Reviews Panzer Dragoon Saga (Saturn)
Comments (12)

Panzer Dragoon Saga (Saturn) Hot

  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews
Panzer Dragoon Saga
A timeless masterpiece.Το Panzer Dragoon Saga αποτελεί το τελευταίο μέρος της σειράς Panzer Dragoon, η οποία ξεκίνησε το 1995 με τον πρώτο τίτλο της να αποτελεί ένα από τα πρώτα παιχνίδια που κυκλοφόρησαν για το Sega Saturn. Η συγκεκριμένη σειρά έχει την μορφή τριλογίας με τα δυο πρώτα games να ανήκουν στην κατηγορία των Rail Shooters. Το εντυπωσιακό κοινό τους στοιχείο είναι ότι είχαν ένα πολύ βαθύ, για τα δεδομένα του είδους, σενάριο.

Παράλληλα με την ανάπτυξη του Panzer Dragoon Zwei, ξεκίνησε και η δημιουργία ενός RPG το οποίο θα εμβάθυνε το υπάρχον σενάριο, κρατώντας όμως παράλληλα κάποια από τα gameplay στοιχεία ενός shooter. Το να παντρέψεις δυο τόσο διαφορετικά είδη παιχνιδιών αποτελεί πρόκληση για κάθε developer, αλλά η ομάδα της Team Andromeda τα κατάφερε με απόλυτη επιτυχία.Το πρωτοποριακό αυτό παιχνίδι ρόλων θα μπορούσε να ανατρέψει κάπως την απόλυτη υπεροχή της Sony, όμως άργησε πάρα πολύ να ολοκληρωθεί. Μια ομάδα 50 προγραμματιστών δούλευε νυχθημερόν παρόλα αυτά χρειάστηκαν περίπου τρία χρόνια μέχρι να φτάσει ο τίτλος στα ράφια των καταστημάτων. Το Final Fantasy VII είχε ήδη κυκλοφορήσει και οι πωλήσεις του PSX αυξάνονταν ενώ η κονσόλα της Sega έπαιρνε την κάτω βόλτα.

Το Panzer Dragoon Saga έφτασε στην ευρωπαϊκή αγορά στη δύση του Saturn, την Άνοιξη του 1998, και παρά τις διθυραμβικές κριτικές που απέσπασε δεν κατάφερε να αναβάλλει το αναπόφευκτο. Ήδη η ιαπωνική εταιρία είχε αρχίσει να δουλεύει πάνω στο Dreamcast. Το λυπηρό είναι πως το παιχνίδι αυτό αποτελεί ένα από τα ελάχιστα, εάν όχι το μοναδικό, το οποίο κατάφερε να αξιοποιήσει και να αναδείξει τις τεράστιες hardware δυνατότητες του Saturn.

Σενάριο
Κεντρικός πρωταγωνιστής είναι ο Edge, ένα δεκαπεντάχρονο αγόρι το οποίο δουλεύει ως μισθοφόρος για την Empire. Αποτελεί μέλος μιας ομάδας φρουρών, η οποία είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια των εργατών σε μια αρχαιολογική ανασκαφή. Ο χρόνος κύλα ήρεμα, ώσπου μια μέρα ένα τέρας εμφανίζεται στα ερείπια και ο ήρωάς σας μαζί με το υπόλοιπο party των μισθοφόρων καλείται να το αντιμετωπίσει.


Παράλληλα, κάποια μαχητικά αερόπλοια ταξιδεύουν προς τα εσάς. Τα πλοία αυτά ανήκουν στην Black Fleet, μια επίλεκτη μαχητική μονάδα της αυτοκρατορίας, και διοικητής τους είναι ο άρχοντας Craymen, o όποιος αποστάτησε παίρνοντας μαζί του τον στόλο αυτό, ώστε να κυνηγήσει τους προσωπικούς του στόχους για περισσότερη εξουσία και δύναμη. Κατά την διάρκεια της μάχης, ο νεαρός μισθοφόρος θα σοκαριστεί όταν δει ένα περίεργο κορίτσι να βρίσκεται παγιδευμένο στην κοιλότητα ενός τοίχου, βαθειά μέσα στην ανασκαφή. Η θηλυκή αυτή παρουσία έχει χλωμό δέρμα και είναι ντυμένη με μια ασπρόμαυρη πανοπλία θυμίζοντας περισσότερο κατάλοιπο μιας αρχαίας εποχής παρά ανθρώπινο πλάσμα.

Η νίκη απέναντι στο τέρας αποδείχθηκε πύρρεια καθώς μόνο ο Edge, o φίλος του Rhua και ο αρχηγός των φρουρών θα καταφέρουν να βγουν ζωντανοί μέσα από τα ερείπια. Στην έξοδό τους θα συναντήσουν την προσωπική φρουρά του Craymen, οι οποίοι σκοτώνουν τους συντρόφους του ήρωά σας. Ο πρωταγωνιστής πυροβολείται στο στήθος και στη συνέχεια πέφτει από ένα χάσμα μέσα στα βάθη της ανασκαφής. Ευτυχώς το μικρό αγόρι θα προσγειωθεί σε μια μεγάλη λίμνη και θα επιζήσει από την πτώση. Στη συνέχεια, ψάχνοντας για κάποιον ανελκυστήρα που θα τον οδηγήσει στην επιφάνεια, βρίσκει ένα αρχαίο όπλο μέσα σε μια κάψουλα φύλαξης και παρατηρεί μια τεράστια τοιχογραφία η οποία απεικονίζει ένα δράκο. Σύντομα όμως δέχεται επίθεση από μια λεγεώνα τεράτων.Στην προσπάθεια του να αμυνθεί πυροβολεί με το όπλο που ανέσυρε νωρίτερα, αλλά αυτό δυσλειτουργεί.Εκεί που νομίζει ότι είναι χαμένος, αμέτρητες ριπές ενέργειας πέφτουν από ψηλά και καταστρέφουν τους αντίπαλους του. Ύστερα από μερικά δευτερόλεπτα, παρακολουθεί έκπληκτος έναν δράκο να κατεβαίνει από την κορυφή της αρχαίας ανασκαφής και να επικοινωνεί τηλεπαθητικά μαζί του. Το μοναδικό αυτό πλάσμα, του δείχνει οράματα από το μέλλον και ζητά από τον Edge να τον ακολουθήσει. Ο ήρωάς σας δειλιάζει αλλά τελικά ανεβαίνει πάνω στο φτερωτό κτήνος και κάπως έτσι ξεκινά το ταξίδι στο μαγευτικό κόσμο του Panzer Dragoon Saga.

Exploration
Η εξερεύνηση των διαφόρων τοποθεσιών του παιχνιδιού γίνεται με δυο τρόπους, είτε πετώντας με τον δράκο σας, είτε περπατώντας. Ιδιαίτερα στην πρώτη περίπτωση υπάρχει μεγάλη ελευθερία κινήσεων, καθώς μπορείτε να πετάξετε προς όποια κατεύθυνση θέλετε μέσα στα όρια του level. Έχετε ακόμα την επιλογή να ανεβάσετε ή να κατεβάσετε το altitude, καθώς και να ελέγξετε την ταχύτητα πτήσης σας. Πατώντας το πλήκτρο A στο χειριστήριο σας, εμφανίζεται ένας κέρσορας στην οθόνη τον οποίο μετακινείτε σε όποια κατεύθυνση θέλετε. Μπορείτε να τον τοποθετήσετε πάνω σε έναν χαρακτήρα και να ξεκινήσετε συζήτηση μαζί του. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο ψάχνετε και για αντικείμενα τα οποία είναι συνήθως κρυμμένα μέσα σε κιβώτια και κάψουλες φύλαξης, αλλά μπορεί να βρίσκονται και σε πιο περίεργα μέρη όπως για παράδειγμα σε ένα φράκτη, πάνω σε ένα δέντρο ή σε μια κεραία. Κοινώς απαιτείται να εξερευνήσετε καθετί που βλέπετε στην οθόνη σας.

Conversation
Οι διάλογοι με τους υπόλοιπους χαρακτήρες μέσα στο παιχνίδι είναι ιδιαίτερα πλούσιοι. Θα χρειαστεί να μιλήσετε δυο με τρεις φορές με τον καθένα από αυτούς, ώστε να ακούσετε όλα όσα έχουν να σας πουν. Έκτος από πληροφορίες για την ολοκλήρωση των quests, θα μάθετε αρκετά πράγματα όσον αφορά την ιστορία του κόσμου. Μια επίσης πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα, είναι ότι πριν μπείτε σε κάποια πόλη μπορείτε να επιλέξετε πότε θέλετε ακριβώς να εισέρθετε, κατά την διάρκεια της ημέρας ή κατά την διάρκεια της νύχτας.Σπίτια ή μαγαζιά τα οποία ήταν κλειστά το πρωί, το βράδυ θα έχουν ανοιχτές τις πόρτες τους ή και το αντίθετο. Οι συνομιλίες με τους NPC μπορεί να είναι τελείως διαφορετικές, ενώ παράλληλα θα συναντήσετε νέα άτομα, ανάλογα με το ποια χρονική στιγμή αποφασίζετε να εξερευνήσετε μια τοποθεσία.

Camping
Ανά πάσα στιγμή, όσο βρίσκεστε στον world map, μπορείτε να στήσετε ένα μικρό camp και να ξεκουράσετε τον ήρωα σας καθώς και τον φτερωτό σύντροφο του. Αυτό είναι απαραίτητο να το κάνετε τακτικά για δυο λόγους. Πρώτον για να θεραπευτείτε πριν ή μετά από μια μάχη και δεύτερον για να ισχυροποιήσετε το bond (δεσμό) με το δράκο σας.

"The dragon is responding to me. Is this what it feels like to form a bond?" 

Όσο μεγαλώνει αυτός ο δεσμός, ο σύμμαχος σας μπορεί να μάθει νέα abilities. Ο δράκος σας μπορεί να γίνει δύστροπος εάν επιλέγετε συνεχώς να ταξιδεύετε τη νύχτα, με αποτέλεσμα το τηλεπαθητικό σας link με αυτόν να γίνει πιο ισχνό. Καλό θα είναι λοιπόν να τον αφήνετε να κοιμηθεί το βράδυ για να μην έχετε δυσάρεστες συνέπειες.

Battle
Το παιχνίδι χρησιμοποιεί random encounter σύστημα μάχης. Στην πάνω δεξιά πλευρά της οθόνης υπάρχει ένα ραντάρ το οποίο αλλάζει χρώμα, από μπλε σε κόκκινο λίγο πριν σας επιτεθεί κάποιος εχθρός. Στα παραδοσιακά RPG έχετε μικρή ελευθερία για την θέση που θα έχει ο χαρακτήρας σας μέσα στη μάχη, εδώ όμως μπορείτε να κινηθείτε ελευθέρα πίσω, μπροστά, δεξιά ή αριστερά από τους αντιπάλους σας. Υπάρχει ένα ακόμα ραντάρ το οποίο σας δείχνει πόσο ευάλωτοι είστε στις επιθέσεις των έχθρων ανάλογα με τη θέση που βρίσκεστε. Εάν πετάξετε σε μια θέση του ραντάρ μαρκαρισμένη με πράσινο χρώμα, τότε τίποτα δεν μπορεί να σας βλάψει, ενώ εάν βρίσκετε σε μια θέση με κόκκινο χρώμα τότε υπάρχει μεγάλος κίνδυνος.Φυσικά οι αντίπαλοι σας δεν μένουν στάσιμοι, όποτε θα πρέπει συνεχώς να κινείτε τον δράκο σας σε ασφαλή θέση. Το σύστημα της μάχης είναι turn-based, αλλά η εναλλαγή των turns γίνεται real-time. Καθώς περνά ο χρόνος γεμίζει μια μπάρα, οπότε έχετε την επιλογή να πραγματοποιήσετε ένα action ή να αφήσετε την μπάρα να γεμίζει. Υπάρχουν τρία επίπεδα σε αυτήν και κάθε σας ενέργεια καταναλώνει ένα, δυο ή και τα τρία από αυτά. Εάν χρησιμοποιήσετε το πυροβόλο όπλο του Edge αφαιρείται ένα μέρος της, όπως και στην περίπτωση που θελήσετε να καταναλώσετε κάποιο αντικείμενο. Εάν επιτεθείτε με τα laser του δράκου απαιτούνται δυο μέρη, ενώ τέλος η μαγεία του που καλείται ‘Berserk’ καταναλώνει ολόκληρη την μπάρα.

Όταν τελειώσετε μια μάχη βαθμολογείστε και ανάλογα με την επίδοσή σας κερδίζετε αντικείμενα και experience points. To rating σας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως το πόση ζημιά δεχθήκατε, πόσο γρήγορα εξοντώσατε τον αντίπαλο, εάν χρησιμοποιήσατε Berserk επιθέσεις κ.ο.κ.

Dragon metamorphosis
Μετά από ένα συγκεκριμένο level ο φτερωτός σας σύμμαχος μπορεί ανά πάσα στιγμή να μεταμορφωθεί αυξομειώνοντας τα στατιστικά του. Η επιλογή αυτή μπορεί να γίνει ακόμα και μέσα στην μάχη, και να αποκτήσετε με αυτό το τρόπο στρατηγικό πλεονέκτημα. Υπάρχουν τέσσερις παράμετροι που μπορείτε να ‘πειράξετε’ attack, defense, spiritual και agility. Συγκεκριμένα ανεβάζοντας την επίθεση του δράκου, πέφτει η spiritual δύναμη του η οποία καθορίζει τη μαγεία του. Αυξάνοντας αντίστοιχα την άμυνα του, θα μειωθεί η ευελιξία του.

Καθώς αλλάζουν οι παράμετροι αλλάζει το μέγεθος, το σχήμα και ο χρωματισμός του pet σας. Αν αντιμετωπίζετε κάποιο boss για παράδειγμα καλό θα είναι να φουλάρετε το defense σας ακριβώς πριν δεχτείτε επίθεση, ενώ στην περίπτωση που αντιμετωπίζετε αγέλες μικρών και ευέλικτων έχθρων το αυτονόητο είναι να βελτιώσετε το agility σας.Αντοχή
Για τα δεδομένα ενός JRPG, το Panzer Dragoon Sega θα μπορούσε να διαρκεί περισσότερο. Θα χρειαστείτε το πολύ 25 ώρες για να δείτε τους τίτλους τέλους, αλλά το καθαρό gameplay είναι περίπου 18 ώρες. Τα cut scenes δηλαδή πλησιάζουν τις επτά ώρες, για αυτό άλλωστε και το game εκτείνεται σε τέσσερα cd. Είναι απίθανο πάντως να βρείτε όλα τα αντικείμενα στο πρώτο playthrough και για αυτό σας δίνεται η επιλογή για New Game+ αφού τερματίσετε.

Επιπρόσθετα, η δυσκολία του παιχνιδιού είναι πολύ χαμηλή, μοναχά κάποια boss fights αποτελούν πρόκληση. Είναι πολύ πιθανόν να ολοκληρώσετε την περιπέτεια σας χωρίς να πεθάνετε ούτε μια φορά. Θα ήταν απόλυτα ευπρόσδεκτη η ύπαρξη ενός hard mode αλλά δυστυχώς δεν θα συναντήσετε κάτι τέτοιο.

Γραφικά
Τα γραφικά του Panzer Dragoon Saga είναι απλά υπέροχα. Ίσως στην αρχή δεν θα εντυπωσιαστείτε καθώς στις πρώτες ώρες πτήσης σας πάνω στο δράκο θα εξερευνήσετε γυμνά φαράγγια και ερήμους, όταν φτάσετε όμως σε περιοχές όπως την Uru, τότε πραγματικά θα εκπλαγείτε! Ο σχεδιασμός των levels είναι διάχυτος από την εφευρετικότητα της Team Andromeda στη χρήση της ομολογουμένως τεράστιας χρωματικής παλέτας της κονσόλας.Ένα από τα σημεία στα οποία το hardware του μηχανήματος υπερτερεί κατά κράτος από το αντίστοιχο του PSX, είναι η ταυτόχρονη απεικόνιση χρωμάτων. Στo Sega Saturn, το νούμερο αυτό ξεπερνά τις 30.000, 20 φορές περισσότερα περίπου από την κονσόλα της Sony. Η δημιουργία όμως της Team Andromeda είναι ίσως η πρώτη που καταφέρνει να αναδείξει αυτή τη χαοτική διάφορα, συμφώνα με τις δηλώσεις του director της Yukio Futatsugi.

Ολόκληρο το παιχνίδι είναι 3D και ο σχεδιασμός του βασίζεται σε textured πολύγωνα. Το μηχάνημα της ιαπωνικής εταιρίας χρησιμοποίει quadrilateral rendering (τετράπλευρη απεικόνιση των πολυγώνων), σε αντίθεση με το triangular rendering (τρίπλευρη απεικόνιση των πολυγώνων) που εφαρμόζεται στο PSX και στο Nintendo 64. Η συγκεκριμένη μέθοδος έχει ως αποτέλεσμα την μείωση του texture distortion που παρατηρείται σε αρκετούς 32-bit τίτλους, όμως απαιτείται περισσότερη δουλειά από πλευράς προγραμματισμού. Είναι απολύτως κατανοητό λοιπόν ότι το τρίτο μέρος της σειράς Panzer Dragoon χρειάστηκε 2 χρόνια και 9 μήνες για να ολοκληρωθεί.

Υπάρχουν παρόλα αυτά κάποιες μικροατέλειες στον τομέα των γραφικών. Θα δείτε για παράδειγμα μικρή πτώση του frame rate όταν εξερευνείτε κλειστούς χώρους ενώ θα παρατηρήσετε σε κάποιες περιπτώσεις glitches στα πολύγωνα. Συναντώνται επίσης προβλήματα και με μερικά textures, αλλά είναι ελάχιστες φορές που θα παρατηρήσετε να συμβαίνει κάτι τέτοιο.


Ήχος

Η ηχητική επένδυση του Panzer Dragoon Saga αγγίζει τα όρια της τελειότητας. To voice acting στο εισαγωγικό και τελικό cutscene γίνεται σε μια γλώσσα που επινόησαν οι προγραμματιστές του παιχνιδιού. Στη λογοτεχνία κάτι αντίστοιχο έκανε ο Tolkien εφευρίσκοντας την Quenya και την Sindarin, για την βιομηχανία των video games, όμως αποτελεί ξεκάθαρα μια πρωτοποριακή ιδέα. Η εξωτική αυτή γλώσσα που χρησιμοποιείται, καταφέρνει να δέσει απόλυτα με τους εξωπραγματικούς χρωματισμούς του παιχνιδιού, δίνοντάς σας την αίσθηση ότι ταξιδεύετε στην κυριολεξία σε κάποιον φανταστικό κόσμο.

Όλοι οι υπόλοιποι διάλογοι είναι στην ιαπωνική γλώσσα, και στο κάτω μέρος της οθόνης σας βλέπετε τους υπότιτλους στα αγγλικά. Οι voice actors τα καταφέρνουν περίφημα αποτυπώνοντας εξαιρετικά τα συναισθήματα των χαρακτήρων του παιχνιδιού, προσδίδοντάς τους ρεαλισμό. Στα ίδια υψηλά επίπεδα κυμαίνονται και τα μουσικά θέματα τα οποία θα σας συντροφευόσουν κατά τη διάρκεια της περιπέτειας σας.To soundtrack αποτελείται από κλασικές συνθέσεις, οι οποίες πατούν πάνω σε tribal drums ενώ φουτουριστικές μελωδίες από πνευστά διανθίζουν την μουσική αυτή πανδαισία. Η εξαιρετική αυτή δουλειά οφείλεται στους Saori Kobayashi και Mariko Nanba, οι όποιοι έχουν επιμεληθεί την μουσική σύνθεση αρκετών τίτλων με πρωταγωνιστή τον Sonic, τον συμπαθή μπλε σκαντζόχοιρο που αποτελεί μασκότ της Sega.

Εάν προσπαθήσετε να βρείτε κάποιο ψεγάδι στον ηχητικό τομέα του παιχνιδιού τότε θα το εντοπίσετε στα ηχητικά εφέ. Σε καμία περίπτωση δεν κρίνονται ανεπαρκή καθώς στέκονται σε υψηλό επίπεδο, αποτυγχάνουν όμως να εντυπωσιάσουν στο βαθμό που τα καταφέρνει το voice acting και το soundtrack.

Επίλογος
Τα τέλη της δεκαετίας του 90’ αποτελούν μια χρονολογία, στην όποια πραγματοποιήθηκε μια αναγέννηση των ιαπωνικών RPG, καθώς κυκλοφόρησαν πολλοί σημαντικοί τίτλοι. Αναμφίβολα ένας από τους κυριότερους είναι το Panzer Dragoon Saga. Αυτό οφείλεται στον εντυπωσιακό τεχνικό του τομέα, στο πρωτοποριακό gameplay του αλλά κυρίως στο μεράκι και στην σκληρή δουλειά της Team Andromeda.

Θετικά:
- Σενάριο που κρατά το ενδιαφέρον σας αμείωτο από την αρχή ως το τέλος
- Ένας όμορφα σχεδιασμένος 3D κόσμος
- Πρωτοποριακό κι εθιστικό gameplay
- Εξαιρετικό soundtrack

Αρνητικά:
- Πτώση του frame rate σε ορισμένες περιστάσεις
- Χαμηλό επίπεδο δυσκολίας
- Ως JRPG όφειλε να έχει μεγαλύτερη διάρκεια

Βαθμολογία
Γραφικά: 8.5
Ήχος: 9.5
Gameplay: 9.5
Αντοχή: 8
Γενικά: 8.9

Εάν είστε οπαδοί των Ιαπωνικών RPG τότε το Panzer Dragoon Saga δεν πρέπει να λείπει από τη συλλογή σας.

Παντελής Δασκαλέλος

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

No News

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 landogar (Level 13) 17/02/2012 18:43
Θρυλικό game μας έβαλες φωτιές.Καιρός να φορτώσω ξανά τον emulator(Saturn in συγκεκριμένα)
#2 Αγγελική Νεβσεχιρλίογλου (Level 11) 17/02/2012 19:00
Φαίνεται πάρα πολύ ενδιαφέρον game, και το battle system ήταν πολύ προχωρημένο για την εποχή του... άλλο ένα παιχνίδι για τη λίστα αγοράς μου!
#3 geololj (Level 28) 17/02/2012 20:18
Τι να πρωτοπεί κανείς για αυτή τη σειρά! Είναι η αγαπημένη μου στο Saturn και μια από τις αγαπημένες μου γενικότερα. Ο λόγος που είχα αγοράσει το σύστημα ήταν τα Panzer Dragoon, το Deep Fear, το Track 'n' Field και Worldwide Soccer. Μακάρι να βγάλουν τη σειρά σε HD remake.
#4 rjhe (Level 22) 19/02/2012 01:39
Α ρε μέγιστη SEGA!!
#5 Lordwinter (Level 28) 19/02/2012 22:42
Deep Fear φιλε?Η ναυαρχίδα των Pal συλλεκτών μαζί με το Panzer Dragoon Saga.Εγώ δυστυχώς δεν το έχω στη συλλογή μου και πολλές φόρες έχω σκεφτεί να πάρω την γιαπωνέζικη version μιας και μόνο το interface της είναι στα ιαπωνικά.
#6 Lordwinter (Level 28) 19/02/2012 22:51
Φίλε Γρήγορη η Sega δυστυχώς έβγαλε τα μάτια της μόνη της όσον αφορά το Saturn. To epic fail είναι που δεν έβγαλε εκείνη πρώτη το Final Fantasy 7 λέγοντας οι δυτικοί δεν ενδιαφέρονται για γιαπωνέζικα RPG!!!
Εγώ θυμάμαι πιτσιρικάς να κοροϊδεύω όσους είχαν saturn γιατί προφανώς τότε δεν ήξερα τι διάφορες έχει το quadrilateral από το triangular rendering και με τι sound processor ήταν εφοδιασμένο το μηχάνημα αυτό. Σήμερα έχοντας αλλάξει 3 psone επειδή κάηκε το laser ενώ το saturn παίζει ακόμα λες και είναι καινούργιο,συνε ιδητοποιώ ότι εάν είχαν γίνει σωστοί marketing χειρισμοί από τη Sega σήμερα θα ήταν και αυτί στη hardware αγορά.(βαθειά μέσα μου ελπίζω οι φήμες για Dreamcast 2 κάποια στιγμή να επαληθευτούν!!! )
#7 Παναγιώτης Γώγος (Level 5) 20/02/2012 00:16
Kαταρχάς μιλάμε για παιχνιδάρα και ειλικρινά νιώθω τόσο τυχερός που έπαιξα αυτό το παιχνίδι τότε.Πραγματικά ένα από τα καλύτερα JRPG όλων των εποχών και ίσως το καλύτερο στα 32bit.
Παντελή συμφωνώ απόλυτα σε αυτά που λες με εξαίρεση κάτι.Το epic fail της SEGA ήταν η απίστευτα δύστροπη αρχιτεκτονική του Saturn γεγονός που εκμηδένησε την τεχνολογική του υπεροχή(2 main CPUs,32 sound channels/quadri lateral rendering) και απαγοήτευσε πολλούς developers.Όσο για το dreamcast2.... η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία...
#8 Lordwinter (Level 28) 20/02/2012 01:25
Ισχύει αυτό έπρεπε να είσαι hardcore προγραμματιστής για να δουλέψεις πάνω στο Saturn.Πέρα από τα τσακάλια της Sega ελάχιστοι 3rd party developers είχαν τα φόντα να το κάνουν.Κατά την ταπεινή μου άποψη θεωρώ πως ο τελευταίος λόγος αποτυχίας ήταν αυτός.Οι σημαντικότεροι είναι το αποτυχημένο launch που έγινε μερικούς μήνες νωρίτερα από ότι είχε δηλώσει η Sega και πολλοί retailers έμειναν απέξω, δεύτερον η τεράστια διάφορα της τιμής η οποία ήταν δικαιολογημένη κατ εμέ τουλάχιστον από την καλύτερη ποιότητα κατασκευής του μηχανήματος,η marketing πολίτικη της Sega σε Ευρώπη και Αμερική γιατί στην Ιαπωνία η κονσόλα πουλούσε μια χαρά(είχε και διαφήμιση με το θεό Segata Sanshiro!!!),η ανεκδιήγητη δήλωση για τα rpg που έγραψα στο προηγούμενο post και τέλος το δύστροπο hardware. Που στη τελική άμα πάρεις τους τίτλους του Saturn ένα ένα θα δεις ότι έχει ελάχιστες πατάτες σε σχέση με το Psone, και σε αυτούς που είναι κοινοί στο Saturn με εξαίρεση το transparency στα νερά,ποτάμια κτλ είναι πολύ πιο ποιοτικοί με λιγότερο χοντροκομμένα πολύγωνα,ελάχισ τα bitmaps να εξέχουν από τα textures δες το grandia για παράδειγμα και γενικώς τεχνολογικά αρτιότεροι.Τελε ιώνοντας ένα ρόλο έπαιξε και το άνοιγμα της Sega σε δυο μέτωπα με το απόλυτα αποτυχημένο 32Χ.
#9 Σπύρος Τσιμπάκης (Level 8) 20/02/2012 11:33
αν και δεν το έχω παίξει έχω ακούσει διθυραμβικά σχόλια για αυτό. το θέ μα είναι πως για να το πάρεις pal πρέπει να τα σκάσεις χοντρά. πάνω απο 100 ευρώ το είχα βρεί ebay
#10 +1 geololj (Level 28) 20/02/2012 16:45
Πωπω τι μου κάνετε τώρα! Πρέπει να βγάλω το Saturn από το κουτί του! Resident Evil και Tomb Raider τα είχα παίξει πρώτη φορά στο Saturn. Για να πω την αλήθεια, άλλη αίσθηση τότε οι κονσόλες. Δε ξέρω γιατί, αλλά τότε δε κυνηγούσαν οι developers τα γραφικά (άσχετα αν είχαν σχετικά δυνατά συστήματα στα χέρια τους για την εποχή).

Μακάρι να βγουν αληθινές οι προσευχές μας και να βγάλουν ένα Dreamcast 2.
#11 Lordwinter (Level 28) 20/02/2012 18:12
Η πιο χαμηλή τιμή που το έχω πετύχει είναι στα 100 ευρώ όντως σε δημοπρασία. Τα χρήματα είναι πολλά όντως αλλά σε μερικά χρόνια το παιχνίδι θα χτυπήσει κάνα 200αρι όποτε οποίος θέλει να το αποκτήσει τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή.Αλλιώς emulator και κατεβάζεις rom εάν έχεις δυνατό pc.

Ένα Dreamcast 2 με backwards compatibility, η απόλυτη ονείρωξη!!
#12 Shikabane_Hime7 (Level 29) 21/07/2016 14:17
Πραγματικό αριστούργημα και από τα αγαπημένα μου παιχνίδια ever. Το έπαιζα στο saturn με το παιδικό μου φίλο, αξέχαστες στιγμές. Μακάρι να έβγαινε κάπως σε remake. Νομίζω υπάρχει σχετικό petition που μαζεύουν υπογραφές.
Score 8.9
User Score ( 22 votes ) 8.77
User Reviews 0
Genre: JRPG
Developer: Team Andromeda
Publisher: Sega
Διάθεση:
Players:
Requirements:
Official Website: Κλικ εδώ
Demo:
Full Game:
Release Date: 14/05/1998
Χρήστες που το θέλουν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν.
Κανένας
Χρήστες που το είχαν.(VIEW ALL )
thumb thumb
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα (VIEW ALL )
thumb thumb thumb
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS
Notification