Reviews Minecraft Dungeons
Comments (1)

Minecraft Dungeons Hot

Τέρμα οι αξίνες, ώρα για σπαθιά.

https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/93/1c/aa/minecraft-dungeons-cover-41-1593008807.jpg
  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

Τέρμα οι αξίνες, ώρα για σπαθιά.

Η λέξη Minecraft εμπνέει σίγουρα ανάμεικτα συναισθήματα στην gaming κοινότητα. Κάποιοι από εσάς θα μιλήσουν για ένα επιτυχημένο και πρωτοποριακό παιχνίδι που έχει κερδίσει αρκετά βραβεία και άλλοι θα θέλετε να πλύνετε τα αυτιά σας μόλις ακούσετε τη λέξη. Ανεξαρτήτως της ομάδας στην οποία ανήκετε, είναι γεγονός ότι το Sandbox σημειώνει μονίμως καινούρια ρεκόρ πωλήσεων με το τελευταίο να δηλώνει πάνω από 200 εκατομμύρια πωλήσεις αθροιστικά σε όλες τις πλατφόρμες. Καθώς λοιπόν τα έσοδα αυξήθηκαν και αφού το Minecraft υπάρχει εδώ και μια δεκαετία στην αγορά, η εταιρεία ανάπτυξης Mojang Studios θέλησε να επενδύσει σε νέο περιεχόμενο.

Σε συνεργασία λοιπόν με την Double Eleven, την εταιρεία ανάπτυξης πίσω από τα Lego Harry Potter, Prison Architect και Crackdown 3, δημιούργησαν ένα Action RPG Dungeon crawler που αποτελεί spin-off στον κόσμο των blocks. Το Minecraft Dungeons -όπως ονομάστηκε, ανακοινώθηκε πρώτη φορά στις 28 Σεπτεμβρίου 2018 κατά τη διάρκεια του Minecon. Η κυκλοφορία του έγινε στις 26 Μαΐου από την Xbox Game Studios για PC, PS4, Xbox One και Switch, μετά από καθυστέρηση ενός μήνα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

minecraft dungeons 2

Λακωνικά και ωραία
Κάθε σωστό Dungeon Crawler πρέπει να έχει μία ιστορία που θα καλεί τον ήρωά σας να μπλέξει στις περιπέτειες του κόσμου που κινδυνεύει. Συνήθως είστε οι μοναδικοί που μπορούν να βοηθήσουν, γιατί κανείς άλλος δεν είναι άξιος. Αυτή ακριβώς την πλοκή χρησιμοποιούν και οι συγκεκριμένες εταιρείες ανάπτυξης. Η τραγωδία στον κόσμο ξεκίνησε όταν ένας άστεγος Illager που ονομαζόταν Archie ανακάλυψε ένα πανίσχυρο artifact, το Orb of Dominance, το οποίο του έδωσε απίστευτες δυνάμεις, αλλά ταυτόχρονα άλλαξε την προσωπικότητά του και τον μετέτρεψε στον κακό "Arch-Illager".

Ο Arch-Illager προσπαθεί να πάρει εκδίκηση από το ανθρώπινο γένος που τον αδίκησε κάποτε και σπέρνει την καταστροφή κάνοντας επιθέσεις με τον στρατό του από τέρατα. Ο ρόλος σας στο παιχνίδι είναι απλός. Πρέπει να σταματήσετε τον εχθρικό Illager και να σώσετε την ανθρωπότητα. Μέχρι ωστόσο να φτάσετε στην τελική μάχη θα πρέπει να περάσετε από διάφορα μέρη και dungeons για να εξουδετερώσετε τις εχθρικές δυνάμεις που έχουν καταλάβει τις περιοχές. Η ιστορία δεν είναι τίποτα το συνταρακτικό αλλά εδώ που τα λέμε και να ήταν δεν θα είχε πολλή σημασία, μιας και το παιχνίδι δεν στοχεύει σε μία δυνατή αφήγηση, αλλά σε ένα ευχάριστο gameplay.

Ένα Minecraft χωρίς το mine… και το craft
Δεν χρειάζεται να έχετε ασχοληθεί πολύ με το Diablo ή το Path of Exile για να καταλάβετε ότι το gameplay είναι πάνω κάτω το ίδιο. Είναι σαν να μην πάρθηκε καμία πρωτοβουλία, με εξαίρεση ελάχιστα πράγματα, όσον αφορά τους μηχανισμούς του παιχνιδιού. Ακόμα και το στοιχείο του mining και του crafting που έκανε το Sandbox να ξεχωρίσει στις καρδιές πολλών δεν προστέθηκε στη νέα δημιουργία. Επιπλέον, το Dungeon crawler μπορεί να θυμίσει έντονα τα Lego games, ειδικά στο movement και για αυτό μάλλον ευθύνεται η συμμετοχή της Double Eleven στην ανάπτυξη. Το στοιχείο του first-person που έχει το Minecraft δεν υπάρχει εδώ και έχει επιλεγεί η κάμερα από υψηλή γωνία θέασης τρίτου προσώπου.

Ας τα πάρουμε όμως όλα από την αρχή. Ξεκινώντας το παιχνίδι καλείστε να επιλέξετε την εξωτερική εμφάνιση του ήρωα σας μέσα από μία ποικιλία έτοιμων χαρακτήρων, τους οποίους την εμφάνιση δεν μπορείτε να αλλάξετε ποτέ. Οι διάφορες επιλογές είναι μόνο στυλιστικές και δεν έχουν καμία επίδραση στο παιχνίδι. Αν νομίζετε ότι αυτό το κενό καλύπτεται μετέπειτα από την επιλογή κάποιου class, δυστυχώς έχετε πέσει έξω. Ξεκινάτε λοιπόν με την πρώτη φορεσιά σας και τα πρώτα όπλα σας, τα οποία θα αλλάξετε πολύ σύντομα μέσω του loot.

minecraft dungeons 1

Το Minecraft Dungeons προσφέρει μπόλικο loot. Καταρχάς όταν θα ολοκληρώνετε την κάθε πίστα θα κερδίζετε ένα chest με κάποιο, συνήθως αξιόλογο item. Επιπλέον, κάθε εχθρός είναι δυνητικά φορέας για κάποιο κομμάτι armor ή όπλου, αλλά και κάποιου item που θα γεμίζει το health ή θα δίνει κάποιο σύντομο buff. Το loot κρύβεται βέβαια και μέσα στις πίστες και συγκεκριμένα σε chests που πρέπει να ανακαλύψετε. Τα διάφορα armor και όπλα διαθέτουν συγκεκριμένα στατιστικά που εξατομικεύουν την εμπειρία και σας επιτρέπουν να διαλέξετε τον τρόπο με τον οποίο θέλετε να παίξετε. Επιπλέον, τα items φέρουν και abilities τα οποία ξεκλειδώνετε ή αναβαθμίζετε με enchantments που αποκτάτε σε κάθε level up.

Το θέμα είναι ότι από το εικοστό level και μετά όλα τα items που τυχαίνουν είναι ίδια, απλώς φέρουν διαφορετικά abilities (όχι απαραίτητα καλύτερα) και μεγαλύτερα στατιστικά. Επίσης, εξαιρετικά σπαστικό είναι το γεγονός ότι αν βρείτε κάποιο φαγώσιμο ή potion δεν μπορείτε να το αποθηκεύσετε. Πρέπει είτε να το καταναλώσετε είτε να θυμάστε που το είχατε βρει για να γυρίσετε πίσω αν πραγματικά το χρειάζεστε. Τα artifacts είναι επίσης αντικείμενα που μπορεί να πέσουν ως loot, αλλά λιγότερο συχνά. Αυτά σας δίνουν συγκεκριμένα abilities που δεν μπορείτε να αναβαθμίσετε, όμως μπορούν να σας σώσουν από πολύ δύσκολες καταστάσεις, καθώς προσφέρουν health ή προστατεύουν από τα χτυπήματα των εχθρών. Η διάρκειά των effects τους είναι σύντομη και υπάρχει χρόνος αναμονής για την επαναχρησιμοποίησή τους.

minecraft dungeons 3

Πέρα από το loot μπορείτε επίσης να αγοράσετε items από τον blacksmith. Βέβαια δεν έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε τι αγοράζετε, καθώς τα αντικείμενα δίνονται στην τύχη. Αν δεν σας αρέσει κάποιο item υπάρχει πάντα η επιλογή για salvage. Αν έχετε επενδύσει τα enchantments σας σε κάποιο item, αυτά επιστρέφονται σε εσάς μετά το salvage. Έχετε έτσι τη δυνατότητα να δοκιμάσετε διάφορα playstyles χωρίς κάποιο ιδιαίτερο κόστος. Πολλές φορές θα είναι μάλιστα υποχρεωτικό να αλλάξετε το "class" που έχετε προτιμήσει προκειμένου να ανεβάσετε το power σας. Το power είναι διαφορετικό από το level και δεν ανεβαίνει με τα experience points αλλά με τα στατιστικά που σας δίνουν το armor και τα όπλα που κρατάτε. Καθώς θα παίζετε το παιχνίδι για πρώτη φορά, οι πίστες θα έχουν συγκεκριμένα επίπεδα δυσκολίας που θα αυξάνονται όσο προχωράτε και θα απαιτούν συνέχεια όλο και μεγαλύτερο power (άρα και την αλλαγή του armor κυρίως), το οποίο δεν είναι καθόλου αμελητέο και αξίζει τη θυσία της αλλαγής του playstyle.

Έχετε τρεις ζωές για κάθε πίστα ανεξαρτήτως του βαθμού δυσκολίας που επιλέξατε, γι’ αυτό κοιτάξτε να τις αξιοποιήσετε σωστά.

Οι κύριες πίστες είναι στο σύνολό τους 8 και υπάρχει μία ακόμη περιοχή, η λεγόμενη Creepy Crypt που είναι ένα πραγματικά τεράστιο dungeon. Η κάθε πίστα φέρει διάφορα επίπεδα δυσκολίας και μπορείτε να επιλέξετε ποιο θέλετε πριν την ξεκινήσετε. Όταν θα παίξετε το Minecraft Dungeons για πρώτη φορά θα πρέπει να το τερματίσετε στο default επίπεδο δυσκολίας. Επιπλέον, οι πίστες δεν είναι ίδιες πάντα και θα αλλάζουν κάθε φορά όταν θα τις ξεκινάτε από την αρχή. Η επιλογή αυτή δίνει στο παιχνίδι μεγαλύτερη αντοχή, καθώς θα συναντάτε πάντα διαφορετικές διατάξεις και mobs.

minecraft dungeons 4

Το playthrough είναι πολύ ευχάριστο και πέρα από το final boss δεν θα δυσκολευτείτε για να το τερματίσετε την πρώτη φορά. Το ΑΙ των mobs είναι γελοίο. Μπορείτε πολύ εύκολα να αποφεύγετε τις επιθέσεις τους ή να διαβάσετε το μοτίβο των κινήσεών τους. Στα μεγαλύτερα επίπεδα δυσκολίας μπορεί να σας κακοφανεί που σας κάνουν περισσότερο damage αλλά δεν γίνονται πιο έξυπνα. Στην αποφυγή των επιθέσεων σας βοηθάει και το rolldown που έχετε, το οποίο έχει cooldown. Μπορείτε να αναπτύξετε διάφορες στρατηγικές για το πως θα κινείστε απέναντι στα mobs, δεδομένου ότι πέρα από τα σπαθιά σας έχετε και τόξο για την γρήγορη εξόντωση μακρινών στόχων.

Προσωπικά μου πήρε εφτά ώρες για να τερματίσω το παιχνίδι μαζί με την επιπλέον πίστα Creepy Crypt που λογικά θα χρειαστεί να την περάσετε και εσείς προκειμένου να ανεβάσετε το power σας για την αναμέτρησή σας με τον Arch-Illager. Μπορείτε επίσης να παίξετε το παιχνίδι co-op με τους φίλους σας σε online ή local server. Το co-op δέχεται έως και τέσσερα άτομα. Δεδομένου ότι πέρα από την αισθητική με τα blocks το Dungeon crawler δεν φέρει άλλες ομοιότητες με το κανονικό Minecraft, μπορεί και να τραβήξει αρκετούς από εσάς που θέλετε να παίξετε ένα χαλαρό Action RPG. Πάντως η λογική που ακολουθήθηκε μπερδεύει, καθώς έχουν παραλείψει πολλά στοιχεία που θα το έκαναν πιο ενδιαφέρον, αφήνοντας την πλειοψηφία των παικτών με το συναίσθημα ότι είναι πολύ απλουστευμένο και για παιδιά.

Μωρέ μπράβο στα κυβάκια
Ένα πράγμα που δεν θα περιμένετε σίγουρα από ένα παιχνίδι Minecraft είναι τα καλά γραφικά. Και όμως το Minecraft Dungeons έχει σχεδιαστεί με την Unreal Engine 4 και είναι χωρίς αμφιβολία το πιο όμορφο Minecraft παιχνίδι μέχρι σήμερα. Μπορεί η φύση των blocks να μην επιτρέπει στους developers να επέμβουν πολύ στην αλλαγή της εικόνας, όμως έχουν κάνει μία πολύ άρτια δουλειά. Από τις κινήσεις των φύλλων και τα οπτικά εφέ μέχρι τις φωτοσκιάσεις και τα έντονα χρώματα φαίνεται ότι επένδυσαν αρκετό χρόνο για να βγάλουν το τελικό αποτέλεσμα.

Ηχητική περιπέτεια
Το μουσικό κομμάτι επιμελήθηκε από μία ομάδα τριών συνθετών, τους Peter Hont, Samuel Åberg και Johan Johnson. Οι μουσικοί δημιούργησαν μία ποικιλία από ταιριαστά στην υφή του Dungeon crawler soundtracks και κατάφεραν με τις νότες τους να περάσουν διαφορετικά συναισθήματα σε κάθε πίστα. Επίσης, συμπεριέλαβαν και κάποια κομμάτια και μελωδίες από το αρχικό Minecraft, τα οποία βελτίωσαν και ποιοτικά. Τα ηχητικά εφέ είναι επίσης καλά. Συγκεκριμένα έχουμε "χορταστικούς" ήχους που αποφεύγουν την υπερβολή. Διάλογοι δεν υπάρχουν, μόνο μουγκρητά, βογκητά και χαιρέκακα γελάκια από τον Arch-Illager.

minecraft dungeons 5

Αξίζει τελικά ή όχι;
Το Minecraft Dungeons είναι ένα ευχάριστο και διασκεδαστικό Dungeon crawler που σας δίνει τη δυνατότητα για ένα σχετικά χαλαρό gameplay, στο οποίο μπορείτε να συμπεριλάβετε τους φίλους σας. Ωστόσο η λογική που ακολούθησαν οι δύο εταιρείες ανάπτυξης έχει φέρει αρκετές αρνητικές κριτικές στο παιχνίδι και όχι αδικαιολόγητα. Για Action RPG του λείπει το βάθος του είδους. Δεν έχει ability tree, δεν έχει races ή classes και ο τρόπος που θα επιλέξετε να παίξετε εξαρτάται λίγο ή πολύ από το τυχαίο loot που θα βρείτε. Επιπλέον, στο βωμό μιας απρόσκοπτης εμπειρίας Dungeon crawler θυσίασαν ίσως το μόνο στοιχείο που θα έκανε το παιχνίδι ξεχωριστό και αυτό είναι το crafting. Τέλος, 19.99 € για ένα παιχνίδι με 9 πίστες και χωρίς το DLC είναι αρκετά λεφτά, αν αναλογιστείτε ότι πρόκειται για ένα ελλιπές στην ουσία Action RPG. Είναι ωστόσο ένα καλό παιχνίδι για να ξεκινήσει κάποιος να ασχολείται για πρώτη φορά με το συγκεκριμένο είδος.

Θετικά:
- Όμορφα γραφικά
- Προσεγμένη δουλειά στη μουσική
- Τα abilities στα items
- Το salvage σας επιστρέφει τα enchantments που επενδύσατε στα items
- Οι πίστες είναι διαφορετικές κάθε φορά.

Αρνητικά:
- Λείπουν πολλά στοιχεία RPG, όπως τα skill tree και classes
- Ο blacksmith σας δίνει τυχαίο loot
- Από το εικόστο level και μετά τα items είναι ίδια
- Λείπει το crafting και το mining
- To AI των mobs είναι αστείο
- Δεν μπορείτε να αποθηκεύσετε τα φαγώσιμα και τα potions
- Μεγάλη τιμή για 9 πίστες
- Υπεραπλουστευμένο gameplay, ίσως να απευθύνεται περισσότερο στις μικρότερες ηλικίες

Βαθμολογία
Γραφικά: 7.5
Ήχος: 8
Gameplay: 6
Σενάριο: 5.5
Αντοχή: 6.5
Γενικά: 6.8

Το συγκεκριμένο Dungeon crawler δεν συνιστάται στους fans του είδους δυστυχώς.

Βάσια Κούκια

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

Προσφορά το Minecraft Dungeons στα 18€ και το Battlefield 4 στα 6€

Το Instant-Gaming έχει εκπληκτικές προσφορές για σήμερα σε παλιά...
Posted (29 May 2020)

Minecraft Dungeons: Περίοδος κυκλοφορίας

[Αρχική δημοσίευση: 9/6/19] Το Minecraft Dungeons απέκτησε επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας αλλά και ένα νέο...
Posted (31 Mar 2020)

Minecraft: Dungeons

[Αρχική δημοσίευση: 10/6/19] Η εταιρεία ανάπτυξης Mohang ανακοίνωσε το Posted (25 Feb 2020)

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Geonick (Level 19) 13/07/2020 03:02
Τελικά δεν είχε την επιτυχία του Minecraft.Για αποτυχημένο spin-off το βλεπω απ οσο διαβαζω.
Score 6.8
User Score ( 8 votes ) 6.94
User Reviews 0
Genre: Action RPG, Dungeon crawler
Developer: Mojang Studios, Double Eleven
Publisher: Xbox Game Studios
Διάθεση: Microsoft Hellas
Players: 1-4 (2-4 Online)
Requirements: 8GB RAM, Επεξεργαστής Intel Core i5 2.8GHz, Κάρτα γραφικών NVIDIA GeForce GTX 660, Χώρος στο σκληρό δίσκο 6GB, Λειτουργικό σύστημα Windows 10
Official Website: Κλικ εδώ
Demo:
Full Game:
Release Date: 26/5/2020
Χρήστες που το θέλουν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν.(VIEW ALL )
thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
thumb
VIDEOS
Notification