Reviews Concrete Genie
PS4  
Comments (1)

Concrete Genie Hot

Βάλτε λίγο χρώμα στην ζωή σας.

https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/7a/85/44/concrete-genie-boxart-78-1570486088.jpg
  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

Βάλτε λίγο χρώμα στην ζωή σας.

Δεν είναι όλα τα games προϊόντα υπερπαραγωγής. Δεν είναι όλοι οι τίτλοι ικανοί να ξεχειλίζουν γραφικάρες ή άφθονο περιεχόμενο σε κάθε γωνιά τους. Αντιθέτως, υπάρχουν και πιο διακριτικές προσπάθειες εκεί έξω, όχι απαραίτητα από indie developers, αλλά από εταιρείες που πασχίζουν με τα όσα έχουν να δημιουργήσουν κάτι ποιοτικό ή διαφορετικό. Στην περίπτωση της PixelOpus η πρώτη της προσπάθεια για να κάνει εντύπωση στην gaming βιομηχανία κάθε άλλο παρά πέτυχε, αφού το Entwined, το πρωτότοκο παιδί της, πάτωσε στις κριτικές όταν είχε κυκλοφορήσει για τις πλατφόρμες της Sony. Όλοι όμως αξίζουν μία δεύτερη ευκαιρία και αυτή την φορά η αμερικάνικη developer δείχνει διατεθειμένη να την αρπάξει από τα μαλλιά με το νεόφερτο Concrete Genie.

concrete genie 1
Το χαριτωμένο αυτό Adventureάκι έκανε την πρεμιέρα του με ένα τρέιλερ στην Paris Games Week του 2017. Σίγουρα δεν ήταν το highlight της βραδιάς, καθότι μην ξεχνάτε πως στην ίδια pres conference έσκασε ένα βιαιότατο βίντεο του The Last of Us Part II, ωστόσο τα λίγα δευτερόλεπτα που παρακολουθήσαμε από το Concrete Genie μας έκαναν να πιστεύουμε πως θα αποτελέσει ένα ευχάριστο, σαφέστατα πιο ελαφρύ, exclusive για το PS4. Πέρασαν σχεδόν δύο χρόνια από την αποκάλυψή του, πράγμα που οφείλεται σε ορισμένες δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι δημιουργοί του στο development, εξού και τα 2-3 delays στην κυκλοφορία του, όμως τώρα πια το Concrete Genie είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό και ήρθε για να βάλει λίγο παραπάνω…χρώμα στην λίστα αποκλειστικοτήτων της Sony.

Είμαι ο Ash από την Denska
Τα γεγονότα της ιστορίας μας ξεκινούν να διαδραματίζονται στην Denska, μία πόλη υπό εξαφάνιση αφού παρουσιάζεται βρώμικη, μολυσμένη, εγκαταλελειμμένη και γενικά η κατάστασή της μας προκάλεσε μία θλίψη πριν καν προλάβουμε καλά-καλά να αντιληφθούμε τι συμβαίνει στον κόσμο του παιχνιδιού μας. Σε ανάλογη απομόνωση βρίσκεται ο πρωταγωνιστής μας, ο Ash, ο οποίος έχει ξεκάθαρη κλίση στην ζωγραφική. Ο νεαρός, ελαφρώς άπλυτος, αρτίστας απολαμβάνει να δημιουργεί στο μπλοκάκι του, έχοντας ορισμένα περίεργα πλάσματα, που ο ίδιος ονομάζει Genies, στο επίκεντρο της φαντασίας του. Την εσωτερική του γαλήνη έρχονται για να ταράξουν μία παρεά νταήδων, ανάλογης ηλικίας με τον Ash, που όχι μόνο τον εκφοβίζουν, αλλά πηγαίνουν στα άκρα την υπόθεση, σκίζουν τις πανέμορφες ζωγραφιές του και τις ξαποστέλνουν στην πόλη.

Ο συντετριμμένος Ash βρίσκεται πια στον μεγάλο φάρο της πόλης, στο μέρος που έμελλε να αλλάξει την ζωή του. Μπαίνοντας στον κατά φημολογία στοιχειωμένο τόπο ο μικρός Ash είδε την αγαπημένη του ζωγραφιά, το πιο ξεχωριστό Genie, την Luna, να αναδύεται από το χαρτί και να ζωντανεύει. Σαν να μην έφτανε αυτό, το παιχνιδιάρικο τερατάκι πήρε το πινέλο που στερέωνε ο Ash στο κεφάλι του και το μετέτρεψε σε ένα τεράστιο εργαλείο γέννησης ρεαλιστικών απεικονίσεων. Πλέον ο Ash μπορεί απλά με την σκέψη του και την ανόρθωση του κωλοφτιαγμένου πια πινέλου του να ζωγραφίσει σε τοίχους και να ζωντανέψει καθετί έχει στο νου του προς όφελος δικού του αλλά και της πόλης του. Η Luna φροντίζει με νοήματα και κραυγές να του δείξει πως η Denska τον χρειάζεται και ο Ash ξεκινά έτσι την αποστολή του προς την σωτηρία της πόλης.

Όλη η ιστορία από κει και πέρα έχει να κάνει με την σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα στον Ash και τις ζωγραφιές του. Κάθε Genie που φέρνει στην ζωή τον εξυπηρετεί, κάθε φανταστικό τοπίο που σχεδιάζει ομορφαίνει την Denska βήμα-βήμα και δημιουργείται έτσι ένας ιδιαίτερος τριγωνικός δεσμός ανάμεσα σε παίκτη, Ash και καθετί που φτιάχνετε. Εσείς οι ίδιοι θα δεθείτε με τα σχέδιά σας, αφού είναι πιστά αντίγραφα της δικής σας δημιουργικότητας και θα νιώσετε πως βάζετε και εσείς το λιθαράκι σας για ένα καλύτερο αύριο για την Denska. Η PixelOpus μας πρόσφερε μία πολύ όμορφη ιστορία παραμυθένιου τύπου, που δεν διστάζει να θίξει θέματα όμως η μοναξιά, το bullying και η κατάθλιψη. Ιδίως στην περίπτωση του bullying το Concrete Genie παρουσιάζει εξαιρετικά κάθε πλευρά του φαινομένου, αφού βλέπουμε τα backstories τόσο του θύματος όσο και των θυτών, με αποτέλεσμα να εισαγόμαστε σε μία βαθύτερη κλίμακα του πόσο δυσάρεστες είναι τέτοιες συμπεριφορές, αλλά και την πηγή από την οποία προέρχονται.

concrete genie 2
Η αλήθεια είναι πως αργήσαμε να δούμε που ακριβώς κρύβεται το Action κομμάτι. Μέχρι τα τελευταία chapters του, το Concrete Genie δεν δικαιολογούσε την ένταξή του στο Action-Adventure genre, αφού παρουσίαζε πιο Stealth επιρροές. Εν τέλει όλα λύθηκαν, αφού οι εντυπωσιακές ανατροπές του σεναρίου φέρνουν τους συμμάχους και τους εχθρούς του Ash σε αντίθετα πόστα και κάθε πράγμα που ο πρωταγωνιστής μας θεωρούσε δεδομένο και βοηθητικό πλέον δρα εναντίον του. Η Denska χρειάζεται έναν ήρωα για λάμψει και πάλι και ο Ash είναι ο εκλεκτός που, με διαφορετικό τρόπο κάθε φορά, κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να μετατρέψει ξανά την πόλη στο μαγευτικό τοπίο που του εξιστορούσαν οι παππούδες του. Η ιστορία του Concrete Genie ενδεχομένως να παρίσταται ως και το ισχυρότερο χαρακτηριστικό του, σε μία άκρως ευχάριστη περιπέτεια που λήγει εύκολα σε 5-6 ώρες.

Bob Ross υποκλίσου
Καλό το setting ωστόσο είχαμε μεγάλη περιέργεια να δούμε πως θα εφαρμοστούν όλα αυτά στην πράξη, εφόσον στις παρουσιάσεις της η PixelOpus δεν σταμάτησε να ισχυρίζεται πως θα έχουμε “απόλυτη ελευθερία” στους καμβάδες μας. Η πρώτη μυστήρια επιλογή των developers στρέφεται γύρω από τον βασικό μηχανισμό ζωγραφικής, που επιλέχθηκε να γίνεται με την κίνηση του DualShock 4. Σε αντίθεση με άλλες τραγικές περιπτώσεις που έχουμε συναντήσει, το motion controlling στο Concrete Genie ήταν ικανοποιητικότατο, όχι όμως και βολικό, αλλά τουλάχιστον σε επίπεδο, ώστε να μπορείτε κάλλιστα να συνηθίσετε αυτή την μέθοδο για να χρωματίσετε το σύμπαν του παιχνιδιού.

concrete genie 3
Ειδάλλως, υπάρχει πάντα η επιλογή να βάλετε σε κάποιον μοχλό την κίνηση του πινέλου, ενώ υπάρχει και ανεξάρτητο πλήκτρο για το recalibration, ώστε να αποφευχθούν τυχόν δυσλειτουργίες. Κοινώς, το βασικό μας εργαλείο για την πρόοδο στο παιχνίδι λειτουργεί καλύτερα από ότι πρόβλεπαν τα προγνωστικά. Αυτό που θέλαμε να δούμε και είδαμε στο Concrete Genie είναι μία τίμια ποικιλία διαθέσιμων σχεδίων, αφού κανείς δεν θα έμενε ευχαριστημένος χωρίς πληθώρα επιλογών. Ευτυχώς ο Ash διαθέτει διάφορες σελίδες με ξεχωριστά φυτά στην πλειονότητά τους, ήλιους, φεγγάρια και άλλα τρυφερά εικονίσματα. Και αν σκεφτείτε ότι η προσαρμογή τους στον χώρο είναι καθαρά στην κρίση σας, είναι μαγευτικό το πόσο ελεύθερα μπορείτε να απλώσετε την σκέψη σας στον χάρτη του παιχνιδιού.

Αν επιτρέψετε στην σκέψη σας να οργιάσει δεν χωράει αμφιβολία πως θα φτιάξετε εκθαμβωτικά τοπία και θα κάνετε την Denska να μοιάζει με οπτικό υπερθέαμα μπροστά στο αχούρι που φαινόταν να είναι εξαρχής. Ό,τι δεν σας αρέσει μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα με ένα undo ή περισσότερα αν έχετε μπουχτίσει τους τοίχους με κάθε πιθανή επιλογή. Το αρνητικό ανάμεσα στα σχέδια είναι πως μερικά εξ αυτών, αν και πανέμορφα, μπορούν να επισκιάσουν κάποιο προηγούμενο σχέδιο και δεν ταιριάζουν μαζί. Μακράν το πιο ευχάριστο κομμάτι του Concrete Genie, χάρις στο οποίο οφείλει και τον τίτλο του το νέο Action-Adventure, είναι οι φίλοι σας, οι υποστηρικτές σας, τα Genies. Όπως και στην περίπτωση των σχεδίων για τοποθεσίες έτσι και στα Genies είναι καθαρά δική σας επιλογή το πώς θα μοιάζουν. Το αν θα είναι ψηλά, κοντά, λεπτά, παχουλά, όμορφα, άσχημα (σίγουρα) είναι επιλογές που ανήκουν στα χέρια σας, όπως και τα περαιτέρω χαρακτηριστικά τους.

concrete genie 4
Σίγουρα μέχρι να πάρετε το κολάι τα αποτελέσματα θα είναι γελοία. Τα πρώτα μου Genies πιο πολύ να τα φτύσω ήθελα παρά να τα χαϊδέψω, αλλά δεν βαριέστε, την δουλειά τους την έκαναν. Και τι δουλειά…Κάθε Genie έχει διαφορετικές ικανότητες ανάλογα με το χρώμα της μπογιάς από την οποία γεννήθηκε. Έτσι έχουμε κόκκινα, κίτρινα και μπλε Genies με δυνάμεις φωτιάς, ηλεκτρισμού και ανέμου αντίστοιχα. Καθότι το παιχνίδι φέρει και αρκετά, λιτά puzzles, ο τύπος κάθε Genie είναι καθοριστικός για την υποστήριξή σας. Αν τα έχετε στα ώπα-ώπα και τους ζωγραφίζετε ό,τι θέλουν θα σας κάνουν και αυτά με την σειρά τους διάφορα χατίρια. Όπως αντιλαμβάνεστε, μεγάλο κομμάτι της διασκέδασης κρύβεται στο πως θα φτιάξετε το οτιδήποτε. Δεν γεννηθήκαμε όλοι Picasso, πράγμα που σημαίνει πως, αν μη τι άλλο, μερικές δημιουργίες θα είναι ξεκαρδιστικές, ενώ όσοι γίνουν ένα με το gameplay ενδεχομένως να φτιάχνουν φανταστικά πράγματα όσο προχωράει το παιχνίδι και παίρνουν θάρρος.

Στο μεγαλύτερο κομμάτι του Concrete Genie ο στόχος σας είναι να χρωματίσετε την πόλη και να ανάψετε τις διάφορες σειρές φωτακίων που κοσμούν τους δρόμους και τους τοίχους της πόλης. Επειδή υπάρχει ο φόβος των bullies θα πρέπει να τους αποσπάτε την προσοχή, έτσι ώστε να δημιουργείται χώρος για σας να μπογιατίσετε άφοβα. Το AI είναι υπερβολικά χαμηλού επιπέδου, συνεπώς ακόμα και οι πιο casual παίκτες δύσκολα θα έχουν και στην πράξη των φόβο των νταήδων. Για να ξεκλειδώστε νέες περιοχές θα πρέπει κάθε zone του χάρτη να έχει όλα τα λαμπάκια φωτισμένα. Λίγο το παρκούρ σε τοίχους, προεξοχές και σωλήνες, λίγο το OP πινέλο που ομορφαίνει ανεξέλεγκτα τον γύρω κόσμο, λίγο η πολύπλευρη φαντασία του κάθε παίκτη, θα δείτε τελικά την Denska να επανέρχεται στα ντουζένια της.

concrete genie 5
Πατώντας το start button (σιγά μην το πω option) θα βρείτε τον αναλυτικό χάρτη του παιχνιδιού, ο οποίος παρουσιάζει κάθε objective, σειρά φώτων, Genie ή σελίδα που μπορείτε να βρείτε. Η συλλογή των σελίδων είναι προαιρετική, ωστόσο βοηθά πολύ στο να έχετε ακόμα περισσότερες διεστραμμένες επιλογές για πιο καταστροφικά αποτελέσματα. Μαζεύτε καλού-κακού τουλάχιστον αυτές που φαίνονται στον χάρτη, μην τεμπελιάζετε. Από την άλλη, όπου τα βρείτε σκούρα ρίξτε μία φωνή και ιδού, ένα-ένα τα Genies που έχετε αναστήσει θα έρθουν να βάλουν μία χείρα βοηθείας σε κάθε εμπόδιο. Καμιά φορά μπορεί να πάρει αιώνες…άλλοτε μπορεί να μην είναι τόσο υπάκουα με την πρώτη…αλλά κουτσά-στραβά θα προσφέρουν. Η αλληλεπίδραση με τα Genies είτε έχει την μορφή σχεδιασμού, είτε παιχνιδιού διαθέτει ακρογωνιαίο ρόλο στην εξέλιξη της πλοκής.

Δίνουν πάνω από τρεις ευχές
Τα Genies τα κάνουν όλα και συμφέρουν, όσο δείχνετε διάθεση να ομορφύνετε την Denska. Επειδή ορισμένες τοποθεσίες είναι βαθιά μολυσμένες, χρειάζεται να ρίξετε την “Σούπερ (cringο)μπογιά” στους τοίχους και να ανοίξετε δρόμο για τους βοηθούς σας. Όταν πια μία περιοχή έχει καραφωτιστεί, φτάνει η στιγμή για τις ίσως πιο συγκλονιστικές στιγμές του παιχνιδιού, τα Masterpieces. Τα “Αριστουργήματα” όπως ανέφερε το υποχρεωτικά μετεφρασμένο στα ελληνικά μενού, είναι κάτι που πραγματοποιείτε κατά την ολοκλήρωση κάθε region. Εκεί μαζεύονται όλα τα Genies σας, ο χώρος που έχετε για να λάμψετε είναι μεγαλύτερος και καλύπτοντας μία προς μία τις επιθυμίες των συμπαθέστατων φίλων σας δημιουργείτε τρομερές ζωγραφιές, για να σφραγίσετε κατά αυτό τον τρόπο ότι η εκάστοτε περιοχή είναι ξανά ζωντανή.

concrete genie 6
Τα Masterpieces είναι πραγματικά εντυπωσιακά, όπως κι αν επιλέξετε να τα κοσμήσετε και το ίδιο το Concrete Genie το γνωρίζει, για αυτό και επιλέγει να σας τα παρουσιάζει από κάθε πιθανή οπτική γωνία. Προς τις τελικές φάσεις του παιχνιδιού, όπου η κατάσταση αγριεύει λιγάκι, ο Ash αποκτά νέες ικανότητες. Εκεί που είχαμε ένα άδειο χειριστήριο, ξαφνικά κάθε κουμπί έχει σημασία και νέα δύναμη. Δεν κρύβουμε πως θα υπάρξουν και boss fights, εντελώς εκτός του κλίματος που θα σας έχει δημιουργήσει μέχρι εκείνη την φάση το παιχνίδι. Η μετάβαση από το απλοϊκό gameplay της ζωγραφικής στην γρήγορη μάχη με ταχύτητα και κινητικότητα, ήταν κάτι που μας έπιασε θετικά απροετοίμαστους κι ας είχαμε παρακολουθήσει τα τρέιλερ του τίτλου προτού κυκλοφορήσει.

Στην ζωγραφική δεν υπάρχουν λάθη…μόνο χαρούμενα ατυχήματα

Βέβαια, οι νέες δυνατότητες του gameplay καθυστέρησαν αρκετά να έρθουν και δεν προλάβαμε να τις χορτάσουμε, αφού λίγο μετά την εναρμόνισή μας με αυτές έφτασαν και τα credits. Αν το Concrete Genie διέθετε νωρίτερα όλα αυτά τα στοιχεία που θα βρείτε στο endgame, σίγουρα θα ήταν ακόμα πιο ευχάριστο σαν εμπειρία. Μέχρι πρότινος, το αρνητικότερο στοιχείο του gameplay άνηκε στην ευελιξία των Genies και σε μερικά bugs από δω κι από κει, ωστόσο ίσως να στεναχωρήθηκα παραπάνω όταν αντίκρισα πόσο καλύτερο θα μπορούσε να ήταν από την αρχή το περιεχόμενό του. Θέλαμε το Action στοιχείο λίγο πιο εμφανές γιατί μέχρι τα τελευταία chapters νομίζαμε πως επρόκειτο για παρεξήγηση.

concrete genie 7
Αφού ολοκληρώσετε την, κατά τα άλλα, αξιέπαινη ιστορία του Concrete Genie και αν απολαύσατε πραγματικά αυτό τον τρόπο ζωγραφικής υπάρχουν δύο modes για εσάς για να διαφύγετε. Το ένα είναι το free painting, μέσω του οποίου ταξιδεύετε στις τοποθεσίες που επισκεφθήκατε και στην κανονική ροή και ζωγραφίζετε όπου στο καλό θέλετε χωρίς περιορισμούς. Ύστερα, το Concrete Genie είναι και VR compatible, οπότε υπάρχει και μία διαφορετική προσέγγιση στο gameplay αν θέλετε να πειραματιστείτε, καθότι είναι και αρκετά επιτυχημένη. Αν κανένα από τα δύο δεν σας συγκινεί, μπορείτε να επιστρέψετε ξανά στο παιχνίδι και μετά τον τερματισμό του και να συλλέξετε τα collectibles ή να αλλάξετε τις ζωγραφιές σας, αφού στην δομή του το Concrete Genie έχει και open world πινελιές.

Ό,τι πιο χρωματιστό στο PS4
Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί ο οπτικός τομέας του Concrete Genie να συγκριθεί με τα μεγαθήρια που έχει η Sony για exclusives. Το παιχνίδι βρίσκεται πιο κοντά στα indie σε αυτό το κομμάτι, πάραυτα οι χρωματικές δυνατότητες που παρουσιάζει και το potential σχεδίων αγγίζει το άριστο. Με λίγο μεράκι, υπομονή και φαντασία δεν υπάρχει όριο στο πόσο όμορφα μπορεί ο κάθε παίκτης να στολίσει την Denska. Τα γραφικά του παιχνιδιού τα χτίζετε εν μέρει εσείς, αφού η PixelOpus μας έδωσε έναν όμορφο αλλά κακοποιημένο κόσμο και οι μόνοι που μπορούν να αλλάξουν τα τοπία σε κάτι το εντυπωσιακό είμαστε εμείς. Είναι κάτι το καινοτόμο ως προς το σκεπτικό των developers και κατά ένα μεγάλο ποσοστό απέφερε καρπούς. Λίγο καλύτερα animations θα τα θέλαμε είναι η αλήθεια για να συμβαδίσουν με την υπόλοιπη ποιότητα της εικόνας. Δυστυχώς τόσο ο Ash όσο και τα Genies είναι πολύ συγκεκριμένοι στις κινήσεις και τις εκφράσεις του. Ο πρωταγωνιστής μας δε, φέρει ένα πολύ στυλάτο design, κατά κάποιο τρόπο σαν τον Delsin Rowe του Infamous, απλά σαν να έχει πέσει καμιά 100αριά FPS παρακάτω.

concrete genie 8
Είναι μία αξιαγάπητη μορφή βέβαια, σίγουρα θα τον συμπαθήσετε ακόμα και όταν θα του ξεφύγει καμιά φορά και αυτουνού το πινέλο από αφέλεια. Σε πιο κρύα νερά κυμαίνεται ο ηχητικός τομέας αφού χωρίς να έχει ιδιαίτερα τρανταχτά ψεγάδια δεν εντυπωσιάζει κιόλας. Δυνατό soundtrack, ωραία μουσική επένδυση στις επίμαχες σκηνές, αλλά από voice acting και ηχητικά εφέ, το Concrete Genie δεν προσφέρει κάτι το διαφορετικό. Η κορύφωση του ήχου έφτανε πάλι στην διαδικασία των Masterpieces, δεδομένου του ότι το εν λόγω feature αποτελούσε σε κάθε στοιχείο του τις συγκλονιστικότερες στιγμές του χαριτωμένου αυτού Action-Adventure. Πέραν της φωνής του Ash και των bullies δεν θα ακούσετε κάτι περισσότερο από τις πολυάριθμες κραυγές των Genies, που άλλοτε χαίρονται και άλλοτε γκρινιάζουν.

Πολλά σκαλιά πάνω
Με το λανσάρισμα του Concrete Genie η PixelOpus σίγουρα θα διορθώσει λίγο την εντύπωση που δημιούργησε με το Entwined ως πρώτο της video game. Αυτή την φορά ήρθε πιο προετοιμασμένη, δεν βιάστηκε να το κυκλοφορήσει και όλο το polishing βοήθησε σημαντικά. Τα φράγκα της Sony έπιασαν τόπο αυτή την φορά και δεν είναι λίγοι αυτοί που θα συλλέξουν όλα όσα έχει να τους προσφέρει το παιχνίδι από άποψη στιγμών, συναισθημάτων και ιδεών. Γιατί στον πυρήνα του το Concrete Genie θέλει να μεταφέρει ιδέες και όμορφες αναμνήσεις σε όσους το παίξουν. Όταν όλα αυτά συμπληρώνονται από ζωγραφιές, χρώματα και πάνω από όλα, άπλετη ελευθερία κινήσεων και δημιουργιών, σίγουρα θα βρεθούν αρκετοί που θα απολαύσουν το περιεχόμενό του.

concrete genie 9
Στην περίπτωση όπου οι developers θα φρόντιζαν να φέρουν λίγο νωρίτερα στο παιχνίδι τα όσα κρύβει και θα ενίσχυαν τον ηχητικό τομέα, το Concrete Genie θα πρόσφερε συντροφιά σε ακόμα μεγαλύτερο κοινό, καθότι το potential υπάρχει. Μην περιμένετε να σκαρφαλώσει στις θέσεις των κορυφαίων exclusives για το PS4, αλλά σίγουρα θα το πρότεινα σε κάποιον που έχει βαρεθεί την over the top δράση, τις σφαγές και τις εκρήξεις και θέλει απλά να χαλαρώσει και να δοκιμάσει κάτι πιο ανάλαφρο. Οι κάτοχοι VR έχουν έναν ακόμη λόγο να το εντάξουν στην συλλογή τους και γενικά κανείς δεν πρέπει να αντιμετωπίσει με προκατάληψη το Concrete Genie, αφενός γιατί έχει πολλά να πει και αφετέρου γιατί έχει ακόμα περισσότερα να δείξει.

Θετικά:
- Αμέτρητες επιλογές στο κομμάτι της ζωγραφικής
- Διασκεδαστική “ενσάρκωση” των Genies
- Ωραία μηνύματα και ιδέες
- Χαριτωμένοι χαρακτήρες
- Καλογραμμένη ιστορία με ανατροπές και στιγμές κορύφωσης
- Επιτυχής εφαρμογή διακριτικού open world
- Απόλυτη ελευθερία στο δημιουργικό κομμάτι
- Φανταστικά χρώματα στα γραφικά

Αρνητικά:
- Καθυστέρηση του ανώτερου Action στοιχείου
- Bugs και σποραδική ανυπακοή των Genies
- Όχι και τόσο βολικός χειρισμός
- Φτωχά animations σε συγκεκριμένα κομμάτια
- Υποχρεωτική επιλογή ελληνικών όρων

Βαθμολογία
Γραφικά: 8
Ήχος: 7
Σενάριο: 9
Gameplay: 8
Αντοχή: 6
Γενικά: 7.5

Ένα από τα πιο φιλικά προς τον χρήστη games αφού δεν θέτει κανένα όριο στην φαντασία και τα γούστα των παικτών.

Γιάννης Σιδηρόπουλος

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

No News

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 pinnochio (Level 2) 15/10/2019 12:35
Happy little trees simulator :D
Score 7.5
User Score ( 10 votes ) 7.85
User Reviews 0
Genre: Action-Adventure
Developer: PixelOpus
Publisher: Sony Interactive Entertainment
Διάθεση: Sony Hellas (210-6782000)
Players: 1
Requirements:
Official Website: Κλικ εδώ
Demo:
Full Game:
Release Date: 8/10/2019
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL )
thumb
Χρήστες που το έχουν.(VIEW ALL )
thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS
Notification