Reviews Buzz! Quiz World
PS3  
Comments (14)

Buzz! Quiz World Hot

  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

Buzz!: Quiz World
Πάτα το buzz και απάντα πρώτος
Τα games των ερωτήσεων ανήκουν στην κατηγορία των “παιχνιδιών της παρέας” ακριβώς γιατί όσο μεγαλύτερη είναι η παρέα, τόσο περισσότερη διασκέδαση μπορούν να προσφέρουν. Στο Xbox 360 υπάρχει το “Scene It?”, ένα καλό παράδειγμα σειράς παιχνιδιών με ερωτήσεις βασισμένες στο Σινεμά. Ωστόσο, ο μικρός αριθμός ερωτήσεων καταγράφεται στα αρνητικά του. Το Buzz! Quiz TV ήταν η απάντηση της Sony και η σειρά συνεχίζεται πλέον με το Buzz! Quiz World, το οποίο περιλαμβάνει 5.000 νέες ερωτήσεις. Η μεγαλύτερη βάση ερωτήσεων, οι πολλαπλές κατηγορίες και η ελληνική έκδοσή του, είναι δύο μεγάλα ατού που το διαφοροποιούν επιτυχώς από το Scene It.Gameplay
To Buzz πήρε το όνομά του από τα “buzzers”. Πρόκειται για χειριστήρια που συνδέονται με το Playstation 3 και αντικαθιστούν το κλασικό χειριστήριο Sixaxis. Κάθε buzzer διαθέτει ένα μεγάλο κόκκινο κουμπί, το οποίο και πατάτε αν γνωρίζετε την απάντηση στην ερώτηση, καθώς και τέσσερα μικρότερα κουμπιά διαφόρων χρωμάτων, τα οποία αντιστοιχούν σε τέσσερις πιθανές απαντήσεις που σας δίνονται κάθε φορά.

Η ατμόσφαιρα του παιχνιδιού σας δίνει την αίσθηση ότι συμμετέχετε σε ένα τηλεπαιχνίδι, καθώς ένας παρουσιαστής που θυμίζει περισσότερο…ανθρωπόμορφο Kermit από το Muppet Show, κάνει την εμφάνισή του, αραδιάζει ορισμένες κλασικές ατάκες -που έχουμε φάει στη μάπα χρόνια τώρα στα τηλεπαιχνίδια- και σας δίνει το έναυσμα για να ξεκινήσετε να απαντάτε στις ερωτήσεις.

Για αρχή, όποιος παίζει πρώτη φορά καλείται να δημιουργήσει ένα προφίλ, επιλέγοντας όνομα και εμφάνιση χαρακτήρα. Οι διαθέσιμες εμφανίσεις χαρακτήρων θυμίζουν έντονα ήρωες από video games κι αυτό θα διαπιστώσετε στη συνέχεια ότι γίνεται για να διατηρείται ένα διασκεδαστικό κλίμα την ώρα που παίζετε.Οι περισσότερες ερωτήσεις είναι απλές και κατανοητές στη διατύπωση. Υπάρχουν κατηγορίες όπως: Παιχνίδια , Μηχανοκίνητος Αθλητισμός , Πληροφορική , Επικαιρότητα, Τηλεόραση, Υγεία, Ιστορία, Γεωγραφία, Τέχνες κ.α. Το καλό είναι ότι στην ελληνική έκδοση του Buzz!: Quiz World, πολλές από τις ξένες ερωτήσεις έχουν αντικατασταθεί από καθαρά ελληνικές (όπως π.χ. “Ποια είναι η παρουσιάστρια της μεσημεριανής εκπομπής Super Star;”) Υπάρχουν επίσης μουσικές ερωτήσεις, όπου παίζει ένα κομμάτι και πρέπει να βρείτε απάντηση σε κάτι που σχετίζεται με αυτό ή ερωτήσεις-παγίδα, όπως το “πόσα πιόνια υπάρχουν σε μία παρτίδα σκακιού;” (στην προκειμένη περίπτωση εννοούνται τα 16 πιόνια της πρώτης γραμμής και όχι τα 32 κομμάτια της σκακιέρας).

Γενικά το Buzz παρουσιάζει τόση ποικιλομορφία, όσο χρειάζεται για να σας κρατάει σε εγρήγορση. Δεν αρκεί μόνο να έχετε εγκυκλοπαιδικές γνώσεις, αλλά μπορείτε παράλληλα να απαντάτε γρήγορα σε απλές ερωτήσεις και να κερδίζετε! Επίσης, δεν υπάρχει το Handicap που είχαμε δει στο Scene It, δηλαδή το να δίνονται περισσότεροι πόντοι σε κάποιον που χάνει για να μην «στεναχωριέται». Εδώ όσοι είναι ικανοί κερδίζουν, με μόνο κίνητρο για τους τελευταίους, το να μπορούν να διαλέγουν τις περισσότερες φορές κατηγορία ερωτήσεων.Κατά την διάρκεια του τηλεπαιχνιδιού, θα κληθείτε να απαντήσετε σε διάφορα είδη παιχνιδιών, βασισμένα σε ερωτήσεις, τα οποία και αναλύουμε παρακάτω. Πολλά από αυτά είναι ήδη γνωστά από το Buzz!: Quiz TV:
- Συγκέντρωση βαθμών: Στόχος σας εδώ είναι να απαντήσετε στις ερωτήσεις που σας δίνονται, μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα.
- Γρήγορη απάντηση: Εδώ προσπαθείτε να απαντήσετε μέσα σε ένα χρονικό όριο, με την εξής διαφορά. Όσο πιο γρήγορα απαντήσετε, τόσο περισσότερους βαθμούς παίρνετε.
- Τούρτα: Όποιος απαντήσει πιο γρήγορα και σωστά, κερδίζει και στέλνει μία τούρτα σε άλλο παίκτη. Η διαφορά είναι όμως ότι θα πρέπει να πατήσει το κουμπί για να εκτοξεύσει τούρτα την κατάλληλη στιγμή (μπορεί δηλαδή ακόμα και να πετύχει τον εαυτό του).
- Γρήγορος: Όποιος απαντάει πιο γρήγορα και σωστά κερδίζει τον γύρο.
- Η βόμβα: Κάθε παίκτης έχει μία βόμβα στα χέρια του και πρέπει να την ξεφορτωθεί απαντώντας σωστά. Η βόμβα αφαιρεί 300 πόντους στα χέρια εκείνου που θα σκάσει.
- Θερμόμετρο: Οι συμμετέχοντες έχουν από ένα θερμόμετρο και για κάθε σωστή απάντηση ανεβάζουν την θερμοκρασία τους. Στο τέλος, όποιος ανατινάξει το θερμόμετρό του κερδίζει και οι υπόλοιποι μοιράζονται βαθμούς, ανάλογα με την θερμοκρασία που έπιασαν.
- Bet βαθμών: Οι συμμετέχοντες βλέπουν μόνο την αρχή της ερώτησης και στοιχηματίζουν τους βαθμούς που θέλουν. Αν απαντήσουν σωστά τότε κερδίζουν τους βαθμούς που στοιχημάτισαν. Αν απαντήσουν λάθος τότε τους χάνουν.
- Τελική αντίστροφη μέτρηση: Ανάλογα με τους πόντους τους, οι παίκτες αποκτούν διαφορετικά σημεία στο βάθρο. Όσοι έχουν συγκεντρώσει περισσότερους πόντους είναι σε ευνοϊκότερη θέση. Όποιος παίκτης απαντήσει σωστά στέλνει τους άλλους σε μειονεκτική θέση και αντίστοιχα βαδίζει ολοταχώς προς την νίκη. Οι ηττημένοι καταλήγουν είτε να βλέπουν το βάθρο τους να ενώνεται με μία καταπακτή στο έδαφος, είτε να καταλήγουν πολύ ψηλά και στο τέλος το βάθρο να τους εκτοξεύει κάτω.

Παίζοντας Online
Με το Buzz!: Quiz World μπορείτε να παίξετε ακόμα και online με άλλους παίκτες. Εδώ η κατάσταση ξεφεύγει και πραγματικά θα γελάσετε με την ψυχή σας, καθώς θα κοντράρεστε με άλλους συμμετέχοντες online. Το κόλπο είναι ότι έχετε το ελεύθερο να συνδέσετε ακόμα και τέσσερις παίκτες από την ίδια κονσόλα, αντιμετωπίζοντας μεμονωμένους αντιπάλους. Αυτό σας δίνει πλεονέκτημα, καθώς αν ξέρετε την απάντηση τότε απαντάει σωστά όλη η παρέα σας. Για να μην σκεφτούμε το σατανικό ενδεχόμενο οι δύο να κρατούν τα buzzers και οι άλλοι δύο να ψάχνουν στο Wikipedia! Το καλό επίσης είναι ότι αν έχετε την ελληνική έκδοση θα συνδέεστε όπως είναι λογικό μόνο με Έλληνες, των οποίων θα μπορείτ ενα δείτε όνομα και username. Αυτή είναι και μια καλή ευκαιρία για να κάνετε online φίλους!Μέσα σε πέντε γύρους, θα κληθείτε ανάμεσα στους συμμετέχοντες να βγείτε πρώτος σε βαθμούς. Ασφαλώς θα τύχουν περιπτώσεις όπου θα αντιμετωπίσετε άτομα τα οποία ενδέχεται να έχουν «λιώσει» με το παιχνίδι, άρα να μπορούν να απαντήσουν καλύτερα από εσάς. Αντίστοιχα, έχουν σημασία και οι κατηγορίες των ερωτήσεων, καθώς αν για παράδειγμα είστε άσχετοι από Τέχνες και κάποιος από τους τελευταίους παίκτες στην κατάταξη επιλέξει την κατηγορία αυτή, τότε όλα ενδέχεται να συμβούν κι από πρώτοι να καταλήξετε τελευταίοι.

Η διαδικασία των πέντε γύρων διαρκεί κάτι λιγότερο από μισή ώρα και δεν περιλαμβάνει καθόλου lag. Το μόνο σημείο όπου το lag περιορίζεται είναι ανάμεσα στην αρχή και το τέλος των γύρων. Μετά από κάθε παιχνίδι, μπορείτε να ζητήσετε ρεβάνς από όσους παίξατε ή να ψάξετε για άλλους αντιπάλους.

 

Το επικό παιχνίδι ερωτήσεων που σας βάζει στο κλίμα ενός τηλεπαιχνιδιού!Συνδέοντας το PS3 σας Online, έχετε και το πλεονέκτημα ότι μπορείτε να κατεβάσετε έτοιμα Quiz από άλλους παίκτες ή να δημιουργήσετε τα δικά σας και να τα μοιραστείτε με τους φίλους σας.

Διασκέδαση
Ο σημαντικότερος λόγος για να προτιμήσετε το Buzz είναι η διασκέδαση που μπορεί να σας προσφέρει. Ακόμα κι αν παίζετε μόνος, υπάρχει το online mode, κάθε γύρος διαρκεί 5-6 λεπτά, η βάση ερωτήσεων είναι αρκετά μεγάλη και γενικά ο τίτλος απευθύνεται ακόμα και σε άσχετους παίκτες που δεν έχουν καμία απολύτως επαφή με τα games. Θα διασκεδάσετε μαζί του ακριβώς όπως θα διασκεδάζετε αν παίζατε ένα επιτραπέζιο με την παρέα σας. Το μόνο σημείο που ίσως κουράζει είναι οι ενδιάμεσες σκηνές, όπου ο παρουσιαστής και οι παίκτες χοροπηδούν μετά από κάθε απάντηση. Αν αυτό μπορούσατε να το παρακάμψετε με κάποιο τρόπο, τότε θα ήσασταν δύο φορές ευτυχισμένοι.Γραφικά-Ήχος
Σε σύγκριση με το Buzz! Quiz TV, οι διαφορές στην ποιότητα των γραφικών είναι ελάχιστες. Τόσο ο παρουσιαστής, όσο και οι διαθέσιμοι χαρακτήρες τους οποίους επιλέγετε, δεν δείχνουν να έχουν αλλάξει ιδιαίτερα. Έχουν προστεθεί μόνο ορισμένα εφέ στο stage του τηλεπαιχνιδιού, ενώ το κοινό παραμένει πρόχειρα σχεδιασμένο, με τους θεατές να μοιάζουν για άλλη μια φορά με κλώνους. Συναντήσαμε επίσης κι ορισμένες μικρές βελτιώσεις στα animations των χαρακτήρων, οι οποίοι είναι πιο αστείοι από ποτέ.

Βλέποντας την αγγλική και την ελληνική έκδοση, διασκεδάσαμε εξίσου με τις ατάκες των εκάστοτε παρουσιαστών. Έχει γίνει πολύ καλή δουλειά στην ελληνική μετάφραση και αν παίζετε με παρέα, τότε ειδικά τις πρώτες φορές θα ξεκαρδιστείτε στα γέλια όποτε ο παρουσιαστής σας την λέει για τις επιλογές σας. Εκεί όπου μας τα χαλάει το σπικάζ είναι στα επιφωνήματα των ονομάτων, τα οποία ακούγονται μηχανικά σε σχέση με τις υπόλοιπες προτάσεις.Επίλογος
Η Sony συνεχίζει την παράδοση που έχει δημιουργήσει, με άλλο ένα αξιόλογο παιχνίδι ερωτήσεων. Απευθύνεται σε gamers κάθε είδους και με τα νέα είδη παιχνιδιού που εμπεριέχει, υπόσχεται να κρατήσει το ενδιαφέρον σας αμείωτο, πολύ περισσότερο απ’ όσο αν θα παίζατε ένα κοινό επιτραπέζιο (άλλωστε στη σημερινή εποχή ποιος έχει όρεξη να το στήσει;). Το Buzz βάζει το παιχνίδι. Εσείς βάζετε την παρέα;

Θετικά:
- Διασκεδαστική παρουσίαση
- Απίστευτα εθιστικό όταν παίζεται online
- Καλύπτει όλες τις κατηγορίες ερωτήσεων

Αρνητικά:
- Η κουραστική καθυστέρηση μετά από κάθε ερώτηση
- Μικροπροβλήματα στην δημιουργία δικών σας quiz (στην ελληνική έκδοση)

Βαθμολογία
Γραφικά: 7.5
Ήχος: 8
Gameplay: 8
Αντοχή: 8
Γενικά: 8

Επιμορφώνει, προσφέρει γέλιο και ταυτόχρονα ψυχαγωγεί. Όλα σε ένα πακέτο.

Μάνος Γρυπάρης

 

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

No News

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 μάκης (Level 5) 06/10/2010 00:34
pote 8a bgi kai i epilogi na mporoume na dimiourgisoume kai emis erwtisis;;; eleos...les kai zoume stn ugada
#2 μάκης (Level 5) 06/10/2010 04:15
πότε θα έρθει και στην ελλάδα η επιλογή για δημιουγία ερωτήσεων!; ήμαρτον
#3 Dimitris Maragkakis (Level 3) 11/02/2011 17:03
το πρωτο ήταν φανταστικό!ατελ είωτες ώρες με την παρέα στο σπίτι...για να δούμε το 2ο!!!
#4 electrojim (Level 2) 11/02/2011 17:03
Καλά το παιχνίδι απλά υπέροχο τίποτε άλλο. Πολύ πιο ωραίο από το πρώτο.
#5 savanos (Level 4) 11/02/2011 17:03
tou evala 5 mono kai mono giati opios to parei aytomata prepei na kserei pws xanei to miso paixnidi.....de n yparxoun ellinika Expansion kai fysika oute h dynatothta na dimiourghseis ths dikies sou erwthseis kai na ths mirasteis sto net opws sthn aggliki glwssa!
#6 vadimakos (Level 4) 11/02/2011 17:03
para polu kalo paixnidi..einai poly diaskedastiko.. kai mporei kaneis na mazepsi olokliri parea spiti tou kai na paizoun oloi mazi gia wres...den to variesai eykola...to proteinw!!!!
#7 jimkog (Level 6) 11/02/2011 17:03
αυτην την εκδοση και αυτην με την μουσικη μαζι με buzzers θα τα παρω :P
#8 jimkog (Level 6) 11/02/2011 17:03
αυτην την εκδοση και αυτην με την μουσικη μαζι με buzzers θα τα παρω :P
#9 eleniser (Level 5) 11/02/2011 17:03
φαίνεται καταπληκτικό, θα το αγοράσουμε οπωσδήποτε.
#10 nhatzi (Level 1) 11/02/2011 17:03
καλησπερα σας, το παιχνιδι ειναι υπεροχο αλλα εχω ενα μεγαλο προβλημα και θα ηθελα οποιος γνωριζει να με βοηθησει. Το πρωτο επαιξα απο φιλο και μου αρεσε πολυ και έτσι αγορασα (καινουργιο) το Buzz quiz world region free online απο USA. Το εβαλα εχθες και παρατηρησα οτι δεν με ρωτησε στην αρχη τη γλωσσα θα διαλεξω και ετσι το παιχνιδι αρχισε στα Αγγλικα. Συνεπως ολο το παιχνιδι καθως και η ερωτησεις ειναι στα Αγγλικα. Εχετε καμια ιδεα πως μπορω να κανω reset το παινχιδι (αν γινετε;-) ή πως αλλιως μπορω να παιξει Ελληνικα; Οποιαφηποτε αλλη βοηθεια θα ειναι σημαντικη. Ευχαριστω Νίκος
#11 eleniz (Level 1) 11/02/2011 17:03
Με αυτο το παιχνιδι κολλας! Ειναι το καλυετρο στην κατηγορία του κατα τη γνωμη μου!!
#12 savvinach (Level 6) 22/04/2012 17:42
Το πιο παρείστικο και διασκεδαστικό παιχνίδι για εμένα!Εχω γλιτώσει χρήματα απο πολλές εξόδους χάρη σε αυτό, αφού μαζευόμαστε σπίτι και παίζουμε με τις ώρες..ας είναι καλά! :D
#13 Thomas7 (Level 1) 22/04/2012 23:56
Ωραίο παιχνίδι και ελληνικό, ιδανικό για παρέες. Κρίμα που δεν έχει ελληνικά expansion. Πάντως έχει αρκετές ερωτήσεις!
#14 Manos (Level 38) 18/07/2013 03:54
Quoting nhatzi:
καλησπερα σας, το παιχνιδι ειναι υπεροχο αλλα εχω ενα μεγαλο προβλημα και θα ηθελα οποιος γνωριζει να με βοηθησει. Το πρωτο επαιξα απο φιλο και μου αρεσε πολυ και έτσι αγορασα (καινουργιο) το Buzz quiz world region free online απο USA. Το εβαλα εχθες και παρατηρησα οτι δεν με ρωτησε στην αρχη τη γλωσσα θα διαλεξω και ετσι το παιχνιδι αρχισε στα Αγγλικα. Συνεπως ολο το παιχνιδι καθως και η ερωτησεις ειναι στα Αγγλικα. Εχετε καμια ιδεα πως μπορω να κανω reset το παινχιδι (αν γινετε;-) ή πως αλλιως μπορω να παιξει Ελληνικα; Οποιαφηποτε αλλη βοηθεια θα ειναι σημαντικη. Ευχαριστω Νίκος

Αν δεν έχεις την ελληνική έκδοση δεν μπορείς να παίξεις στα ελληνικά.
Score 8
User Score ( 21 votes ) 8.22
User Reviews 0
Genre: Τηλεπαιχνίδι
Developer: Relentless Software
Publisher: Sony
Διάθεση: Sony Hellas (210-6782000)
Players:
Requirements:
Official Website: Κλικ εδώ
Demo:
Full Game:
Release Date: 30/10/2009
Χρήστες που το θέλουν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν.(VIEW ALL )
thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα (VIEW ALL )
thumb
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS
Notification