Reviews Untold Legends: Dark Kingdom (PS3)
PS3   
Comments (1)

Untold Legends: Dark Kingdom (PS3)

  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews
Untold Legends: Dark Kingdom

Site: darkkingdom.station.sony.comΤο Untold Legends: Dark Kingdom είναι μια κυκλοφορία που προσπαθεί να καλύψει την έλλειψη που παρατηρήθηκε σε RPG τίτλους στο line up που συνόδεψε τη νέα κονσόλα της Sony. Βέβαια η κίνηση αυτή αποδείχθηκε βιαστική, αφού τελικά έκανε πιο πολύ κακό στο PS3, παρά βοήθησε στην προώθηση του.

Η αλήθεια είναι ότι το Dark Kingdom γεννά προσδοκίες στους φίλους αυτής της κατηγορίας, αφού παιχνίδια όπως το Return of Arms αποτελούν ουσιαστικά τον προκάτοχο του. Ο συγκεκριμένος τίτλος είχε καταφέρει να σταθεί με επιτυχία στον χώρο τον RPG, συγκεντρώνοντας πολλές θετικές κριτικές με την κυκλοφορία του για το PS2, η οποία δεν πέρασε απαρατήρητη. Όμως, με τη δημιουργία της σειράς Untold Legends και την κυκλοφορία της στο φορητό αδερφάκι του PS3, τα RPG στοιχεία μειώθηκαν αισθητά σε αντίθεση με εκείνα των action games.Κάτι ανάλογο -και μάλιστα σε μεγαλύτερο βαθμό- συμβαίνει και εδώ, αφού τα RPG στοιχεία είναι λίγα (επικρατούν κυρίως Beat ‘em up χαρακτηριστικά). Εξάλλου, δεν θα ήταν και τεράστιος κόπος να δημιουργηθεί και κάποιο “καθαρόαιμο” RPG το οποίο θα κυκλοφορούσε ταυτόχρονα με την κονσόλα, ώστε να μην υπάρχει λόγος οι προγραμματιστές να μπαίνουν σε τέτοιες διαδικασίες.

Σενάριο
Σε καμία περίπτωση το Dark Kingdom δεν διεκδικεί όσκαρ πρωτοτυπίας, ούτε αναμένεται να καθηλώσει κανέναν με το αριστουργηματικό του σενάριο, κάτι το οποίο συμβαίνει και σε αρκετούς άλλους επιτυχημένους τίτλους που κυκλοφορούν, χωρίς να τους κάνει λιγότερο διασκεδαστικούς.Μπορεί ένα πάρα πολύ όμορφο σενάριο βοηθάει αλλά δεν μπορεί να τα έχει κανείς όλα στη ζωή. Κάπως έτσι σκέφτηκε και ο βασιλιάς της ιστορίας μας, ο οποίος αφού είδε ότι με το σταυρό στο χέρι δεν βρίσκει προκοπή, αποφάσισε να πουλήσει τη ψυχή του στο κακό, μήπως δει άσπρη μέρα. Κι αν εκείνος προσωρινά κατάφερε κάτι, σε καμία περίπτωση δεν συμβαίνει και το ίδιο στο βασίλειο του, το οποίο από εκείνο το σημείο ζει τις πιο δύσκολες στιγμές της ιστορίας του.Ο λαός δεν αντέχει άλλο τα βασανιστήρια και τις καταπιέσεις που βιώνει, αφού μετά από εντολή του βασιλιά, ο στρατός δεν αφήνει τους ανθρώπους σε ησυχία, ενώ και οι δικές τους ψυχές γίνονται όπλα στα χέρια σκοτεινών μάγων που έχουν παραδοθεί σε ένα αδιάκοπο κυνήγι εξουσίας. Την διαμορφωθείσα κατάσταση αναλαμβάνει να αντιστρέψει η Dragons Shade, μια μυστική ομάδα που αποτελείται από αντιφρονούντες ιππότες που ετοιμάζονται να κάνουν την αντεπίθεση τους. Το αν θα τα καταφέρουν, επαφίεται στις ικανότητες του παίκτη που θα αναλάβει να τους οδηγήσει στην επίτευξη του σχεδίου τους.

Γραφικά
Όποιος περιμένει ότι μόλις πατήσει το start θα βρεθεί σε εντυπωσιακές πίστες, αντιμέτωπος με τρομακτικούς εχθρούς και διαβαίνοντας καλοσχεδιασμένα τοπία, σίγουρα θα απογοητευθεί. Αντιθέτως, η αλήθεια είναι ότι μάλλον θα νιώσει λίγο παγωμένος στην αρχή, αφού οι εικόνες που θα αντικρίσει θα μπορούσαν εύκολα να προέρχονται από παιχνίδι για το PS2 και μάλιστα όχι από κορυφαίο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα γραφικά του παιχνιδιού είναι άσχημα. Σε καμία περίπτωση. Απλώς η βελτίωση τους παρουσιάζεται καθώς ο παίκτης προχωρά στα ενδότερα του παιχνιδιού.Εκεί όντως μπορεί να αντιληφθεί ότι μιλάμε για έναν τίτλο νέας γενιάς, αφού τα τέρατα τα οποία καλείστε να εξολοθρεύσετε διαθέτουν εξαιρετικά λεπτομερή σχεδιασμό, ενώ τα μέρη τα οποία θα διασχίσετε μαρτυρούν ότι πίσω τους κρύβεται πολύωρη ενασχόληση από την δημιουργική ομάδα.

Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι το παιχνίδι μοιάζει να ανταμείβει τον παίκτη για την πρόοδο του μέσα σε αυτό, γεγονός το οποίο δεν είναι απαραιτήτως κακό, αφού δείχνει ότι κρατάει τα καλά του χαρτιά και τα χρησιμοποιεί ένα-ένα, προκειμένου να κρατάει το ενδιαφέρον αμείωτο.

Σίγουρα τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά του PS3 δημιουργούν στους κατόχους του μεγάλες προσδοκίες, όμως δεν θα πρέπει να ξεχνάει κανείς ότι και οι προγραμματιστές δεν έχουν εξοικειωθεί ακόμα στον απόλυτο βαθμό με το υλικό που έχουν να δουλέψουν στα χέρια τους. Κάτι ανάλογο εξάλλου έχει συμβεί με όλες τις παιχνιδομηχανές στο παρελθόν και είναι σίγουρο ότι με την πάροδο του χρόνου τα αποτελέσματα θα είναι πιο εντυπωσιακά.Ήχος
Χωρίς αμφιβολία, πρόκειται για ένα από τα ατού του παιχνιδιού. Αν ο παίκτης κλείσει τα μάτια μπορεί να ταξιδέψει με τις μελωδίες που θα φτάσουν στα αυτιά του, στους τόπους που το παιχνίδι προσπαθεί να τον μεταφέρει. Η μουσική έρχεται σε απόλυτη αρμονία με την εικόνα που εμφανίζεται την εκάστοτε στιγμή στην οθόνη δείχνοντας ότι ο συγκεκριμένος τομέας έχει προσεχθεί ιδιαιτέρως. Εντυπωσιακός είναι και ο ήχος που κάνουν τα όπλα κατά τη διάρκεια μιας μάχης, όπως και οι κραυγές των αντιπάλων σας, όταν τους απαλλάσσετε από τη θλιβερή τους ζωή ή όταν -δυστυχώς- καταφέρουν να κάνουν και εκείνα το ίδιο σε εσάς.

Μέσα σε όλα τα θετικά, έρχονται να προστεθούν και τα εξαιρετικά ειδικά εφέ, τα οποία προσφέρουν ακόμα μεγαλύτερο ρεαλισμό στην εμπειρία που προσπαθεί να προσφέρει ο τίτλος στον παίκτη. Μοναδική περίπτωση να μην βρει κάποιος ικανοποιητικό τον συγκεκριμένο τομέα είναι να μην αρέσκεται στο επιβλητικό και πομπώδες ύφος που παρουσιάζουν οι μελωδίες.

Gameplay
Στο παιχνίδι έχετε την ευκαιρία να αναλάβετε ένα από τα τρία μέλη της Dragons Shade, η οποία αποτελείται από μια γυναίκα ανιχνευτή που βασίζει τις επιθέσεις της στη μεγάλη ταχύτητα και τα μαγικά κόλπα που διαθέτει, από έναν πολεμιστή που με το τεράστιο σφυρί του και την πρωτόγονη μορφή του σίγουρα κάτι σας θυμίζει και από έναν μάγο που με τη βοήθεια του ραβδιού του, φροντίζει να δημιουργήσει πλήθος προβλημάτων στους εχθρούς του.Στο δρόμο σας θα συναντήσετε από όλα τα.. καλά, αφού δαίμονες, στρατιώτες, λύκοι, ζόμπι και πολλοί άλλοι εχθροί θα προσπαθήσουν να βάλουν τέλος στα σχέδια σας εξαπολύοντας μαζίκες επιθέσεις εναντίον σας. Πιο επικίνδυνοι από όλους είναι τα αφεντικά κάθε πίστας, τα οποία θα πρέπει να εξολοθρεύετε όποτε αποφασίσουν να βρεθούν μπροστά σας. Για κάθε μία...περιττή ζωή που αφαιρείτε, αμείβεστε με πόντους οι οποίοι αθροίζονται και έχουν άμεση επίδραση στις ικανότητες του χαρακτήρα που ελέγχετε. Εκτός από πόντους, όσοι βρουν τον θάνατο από το σπαθί σας και τα υπόλοιπα όπλα σας, θα σας κληροδοτήσουν τη λεγόμενη essence, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ορισμένα σημεία του παιχνιδιού και να σας βοηθήσει να αναπληρώσετε τη μπάρα της ενέργειάς σας και να αποκτήσετε νέα όπλα τα οποία θα σας βοηθήσουν στη προσπάθεια σας.

Στα θετικά του παιχνιδιού συγκαταλέγεται και η ύπαρξη mode για δύο παίκτες που σίγουρα θα προσθέσει επιπλέον ώρες ζωής στο παιχνίδι αφού, αν υπάρχει κι η παρέα ενός φίλου, η εμπειρία του Dark Kingdom γίνεται ακόμα πιο όμορφη. Παρ’ όλα αυτά, το αρνητικό στην όλη υπόθεση είναι ότι δεν μπορείτε να συνδυάσετε κάποιες κινήσεις σας, με σκοπό την επίτευξη μεγαλύτερου κακού στους εχθρούς που σας επιτίθενται.Επίλογος
Το Dark Kingdom είναι ένας τίτλος ο οποίος θα ήταν άδικο να κριθεί ως RPG, αφού οι ελάχιστες δυνατότητες που σας προσφέρει προκειμένου να αναπτύξετε τον χαρακτήρα που ελέγχετε δεν του επιτρέπουν να σταθεί επάξια απέναντι σε κυκλοφορίες που διατηρούν τα πρωτεία στο χώρο. Αν κάποιος ξεπεράσει αυτό το στοιχείο και αφεθεί στην εξέλιξη του παιχνιδιού τότε σίγουρα θα μπορέσει να βρει στοιχεία της αγνής εκείνης διασκέδασης που όλοι αναζητούν κάποιες στιγμές καθώς ασχολούνται με την αγαπημένη τους κονσόλα.

Θετικά: Ωραία γραφικά και εξαιρετικός ήχος, η δυνατότητα ύπαρξης δεύτερου παίκτη βοηθάει πάρα πολύ στη διάρκεια ζωής του τίτλου.

Αρνητικά: Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για το είδος του παιχνιδιού το οποίο προσπαθούν να διαφημίσουν, έλλειψη πρωτοτυπίας.

Βαθμολογία
Γραφικά: 7
Ήχος: 9
Gameplay: 6
Αντοχή: 7
Γενικά: 7

Ένα απλό παιχνίδι που περιέχει άφθονη δράση και αρκετά στοιχεία RPG. Μέχρι εκεί και τίποτα παραπάνω από έναν συνηθισμένο τίτλο που δύσκολα μπορεί να χαρακτηριστεί next-gen.

Αλέξανδρος Ελευθεριάδης

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

No News

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Sotiris (Level 29) 11/03/2014 18:42
Αξιόλογο RPG και πολύ αδικημένο οφείλω να ομολογήσω.
Score 7
User Score ( 6 votes ) 7.08
User Reviews 0
Genre: Action RPG
Developer: Sony
Publisher: Sony
Διάθεση: Sony Hellas (210-6782000)
Players:
Requirements:
Official Website:
Demo:
Full Game:
Release Date: 4/5/2007
Χρήστες που το θέλουν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν.
Κανένας
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα (VIEW ALL )
thumb
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS
Notification