Resident Evil 2

Hot

Resident Evil 2

Site: www.residentevil.com



Γενικά
Μετά την φοβερή επιτυχία που σημείωσε το πρώτο παιχνίδι, ήταν φυσικό να έρθει και το sequel αυτού, το οποίο όμως πρώτα πέρασε από χίλια δυο κύματα, αφού λίγους μήνες πριν βγει στην κυκλοφορία κι ενώ ήταν στο 80% της ανάπτυξης, ακυρώθηκε και το project ξεκίνησε πάλι απ’ την αρχή. Καταφέρνει όμως τελικά το παιχνίδι να αντεπεξέλθει στις προσδοκίες των φίλων της σειράς;



Σενάριο
29 Σεπτεμβρίου 1998, δυο μήνες και μια ημέρα μετά τα γεγονότα του πρώτου παιχνιδιού. Αυτή την φορά τα ζόμπι αρχίζουν να εμφανίζονται μέσα στη Raccoon City αφού ο ιός έχει μεταδοθεί σε όλα τα ζωντανά όντα μέσω των αρουραίων που ζουν στους υπόνομους της πόλης. Καθώς η επιδημία ξεκινά, δυο νέοι χαρακτήρες κατευθύνονται προς την πόλη. H Claire Redfield η οποία αναζητά τον αδελφό της και ο Leon S. Kennedy σαν νέο μέλος της ομάδας S.T.A.R.S. Σύντομα βρίσκονται και οι δυο να μάχονται για την επιβίωση τους μέσα σε αυτή την ζούγκλα από ορδές ζομπι αλλά και κάτι ακόμα δυνατότερο που παραμονεύει στο σκοτάδι.

Gameplay
Υπήρχαν δυο πιθανότητες. Eίτε το παιχνίδι θα επαναπαυόταν στις δάφνες του πρώτου και θα είχαμε να κάνουμε με έναν μέτριο τίτλο, είτε θα βελτιωνόταν και θα είχαμε έναν ακόμα δυνατότερο! Ευτυχώς για εμάς η συνεχεία του πρώτου τίτλου αποδεικνύεται αισθητά καλύτερη. Και σε αυτόν τον τίτλο λοιπόν, έχουμε την δυνατότητα να επιλέξουμε ανάμεσα σε δυο χαρακτήρες μόνο που αυτή την φορά οι ιστορίες είναι τόσο αλληλένδετες που όταν τελειώσουμε την ιστορία με τον ένα παίχτη, το παιχνίδι σώζεται και συνεχίζουμε με τον άλλο, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί το παζλ του σεναρίου, κάτι ακόμα πιο πρωτότυπο απ’ την απλή διαλογή χαρακτήρων του πρώτου παιχνιδιού.



Το περιβάλλον του Resident Evil 2 βασίζεται στην μηχανή του πρώτου τίτλου αλλά είναι βελτιωμένο, τόσο στην οπτική των χαρακτήρων όσο και στα background αλλά δυστυχώς παραμένει για δεύτερη συνεχόμενη φορά η περίεργη σταθερή κάμερα που δεν σου δίνει την δυνατότητα να βλέπεις εκεί που πρέπει. Ο τρόπος που αντιμετωπίζετε τους εχθρούς παραμένει ίδιος με τις ίδιες ακριβώς κινήσεις και τρόπους με μόνη προσθήκη σε αυτή την κατηγόρια τα νέα όπλα όπως το αυτόματο πολυβόλο.

Ζόμπι, ζόμπι…κι άλλα ζόμπι!



Παρ’ όλα αυτά, το δύσκολο inventory system παραμένει απ’ τον πρώτο τίτλο, ενώ η συνταγή της δυσκολίας του παιχνιδιού σε συνάρτηση με το πόσο δύσκολα βρίσκετε εφόδια μέσα το παιχνίδι εξακολουθεί να υφίσταται. Ακόμη, οι γρίφοι είναι παρόμοιοι με τους προηγούμενους (το στυλ πήγαινε-έλα) αλλά πιο εύκολοι έτσι ώστε να επικεντρώνεστε περισσότερο στο action κομμάτι του τίτλου. Ο τρόπος με τον οποίο κάνετε save παραμένει ίδιος και δύσχρηστος, ενώ και εδώ θα χρησιμοποιήσετε μπαούλα για να φυλάξετε τα αντικείμενα που δεν χωρούν στο προβληματικό inventory.



Γραφικά-Ήχος
Για πρώτη φορά εμφανίζονται cut scenes, οι οποίες κάνουν το παιχνίδι πιο ενδιαφέρον ενώ και οι διάλογοι έχουν βελτιωθεί σε σημαντικό βαθμό σε σχέση με τον πρώτο τίτλο. Τα γραφικά έχουν βελτιωθεί σημαντικά τόσο στον σχεδιασμό των χαρακτήρων όσο κυρίως στον τομέα των εφέ τα οποία είναι πολύ πιο φυσικά.



Γενικότερα η ατμόσφαιρα είναι εξίσου επιτυχημένη, όπως και στον πρώτο τίτλο, με βελτιωμένα κάποια στοιχεία στα γραφικά (όπως τα backgrounds) και στον ήχο, αν και για άλλη μια φορά απουσιάζουν τα μουσικά themes. Παρ’ όλα αυτά η χαλαρή ηχητική υπόκρουση έχει πολύ καλύτερη ποιότητα και προσδίδει αρκετούς πόντους στην συνολική ατμόσφαιρα του παιχνιδιού.



Επίλογος
Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς; Όχι φυσικά. Δεν είναι τυχαίο ότι ο τίτλος αυτός έχει περισσότερες πωλήσεις απ’ ότι ο προκάτοχος του. Η Capcom έκανε αυτό που έπρεπε: Κράτησε όλα τα θετικά στοιχεία του πρώτου τίτλου, πρόσθεσε ένα καλύτερο σενάριο και βελτίωσε κάποιους τομείς που υστερούσαν στο πρώτο μέρος έτσι ώστε να μας δώσει μια ολοκληρωμένη εμπειρία. Αν σας άρεσε το πρώτο Resident Evil τότε αποκτήστε οπωσδήποτε και την συνέχειά του

Θετικά: Βελτιωμένα γραφικά με παρουσία διαφόρων cut scenes, καλύτερη ποιότητα ήχου στην έκδοση για Playstation, πιο απλοί γρίφοι που κάνουν το παιχνίδι πραγματική διασκέδαση

Αρνητικά: Η κάμερα παραμένει σταθερή και δυσκολεύει τον χειρισμό, απογοητευτική ποιότητα ήχου στην έκδοση για PC

Βαθμολογία
Γραφικά: 9
Ήχος: 9
Gameplay: 9
Αντοχή: 8
Γενικά: 8.9

Η ιδανικότερη επιστροφή. Το Resident Evil 2 είναι πλήρως ανανεωμένο σε όλους τους τομείς και υπόσχεται περισσότερες ώρες διασκέδασης!

Φίλιππος Κλειδαράς

NEWS   VIEW ALL

No News

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 chris727 (Level 4) 11/02/2011 17:03
Μετα τον τρομο στην επαυλη Σπενσερ η εξαπλωση στην Ρακουν Σιτυ μια συνεχεια που την περιμεναν ολοι και τελικα ανταποκριθηκε πληρως στις προσδοκιες μας.
#2 andante (Level 5) 11/02/2011 17:03
Φοβερό παιχνίδι, σήμερα μπορεί να φαντάζει "παλιό" αλλά όταν κυκλοφόρησε μας είχε αφήσει όλους με ανοιχτό το στόμα. Απίστευτη ατμόσφαιρα, δυνατές συγκινήσεις...
#3 wiifiter 11/02/2011 17:03
Ακόμη και σήμερα τρομάζει και φοβίζει...
#4 +2 koulisfe (Level 14) 07/06/2013 02:11
Το καλύτερο Resident Evil της σειράς. Σίγουρα έχει μείνει αξέχαστο και μας ικανοποίησε πλήρως!
Είναι το διαμάντι του Horror game!
#5 Sotiris (Level 29) 11/03/2014 13:33
Από το demo το είχα παίξει πρώτη φορά :-)
#6 NoGood! (Level 24) 27/07/2014 18:47
Δύο ιστορίες,δύο χαρακτήρες.Ένα παιχνίδι που χρειαζόταν αρκετές ώρες για να το τερματίσεις,να αποκτήσεις όλα τα κουστούμια και για να το απολαύσεις στο 100%.
#7 +1 Mr.Dododi (Level 25) 06/09/2014 21:42
Από τα καλύτερα survival horror. και πιστεύω πως του αξίζει να γίνει remake. To'χα λιώσει κανονικά και με το νόμο!!!
#8 amiga500fan (Level 14) 01/03/2015 11:28
Μαζί με το Resident evil:Nemesis.To καλύτερο horror game για playstation!!!
Oταν εμφανίζονταν οι lickers έτρεμα πάντα!!!
#9 Adam_Pap (Level 18) 04/04/2015 15:52
Η συνεχεια της σειρας που δεν περιμεναμε να εβγαινε εξισου τοσο καλη (γτ συνηθως τα δευτερα παιχνιδια τοτε δεν βγαιναν ολα καλα)!
#10 supermario644ever (Level 20) 13/08/2015 11:13
Τέλειο game με απίθανο gameplay
#11 Shikabane_Hime7 (Level 29) 21/07/2016 11:58
Το καλύτερο της σειράς και από τα καλύτερα games ever.
Score 8.9
8.89 User Score
(18 votes )
User Reviews 0
Genre: Action
Developer: Capcom Production Studio 4
Publisher: Capcom/Virgin Interactive
Διάθεση:
Players:
Requirements: 24MB RAM, 166Mhz
Release Date: 8/5/1998
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL)
thumb
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb thumb thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα (VIEW ALL)
thumb thumb thumb
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

2.
Diablo IV   (8.5)
3.
Final Fantasy XVI   (8.5)
6.
7.
Hogwarts Legacy   (0.5)
8.
eFootball 2023   (5.0)
9.
Notification