Reviews Half-life 2: Episode 1 (PC)
PC  
Comments (4)

Half-life 2: Episode 1 (PC) Hot

  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews
Half-life 2: Episode 1

Site: ep1.half-life2.comΓενικά
Έτος 1998 και η Valve κυκλοφορεί το Half – life, ένα FPS παιχνίδι το οποίο έμελλε να μείνει στην ιστορία για δύο λόγους. Ο πρώτος, το καταπληκτικό του σενάριο και η συνεχής του δράση και ο δεύτερος, η τεχνική νοημοσύνη των εχθρών, η οποία ήταν πρωτοποριακή σε σχέση με άλλους τίτλους. Δύο χρόνια αργότερα κυκλοφορούν τα δύο expansions, το Blue Shift και το Opposing Force, απογοητεύοντας τους φίλους της σειράς λόγω της μικρής τους διάρκειας, ενώ έξι χρόνια αργότερα, η στιγμή που όλοι περιμέναμε φτάνει, με την κυκλοφορία του δεύτερου μέρους του σπουδαίου αυτού παιχνιδιού. Η επιτυχία....φυσικά αναμενόμενη. Δυο χρόνια μετά, η Valve συνεχίζει την ίδια στρατηγική κυκλοφορώντας στις 1/ 07 /06 το πρώτο επεισόδιο – expansion του Half Life 2. Ο σκοπός του, να απαντήσει σε πολλά αναπάντητα ερωτήματα του παιχνιδιού και φυσικά να συνεχίσει την ιστορία από το τέλος του 2.Σενάριο
Ας πάρουμε την ιστορία από την αρχή. Από το πρώτο Half Life θυμόμαστε ότι οι εξωγήϊνοι εισβάλλουν στη Γη με σκοπό να την καταστρέψουν, μετά από ένα μεγαλιώδες πειραματικό ατύχημα, όπου ένωσε τους δύο κόσμους. Στην κατοχή σας έχετε έναν επιστήμονα (για την ακρίβεια έναν θεωρητικό φυσικό) εν ονόματι Gordon Freeman και σκοπός σας είναι φυσικά να σταματήσετε τα σχέδια των εξωγήϊνων δυνάμεων. Το παιχνίδι τελειώνει καταστρέφοντας την εισβολή (ή όχι;) και αποδέχοντας αναγκαστικά τους όρους του G Man, ενός παράξενου και συγχρόνως αγνώστου ταυτότητας χαρακτήρα.

Tο Half Life 2 ξεκινάει μετά από αρκετά χρόνια από το τέλος του πρώτου. Πλέον η Γη έχει κατακτηθεί από μία μυστήρια δύναμη με το όνομα Combine, η οποία ελέγχει τη πόλη 17. Έχετε στη διάθεσή σας πάλι τον G. Freeman, αυτή τη φορά δουλεύοντας για λογαριασμό του G Man και μαζί με την βοήθεια μιας μικρής ομάδας επαναστατών, έχετε ως σκοπό να απελευθερώσετε την πόλη από τη δυναστεία των εξωγήϊνων. Το παιχνίδι τελειώνει στην ήττα του Dr. Breen και τον αποκλεισμό των δυνάμεων του Combine στη Γη.Το episode 1 ξεκινάει ακριβώς από το τέλος του Half Life 2, και τώρα μαζί με την Alyx, θα πρέπει να εισχωρήσετε στα ερείπια της Cidatel και να απενεργοποιήσετε τον ενεργειακό πυρήνα της πόλης καθώς και να αποτελειώσετε ότι εξωγήϊνη μορφή έχει απομείνει στη Γη.Γραφικα – Ήχος
Τα γραφικά δεν παρουσιάζουν τίποτα διαφορετικό από το Half Life 2. Το παιχνίδι εξακολουθεί να έχει την μηχανή Source, η οποία παραμένει εντυπωσιακή με τους κανόνες φυσικής και τη λεπτομερή σχεδίαση των χαρακτήρων.
Αντίθετα η μουσική στο παιχνίδι είναι ελλειπής, κάτι που το δικαιολόγησαν οι παραγωγοί ως φυσιολογικό για τέτοιου είδος παιχνιδιού (Συνήθως, μουσική έχει όταν αντιμετωπίζεται κάποιον μεγάλο εχθρό). Έτσι οι παίχτες θα έχουν την ευκαιρία να ακούνε περισσότερο τα ηχητικά εφέ, τα οποία είναι καταπληκτικά και ατμοσφαιρικά. Κάνουν το παιχνίδι σαν αληθινό και μεταφέρουν στον παίχτη το αίσθημα ότι βρίσκεται πράγματι στους δρόμους και στα σοκάκια της Cidatel.Gameplay
Το Gameplay ακολουθεί την ίδια συνταγή με το Half Life 2. Εκτός από τις σκοπευτικές σας ικανότητες θα πρέπει να επιλύσετε ένα σωρό από γρίφους, κάτι που κάνει το παιχνίδι να μην είναι “mindless” σε στυλ Serious Sam. Οι μάχες μεταξύ εσάς και των εξωγήϊνων, χαρακτηρίζονται αρκετά δύσκολες, λόγω του αυξημένου AI που έχουν οι εχθροί σας. Έτσι όποτε σκοτώνετε έναν εχθρό, καταρχήν θα νιώθετε υπερήφανοι για τον εαυτό σας και κατά δεύτερον θα σας δίνει κουράγιο να συνεχίσετε το δύσκολο έργο που έχετε να φέρετε εις πέραν. Οι γρίφοι είναι και αυτοί με την σειρά τους αρκετά δύσκολοι. Μάλιστα από την αρχή του παιχνιδιού, θα πρέπει με την βοήθεια του πασίγνωστου όπλου σε όλους, Gravity Gun, να ανοίξετε διαδρόμους από εμπόδια, καθώς και να επηρεάσετε το περιβάλλον με τέτοιο τρόπο, ώστε να περάσετε στην επόμενη πλατφόρμα. Αυτό που διαφοροποιεί το expansion από τον main τίτλο, είναι η συμμετοχή της Alyx, της επαναστάτριας. Στο expansion, οι παραγωγοί τις έχουν δώσει περισσότερο ρόλο αλλά και ικανότητες, όπως καλύτερο σημάδι, άπειρα πυρομαχικά και μεγαλύτερη αντοχή στα χτυπήματα. Επομένως αυτή τη φορά θα έχετε δίπλα σας έναν συμπολεμιστή εμπιστοσύνης και όχι κάποιον για να νταντεύετε όπως στο προηγούμενο παιχνίδι. Τέλος, υπάρχουν αρκετές σκηνοθετημένες σκηνές, χωρίς όμως να επιβραδύνουν την δράση του παιχνιδιού και έχουν αφαιρεθεί οι σκηνές των οχημάτων, κάτι που δεν εντυπωσίασε στο Half Life 2.Συμπέρασμα
Το Half Life 2: episode 1 είναι το πρώτο expansion του δεύτερου μέρους. Ενώ το σενάριο εξελίσσεται με εκπληκτικό τρόπο και τα γραφικά δένουν απόλυτα με το gameplay, η μικρή διάρκεια του είναι το μεγάλο αγκάθι του παιχνιδιού. Έξι κεφάλαια με συνολική διάρκεια από 5 εώς 6 ώρες, σίγουρα δεν θα ικανοποιήσει κανέναν, πόσο μάλλον τους fan της σειράς. Θα αναμένουμε και τα επόμενα επεισόδια....Θετικά: Έξυπνο σενάριο, καλοσχεδιασμένοι χαρακτήρες, αναπτυγμένο Α.Ι. των εχθρών, εκπληκτική αφήγηση, ωραίες μάχες και έξυπνοι γρίφοι.

Αρνητικά: Πολύ μικρό σε διάρκεια, δεν υπάρχει ελευθερία χώρου, τα ίδια γραφικά με το Half Life 2, τα ίδια όπλα και ελάχιστοι καινούριοι εχθροί.

Βαθμολογία
Γραφικά: 9
Ήχος: 9
Gameplay: 9
Αντοχή: 7
Γενικά: 8.5

Ο Gordon Freeman επιστρέφει για ακόμη μια φορά για να συνεχίσει το έργο του απέναντι στους εξωγήϊνους εχθρούς. Ένα καλοστημένο παιχνίδι με εκπληκτική αφήγηση αλλά με μικρή διάρκεια θα μας κρατήσει συντροφιά μέχρι την κυκλοφορία των άλλων επεισοδίων.

Στέλιος Μουρέλλος

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

No News

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 andante (Level 5) 11/02/2011 17:03
Ωραία συνέχεια, αν και πιστεύω ότι με expansion περισσότερο βλάπτεις παρά οφελείς μία τόσο καλή σειρά.
#2 scorch62 (Level 3) 22/06/2011 16:13
Για μένα οριακά καλύτερο, έστω και για λίγο!
#3 scorch62 (Level 3) 22/06/2011 16:15
(Σε σχέση με τα προηγούμενα Half-Life εννοώ)
#4 Adam_Pap (Level 18) 04/04/2015 15:22
Οσα και αν φτιαξουν δεν θα χορτασουμε ποτε! Αλλα μας εχουν αφησει στην πεινα!
Score 8.5
User Score ( 13 votes ) 8.74
User Reviews 0
Genre: FPS
Developer: Valve Software
Publisher: EA Games
Διάθεση: EA Hellas (210-6850675)
Players:
Requirements: 256MB, 1.2Ghz
Official Website:
Demo:
Full Game:
Release Date: 1/6/2006
Χρήστες που το θέλουν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν.(VIEW ALL )
thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα (VIEW ALL )
thumb
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS
Notification