Reviews The Fight: Lights Out
PS3  
Comments (3)

The Fight: Lights Out

«Μπουνιές, κλωτσιές, να το ξέρεις θα σου ρίξω πολλές!»

https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/thumbnail/320x180s/24/8d/40/68daff5a8beda60be73d8cc4bc5d92a4_Generic.jpg
  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

«Μπουνιές, κλωτσιές, να το ξέρεις θα σου ρίξω πολλές!»


Ελάτε τώρα, πείτε την αλήθεια., Όταν ανακοινώθηκε το Playstation Move, όλοι λίγο πολύ περιμένατε κι ένα fighting game στο στυλ του boxing απ’ το Wii Sports. Ένα παιχνίδι στο οποίο θα μπορείτε να βγάλετε απωθημένα σας βρε αδερφέ και να πλακώσετε στο ξύλο όλα τα ντούκια που υπό άλλες συνθήκες θα σας δίνανε τα δόντια στο χέρι. Ε το The Fight της Sony κάτι τέτοιο θέλει να πετύχει…στο περίπου τέλος πάντων.Δημιουργία μαχητή
Πριν ξεκινήσετε να παίζετε, ακολουθείτε την κλασική διαδικασία δημιουργίας χαρακτήρα. Εδώ καλείστε να ορίζετε ηλικία, ύψος, βάρος κι εμφάνιση, ενώ στη συνέχεια συμπληρώνετε τα χαρακτηριστικά του από το μηδέν όπως θέλετε. Τα attributes είναι τα Strength, Speed, Stamina, Chin, Heart και Technique. Το Strength έχει να κάνει με την δύναμη των χτυπημάτων κι εκεί θα πρέπει να δώσετε βάση. Το Speed αφορά την ταχύτητα των χτυπημάτων, το Stamina την αντοχή σας, το Chin πόσο ανθεκτικό σαγόνι έχετε, το Heart σας σώζει από τις επικίνδυνες καταστάσεις, ενώ το Technique αφορά την τεχνική των χτυπημάτων σας.

Μετά από την δημιουργία χαρακτήρα, θα πρέπει να περάσετε ένα εκπαιδευτικό tutorial, στο οποίο ο ηθοποιός Danny Trejo, που δίνει την αίσθηση του βετεράνου μποξέρ που έχει φάει τα ρινγκ με το κουταλάκι, θα σας μάθει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε. Ο τύπος βέβαια δείχνει και καλά ότι προπονεί…ανερχόμενο παγκόσμιο πρωταθλητή, αλλά τουλάχιστον όσα δείχνει μπορείτε να τα καταλάβετε καλύτερα.Gameplay
Αν δεν έχετε δύο PS Move controllers τότε πολύ απλά θα δυσκολευτείτε. Τα δύο PS Move υποτίθεται ότι αντιπροσωπεύουν τα χέρια σας. Αν έχετε μόνο ένα, θα πρέπει στο καλό σας χέρι να κρατάτε το PS move και στο άλλο το Nunchuk, το οποίο ουσιαστικά θα είναι κάτι σαν «κουλό» χέρι, δηλαδή η κάμερα θα προσπαθεί να εντοπίσει ότι κινήσατε το χειριστήριο και τίποτε άλλο.

Μέσα στο tutorial, όσο καλό calibration κι αν κάνετε, υπάρχουν ασκήσεις τις οποίες νομίζετε ότι κάνατε σωστά αλλά στην πράξη «δεν πιάνουν». Το αποτέλεσμα είναι να κολλήσετε και να μην μπορείτε να παρακάμψετε το συγκεκριμένο βήμα, πράγμα πολύ εκνευριστικό.Την ώρα που παλεύετε δεν πρέπει να κινείτε καθόλου τα πόδια σας, αλλά μπορείτε να καθορίσετε τις κινήσεις του σώματός σας, κρατώντας ένα κουμπί απ’ το ps move και στρίβοντας αριστερά ή δεξιά στο σημείο που θέλετε. Τα χέρια σας υψωμένα και το κεφάλι σας που κινείται στο πλάι, μπορούν να μπλοκάρουν επιθέσεις, ενώ οι γροθιές σας πρέπει να είναι στο σωστό σημείο, πράγμα λίγο δύσκολο λόγω της ελαφρώς προβληματικής ανταπόκρισης χειρισμού στα όσα κάνετε. Τουλάχιστον, συνταντάμε κροσέ, άπερκατ, αγκωνιές και γενικά αρκετές τεχνικές που υπάρχουν και στο κανονικό μποξ.

Καλύτερα «ψηθείτε» για κανονικό boxing…Όσο κερδίζετε αγώνες, τόσο θα αποκτάτε χρήματα και θα ξεκλειδώνετε νέες ειδικές κινήσεις. Οι ειδικές αυτές κινήσεις επιτυγχάνονται αν πατήσετε το trigger του PS Move και το κινήσετε προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις. Το θέμα είναι ότι στις ειδικές αυτές κινήσεις υπάρχει ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα ανταπόκρισης. Κοινώς, το The Fight δεν προσφέρει καμία ευχαρίστηση από ένα σημείο κι έπειτα, καθώς θα πρέπει να επαναλάβετε τα ίδια ξανά και ξανά, με μόνη διαφοροποίηση το ότι ενδιάμεσα θα προπονείστε στο γυμναστήριο για να αυξήσετε τα στατιστικά σας. Το μόνο που αλλάζει κάθε φορά και σπάει την μονοτονία, είναι η…φάτσα αυτού που δέρνετε. Σενάριο και τα συναφή ξεχάστε τα. Οι μάχες μπορεί να είναι δεκάδες αλλά έτσι όπως είναι το παιχνίδι, μπορούσαν να στηθούν ακόμα και εκατοντάδες. Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει κάτι που μπορεί πραγματικά να σας κρατήσει.Παίζοντας online, μπορείτε να αναμετρηθείτε με άλλους παίκτες, χωρίς καθόλου lag. Αυτό παρουσιάζει σαφώς μεγαλύτερο ενδιαφέρον, ενώ προσφέρεται και για στοιχηματισμό αγώνων μεταξύ παικτών. Απλά, θα πρέπει να κάνετε αργές και σταθερές κινήσεις, γιατί αν η κάμερα και το ps move χάσουν την ανταπόκριση χειρισμού, τότε δεν θα μπορείτε να πατήσετε παύση και να κάνετε calibration την ώρα του αγώνα.

Γραφικά
Εκ πρώτης όψεως οι μποξέρ που παλεύουν στο παιχνίδι μοιάζουν καλοσχεδιασμένοι, αλλά με μια πιο προσεκτική ματιά θα δείτε πως υπάρχουν κάποια σοβαρά θέματα στα animations. Οι κινήσεις τους είναι πολύ μηχανικές, σε σημείο που να νομίζετε ότι οι τύποι που χτυπιούνται μεταξύ τους μόλις έχουν βγει απ’ το ΠΙΚΠΑ. Τα περιβάλλον έχει μονίμως έναν σκοτεινό σχεδιασμό, καθώς οι μάχες υποτίθεται ότι είναι ξεκαθάρισμα λογαριασμών σε απόκρυφα μέρη. Άρα κι από αυτή την άποψη έχετε έναν ακόμη λόγο να νιώσετε το αίσθημα της επανάληψης στο αίμα σας.

Ήχος
Τα χτυπήματα από τις γροθιές θα ηχούν σαν τούβλα, καθώς η ColdWood αποτυγχάνει πλήρως στο να αποτυπώσει σωστά τους ήχους μιας μάχης. Οι μποξέρ δεν αντιδρούν σχεδόν καθόλου, δεχόμενοι τα χτυπήματα λες και είναι σάκοι προπόνησης, ενώ συν τις άλλοις δεν υπάρχουν κάποια ατμοσφαιρικά κομμάτια που θα δώσουν έστω μια στοιχειώδη ποικιλία στο όλο σκηνικό.Επίλογος
Το The Fight: Lights Out είναι ένα πείραμα της Sony για το Playstation Move, απλά για να περνάει η ώρα. Υπό άλλες συνθήκες, αν δεν επικεντρωνότανε σε «ξερές» μάχες ένας εναντίον ενός, αλλά προχώραγε ένα βήμα παραπέρα ίσως σε επίπεδο Grand Theft Auto, θα είχε πολύ μεγαλύτερο αντίκτυπο. Μήπως όμως είναι νωρίς για κάτι τέτοιο; Επί της ουσίας, ο τίτλος μοιάζει «μισός» από κάθε άποψη και τόσο ο τεχνικός τομέας του όσο η έλλειψη των modes που θα δώσουν ενδιαφέρον, πρέπει σε κάθε περίπτωση να σας προβληματίσουν.

Θετικά:
- Θα βγάλετε τα απωθημένα σας
- Τα cinematic videos

Αρνητικά:
- Προβληματικός χειρισμός
- Τα animations θυμίζουν πλαστικές κούκλες
- Ελλειπής ήχος, οι μποξέρ δέχονται τα χτυπήματα σαν ζώα
- Δεν υπάρχει καμία αίσθηση ολοκλήρωσης στόχων

Βαθμολογία
Γραφικά: 7
Ήχος: 4
Gameplay: 5
Αντοχή: 5
Γενικά: 5

Για πολλές μπουνιές!

Μάνος Γρυπάρης

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

No News

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 hercules (Level 2) 11/02/2011 17:03
Δεν φαινεται να αξιζει...ουτε για 15 ευρω...
#2 sofkiss (Level 5) 11/02/2011 17:03
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ...
#3 dinoulis (Level 3) 11/02/2011 17:03
Κρίμα και φαίνοταν ωραίο στην αρχη αλλά τελικα ηταν μια αποτυχια
Score 5
User Score ( 8 votes ) 4.5
User Reviews 0
Genre: Fighting
Developer: ColdWood Interactive
Publisher: Sony
Διάθεση: Sony Hellas (210-6782000)
Players:
Requirements:
Official Website: Κλικ εδώ
Demo: Download
Full Game: Download
Release Date: 5/11/2010
Χρήστες που το θέλουν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν.(VIEW ALL )
thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα (VIEW ALL )
thumb
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS
Notification