Reviews Super Mario Maker 2
Switch  
Comments (2)

Super Mario Maker 2 Hot

Mamma Mia! Ώρα να πάρεις Master στην καλλιτεχνία.

https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/thumbnail/320x180s/42/b1/f0/SuperMarioMaker2-box-art-51-1584817067.jpg
  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

Mamma Mia! Ώρα να πάρεις Master στην καλλιτεχνία.

Τον τελευταίο καιρό, η Nintendo ξεφουρνίζει φρέσκα first-party games, τα οποία καταναλώνονται από τους fans της σχεδόν άμεσα. Τα games της Nintendo δεν έχουν τον ρεαλισμό ή την ωμή βία άλλων games, όπως για παράδειγμα αυτών του PS4, αντ’αυτού έχουν μια άκρως χαλαρωτική “παιδικότητα”. Για αυτό και πολλοί gamers προτιμούν να κάνουν το διάλλειμά τους από άλλα AAA games με ένα Breath of the Wild ή κάποιο Pokémon. Παρά τις υπέροχες προτάσεις της Nintendo όμως, πολλοί fans ζητούσαν επίμονα την επιστροφή του εμβληματικού κόκκινου υδραυλικού. Αν και τόσο το Super Mario Odyssey, όσο και η μεταφορά του New Super Mario U στο Switch, κατάφεραν να μας κρατήσουν το ενδιαφέρον για αρκετό καιρό, οι fans ζητούσαν κι ‘άλλο.

Super Mario Maker 21

Έτσι η Nintendo μας φέρνει ένα “sequel”, κατά κάποιο τρόπο, του πολυαγαπημένου Super Mario Maker. Το Super Mario Maker 2 είναι γεγονός και ήρθε να μας καθηλώσει μπροστά από το Switch μας για ώρες ατελείωτες. Για να δούμε όμως αναλυτικά τι αλλαγές φέρνει ο διάδοχος του Super Mario Maker και πώς η Nintendo αξιοποίησε την δύναμη της καινούργιας της κονσόλας.

Φιλανθρωπία για την Peach
Το καινούργιο Super Mario Maker αυτή την φορά έρχεται και με story mode. Δηλαδή κάτι σαν story mode, που καλύτερα να το έλεγαν arcade mode μιας και δεν έχει καθόλου story… Το όλο story του Super Mario Maker 2 είναι ότι το κάστρο της Peach έχει καταστραφεί και ο Mario πρέπει να φτιάξει ένα καινούργιο. Για να το κάνει αυτό χρειάζεται αρκετά coins, τα οποία και συγκεντρώνει παίζοντας διάφορα level. Υπάρχει τεράστια ποικιλία στα 120+ story levels με διάφορα clear conditions, επίπεδα δυσκολίας, καθώς και rewards, ενώ υπάρχουν και διάσπαρτοι NPCs οι οποίοι σας δίνουν δικά τους quest.

Γενικά τα story quests δεν έχουν κάποια συνοχή μεταξύ τους και είναι ουσιαστικά fetch quests, δηλαδή τα παίζετε χωρίς κάποια σειρά και ο μόνος σας λόγος για να τα παίξετε είναι να βγάλετε coins. Τα νερά ταράζουν κάπου και που τα quests στα οποία όντως πρέπει να κάνετε κάτι για να προχωρήσει το story, αλλά αυτά είναι περίπου 4-5 από τα 120+. Θα περιμέναμε κάποιο σενάριο και κάποια συνοχή στο “story mode”, αλλά το game ονομάζεται Super Mario MAKER και όχι Super Mario σκέτο.

Ομάδα που δε χάνει, δεν αλλάζει
Το Super Mario Maker 2, όπως εξάλλου και κάθε Super Mario πλην κάποιων εξαιρέσεων, έχει διατηρήσει το κλασικό Platform στοιχείο που ξέρουμε και αγαπήσαμε από μικρά παιδιά. Στα story levels γίνεται εναλλαγή μεταξύ πέντε διαφόρων εκδοχών του Mario. Δεν τα επιλέγετε εσείς στο story mode, αλλά διαθέσιμες είναι οι εκδοχές Super Mario Bros, Super Mario Bros. 3, Super Mario World, New Super Mario Bros. U, και του Super Mario 3D World.

Super Mario Maker 23

Αυτό αλλάζει τόσο το moveset του Mario, καθώς και όλη την αισθητική του level. Αν μερικές φορές δεν καταφέρνετε να νικάτε τα level με τις ζωές που σας δίνονται, μπορείτε πάντα να φωνάζετε τον Luigi να καθαρίζει το level για εσάς. Ο κύριος λόγος όμως που κάποιος θα αγοράσει το Super Mario Maker 2 είναι για να παίζει τόσο level άλλων χρηστών, όσο και να φτιάχνει τα δικά του. 

Μόνος περιορισμός η φαντασία σας.

Σε αυτό τον τομέα φυσικά δεν μας άφησε παραπονεμένους το Super Mario Maker 2. Μπορείτε πλέον όχι μόνο να δημιουργήσετε τα δικά σας level, αλλά να τα μοιραστείτε και να παίξετε τα levels άλλων. Στο offline, μπορείτε να δημιουργήσετε τα δικά σας level με τεράστια ευκολία. Το tutorial που έχει το Super Mario Maker 2 για την δημιουργία level είναι εξαιρετικά βοηθητικό και αποκαλύπτει αρκετές λεπτομέρειες.

Super Mario Maker 24

Στην διάθεσή σας έχετε ότι μπορείτε να φανταστείτε για να δημιουργήσετε. Μπορείτε να διαλέξετε σε τι στυλ Mario θέλετε να είναι, τι κουτιά θα έχει και πού, ποιους εχθρούς θα αντιμετωπίσετε, ακόμα και τι έδαφος θέλετε να έχετε. Πραγματικά οι συνδυασμοί είναι άπειροι. Μπορείτε να επεκτείνετε το level σας και σε άλλο screen, δηλαδή να μπαίνετε σε ένα σωλήνα και να βγαίνετε σε μια άλλη προέκταση του level σας.

Στο inventory σας έχετε όλους τους διαθέσιμους εχθρούς, όλα τα power-ups, καθώς και την φαντασία σας. Η τοποθέτηση των αντικειμένων στο level είναι πανεύκολη, ειδικά σε handheld mode μπορείτε απλά να χρησιμοποιήσετε το touch screen πολύ εύκολα. Αν δεν παίζετε σε handheld, τότε μπορείτε να εκμεταλλευτείτε την μεγαλύτερη ακρίβεια που προσφέρουν τα directional buttons του joycon.

Super Mario Maker 25

Από την άλλη, αν νιώθετε ότι η φαντασία σας έχει στερέψει, μπορείτε να ζητήσετε βοήθεια από έναν φίλο σας, αφού πλέον μπορείτε να του δώσετε το ένα joycon και να δημιουργήσετε μαζί ένα level σε local co-op. Οι πόροι σας δεν είναι απεριόριστοι, άρα θα πρέπει να τους χρησιμοποιείτε με προσοχή. Ακόμα, στο level σας μπορείτε να προσθέσετε κάποιο clear condition ώστε να αυξήσετε τον βαθμό δυσκολίας.

Καραντίνα μόνοι, αλλά μαζί
Εκτός του local co-op στο maker mode, αυτή την φορά έχει προστεθεί και μια εξαιρετική επέκταση στο online επίπεδο. Μπαίνοντας online λοιπόν, τα levels που μπορείτε να παίξετε απειρίζονται. Καταρχήν μπορείτε να διαλέξετε τι είδος level θέλετε να παίξετε. Έχετε τα κανονικά custom levels με διάφορα clear conditions και επίπεδα δυσκολίας, έχετε την επιλογή να παίξετε multiplayer versus ή co-op, καθώς και local co-op σε online levels και τέλος έχετε και τα endless challenges.

Τα endless challenges είναι ουσιαστικά ένα challenge στο οποίο πρέπει να περάσετε όσα περισσότερα levels μπορείτε, χωρίς να σας τελειώσουν οι συνολικές ζωές. Γενικά η σύνδεση στα online custom levels είναι αρκετά γρήγορη όταν παίζετε μόνος σας. Στα online multiplayer παρατηρήθηκε ένα lag τόσο στη σύνδεση, όσο και κατά την διάρκεια του level, σίγουρα επηρεάζει φυσικά και η σύνδεσή σας.

Same, but different
Ο κόσμος του Super Mario Maker 2, είναι ο κόσμος του Mario όπως δεν τον έχουμε ξαναδεί. Περιλαμβάνει τις κυριότερες εκδοχές του Mario, καθώς και μια πληθώρα από επιμέρους στοιχεία. Υπάρχει τεράστια ποικιλία στους εχθρούς, στα power-ups και στην μοντελοποίηση του κάθε level. Στο story mode, όσο βρίσκεστε στην περιοχή με το κάστρο, βλέπουμε έναν 3D Mario. Ρεαλιστικό και με αρκετή λεπτομέρεια, τόσο ώστε να μην χάνει την “παιδικότητα” που τον έχουμε συνηθίσει. Υπάρχουν τα κλασικά έντονα χρώματα που τον χαρακτηρίζουν από τότε που τον γνωρίσαμε.

Super Mario Maker 27

Σε όλες τις εκδοχές του, θα νιώσετε ότι έχετε την αντίστοιχη κονσόλα και το αντίστοιχο game του Mario, φυσικά όμως με καλύτερη ευκρίνεια. Το level design ποικίλλει και μας εκπλήσσει συνέχεια ευχάριστα. Κάθε level ξεχωρίζει τόσο από το προηγούμενο όσο και από το επόμενο. Όλα κυλούν ομαλά σε όποιο κόσμο του Mario και να είστε, με τα animations στις τρισδιάστατες εκδοχές να κάνουν μεγαλύτερη εντύπωση με την ομαλότητά τους.

Mamma Mia!
Από το Super Mario Maker 2 δεν λείπει φυσικά το υπέροχο soundtrack και τα ποιοτικά ηχητικά. Αυτό το soundtrack που μας έχει χαραχθεί στο μυαλό, δίνει για άλλη μια φορά το παρόν, ενώ αλλάζει και ανάλογα με την κάθε εκδοχή του Mario. Τα ηχητικά είναι διαφορετικά ανάλογα με το theme της πίστα, καθώς και την εκδοχή του level που παίζετε εκείνη τη στιγμή. Π.χ αν παίζετε ένα level ως Mario από το Super Mario Bros, τα ηχητικά και το soundtrack θα είναι διαφορετικά όταν παίζετε ως Mario από το Super Mario 3D World.

Super Mario Maker 28

Η πιο ευχάριστη προσθήκη που επιστρέφει στο Super Mario Maker 2 είναι ότι μπορείτε όταν φτιάχνετε το level σας να επιλέξετε και τι soundtrack θα έχει το κάθε αντικείμενο. Δηλαδή όταν περνάτε ένα σημείο να παίζει ηχητικό από boss fight, ή όταν σκοτώνετε έναν εχθρό να παίζει άλλο ηχητικό. Οι επιλογές που σας δίνονται για την δημιουργία του δικού σας level είναι σχεδόν τρομαχτικές.

Η απόλυτη εμπειρία
Το Super Mario Maker 2 κάνει αυτό που υπόσχεται και με το παραπάνω. Είναι το απόλυτο πακέτο για την δημιουργία Mario levels. Οι επιλογές για τα στοιχεία και την διαμόρφωση του level σας είναι σχεδόν αποπνικτικές. To Super Mario Maker 2 καταφέρνει και εξελίσσει αρκετά το Mario Maker στοιχείο, κρατώντας παράλληλα το ύφος του game παρόμοια με τα κλασικά Super Mario. Η επέκταση του online τομέα είναι μια προσθήκη που πολλοί fans ζητούσαν και στο αρχικό και τελικά η Nintendo έδωσε ρέστα.

Super Mario Maker 22

Μπορείτε να παίξετε και να δημιουργήσετε τα level και με παρέα πλέον, παρά το κάποιο lag που μπορεί να υπάρχει. Αν από την άλλη προτιμάτε να παίζετε μόνοι, μπορείτε να παίξετε τα 120+ levels του Story mode, κάτι που θα σας κρατήσει απασχολημένους για τουλάχιστον 5 ώρες. Τώρα και με καραντίνα, το Super Mario Maker 2 θα σας δώσει το πάτημα που χρειάζεστε για να εκφράσετε την δημιουργικότητά σας. 

Θετικά:
- Επιλογή local και online multiplayer
- Local Maker
- Αντοχή όσο και η διάρκεια ζωής του community
- Άπειρα διαθέσιμα στοιχεία για δημιουργία
- Κλασικά και ποιοτικά ηχητικά και soundtrack
- Τεράστια ποικιλία στα story levels
- Πέντε εκδοχές του Mario
- Όμορφα και λεπτομερή μοντέλα
- Πληθώρα εχθρών και power-ups
- Πολλά επίπεδα δυσκολίας και παρουσία clear conditions
- Εύκολο ανέβασμα των δικών σας levels 

Αρνητικά:
- Η δημιουργία level είναι καλύτερη σε handheld και δεν δίνετε η επιλογή touch screen σε docked mode
- Λίγο lag στο online multiplayer
- Story mode που δεν έχει story

Βαθμολογία
Γραφικά: 8.5
Ήχος: 9
Gameplay: 9
Σενάριο: 7
Αντοχή: 8.5
Γενικά: 8.4

Το απόλυτο πακέτο διασκέδασης και δημιουργίας Mario levels.

Σταμάτης Καράμπογας

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

Η Southwest Airlines έδωσε σε όλους τους επιβάτες δωρεάν Nintendo Switch και Super Mario Maker 2

Στα πλαίσια της διαφημιστικής καμπάνιας για την φετινή Comic Con, η Nintendo χάρισε σε όλους τους επιβάτες με προορι...
Posted (18 Jul 2019)

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +2 Manos (Level 39) 22/03/2020 16:36
Έχοντας παίξει το πρώτο Super Mario Maker, το οποίο μου άφησε καλές εντυπώσεις, η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα ιδιαίτερες αλλαγές. Τελικά το review του Σταμάτη που τα αναλύει όλα εξαιρετικά με διέψευσε. Εδώ η Nintendo έκανε πολύ καλή δουλειά και η νέα έκδοση είναι value for money.
#2 +1 Efane (Level 24) 23/03/2020 21:03
Το Mario Maker 2 είναι η απόλαυση της δημιουργίας επιπέδων του αγαπημένου μας Mario. Στο online κομμάτι του έχει αρκετή σαβουρα από άχρηστα level's της κοινότητας, αλλά επίσης έχει εκπληκτικά επίπεδα άλλων χρηστών σε περίπτωση που δεν έχετε όρεξη για δημιουργία. Δεν το έχω αποκτήσει ακόμη γιατί έχω βάλει σειρά στην λίστα αγορών αλλά από ότι είδα σε κονσόλα φίλου αξίζει με χίλια. Σταμάτη ευχαριστούμε πολύ!
Score 8.4
User Score ( 6 votes ) 7.92
User Reviews 0
Genre: Platform
Developer: Nintendo
Publisher: Nintendo
Διάθεση: Market24.gr (211-4114050)
Players: 1-4
Requirements:
Official Website: Κλικ εδώ
Demo:
Full Game:
Release Date: 28/6/19
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL )
thumb
Χρήστες που το έχουν.(VIEW ALL )
thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS
Notification