Reviews ΝΒΑ 2Κ21
Comments (2)

ΝΒΑ 2Κ21 Hot

Περσινά ξινά σταφύλια.

https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/bc/64/86/nba2k21-box-15-1600765195.jpg
  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

Περσινά ξινά σταφύλια.

Οι Visual Concepts και 2K Sports κυκλοφόρησαν το τελευταίο μέρος της σειράς NBA2K για τα PC και τις κονσόλες τέταρτης γενιάς, έχοντας επίσης ανακοινώσει την κυκλοφορία του και στα επερχόμενα PS5 και Xbox Series X. Συνεχίζοντας χωρίς ουσιώδη ανταγωνισμό στον χώρο του μπάσκετ, η επανάπαυση στις δάφνες αρχίζει να παρουσιάζει εμφανή σημάδια στασιμότητας, όπως θα διαβάσετε παρακάτω.

Κουβαλώντας μια βαριά κληρονομιά
Στο MyCareer mode, φτιάχνετε όπως πάντα τον δικό σας χαρακτήρα, του οποίου τα χαρακτηριστικά έχουν άμεσο αντίκτυπο στον τρόπο που παίζει μπάσκετ (σημειώνεται ότι το όριο ύψους ενός Point Guard έχει ανέβει στα 2.03 μέτρα). Αφού ολοκληρώσετε αυτό το στάδιο, ξεκινάτε το single-player campaign το οποίο ονομάζεται “The Long Shadow”. Σε αυτό, ο χαρακτήρας σας αναλαμβάνει τον ρόλο του γιού ενός παλαίμαχου μπασκετμπολίστα και προσπαθείτε να χαράξετε την δική σας πορεία στην καλαθοσφαίριση, ξεκινώντας από το λυκειακό/κολεγιακό πρωτάθλημα και αργότερα διεκδικώντας μια θέση στο NBA μαζί με όλες τις γνωστές εξελίξεις όπως κυνήγι χορηγών, προσωπικά διλήμματα κλπ.

nba 2k21 1

Παρά το εκάστοτε περιτύλιγμα, οι single-player ιστορίες των NBA 2K έχουν ακριβώς το ίδιο “ζουμί” και καταντάνε βαρετές, καθώς μετά από κάποια χρόνια δεν πρόκειται να θυμάστε σε ποιας χρονιάς το παιχνίδι αντιστοιχεί η κάθε ιστορία και δεν υπάρχει κάποιο σημαντικό χαρακτηριστικό γνώρισμα σε καμία από αυτές. Αυτό είναι μεγάλο κρίμα, αν αναλογιστεί κανείς ότι στο voice acting συμμετέχουν ονόματα όπως οι Djimon Hounson (Blood Diamond, Guardians of the Galaxy) και Jesse Williams (Grey's Anatomy). Επιπλέον, ο χαρακτήρας σας στο MyCareer είναι τόσο άμπαλος με τα περιορισμένα του stats, όπου η απόδοσή του δεν θα έλεγε κανείς ότι αντικατοπτρίζει την καριέρα που διαγράφει, αν και τουλάχιστον έχετε περισσότερες επιλογές για την εξέλιξη του σεναρίου και γενικά η πορεία σας εκτός γηπέδου δύναται να επηρεάσει την καριέρα σας. Τέλος, όπως πάντα, δεν απουσιάζει το spam με προϊόντα και μάρκες παντού.

Ξαναζεσταμένο φαγητό
Τα MyGM/MyLeague έχουν μείνει σχεδόν ίδια, αν και έχουν αφαιρεθεί πολλά εργαλεία από το GM mode, τα οποία στην ουσία θα πρέπει να τα κερδίσετε ως abilities, κάτι το οποίο κάνει το gameplay του εν λόγω mode μακρόσυρτο και βαρετό. Το γυναικείο πρωτάθλημα εμφανίζεται και φέτος, ωστόσο συνεχίζει να δίνει την εντύπωση του ότι περιλαμβάνεται “από υποχρέωση”. Η έκδοση για τις κονσόλες 5ης γενιάς θα περιλαμβάνει την δημιουργία παικτριών, αλλά προς το παρόν αυτή η δυνατότητα απουσιάζει. To δε MyTeam είναι το mode στο οποίο έχει δώσει (όπως πάντα) το μεγαλύτερο βάρος η Visual Concepts, με την προσθήκη των Seasons διάρκειας έξι εβδομάδων με ημερίσια, εβδομαδιαία και seasonal objectives, η εκπλήρωση των οποίων προσφέρει μεγάλες ανταμοιβές και η πρόοδός σας θα περάσει και στην έκδοση για κονσόλες επόμενης γενιάς. Επιπλέον, σας προσφέρονται καθημερινά δωρεάν Agent cards, τα οποία όμως δεν μένουν στην ομάδα σας και δεν μπορούν να έχουν contracts ή boosts, οπότε αποτελούν περισσότερο “δόλωμα” προκειμένου να αγοράσετε την εν λόγω κάρτα. Το Triple Threat ενημερώνεται κατά την διάρκεια της κάθε σεζόν και σας δίνει κι εκείνο αποστολές με ανταμοιβές, όπως μια Diamond κάρτα την οποία θα αποκτήσετε αν κερδίσετε 300 matches.

Ένα νέο χαρακτηριστικό είναι η δυνατότητα ανταλλαγής καρτών που δεν θέλετε με καινούριες, αρκεί να πληρούν κάποιες προϋποθέσεις, ενώ μια νέα συλλογή σπανίων καρτών (Idol Series Collection) αντικαθιστά την Prime Series. Επίσης, η Visual Concepts προσέθεσε και ένα mini-game με το όνομα Ascension και σε αυτό βλέπετε ένα τραπέζι με κάρτες γυρισμένες πλάτη και έχετε περιορισμένες προσπάθειες να μαντέψετε που είναι οι κάρτες-έπαθλα. Το παιχνιδάκι αυτό σε μερικούς θα θυμίσει το "εδώ παπάς, εκεί παπάς", χωρίς να προσθέτει κάτι ουσιώδες στο NBA 2K21 πέρα από το να ενισχύει τις αρνητικές απόψεις ότι φλερτάρει με την έννοια του "online καζίνο".

Κάθε Παρασκευή έως Κυριακή είναι διαθέσιμο ένα limited mode του MyTeam Unlimited στο οποίο παίζετε 5vs με άλλους παίκτες, αποσκοπώντας στην κατάκτηση δαχτυλιδιών τα οποία προστίθεται σε εβδομαδιαία βάση και μπορείτε να ανταλλάξετε το κάθε ένα από αυτά για κάποια ανταμοιβή, ή να τα κρατήσετε μέχρι το τέλος της σεζόν για ακόμα μεγαλύτερο reward. To MyTeam Unlimited έχει εννέα leagues με έως 12 matches το καθένα και διαφορετικές απαιτήσεις για να έχετε πρόοδο σε αυτό. Ο τελικός σας σκοπός στο league είναι η κατάκτηση του τροπαίου Galaxy Opal και αφού τελειώσει η σεζόν, η πρόοδός σας στο mode αυτό μηδενίζεται.

nba 2k21 2

Όσον αφορά το gameplay των αγώνων καθεαυτών, ως επί των πλείστων δεν υπάρχει κάποια μεγάλη διαφορά στον γενικότερο χειρισμό σε σχέση με πέρσι, πέρα από μικροβελτιώσεις (όπως πχ στις ντρίπλες) και μεγαλύτερη δυσκολία στο να βάλετε καλάθι. Η μόνη σημαντική προσθήκη είναι η εξέλιξη του “Shot Stick Aiming” και “Advanced Pro Stick”, με τα οποία έχετε μεγαλύτερο έλεγχο στις ντρίπλες και μπορείτε να σουτάρετε με μεγαλύτερη ακρίβεια χρησιμοποιώντας τον δεξιό μοχλό, έχοντας παράλληλα μια μεγάλη επιπλέον γκάμα από combos. Ωστόσο, η εκμάθηση των συστημάτων αυτών χρειάζεται αρκετή εξάσκηση και τελικά δεν αποτελεί τόσο βελτίωση όσο επιπλέον περιττή πολυπλοκότητα.

Αν περιμένετε να δείτε κάτι διαφορετικό σε σχέση με πέρσι, ίσως απογοητευτείτε.

To AI σε γενικές γραμμές δεν είναι καθόλου άσχημο, ειδικά σε σχέση με πέρσι. Οι παίκτες τις περισσότερες φορές κάνουν λογικότατες επιλογές για πάσες σε ανοικτούς συμπαίκτες, κλέβουν την μπάλα, σουτάρουν από πλεονεκτικές θέσεις, ταπώνουν τους αντιπάλους και όταν ζητάτε να σας δώσουν την μπάλα, αν δεν είστε σε κάποια καλή θέση δεν θα σας κάνουν πάσα αν δεν επιμείνετε αρκετά. Το κακό του ικανοποιητικού ΑΙ βρίσκεται στο single-player mode, όπου οι αντίπαλοι λυκειακού επιπέδου είναι κατά πολύ ανώτεροι από τον χαρακτήρα σας.

nba 2k21 3

Οι λοιπές αλλαγές δεν γίνονται εύκολα αντιληπτές από τους μή μυημένους και περιλαμβάνουν μικροβελτιώσεις στο να μπλοκάρετε αντίπαλα σουτ, στα signature dribble styles, καθώς και την προσθήκη αμυντικών signature moves στις οποίες περιλαμβάνονται οι Giannis Antetokounmpo, LeBron James, Russel Westbrook, Kawhi Leonard, Pat Beverly, Andre Iguodala και Draymond Green. Επιπλέον, έχουμε ξανά το Badge system από πέρσι, με την προσθήκη περισσότρων badges.

Η δε online εμπειρία δεν έχει αλλάξει ιδιαίτερα. Οι servers είναι σίγουρα σταθερότεροι απ’ όσο ήταν κατά την κυκλοφορία του περσινού NBA 2K, ωστόσο το matchmaking είναι απρόβλεπτο και σίγουρα όχι δίκαιο. Σε συνδυασμό με την αυξημένη δυσκολία των καλαθιών, το εκάστοτε match μπορεί να καταντήσει εκνευριστικό, αν και το θέαμα δύο παικτών να αγανακτούν μπορεί να είναι διασκεδαστικό για τυχόν παρευρισκόμενους. Μια ακόμα αλλαγή είναι αυτή στο Neighborhood, το οποίο μεταφέρθηκε από τις γειτονιές της Νέας Υόρκης στις ακτές της California, όπου θα κάνετε τις βόλτες σας, θα ψωνίσετε ρούχα, αυτοκίνητα, διαμέρισμα, γιώτ, ή και σκύλο (με VC, το in-game currency) και θα παίξετε online matches σε ένα ανανεωμένο περιβάλλον. Όπως προαναφέρθηκε, οι μικροσυναλλαγές είναι φυσικά ακόμα εδώ και αν και αυτή το χρονιά με τα VC και αν και είναι πιο διακριτικές, η ουσία παραμένει η ίδια: Αν θέλετε να παίξετε με άνεση και να φτιάξετε την ομάδα σας όπως θέλετε στο MyTeam, λιώστε παίζοντας ή/και βάλτε το χέρι στην τσέπη και “άγιος ο Θεός” με τα loot boxes.

nba 2k21 4

Στο δια ταύτα, η συνολική σας εμπειρία στο παρκέ θα είναι σχεδόν η ίδια με την περσινή, με το χάσμα των stats να φαίνεται περισσότερο στους πιο άπειρους παίκτες της ομάδας σας σε σχέση με την απόδοση των παικτών-θρύλων (παροτρύνοντάς σας εμμέσως πλην σαφώς να πληρώσετε για καλύτερους παίκτες). Μιλώντας για παίκτες-θρύλους, δεν γίνεται να μην γίνει αναφορά στην φετινή απόδοση του ο Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος παραμένει “θηρίο” στο γήπεδο.

Βελτίωση χωρίς εξέλιξη
Τα μοντέλα (και κυρίως τα πρόσωπα των χαρακτήρων) είναι λίγο πιο λεπτομερή και βελτιωμένα σε σχέση με πέρσι, ενώ έχουν προστεθεί αρκετά επιπλέον animations. Ωστόσο, η εκφραστικότητα παραμένει προβληματική ώρες-ώρες (πχ ο Shaquille O’ Neal συνεχίζει στο Halftime Show να έχει το φρικαρισμένο ύφος που είχε και στο 2K20), ενώ κάποια animations τρώνε “σκαλώματα” και φαίνονται σπασμωδικά. Η γενική εντύπωση που αφήνει ο οπτικός τομέας του 2K21 είναι ότι δεν άλλαξε κάτι σημαντικά και αναμένουμε να δούμε μήπως η όποια βελτίωση θα είναι πιο εμφανής στην έκδοση για τις κονσόλες επόμενης γενιάς.

nba 2k21 5

Σαν να είστε μέσα στο γήπεδο
Η Visual Concepts έχει βρει την συνταγή για τον ηχητικό τομέα και μένει σταθερή σε αυτή. Για άλλη μια φορά, η μουσική επένδυση καλύπτει το φάσμα της σημερινής μόδας, αν και συνεχίζει να της λείπει δυναμισμός ώρες ώρες. Το voice acting των σχολιαστών και των ηθοποιών του MyCareer κυμαίνεται σε υψηλότατο επίπεδο, ενώ τα εφέ συνεχίζουν να προκαλούν την ρεαλιστικότατη γηπεδική ατμόσφαιρα.

Θα μπορούσε να είναι απλά ένα patch
Έχουμε φτάσει πλέον σε μια εποχή όπου πρέπει να σπάσει το κλισέ των ετησίων κυκλοφοριών Sports games, καθώς πρόκειται για ένα από τα ελάχιστα πλέον ήδη στα οποία το σχεδόν ίδιο περιεχόμενο λαμβάνει μικρές βελτιώσεις οι οποίες θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι ένα update ή/και expansion και ξαναλανσάρεται ως νέο. Τo NBA 2K21 δεν προσφέρει σχεδόν τίποτα νέο και αν κατέχετε ήδη κάποιο από τα 2-3 προηγούμενα μέρη της σειράς, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος για να το αγοράσετε, εκτός αν είστε πια τόσο φανατικοί οπαδοί του NBA που θα το αγοράζατε έτσι κι αλλιώς.

Θετικά:
- Βελτιωμένα γραφικά
- Ποιοτικός ηχητικός τομέας
- Αίσθηση ότι βρίσκεστε στο γήπεδο
- Ποικιλία από modes
- Βελτιωμένο ΑΙ

Αρνητικά:
- Αδιάφορο σενάριο στο MyCareer
- Οι μικροσυναλλαγές είναι σχεδόν απαραίτητες
- Αφαίρεση εργαλείων στο MyGM
- Οι εκφράσεις των προσώπων συνεχίζουν να έχουν προβλήματα
- Οι γυναικείες ομάδες περιλαμβάνονται επιδερμικά

Βαθμολογία
Γραφικά: 8
Ήχος: 8.5
Σενάριο 5
Gameplay: 6.5
Αντοχή: 6
Γενικά: 6.6

Μια μπασκετική "ξεπέτα" χωρίς πραγματικό λόγο ύπαρξης, τουλάχιστον στις κονσόλες 4ης γενιάς.

Γιώργος Τζίτζιφας

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

Παίζουμε NBA 2K21

Στο νέο gameplay video του GameWorld.gr, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο Γι...
Posted (13 Sep 2020)

Στο NBA 2K21 για PS5 και Xbox Series X θα δημιουργείτε μπασκετμπολίστριες

Το NBA 2K21 θα περιλαμβάνει για πρώτη φορά μπασκετμπολίστριες τις οποίες θα δημιουργείτε εσείς και θα είναι playa...
Posted (07 Sep 2020)

NBA 2K21 demo

Η 2K Games ανακοίνωσε ότι το demo του NBA 2K21 είναι διαθέσιμο για download σε PS4 και Xbox One.

Κατεβάστε το από το store της κ...
Posted (25 Aug 2020)

NBA 2K21 MyTeam

Η 2K Sports δημοσίευσε μερικές λεπτομέρειες σχετ...
Posted (24 Aug 2020)

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ashbringer0891 (Level 4) 23/09/2020 16:22
Μερικές εταιρείες πρέπει να καταλάβουν ότι δεν χρειάζεται να κυκλοφορούν κάθε έτος τον ίδιο τίτλο με ελάχιστες εως καθόλου βελτιώσεις. Εξαιρετικό review απο τον Γιώργο.
#2 AntonKos (Level 17) 26/09/2020 03:47
Εντάξει εγώ κάπου μεταξύ 7 και 7.5 θα του έβαζα αλλά ομολογώ ότι είναι το χειρότερο NBA 2K που έχω παίξει!
Συναγωνίζεται στην ηλιθιότητα ακόμα και τα χειρότερα NBA Live!Γιατί το κατέστρεψαν έτσι?
Αυτή η Visual concepts μετά το WWE 2K20 τωρα αυτό ε έχει καταστρέψει ότι υπάρχει στραβοί είναι στην 2K?
Score 6.6
User Score ( 8 votes ) 6.63
User Reviews 0
Genre: Sports
Developer: Visual Concepts
Publisher: 2K Sports
Διάθεση: Market24.gr (211-4114060)
Players: 1 (2 multiplayer)
Requirements: Επεξεργαστής Intel Core i3-530 @ 2.93 GHz / AMD FX 4100 @ 3.60 GHz, Κάρτα γραφικών NVIDIA GeForce GT 450 1GB / ATI Radeon HD 7770 1GB, Μνήμη Ram 4GB, Χώρος στον σκληρό δίσκο 80GB, Λειτουργικό σύστημα Windows 7/8/10 64-bit.
Official Website: Κλικ εδώ
Demo:
Full Game:
Release Date: 04/09/2020
Χρήστες που το θέλουν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν.(VIEW ALL )
thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS
Notification