Reviews Astral Chain
Switch  
Comments (0)

Astral Chain Hot

Ξύλο απο άλλη διάσταση.

https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/thumbnail/320x180s/31/a6/20/astral-chain-box-art-21-1589116804.jpg
  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

Ξύλο απο άλλη διάσταση.

Πριν από 13 χρόνια, το 2007, δυο ιαπωνικές εταιρίες ανάπτυξης ενώθηκαν και δημιούργησαν την Platinum Games. Ποιος θα το περίμενε ότι εκείνη την ημέρα είχε δημιουργηθεί μια από τις σημαντικότερες εταιρίες ανάπτυξης. Μια εταιρία, που μέσα σε μόλις λίγα χρόνια θα χάραζε το όνομά της στις καρδίες εκατομμυρίων οπαδών με το ιδιαίτερο στυλ των games και της φιλοσοφίας της. Μια εταιρία στην οποία επένδυσαν τεράστιοι publishers για την δημιουργία καινούργιων IP, publishers όπως η Square Enix και η Sega. Αυτή η εταιρία κατάφερε με games όπως το Bayonetta, το Vanquish και το πρόσφατο NieR: Automata να καταπλήξει τεράστια κοινά και να πάει την τέχνη των video games ένα βήμα παραπέρα.

astral chain 1

Όλοι πλέον καταλαβαίνουν ότι ένα game είναι της Platinum Games απλά και μόνο από το combat. Αυτό το ιδιαίτερο fast-paced και φανταχτερό combat που πληθώρα gamers έχουν λατρέψει. Συνήθως σε games που λαμβάνουν μέρος σε φουτουριστικά περιβάλλοντα, η Platinum Games έχει καταφέρει να δημιουργήσει συγκινητικές και γεμάτες αδρεναλίνη περιπέτειες που, ακόμα και σήμερα, εκθειάζονται από κριτικούς και οπαδούς. Με θέματα και προβλήματα που απασχολούν ακόμα και τους απλούς καθημερινούς ανθρώπους, αν και αρκετά δραματοποιημένα, η Platinum Games καταφέρνει με κάθε της game να θέσει σημαντικά ερωτήματα στους καταναλωτές. Θα καταφέρει άραγε να συνεχίσει το legacy της με το πιο πρόσφατο game της, το Astral Chain;

Τσακίζουμε την πανδημία
Στο Astral Chain βρισκόμαστε στο μακρινό έτος 2078 σε μια περιοχή που ονομάζεται “The Ark” και χωρίζεται σε διάφορες περιοχές, κάτι σαν την Midgar. Εσείς και ο αδερφός/αδερφή σας, είστε παιδιά του διοικητή μιας επίλεκτης ομάδας αστυνομικών που προσπαθεί να σώσει τον κόσμο από την πανδημία των chimeras. Τα chimeras είναι τέρατα που προέρχονται από μια άλλη διάσταση και η ραγδαία εξάπλωσή τους έχει οδηγήσει σε μια τρομοκρατική κανονικότητα. Όπως είναι φυσικό, εσείς θα ακολουθήσετε τα χνάρια του πατέρα σας και θα καταταχτείτε στην ελίτ της αστυνομίας για να σώσετε τον κόσμο.

Η Neuron λοιπόν, η ελίτ της αστυνομίας, βρίσκεται υπό την εποπτεία του Yoseph, ο οποίος ηγείται της προσπάθειας για την σωτηρία του πλανήτη με το να πειραματίζεται με κομμάτια που έχουν προέλθει από το Astral Plane και από διάφορα chimeras. Στα μυστικά εργαστήρια της εταιρίας Aegis, ο Yoseph έχει καταφέρει να εξημερώσει μερικά chimeras, δένοντάς τα με “αστρικές” αλυσίδες και τα έχει κάνει να υπακούνε συγκεκριμένα άτομα. Τα εξημερωμένα chimeras ονομάζονται Legions και είναι οι βοηθοί της επίλεκτης αστυνομική ομάδας Neuron. Μόνο λίγοι επίλεκτοι μπορούν να δουν τα Legions και τα chimeras, καθώς και τις πύλες που ανοίγουν ανάμεσα στις διαστάσεις.

astral chain 2

Εσείς, μαζί με τον αδερφό/αδερφή σας, προσπαθείτε να εξερευνήσετε το μυστήριο που περιβάλλει την ύπαρξη των chimeras, των πυλών και γενικότερα την φύση του Astral Plane. Καθώς εκτελείτε απλές αστυνομικές εντολές για καθαρισμό περιοχών από chimeras, θα έρθετε σε επαφή με αρκετούς ανθρώπους που θα ταράξουν τα νερά και θα αλλοιώσουν την άποψή σας για πολλά θέματα. Το σενάριο έχει ωραία κλιμάκωση, ωστόσο οι χαρακτήρες δεν είναι και τόσο καλογραμμένοι.

Το Legion επέκταση του εαυτού σας
Το Astral Chain καταφέρνει να συνδυάσει αρκετά mechanics, ωστόσο, στον πυρήνα του παραμένει ένα hack n’ slash. Το “The Ark” είναι ελεύθερο για περιορισμένη εξερεύνηση και κρύβει αρκετά μυστικά, τα οποία δεν είναι και πάντα rewarding. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα Legions σας για να σκάψετε, να μυρίσετε, να πυροβολήσετε, να σηκώσετε και να χειραγωγήσετε το περιβάλλον σας όπως εσείς θέλετε. Οι NPCs είναι αρκετοί και καθ’ όλη την περιπέτειά θα ζητούν την βοήθειά σας για διάφορα μικρά και μεγάλα προβλήματα. Τα sidequests χωρίζονται σε blue και red cases. Τα red cases είναι τα πιο “ιδιαίτερα” sidequest, ενώ τα blue είναι συνήθως υποθέσεις ρουτίνας και αρκετά επαναλαμβανόμενα.

astral chain 3

Θα κάνετε ότι κάνει ένας κανονικός αστυνομικός και λίγα παραπάνω. Θα χρειαστεί να παίξετε κρυφτό με παιδιά, να χρησιμοποιήσετε το Legion σας για να κρυφακούσετε, να κουβαλήσετε κουτιά και πολλά ακόμα, ώστε να συγκεντρώσετε τις απαραίτητες πληροφορίες για το main case σας. Ισχυρός σύμμαχος στην ανίχνευση και επεξεργασία στοιχείων θα είναι το IRIS, κάτι σαν το eagle vision. Επίσης, υπάρχει ένα σύστημα που μοιάζει με achievements, αλλά όταν εκπληρώνετε κάποιες προϋποθέσεις αντί για τρόπαιο σας δίνει διάφορα χρήσιμα items.

Φυσικά, ως η ελίτ της αστυνομίας, θα πρέπει να σπάσετε στο ξύλο μπόλικα chimeras. Στην διάθεσή σας έχετε τρία όπλα, ένα πιστόλι, ένα light sword και ένα heavy sword, καθώς και τα Legion σας. Οι κινήσεις του πρωταγωνιστή δεν είναι τόσο “ελαφριές” όσο τις έχουμε συνηθίσει σε άλλα games της Platinum και αυτή την φορά θυμίζει λίγο Souls-Borne. Καθώς όμως αποκτάτε περισσότερα Legion και τους αναβαθμίζετε τόσο τα stats, όσο και τα skills τους, το combat γίνεται όλο και πιο ελαφρύ και φανταχτερό. Με την βοήθεια των Legions μπορείτε να κάνετε άπειρα combos και να καθαρίσετε τους εχθρούς σας με στυλ. Μερικές φορές βέβαια, τα Legions πάνε αλλού από εκεί που σημαδεύετε και πίνουν καφέ ενώ εσείς τρώτε το ξύλο της αρκούδας.

astral chain 4

Το game σας παροτρύνει να χρησιμοποιείτε όλα τα Legion σας ανάλογα τις περιστάσεις, ωστόσο ο χειρισμός τους δεν είναι και τόσο ομαλός. Συγκριτικά με την κίνηση του πρωταγωνιστή, η κίνηση των Legions έχει μια περίεργη “επιτάχυνση” και πολλές φορές χάνεις την αίσθηση της κίνησης του. Σε αυτό συμβάλει και η κλασική “κλειστοφοβική” κάμερα, η οποία δεν σας ακολουθεί κατά την διάρκεια του combat, παρουσιάζει προβλήματα σε κλειστούς χώρους και γενικά είναι λίγο “βαριά” για αυτού του είδους fast-paced combat. 

Εθιστικό combat και μεγάλη ποικιλία σε εχθρούς.

Τα chimeras που θα τσακίσετε στην περιπέτειά σας ποικίλουν. Υπάρχουν τόσο ranged, όσο και melee chimeras και θα σας κάνουν την ζωή δύσκολη αν δεν παρατηρείτε τα μοτίβα επιθέσεών τους. “Ευχάριστες” εκπλήξεις αποτελούν τα bosses που είναι ουσιαστικά chimeras με στεροειδή. Έχουν ιδιαίτερα abilities, ένα τεράστιο health bar και δε συγχωρούν τα λάθη. Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε τα Legion σας ανάλογα με τον εχθρό και να τα εναλλάσσετε κατά την διάρκεια της μάχης. Φυσικά, θα πρέπει να παρατηρείτε διαρκώς το gauge σας, καθώς αν αυτό δεν είναι γεμάτο δεν θα μπορείτε να καλέσετε το Legion σας. Αν από την άλλη δεν θέλετε να ελέγχετε το Legion σας, μπορείτε να μπείτε co-op με κάποιον φίλο σας και ο ένας θα ελέγχει τον πρωταγωνιστή και ο άλλος το Legion και την κάμερα.

Cyberpunk Manga
Το “The Ark” είναι μια αρκετά μεγάλη πόλη βγαλμένη από το μέλλον. Θα δείτε πληθώρα NPCs να κάνουν τις καθημερινές τους δουλειές, θα δείτε εγκληματίες και φυσικά πολλούς αστυνομικούς. Ωστόσο, δεν υπάρχει μόνο το Ark, αλλά και το Astral Plane, δηλαδή η γενέτειρα των chimeras. Το χρωματικό μοτίβο των δυο αυτών περιοχών είναι έντονα αντίθετο. Στο Ark κυριαρχεί το έντονο μπλε χρώμα, κυρίως από τις στολές και του τι πρεσβεύσει η Neuron, ενώ στο Astral Plane κυριαρχεί το φωτεινό κόκκινο και μαύρο, κάτι που συχνά συνδυάζεται με το “κακό” και το μοχθηρό.

astral chain 5

Το στυλ των γραφικών θυμίζει περισσότερο manga παρά κάποιο game, ίσως το πιο κοντινό σε στυλ είναι το γνωστό Okami. Στην περίπτωση του Astral Chain ωστόσο, τα μοντέλα των χαρακτήρων έχουν μεγαλύτερη λεπτομέρεια, έχουν έντονα περιγράμματα και αυτό το “shining” εφέ. Ακόμα πιο εντυπωσιακό όμως, είναι οι εμφανίσεις των chimeras. Υπάρχουν τόσα διαφορετικά chimeras και όλα έχουν το ίδιο επίπεδο λεπτομέρειας, ενώ τα μεγαλύτερα-bosses είναι πραγματικά έργο τέχνης. Τα οπτικά εφέ στέκονται αντάξια του ονόματος “Platinum Games”, αφού μας θαμπώνουν με την λάμψη τους κάθε φορά.

Τα animation των κύριων χαρακτήρων είναι ομαλά, εκτός από κάποιες περιπτώσεις σε μερικά cutscenes, ενώ στις μάχες εκτυλίσσουν την πραγματική τους μαεστρία με όλα τα διάφορα combos. Γενικά επικρατούν τα “ακραία” μοντέλα των NPCs, δηλαδή έντονα χρώματα, περίεργα σχήματα και δυνατά περιγράμματα, κάτι που σφραγίζει την ταυτότητά τους ως “cyberpunk”. Από την άλλη όμως, τα περιβάλλοντα στον κόσμο του Ark δεν έχουν την ίδια λεπτομέρεια σε όλη τους την έκταση και θυμίζουν μερικά παλαιότερα games και όχι game του 2019.

Μελλοντικές μελωδίες
Καθώς περιπλανιέστε στον κόσμο του Astral Chain, θα σας συνοδεύουν μερικά όμορφα μουσικά κομμάτια που θα καλύπτουν σχεδόν όλα τα γούστα. Από generic φουτουριστικά electro μπιτάκια που μας χαλαρώνουν καθώς εμείς κάνουμε υποθέσεις ρουτίνας και συντήρηση στο αστυνομικό τμήμα, μέχρι και shred metal στις μάχες με τα μεγαλύτερα και τρομαχτικότερα chimeras, που μας ανεβάζει την αδρεναλίνη στα ύψη. Σε περιπτώσεις, υπάρχουν ακόμα και ολόκληρα metal τραγούδια που παίζουν, καθώς εσείς παίζετε άπειρο ξύλο. Η μουσική καταφέρνει να πετύχει τον ρόλο της, αφού μας βάζει στο κλίμα της εποχής του 2078, ενώ ταυτόχρονα μας προετοιμάζει για δυνατές μάχες.

astral chain 6

Τόσο στις μάχες αυτές, όσο και στην εξερεύνηση, τα ηχητικά εφέ παραμένουν το ίδιο ποιοτικά. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει ωστόσο το Astral Chain, είναι η έλλειψη voice acting στον κύριο πρωταγωνιστή. Δεν βγάζει νόημα να έχεις κάνει voice acting για τον/την Akira και όταν διαλέγεις ποιον θα παίξεις, αυτός/αυτή να μην αρθρώνει λέξη. Δεν είναι και λίγες οι φορές που έχουμε δει “μουγκό” πρωταγωνιστή σε videogames, ωστόσο το συγκεκριμένο δεν έχει πετύχει την εκτέλεση σωστά. Δεν γίνεται να έχεις στο games συγκινητικά cutscenes και αυτά να είναι η μόνη σου ευκαιρία να δείξεις ένα δεσμό μεταξύ ανθρώπων να μεγαλώνει και εσύ να επιλέγεις να κάνεις τον πρωταγωνιστή να μην μιλάει καθόλου.

Είτε θα βρεις άλλον τρόπο να δείξεις το πως μεγαλώνει η σχέση, είτε το project σου είναι καταδικασμένο να αποτύχει. Η έλλειψη voice acting στον πρωταγωνιστή δεν δημιουργεί προβλήματα μόνο στα cutscenes, αλλά και σε όλη την διάρκεια του game. Λογικό, αφού ο πρωταγωνιστής θα έχει τις περισσότερες αλληλεπιδράσεις με τους NPCs. Σαν λύση η Platinum Games έχει βρει το να έχει έναν supporting character να μιλάει στην θέση του πρωταγωνιστή, ή άλλες φορές απλά οι NPCs καταλαβαίνουν τι θέλει να πει ο πρωταγωνιστής με “τηλεπάθεια” (?). Το voice acting του/της Akira είναι ικανοποιητικό, όπως και σχεδόν όλης της ομάδας Neuron, ωστόσο παραμένουν σε αυτό το επίπεδο, το ικανοποιητικό.

Δεν καταφέρνουν να ξεχωρίσουν ως “άτομα”. Παρόλο που είναι “κύριοι” supporting χαρακτήρες, κάνουν εύκολα blend in με τους υπόλοιπους NPCs. Παρόλο που έχουν μερικούς συγκινητικούς διαλόγους, δεν καταφέρνουν να αποδώσουν με απόλυτη ακρίβεια τα συναισθήματα που επιθυμούμε. Το voice acting ωστόσο λείπει από αρκετούς NPCs. Οι NPCs που θα συναντήσετε στην πόλη συνήθως δεν μιλάνε καθόλου, εκτός από τα πιο “σημαντικά” cases.

Αναμένοντας το sequel
Ίσως κρίνουμε πιο αυστηρά το Astral Chain επειδή αποτελεί “παιδί” της Platinum Games και ίσως να είμασταν πιο ελαστικοί αν αποτελούσε IP μικρότερης εταιρίας. Ακόμα και έτσι, το Astral Chain καταφέρνει να εντυπωσιάσει και να μας δείξει έναν κόσμο που δύσκολα θα φανταζόμασταν. Η πρωτότυπη αυτή μίξη διαφόρων mechanics, το εθιστικό και φανταχτερό combat, το ιδιαίτερο στυλ γραφικών και η υπέροχη μουσική, όλα συμβάλουν στην δημιουργία ενός ομοιόμορφου αποτελέσματος. Η ιστορία που αφηγείται εμφανίζει αρκετούς παραλληλισμούς με την πραγματικότητα και για αυτό μας αρέσει.

astral chain 8

Παρά κάποιες μικρές αστοχίες, όπως η κλασική “κλειστοφοβική” κάμερα και η έλλειψη voice acting στον πρωταγωνιστή, το Astral Chain καταφέρνει να προσφέρει μια μοναδική και ευχάριστη εμπειρία για όλους τους gamers. Με 4 επίπεδα δυσκολίας, αρκετά sidequests τόσο κατά την διάρκειά του όσο και μετά τον τερματισμό, το Astral Chain θα σας απασχολήσει για 15 ώρες στο ελάχιστο. Αν επιλέξετε, ακόμα και σε ένα difficulty, να παίξετε όλα τα sidequests, τότε η διάρκεια του πλησιάζει τις 20-25 ώρες. Στον τερματισμό αφήνει αρκετά αναπάντητα ερωτήματα, κάτι που μας προετοιμάζει για την κυκλοφορία ενός sequel και κάτι που ελπίζουμε να διορθώσει τα προβλήματα που παρουσίασε το πρώτο.

Θετικά:
- Πρωτότυπο και εθιστικό combat
- Όμορφα και λεπτομερή μοντέλα χαρακτήρων
- Soundtrack από άλλη εποχή
- Ιστορία που σε τραβάει
- Τεράστια ποικιλία σε όπλα και εχθρούς
- Αρκετά sidequests που επεκτείνουν τις ώρες ενασχόλησης μαζί του
- Φανταχτερά οπτικά εφέ καταλαμβάνουν την οθόνη μας

Αρνητικά:
- Έλλειψη voice acting στον πρωταγωνιστή
- Όχι τόσο καλογραμμένοι χαρακτήρες
- Σχεδόν “ανούσια” η εξερεύνηση των περιοχών
- Κλειστοφοβική και βαριά κάμερα

Βαθμολογία
Γραφικά: 8
Ήχος: 8.5
Gameplay: 8.5
Σενάριο: 7.5
Αντοχή: 8
Γενικά: 8.2

Παρά τις κάποιες αστοχίες καταφέρνει να προσφέρει μια όμορφη και πρωτότυπη εμπειρία, μακριά από τα συνηθισμένα μοτίβα της PlatinumGames.

Σταμάτης Καράμπογας 

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

Astral Chain

[Αρχική Δημοσίευση] Η εταιρεία ανάπτυξης Platinum Games, που μας έχει χαρίσει την σειρά Bayonetta, παρουσίασε...
Posted (29 Jul 2019)

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Score 8.2
User Score ( 9 votes ) 7.83
User Reviews 0
Genre: Action-Adventure
Developer: Platinum Games
Publisher: Nintendo
Διάθεση: Market24.gr (211-4114050)
Players: 1-2
Requirements:
Official Website: Κλικ εδώ
Demo:
Full Game:
Release Date: 30/8/19
Χρήστες που το θέλουν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν.(VIEW ALL )
thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS
Notification