Reviews Full Auto 2 (PS3)
PS3  
Comments (0)

Full Auto 2 (PS3) Hot

  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews
Full Auto 2

Site: www.sega.com/fullauto2/Η Pseudo Interactive είναι μια εταιρία που έχει ασχοληθεί σχεδόν αποκλειστικά με παιχνίδια που πραγματεύονται μάχες οχημάτων. Το 1999 ήταν στα σκαριά μια έκδοση του Full Auto για PC. Τελικά κυκλοφόρησε στις αρχές του προηγούμενου χρόνου σαν αποκλειστικός τίτλος του 360. Η συνέχειά του όμως μεταφέρθηκε στα συστήματα της Sony. Η κύρια έκδοση υλοποιήθηκε από την Pseudo Interactive για το PS3. Λίγο αργότερα κυκλοφόρησε και μια έκδοση για PSP από μια άλλη ομάδα ανάπτυξης.

Σενάριο
Η πόλη Meridian έχει καταληφθεί από πολεμοχαρείς αναρχικούς που χρησιμοποιούν τους δρόμους της πόλης για ανελέητους αγώνες. Έχουν στα χέρια τους πανίσχυρα οχήματα σε δύναμη και οπλισμό. Εσείς καλείστε να επαναφέρετε την τάξη. Σκοπός σας είναι να πάρετε μέρος στους αγώνες αυτούς για να εισχωρήσετε στα κυκλώματά τους. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσετε να αποκτήσετε πρόσβαση σε δυνατότερα οχήματα.Η ατμόσφαιρα στο παιχνίδι θυμίζει λίγο από αστυνομική ταινία και λίγο από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Επίσης δεν υπάρχει κάποια εισαγωγή. Μια γυναικεία φωνή αναλαμβάνει να παίξει το ρόλο του αφηγητή και να σας ενημερώσει για τoυς στόχους που θα έχετε σε κάθε πίστα.

Γραφικά
Το παιχνίδι τρέχει σε ανάλυση μέχρι και 1080p. Όσοι έχουν τηλεόραση που υποστηρίζει αυτή την ανάλυση σίγουρα δεν θα απογοητευτούν. Τα περισσότερα μοντέλα αυτοκινήτων έχουν καλό σχεδιασμό. Στην πίστα επικρατεί πανικός. Εκτός από τα οχήματα που συναγωνίζεσαι, η πόλη είναι γεμάτη από οχήματα ανυποψίαστων περαστικών, φορτηγά και νταλίκες. Τα αμάξια κινούνται με μεγάλες ταχύτητες και σε συνδυασμό με το πιστολίδι, οι συνεχείς εκρήξεις είναι φυσικό επακόλουθο. Εκτός από τα οχήματα, τα περισσότερα πράγματα σους δρόμους καταστρέφονται. Ακόμα και οι τοίχοι. Τα backgrounds και τα σκηνικά κυμαίνονται σε καλό επίπεδο. Είναι αρκετά πλούσια και φορτωμένα με αντικείμενα χωρίς όμως να εντυπωσιάζουν.Όλα τα αυτοκίνητα στο Full Auto 2 μπορούν να γίνουν μπίλιες. Μην περιμένετε βέβαια να δείτε τα μοντέλα καταστροφής του Motorstorm. Παρ’ όλα αυτά, τα αμάξια τσαλακώνονται, σπάνε τζάμια, χάνουν κομμάτια στις συγκρούσεις και στο τέλος δίνουν ως αποτέλεσμα μία ωραία μεγάλη έκρηξη.Η συνολική εικόνα του παιχνιδιού έχει τόσο καλά όσο και κακά σημεία. Παρ’ όλο που η οθόνη είναι αρκετά φορτωμένη, συχνά το παιχνίδι δεν χάνει frames. Βέβαια η λεπτομέρεια στις καταστροφές δεν είναι μεγάλη. Σε στιγμές πανικού σας δίνει την αίσθηση ότι απλά έρχονται εκατοντάδες μικρά πολύγωνα κατά πάνω σας. Δεν ξεχωρίζετε τις λαμαρίνες από τους τοίχους και γενικά από που προέρχονται όλα αυτά τα κομμάτια. Εντύπωση προκαλεί και η κάμερα πάνω από τη θέση του οδηγού, όπου φαίνεται μόνο το καπό αλλά το καλοσχεδιασμένο μοντέλο του αυτοκινήτου, με τον βαρύ οπλισμό που κουβαλάει πάνω του και σε συνδυασμό με το ωραίο εφέ της ταχύτητας, κάνουν αυτή την κάμερα αρκετά εντυπωσιακή.

Ντου από παντού!Ήχος
Το παιχνίδι υποστηρίζει Dolby Digital 5:1 και 7:1. Τα έφε μεταφέρουν τον πανικό της μάχης με ένα καλό surround, αν και δεν έχει δοθεί μεγάλη λεπτομέρεια στους κινητήρες των αυτοκινήτων. Πολύ καλή είναι και η μουσική επένδυση του παιχνιδιού η οποία περιλαμβάνει πολλά, καλά και δυνατά κομμάτια. Αυτό επιβεβαιώνει και την άποψη ότι η μουσική πλέον πουλιέται από τις ταινίες και τα παιχνίδια.. Πολύ δυνατά κομμάτια με καλά φωνητικά. Κάποια γνωστά από συγκροτήματα όπως τους Megadeath. Η εναλλαγή της μουσικής δίνει πολύ ωραία αίσθηση μέσα στην πίστα, ανάλογα με το τι συμβαίνει, κάτι που δεν παρατηρούμε συχνά σε ανάλογα racing games.

Gameplay
Το story mode ξεκινά σε ένα σημείο της πόλης με ένα αμάξι και δύο συγκεκριμένα όπλα. Περνώντας τις πίστες αποκτάτε νέα, δυνατότερα όπλα και καλύτερα αμάξια. Κάθε αμάξι διαφέρει σε επιδόσεις.Έχουμε να κάνουμε λοιπόν με ένα racing παιχνίδι με στοιχεία shooting. Με τον ένα μοχλό στρίβετε και με τον άλλο στοχεύετε. Υπάρχει επίσης κουμπί για turbo καθώς και δυο κουμπιά για δυο διαφορετικά όπλα. Είναι λοιπόν αρκετά αυτά που πρέπει να κάνετε. Συνήθως τον στόχο δεν τον κινείτε και συμβιβάζεστε στο να βαράτε ευθεία μπροστά σας. Είναι πολύ δύσκολο να κάνετε και τα δυο πράγματα συγχρόνως με αυτές τις ταχύτητες. Τα Physics του παιχνιδιού είναι μέτρια. Όταν το αμάξι περνά από μικρά υψώματα δείχνει κολλημένο στο δρόμο, ενώ όταν περνά από μεγάλα πετάει σαν πούπουλο.Σε κάθε πίστα υπάρχουν συγκεκριμένοι στόχοι τους οποίους πρέπει να εκπληρώσετε. Κάποιοι είναι υποχρεωτικοί για να προχωρήσετε παρακάτω ενώ κάποιοι άλλοι προαιρετικοί. Κάποιες πίστες μάλιστα είναι μάχες σε αρένες. Η δυνατότητα να κόβετε δρόμο και να ακολουθείτε εναλλακτικές διαδρομές προσθέτει ένα ακόμη συν στο gameplay. Είναι εύκολο να βρείτε κάποιες από τις διαδρομές αυτές ενώ σε άλλες θα χρειαστεί να περάσετε μέσα από τοίχους και πολυκαταστήματα.

Όπως και στο single-player, το διπλό υποστηρίζει αγώνες και αρένες για μάχη. Δυο παίχτες συγχρόνως, με ή χωρίς NPC, ανταγωνίζονται σε μία πληθώρα πιστών που διαθέτει το παιχνίδι. Το Full Auto 2 υποστηρίζει και Online, αν και δυστυχώς οι servers είναι τελείως μα τελείως άδειοι. Δεν είναι άσχημο όμως που υπάρχει και αυτή η δυνατότητα. Μπορεί να φανεί χρήσιμη σε όσους έχουν φίλους από απόσταση και θέλουν να κοντραριστούν μαζί τους.Επίλογος
Το Full Auto 2 είναι ένα racing με πολλά καλά στοιχεία. Διαθέτει ένα αρκετά δεμένο σύνολό και σίγουρα αν έχετε παρέα θα σας κρατήσει για πολύ καιρό. Παρ’ όλο που έχουμε να κάνουμε με ένα exclusive τίτλο για το PS3, με εξαίρεση την μουσική επένδυση, δεν αφήνει καλές εντυπώσεις σε κάποιον άλλο τομέα.

Θετικά:
- Πολύ καλή μουσική
- Καλό frame rate
- Πολλές πίστες
- Ποικιλία στα objectives των tracks

Αρνητικά:
- Δύσκολος χειρισμός
- Μέτρια γραφικά
- Loading κάθε φορά που κάνετε restart την πίστα
- Πολύ μικρά γράμματα ακόμα και για τηλεόραση 32 ιντσών

Βαθμολογία
Γραφικά: 7
Ήχος: 8
Game play: 7
Αντοχή: 6
Γενικά: 7

Μία μέτρια προσπάθεια δημιουργίας ενός combat racing game στο PS3.

Γιώργος Λιατόπουλος

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

No News

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Score 7
User Score ( 6 votes ) 7.33
User Reviews 0
Genre: Combat Racing Simulator
Developer: Pseudo Interactive
Publisher: Sega
Διάθεση: Zegetron (210-6856000)
Players:
Requirements:
Official Website:
Demo:
Full Game:
Release Date: 23/3/2007
Χρήστες που το θέλουν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν.(VIEW ALL )
thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα (VIEW ALL )
thumb
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS
Notification