• Reviews
  • Scott Pilgrim vs The World: The Game – Complete Edition

Scott Pilgrim vs The World: The Game – Complete Edition

Hot
Ερμής Δερβίσης

Retro ξύλο με ότι βρείτε μπροστά σας.

Retro ξύλο με ότι βρείτε μπροστά σας.

Retro ξύλο με ότι βρείτε μπροστά σας.

Η μεταφορές comics ή anime σε κάποια ταινία ή video game δεν έχει πάντα τα καλύτερα αποτελέσματα. Η σειρά Scott Pilgrim του Bryan Lee O’Malley, στην περίπτωση της ταινίας δεν τα πήγε και πολύ καλά, όμως η προσπάθεια της Ubisoft να δημιουργήσει ένα παιχνίδι βασισμένο σε αυτή, ήταν αρκετά πιο πετυχημένη. Λέμε “ήταν” καθώς το Scott Pilgrim vs The World: The Game κυκλοφόρησε αρχικά το 2010, για PS3 και Xbox 360. Λίγους μήνες αργότερα κυκλοφόρησαν και 2 DLC τα οποία πρόσθεσαν κάποιους νέους playable χαρακτήρες και νέα modes.
 
Ο τίτλος από πωλήσεις τα πήγε καλά, όμως το 2014 εξαφανίστηκε από τα PSN, Xbox Live  και retail αντίτυπα, πιθανότατα λόγω λήξης κάποιας άδειας πνευματικών δικαιωμάτων. Τον Μάιο του 2020 ο O’Malley ζήτησε από την Ubisoft να επαναφέρει το παιχνίδι, πράγμα που έγινε πραγματικότητα και τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκε το Scott Pilgrim vs The World: The Game – Complete Edition, το οποίο πρόκειται ουσιαστικά για επανακυκλοφορία του αρχικού, μαζί με τα DLC του και κάποιες μικρές αλλαγές, σε όλα σύγχρονα format.
 
scott pilgrim vs the world 1
 
Αυτοί οι πρώην πάντα εμπόδιο είναι.
Η σύντομη ιστορία του Scott Pilgrim vs The World: The Game ακολουθεί τον επώνυμο ήρωα, ο οποίος είναι ερωτευμένος με την Ramona Flowers και πρέπει με την βοήθεια άλλων τριών χαρακτήρων ή και μόνος του να αντιμετωπίσει τους επτά πρώην της, οι οποίοι έχουν τις δικές τους ξεχωριστές πίστες. Οι πρώην αποτελούν και τα bosses της κάθε πίστας. Η ιστορία είναι χιουμοριστική και ευχάριστη, όμως αρκετά προβλέψιμη καθώς έχετε δει αρκετές παρόμοιες σε anime και ο μόνος της σκοπός είναι δώσει λόγο ύπαρξης στο gameplay, το οποίο είναι και ο βασικός λόγος για παίξει κάποιος το συγκεκριμένο παιχνίδι.
 
Πιάστε ότι βρείτε και βαράτε.
Στο Scott Pilgrim vs The World: The Game μπορείτε να παίξετε μόνοι σας ή co-op με συνολικά τέσσερεις παίκτες. Στις πίστες θα συναντάτε αρκετά είδη εχθρών, αρκετές φορές πανομοιότυπους μεταξύ τους, τους οποίους θα πρέπει να νικήσετε χρησιμοποιώντας συνδυασμούς από τις μπουνιές, τις κλοτσιές σας και διάφορα αντικείμενα που βρίσκετε. Όσο ποιο πολλούς νικάτε ανεβαίνετε levels, ξεκλειδώνετε νέες κινήσεις, ενώ ανεβαίνουν και τα stats σας, τα οποία μπορείτε να ανεβάσετε χρησιμοποιώντας τα χρήματα που μαζεύετε. Τα αντικείμενα που βρίσκετε έχουν μεγάλη ποικιλία και έτσι θα χρησιμοποιήσετε από χιονόμπαλες και κάδους σκουπιδιών μέχρι σπαθιά και skateboards. 
 
 
Ο χειρισμός είναι αρκετά απλός καθώς όλοι συνδυασμοί επιθέσεων δεν απαιτούν πάνω από δύο κουμπιά, οπότε η επίδοσή σας εξαρτάται από τα αντανακλαστικά σας. Κάθε μία από τις επτά πίστες είναι αρκετά διαφορετική από τις υπόλοιπες ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι ο βαθμός δυσκολίας ανεβαίνει αισθητά όσο προχωράτε. Οι εχθροί έχουν όλο και μεγαλύτερη αντοχή, ενώ χρησιμοποιούν όλο και περίπλοκες τεχνικές. Τα boss fights είναι το αποκορύφωμα, όπου εκτός από μεγάλα σε διάρκεια είναι αρκετά απαιτητικά και θα δοκιμάσουν τις ικανότητές σας.
 
Αν τα βρείτε σκούρα, χρησιμοποιήστε cheat
 Έτσι μπορεί το παιχνίδι να είναι μικρό σε διάρκεια, καθώς μας πήρε γύρω στις τέσσερις ώρες να το ολοκληρώσουμε, όμως δεν βαρεθήκαμε στιγμή, επειδή δεν κάνει ποτέ κοιλιά. Το Scott Pilgrim vs The World: The Game περιλαμβάνει επίσης cheat codes τους οποίους μπορείτε να βρείτε με μία απλή αναζήτηση στο Google. Κάποιοι ξεκλειδώνουν έξτρα προαιρετικά modes, ενώ άλλοι σας βοηθούν στο gameplay, όπως ένα με τον οποίο έχετε σε κάθε πίστα ένα πολύ δυνατό σπαθί, που λέγεται Power of Love.
 
scott pilgrim vs the world 2
 
Εκτός από την βασική ιστορία μπορείτε δοκιμάσετε τα υπόλοιπα modes όπως το Survival, στο οποίο αντιμετωπίζετε ατελείωτες ορδές από zombies στην προσπάθεια σας να πετύχετε το καλύτερο δυνατό score. Στο Multiplayer mode μπορείτε να δοκιμάσετε όλα τα modes και τις πίστες της ιστορίας με άλλους παίκτες, όμως δεν θα δείτε κάτι διαφορετικό. Επιπλέον μπορείτε με τον τερματισμό να δοκιμάσετε να αποκτήσετε τα trophies, τα οποία είναι αρκετά δύσκολα και θα περάσετε αρκετό ακόμα χρόνο με το παιχνίδι, αφού ολοκληρώσετε την ιστορία του.
 
Ένα ταξίδι στο χρόνο
Τα γραφικά του Scott Pilgrim vs The World είναι αυτό που λέμε old-school και ανήκουν στην κατηγορία pixel art. Το παιχνίδι θυμίζει αντίστοιχα του παρελθόντος, όπου παίζαμε σε arcade ή σε αρκετά παλιότερες κονσόλες και μας δίνει την εντύπωση ότι θα άνηκε καλύτερα σε κάποιο κινητό στην σημερινή εποχή. Αυτός όμως ήταν και ο σκοπός της Ubisoft από την αρχή καθώς ακόμα και το λογότυπό της, που εμφανίζεται όταν ξεκινάτε να παίζετε, είναι στο ίδιο στυλ. 
 
 
Τα animations των χαρακτήρων και τον πλασμάτων είναι σε καλό επίπεδο για δεδομένα των pixel-art γραφικών και δεν αφήνουν παράπονα. Κάθε πίστα εκμεταλλεύεται στο έπακρο τα περιορισμένα γραφικά του τίτλου και έχει δικό της εικαστικό στυλ ώστε να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες. Έτσι στην μία περίπτωση θα βρίσκεστε για παράδειγμα σε μία χιονισμένη γειτονιά και την άλλη σε ένα studio παραγωγής ταινιών. Bugs ή glitches δεν συναντήσαμε σε κάποιο σημείο, ακόμα και όταν αντιμετωπίζαμε ταυτόχρονα πάνω από δέκα εχθρούς σε κινούμενες επιφάνειες. 
 
Το soundtrack του Scott Pilgrim vs The World το οποίο έχει δημιουργήσει το συγκρότημα Anamanaguchi, είναι αυτό ακριβώς που έπρεπε να έχει ένα τέτοιο είδους παιχνίδι. Κάθε πίστα έχει το δικό της ευχάριστο χαρακτηριστικό τραγούδι, όπως και κάθε boss fight. Voice acting δεν υπάρχει, οπότε κάθε φορά που χρειάζεται να μάθουμε κάποια πληροφορία εμφανίζεται ένα συννεφάκι, το οποίο μας περιγράφει για παράδειγμα με χιουμοριστικό τρόπο, τα χαρακτηριστικά ενός πρώην της Ramona και ποιο νούμερο από τα επτά είναι. Οι μπουνιές και γενικώς τα χτυπήματα έχουν αρκετά ικανοποιητικά εφέ, χωρίς υπερβολές.
 
scott pilgrim vs the world 3
 
Ο Scott Pilgrim επιστρέφει…ίδιος.
Η Ubisoft αποφάσισε μετά από παράκληση των fans και του δημιουργού του να επανακυκλοφορήσει το Scott Pilgrim vs The World: The Game στην αγορά, όμως ξεκάθαρα δεν ήθελε να ασχοληθεί περισσότερο. Το αποτέλεσμα είναι ένας τίτλος, ο οποίος ήδη θεωρούνταν retro το 2010, να κυκλοφορήσει σχεδόν ίδιος και το 2021. Τουλάχιστον η Ubisoft δείχνει να γνωρίζει καλά τι προσφέρει, καθώς μας το διαθέτει στην πολύ ελκυστική τιμή των 15 ευρώ. Το προτείνουμε σε όλους όσους άρεσε η σειρά comics ή η ταινία και δεν πρόλαβαν να το παίξουν στην αρχική κυκλοφορία του και σε όσους θέλουν να θυμηθούν πως ήταν τα games πριν από λίγες δεκαετίες.
 
Θετικά:
- Αρκετά διασκεδαστικό gameplay
- Μεγάλος βαθμός πρόκλησης
- Η χαμηλή τιμή του
 
Αρνητικά:
- Απειροελάχιστες οι διαφορές με το αρχικό
- Αδιάφορη ιστορία
- Σχετικά μικρή διάρκεια
 
Βαθμολογία
Γραφικά: 7
Ήχος: 7
Gameplay: 7.5 
Σενάριο: 6
Αντοχή: 6
Γενικά: 7
 
Όσοι θέλετε να θυμηθείτε μια άλλη εποχή του gaming, δοκιμάστε το.
 
Ερμής Δερβίσης

NEWS   VIEW ALL

No News

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Cefirul (Level 28) 01/02/2021 15:39
Φέρνει αναμνήσεις από εποχές meme 32.
#2 Scavenger (Level 23) 01/02/2021 16:50
Η χαρά του retrogamer!
#3 ashbringer (Level 25) 01/02/2021 22:39
Γουστάρω πολύ retro καταστάσεις και το συγκεκριμένο τα σπάει.
Score 7
7.17 User Score
(9 votes )
User Reviews 0
Genre: Beat 'em up
Developer: Ubisoft Montreal
Publisher: Ubisoft
Διάθεση: Ubisoft
Players: 1-4
Requirements: 8GB RAM, Επεξεργαστής: Intel Core 2500k ή AMD FX-6350, Κάρτα γραφικών: Nvidia GeForce GTX660 ή AMD Radeon R9 290X, Χώρος στο σκληρό δίσκο: 2GB
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: 14/1/2021
Χρήστες που το θέλουν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

2.
Diablo IV   (8.5)
3.
Final Fantasy XVI   (8.5)
6.
7.
Hogwarts Legacy   (0.5)
8.
eFootball 2023   (5.0)
9.
Notification