Tony Hawk's Pro Skater 1 & 2

Hot
Η νοσταλγία χτυπάει κόκκινο.

Η νοσταλγία χτυπάει κόκκινο.

Η νοσταλγία χτυπάει κόκκινο.

Το 1999 μία νέα skating εμπειρία έκανε τα πρώτα της στον κόσμο του gaming, και δεν είναι άλλη από την πολύ πετυχημένη σειρά Tony Hawk's. 21 χρόνια και 16 παιχνίδια αργότερα, η Activision ανακοινώνει την κυκλοφορία των 2 πρώτων κυκλοφοριών ως remakes για τις νέες κονσόλες και υπολογιστές της εποχής. Αυτή την φορά την ανάπτυξη αναλαμβάνει η Vicarious Visions, η οποία έχει αφήσει πολύ θετικές εντυπώσεις από την εξαιρετική δουλειά που έκανε στην remake τριλογία Crash Bandicoot. Οι καλές αυτές εντυπώσεις επιβεβαιώθηκαν με την κυκλοφορία των Pro Skater 1+2 για PC, PS4, Xbox One, αφού κατάφερε να απογειώσει το gameplay διατηρώντας την νοοτροπία των αρχικών παιχνιδιών, και προσθέτοντας ορισμένες λεπτομέρειες για να είναι πιο ελκυστικό στα σημερινά δεδομένα και στους νεότερους παίκτες.

Story not found
Όπως και στα περισσότερα skating games, έτσι και στο Tony Hawk’s Pro Skater 1+2 δεν υπάρχει σενάριο. Κάτι τέτοιο όμως δεν σημαίνει πως δεν θα χωρούσε ένα υποτυπώδες σενάριο με χιουμοριστικά στοιχεία, ίσα ίσα για να υπάρξει μία εξέλιξη κατά την διάρκεια του παιχνιδιού. Παρ’ όλ’ αυτά, υπάρχει μία χρονική και λογική συνέχεια μέσα από τις αποστολές κάθε πίστας. Αυτό σημαίνει πως μπορεί να χρειαστεί να ολοκληρώσετε μία αποστολή για να πάτε στην επόμενη. Για παράδειγμα, σε μία πίστα για να έχετε πρόσβαση στις ράγες του τρένου (που απαιτούνται για την ολοκλήρωση μιας αποστολής) πρέπει πρώτα να συλλέξετε πέντε subway cards. Σε γενικές γραμμές, η νοοτροπία του παιχνιδιού δεν συμπεριλαμβάνει την δημιουργία μίας ιστορίας, αλλά το gameplay του και η αισθητική του θα σας κάνουν να μην σας λείψει.

tony hawks pro skater 1 2 1

Πολλές στιγμές διασκέδασης
Στα του gameplay, ο κύριος στόχος σας είναι να μαζεύετε πόντους κάνοντας combos, δηλαδή συνεχόμενα διάφορα κόλπα χωρίς να πέφτετε. Αν κάνετε 3-4 κόλπα χωρίς να πέσετε, συμπληρώνετε το special bar. Όταν αυτό είναι γεμάτο, μπορείτε να κάνετε και κάποια special tricks που δίνουν περισσότερους πόντους και είναι αρκετά εντυπωσιακά. Σε manual, grind, lip tricks πρέπει να φροντίζετε την ισορροπία σας, αφού είναι πολύ εύκολο να πέσετε. Ένα βέλος που κινείτε δεξιά και αριστερά σε μία μπάρα δεν πρέπει να φτάσει τα δύο άκρα, πρέπει να το διατηρείτε όσο πιο κεντρικά γίνεται.

Ξεκινώντας από το warehouse, καλείστε να ολοκληρώσετε δέκα αποστολές. Κάθε φορά για να ξεκλειδώνετε την επόμενη πίστα δεν χρειάζεται να επιτυγχάνετε και στις δέκα, αλλά σε μερικές από αυτές. Η σειρά που θα ακολουθήσετε για τις αποστολές στις περισσότερες πίστες δεν έχει σημασία. Σας δίνονται δύο λεπτά για τις αποστολές, ενώ όταν ξαναξεκινάτε όσες ολοκληρώσατε δεν υπάρχει λόγος να τις επαναλάβετε. Ορισμένες από αυτές αφορούν την επίτευξη ενός μεγάλου σκορ ή combo, την συλλογή πέντε γραμμάτων που βρίσκονται διάσπαρτα σε διάφορα σημεία κάθε πίστας, και την αλληλεπίδραση με αντικείμενα του περιβάλλοντος (όπως να σπάσετε πέντε πινακίδες no skating).

Υπάρχει ένας επαρκής αριθμός skaters (αντρών και γυναικών), ενώ μπορείτε να φτιάξετε και μέχρι τέσσερις δικούς σας. Στον τομέα αυτό υπάρχει πολύ μεγάλη ελευθερία. Μπορείτε να επιλέξετε ρούχα, καπέλα, μαλλιά, παπούτσια, να τροποποιήσετε το skate σας, ακόμη και τα τατουάζ και την φωνή που θα έχει ο skater σας. Ξεκινώντας με λίγα διαθέσιμα, όσο περισσότερο παίζετε θα ξεκλειδώνετε όλο και περισσότερα, καθώς ανεβαίνετε levels που σας δίνουν πρόσβαση σε νέα στιλιστικά αντικείμενα. Αν δεν σας αρκούν τα ρούχα και η εμφάνιση του skate σας, υπάρχει και το skate shop, που σας δίνει την ευκαιρία να αγοράσετε έξτρα πράγματα για τον χαρακτήρα σας, πάντα με in-game χρήματα.

Όλοι οι skaters, έχουν κάποια stats που φανερώνουν τα αδύνατα σημεία και τις αρετές τους. Νέα stats points μπορείτε να βρείτε από δύο μέχρι τέσσερα σε κάθε πίστα, και να τα προσθέσετε σε όποιο χαρακτηριστικό θέλετε (flip speed, lip balance, air και άλλα). Αυτά τα stats points που παίρνετε μπορείτε να τα εφαρμόσετε μόνο στον skater που τα πήρε, δηλαδή δεν γίνεται να πάρετε ένα stats point με τον Tony Hawk και να το προσθέσετε στον Chad Muska. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που φτιάξετε έναν δικό σας skater.

tony hawks pro skater 1 2 3

Εκτός των υπαρχόντων πιστών, υπάρχει και το create-a-park. Σε αυτό τον τομέα, μπορείτε να φτιάξετε την πίστα των ονείρων σας, προσθέτοντας ό,τι και όπου θέλετε από καρέκλες μέχρι ράμπες. Επίσης, έχετε την δυνατότητα να παίξετε σε μία δημιουργία ενός άλλου παίκτη, βλέποντας πόσες φορές έχει παιχτεί. Ένα πολύ ενδιαφέρον χαρακτηριστικό, που δίνει την ευκαιρία σε όλους τους παίκτες να πειραματιστούν και να αποκτήσουν πρόσβαση σε άπειρες πίστες, αλλά και που κρατάει την κοινότητα ζωντανή για αρκετό καιρό.

Αν κάποια στιγμή θέλετε απλά να κάνετε τα combos σας χωρίς χρονικούς περιορισμούς και αποστολές, υπάρχει και το free skate. Εκεί, διαλέγετε οποιαδήποτε πίστα σας αρέσει (δύο έξτρα πίστες που δεν βρίσκονται στο story είναι διαθέσιμες), και περνάτε όμορφα και χαλαρά την ώρα σας. Για την ολοκλήρωση όλων των αποστολών όλων των πιστών, θα σας χρειαστούν 6-7 ώρες.

Η καλύτερη skating εμπειρία τελευταίας γενιάς που θα βρεθεί μπροστά σας.

Άλλες εποχές
Ένα αρκετά σημαντικό χαρακτηριστικό που τα τελευταία χρόνια το συναντάμε (κακώς) όλο και σπανιότερα είναι το local multiplayer, ή αλλιώς split-screen. Έτσι, μπορείτε να παίξετε με κάποιον φίλο σας από τον ίδιο καναπέ μοιράζοντας την οθόνη στην μέση, χωρίς να πρέπει να είναι ο καθένας σπίτι του. Αρκετά νοσταλγικές στιγμές έχει χαρίσει σε όλους μας το local multiplayer, και το Pro Skater 1+2 το διαθέτει, μαζί φυσικά με το online multiplayer. Σε αυτά, θα έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα σε έξι διαφορετικά modes, ενώ στο local multiplayer υπάρχει ακόμα ένα. Αξιοπρεπέστατο είτε παίζετε local είτε online, αν και προσωπικά προτιμώ local. Ανάλογα το mode που θα επιλέξετε, νικάει ο πρώτος παίκτης που θα φτάσει έναν προκαθορισμένο αριθμό πόντων, αυτός που θα κάνει το υψηλότερο combo σε κάποιο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, και πολλά ακόμη. Για όσους δεν θέλουν τον ανταγωνισμό με τον φίλο τους, υπάρχει και το free skate mode, που χωρίς κανέναν περιορισμό κάνετε skate για όσο θέλετε και όπως θέλετε.

Ένα απ’ όλα
Ένας επίσης πολύ καλοδουλεμένος τομέας του Tony Hawk’s Pro Skater 1+2 είναι αυτός των γραφικών. Οι εικόνες που θα συναντήσετε σε ορισμένες πίστες είναι πραγματικά μαγικές. Εξαιρετικοί φωτισμοί, τρομερή αντανάκλαση στο νερό, λεπτομερείς σκιές, αλλά και πανέμορφα σχεδιασμένα περιβάλλοντα. Πίστες κάθε είδους, από σχολείο μέχρι στρατιωτική βάση. Κάθε μία πολύ προσεκτικά σχεδιασμένη, με στόχο να σας διευκολύνει όσο περισσότερο γίνεται να πετυχαίνετε μεγάλα combos. Για την ανάπτυξη του συγκεκριμένου remake χρησιμοποιήθηκε η μηχανή γραφικών Unreal Engine 4. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία στον ρουχισμό αλλά και στον εξοπλισμό για τους skaters, με ρούχα και στυλ για όλα τα γούστα. Πρόκειται να συναντήσετε ακόμα και πραγματικές μάρκες όπως Vans, Thrasher, Adidas. Είναι εντυπωσιακό να κάνετε τον skater σας να φοράει ρούχα και παπούτσια που έχετε και φοράτε και εσείς στην πραγματική ζωή. Μία πτώση δεν σας καθυστερεί, καθώς σε αντίθεση με τα original games όπου σηκωνόσασταν κανονικά, στο remake σηκώνεστε αμέσως με ένα ωραίο animation, σαν ολόγραμμα.

tony hawks pro skater 1 2 4

Top tier δουλειά
Η επιλογή να συμπεριληφθούν παλαιότερα τραγούδια σε συνδυασμό με νεότερα, απέδωσε καρπούς και με το παραπάνω. Κάθε ένα από αυτά ταιριάζει με το κλίμα του παιχνιδιού, και κάνει ακόμα πιο διασκεδαστικό το gameplay. Συνολικά τα κομμάτια αυτά είναι αρκετά πολλά, γεγονός που εξαλείφει κάθε πιθανότητα μονοτονίας στο αυτί σας. Αν κάποιο από αυτά δεν σας αρέσει, έχετε άμεσα την δυνατότητα να το κάνετε skip και να παίξει ένα άλλο τραγούδι όσο παίζετε, πατώντας απλά ένα κουμπί. Κατά βάση ακούγονται rock, rap και pop κυκλοφορίες, ενώ και κάποιες παραλλαγές κάθε είδους. Εκτός αυτών, και στον ηχητικό τομέα του περιβάλλοντος συναντάμε εξίσου επιτυχημένη δουλειά. Οι ήχοι που προκαλείτε είτε κάνοντας κάποιο grind trick, είτε με μία πτώση, είναι ιδιαίτερα ρεαλιστικοί (και το κυριότερο ευχάριστοι στο αυτί). Επίσης, κάθε επιφάνεια ακούγεται διαφορετικά περνώντας πάνω της με το skate σας. Για παράδειγμα, το γρασίδι με την άσφαλτο έχουν μεγάλη διαφορά, που και στις δύο περιπτώσεις ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Στο θέμα της ομιλίας, οι μοναδικές φωνές που θα ακούσετε είναι διάφορες κραυγές ή επιφωνήματα του κάθε skater που θα επιλέξετε.

Πώς γίνεται ένα σωστό remake
Καταλήγοντας, το remake αυτό καταφέρνει τον σκοπό του, να προσεγγίσει ένα νέο κοινό χωρίς να απογοητεύσει το ήδη υπάρχον. Μικρές και μη λεπτομέρειες έβαλαν το λιθαράκι τους και αναβάθμισαν δύο ήδη αγαπημένα και πετυχημένα games. Το Tony Hawk's Pro Skater 1+2 αποτελεί ένα εξαιρετικό πρώτο βήμα για όσους gamers δεν έχουν ασχοληθεί με skating games, αφού οι τελευταίες κυκλοφορίες της σειράς Tony Hawk’s ήταν αρκετά απογοητευτικές. Ένα αρκετά απλό και αστείο σενάριο θα ήταν ευπρόσδεκτο, χωρίς να είναι πολύ ενοχλητική η απουσία του. Η τεράστια ποικιλία σε ρουχισμό και εξοπλισμό είναι ένα απρόσμενο χαρακτηριστικό, που σας δίνει την ελευθερία να “παίξετε” με διαφορετικά στυλ και να κατασκευάσετε τον skater των ονείρων σας. Το ιδανικό παιχνίδι για να περάσει κανείς ευχάριστα και χωρίς άγχος την ώρα του, αλλά και να την μοιραστεί με κάποιον φίλο του. Η Vicarious Visions δείχνει για ακόμη μία φορά πώς πρέπει να γίνονται τα remakes, με σεβασμό στην original κυκλοφορία και προσαρμογή στα νέα δεδομένα.

Θετικά:
- Απόλυτα ταιριαστό soundtrack
- Πληθώρα σε αντικείμενα εμφάνισης
- Απολαυστικότατο gameplay

Αρνητικά:
- Μικρή διάρκεια
- Απουσία στοιχειώδους σεναρίου

Βαθμολογία
Γραφικά: 8.5
Ήχος: 9
Gameplay: 8.5
Σενάριο: 6.5
Αντοχή: 7.5
Γενικά: 8.1

Ένα fun-to-play παιχνίδι για όλους.

Μιχάλης Χριστοφέλης

NEWS   VIEW ALL

No News

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ashbringer0891 (Level 4) 01/10/2020 10:15
Μπράβο στο Μιχάλη για το review .Το Tony Hawk remake είναι εκπληκτική δουλειά και τα πάει πάρα πολύ καλά στην αγορά .
Score 8.1
7.71 User Score
(7 votes )
User Reviews 0
Genre: Action, Sports
Developer: Vicarious Visions
Publisher: Activision
Διάθεση: IGE (210-2419600)
Players: 1-2 (1-8 multiplayer)
Requirements: Λειτουργικό σύστημα Windows 10, Επεξεργαστής AMD FX 6300 ή Intel Core i3-4340, 8 GB RAM, Κάρτα γραφικών AMD HD 7950 ή NVIDIA GTX 660
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: 4/9/2020
Χρήστες που το θέλουν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

2.
Diablo IV   (8.5)
3.
Final Fantasy XVI   (8.5)
6.
7.
Hogwarts Legacy   (0.5)
8.
eFootball 2023   (5.0)
9.