Reviews Mr. Shifty
Comments (0)

Mr. Shifty Hot

Teleport και μπουνίδια!

https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/30/1d/a0/mr-shifty-box-94-1596802190.jpg
  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

Teleport και μπουνίδια!

Η tinyBuild, γνωστή στο ευρύ κοινό από τις κυκλοφορίες των Clustertruck και Hello Neighbor, το 2017 προχώρησε σε ακόμη μία κυκλοφορία, αυτή του Mr. Shifty. Ένα παιχνίδι με πρωταγωνιστή (προφανώς) τον Mr. Shifty, ο οποίος έχει την ικανότητα να τηλεμεταφέρεται σε κοντινές αποστάσεις. Ακολουθώντας έναν δρόμο που λίγες εταιρείες παίρνουν για τα επερχόμενα games τους, την κάμερα ακριβώς πάνω από τον χαρακτήρα (π.χ. Hotline Miami), κατάφερε να δώσει στους gamers ένα αξιόλογο παιχνίδι για την συλλογή τους. Ιδανικό για να παίξει κανείς όταν θελήσει να χαλαρώσει, αλλά και για στιγμές που θα θέλει να ξεσπάσει σε εικονικούς αντιπάλους. Η ταχύτητα με την οποία γίνονται τα πάντα σε συνδυασμό με τον έντονο ήχο, ανεβάζει την ένταση στα ύψη.

Back to basics
Ο Mr. Shifty αναλαμβάνει να κλέψει ένα όπλο με στόχο να μην βρεθεί στα λάθος χέρια με το όνομα “mega-plutonium” από τον Olympus Tower, ιδιοκτησίας του Chairman Stone, ο οποίος σκοπεύει να το χρησιμοποιήσει με άσχημο τρόπο. Με την βοήθεια της Nyx, η οποία επικοινωνεί με τον Shifty μέσω ακουστικού, καταφέρνει αρκετά γρήγορα να εντοπίσει το mega-plutonium. Βέβαια, αποδεικνύεται πως δεν είναι το πραγματικό, αλλά μία βόμβα. Από εκείνη την στιγμή, η Nyx και ο Shifty συνεχίζουν, προσπαθώντας να εντοπίσουν το mega-plutonium αλλά και τον Stone, έτσι ώστε να δολοφονηθεί.

mr shifty 1

Ένα σενάριο που υπάρχει απλά για να υπάρχει. Μηδενική προσπάθεια για την δημιουργία ενός αξιοπρεπούς σεναρίου. Δεν χρειαζόταν απαραίτητα ένα αριστούργημα, απλώς ακολούθησαν την βασική υπόθεση κάθε ιστορίας δράσης, χωρίς καμία έκπληξη ή διαφοροποίηση. Για να αποκτήσει κάποιο νόημα το παιχνίδι έπρεπε να υπάρχει μία ιστορία που να το υποστηρίζει, αλλά απ’ ότι φαίνεται δεν υπήρξε καμία διάθεση για βελτίωση από το συνηθισμένο. Υπήρξε μεγαλύτερη έμφαση στην ανάπτυξη ενός ευχάριστου gameplay και στην κατάλληλη επιλογή του ήχου.

Ξύλο παντού
Το Mr. Shifty τα κατάφερε στον τομέα του gameplay. Ολόκληρη η ιστορία θα περάσει από 18 stages. Μπορείτε ανά πάσα στιγμή να παίξετε όποιο stage θελήσετε, αν φυσικά το έχετε περάσει τουλάχιστον μία φορά. Στην επιλογή αυτή, αναφέρεται ο καλύτερος χρόνος που κάνατε, αλλά και ο αριθμός που χάσατε. Για να ολοκληρώσετε κάθε stage πρέπει να περνάτε από τους εχθρούς και να καταλήγετε στο ασανσέρ που θα σας οδηγήσει στο επόμενο stage. Κάθε χώρος έχει πόρτες οι οποίες είναι κλειδωμένες. Για να προχωρήσετε, πρέπει να εξουδετερώσετε όποιον αντίπαλο συναντήσετε (η stealth προσέγγιση δεν υφίσταται), και να αποφεύγετε ή/και να απενεργοποιείτε κάθε λέιζερ που θα εμφανίζεται μπροστά σας. Ο μόνος στόχος σας είναι να φτάνετε στο ασανσέρ που βρίσκεται στο τέλος κάθε πίστας, καθώς δεν υπάρχουν δευτερεύουσες αποστολές.

Η δυσκολία φαίνεται στην απουσία health bar, δεν έχετε κάποια συγκεκριμένη ποσότητα ζωής, ούτε μπορείτε να ανακτήσετε κάποιο ποσοστό που χάσατε. Κάθε hit που δέχεστε είναι θανατηφόρο. Φυσικά, οι εχθροί χρειάζονται 2-3 χτυπήματα για να σκοτωθούν, εξαρτάται ποιον θα συναντήσετε κάθε φορά. Το μόνο όπλο που έχετε στην κατοχή σας είναι οι μπουνιές σας, αλλά και διάφορα αντικείμενα που θα βρίσκετε στο έδαφος, όπως σκούπες, δεσμίδες χρήματος (!), κούπες, και πολλά ακόμα. Επίσης όλα αυτά προκαλούν τον θάνατο των αντιπάλων σας με ένα μόνο χτύπημα, αν και δεν κρατάνε πολύ (μπορούν να χρησιμοποιηθούν περίπου 3-4 φορές).

Ο τρόπος για να κινήστε είναι το teleport, όπου σας επιτρέπει να μετακινήστε μέσα από τοίχους και να αποφεύγετε τις σφαίρες που πέφτουν βροχή προς το μέρος σας. Η δυνατότητα αυτή δεν είναι απεριόριστη, αφού έχετε 5 διαθέσιμα teleport. Η ανάκτησή τους γίνεται πολύ γρήγορα, αν και πρέπει να είστε προσεκτικοί, καθώς οι σφαίρες δεν αποφεύγονται εύκολα.

mr shifty 2

Μία ακόμη εξαιρετικά χρήσιμη λειτουργία για να παραμείνετε ζωντανοί είναι το slow-motion. Για ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα μπορείτε να κινήστε με κανονική ταχύτητα, ενώ οι φύλακες και οι σφαίρες κινούνται πάρα πολύ αργά. Η μπάρα που αντικατοπτρίζει το slow-motion γεμίζει κάνοντας συνεχόμενα χτυπήματα. Αν ένα combo σταματήσει, η μπάρα αυτή σιγά-σιγά αδειάζει.

Το fast-paced gameplay σας κάνει να βλέπετε τα πάντα να γίνονται πολύ γρήγορα, χωρίς σταματημό. Teleport, μπουνιές πέφτουν ακατάπαυστα, σφαίρες έρχονται πάνω σας ακατάπαυστα. Σε αντίθεση με την μεγάλη ταχύτητα που χαρακτηρίζει το Mr. Shifty, αποτελεί ένα παιχνίδι που δεν προκαλεί άγχος και αγωνία, αλλά στιγμές χαλάρωσης και απόλαυσης. Στην αντίθετη περίπτωση που θέλετε να ξεσπάσετε κάπου, είναι επίσης μία καλή επιλογή, τις γροθιές που θα ρίχνετε πρόκειται να τις ευχαριστηθείτε στο έπακρο.

Υπάρχει επίσης μεγάλο replayability. Μετά την ολοκλήρωση του παιχνιδιού, μπορείτε να δοκιμάσετε να τερματίσετε κάθε πίστα γρηγορότερα, ή ακόμα και χωρίς να έχετε πεθάνει. Η διάρκεια και των 18 stages κυμαίνεται στις 4 ώρες.

Λίγο περισσότερη σημασία να δινόταν από τους δημιουργούς, θα είχαμε ένα εξαιρετικό παιχνίδι

Olympus Tower
Επιτυχημένη δουλειά βλέπουμε και στον τομέα των γραφικών. Η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε διαφορετικές αναλύσεις (από fastest μέχρι fantastic) σας επιτρέπουν να προσαρμόσετε τα γραφικά αναλόγως τις αντοχές του υπολογιστή σας (δεν τίθεται τέτοιο θέμα στις κονσόλες). Η επιλογή fantastic προσφέρει πολύ καλά και απολαυστικά γραφικά για ένα animated παιχνίδι. Σε κάθε όροφο θα συναντήσετε πολλών ειδών αντικείμενα, από ξύλα και εύφλεκτα βαρέλια μέχρι αγάλματα και υπολογιστές. Cutscenes δεν υπάρχουν σε κανένα σημείο του παιχνιδιού και δικαιολογημένα, καθώς δεν υπάρχει λόγος ύπαρξής τους με τέτοιους φτωχούς διαλόγους και ιστορία. Κάθε φύλακας ανάλογα το όπλο του φέρει και διαφορετικά χαρακτηριστικά, όπως διαφορετικό χρώμα ρούχων. Έτσι, είναι ευκολότερο να γνωρίζετε τι όπλο πρέπει κάθε φορά να αντιμετωπίσετε και να προφυλαχτείτε από αυτό.

mr shifty 3

Η απόλυτη ευχαρίστηση
Σε ένα παιχνίδι σαν το Mr. Shifty ο ήχος έχει μεγάλη σημασία. Στην συγκεκριμένη περίπτωση η προσπάθεια αυτή επιτυγχάνεται σε μεγάλο βαθμό. Η έντονη μουσική υπόκρουση ανεβάζει τους παλμούς σας, και δημιουργεί την απαραίτητη ένταση που απαιτεί ένα τέτοιο παιχνίδι. Ανάλογα το τι αντικείμενο σπάτε, ακούτε διαφορετικό ήχο, όπου όλοι είναι ακριβείς και ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ίσως το κορυφαίο κομμάτι στον τομέα του ήχου, δεν είναι άλλο από αυτό των γροθιών. Είναι πολύ ικανοποιητικό και ευχάριστο να ακούτε τις μπουνιές να πέφτουν βροχή. Η απουσία voice acting δεν θεωρείται μεγάλο μειονέκτημα, καθώς οι διάλογοι είναι πολύ απλοί και σύντομοι. Κάθε φορά που μπαίνετε σε κάποιο ασανσέρ ακούγεται η κλασική μουσική που ακούμε σε τέτοιους χώρους, κάτι αρκετά ενδιαφέρον και αστείο.

Μία δοκιμή αξίζει
Το Mr. Shifty αποτέλεσε μία μέτρια προσπάθεια από την tinyBuild. Το γεγονός ότι δεν μπορείτε καθώς προχωράτε στις πίστες να αναβαθμίσετε τον χαρακτήρα σας είναι ένα σημαντικότατο πρόβλημα. Γενικότερα υπάρχουν αρκετές ελλείψεις που θα έκαναν το παιχνίδι καλύτερο, όπως bosses σε κάποιες πίστες, inventory. Καμία επιθυμία για την δημιουργία ενός καλύτερου σεναρίου που θα κάνει τους παίκτες να συνεχίσουν να παίζουν. Βέβαια, η αποζημίωση των προηγουμένων έρχεται από το πολύ δυνατό gameplay και την καλή δουλειά στον τομέα του ήχου και των γραφικών. Αν δεν είστε fan τέτοιου είδους games δεν θα σας κρατήσει πολύ, πιθανότατα θα σας φανεί αρκετά μονότονο. Ίσως ένα βελτιωμένο Mr. Shifty 2 όπου θα βλέπαμε τον ίδιο πρωταγωνιστή σε μία άλλη περιπέτεια, με νέες προσθήκες θα ήταν μία καλή ιδέα. Παρ’ όλ’ αυτά αν βρεθεί σε κάποια έκπτωση θα ήταν μία καλή επιλογή που θα σας κάνει να περάσετε ευχάριστα την ώρα σας.

Θετικά:
- Ευχάριστο για να περνά κανείς την ώρα του
- Ο ήχος κάθε χτυπήματος είναι απολαυστικός
- Κανονική διάρκεια της κάθε πίστας

Αρνητικά:
- Έλλειψη αναβάθμισης skills
- Υπερβολικά απλοϊκό σενάριο
- Απουσία επιλογής difficulty
- Άθλια μάχη με το final boss

Βαθμολογία
Γραφικά: 7.5
Ήχος: 7.5
Gameplay: 8
Σενάριο: 5.5
Αντοχή: 6.5
Γενικά: 6.8

Μία διασκεδαστική περιπέτεια δράσης, η οποία θα μπορούσε να είναι καλύτερη.

Μιχάλης Χριστοφέλης

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

No News

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Score 6.8
User Score ( 5 votes ) 6.4
User Reviews 0
Genre: Beat 'em up
Developer: Team Shifty
Publisher: tinyBuild
Διάθεση: tinyBuild
Players: 1
Requirements: 2GB RAM, Επεξεργαστής Dual-Core Intel ή AMD processor, Χώρος στο σκληρό δίσκο 2GB, Λειτουργικό σύστημα Windows 7 ή ανώτερο
Official Website: Κλικ εδώ
Demo:
Full Game:
Release Date: PC, Switch: 13/04/2017 PS4: 11/07/2017 Xbox One: 04/08/2017
Χρήστες που το θέλουν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν.(VIEW ALL )
thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
thumb
VIDEOS
Notification