Reviews Legends of Runeterra
Comments (4)

Legends of Runeterra Hot

Μάχες με κάρτες στον κόσμο του League of Legends.

https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/thumbnail/320x180s/0e/37/aa/Legends-of-Runeterra-box-12-1589012978.jpg
  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

Μάχες με κάρτες στον κόσμο του League of Legends.

Η Riot Games είναι γνωστή στους απανταχού gamers ως η εταιρεία ανάπτυξης του “βασιλιά” των MOBA, League of Legends. Η αμερικανική εταιρεία ανάπτυξης ξεκίνησε πέρυσι να επεκτείνεται και σε άλλα είδη με το Teamfight Tactics (ένα μικρό βήμα ομολογουμένως), ενώ είχε παράλληλα γνωστοποιήσει τα σχέδιά της να εισχωρήσει και σε άλλα ακόμα είδη.

Πέραν του FPS Valorant (το οποίο βρίσκεται ακόμα σε στάδιο beta), η Riot εισέρχεται δυναμικά στον χώρο των Card Games με το Legends of Runeterra (“LoR”), όπου αυτή τη στιγμή βασιλεύουν τα Hearthstone και Magic: The Gathering. Κρατώντας το οικείο setting του LoL, οι developers της Riot αφιερώθηκαν στο να προσπαθήσουν να καινοτομήσουν όσον αφορά το gameplay ώστε εκείνο να είναι και εύκολο στην μετάβαση από άλλα παρεμφερή games, αλλά και να διατηρεί παράλληλα τον δικό του χαρακτήρα.

LoR1

Στρατηγικές μάχες στον κόσμο της Runeterra
Οι developers έχουν μεριμνήσει για μια σειρά κατατοπιστικότατων tutorials που θα σας μάθουν τις βασικές λειτουργίες του Legends of Runeterra και τα κυριότερα στοιχεία των καρτών, ενώ στη συνέχεια υπάρχουν μπόλικα Single Player Challenges τα οποία επίσης λειτουργούν ως μέσα εκμάθησης των πιο εξειδικευμένων πτυχών του παιχνιδιού. Σε σχέση με το Hearthstone, μιλάμε για “μέρα με τη νύχτα”. Μέσα από τα tutorials και τα Challenges θα μάθετε όχι μόνο το πώς παίζεται το LoR, αλλά και το πώς συνεργάζονται διάφοροι τύποι καρτών και μερικούς αρκετά δυνατούς συνδυασμούς σε διαφορετικά στιλ, βοηθόντας σας έτσι να κατασταλλάξετε στο τι τύπου deck θα χτίσετε αργότερα.

Ο στόχος του κάθε match είναι να διαλύσετε το Nexus του αντιπάλου σας, κατεβάζοντάς του το Health από το 20 στο 0. Ξεκινάτε το κάθε match με 4 κάρτες στο χέρι σας, από τις οποίες μπορείτε να αντικαταστήσετε όσες θέλετε με άλλες που επιλέγονται τυχαία από το deck σας. Ξεκινάτε τον γύρο σας με 1 mana, το οποίο αυξάνεται κατά 1 κάθε γύρο και χρησιμεύει για να φέρετε πλάσματα από το χέρι σας στο τραπέζι, ή να κάνετε κάποιο spell. Προφανώς, δυνατότερα πλάσματα και spells κοστίζουν περισσότερο mana και θα πρέπει να είστε προσεκτικοί στη χρήση του. Μέχρι και τρεις επιπλέον πόντοι mana αποθηκεύονται ξεχωριστά ως “spell mana” και χρησιμοποιείται αποκλειστικά για spells σε συνδυασμό με το “κανονικό” mana.

Σε κάθε γύρο, κάθε παίκτης επιτίθεται και αμύνεται διαδοχικά με τα πλάσματα και τα spells του, με τον αντίπαλό του να δικαιούται να επιλέξει με ποια πλάσματα θα αμυνθεί αντίστοιχα και αν θέλει (και μπορεί), να επέμβει σε κάποιο spell με κάποιο δικό του. Τα πλάσματα (units) έχουν μεγάλη ποικιλία και αποτελούνται από τα συμπαθητικά χνουδωτά Poro μέχρι πανίσχυρα, απέθαντα πνεύματα. Τα Spells πάλι έχουν πολύ διαφορετικές επιδράσεις και μπορούν μεταξύ άλλων να κάνουν damage, να καλέσουν ένα πλάσμα ή ένα spell από το χέρι σας/το deck σας, να αναστήσουν νεκρά πλάσματα και πολλά άλλα. Οι επιθέσεις που δεν αποκρούονται χτυπούν το Nexus, κάνοντάς του το αντίστοιχο damage.

Η δομή των γύρων είναι διαφορετική από ο,τι έχουμε συνηθίσει στα Card Games, αλλά προσθέτει έναν επιπλέον παράγοντα στρατηγικής και αν και δεν είναι τόσο “ρευστό”, προσδίδει έναν αέρα μοναδικότητας. Τα υπόλοιπα στοιχεία ακούγονται (και σε αρκετά μεγάλο βαθμό είναι) οικεία και πράγματι, μόλις συνηθίσετε την ακολουθία του gameplay και μάθετε τα διάφορα abilities, αν έχετε ασχοληθεί με άλλα Card Games δεν θα δυσκολευτείτε καθόλου να μάθετε καλά το LoR.

LoR2

To deck building είναι ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό κάθε Card Game και το Lord δεν αποτελεί εξαίρεση. Κάθε deck μπορεί να έχει μέχρι και 40 κάρτες από ένα ή δύο από τα επτά διαθέσιμα Regions του κόσμου του LoL (Bilgewater, Demacia, Freljord, Ionia, Noxus, Piltover & Zaun και Shadow Isles) και μέχρι 6 από αυτές τις κάρτες μπορούν να είναι Champions, γνωστοί ήρωες από το League of Legends. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν κάρτες για 36 Champions, αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα προστεθούν περισσότεροι στο μέλλον. Οι υπόλοιπες κάρτες χωρίζονται σε 2 κατηγορίες (Spells και Units), στις οποίες δεν υπάρχει μέγιστος αριθμός για κάθε κατηγορία (πέρα από το όριο των 40 καρτών, φυσικά), αλλά κάθε κάρτα μπορεί να υπάρχει μέσα σε ένα deck μέχρι τρεις φορές. Η σπανιότητα των καρτών αντικατοπτρίζεται από το χρώμα του συμβόλου τους, με την γνωστή διαβάθμιση “πράσινο - Common, μπλε - Rare, μωβ - Εpic και πορτοκαλί - Champion”.

Βρείτε το στιλ που σας ταιριάζει και αναμετρηθείτε σε ένα γνώριμο, αλλά ταυτόχρονα νέο περιβάλλον.

Aνάλογα με την σπανιότητά της, κάθε κάρτα χρειάζεται έναν αριθμό από Shards (in-game currency) ή coins (microtransaction currency) προκειμένου να φτιαχτεί. Ένα αρκετά ευχάριστο γεγονός είναι ότι το LoR περιέχει μπόλικα quests, challenges και εβδομαδιαίες ανταμοιβές, καθώς επίσης και ένα σύστημα XP για το Region της επιλογής σας, δίνοντάς σας άφθονους πόρους προκειμένου να ολοκληρώσετε κάποιο deck. Πέρα από Shards και κάρτες, στις ανταμοιβές περιλαμβάνονται και τα Wildcards, “κενές” κάρτες τις οποίες μπορείτε να εξαργυρώσετε αποκτώντας οποιαδήποτε κάρτα αντίστοιχης σπανιότητας θέλετε. Με τόσο γενναιόδωρες ανταμοιβές, μόνο όσοι πραγματικά βιάζονται να χτίσουν άμεσα πολλά και ανταγωνιστικά decks θα βάλουν το χέρι στην τσέπη για να επιταχύνουν την διαδικασία και ακόμα και στο κομμάτι των μικροσυναλλαγών, πλέον αγοράζετε κατευθείαν τις κάρτες που θέλετε και όχι booster packs. Βέβαια, στον αντίποδα έχουμε το γεγονός ότι ενώ μπορείτε να φτιάξετε δυνατά decks από νωρίς, ίσως η επανάληψη της ίδιας τακτικής ξανά και ξανά να σας κουράσει.

LoR3

Όπως προαναφέρθηκε, από την αρχή γίνεται προφανές ότι ο συνδυασμός Regions, Champions και συνεργασίας μεταξύ των καρτών ενός deck ορίζει το τι είδους στρατηγικές πρέπει να ακολουθήσετε προκειμένου να εκμεταλλευτείτε πλήρως τις δυνατότητές του. Για παράδειγμα, τα Ephemeral Units είναι πλάσματα που πεθαίνουν στο τέλος κάθε γύρου. Αυτό δεν ακούγεται συμφέρον για ένα deck που βασίζεται σε στιβαρή άμυνα, αλλά σε κάποιο άλλο deck με κάρτες οι οποίες έχουν abilities που ενεργοποιούνται με τον θάνατο συμμαχικών Units (ή και των ίδιων, όπως το “Deathrattle” ability του Hearthstone), τα Ephemeral Units είναι “must”.

Αντίστοιχα και οι διαφορετικοί Champions κολλάνε καλύτερα σε διαφορετικά στιλ, καθώς ανεβαίνουν level και δυναμώνουν. Η Jinx για παράδειγμα ταιριάζει σε decks με χαμηλά mana costs ή σε decks που πετούν πολλές κάρτες απ’ το χέρι, καθώς ανεβαίνει level όταν το χέρι σας είναι άδειο. Αντίστοιχα ο Darius ανεβαίνει level όταν το Health του αντίπαλου Nexus είναι 10 ή λιγότερο, που σημαίνει πως όσο περισσότερο γρήγορο damage μπορείτε να κάνετε, τόσο πιο γρήγορα θα δυναμώσει.

LoR4

Πέρα από τα tutorials και τα challenges, μπορείτε να παίζετε ενάντια σε AI για να εξασκηθείτε. Το ΑΙ δεν αποτελεί μεγάλη πρόκληση δυστυχώς, αλλά απ’ την άλλη προσφέρει κανονικότατα XP για να ξεκλειδώσετε ανταμοιβές από το region σας, κάτι το οποίο είναι πολύ ευχάριστο αν θέλετε να μαζέψετε πόρους χωρίς να είστε αναγκασμένοι να παίξετε ενάντια σε άλλους παίκτες. Καλό θα ήταν να προστεθεί επιπλέον Single-Player περιεχόμενο, η έλλειψη είναι εμφανής σε σχέση με τα dungeons του Hearthstone.

Όσον αφορά το multiplayer, μπορείτε να παίξετε εναντίον άλλων παικτών είτε σε ranked mode όπου υπάρχει κατάταξη, είτε στο Casual mode όπου δεν έχουν επίπτωση οι νίκες και οι ήττες. Το τρίτο multiplayer mode, το Expedition, είναι παρεμφερές του Arena από το Hearthstone. Αγοράζοντας token (ή λαμβάνοντάς το ως ανταμοιβή), αποκτάτε πρόσβαση σε αυτό και φτιάχνετε deck επιλέγοντας από τυχαίες κάρτες. Στη συνέχεια, αντιμετωπίζετε άλλους παίκτες που έχτισαν deck με τον ίδιο τρόπο και όσες παραπάνω νίκες καταφέρετε, τόσο μεγαλύτερες ανταμοιβές θα λάβετε στο τέλος. Φυσικά, η τοξικότητα του community του League of Legends υπάρχει και στο Legends of Runeterra και ουκ ολίγοι είναι εκείνοι που θα συναντήσετε να σπαμμάρουν emotes προφανέστατα εκνευρισμένοι.

Κάρτες, τέχνη και ομορφιά
Οπτικά μπορεί να μην “γονατίζει” τις κάρτες γραφικών, αλλά το Legends of Runeterra επιτυγχάνει να μεταφέρει τον καρτουνίστικο χαρακτήρα του LoL με λεπτομερή σχέδια και όμορφα χρώματα στα μοντέλα και τα περιβάλλοντα, ενώ οι ζωγραφιές στις κάρτες είναι εξαιρετικές. Τα εφέ είναι όσο “φανταχτερά” χρειάζεται προκειμένου να δίνουν έμφαση στα διάφορα συμβάντα του match, ενώ το framerate παραμένει σταθερότατο.

LoR5

Ο γλυκός ήχος της νίκης
Από ηχητικής άποψης δεν υπάρχει κάποια καινοτομία, ωστόσο ο συγκεκριμένος τομέας είναι καλοδουλεμένος. Τα εφέ είναι μεγαλοπρεπή, το voice acting όσο καρτουνίστικο θα περίμενε κανείς (αν και επαναλαμβανόμενο) και η μουσική επένδυση διακριτική, με θέματα τα οποία ταιριάζουν απόλυτα με το κάθε τι που βλέπετε εκείνη τη στιγμή. Ειδικά η μουσική της νίκης θα προσθέσει στην αίσθηση περιφάνειας, με επιβλητικά και επικά μπάσα.

Δυνατή είσοδος της Riot Games στον χώρο
Το ντεμπούτο της Riot στα Card Games μπορεί κανείς να πει πως είναι πετυχημένο, καθώς οι βασικές του έννοιες δεν θα ξενίσουν τους βετεράνους του είδους, αλλά δεν είναι και μια ακόμα κόπια των Hearthstone και Magic: The Gathering και όσο ασχολείστε με αυτό, θα ανακαλύψετε σύντομα ότι έχει το δικό του στρατηγικό βάθος. Το γεγονός ότι διατίθεται δωρεάν και το σύστημα crafting του είναι απλό και εύχρηστο είναι ακόμα δύο θετικοί παράγοντες για να αφιερώσει κανείς χρόνο στο Legends of Runeterra. Συστήνεται ανεπιφύλακτα στους φίλους των Card Games και σε όσους αρέσκονται στην turn-based στρατηγική.

Θετικά: 
- Διατίθεται δωρεάν
- Ευχάριστη αισθητική
- Εύκολο στην εκμάθηση
- Ποικιλία στρατηγικών επιλογών
- Γενναιόδωρες ανταμοιβές
- Τέλος τα booster packs

Αρνητικά:
- Λίγα game modes, ειδικά στο Single-Player
- Βαρετό στιλ gameplay σε μερικά decks
- Τοξικό community

Βαθμολογία
Γραφικά: 8
Ήχος: 8.5
Gameplay: 8.5  
Αντοχή: 8
Γενικά: 8.3 

Μια δυνατή νέα προσθήκη στο είδος που αξίζει να της δώσουν σημασία οι απανταχού fans.

Γιώργος Τζίτζιφας 

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

Legends of Runeterra: Ημερομηνία κυκλοφορίας

Η Riot Games ανακοίνωσε ότι το Legends of Runeterra θα βγει από την open beta και θα κυκλοφορήσει και επίσημα στις 30 Απριλίου.
Posted (05 Apr 2020)

Legends of Runeterra open beta

[Αρχική δημοσίευση: 12/1/20] Το δεύτερο παιχνίδι από το σύμπαν του League of Legends είναι το Legends of Runeterra, ένα Ca...
Posted (23 Jan 2020)

Legends of Runeterra: League of Legends Card game

[Αρχική δημοσίευση: 9/11/18] Η Riot Games απέκτησε 9 trademarks για το Legends of Runeterra, τα οποία κατοχυρώθηκαν το tradema...
Posted (16 Oct 2019)

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +2 ViKouk (Level 18) 09/05/2020 17:14
Μπορείς να παίξεις όπως θες. Και δεν χρειάζεται να πληρώσεις για να βγάλεις μία καλή στρατηγική. Ακόμα το μαθαίνω αλλά μέχρι τώρα είναι από τα καλύτερα Card games που έχω παίξει.
#2 +1 Lithras (Level 26) 09/05/2020 17:25
Quoting ViKouk:
Μπορείς να παίξεις όπως θες. Και δεν χρειάζεται να πληρώσεις για να βγάλεις μία καλή στρατηγική. Ακόμα το μαθαίνω αλλά μέχρι τώρα είναι από τα καλύτερα Card games που έχω παίξει.

Συμφωνώ. Μόνο οι απόλυτα βιαστικοί που θέλουν με τη μία να έχουν 2-3 competitive decks ταυτόχρονα θα βάλουν το χέρι στην τσέπη, αλλά είναι αχρείαστο.
#3 Stephen King (Level 10) 09/05/2020 20:31
Παραδόξως ωραίο card game από την Riot.Φαίνεται ότι ψάχτηκε καλά πριν το φτιάξει και μπράβο της.Το έπαιξα για ενα τρίωρο μέχρι τώρα και δεν το μετάνιωσα.Ωραίο review. :-)
#4 Smoses (Level 24) 09/05/2020 23:15
Το είχα παίξει στην closed beta όταν έγραφα το preview και μπορώ να πω είναι αρκετά εθιστικό. Η αλήθεια είναι πως μερικά deck ίσως είναι "μονότονα", αλλά υπάρχουν επιλογές. Εγώ έπαιζα με Shadow Isles και Ionia και ήταν big brain time. Φυσικά τώρα που βγήκε και για κινητά το λιώνω on-the-go.
Score 8.3
User Score ( 8 votes ) 7.94
User Reviews 0
Genre: Strategy
Developer: Riot Games
Publisher: Riot Games
Διάθεση:
Players: 1-2 (Online)
Requirements: Επεξεργαστής 3GHz ή παραπάνω, Κάρτα Γραφικών με 512MB μνήμη, Χώρος στον σκληρό δίσκο 3GB, Μνήμη RAM 4GB, Λειτουργικό Σύστημα Windows 7/8.1/10 64-bit
Official Website: Κλικ εδώ
Demo:
Full Game:
Release Date: 29/04/2020
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL )
thumb
Χρήστες που το έχουν.(VIEW ALL )
thumb thumb thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
thumb
VIDEOS
Notification