαστικές μάχες
- Νέες multiplayer δυνατότητες
- Οι νέες προσθήκες στο gameplay
- Μεγάλη αντοχή

Αρνητικά:
- Ορισμένα σημεία ενδέχεται να σας δυσκολέψουν
- Η έκδοση 1.0 παρουσίασε ορισμένα bugs

Βαθμολογία
Γραφικά: 8
Ήχος: 8
Gameplay: 9
Αντοχή: 9.5
Γενικά: 8.6

Απολύτως απαραίτητο αξεσουάρ για για κάθε Pokemon fan.

Ανδρέας Γρυπάρης

User reviews

Average user rating from: 1 user(s)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο 
 
10.0

Pokemon X & Y:Τα Pokemon σε άλλο επίπεδο

Τι να πρωτοπεί κανείς για το συγκεκριμένο παιχνίδι;Την προσθήκη ολοκαίνουριων Pokemon;Το Kalos Region;Τα νέα Mega Evolution;
Αυτά και άλλα πολλά συντέλεσαν στη δημιουργία ενός από τα καλύτερα παιχνίδια Pokemon όλων των εποχών.
Αρχικά ιδιαίτερα ευχάριστα είναι τα νέα γραφικά,τα οποία επιτρέπουν στον εκπαιδευτή να βλέπει τα Pokemon του ακριβώς όπως και στα anime.Η νέα γωνία λήψης στα battle και η 3D τεχνολογία σε όλες τις επιθέσεις είναι κάτι που περίμεναν πολλοί fan της σειράς και δεν νομίζω να απογοητεύτηκαν!Τα ανανεωμένα animation σε όλες τις κινήσεις ενώ προστέθηκαν και πολλές άλλες θα ικανοποιήσουν όλων των ειδών εκπαιδευτές!
Στον τομέα του gameplay οφείλω να ομολογήσω πως το παιχνίδι δεν έχει την δυσκολία που έχουν τα παλιά Pokemon Red και Blue,αλλά παράλληλα δεν γίνεται ποτέ βαρετό!Στα παλιά παιχνίδια που προανέφερα,αν δεν έκανες grind για ώρες τα Pokemon σου ήταν αδύνατο να κερδίσεις τους Gym Leader και τους Elite Four.Τώρα το grind έχει μειωθεί σε μεγάλο βαθμό,ενώ το να βγάλεις Pokemon με καλά IV (Individual Values) απλοποιήθηκε σημαντικά.Όσο για το story mode,έχουμε κατά τη γνώμη μου το καλύτερο story που έχω δει σε Pokemon game μέχρι τώρα.Υπάρχει υπόβαθρο στους χαρακτήρες και η ροή του παιχνιδιού είναι πολύ ομαλή!Μεγάλο συν για μένα στο συγκεκριμένο παιχνίδι είναι ότι πέρα από τον κύριο χαρακτήρα,Mega Evolution μπορούν να κάνουν και άλλοι αντίπαλοι σας στο παιχνίδι,πράγμα που κάνει της σημαντικότερες μάχες του παιχνιδιού,πχ με τον αρχηγό της Team Flare πολύ πιο πικάντικες!

Overall,πολύ δυνατό game και άξιος συνεχιστής της σειράς Pokemon!

Was this review helpful to you? 
 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

No News

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +3 mbordalas (Level 3) 16/11/2013 01:30
Κρίμα που δεν έχω 3DS
#2 +2 Okami (Level 10) 17/11/2013 01:20
Μακράν από τις καλύτερες εκδόσεις της σειράς! Το έχω αγοράσει απ την πρωτη βδομαδα και μου αρεσουν πολυ οι βελτιωσεις στο gameplay. Εννοειται και το εκπληκτικο soundtrack ειδικα στις μαχες. Ωραιο review ;-)
#3 +1 fantasyknight (Level 14) 18/11/2013 11:51
Εγω τωρα ξεκιναω την Emerald και θα παρω σερρι ολες τις μετεπειτα γενιες.
Για να δουμε. Ξεκιναω το διαβασμα του review :)
#4 luffiansunny (Level 9) 18/11/2013 19:45
Ένα ακόμα κορυφαίο game για το 3DS. Εξαιρετικό το review.
#5 nikosou22 (Level 7) 28/09/2014 01:34
Πηρα 3ds μονο και μονο για παιξω pokemon x δεν υπαρχει
#6 yohvsnaruto (Level 12) 10/10/2014 13:09
prepei na to pw.
stenaxwriemai kapws otan o kosmos ikanopoieitai me games pou ana xrono trwne ena mikro update ,kai o kosmos ta agorazei (vlepe fifa, kai argotera pro)
den tha thelate ligotera paixnidia alla me pio ousiastikes allages?
as poume den kserw.
opws na valoune STORY meta apo 15 updates?
#7 Fatos Sulce (Level 5) 26/07/2015 14:51
Δυστυχως μας εχει χαλασει το 3ds, τι να κανουμε τωρα;
Score 8.6
User Score ( 32 votes ) 9.16
User Reviews 10
Genre: JRPG
Developer: Nintendo
Publisher: Nintendo
Διάθεση: Nortec Multimedia (210-2850681)
Players:
Requirements:
Official Website: Κλικ εδώ
Demo: Download
Full Game: Download
Release Date: 12/10/2013
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL )
thumb
Χρήστες που το έχουν.(VIEW ALL )
thumb thumb thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα (VIEW ALL )
thumb
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS
Notification