The Surge 2

Hot
H βίαιη πραγματικότητα ωθεί τον άνθρωπο στα άκρα

H βίαιη πραγματικότητα ωθεί τον άνθρωπο στα άκρα

H βίαιη πραγματικότητα ωθεί τον άνθρωπο στα άκρα

Τις περισσότερες φορές ένα project είτε πρόκειται για ταινία είτε για παιχνίδι, το πρώτο κεφάλαιο της ιστορίας αποδεικνύεται πάντοτε καλύτερο από τα sequels. Ωστόσο Deck13 και Focus Interactive, κατόρθωσαν το ακριβώς αντίθετο. Εάν θυμηθούμε το The Surge, θα το χαρακτηρίζαμε ως ένα game χωρίς χαρακτήρα και με παντελής έλλειψη σεναρίου και χαρακτηριστικών RPG. Φαίνεται πως η Deck13 έκατσε και διάβασε όλα τα reviews του παιχνιδιού της ώστε να κυκλοφορήσει ένα δεύτερο κεφάλαιο προσαρμοσμένο στο να καλύψει τα παράπονα του κοινού.

Η συγκεκριμένη εταιρία δεν διακρίνεται για τα επιτυχημένα της project, με ελάχιστες εξαιρέσεις όπως το Lords of the Fallen. Παρόλο που για άλλη μια φορά έφτασε πολύ κοντά στο να κυκλοφορήσει μια τεράστια πατάτα ίσως και να την γλύτωσε τελικά, αφού βασίστηκε λίγο παραπάνω στα πρότυπα του Deus Ex: Mankind Divided.

Επιτέλους RPG
Εντάξει, εάν είστε fan του συγκεκριμένου παιχνιδιού πρέπει να πάθατε σοκ με τα τρομερά στοιχεία που πρόσθεσε η εταιρία ανάπτυξης στο παιχνίδι. Ουσιαστικά αυτό που έκαναν μέσα σε τρία χρόνια είναι να σας παρουσιάσουν ένα Action RPG, το οποίο δεν ήταν αυτής της κατηγορίας σε καμία περίπτωση και στην συνεχεία να κυκλοφορήσουν το sequel του παιχνιδιού σαν πραγματικό RPG, με το ύφος ότι ανακάλυψαν την Αμερική. Δεν θα μπορούσα σε καμία περίπτωση να χαρακτηρίσω ως βελτίωση ενός RPG, την προσθήκη επιλογής επεξεργασίας του χαρακτήρα, επιλογής φύλου του και μια γκάμα επιλογών για ρουχισμό και εξοπλισμό. Όταν κατατάσσεις το παιχνίδι σου σε μια κατηγορία, τα χαρακτηριστικά αυτής είναι αναμενόμενο να περιέχονται μέσα στο παιχνίδι και δεν αποτελούν καμία βελτίωση.

Ωστόσο σε σχέση με το πρώτο κεφάλαιο της ιστορίας του The Surge μπορώ να πω ότι τόσο η ιστορία όσο και ευελιξία στις επιλογές των παικτών έχουν βελτιωθεί σε τρομερό βαθμό. Το σενάριο συνεχίζει περίπου από εκεί που σταμάτησε το προηγούμενο κεφάλαιο του παιχνιδιού, όμως το αρνητικό είναι ότι ξεκινά με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Βρίσκεστε αναίσθητοι μέσα σε μια κλινική εντατικής θεραπείας, από την οποία δραπετεύετε και ξαφνικά βρισκόσαστε σε ένα διαλυμένο αστυνομικό τμήμα και μπλα μπλα μπλα. Πραγματικά η έναρξη του The Surge 2 δεν αποτελεί τίποτα πρωτότυπο και ουσιαστικά σας καθυστερεί από την δράση.
the surge 2 1
Τι παίχτηκε εδώ ρε παιδιά;
Καθ όλη την διάρκεια του παιχνιδιού οποιονδήποτε NPC χαρακτήρα και αν ρωτήσετε για το τι έχει συμβεί στην πόλη, το μόνο που θα κάνει είναι να σας ειρωνευτεί και να γελάσει μαζί σας για το ποσό ανενημέρωτος είστε. Εάν δηλαδή κάποιος ξεκινήσει να παίζει από το The Surge 2, ίσως και να μην καταλάβει ποτέ τι έχει γίνει στον κόσμο αυτό. Δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό με το οποίο έχουν γραφτεί οι συγκεκριμένοι διάλογοι. Θέλουν να μας διώξουν από το παιχνίδι ή να ζητήσουμε και συγγνώμη που το αγοράσαμε;

Στην ιδία οπτική γωνία κινούνται και οι απαντήσεις του χαρακτήρα σας σου διαλόγους. Δεν υπάρχουν. Ο χαρακτήρας που θα επιλέξετε να φτιάξετε σύμφωνα με τις δικέ σας προτιμήσεις δεν θα έχει καμία απολύτως προσωπικότητα. Η ιστορία και οι αποστολές που αναλαμβάνετε προκύπτουν από διαλόγους με διάφορους NPC χαρακτήρες με τους οποίους υπάρχει η δυνατότητα επιλογής των απαντήσεων που θέλετε να δώσετε την συζήτηση που θα έχετε. Από την άλλη μεριά οι απαντήσεις σας δεν θα παίξουν και τόσο μεγάλο ρόλο στην ιστορία καθώς το συγκεκριμένο κομμάτι έχει προστεθεί εντελώς τυπικά στο παιχνίδι. Επιπλέον όταν αρχίσετε την οποιαδήποτε συνομιλία μην περιμένετε καμία αντίδραση από τον οποιοδήποτε χαρακτήρα, αφού μέχρι και ο ήρωας σας δεν έχει κάποιο voice acting. Απλώς κινείται αμήχανα κατά την ώρα της συζητήσεις χωρίς καμία απολύτως λογική. Γενικότερα το συγκεκριμένο σκηνικό μου θύμισε παλιές καλές εποχές PS3 games που η φυσικότητα των χαρακτήρων δεν έπαιζε τόσο σημαντικό ρόλο ακόμα.
the surge 2 2
Όταν η ζωή σε ρίχνει κάτω… σήκω και αποκεφάλισε την
Η γενικότερη ατμόσφαιρα του παιχνιδιού είναι ότι ο πλανήτης μας, μετά από την αποτυχημένη προσπαθεί της CREO να βελτίωση την ανθρώπινη ζωή, πάει κατά διαόλου. Οπότε το σκεπτικό των περισσότερων είναι: "Οκ, αφού έτσι μας τα έφερε η ζωή ας σκοτώνουμε άσκοπα και ας γίνουμε ρακοσυλλέκτες". Στον πλανήτη γη δεν υπάρχει ίχνος φυσιολογικής ζωής εκτός από ελάχιστες εξαιρεσεις. Ο κόσμος μας ύστερα από μια σειρά από προσπάθειες για την σωτηρία του, έχει την ακριβώς αντίθετη κατάληξη. Μια καταιγίδα από τα υλικά και την τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε ώστε να ισορροπήσει ο πλανήτης, προκάλεσαν μια επιδημία άνευ προηγουμένου. Ο τρόπος αντιμετώπισης της κατάστασης είναι η πολύ βίαιη και σκληρή αστυνόμευση, η χρήση των προσθετικών μελών για λόγους επιβιώσεις και η συλλογή αντικειμένων από αυτούς που δεν τα κατάφεραν. Η μόνη σωτηρία ενάντια σε αυτή την ασθένεια που μετατρέπει τον κόσμο σε ρομπότ-ζόμπι είναι ένα μικρό κορίτσι, η οποία θεωρείται ότι "είναι" το αντίδοτο.

Το απόσταγμα όλης αυτής της ξέφρενης κατάστασης μας αφήνει σε έναν κόσμο τον οποίο οι αποκεφαλισμοί και μάχες σώμα με σώμα είναι καθημερινότητα. Ο οποιοδήποτε έχει μετατρέψει τα προσθετικά ρομποτικά του μέλη σε θανατηφόρο όπλο. Ο χαρακτήρας σας αντιμετωπίζει κάθε περαστικό σαν αντίπαλο και χωρίς κανένα έλεος τον εκτελεί εν ψυχρό. Τα special moves διαφοροποιούνται ανάλογα με το όπλο που χρησιμοποιείτε, καθώς μπορείτε να αποκεφαλίσετε, να κόψετε στην μέση και να διαμελίσετε τους αντιπάλους σας σε slow motion. Το Surge 2 σας παρέχει την επιλογή όσον αφορά την ενεργοποίηση ή την απενεργοποίηση των slow motion special fatalities.

Αυτό που κάνει τους άλλους να σε φοβούνται
Σαν χαρακτήρας του παιχνιδιού, είστε ένας χαμένος νεαρός στην Jericho City όπου αναζητά πληροφορίες για τον εαυτό του αλλά και για την κατάσταση που επικρατεί καθώς η μνήμη του τον έχει προδώσει, ύστερα από την πτώση του αεροπλάνου του στην πόλη. Το νεαρό της ηλικίας σας λοιπόν σας επιτρέπει να βελτιωθείτε σε αρκετούς τομείς και να γίνετε ένας ανίκητος μεταλλαγμένος στρατιώτης. Όλα αυτά τα επιτυγχάνετε μέσω του Med bay, ενός μηχανήματος αναβαθμίσεων που λειτουργεί και σαν checkpoint. Σκοτώνοντας αντιπάλου συλλέγετε Tech Scrap τα οποία βοηθούν στην αναβάθμιση του χαρακτήρα σας και του εξοπλισμού του.

Συν της άλλης, αναβαθμίζοντας το λογισμικό του χαρακτήρα σας μπορείτε να ανεβάσετε τα επίπεδα στο health, το stamina και το battery. To stamina ίσως αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες που καθορίζουν τις μάχες με τους αντιπάλους σας, ενώ το battery συσσωρεύει πόσα ενέργειας ανάλογα με την δυναμική των επιθέσεων σας, προσθέτοντας πόντους στο health.

Επιπροσθέτως η αναβάθμιση του εγκεφάλου προσθέτει περισσότερη δύναμη στο Power Consumption, το οποίο ουσιαστικά αποτελεί και τον επεξεργαστή των προσθετικών σας μελών. Ο επεξεργαστής σας ανάλογα με το level του μπορεί να "σηκώσει" έναν αριθμό από τσιπάκια, δηλαδή τα abilities. Το παιχνίδι θα σας παρουσίαση μια αρκετά μεγάλη λίστα από abilities που δίνουν ένα έξτρα σπρώξιμο στον χαρακτήρα σας, αφού μπορούν να ανεβάσουν την αντοχή σε δηλητηριώδη αέρια, να επιταχύνουν το σύστημα αναδόμησης και φόρτωσης και να κάνουν πολύ πιο δυναμικό έξυπνο τον χαρακτήρα σας στην μάχη και πολλά πολλά ακόμη.
the surge 2 3
Εκτελέστε όποιον στηθεί στον δρόμο σας, χωρίς κανένα έλεος

Το σύστημα μάχης παραμένει περίπου το ίδιο και βασισμένο στο Dark Souls και μεταγενέστερα στο God of War. To The Surge 2 βασίστηκε αποκλειστικά στο πολύ καλό και γρήγορο σύστημα μάχης που φτιάχτηκε για να προσεγγίσει το κοινό. Οι κινήσεις σας είναι περιορισμένες και βασίζονται σε ένα μοτίβο που πρέπει να το προσαρμόζετε ανάλογα με τον χώρο και τον αντίπαλο σας. Βεβαίως αυτό που βοηθά πολύ τους παίκτες στην μάχη είναι το σύστημα στόχευσης του χαρακτήρα σας στα αδύναμα σημεία του αντιπάλου.

Κάθε περαστικός που περιμένει να σας αντιμετωπίσει και κάθε boss που παραμονεύει στην σκιά, έχει ένα αδύναμο σημείο το οποίο και πρέπει να σπάσετε πρώτο. Οι εχθροί σας βασίζονται στην ταχύτητα και την δυναμική των οπλών και των προσθετικών τους μελών, με αποτέλεσμα όταν κάτι σπάει, ο αντίπαλος να καταρρέει με έναν πιο smooth τρόπο. Ωστόσο στο πεδίο της μάχης δεν θα βρεθείτε μόνοι σας καθώς θα σας συνοδεύει μια αρμάδα από drones τα οποία σας παραθέτουν ένα χέρι βοηθείας με διαφορετικούς τρόπους, αρκεί να τα "ταΐζετε" με πολλές σφαίρες. Όσον αφορά τα όπλα σας, πραγματικά θα χαρείτε αντικρίζοντας το πλήθος τον επιλογών. Ένα επίσης παρά πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό του παιχνιδιού είναι, ότι η αγορά, η ανταλλαγή και το ξεκλείδωμα οπλών δεν υπάρχει και δεν παίζει κανέναν ρόλο! Όπως προανέφερα όλοι οι αντίπαλοι αποτελούνται από ρομποτικά προσθετικά μέλη όπως και εσείς. Έτσι πολλές φορές, όταν θα αντιμετωπίζετε έναν ισχυρό αντίπαλο, θα μπορείτε να ξεκολλήσετε τα βαριά οπλισμένα ρομποτικά του μέλη από το σώμα του. Με αυτό τον τρόπο αποκτάτε ότι έχετε στην κατοχή σας, κάτι που σας κάνει έναν σύγχρονο ρακοσυλλέκτη.

Πόσα bosses να αντέξεις;
Κάθε γωνια και ένα boss fight. Μετά από κάποιες ώρες πραγματικά κατάντησε πολύ κουραστικό για λόγους του οποίους θα αναλύσω στο τέλος του κειμένου, βγάζοντας ένα τελικό συμπέρασμα. Μπορώ να πω ότι τα boss fights του παιχνιδιού με κέρδισαν σαν παίκτη, καθώς απαιτούν κατά βάση μια άριστα τακτική προσέγγιση και όχι έναν οπλισμένο augmented άνθρωπο να τρέχει σαν τρελός και να βαράει ότι βρει με τα χέρια του. Πολλοί από τους NPCs που θα σας αναθέτουν τις αποστολές σας, μπορεί ξαφνικά να αποτελέσουν και ένα ακόμη έμμεσο boss fight.

Τα περισσότερα missions απαιτούν τέτοιες σκληρές και απρόβλεπτες μάχες, γεγονός που ανεβάζει το επίπεδο δυσκολίας σε σημείο που είναι λίγο too much. Δυστυχώς, θα παρατηρήσετε ότι στις περισσότερες περιοχές με ανοιχτούς χώρους ώστε να μπορεί ο χαρακτήρας σας να αποφεύγει τους αντιπάλου του τον κυνηγού, θα μπορείτε πολύ εύκολα να εκπληρώνεται ένα missions χωρίς να δώσετε καμία μάχη. Πολλές φορές μπήκα σε σκέψεις να περάσω ένα ολόκληρο level με αυτό τον τρόπο, όμως ο χαρακτήρας μου θα έμενε ανυπεράσπιστος στα Boss fights, χωρίς τις απαραίτητες δυνάμεις. Ας μην ξεχνάμε ότι σε περίπτωση που σκοτωθείτε από έναν αντίπαλο ο χαρακτήρας σας επιστρέφει στο πλησιέστερο Med Bay.
the surge 2 4
Ποιος ο σκοπός…θα αναρωτηθούν πολλοί
Εξερευνώντας το παιχνίδι για αρκετές ώρες κατάλαβα ότι ο βασικότερος στόχος σας πρέπει αν είναι η ενεργοποίηση των magnetic ανελκυστήρων που σας βοηθούν να κινήστε πολύ πιο γρήγορα στο χάρτη. Επιπλέον με την εύρεση των magnetic elevators ανακαλύπτετε νέους δρόμους που οδηγούν γρηγορότερα προς το Med Bay.

Πέρα από τους στόχους μιας αποστολής, ο ευκολότερος τρόπος για να την εκπληρώσετε είναι αυτά τα paths που προανέφερα. Γιατί ; Γιατί όταν ο αντίπαλος σας χάσει όχι μόνο όλοι αυτοί που σκοτώσατε βρίσκονται και πάλι εκεί, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι εάν δεν έχετε φυλάξει τα tech scraps στο Med Bay, είστε αναγκασμένοι να επιστρέψετε στο άψυχο κουφάρι σας και να τα συλλέξετε σε λιγότερο από τρία λεπτά.

the surge 2 5

Η επιβίωση είναι το παν
Σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης οι άνθρωποι δεν είναι ο εαυτός τους, ακόμα και αν έχουν τόση τεχνολογία στα χέρια τους. Στο τέλος θα επικρατούσαν τα αρχέγονα ζωώδη ένστικτα της επιβίωσης που κρύβουμε όλοι μέσα μας. Αυτό είναι το βασικό μηνύματα του παιχνιδιού προς το κοινό και το παιρνάει με πολύ σωστό τρόπο. Το σύστημα μάχης είναι πολύ πιο σταθερό, ταχύτερο και συγχρονισμένο. Οι προσθήκες που έγιναν από το πρώτο The Surge είναι παρά πολλές και η βασικότερη είναι το καλύτερο story. Ένα καλύτερο story που βγήκε από τις άχρηστες στάχτες του προηγούμενου παιχνιδιού. Πολύ πιο όμορφα εικαστικά τοπία, που διαφοροποιούνται σε κλειστούς εργοστασιακούς χώρους, μέχρι και πυκνά δάση. Τα bugs και τα glitches με έφτασαν πολλές φορές ένα βήμα πριν να πω ότι το παρατάω έτσι όπως είναι και προχωράω σε άλλο παιχνίδι.

Το τσουνάμι από εκνευριστικότατα glitches έχω επίσης ότι δεν με άφησαν να απολαύσω την δουλεία των developers. Τα κενά του παιχνιδιού είναι παρά πολλά και αχρηστεύουν την όλη του εικόνα. Παρ' όλα αυτά βρίσκει έναν περίεργο τρόπο να σε τραβά στην οθόνη για πολλές ώρες, μη θέλοντας να ξεκολλήσεις. Ακόμα προσπαθώ να καταλάβω τον περίεργο τρόπο που αντιδρά ο εγκέφαλος μου στο παιχνίδι και τι μηνύματα στέλνει αυτό, αφήνοντας με καθηλωμένο στην οθόνη . Όμως τα λάθη δεν συγχωρούνται και ιδίως εάν είναι επαναλαμβανόμενα. Τέλος να πω ότι υπάρχει και το online mode, το οποίο λίγοι θα δοκιμάσουν.

Θετικά:
- Γρήγορο και στοχευμένο σύστημα μάχης
- Ρεαλιστικός ήχος
- Αρκετές αποστολές
- Μεγάλο το πλήθος των Bosses
-Online mode
-Πλήθος οπλισμού και προσθετικών μελών

Αρνητικά:
- Έλλειψη checkpoint
-Έλλειψη difficulty modes
- Πτώση των frames σε άσχετες στιγμές
- Άπειρα bugs και glitches

Βαθμολογία:
Γραφικά: 7.5
Ήχος: 8
Gameplay: 6.5
Story: 7
Αντοχή: 8
Γενικά: 7.3

Ο άνθρωπος είναι ζώο και θα παραμείνει έτσι, όσο και να προχωρήσει η τεχνολογία.

Σταύρος Αντωνόπουλος

 

NEWS   VIEW ALL

No News

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Score 7.3
8.06 User Score
(8 votes )
User Reviews 0
Genre: Action-RPG
Developer: Deck13 Interactive
Publisher: Focus Home Interactive
Διάθεση:
Players: 1
Requirements: 8 GB RAM, επεξεργαστής Intel Core i3-2100 or AMD FX-4350, Λειτουργικό σύστημα: Windows 7 (64 bit) ή ανώτερο, Κάρτα γραφικών Nvidia GeForce GTX 650 2GB ή ATI Radeon HD 5870 2GB, Χώρος στο σκληρό δίσκο 20GB.
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: 24/9/19
Χρήστες που το θέλουν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

2.
Diablo IV   (8.5)
3.
Final Fantasy XVI   (8.5)
6.
7.
Hogwarts Legacy   (0.5)
8.
eFootball 2023   (5.0)
9.
Notification