Reviews Eleusis
PC  
Comments (12)

Eleusis Hot

Της νύχτας τα καμώματα..γίνονται Adventure game!

  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

Της νύχτας τα καμώματα..γίνονται Adventure game!

Σίγουρα πολλοί από εσάς που μένουν σε κάποια μεγάλη πόλη (κυρίως την Αθήνα) έχουν ένα πατρικό σπίτι σε κάποιο χωριό κάπου στην Ελλάδα, το οποίο και «τιμούν» με τη πρώτη ευκαιρία (γιορτές-Πάσχα-καλοκαιρινές διακοπές). Πολλοί έχουμε μεγαλώσει με εικόνες της ελληνικής επαρχίας να συνοδεύουν τις «αθώες» μας αναμνήσεις και τις οικογενειακές μας στιγμές και είμαστε δεμένοι με αυτά τα μέρη.

Ωστόσο, πόσοι από εσάς έχετε σκεφτεί να δείτε το μικρό σας χωριό με άλλο μάτι; Τι θα γινόταν εάν το ελληνικό «φολκλόρ» γινόταν πιο σκοτεινό και μυστηριώδες και μπλεκόταν με αρχαία μυστικά χαμένα στα βάθη της ιστορίας; Φανταστείτε την επόμενη φορά που θα πηγαίνατε για διακοπές να βρισκόσασταν μπλεγμένος σε ένα γαϊτανάκι περίεργων περιστατικών και να γινόσασταν πρωταγωνιστής στη δική σας ταινία τρόμου! Ένα τέτοιο σενάριο οραματίστηκε και υλοποίησε με τη μορφή ενός Adventure με…ελληνικότατο άρωμα η Nocturnal Works, παρουσιάζοντάς μας το Eleusis, έναν indie τίτλο διαφορετικό από τους συνηθισμένους.

Η εν λόγω εταιρία είναι φυσικά Ελληνική και αποτελείται από τρεις συμπατριώτες μας, οι οποίοι όντας χρόνια gamers θέλησαν να δημιουργήσουν το δικό τους παιχνίδι. Το Eleusis αποτελεί την πρώτη τους προσπάθεια στον χώρο και είναι όπως αντιλαμβάνεστε μια ανεξάρτητη παραγωγή, με σεβασμό στο είδος που υπηρετεί και μπόλικο μεράκι στη δημιουργία του. Να ξεκαθαρίσουμε πως θα είμαστε πιο επιεικείς στη κρίση μας εφόσον μιλάμε για ένα χαμηλού μπάτζερ video game από μια ανεξάρτητη ελληνική εταιρία. Μάλιστα, η Nocturnal Works έχει ήδη έτοιμο ένα update και περιμένουμε ακόμη ένα στο τέλος του μήνα, τα οποία διορθώνουν αρκετά στοιχεία στο παιχνίδι. Ας ρίξουμε όμως μια πιο αναλυτική ματιά.

Όποιος νύχτα οδηγεί...
Το Eleusis ξεκινάει με ένα μονόλογο του πρωταγωνιστή ο οποίος σας «μπάζει» χωρίς πολλά-πολλά στην υπόθεση. Βρίσκεστε στο 1992 και έχετε λάβει ένα γράμμα από τη μητέρα σας στο οποίο σας καλεί να επισκεφθείτε επειγόντως τη γενέτειρά σας. Στο ίδιο γράμμα λέει πως θέλει να σας μιλήσει για τον πατέρα σας, ο οποίος είχε πεθάνει πριν γεννηθείτε. Η αναφορά αυτή σας κάνει μεγάλη εντύπωση, καθώς σπάνια θίγατε αυτό το θέμα με τη μητέρα σας. Έτσι, αποφασίζετε να «τραβηχτείτε» μέχρι το χωριό για να δείτε τι έχει συμβεί και φυσικά για να αποφύγετε την κίνηση -κλασικά- ταξιδεύετε βράδυ.


Μετά από τρεις ώρες οδήγησης, έχετε βγει σε έναν επαρχιακό χωματόδρομο. Νιώθετε κουρασμένος και το σκοτάδι δυσκολεύει τη κατάσταση, αλλά έχετε ακόμα απόσταση μέχρι να φτάσετε. Δυστυχώς η τύχη έχει άλλα σχέδια για εσάς, καθώς μια κατολίσθηση θα στείλει ένα μεγάλο βράχο «συστημένο» στο αμάξι σας, βάζοντας απότομα τέρμα στο νυχτερινό σας…ταξιδάκι. Κάπου εκεί παίρνετε τον έλεγχο του πρωταγωνιστή και αναζητώντας βοήθεια θα οδηγηθείτε τελικά σε ένα εγκαταλελειμμένο μικρό χωριό. Εκεί αρχίζει μια σειρά από περίεργα γεγονότα στων οποίων το επίκεντρο βρίσκεστε άθελά σας, ενώ σταδιακά θα ανακαλύψετε ότι το μέρος κρύβει πολύ μεγαλύτερα μυστικά και είναι το άντρο μια αίρεσης με μεγαλεπήβολα και σκοτεινά σχέδια.

Οι πύλες του ανεξήγητου
Το Eleusis αποτελεί ένα κλασικό Adventure πρώτου προσώπου με έντονο το στοιχείο του υπερφυσικού. Θα μπορούσαμε να πούμε πως προσεγγίζει το χαρακτηρισμό survival horror καθώς κινείται στα χνάρια παιχνιδιών όπως η σειρά Penumbra ή το Amnesia: The Dark Descent, αλλά όπως θα διαπιστώσετε τελικά δε δίνει τόσο βάρος στο στοιχείο του άμεσου τρόμου -δεν πρόκειται να πεταχτεί κάποιο τέρας απότομα από τη γωνία- αλλά κυρίως σε αυτό του μυστηρίου και της «σκοτεινής» ατμόσφαιρας.

Υπό αυτή τη έννοια μπορεί η πλοκή να ξετυλίγεται με αρκετά κλασικό τρόπο για το είδος και χωρίς κάποια τεράστια έκπληξη, ωστόσο βασίζεται σε στοιχεία που αποτελούν απαραίτητο συστατικό παρόμοιων Adventures κι αν μη τι άλλο δείχνει ότι οι developers είναι πολύ «διαβασμένοι». Ειδικά η απόδοση μια ατμόσφαιράς «κάτι περίεργο συμβαίνει εδώ και δεν θα έπρεπε να είμαι σε αυτό το μέρος» έχει γίνει με υποδειγματικό τρόπο. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι αυτό είναι το κομμάτι του παιχνιδιού που βασίζεται στις συνταγές των…"μεγάλων" όπως ο Arthur Machen ή ο H.P. Lovecraft.

Το άλλο κομμάτι του Eleusis και μεγαλύτερο ατού της υπόθεσης είναι το…ελληνικό! Μιλάμε ασφαλώς για το μέρος που διαδραματίζεται η ιστορία και ο τρόπος που έχει αποδοθεί -κάτι για το οποίο θα πούμε περισσότερα παρακάτω- αλλά και για το ότι βασίζεται στην αρχαία ελληνική ιστορία και μυθολογία. Μάλιστα, το έργο της Nocturnal Works αξιοποιεί ορισμένες από τις πιο ενδιαφέρουσες και μυστικιστικές πτυχές της ιστορίας μας και παρόλο που μπορεί να μην εμβαθύνει ιδιαίτερα, καταφέρνει να χωρέσει αρκετά στοιχεία με τρόπο που δε γίνεται «δασκαλίστικος» αλλά εναρμονίζεται με την ατμόσφαιρα μυστηρίου που αποπνέει.

Περίπατος στο χωριό
Το κεντρικό μενού του Eleusis είναι λιτό και περιλαμβάνει τις πιο βασικές επιλογές. Τα κουμπιά μπορείτε απλά να τα δείτε και όχι να τα αλλάξετε (αν και αυτό θα διορθωθεί στο επόμενο update), ωστόσο οι εντολές του παιχνιδιού είναι οι συνηθισμένες και σωστά τοποθετημένες στο πληκτρολόγιο. Με τα WASD μετακινείτε τον χαρακτήρα σας σε συνδυασμό πάντα με το mouse, όπως σε κάθε First-Person τίτλο. Να ξεκαθαρίσουμε σε αυτό το σημείο πως το Eleusis διαδραματίζεται σε πλήρες 3D περιβάλλον στο οποίο κινείστε ελεύθερα, δεν υπάρχει δηλαδή εναλλαγή στατικών εικόνων από το ένα μέρος στο άλλο όπως σε κάποια άλλα Adventures.

Από εκεί και πέρα με το left shift μπορείτε να τρέξετε, με το left control σκύβετε, με τα F και L ενεργοποιείτε το φακό σας ή τη λάμπα αντίστοιχα, το I σας παραπέμπει στο Inventory και το J ανοίγει τις σημειώσεις σας. Τέλος, με το Space μπορείτε να πηδήξετε. Στο κέντρο της οθόνης υπάρχει «καρφωμένος» ο κέρσορας, ο οποίος μένει σταθερός όσο κοιτάζετε το περιβάλλον και μετατρέπεται σε ένα χέρι όταν βρείτε αντικείμενο με το οποίο μπορείτε να αλληλεπιδράσετε. Όπως αντιλαμβάνεστε, ο χειρισμός είναι απλός, ακολουθεί κλασικά μοτίβα και δεν θα σας δυσκολέψει καθόλου.

Τα μαγκάλια του παππού
Το κομμάτι στο οποίο αξίζουν πραγματικά τα εύσημα στα παιδιά της Nocturnal Works είναι η οπτικοποίηση του κλασικού παλιού ορεινού χωριού της ελληνικής επαρχίας. Το Eleusis ζωντανεύει με μοναδικό τρόπο τα γνωστά λιθόκτιστα-πλινθόκτιστα σπίτια με όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ (τενεκέδες, βαρέλια, εργαλεία, σόμπες, μέχρι και…σεμεδάκια!) και τα πιο χαρακτηριστικά είδη της ελληνικής κιγκαλερίας. Πραγματικά είναι μια ξεχωριστή εμπειρία να παίζετε ένα video game σε ένα περιβάλλον τόσο γνώριμο σε όλους μας.

Στο δρόμο σας θα βρείτε διάφορα αντικείμενα με πολλά από τα οποία αλληλεπιδράτε αν θέλετε. Μπορείτε να πιάσετε και να μετακινήσετε πράγματα όπως στο Amnesia (για παράδειγμα μπουκάλια ή δοχεία), όμως αυτά δεν έχουν κάποια πρακτική χρησιμότητα πέρα από το να…παίξετε με τα physics. Αντίθετα, τα αντικείμενα που είναι απαραίτητα για την επίλυση των γρίφων μπαίνουν απευθείας στο Inventory σας μόλις κλικάρετε πάνω τους. Μετά μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε πατώντας το I και επιλέγοντάς τα.

Όσον αφορά τα αντικείμενα που μετακινείτε χωρίς λόγο, παρατηρήσαμε ότι αν ασχοληθείτε μαζί τους για λίγη ώρα είναι πολύ πιθανό να glitch-άρουν και να κολλήσουν μέσα στα textures του περιβάλλοντος. Μικρό το πρόβλημα βέβαια καθώς σας είναι πρακτικά άχρηστα, αλλά οφείλουμε να το αναφέρουμε. Πάντως θα ήταν καλό εφόσον υπάρχει η δυνατότητα, να αξιοποιούνταν περισσότερο τέτοιου είδους αντικείμενα στο gameplay και να μην είναι απλά διακοσμητικά.

Ένα ταξίδι στην εξοχή διαφορετικό από τα άλλα!

Ναι, είναι Adventure
Οι γρίφοι στο Eleusis κυμαίνονται σε…νοσταλγικά επίπεδα, θυμίζοντας κλασικά Adventures, με όλα τα υπέρ και τα κατά. Στα θετικά βάζουμε το ότι είναι λογικοί και δεν παρουσιάζουν εκνευριστική δυσκολία, ενώ δεν είναι και τόσο απλοί ώστε να ξεμπερδευτείτε εύκολα. Από την άλλη, υπάρχουν περιπτώσεις όπου πχ. χρειάζεστε ένα δοχείο και δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε δοχείο, αλλά πρέπει να βρείτε το συγκεκριμένο για τον γρίφο αυτό. Όμως αυτές οι περιπτώσεις για όσους παίζουν Adventures είναι κλασικές πλέον.

Επομένως μιλάμε για point-and-click «στήσιμο» με συλλογή και χρησιμοποίηση των σωστών αντικειμένων, ενώ υπάρχουν ορισμένα σημεία που το journal σας θα αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμο. Το gameplay θα σας κρατήσει το ενδιαφέρον και τα puzzles θα σας προκαλέσουν «ευχάριστο πονοκέφαλο», ενώ το στοιχείο της ελληνικής μυθολογίας που μπαίνει σταδιακά στην υπόθεση θα σας συναρπάσει.

Μη ξεχάσετε το update
Κάτι που έπρεπε να προσεχθεί περισσότερο είναι ότι πολλές φορές θα βρεθείτε με κάποιο αντικείμενο στο χέρι που δε θα ξέρετε που πρέπει να το χρησιμοποιήσετε ακριβώς ή θα υπάρχει ένας γρίφος που απαιτεί κάτι που δεν έχετε ιδέα που βρίσκεται. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να διανύετε συχνά μεγάλες αποστάσεις και σίγουρα θα πάτε πέρα-δώθε στο χωριό και στο γύρω δάσος αρκετές φορές για να βρείτε τι πρέπει να κάνετε. Θα έπρεπε να υπάρχει ένα καλύτερο σύστημα με hints ώστε να καθοδηγείστε πιο σωστά χωρίς άσκοπες μετακινήσεις.

Ωστόσο, το νέο update διορθώνει αυτό το πρόβλημα με πιο σωστή καθοδήγηση, κάτι που θα εκτιμήσετε όσοι δεν είστε εξοικειωμένοι με τα Adventures. Επιπλέον, έχουν διορθωθεί διάφορά bugs και άλλα προβληματάκια που υπήρχαν. Ένα από αυτά μάλιστα σας «κόλλαγε» τελείως αφού εμπόδιζε την εξέλιξη του παιχνιδιού. Φυσικά το αναφέρουμε για να σας προτρέψουμε οπωσδήποτε να παίξετε το Eleusis με το νέο update καθώς έχει βελτιωθεί η όλη εμπειρία.

Μάλιστα, η Nocturnal Works ετοιμάζει να κυκλοφορήσει ακόμα ένα update στο τέλος του μήνα προσθέτοντας επιπλέον γεγονότα στην πλοκή και κάποια optimizations στις επιλογές του Eleusis. Ειδικά το πρώτο ήταν απαραίτητη προσθήκη καθώς ένα αρνητικό του παιχνιδιού είναι και η αρκετά σύντομη διάρκειά του. Δε θα σας πάρει πάνω από 5-6 ώρες για να το τερματίσετε, υπολογίζοντας μάλιστα σε αυτό το χρόνο και τις διάφορες...αναγνωριστικές βόλτες. Επομένως καλό θα ήταν να κάνετε υπομονή και για το δεύτερο update, ειδικά από τη στιγμή που θα έχει και επιπλέον περιεχόμενο.

«Παραδοσιακά» γραφικά
Πάμε και στο κομμάτι που αναμφίβολα ανήκει στα μεγάλα ατού του Eleusis. Η Nocturnal Works εμπιστεύτηκε την Unreal Engine η οποία συνεχίζει να δείχνει ότι μπορεί να έχει τρομερά αποτελέσματα ακόμη και σε έναν indie τίτλο. Υπό αυτή την έννοια, το Eleusis είναι απλά το πιο εντυπωσιακό οπτικά video game ανεξάρτητου developer στην Ελλάδα. Μάλιστα, συναγωνίζεται εύκολα και «συναδέλφους» του από το εξωτερικό αφού πραγματικά έχει γίνει τρομερή δουλειά, ειδικά αν αναλογιστούμε ότι υπεύθυνοι για αυτό είναι μόλις τρεις άνθρωποι.

Ποτέ πριν δεν έχει ζωντανέψει η ελληνική επαρχία με αυτό τον όμορφο τρόπο. Για το χωριό τα αναφέραμε και πιο πάνω, ωστόσο ο χάρτης του παιχνιδιού είναι αρκετά πιο μεγάλος και περιλαμβάνει μια ευρύτερη περιοχή γύρω από τον οικισμό. Το Eleusis ζωντανεύει την ελληνική φύση με τα δέντρα, τα φυτά, τα ποταμάκια, την πέτρινη γέφυρα, το κρυφό μονοπάτι. Μέχρι και ένα μικρό αρχαίο θέατρο υπάρχει αλλά και διάφορά άλλα που θα τα ανακαλύψετε στη πορεία. Ο σχεδιασμός του μέρους είναι τρομερός και το ελληνικό αυτό τοπίο έχει αποδοθεί με μεράκι, ανοίγοντας το δρόμο σε επόμενα games της Nocturnal Works.

Από πλευράς οπτικών εφέ έχουμε κυρίως τους φωτισμούς του περιβάλλοντος, οι οποίοι είναι σε αρκετά υψηλό επίπεδο. Να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο πως το Eleusis διαδραματίζεται εξ ολοκλήρου τη νύχτα, επομένως όλο το «παιχνίδι» γίνεται με τα εφέ αυτά. Highlight είναι αναμφίβολα οι ακτίνες από το σεληνόφως που περνάνε γύρω από τα φυλλώματα των δέντρων και δημιουργούν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα που συμβάλλει τα μέγιστα στην ατμόσφαιρα.

Μικρή ένσταση έχουμε μόνο στο ίδιο το φεγγάρι, τα οποίο απεικονίζεται κάπως θολό και δεν είναι όσο επιβλητικό θα έπρεπε. Τα textures είναι επίσης υψηλού επιπέδου ενώ υπάρχει η επιλογή τόσο για DirectX 9 όσο και για DirectX 11. Αντιλαμβάνεστε ότι στη δεύτερη περίπτωση το θέαμα γίνεται πιο εντυπωσιακό, όμως υπάρχουν ορισμένα θέματα ομαλότητας (ιδίως σε παλαιότερα μηχανήματα) τα οποία θα διορθωθούν με το ερχόμενο update. Γενικώς υπάρχουν κάποια μικρά bugs και glitches (πχ. σε κάποια physics) και ο χαρακτήρας κινείται κάπως «βαριά», αλλά όλα παραβλέπονται μπροστά στο συνολικό αποτέλεσμα.


Sound of Ambience
Ο τομέας του ήχου είναι επίσης εναρμονισμένος με το γενικότερο κλίμα του Eleusis. Η μουσική, όπου υπάρχει, είναι μυστηριώδης και συμβάλλει στην αγωνία ή την ένταση που προσπαθεί να δημιουργηθεί στην εκάστοτε περίσταση. Τα εφέ είναι αρκετά καλά χωρίς να υπάρχει κάποια τρομερή ποικιλία, ενώ πολύ σωστά είναι φτιαγμένοι οι διάφοροι ήχοι του περιβάλλοντος που σας μεταφέρουν νοητά στο νυχτερινό βουνό.

Τα voice-overs των χαρακτήρων είναι στα αγγλικά, οπότε μην περιμένετε να ακούσετε κανένα να μιλάει τη γλώσσα μας. Φυσικά αυτό έγινε για λόγους προφανείς και εμπορικούς, αλλά θα ήταν ωραίο εάν υπήρχε μια επιλογή για ελληνικό σπικάζ. Όπως και να 'χει, κυρίως ακούτε τον πρωταγωνιστή και αυτόν όχι τόσο συχνά, ενώ το αποτέλεσμα είναι κάπως μέτριο χωρίς πάντως να σας "χαλάσει" ιδιαίτερα τη συνολική εμπειρία.

Back to the village
Το Eleusis είναι ένα καλοφτιαγμένο και ενδιαφέρον Adventure, με τρομερή ατμόσφαιρα που θα σας συναρπάσει. Το γεγονός ότι διαδραματίζεται στην ελληνική επαρχία (η οποία απεικονίζεται πολύ όμορφα) και βασίζεται στην μυθολογία της χώρας μας είναι σίγουρα κάτι που δεν θα σας αφήσει ασυγκίνητους. Η Nocturnal Works κάνει ντεμπούτο με ένα πολύ καλό video game με εξαιρετικά γραφικά (ειδικά για indie προσπάθεια) και δείχνει πως αγαπάει και σέβεται το συγκεκριμένο είδος.

Φυσικά δε λείπουν τα διάφορα προβλήματα, όπως αυτά που είναι τεχνικής φύσεως ή η μικρή σχετικά διάρκεια, αλλά και η αίσθηση που υπάρχει ότι το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι πιο τελειοποιημένο. Όμως σίγουρα πολλά αυτά οφείλονται σε απειρία και μάλιστα οι developers έσπευσαν να βελτιώσουν ότι μπορούν μέσα από τα δύο updates που σας αναφέραμε. Όπως και να 'χει, το Eleusis είναι μια αξιέπαινη προσπάθεια που αξίζει να τιμήσουν τουλάχιστον όλοι οι φίλοι των Adventures, ειδικά των πιο «σκοτεινών» και Lovecraft-ικών. Το παιχνίδι κοστίζει 12 ευρώ και μπορείτε να το κατεβάσετε από το eleusisgame.com, το επίσημο site της Nocturnal Works. Προς το παρόν δεν κυκλοφορεί στα καταστήματα, οπότε ευελπιστούμε μελλοντικά σε μια retail έκδοση. 

Θετικά:
- Όμορφα γραφικά
- Εξαιρετική απεικόνιση της ελληνικής επαρχίας
- Πολύ ατμοσφαιρικό
- Κεντρική ιδέα βασισμένη στην ελληνική ιστορία και μυθολογία
- Πολλά από τα αρνητικά θα διορθωθούν άμεσα μέσω νέων updates

Αρνητικά:
- Διάφορα bugs
- Μικρή διάρκεια
- Κάποιοι γρίφοι απαιτούν άσκοπες βόλτες
- Το DirectX 11 δε λειτουργεί τόσο καλά
- Θα μπορούσε να εμβαθύνει πιο πολύ στο lore

Βαθμολογία
Γραφικά: 8
Ήχος: 7
Gameplay: 6.5
Αντοχή: 5
Γενικά: 6.8

Ένα εξαιρετικά ατμοσφαιρικό Adventure με ελληνικό «χρώμα» που αποτελεί παρακαταθήκη για το μέλλον της Nocturnal Works.

Γρηγόρης Βούλγαρης

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

No News

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Akis 7 (Level 20) 20/03/2013 22:00
Ωραιος Γρηγορη.Καλο φαινεται το παιχνιδι,θα το δοκιμασω σιγουρα.
#2 SirLvr (Level 27) 20/03/2013 22:19
Πολύ ωραίο review!! Και σκοπεύω να το δοκιμάσω!!
#3 Zaratoth (Level 28) 20/03/2013 23:16
Το είχα στα υπόψην εδώ και μερικά χρόνια που είχα δει ένα teaser trailer, αλλά το είχα ξεχάσει. Χαίρομαι όχι μόνο που κυκλοφόρησε, αλλά που είναι και αξιόλογο. Θα τσιμπηθεί με την πρώτη ευκαιρία.
#4 Rahn1908 (Level 2) 21/03/2013 05:02
Back to the Village πραγματικά και να που ξαφνικά το χωριό απέκτησε ενδιαφέρον! O πήχης τέθηκε πολύ ψηλά από τους ίδιους τους δημιουργούς αφού κατάφεραν να μας ''ψάρωσουν'' με την πρώτη τους μόλις ιστορία. Άντε και expansion στην σπηλιά του Νταβέλη :P
#5 Vasilis (Level 25) 21/03/2013 14:36
Μια βόλτα στο χωριό θα την κάνω σίγουρα. Καλό review που σε πείθει εύκολα. :-)
#6 Glamorous (Level 26) 21/03/2013 15:11
Πιστεύω ότι αυτό το παιχνίδι θα αποτελέσει έμπνευση για τουλάχιστον 2 εκπομπές στις Πύλες του Ανεξήγητου του Χαρδαβέλλα. (όταν ξανακάνει την εκπομπή δηλαδή).
#7 Blood King (Level 24) 21/03/2013 16:39
Εξαιρετικό review Γρηγόρη για ένα παιχνίδι με καταπληκτική ατμόσφαιρα στα επίπεδα του Silent Hill, πρέπει να παιχτεί το συντομότερο 8)
#8 Placebo Effect (Level 15) 21/03/2013 18:14
Επιτελους ενα ενδιαφερον παιχνιδι δικης μας παραγωγης. Αξιζει να ασχοληθουμε μαζι του. :-)
#9 Amonra (Level 10) 26/03/2013 15:09
Φαίνεται καλό και θα το δοκιμάσω αλλά δε βλέπω Ελληνικά μενού ή υπότιτλους. Οπότε για Ελληνικό στούντιο το θεωρώ ανεπίτρεπτο και άρα καλό θα ήταν να προστεθεί στα αρνητικά όσο επιεικείς και αν είμαστε...
#10 +2 lion-o7 (Level 8) 19/07/2013 17:45
Το καφενείο στην πρώτη φωτό είμαι 90% σίγουρος οτι είναι ακριβώς ίδιο με αυτο στα Ζαγοροχώρια όπως και η γέφυρα στην τέταρτη φωτό που μοιάζει απίστευτα με αυτή της Κόνιτσας.Και τα 2 μέρη βρίσκονται λίγο έξω απο τα Ιωάννινα. Μπορεί όλα να είναι ιδέα μου.
Το παιχνίδι φαίνεται αρκετά αξιόλογο κ θα προσπαθήσω να το δοκιμάσω.Μπράβο στους συντελεστές για την προσπάθεια τους(χρειαζόμασ τε σαν Ελλάδα κ άλλες τέτοιες δουλειές).
Να μην έχει όμως ελληνικό σπικάζ και υπότιτλους σαν επιλογή??Γιατί βρε παιδιά?Αυτο θα έδινε σίγουρα πολλούς πόντους στο κατα τ' άλλα ωραίο παιχνίδι σας.
#11 +2 lion-o7 (Level 8) 19/07/2013 17:51
#12 Shikabane_Hime7 (Level 29) 21/07/2016 14:53
Θυμάμαι που είχα διαβάσει για αυτό παλιά στο PC Master και ήθελα να το παίξω αλλά ποτέ δε βρήκα ευκαιρία. Θα κοιτάξω να το παίξω στο άμεσο μέλλον.
Score 6.8
User Score ( 28 votes ) 7.45
User Reviews 0
Genre: Adventure
Developer: Nocturnal Works
Publisher: Nocturnal Works
Διάθεση: Nocturnal Works
Players:
Requirements: 2GB RAM, Επεξεργαστής Intel Core 2 Duo στα 1.8 Ghz ή AMD Athlon 64 X2 3800+, Κάρτα γραφικών με 256MB, Χώρος στο σκληρό δίσκο 1GB
Official Website: Κλικ εδώ
Demo: Download
Full Game: Download
Release Date: 22/2/2013
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL )
thumb
Χρήστες που το έχουν.(VIEW ALL )
thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα (VIEW ALL )
thumb
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS
Notification