Reviews NBA 2K20
Comments (2)

NBA 2K20 Hot

Κατακτήστε το γήπεδο και βάλτε το χέρι στην τσέπη.

https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/ab/1d/3c/nba2k20-box-60-1570395755.jpg
  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

Κατακτήστε το γήπεδο και βάλτε το χέρι στην τσέπη.

Οι Visual Concepts και 2K Sports φέρνουν για άλλη μια χρονιά ένα νέο μέρος της σειράς NBA 2K, η οποία έχει καταφέρει να επικρατήσει των NBA Live της EΑ, όντας πλέον ο "ηγέτης" των video game franchises που αφορούν το Αμερικανικό μπάσκετ. Αυτή η σιγουριά της πρωτιάς από τη μια επιβεβαιώνει το ότι οι developers κάτι κάνουν καλά, ωστόσο όταν στο γήπεδο δεν υπάρχουν αντίπαλοι, η στασιμότητα και η έλλειψη "πήχη" πέραν των standard που θέτει κανείς από μόνος του είναι κίνδυνοι που θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη προκειμένου να εξασφαλιστεί η μακροζωία της εκάστοτε σειράς games. Ίσως αργότερα ο ανταγωνισμός να ανακάμψει, αλλά προς το παρών τα NBA 2K είναι εδώ και καιρό οι "βασιλιάδες" του χώρου, χωρίς να φαίνεται ότι αυτό θα αλλάξει σύντομα.

Από το κολλέγιο στο παρκέ
Στο φετινό MyCareer mode δεν έχουν αλλάξει πολλά σε σχέση με πέρσι. Φτιάχνετε τον χαρακτήρα σας με τα σωματικά χαρακτηριστικά και τις δεξιότητες που επιθυμείτε, με τα πάντα (πλην των χαρακτηριστικών του προσώπου σας) να έχουν αντίκτυπο στην απόδοσή σας στο παρκέ. Ξεκινώντας το Story mode (του οποίου την παραγωγή επιμελήθηκε ο LeBron James), ακολουθείτε την πορεία του παίκτη που φτιάξατε από τα χρόνια του κολλεγιακού μπάσκετ. Αν και οι ερμηνείες δεν είναι καθόλου κακές, το σενάριο είναι σχετικά κοινότυπο, με ουκ ολίγες αναφορές σε μάρκες προϊόντων. Τουλάχιστον η Visual Concepts έχει προσπαθήσει να εισάγει επιπλέον ηθικά στοιχεία, όπως η έννοια της ομαδικότητας και το να βάζει κανείς το σύνολο πάνω από τον εαυτό του. Αν κάτι είναι πραγματικά αρνητικό, αυτό είναι ο πολύς χρόνος loading ανάμεσα σε διάφορες σκηνές.

nba2k20 1

Μετά από την είσοδό σας στο NBA, σκοπός είναι να ανεβείτε σε δημοτικότητα και να ξεχωρίσετε μέσα στην ομάδα σας, βελτιώνοντας τις ικανότητές σας και εξατομικεύοντας παραπάνω τον χαρακτήρα σας με αξεσουάρ, ρούχα κλπ κόβοντας βόλτες στην γειτονιά σας, η οποία δεν έχει αλλάξει και ιδιαίτερα από πέρσι. Φυσικά όλα τα παραπάνω προϋποθέτουν VC (το In-game currency του NBA 2K), τα οποία αποκτάτε παίζοντας (απαιτώντας αρκετό χρόνο προκειμένου να μαζέψετε αρκετά), ή βάζοντας το χέρι στην τσέπη, πληρώνοντας πραγματικά χρήματα.

Ομάδα που κερδίζει, δεν την αλλάζεις
Οι προσθήκες που έγιναν στο περσινό NBA 2K όσον αφορά το gameplay παραμένουν και φέτος, αν και έχουν υποστεί μικροβελτιώσεις. Αν και πέρσι ήταν πολύ εύκολο να βάλετε καλάθι, φέτος οι πιθανότητες έχουν μικρύνει. Επιπλέον, το stamina των παικτών σας μειώνεται γρηγορότερα από πριν και θα πρέπει να είστε προσεκτικοί ώστε να μην κουραστούν. Οι αλλαγές αυτές ίσως να ξενερώσουν κάποιους, ενώ άλλοι θα τις θεωρήσετε μια ευχάριστη ρύθμιση του balance. Κατά τ' άλλα, θα νιώσετε πως βρίσκεστε σε γνώριμα εδάφη, καθώς το κυρίως gameplay του NBA 2K20 δεν έχει αλλάξει. Αυτό όμως σημαίνει ότι και κάποια αρνητικά στοιχεία παραμένουν, όπως το ότι το AI μερικές φορές αγνοεί παίκτες σε πλεονεκτική θέση, ή ο ρυθμός του παιχνιδιού δεν ανταποκρίνεται σε συνθήκες πίεσης (επικείμενη λήξη του αγώνα, μεγάλη διαφορά πόντων κλπ).

Πέρα από τo MyCareer, το πρώτο mode που μπορείτε να παίξετε είναι το Play Now το οποίο περιλαμβάνει όλες τις άμεσες επιλογές ματς. Μέσω του Quick Play παίζετε άμεσα έναν αγώνα ενάντια στη CPU ή έναν φίλο σας, επιλέγοντας μια από τις παρούσες ή κλασικές ομάδες του NBA που συμπεριλαμβάνουν παίκτες-θρύλους που αγάπησαν ολόκληρες γενιές. Μια νέα προσθήκη στην σειρά είναι και οι γυναικείες ομάδες οι οποίες κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση εδώ και κατά πάσα πιθανότητα θα τις δούμε περισσότερο και στις επόμενες χρονιές. Επιπλέον, το εκπαιδευτικό mode 2KU βρίσκεται εδώ και μέσω αυτού οι νέοι παίκτες θα μπορέσετε να εξοικειωθείτε με τον χειρισμό και τον τρόπο παιχνιδιού σε πέντε διαφορετικά εκπαιδευτικά modes.

Τα πάμπολλα modes του είναι ικανά να σας κρατήσουν απασχολημένους με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.

Το NBA Today είναι ένα φιλικό match το οποίο χρησιμοποιεί τα ρεαλιστικά, σημερινά στοιχεία των όσον αφορά τα ρόστερ και την πορεία των ομάδων, καθώς και τα στατιστικά των παικτών. Τα Play Now Online και Play With Friends είναι φιλικοί online αγώνες, όπου δυστυχώς συναντάται μια σχετική αστάθεια στους servers και μακάρι να βελτιωθεί σε κάποιο επερχόμενο patch. To "Blacktop", ή αλλιώς το "μπάσκετ του δρόμου" είναι κι αυτό εδώ και σας προσφέρει μια πιο "χύμα" μπασκετική εμπειρία μακριά από τα γυαλιστερά παρκέ και τις επίσημες φανέλες, όπου μπορείτε να παίξετε μονό ή διπλό σε μικρά γήπεδα από άσφαλτο με ο,τι αρθμό παικτών επιθυμείτε.

nba2k20 2

Το MyLeague mode δεν έχει υποστεί σημαντικές αλλαγές, πέρα από την προσθήκη σεζόν γυναικείων ομάδων. Αυτό μπορεί να θεωρηθεί από τη μια θετικό, καθώς πρόκειται για ένα αρκετά πλήρες από λειτουργίες mode, αλλά από την άλλη ίσως να αποτελεί απόδειξη ότι η Visual Concepts έδωσε περισσότερη σημασία στο MyTeam και αγνόησε την βελτίωση του συγκεκριμένου mode. Η εξαίρεση ίσως είναι το MyGM, το οποίο έχει ένα νέο σύστημα με action points μέσω του οποίου επιλέγετε πως θέλετε να περάσετε την εβδομάδα σας, μέσα στην οποία μπορείτε πχ. να εξερευνήσετε την αγορά ή να συζητήσετε με τους παίκτες σας.

To MyTeam mode παραμένει κατά κύριο λόγο αυτό που ήταν, δηλαδή μπορείτε να φτιάξετε και να διαχειριστείτε την ομάδα σας όπως εσείς επιθυμείτε, με το ρόστερ των ονείρων σας, αλλά έχει και μερικές νέες προσθήκες όπως τα Evolution cards παικτών τις οποίες αναβαθμίζετε ολοκληρώνοντας διάφορα challenges, κάτι το οποίο μπορεί να γίνει βαρετό από ένα σημείο και μετά, καθώς θα έχετε και επιπλέον challenges ανά ημέρα και εβδομάδα, οπότε το grinding δεν θα έχει τελειωμό.

Και φυσικά, τα πάντα στο MyTeam φαίνεται να σας προτρέπουν στο να βγάλετε την πιστωτική σας κάρτα και να την πετάξετε στην οθόνη, καθώς οι μικροσυναλλαγές καραδοκούν παντού, ακόμα και με mini-games που θυμίζουν καζίνο. Ωστόσο, ακόμα και να αγοράσετε premiere packs (στην ουσία loot boxes), προφανώς δεν μπορείτε να γνωρίζετε αν τα περιεχόμενά τους θα σας είναι χρήσιμα. Γενικά το NBA 2K20 χαρακτηρίζεται από μια πολύ επιθετική πολιτική μικροσυναλλαγών και σας πιέζει προς την κατεύθυνση αυτή προκειμένου να χαρείτε το MyTeam, ή αλλιώς να ξοδέψετε άπειρες ώρες κάνοντας βαρετά challenges.

Ο ιδρώτας στάζει στο γήπεδο
Η Visual Concepts εισήγαγε νέα, πιο ρεαλιστικά animations όσον αφορά τον χειρισμό της μπάλας και έδωσε έμφαση στο προσωπικό ύφος κίνησης ορισμένων παικτών (συμπεριλαμβανομένου και του Γιάννη Αντετοκούμπο), προσφέροντας μια ακόμα πιο αληθοφανή εμπειρία. Επιπλέον, οι εκφράσεις των προσώπων έχουν αναβαθμιστεί, αν και δεν θα είναι λίγες οι φορές που πολλοί χαρακτήρες φαίνονται "φρικαρισμένοι" με τα μάτια ορθάνοιχτα με μια αρκετά αλλόκοτη έκφραση. Σημαντική βελτίωση παρατηρείται και στον φωτισμό, κάτι που εύκολα θα διακρίνετε στις αντανακλάσεις του ιδρώτα. Πέρα από το θέμα των βλεμμάτων, αυτό που στερεί την τελειότητα στον οπτικό τομέα του NBA 2K20 είναι ότι το κοινό φαίνεται να είναι πολύ "τετραγωνισμένο" και "ίδιο".

nba2k20 3

Σπάστε την μπασκέτα
Ο πήχης που έχει θέσει η σειρά NBA 2K στον εαυτό της όσον αφορά τον ηχητικό τομέα είναι αρκετά υψηλός και η Visual Concepts έχει καταφέρει να βγάζει πάντα ένα αποτέλεσμα υψηλότατου επιπέδου. Το voice acting είναι ρεαλιστικότατο από σχολιαστές, ηθοποιούς του MyCareer και παίκτες, ενώ ο ambient ήχος του γηπέδου και τα εφέ θα σας δώσουν την εντύπωση ότι όντως βρίσκεστε σε ένα μεγάλο γήπεδο των ΗΠΑ. Το soundtrack αποτελείται από rap και pop κομμάτια τα οποία συνάδουν με την όλη σημερινή μουσική "μόδα" των ΗΠΑ, αν και λίγο rock δεν θα έβλαπτε.

Σταθερή αξία, μικρή εξέλιξη
Αν βάλει κανείς κάτω όλα τα νέα στοιχεία, πέρα από μικροβελτιώσεις στα γραφικά και μερικές μικρές αλλαγές στο gameplay, το NBA 2K20 δεν διαφέρει πολύ από τον προκάτοχό του. Ωστόσο, δεν παραμένει στην κορυφή του είδους του χωρίς λόγο και με την κυριολεκτικά τεράστια ποικιλία modes και customization, θα σας κρατήσει σίγουρα αφοσιωμένους για όλη την χρονιά, αν όχι παραπάνω. Θα πρέπει όμως να έχετε υπόψη ότι το grinding συνεχίζει να βασιλεύει και ότι τα microtransactions έχουν γίνει ακόμα πιο επιθετικά στο να σας κάνουν να βάλετε το χέρι στην τσέπη. Αν ωστόσο έχετε αρκετό ελεύθερο χρόνο, ή δεν σας ενοχλεί το grinding, τότε θα σας ικανοποιήσει αρκετά.

Θετικά:
- Ρεαλιστικά και βελτιωμένα animations
- Μικροβελτιώσεις στο balance
- Πολλά διαφορετικά modes
- Εμφανίζονται γυναικείες ομάδες
- Πολύ καλή απεικόνιση των παικτών
- Πολύ καλός ηχητικός τομέας

Αρνητικά:
- Σας πιέζει να χαλάσετε πραγματικά χρήματα
- Μηδαμινή πραγματική εξέλιξη στα modes
- "Φρικαρισμένες" εκφράσεις προσώπων
- Δεν υπάρχουν γυναικείες ομάδες στο MyTeam ή στο MyCareer

Βαθμολογία
Γραφικά: 8
Ήχος: 8.5
Gameplay: 7.5
Αντοχή: 7
Γενικά: 7.7

Οι απανωτές πιέσεις για μικροσυναλλαγές θα φθείρουν την θέλησή σας για μακροχρόνια ενασχόληση με το κατά τ' άλλα στιβαρό του gameplay.

Γιώργος Τζίτζιφας 

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

Το NBA 2K20 είναι το δεύτερο χειρότερο παιχνίδι του Steam σε user reviews

Το NBA 2K20 δέχεται καταιγισμό από αρνητικά reviews στο Steam.

Από τα 1.900 user reviews, μόλις το 15% είναι θετικά και η συν...
Posted (11 Sep 2019)

NBA 2K20

[Αρχική δημοσίευση: 2/7/19] Η 2Κ Games ανακοίνωσε ότι το NBA 2K20 θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο. Ο Anthony David θ...
Posted (25 Aug 2019)

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Tas13 (Level 14) 10/10/2019 22:16
Εκανα το λάθος και το αγορασα στο PC.
Το gameplay το κατέστρεψαν ειδικά σε σουτ με παικτες που δεν είναι απο τους top.Οι άμυνες επίσης χάλια.
Καλά αυτό για τις μικροσυναλλαγές κωμωδία τελειως. Σου επιβαλει να δεις cutscenes. Και τα γραφικα για γελια. Οι παικτες δεν μπορουν καν να πηδήξουν ή να κανουν ταπα αν δεν εχουν τα τουμπανα stats.
Κακοσχεδιασμενα modes επισης.Cashgrab απο 2K ξεκαθαρα και bugs που ειδαμε και περσι. Μακρια.
#2 neo_g (Level 7) 14/10/2019 22:07
Μόνο και μόνο για την τόσο επιθετική πολιτική με τα microtransactio ns αλλά και του ότι ουσιαστικά δεν έχει και καμία σοβαρή εξέλιξη θα συνεχίσω να παίζω το το 2k 19 .Αυτή η αηδία με τις μικροσυναλλαγες πρέπει να διορθωθεί κάποια στιγμή.
Score 7.7
User Score ( 10 votes ) 8.1
User Reviews 0
Genre: Sports
Developer: Visual Concepts
Publisher: 2K Games
Διάθεση: Gaming Galaxy (211-800 8305)
Players: 1-2 (2 online)
Requirements: Επεξεργαστής i3-530 @ 2.93 GHz / FX-4100 @ 3.60 GHz, Μνήμη RAM 4 GB, Κάρτα γραφικών GT 450 1GB / HD 7770 1GB, Χώρος στον σκληρό δίσκο 80GB, Λειτουργικό σύστημα Windows 7/8.1/10 (64-bit)
Official Website: Κλικ εδώ
Demo:
Full Game:
Release Date: 6/10/2019
Χρήστες που το θέλουν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν.(VIEW ALL )
thumb thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS
Notification