Reviews Killzone 3 (PS3)
PS3  
Comments (21)

Killzone 3 (PS3) Hot

  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews
Killzone 3
«Θα σου ξεριζώσω το μάτι και θα στο δώσω να το φας!»Ακριβώς πριν από δύο χρόνια, η Sony είχε κυκλοφορήσει το Killzone 2 στο Playstation 3. Ένα FPS που στην πρώτη του έκδοση στο PS2 είχε λάβει μέτριες κριτικές. Τελικά η Ιαπωνική εταιρεία δικαιώθηκε καθώς μέχρι σήμερα το δημιούργημά της αποτελεί κατά πολλούς το κορυφαίο παιχνίδι πρώτου προσώπου για την κονσόλα της. Μέχρι σήμερα, που κάνει την εμφάνισή του το Killzone 3.

Σενάριο
Ο πρωταγωνιστής, τον οποίο και ελέγχετε για άλλη μια φορά είναι ο λοχίας Shevchenko ή αλλιώς “Sev”, ένας στρατιώτης ειδικών δυνάμεων που μάχεται για την διαπλανητική μας συμμαχία, πολεμώντας εναντίον των Helghast. Βρισκόμαστε αμέσως μετά το τέλος του Killzone 2, στον πλανήτη Helghan, εκεί όπου ο συνάδελφός σας, Rico, είχε σκοτώσει τον Visari, έναν δικτάτορα που καθοδηγούσε την αυτοκρατορία των Helghast για καιρό. Τώρα, ο αντίπαλός σας είναι ευάλωτος κι έχετε την ευκαιρία να τον αποτελειώσετε. Με μια μικρή λεπτομέρεια. Είστε πλέον αποκομμένοι στον πλανήτη, καθώς οι ενισχύσεις…αργούν να έρθουν.Στο Killzone 3, η παρουσίαση των γεγονότων είναι πιο πλούσια, καθώς παρουσιάζονται cutscenes, τόσο από την δική σας πλευρά, όσο και από αυτή των Helghast, οι οποίοι κάθε άλλο παρά…εξωγήινοι φαίνονται. Τα πρόσωπα των διοικητών τους φέρνουν κάτι από Ρώσους και Γερμανούς στρατωτικούς ντυμένους σε στολές ναζί, ενώ η προφορά των στρατιωτών είναι πέρα για πέρα Βρετανική. Γενικά το σκηνικό στον πλανήτη θυμίζει περισσότερο έναν εμφύλιο μεταξύ γήινων, παρά διαπλανητικό πόλεμο.

Gameplay
Το παιχνίδι διαθέτει τρία επίπεδα δυσκολίας κι ένα τέταρτο κρυφό που ξεκλειδώνει αφού πρώτα το τερματίσετε. Πέρα από τον κλασικό χειρισμό του DualShock 3, για πρώτη φορά υποστηρίζεται το Playstation Move, ενώ αν έχετε 3D τηλεόραση τότε μπορείτε με τα ειδικά γυαλιά να ζήσετε μία μοναδική 3D εμπειρία.

Στο ξεκίνημά σας καλείστε να εξοικειωθείτε με τον χειρισμό, ο οποίος είναι πανομοιότυπος με το Killzone 2. Μέσω ενός μικρού και εύκολα κατανοητού tutorial, ακόμα και οι αρχάριοι του είδους θα μάθετε πως να στοχεύετε ή να καλύπτεστε πίσω από αντικείμενα. Το σύστημα κάλυψης εξακολουθεί να είναι το ίδιο, δηλαδή πατώντας το L2 δεν υπάρχει πλήρης κάλυψη, απλά εφάπτεστε σε ένα ανάχωμα, έχετε οπτική επαφή αλλά ταυτόχρονα είστε ευάλωτος. Το pathfinding έχει επίσης την ίδια μορφή, καθώς με το πάνω βελάκι του D-Pad ενημερώνεστε για την απόσταση που απέχετε από το επόμενο σημείο/objective που πρέπει να μεταβείτε.


Το μεγαλύτερο μέρος των αποστολών στο Killzone 3 θα το περάσετε πυροβολώντας τους μισητούς Helghast, των οποίων το A.I. διατηρείται και φέτος σε πολύ καλό επίπεδο. Γνωρίζουν πάντοτε πώς να καλύπτονται και σπάνια μένουν εκτεθειμένοι, ενώ χρησιμοποιούν εξίσου καλά με εσάς τα όπλα τους. Μία χειροβομβίδα, 1-2 απανωτές σφαίρες από sniper ή μια οβίδα από τανκ, αρκούν για να σας στείλουν κατευθείαν στο έδαφος. Στις κοντινές αποστάσεις, μπορείτε τόσο εσείς, όσο και οι αντίπαλοί σας, να παίξετε με Melee, ενώ ορισμένοι απ’ τους εχθρούς σας, μπορούν να σας αποτελειώσουν (όπως κι εσείς) με ένα μόνο melee χτύπημα. Γενικά αυτού του είδους η επίθεση, θα σας φανεί πιο χρήσιμη από ποτέ, καθώς υπάρχουν ορισμένες αποστολές όπου μπορείτε να σκοτώσετε πισώπλατα φρουρούς χωρίς να γίνετε αντιληπτοί.

Όπλα
Το φετινό οπλοστάσιο σας επιτρέπει να έχετε πάνω σας ένα όπλο με αμέτρητες σφαίρες, ένα μεσαίας κατηγορίας όπλο (όπως αυτόματο ή sniper) κι ένα βαρέου τύπου αντιαρματικό ή κάποιο οπλοπολυβόλο. Για άλλη μια φορά, υπάρχουν δεκάδες όπλα για να επιλέξετε, αν και τα πιο συνηθισμένα τα οποία θα βρίσκετε διαρκώς μπροστά σας είναι το M82 Assault Rifle (το default όπλο), το StA52 που είναι το αντίστοιχο αυτόματο των Helghast, καθώς και τα StA14 και VC32 Snipers. Τα snipers είναι εξαιρετικά χρήσιμα για μεγάλες αποστάσεις. Για πιο κοντινές καλό είναι να χρησιμοποιείτε την διόπτρα των αυτόματων όπλων.

Από εκεί και πέρα, θα χειριστείτε φλογοβόλα που κάνουν εξαιρετική ζημιά εξ επαφής ή και διάφορα ακόμη…πολυεργαλεία των Helghast, που εκτοξεύουν είτε ηλεκτρισμό, είτε διασπούν τα ιόντα του σώματος, με αποτέλεσμα να «εξανεμίζουν» τους εχθρούς σας με ένα μόνο χτύπημα! Υπάρχει επίσης και η χρήση των Missile Launchers, τα οποία αποκολλάτε από την βάση του turret και τα παίρνετε μαζί σας, χρησιμοποιώντας τα έτσι ως οπλοπολυβόλα ώμου. Όλος αυτός ο εξοπλισμός θα είχε ακόμη μεγαλύτερο νόημα, αν μπορούσατε να μεταφέρετε ότι αποκτάτε στα επόμενα levels. Αντιθέτως, πάνω που θα έχετε χαρεί κάθε φορά την νέα σας ανακάλυψη, ξαφνικά θα βλέπετε ότι στην επόμενη αποστολή θα σας δίνεται ξανά το βαρετό M82 οπότε φτου κι απ’ την αρχή.


Για πρώτη φορά θα οδηγήσετε μέχρι και jetpacks, τα οποία δένουν γύρω από το σώμα σας και σας δίνουν πολλά σημαντικά πλεονεκτήματα. Καταρχήν με το jetpack, πατώντας το L2 πηδάτε και αιωρείστε για λίγα δευτερόλεπτα, ενώ με διαρκές πάτημα του Χ αποκτάτε ένα boost επιπλέον μέτρων. Έτσι, έχετε ως σκοπό να διανύσετε ορισμένες αποστάσεις που δεν μπορείτε να περάσετε με άλμα. Κατά δεύτερον, σας δίνεται η δυνατότητα να κινείστε πολύ γρήγορα και να ξεφεύγετε σε άλλο σημείο, αν είστε εγκλωβισμένος. Τρίτο και σημαντικότερο είναι το ότι έχετε άπειρα πυρομαχικά στη διάθεσή σας κι αυτό διότι το jetpack διαθέτει ενσωματωμένο οπλοπολυβόλο που απλά ζεσταίνεται αν το παρακάνετε. Βέβαια, το πρόβλημα είναι ότι σε ορισμένες αποστολές το pathfinding απαιτεί να περάσετε από συγκεκριμένα σημεία και δεν σας αφήνει να τα παρακάμψετε με εναλλακτικούς τρόπους. Είναι δηλαδή σαν να υπάρχει «αόρατος τοίχος» παντού, εκτός από εκεί που πρέπει να μεταβείτε.

Αποστολές
Αν παίξατε το Killzone 2, τότε είναι πολύ πιθανό από ένα σημείο και μετά να κουραστήκατε από τις επαναλήψεις που είχαν οι αποστολές του. Στο Killzone 3 έχουν προστεθεί πολλές εναλλακτικές αποστολές για να διατηρείται κάποιο στοιχειώδες ενδιαφέρον. Δεν θα αρκεστείτε μόνο σε εξόντωση απλών στρατιωτών ή τοποθετήσεις εκρηκτικών. Θα τα βάλετε με snipers, θα εκτοξεύσετε ρουκέτες από αεροπλάνο, θα οδηγήσετε τεθωρακισμένο χιονοέλκυθρο, θα τα βάλετε με μεγάλα mechs, θα έχετε και τo jetpack σε αρκετές αποστολές standby, οπότε με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο ο χρόνος σας θα περάσει αρκετά ευχάριστα.

Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι δεν θα βλέπετε μπροστά σας διαρκώς τους ίδιους Helghast. Το αντίθετο μάλιστα. Και για άλλη μια φορά θα φορούν αυτή την κακάσχημη, κόκκινη μάσκα. Η ποικιλία των εχθρών μπορεί να αυξήθηκε έως ένα βαθμό και να προστέθηκαν κάποια νέα οχήματα, όμως ως επί το πλείστον παραμένει σχετικά μικρή.


Άφθονη δράση
Οι στιγμές έντασης στο παιχνίδι είναι πολλές και πραγματικά με τόσο σφοδρές συγκρούσεις, θα νιώσετε μεγάλο μίσος απέναντι στους Helghast. Η δυσκολία διαρκώς ανεβαίνει όσο προχωράτε, τόσο από τον αριθμό των εχθρών, όσο γενικά απ’ το θέμα των ικανοτήτων τους. Κι όσο «κολλάτε» σε κάποιο σημείο, τόσο θα προσπαθείτε με μεγαλύτερο πείσμα να τα καταφέρετε. Σε περίπτωση που πεθάνετε μέσα στη μάχη, τότε θα μπορέσετε να γίνετε revive. Υπάρχουν όμως πολλές στιγμές, όπου ο διασώστης σας θα βρίσκεται ακριβώς από πάνω σας και δεν θα σας κάνει revive, συνεχίζοντας την μάχη με τους Helghast. Αρκεί μόνο ένα πάτημα πλήκτρου σε κλάσματα δευτερολέπτου, για να κάνετε revive κάποιον, άρα η Guerilla δεν είχε κάποια δικαιολογία για το συγκεκριμένο bug. Επομένως, εδώ το φιλικό A.I. πραγματικά αποτυγχάνει παταγωδώς. Σκεφτείτε ότι ακόμη κι αν σκοτώσετε έναν δικό σας μέσα στη μάχη (εκτός από διοικητή) δεν θα σας πει κανείς τίποτα κι όλοι θα συνεχίσουν να πολεμούν σαν να μην τρέχει μία!

Άλλη μία μάχη για την επιβίωση, στον αφιλόξενο πλανήτη των Helghast.


Η δράση είναι κατά κανόνα linear, απλά στις αποστολές όπου θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε περισσότερο την απόκρυψη, τα μαχαίρια και τον σιγαστήρα, έχετε πάντοτε το ελεύθερο να βγάλετε το αυτόματο και να γίνει το απόλυτο μακελειό. Πάντως, εναλλακτικές επιλογές δεν έχετε πολλές. Για παράδειγμα, σε κάποια άλλη αποστολή βρεθήκαμε να ελέγχουμε μεγάλα δίποδα ρομπότ, τα οποία καταστρέφονταν εύκολα με rocket launchers. Δεν μας δόθηκε όμως η δυνατότητα να κατεβούμε από αυτά και να συνεχίσουμε να πολεμάμε με τα πόδια.

Η διάρκεια ζωής του Killzone 3 περιορίζεται σε 6-7 ώρες καθαρού παιχνιδιού, με ότι αυτό συνεπάγεται. Για παιχνίδι κονσόλας με ένα τέτοιο κόστος, η απόκτησή του σημαίνει ότι ο τίτλος θα βγάλει τα χρήματά του από τα multiplayer modes. Τα λίγα boss fights και το campaign που θα παίξετε είναι συναρπαστικά, αλλά όχι χορταστικά, τουλάχιστον στο βαθμό που περιμέναμε.


Playstation Move
Ο συγκεκριμένος τρόπος χειρισμού δεν μπορούμε να πούμε ότι βολεύει ιδιαίτερα. Καταρχήν με το που θα συνδέσετε το Move θα πρέπει να κάνετε άμεσα και με μεγάλη προσοχή το απαραίτητο calibration, πλησιάζοντας το χειριστήριο σε απόσταση εκατοστών, αρχικά απ’ την κάμερα και μετά απ’ τις γωνίες της οθόνης που θα σας υποδειχθούν. Ακόμα όμως κι αν το calibration πετύχει στο 100%, πολλές από τις δυσκολίες του χειρισμού με το move δεν παραβλέπονται εύκολα.

Καταρχήν η κίνηση του χαρακτήρα επιτυγχάνεται με το navigation controller και η στόχευση με το move. Το πρόβλημα εδώ είναι ότι για να στρίψετε θα πρέπει να μετακινήσετε το move στις άκρες της οθόνης, κάτι που είναι φύση αδύνατο. Μπορείτε βέβαια να ορίσετε την κίνηση και με βάση την κάμερα. Το βασικότερο πρόβλημα χειρισμού όμως, είναι το πώς θα μπορέσετε να στρίψετε απότομα 180 μοίρες, όταν είστε περικυκλωμένοι από εχθρούς.

Το μεγάλο θετικό στο ps move είναι η αυτόματη στόχευση που μπορεί να βοηθήσει έναν άσχετος από FPS. Απλά κρατάτε το L2 και με αυτόματο zoom πατάτε το trigger και “κατεβάζετε” τον εχθρό σας με τη μία. Τέλος, αν θέλετε από τη λειτουργία του Move να επανέλθετε στο Sixaxis, δυστυχώς δεν θα το καταφέρετε…τόσο εύκολα. Είδαμε στην πράξη ότι η επιλογή μας δεν λειτούργησε κι ότι θα έπρεπε πρώτα να κλείσουμε τελείως την κάμερα. Αυτοί είναι τομείς που η Sony όφειλε να έχει προσέξει λίγο περισσότερο.


Co-Op
Το νέο αυτό mode ήταν μία αναγκαία προσθήκη στη σειρά και η Guerilla σωστά αποφάσισε να το εισαγάγει στη νέα έκδοση του Killzone. Πάρτε ένα φίλο σας και καθίστε δίπλα-δίπλα για να απολαύσετε μαζί μία ευχάριστη εμπειρία ενός FPS στην κονσόλα σας. Το split-screen χωρίζει την οθόνη κάθετα, χωρίς ωστόσο να αλλάζει την οπτική της κάμερας, κάτι που αντίστοιχα δεν σας δίνει την απόλυτη αίσθηση του χώρου.

Οι αποστολές είναι ακριβώς οι ίδιες με το απλό campaign, ενώ έχετε την ελευθερία να παίξετε όπως θέλετε, αρκεί να μην πεθάνει ο ένας απ’ τους δύο σας. Αν συμβεί κάτι τέτοιο τότε ο άλλος παίκτης έχει 20 δευτερόλεπτα στη διάθεσή του για να τον κάνει revive. Σε περίπτωση που αποτύχει, αναγκαστικά θα επιστρέψετε και οι δύο στο προηγούμενο checkpoint. Το Co-Op παίζεται μόνο τοπικά στην ίδια κονσόλα, αλλά δυστυχώς όχι online, κάτι που πιστεύουμε ότι η Guerilla αξίζει να εφαρμόσει μελλοντικά, ίσως με κάποιο patch.

Multiplayer
Τα online modes είναι ίσως το σημαντικότερο μέρος του παιχνιδιού/ Ανάλογα με το mode, μπορείτε να παίξετε μέχρι και 24 παίκτες ταυτόχρονα, χωριζόμενοι σε ISA ή Helghast. Στο Warzone (2-16 παίκτες) σας δίνονται διαφόρων ειδών αποστολές, οι οποίες αλλάζουν συνεχώς και θυμίζουν έντονα τα modes του Killzone 2. Με αυτό τον τρόπο, δημιουργείται έτσι ένα διαρκές ενδιαφέρον στις δύο ομάδες παικτών. Το Guerilla Warfare (2-24 παίκτες) είναι ένα κλασικό Team Deathmatch, όπου η ομάδα με τα περισσότερα kills κερδίζει. Το τρίτο mode που παρουσιάζεται για πρώτη φορά είναι το Operations (2-16 παίκτες) και σας ζητάει να εισβάλετε στην βάση της αντίπαλης ομάδας.


Στο multiplayer mode υπάρχουν οκτώ χάρτες, ενώ υποστηρίζονται πέντε διαφορετικές στρατιωτικές classes. Ο Marksman, ο Tactician, ο Infiltrator, ο Field Medic και ο Engineer. O Marksman σκοτώνει πολύ καλύτερα με snipers, με τον Tactician εντοπίζετε εχθρούς πιο εύκολα ή αφήνετε βόμβες εδάφους, ο Infiltrator μπορεί κι ενεργοποιεί το γρήγορο τρέξιμο για λίγα δεύτερα, ο Field Medic κάνει revive τους συναδέλφους του και τέλος ο Engineer κάνει τα…δικά του κόλπα. Ελέγχοντάς τον φτιάχνετε turrets, hackάρετε άλλα turrets κι επισκευάζετε τα δικά σας. Το πρόβλημα όμως είναι ότι για κάποιον…ανεξήγητο λόγο, όποιος ακουμπήσει τα turrets (ακόμα και εσείς ή κάποια φιλική μονάδα) αρχίζει και χάνει ενέργεια, ώσπου πεθαίνει. Αυτό προφανώς θα είναι άλλο ένα περίεργο glitch που στην παρούσα φάση χρειάζεται διόρθωση.

Πέρα από την επιλογή της class, σε κάθε respawn, ως ειδικό skill, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επιπλέον Armor, Health, Ammo ή κάποιο έξτρα όπλο, ανάλογα με το τι σας συμφέρει στο παιχνίδι σας. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι όσο παίζετε, τόσο αποκτάτε skill points τα οποία και ξοδεύετε στο να κάνετε είτε γενικά upgrades για τον χαρακτήρα σας, είτε upgrades που αφορούν την class του. Τέλος, αν όλα αυτά σας φαίνονται λίγο περίπλοκα, τότε με το Botzone mode, μπορείτε να παίξετε κόντρα σε μονάδες ελεγχόμενες απ’ την CPU και να δοκιμάσετε ότι θέλετε με την ησυχία σας.

Γραφικά
Χρησιμοποιώντας παρόμοια μηχανή γραφικών με αυτή του Killzone 2, η Guerilla παρουσιάζει για άλλη μια φορά ένα αξιοζήλευτο αποτέλεσμα, που ειδικά σε προβολή 3D είναι πραγματικά να το χαζεύεις με τις ώρες. Οι αποστολές σε ανοιχτούς χώρους ή στο χιόνι μπορεί να μην σας λένε κάτι, όσο εκείνες όπου υπάρχει η ιδιόμορφη βλάστηση του πλανήτη Helghan. Εκεί, θα νομίζετε προς στιγμήν ότι βλέπετε την ταινία Avatar στην τηλεόρασή σας.


Οι διάλογοι είναι άκρως προσεγμένοι, ώστε να αποτυπώνουν την ένταση στα πρόσωπα των πρωταγωνιστών, ενώ το anti-aliasing κυμαίνεται σε σχετικά καλό επίπεδο. Εκεί όπου προβληματιστήκαμε είναι στο σχεδιασμό του περιβάλλοντος. Ναι μεν υπήρχε μεγαλύτερη ποικιλία απ’ το Killzone 2, αλλά το να υπάρχουν για μία ακόμη φορά κυρίως αποχρώσεις γκρι-καφέ-μπλε-μαύρου και άσπρου και γενικά μικρή ποικιλία χρωμάτων, απλά για την δημιουργία κάποιας «ατμόσφαιρας», δεν ωφελεί σε κάτι. Αυτό που μας χαροποίησε είναι η πλήρης καταστροφή του περιβάλλοντος γύρω σας. Ότι υπάρχει σε ακτίνα βολής, από τζάμι ή κάδο, μέχρι και τσιμέντο σε μισοκατεστραμμένο κτίριο, μπορεί να καταρριφθεί.

Αξιοσημείωτη είναι η εμφάνιση περισσοτέρων οχημάτων, όπως επίσης και πιο έντονων οπτικών εφέ. Οι melee επιθέσεις είναι τελείως brutal, καθώς σε κάθε kill που θα κάνετε θα βλέπετε να φεύγουν λαρύγγια, να αιμορραγούν μάτια και πάει λέγοντας. Τα animations στις κινήσεις των χαρακτήρων έχουν αποτυπωθεί σωστά, αλλά σε ορισμένα σημεία θα δείτε τόσο φιλικές, όσο και εχθρικές μονάδες, να κάνουν σπασμωδικές κινήσεις υποδυόμενες ότι τρέχουνε. Συμβαίνει πολύ σπάνια, δεν παύει όμως να σημαίνει ότι θα το παρακάμψουμε έτσι απλά.

Ήχος
Εδώ η Sony έβαλε το χέρι στην τσέπη και προσέλαβε τον γνωστό ηθοποιό Malcolm McDowell στο ρόλο του διοικητή Jordan Stahl από την πλευρά των Helghast. Τον ρόλο του Admiral Orlock (επίσης από Helghast) που φέρνει κάτι από…Πούτιν στο προφίλ, ανέλαβε άλλος ένας έμπειρος ηθοποιός, ο Ray Winstone. Στον Sev όμως, τον οποίο και ελέγχετε, δεν προτιμήθηκε αυτή τη φορά ο Ελληνονορβηγός Δημήτρης Γόριτσας, αλλά ο σχεδόν άγνωστος Andrew Bowen. Σας χάλασε άραγε ο Δημητράκης, που σημειωτέον είχε και πλουσιότερο βιογραφικό;


Γενικά τα voice overs είναι άκρως προσεγμένα σε όλους τους χαρακτήρες, με εξαίρεση ίσως τους στρατιώτες των Helghast, όπου θα ακούτε αρκετά συχνά μία ξερή Βρετανική προφορά. Στα ηχητικά εφέ, την ώρα που οι σφαίρες πέφτουν βροχή θα μπορείτε κάθε φορά να ακούτε όχι μόνο τις εκπυρσοκροτήσεις, αλλά και τους κάλυκες να πέφτουν στο έδαφος.

Επιστροφή στη ζώνη πυρός
Το Killzone 3 είναι αυτή την περίοδο ένας τίτλος must για κάθε κάτοχο του Playstation 3. Μπορεί να διατηρεί το ίδιο gameplay με την προγενέστερη έκδοση, αλλά τώρα με την προσθήκη του 3D, το Co-op και τα νέα όπλα, μπορεί να σας δώσει πολύ περισσότερα πράγματα. Στον αντίποδα, η σύντομη διάρκειά του θα πρέπει σίγουρα να σας προβληματίσει.

Θετικά:
- Ασταμάτητη δράση
- Λεπτομερή γραφικά
- Νέος εξοπλισμός
- Πολλές εναλλακτικές δραστηριότητες στο Campaign
- H προσθήκη του Co-Op
- Βελτιωμένη παρουσίαση μέσω των cutscenes
- Ρεαλιστικοί διάλογοι
- Το νέο Operations mode
- Υποστήριξη 3D

Αρνητικά:
- Χωρίς ιδιαίτερες βελτιώσεις στο gameplay
- Μικρό σε διάρκεια campaign
- Δεν υπάρχει Online Co-op
- Την ώρα του revive, οι συνάδελφοί σας καμιά φορά «κοιμούνται όρθιοι»
- Το Playstation Move δεν βολεύει ιδιαίτερα στο χειρισμό

Βαθμολογία
Γραφικά: 9
Ήχος: 9.5
Gameplay: 8.5
Αντοχή: 7.5
Γενικά: 8.7

Το κορυφαίο FPS για το Playstation 3 είναι και πάλι εδώ.

Μάνος Γρυπάρης

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

No News

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 rafor (Level 18) 15/02/2011 08:32
Ειναι σκετη πορωση το παιχνιδι!Το αρνητικο για εμενα ειναι οτι ειναι exclusive του PS3.
#2 mariosa (Level 3) 15/02/2011 13:50
δείχνει πολύ καλό, έχω δει κάποια previews αλλά δυστυχώς παίζει μόνο ps3?
#3 Chris Redfield (Level 11) 15/02/2011 14:41
Καλή φάση.Μάνο η multiplayer beta ηταν το κατι αλλο και πιστεύω για αυτό θα το τιμήσω και φέτος.Το campaign αργά ή γρήγορα τελειώνει.Οσο για το 3D και που να πάρω και 3D τηλεόραση το Πάσχα εκεί να δεις τι έχει να γίνει!

ΥΓ. Ολες οι παιχνιδαρες στο ps3 ειναι.
#4 ghostrider46 (Level 1) 15/02/2011 15:17
6-7 ωρες μόνο campaign; ε οχι ρε παιδια! πανε να εξαλειψουν το single player mode...που ειναι το πιο ωραιο!
#5 8@no$ (Level 19) 15/02/2011 15:49
Κορυφαιο fps για μενα....
#6 fidelos (Level 2) 15/02/2011 16:38
paidia exw paixei to demo se 3D kai pragmatika einai ena vhma mprosta...axize i !!!!!!!
#7 draginfable (Level 23) 15/02/2011 18:26
Must Buy Τίτλος, και από τα αγαπημένα μου fps!
#8 apoelpower (Level 5) 16/02/2011 05:06
Μικρό σε διάρκεια campaign = ειναι ενα μειωνεκτημα σοβαρο για μενα αλλα το killzone2 το ευχαριστηθηκα ,να ρωτησω ειναι μεγαλυτερο σε διαρκεια απο το 2?
#9 Manos (Level 38) 16/02/2011 15:01
Είναι λίγο μικρότερο από το Killzone 2.
#10 ObsessedGeorge (Level 17) 02/03/2011 12:36
Το παιχνιδι απλα δεν περιγραφεται! Εγω το περιμενα ενα απο τα ιδια, αλλα εκανα μεγαλο λαθος! Ειναι τελειο, τα γραφικα σπανε κοκκαλα, και γενικα ειναι πολυ ευχαριστο. Το Co-Op για μενα ειναι ενα τεραστιο+. Πραγματικα απιστευτο σε 3D.
#11 rayden678 (Level 7) 03/03/2011 14:55
Ίσως το καλύτερο FPS μέχρι στιγμής!!!!
#12 rapperdelis (Level 14) 03/03/2011 18:46
πολύ καλό το game αλλά μικρό το τερμάτισα σε 5:11:24 χωρίς τα βίντεο και θανάτους!{στο μεσαίο επίπεδο}
#13 dreamangel25 (Level 3) 09/04/2011 12:32
ισως ενα απο τα καλυτερα παιχνιδια του 2011!απιστευτα γραφικα κ τελειο gameplay!!!!ΣΕ 3D απλα τα σπαει!!
#14 jimkog (Level 6) 09/04/2011 13:18
το θελω σαν τρελος!!!αλλα θα πρεπει να τελειωσω πρωτα το δυο...
#15 pinkerman (Level 2) 10/04/2011 16:18
Καλά δε το συζητώ,έπαιξα σε ένα φίλο μου και το παιχνίδι τα σπάει απλά!!!έφυγα να το πάρω ασαπ!!!
#16 knut (Level 9) 23/04/2011 01:33
Πάντως από το λίγο που έπαιξα δε με ενθουσίασε. Ακόμη και το 2 μου φάνηκε κάπως καλύτερο.. Κρίμα γιατί περίμενα πολύ περισσότερα.
#17 DrGamer13 (Level 1) 09/05/2011 23:17
απο εικονες και μονο δεν μου γεμιζει το ματι σαν παιχνιδι.μου φενεται καπωσ ψευτικο
#18 eliminator (Level 26) 16/05/2011 18:25
Πολύ ωραίο παιχνίδι και αρκετά καλό multiplayer, βέβαια αρκετή ψευτιά(παίχνιδι είναι άλλωστε) στα kill γιατί ο έχθρος θέλει μια γεμιστήρα για να χάσει...Το τερμάτισα στο elite ήταν αρκετά δύσκολο αλλά όχι κάτι τρελό..
#19 billstamaniac (Level 9) 11/09/2011 16:54
ουτε κρυο ουτε ζεστη σε σχεση με τα προηγουμενα οχι οτι ειναι κακο αλλα περιμενα περισσοτερα
#20 Vasilis (Level 25) 12/06/2013 15:47
Το τερμάτισα και έχω να πω ότι μου άρεσε σαν παιχνίδι άλλα υπήρχαν ορισμένα σημεία που με χάλασαν λίγο.
"Βελτιωμένη παρουσίαση μέσω των cutscenes" θα συμφωνήσω ότι ναι τα cutscens ήταν επικά, άλλα και θα διαφωνήσω διότι παρατήρησαν ορισμένα προβλήματα που είχαν τα cutscenes ήταν κάποιες προχειρότητες σε συγκεκριμένα σημεία. Στο "Την ώρα του revive, οι συνάδελφοί σας καμιά φορά «κοιμούνται όρθιοι»" συμφωνώ και επαυξάνω πραγματικά που έσπασαν τα νευρά, στο να σου κλέβουν τα kill μια χαρά μπορούν στο να σε σώσουν εκεί είναι αλλουνού πάπα ευαγγέλιο :P Εγώ θα σας το πρότεινα να το παίξετε αξίζει πάρα πολύ. :-)
#21 Sotiris (Level 29) 14/03/2014 12:30
Μόνο η μικρή διάρκεια μου τα χάλασε.
Score 8.7
User Score ( 33 votes ) 8.73
User Reviews 0
Genre: First-Person Shooter
Developer: Hermen Hulst
Publisher: Sony
Διάθεση: Sony Hellas (210-6782000)
Players:
Requirements:
Official Website: Κλικ εδώ
Demo:
Full Game:
Release Date: 23/2/2011
Χρήστες που το θέλουν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν.(VIEW ALL )
thumb
Χρήστες που το είχαν.(VIEW ALL )
thumb
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS
Notification