Reviews Age of Empires III: The Asian Dynasties
PC   
Comments (4)

Age of Empires III: The Asian Dynasties Hot

  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

Age of Empires III: The Asian Dynasties
Η δυναστεία επιστρέφει ακόμα καλύτερη!

Site: www.ageofempires.comΕισαγωγή
Η σειρά Age of empires είναι γνωστή σε όλους μας. Δεν υπάρχει παίχτης που να σέβεται τον εαυτό του και να μην έχει παίξει έστω και έναν τίτλο από την σειρά αυτή. Η MS το έχει βάλει για τα καλά σκοπό να φτιάξει ένα παιχνίδι το οποίο να περιέχει όλους μα όλους τους πολιτισμούς που σημάδεψαν την ιστορία. Το καλό για εμάς είναι ότι κάθε νέο expansion που κυκλοφορεί δεν είναι απλά «άλλο ένα expansion», αλλά ένας τίτλος με δική του προσωπικότητα, δικό του προφίλ, το οποίο είναι τόσο καλοδουλεμένο που θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελεί ένα αυτόνομο παιχνίδι και όχι την συνέχεια ενός άλλου.Σενάριο
Η υπόθεση του νέου expansion είναι απλή. Οδηγήστε έναν από τους τρεις μοναδικούς Ασιατικούς πολιτισμούς - τους Ιάπωνες, τους Κινέζους και τους Ινδούς - στην επέκταση της αυτοκρατορίας τους και πολεμήστε όλους όσους σταθούν εμπόδιο στο δρόμο σας για τον έλεγχο του Ανατολικού κόσμου. Στο τέλος αυτός που θα επιβιώσει θα είναι και ο υπέρτατος βασιλιάς…μήπως εσείς;

Γραφικά
Δε μπορούμε να πούμε πως είδαμε καμιά τρελή διαφορά από το προηγούμενο πακέτο επέκτασης της σειράς, το “The Warchiefs”, αυτό όμως δεν σημαίνει πως τα γραφικά δεν είναι αξιόλογα! Το The Warchiefs είχε ανεπανάληπτα γραφικά που δύσκολα θα μπορούσαν να γίνουν ακόμα καλύτερα, άρα το μόνο που έχει να κάνει το νέο expansion είναι να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο. Οι καταπληκτικές φωτοσκιάσεις, τα έντονα χρώματα της υπαίθρου, τα ολοζώντανα δάση, οι απέραντοι καταγάλανοι ουρανοί, τα λεπτομερέστατα κτίσματα, μια σωρεία από μονάδες να σφύζουν από λεπτομέρεια, στολές με μοναδικά χρώματα ανάλογα σε τι φυλή ανήκετε, όπλα ανάλογα με την εποχή και τέλος άλογα, ελέφαντες (ναι! Επέστρεψαν!) και άλλα άγρια ζώα έτοιμα να πολεμήσουν μαζί σας. Οι πόλεις είναι γεμάτες από ζωή και κίνηση, τα βουνά είναι χιονισμένα, τα εφέ καταστροφής είναι πανέμορφα και τέλος ο ήλιος είναι ολοζώντανος και μάρτυρας των επικών μαχών που θα δώσετε γεμάτες τιμή και δόξα!Ήχος
Σε φυσιολογικά αλλά και αξιοπρεπή επίπεδα για την εποχή μας κυμαίνεταο και η μουσική επένδυση του παιχνιδιού. Τα ηχητικά εφέ από τα όπλα είναι πλούσια και τα κανόνια -ακόμα και από τα ζώα σας- έρχονται να σας συναρπάσουν και να σας βάλουν αμέσως στο κλίμα. Οι φωνές των μονάδων σας είναι άκρως ρεαλιστικές αλλά και καλοδουλεμένες, ενώ σημαντικό και βεβαίως θετικό στοιχείο είναι ότι ανάλογα με την μονάδα που έχετε επιλέξει, σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού θα ακούτε μια όμορφη μουσική υπόκρουση ανάλογα με την κουλτούρα της φυλής σας.

Τα όμορφα χωριά, όμορφα καίγονται!Gameplay
Το παιχνίδι μας παρέχει τρεις νέες φυλές. Τους Ιάπωνες, τους Κινέζους και τους Ινδούς. Οι ασιατικές μονάδες έχουν όλα αυτά τα μοναδικά (ειδικά για την εποχή εκείνη) πραγματάκια που θα περιμέναμε, όπως τους samurai αλλά και τους πυραύλους με πυροτεχνήματα που τους έκαναν all time classic στην ιστορία!

Οι Ινδοί στηρίζονται σε μια ευρεία ποικιλία μονάδων από ελέφαντες. Μέσω αυτών μπορούν να ποδοπατήσουν ένα μεγάλο ποσοστό από τους εχθρούς τους. Τα πραγματικά αστέρια είναι οι ελέφαντες αντι-οικοδόμησης. Μερικοί έρχονται οπλισμένοι με δυνατά flails που συνδέονται με τους κορμούς τους και άλλοι κουβαλούν τα μεγάλης ακτίνας πυροβόλα στις πλάτες τους.Οι Κινέζοι είναι λίγο διαφορετικοί. Καταρχήν δεν σας δίνεται η δυνατότητα να φτιάξετε ενιαίες μονάδες με αυτόν τον πολιτισμό ή τουλάχιστον αυτή η επιλογή δεν είναι απόλυτα προφανής. Αντ' αυτού, επιλέγετε μια από διάφορες έτοιμες-σκόρπιες ομάδες μικτών μονάδων που, όπως συμβαίνει με τις ενιαίες μονάδες των άλλων πολιτισμών, συνδέονται σε έναν αγώνα ενάντια σε οποιοδήποτε εχθρό. Μπορείτε ακόμα και να οδηγήσετε τις μονάδες χωριστά μόλις αυτές ολοκληρωθούν, αν και οι Κινέζοι δεν έχουν επιλογή ώστε να μπορούν να χτίσουν ακριβώς μια ή δύο μονάδες τη φορά. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει μερικές σκληρές καταστάσεις σε εσάς όταν δεν θα έχετε τους πόρους ή τον χρόνο να διατάξετε μια ομάδα από ισχυρές μονάδες. Ωστόσο, στην πορεία του παιχνιδιού αυτό γυρνάει υπέρ σας, αφού θα μπορείτε ευκολότερα έναντι των άλλων φιλών να τοποθετείτε γρήγορα σκόρπιες ισχυρές μονάδες στον τόπο την μάχης.Κάθε πολιτισμός έχει τα δικά του μοναδικά κτήρια αλλά και τις οικονομικές ανάγκες του. Οι Ινδοί για παράδειγμα έχουν μεγάλο όφελος ακόμα και από έναν απλό χωρικό το οποίο όφελος επεκτείνεται ως τις μεγάλες κεντρικές πόλεις σας. Εάν η οικονομία σας «πέφτει», τότε μπορείτε να κάνετε εμπόριο των χωρικών αυτών με αντάλλαγμα δύο ινδούς στρατιώτες του βρετανικού στρατού. Οι Ινδοί έχουν περισσότερες αποστολές απ’ ότι οι άλλοι πολιτισμοί, χάρη στη μοναδική ιερή δομή της κουλτούρας τους. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τοποθετήσετε μια ιερή αγελάδα στους ναούς σας και αυτό είναι αρκετό ώστε οι μονάδες σας να αποχτήσουν βαθμούς εμπειρίας. Τέλος, το ινδικό Agra είναι άλλο ένα δυνατό στοιχείο τους. Αυτό το ογκώδες παλάτι σας δίνει πρόσβαση σε μια ενιαία έκδοση ελίτ πολεμιστών, καθένας από τους οποίους είναι εντελώς διαφορετικός από τους υπόλοιπους τύπους μονάδων σας. Είναι απίστευτα ακριβοί αλλά πολλαπλασιάζουν την αποτελεσματικότητα όλων των άλλων παρόμοιων μονάδων στους στρατούς σας, κι έτσι αξίζουν και με το παραπάνω την επένδυσή σας σε αυτούς.

Κάθε πολιτισμός μπορεί επίσης να ωφεληθεί από ένα νέο χτίσμα που φέρει τον ρόλο του «τελωνείου»! Αυτή η δομή επιτρέπει στους παίχτες να συνδεθούν με μια από τις διάφορες ευρωπαϊκές δυνάμεις, με απώτερο σκοπό να κερδηθεί ένα one-time επίδομα και μια πρόσβαση στις ευρωπαϊκές μονάδες. Αυτές οι μονάδες αγοράζονται με τον νέο πόρο "εξαγωγής", ο οποίος κερδίζεται με τη δέσμευση μιας μερίδας του υπάρχοντος πόρου σας αυξάνοντας τις προσπάθειες σας να κάνετε εμπόριο με τον ευρωπαϊκό σύμμαχο.

Οι Ασιάτες έχουν την αφθονία του νέου νομίσματος, κάτι που μπορεί ριζικά να αλλάξει το ρυθμό και τη ροή του παιχνιδιού. Η οικοδόμηση του μεγάλου Βούδα σας αφήνει να ξοδέψετε το νέο σας νόμισμα ώστε να δει όλη η εχθρική αυτοκρατορία τον δικό σας θεό.Από εκεί και ύστερα, τα πάντα παραμένουν όπως τα ξέρατε. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μάθετε τα υπέρ και τα κατά της κάθε φυλής -τα αδύναμα σημεία τους- και η νίκη είναι δική σας.

Επίλογος
Αν σας αρέσει η σειρά Age of Empires και βλέπετε το “The Asian Dynasties” ως κάτι συλλεκτικό, τότε ρίξτε μια ματιά στο νέο αυτό expansion, το οποίο έρχεται για να πλουτίσει αλλά και να ομορφύνει την συλλογή σας. Αξίζει να το αποκτήσετε και να ασχοληθείτε μαζί του ακόμα και αν δεν έχετε παίξει όλη την σειρά.

Θετικά: Νέες φυλές, επέστρεψαν οι ιστορικοί μας ελέφαντες, καλοδουλεμένος ήχος, νέες προσθήκες.

Αρνητικά: Περίεργος ο χειρισμός και η εκμάθηση για μια σωστή στρατηγική για την κινέζικη φυλή, καμία βελτίωση στα γραφικά και τον ήχο.

Βαθμολογία
Γραφικά: 8
Ήχος: 7
Gameplay: 8
Αντοχή: 8
Γενικά: 7.5

Κάτι μας λέει πως δε θα κλείσει έτσι η σειρά και γιατί άλλωστε; Η MS κάνει τόσο καλή δουλειά που φτιάχνουμε μια εξαίρετη συλλογή με ιστορικά παιχνίδια!

Mάριος Καρακατσάνης

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

No News

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 stelios 7 (Level 6) 20/07/2009 17:08
entaksei age of empires to kalhtero sto eidos tou!!
#2 Nikos (Level 7) 21/10/2009 15:25
Δεν έχει μεγάλες διαφορές με το κανονικό και έτσι δεν αξίζει η αγορά του
#3 nikos creed (Level 4) 11/02/2011 17:03
πολυ καλο αν και θα μπορουσε να ειναι και καλυτερο.πιστευ ω οτι ειναι καλυτερο απο τα προηγουμενα
#4 Sotiris (Level 29) 12/03/2014 12:35
Όντως λίγες οι αλλαγές σε σύγκριση με το πρώτο AoE 3.πριν τα DLC η EA είχε τα expansions.The truth has been spoken.
Score 7.5
User Score ( 13 votes ) 8.04
User Reviews 0
Genre: Real-time Strategy
Developer: Ensemble Studios
Publisher: Microsoft Game Studios
Διάθεση: Microsoft Hellas
Players:
Requirements: 256MB RAM, 1.4GHz, Κάρτα γραφικών 64MB, 2GB HD
Official Website:
Demo: Download
Full Game:
Release Date: 2/11/2007
Χρήστες που το θέλουν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν.(VIEW ALL )
thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα (VIEW ALL )
thumb
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS
Notification