Call of Duty: Warzone

Hot
Σφοδρές μάχες για την επικράτηση του ισχυρότερου.

Σφοδρές μάχες για την επικράτηση του ισχυρότερου.

Σφοδρές μάχες για την επικράτηση του ισχυρότερου.

Οποιοδήποτε game με τον τίτλο “Call of Duty” προσελκύει άμεσα το ενδιαφέρον του κοινού και αυτή την φορά, οι Infinity Ward και Activision στοχεύουν στο δημοφιλές (αν και πλέον τετριμμένο) είδος των Battle Royale με το Warzone, ένα update του Call of Duty: Modern Warfare (2019) το οποίο μπορείτε επίσης να κατεβάσετε δωρεάν και ως ένα ανεξάρτητο game. Η προηγούμενη προσπάθεια εισόδου του franchise στον “χώρο” ήταν με το Blackout του Black Ops 4, το οποίο αν και προσέλκυσε αρκετούς παίκτες, δεν κατάφερε να εκθρονίσει τα πιο δημοφιλή games. Ωστόσο, το κύμα ενθουσιασμού του Modern Warfare δίνει μια διαφορετική ώθηση στο Warzone, το οποίο ξεκίνησε με έξι εκατομμύρια παίκτες και του οποίου η εξέλιξη φαίνεται πως θα έχει ενδιαφέρον.

Μάχη μέχρις εσχάτων
Αν έχετε έστω και μια ιδέα από τα υπόλοιπα Battle Royale, τότε ξέρετε ήδη τι να περιμένετε από το κύριο Battle Royale mode του Warzone: Πηδάτε από ένα αεροπλάνο σε έναν τεράσιο χάρτη, βρίσκετε εξοπλισμό και αλληλοσκοτώνεστε με τους πάντες όσο ο διαθέσιμος χώρος του map μικραίνει λόγω ενός κλοιού τοξικών αερίων, μέχρι να μείνει μόνο ένας παίκτης (η μόνο μια ομάδα) ζωντανός. Αυτή την στιγμή, το κύριο mode του Warzone υποστηρίζει μέχρι 150 παίκτες σε ομάδες των τριών ατόμων.

CoD Warzone 2

Το μεγέθος του χάρτη και το γεγονός ότι θα αργήσετε να συναντήσετε εχθρούς αν πέσετε στα όχι και τόσο δημοφιλή σημεία του χάρτη συνάδουν με τα λόγια της Infinity Ward περί μελλοντικής υποστήριξης 200 παικτών. Εκτός από τον πρωταρχικό σκοπό της επιβίωσης, η ομάδα σας θα λαμβάνει και επιπλέον αποστολές κατά την διάρκεια ενός match, όπως να ανοίξει συγκεκριμένο αριθμό κουτιών, ή να υπερασπίσει μια περιοχή και η επιτυχής τους εκπλήρωση θα δώσει στην ομάδα χρήματα και κάποια πλεονεκτήματα, όπως το που θα κλείσει ο κύκλος αργότερα. Οι χαρακτήρες (Operators) είναι οι γνωστοί του Modern Warfare, ενώ έχουν προστεθεί και ως skins μερικοί επιπλέον, όπως οι Captain Price και Ghost. Φυσικά οι μικροσυναλλαγές δεν απουσιάζουν, αλλά τουλάχιστον δεν θα νιώσετε πίεση ως προς την αγορά CP (το in-game currency) και Battle Passes.

 

Το πιο δυνατό σημείο του Warzone είναι (φυσικά) το gameplay των μαχών, κάτι αναμενόμενο από μια FPS σειρά με ομάδες ανάπτυξης με τεράστια πείρα στο είδος. Tο μοντέλο που χρησιμοποιείται είναι σχεδόν το ίδιο με αυτό του Modern Warfare 2019 και ο χειρισμός των (πάνω από 40) όπλων, καθώς και των κινήσεών σας είναι άνετος και ανταποκρίσιμος. Σε αυτόν τον τομέα, το Warzone ξεπερνά με άνεση τον ανταγωνισμό του. Επιπλέον, μπορείτε μέσα στον χάρτη να επισκευθείτε σταθμούς ανεφοδιασμού όπου μπορείτε να ξοδέψετε in-game που μαζεύετε κατά την διάρκεια ενός match για να αγοράσετε Killstreaks (προσωρινές αναβαθμίσεις ή επιθέσεις μαζικής καταστροφής), kits ανάστασης, ή/και το loadout σας από το Modern Warfare (αν παίζετε), το οποίο καταφθάνει με την μορφή air drop.

Στα loadout drops περιλαμβάνονται και 20 Perks που σας δίνουν κάποια πλεονεκτήματα (όπως το να περπατάτε πιο αθόρυβα ή να δέχεστε λιγότερο damage από εκρήξεις) και πέρα από τα drops που μπορείτε να αγοράσετε, μερικά πέφτουν και σε τυχαία σημεία του χάρτη. Η λογική του επαναγεμιζόμενου health των (πολλών) τελευταίων Call of Duty υπάρχει και εδώ, καθώς επίσης μπορείτε να έχετε μέχρι και 3 πόντους armor το οποίο μπορείτε να ξαναγεμίσετε βρίσκοντας το αντίστοιχο αντικείμενο στον χάρτη. Ο όλος μηχανισμός είναι παρόμοιος με εκείνον του Blackout και φαίνεται να δουλεύει καλά στο Warzone, δεδομένου του πόσο συχνά θα συνεφέρετε συμπαίκτες σας και θα συνέρχεστε από πολύ damage.

 

Χρησιμοποιήστε το έδαφος, τα όπλα και το μυαλό σας ώστε να στέκεστε εσείς όρθιοι στο τέλος.

Πρωτότυπος είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζεται ο θάνατος. Την πρώτη φορά που θα πεθάνετε δεν βγαίνετε από το match, αλλά μεταφέρεστε σε ένα Gulag, όπου παρακολουθείτε άλλους φυλακισμένους συμπαίκτες σας να μονομαχούν προκειμένου να ελευθερωθούν. Όταν έρθει η σειρά σας, θα μονομαχήσετε με έναν άλλον παίκτη σε μια τροποποιημένη έκδοση του Gunfight Mode του Call of Duty και αν κερδίσετε, επιστρέφετε στη μάχη, ενώ επίσης μπορείτε να φέρετε μέσω των προαναφερθέντων σταθμών ανεφοδιασμού πίσω στην μάχη κάποιον νεκρό συμπαίκτη σας ο οποίος μπορεί να έχασε και τη μάχη του στο Gulag.

CoD Warzone 3

Το δεύτερο mode του Warzone ονομάζεται Plunder και σκοπός της ομάδας σας σε αυτό είναι να μαζέψετε όσο περισσότερα χρήματα γίνεται εκπληρώνοντας αποστολές ή/και σκοτώνοντας άλλους παίκτες πριν αποδράσετε από τον χάρτη. Κάθε match διαρκεί μισή ώρα και η ομάδα σας προσπαθεί να κλέψει τα χρήματα των αντιπάλων (σκοτώνοντάς τους, φυσικά), ενώ προσπαθείτε είτε να μην πεθάνετε, είτε να καταφέρετε να τα αποθηκεύσετε ώστε να μην τα χάσετε αν σας σκοτώσουν. Οι πέντε τύποι οχημάτων (4 επίγεια και ένα ελικόπτερο) έχουν ομαλό χειρισμό, ενώ δεν καταδυναστεύουν το πεδίο της μάχης, χωρίς όμως να μην είναι χρήσιμα.

Φυσικά δεν είναι όλα ανθηρά, καθώς οι servers του Warzone παρουσιάζουν αστάθεια ουκ ολίγες φορές, οδηγώντας σε παγώματα και crashes. Οι developers προσπαθούν να διορθώσουν τα προβλήματα με hotfixes και updates, αλλά αυτό τείνει να γίνεται “καραμέλα” και η ταμπέλα “beta” που δείχνει στα loading screens δεν αποτελεί δικαιολογία για ένα τόσο μεγάλο franchise. Επιπλέον, κάποια επιπλέον αρνητικά στοιχεία του Modern Warfare ισχύουν και εδώ, όπως το τοξικότατο online community και η αναμονή για shader loading στο lobby (αν και οι χρόνοι αναμονής είναι σχετικά μειωμένοι), ενώ το χαμηλό TTK του “μητρικού” game εδώ έχει ανέβει λόγω του armor, κάτι που θα δυσαρεστήσει τους fans του όποιου ρεαλισμού.

Αχανές πεδίο μάχης
Από πλευράς σχεδιασμού και ευκρίνειας, όντας μέρος του Modern Warfare, το Warzone έχει τον ίδιο λεπτομερή σχεδιασμό στα μοντέλα και τα ίδια οπτικά εφέ, τα οποία φυσικά κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα. Ο χάρτης θυμίζει κάποια maps του αρχικού game (όντας στην περιοχή Verdansk η οποία περιλαμβάνεται σε αυτό) και είναι πραγματικά τεράστιος, από τους μεγαλύτερους που υπάρχουν σε Battle Royale games.

Ωστόσο, σε αντίθεση με το Modern Warfare, στο Warzone παρατηρήθηκαν μερικά (αν και λίγα) ενοχλητικά glitches, των οποίων η ύπαρξη σε ένα Multiplayer game τέτοιας κλίμακας είναι λογική, ενώ αν και τα animations είναι πολύ καλά, τα σκαμπανεβάσματα των frames που συμβαίνουν ώρες ώρες θα σας στερήσουν κάποιο σημαντικό kill.

CoD Warzone 1

Φάτε τους πριν σας φάνε
Σε ένα Battle Royale, παίζει τεράστιο ρόλο η μίξη των ηχητικών εφέ ώστε να μπορείτε να αναγνωρίζετε την κατεύθυνση και την απόσταση όλων όσων ακούτε, καθώς από αυτό μπορεί να κριθεί μια μάχη. Το Warzone είναι η απόδειξη της καλής μίξης του συγκεκριμένου τομέα, καθώς υπάρχει μια σχετικά υψηλή ακρίβεια ως προς το που συμβαίνει κάτι που ακούτε, ενώ τα εφέ καθεαυτά είναι ρεαλιστικότατα. Η δε μουσική επένδυση του Warzone αποτελείται από κομμάτια αυτής του Modern Warfare τα οποία είναι ένα μείγμα από ανατολίτικες μελωδίες και soundtracks στρατιωτικών ταινιών δράσης, δένοντας απόλυτα με την όλη ατμόσφαιρα.

Ο τζάμπας ζει
Οι συγκρίσεις μεταξύ των διαφόρων Battle Royale είναι αναπόφευκτη. To Warzone έχει σίγουρα εντονότερη δράση από τα PUBG και Ring of Elysium, αν και δεν έχει τους ξέφρενους ρυθμούς του Apex Legends, ούτε τις τακτικές επιλογές που προσφέρει το χτίσιμο στο Fortnite. Αν σας αρέσουν τα FPS με στρατιωτική αισθητική, τα Battle Royale, αλλά και οι έντονες μάχες, τότε αξίζει σίγουρα να ασχοληθείτε μαζί του. Οι υπόλοιποι δεν έχετε να χάσετε τίποτα αν το δοκιμάσετε, καθώς το Warzone διατίθεται δωρεάν.

Θετικά:
- Το Gulag και η διαχείρηση του θανάτου
- Οι αποστολές μέσα στα matches προσδίδουν ενδιαφέρον
- Διατίθεται δωρεάν
- Ομαλότατος χειρισμός των όπλων

Αρνητικά:
- Εγκατάσταση shaders κάθε πρώτη φορά στο lobby
- Ασταθείς servers
- Τοξικό online community
- Μερικά glitches στα γραφικά

Βαθμολογία
Γραφικά: 8.5

Ήχος: 8.5
Gameplay: 7.5
Αντοχή: 8
Γενικά: 8

Μια αξιόλογη ανάμειξη έντασης και τακτικής.

Γιώργος Τζίτζιφας

NEWS   VIEW ALL

Call of Duty: Warzone: 60 εκατομμύρια παίκτες

[Αρχική δημοσίευση: 12/3/20] To Call of Duty: Warzone, η free-to-play Battle Royale έκδοση του παγκοσμίου φήμης FPS, έχει κάνει εντυπωσιακή εκκίνηση. Η Activision επιβεβαίωσε ότι περισσότεροι από 6 εκ...
Posted (05 May 2020)

Call Of Duty: Warzone updates και hotfixes

[Αρχική δημοσίευση: 13/3/20] Το Call of Duty: Warzone, το οποίο είχε έξι εκατομμύρια παίκτες στις πρώτες 24 ώρες έρχεται κάνει κάποιες αλλαγές. Πιο συγκεκριμένα, θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο τα ...
Posted (16 Apr 2020)

Call of Duty: Warzone: Έρχεται υποστήριξη 200 παικτών

Η Activision θα ανεβάσει τον αριθμό του Battle Royale stand-alone game της από τους 150 στους 200. Ο επικεφαλής της Infinity Ward, Patrick Kelly, δήλωσε ότι το mode αναπτύσσεται εδώ και καιρό και β...
Posted (12 Mar 2020)

Call of Duty: Warzone Battle Royale

[Αρχική δημοσίευση: 4/7/19] Σύμφωνα με φήμες το νέο Call of Duty: Modern Warfare θα έχει Battle Royale. Η διαρροή αυτή προέρχεται από το κανάλι του Youtube TheGamingRevolution, και παρόλο που δεν φαί...
Posted (10 Mar 2020)

Call of Duty: Warzone gameplay video

Το κανάλι στο Youtube PlayStation Access και ο YouTuber Drift0r ήταν ανάμεσα από αυτούς που είχαν προσκληθεί στο early-access game mode, και μας δημοσίευσαν ολόκληρο full-match gameplay coverage. Το ...
Posted (10 Mar 2020)

User reviews

1 review
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
 
6.0(1)
To write a review please register or
Call of Duty: Warzone
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
 
6.0
Το Call of Duty: Warzone ήταν μια σκέτη απογοήτευση για έμενα μιας και το παιχνίδι είχα πολλά bugs σε επίπεδο κάποιες φορές να πετάει απο το παιχνίδι την ώρα που παίζω και να ξανά πρέπει να το ανοίξω, όχι δεν είχα μονο εγώ αυτό το θέμα, με αρκετούς streamersπου μίλησα είχαν το ίδιο θέμα και έχουν τούμπανα PC. Το καλό όμως είναι ότι είναι δωρεάν κάτι που δεν περίμεναν οι περισσότεροι και είναι μια καλή κίνηση για να τραβήξει κόσμο.
 
Το παιχνίδι είχε και έχει ακόμα hypeαλλά θα πέσει γρήγορα μιας και δεν είναι αυτό που περίμενε ο κόσμος. Όταν ένα παιχνίδι έχει τόσο hypeακόμα και σε betaόταν βγαίνει θα πρέπει να είναι καλοφτιαγμένο για να κρατάει σε hypeόλο τον κόσμο για να συνεχίσει να παίζει αλλιώς αρκετοί απλά δεν το διαγράψουν.
 
Τώρα όσο αφορά το ingameκομμάτι, αν θυμάμαι καλά είναι το μοναδικό παιχνίδι που φιλοξενεί 150 παίκτες, συνήθως όλο τα Battle Royale παιχνίδια φιλοξενούν 100 παίκτες. Είναι μια καλή σκέψη απο την εταιρεία μιας και έχουν βάλει μεγάλο map και ένα νέο σύστημα που μπήκε στα battleroyaleείναι ότι όταν Την πρώτη φορά που θα πεθάνεις δεν βγαίνεις από το match, αλλά μεταφέρεστε σε ένα Gulag, όπου παρακολουθείς άλλους φυλακισμένους συμπαίκτες σου να μονομαχούν προκειμένου να ελευθερωθούν.. Όσο αφορά τον εξοπλισμό πάνω κάτω όπως όλα τα άλλα BattleRoyalegames, έχει τα βασικά όπλα, υπάρχουν κάποια ιδικά κουτιά που τα ανοίγεις και έχουν μέσα όπλα και αυτό που δεν έχουν τα περισσότερα battleroyalegamesείναι ότι μπορείς να μαζέψεις τα λεφτά και να αγοράσεις διάφορα χρήσιμα πράγματα που θα σου χρειαστούν για να φτάσεις στην νίκη.
 

 

Report this review Comments (0) | Was this review helpful?

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +3 AlatiN (Level 23) 14/03/2020 14:18
Το έχω βάλει ήδη να κατεβαίνει
#2 +1 Lotrecos (Level 1) 15/03/2020 02:13
Η προσθήκη του Gulag νομίζω είναι αρκετά ενδιαφέρουσα για το είδος των BR παιχνιδιών.
Άραγε τώρα που βγήκε αυτό,θα ασχοληθεί κόσμος με το Black Ops 4?
#3 nickarma (Level 12) 17/03/2020 22:55
Άφησα το MW για να παίξω online στο Warzone. Και σήμερα που εβαλαν και το solo...τρελά γλέντια!Παιζει να ξερουν οτι μπηκαμε σε καραντινα λογω κορωνοιου και μας δινουν επιτηδες περιεχομενο.
Περιμένω περισσότερα modes και maps.Εξαιρετική αποδοση,Battle Royale με το γνωστο ρεαλισμο του COD και υπαρχουν και βιντεο για το πως θα εχετε ακομα λιγοτερο lag.
Αντίο PUBG (μηνες τωρα).Apex Legends πλεον λιγοτερο.Α και ωραιο review Γιώργο.
#4 BigGreekGamer (Level 31) 29/03/2020 01:23
Δεν έχω νιώσει ποτέ τέτοια αδρεναλίνη σε Battle Royale! Ειδικά όταν έφτασα στο top 5 σε ένα game.
Score 8
8.09 User Score
(11 votes )
User Reviews 6
Genre: Battle Royale/FPS
Developer: Infinity Ward
Publisher: Activision
Διάθεση: Activision
Players: 1-150 (Online)
Requirements: Επεξεργαστής Ιntel Core i3-4340 / AMD FX-6300, Κάρτα Γραφικών NVIDIA GeForce GTX 670 / GeForce GTX 1650 / Radeon HD 7950, Χώρος στον σκληρό δίσκο 175GB, Λειτουργικό σύστημα Windows 7 / 10 64-bit
Official Website: Κλικ εδώ
Full Game: Download
Release Date: 10/03/2020
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL)
thumb
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

2.
Diablo IV   (8.5)
3.
Final Fantasy XVI   (8.5)
6.
7.
Hogwarts Legacy   (0.5)
8.
eFootball 2023   (5.0)
9.
Notification