Reviews Cat Quest
Comments (0)

Cat Quest Hot

Μικροί ήρωες, μεγάλες περιπέτειες.

https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/31/5f/c5/cat-quest-box-art-43-1565194342.jpg
  • Review
  • News
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

Μικροί ήρωες, μεγάλες περιπέτειες.

Υπάρχει μια συγκεκριμένη προκατάληψη που πολλοί gamers ασπάζονται, ότι αν ένα game δεν εκδίδεται από μια καταξιωμένη εταιρία δεν αξίζει. Αυτό ίσως να στηρίζεται στο γεγονός ότι οι indie developers έχουν περιορισμένους πόρους, μάρκετινγκ και εμπειρία (ίσως), όμως κακώς τα βάζουν όλα στο ίδιο τσουβάλι, γιατί φορώντας παρωπίδες χάνουν τα μικρά διαμάντια που υπάρχουν διάσπαρτα στην βιομηχανία. Ποιος έχει ακούσει άλλωστε για τους The Gentlebros? Ίσως ένα 5% που έχει παίξει το πρώτο τους παιχνίδι που κυκλοφόρησε αποκλειστικά για κινητά και αργότερα στα PC, το Slashy Hero.

cat quest 1

Ωστόσο η επιτυχία και η καταξίωση για την εταιρία ανάπτυξης ήρθε με το δεύτερό τους game, το Cat Quest. Εμφανώς επηρεασμένο από το Slashy Hero, δηλαδή το πήραν, του πρόσθεσαν κάποιους παραπάνω ήρωες, ένα όμορφο περιβάλλον ελεύθερο για εξερεύνηση, μια μέτρια ιστορία με αρκετά καλά sidequest, μπόλικη δράση και looting. Το αποτέλεσμα ήταν να σαρώσει αρκετά βραβεία όπως το Excellence in Visual Art and Design in the 2nd SEA International Mobile Game Awards 2017 και να βγεί νικητής του Intel Level Up 2017 στην κατηγορία Best Adventure/RPG. Με εμφανής επιρροές από Legend of Zelda, Final Fantasy και Skyrim, το μόνο που μένει είναι μια ενδελεχής ανάλυση.

Το σημάδι του εκλεκτού
Η περιπέτεια ξεκινάει απευθείας με το παιχνίδι να μας δείχνει κάτι σαν origin story πριν μας πετάξει κατευθείαν στην δράση. Είστε σε ένα καράβι με την αδερφή σας και κατά την διάρκεια μιας καταστροφικής καταιγίδας το καράβι γίνεται χίλια κομμάτια και την αδερφή σας απαγάγει ο κακός Drakoth. Σας ξεβράζει το κύμα στην παραλία λοιπόν με ένα σημάδι στο κεφάλι, που πολλοί θα νομίζετε ότι είναι από κάνα κατάρτι, όμως πρόκειται για το σημάδι του εκλεκτού Dragonblood. Ανήκετε στο ένδοξο lineage αυτών των γατών που έχουν την ικανότητα να σκοτώσουν και με μαγεία, εκτός από την γλυκύτητά τους, όπως και να σκοτώνουν δράκους.

Αφού συνέλθετε θα συνειδητοποιήσετε ότι εκτός από το σημάδι στο κεφάλι σας έχετε και μια νεραϊδούλα, κάπως σαν τον Link, τον Spirry να σας εξηγεί τα πάντα που συμβαίνουν και να μιλάει αντί για εσάς γιατί για κάποιο λόγο ο πρωταγωνιστής δεν βγάζει άχνα. Cat got your tongue? Κακό ε? Έτσι ξεκινάει η (όχι και τόσο) μεγάλη περιπέτειά σας με σκοπό να σώσετε την αδερφή σας από τον κακό, όμως στην διαδρομή θα βομβαρδιστείτε από μπόλικη δράση, αρκετά easter eggs, άπειρο farming, ενδιαφέρουσες μικρές ιστορίες και μερικά plot twist.

Πέτα σαν πεταλούδα, τσίμπα σαν μέλισσα
Εκτός της generic ιστορίας τους όμως, το Cat Quest έγινε γνωστό λόγω του διασκεδαστικού gameplay και των χαριτωμένων χαρακτήρων. Δεν υπάρχουν πολλά να σας μπερδέψουν εδώ. Στον πυρήνα του είναι ένα συνηθισμένο RPG στο οποίο μπορείτε να κάνετε customize τον χαρακτήρα σας, εξοπλίζοντάς τον με τα πιο καινούργια όπλα, καπέλα και πανοπλίες, καθώς και να αναβαθμίζετε την μαγεία σας. Τα δυο κυριότερα mechanics είναι το slash και το roll, κάτι σαν το dark souls, και η μαγεία φυσικά αλλά γίνεται πιο χρήσιμη σε αρκετά μεγαλύτερα level. Τα όπλα και τις πανοπλίες δεν μπορείτε να τις αγοράσετε από κάποιον merchant, αφού ο μόνος τρόπος να αναβαθμίσετε ή να πάρετε καινούργια είναι μέσω των dungeons που υπάρχουν διάσπαρτα στον χάρτη, ή στο μαγαζί της Kit Kat σε μορφή loot box, δηλαδή πληρώνεις ένα ποσό και παίρνεις τυχαίο εξοπλισμό.

cat quest 2

Μπορείτε ανάλογα με το τι “class” θέλετε να παίξετε, αν και δεν υπάρχει επιλογή class, να εστιάσετε στην μαγεία ή στην δύναμη ανάλογα με τον εξοπλισμό που θα φοράτε. Ακόμα, την μαγεία σας μπορείτε να την ξεκλειδώσετε και να την αναβαθμίσετε στα διάφορα σπιτάκια που έχουν μια τεράστια μωβ μπάλα έξω και στο σύνολο να έχετε στην μάχη μέχρι τέσσερα abilities μαγείας από τα συνολικά εφτά είδη. Γενικά αν σας αρέσει και τόσο να φαρμάρετε ή έρχεστε από mmorpg τύπου Lineage, WoW κλπ, θα δείτε ότι το να ανεβείτε level δεν είναι και τόσο δύσκολο, είτε το κάνετε από sidequests, τα οποία έχουν απίστευτα καλογραμμένες μικρές ιστορίες που σε φάσεις σε κάνουν να ξεχνάς το main quest, είτε από τις πάμπολλες σπηλιές.

Θα χρειαστεί να κάνετε πιο πολύ farm και από το Farmerama

Αν επιλέξετε τον δρόμο των sidequest, που θα χρειαστείτε τα xp για να προχωρήσετε στο main quest, θα δείτε ότι σε στιγμές μπορεί να γίνει λίγο χαοτικό. Ναι μεν είναι ενδιαφέροντα, όμως εκτός του ότι δεν μπορείς να αναλάβεις πάνω από ένα sidequest την φορά, δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να δεις που υπάρχουν διαθέσιμα sidequest, αφού αυτά τα αναλαμβάνεται σε “χωριά” όπως τα contracts ο Geralt. Το αποτέλεσμα να είναι να κάνετε βόλτες μέχρι να βρείτε που υπάρχουν διαθέσιμα quest και αν είναι για το level σας, πράγμα που καταντάει κουραστικό ειδικότερα στις αρχές του παιχνιδιού που δεν έχετε ξεκλειδώσει και όλα τα abilities σας για την μετακίνηση.

cat quest 3

Το κερασάκι στην τούρτα είναι το αισθητικά όμορφο αλλά άχρηστο map system, το οποίο απλά κάνει ένα μεγάλο zoom out και δεν μπορείτε να το κουνήσετε, ούτε να βάλετε waypoint, ούτε να δείτε διαθέσιμα quest. Τουλάχιστον στον κόσμο του Felingard θα βρείτε μπόλικα τερατάκια τα οποία θα μοιάζουν σε γραμμές και απλά θα έχουν διαφορετικά χρώματα για να δηλώσουν άλλο στοιχείο μαγείας, όμως αυτό αλλάζει τις επιθέσεις τους και συνεπώς τον τρόπο που θα τα αντιμετωπίζετε, δίνοντας στο παιχνίδι το στοιχείο της συχνής εναλλαγής ώστε να μην γίνεται βαρετό.

Σαρώνοντας το Felingard
Όπως θα έχετε καταλάβει μέχρι τώρα, ακόμα περισσότερο από τον τίτλο, το παιχνίδι είναι γεμάτο με μικρές χαριτωμένες γάτες. Γάτες που αν και σε δύο διαστάσεις, ξεδιπλώνουν όλη την γλυκύτητά τους χάρη στο πανέμορφο art style του παιχνιδιού. Έντονα περιγράμματα, ζωηρά χρώματα, μοντέλα υψηλής ανάλυσης και γατούλες είναι αυτά που θέλουμε για τέτοιου είδους παιχνίδια. Έρχονται όλα μαζί και απογειώνουν την gaming εμπειρία σας.

cat quest 4

Ακόμα και οι σπηλιές, αν και παρόμοιες, έχουν μια διαφορετική “αύρα” σε σχέση με το ανοιχτό περιβάλλον, το οποίο χωρίζεται και σε δυο-τρία κομμάτια, το καθένα με το δικό του ξεχωριστό στοιχείο. Άλλα έχουν πάγο, άλλα ανεμόμυλους, άλλα νεκροκεφαλές και δυσοίωνα στοιχεία και άλλα τεράστιες ανοιχτές πεδιάδες με μπόλικο πράσινο και καταγάλανες λίμνες.

Cat got your tongue?
Θα περιμένατε ανθρωπόμορφες γάτες να μιλάνε, ε να μιλάνε απλώς όχι όλες… Ο πρωταγωνιστής όπως ανέφερα και παραπάνω δεν βγάζει άχνα πέρα από κάτι μιαου και τους διαλόγους αναλαμβάνει ο Spirry. Ωστόσο στο παιχνίδι εκτός των μιαου από εδώ και από εκεί δεν υπάρχει καθόλου voice acting, λίγο περίεργο στην αρχή αναλογιζόμενοι το πως θα πρόσθετε αρκετό βάθος στο παιχνίδι, όμως όχι απαραίτητο για την εμπειρία που προσφέρει. Αντί για αυτό τουλάχιστον έχουμε μερικές πανέμορφες μουσικές συνθέσεις να μας συνοδεύουν στην διάρκεια της περιπέτειάς μας.

cat quest 5

Από επικούς ήχους να σας κάνουν παρέα στις ανοιχτές πεδιάδες, μέχρι σκοτεινούς ρυθμούς στα κατάμαυρα βάθη των σπηλιών και γρήγορες συνθέσεις στις μάχες, το Cat Quest καλύπτει μια μεγάλη γκάμα ήχων κατά την διάρκεια της περιπέτειάς σας, που αν και περιορισμένες στο έμπειρο αυτί, δεν θα σας αφήσει παραπονεμένους. Εδώ έρχονται και τα ικανοποιητικά ηχητικά εφέ που συνοδεύουν κάθε κίνησή σας και κάθε σας ability και σας τραβάνε, όπως οι σειρήνες τον Οδυσσέα, μέσα στο παιχνίδι.

Χαράζοντας τον δρόμο για το The Lupus Empire
Συνολικά το Cat Quest προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία. Παρόλα τα λάθη που έχει είναι διασκεδαστικό, όμορφο και θα σας πάρει περίπου 8-10 ώρες για να το τερματίσετε, ακόμα και να το φτάσετε level 100 όπως εγώ. Ακόμα μετά τον τερματισμό έχει μερικά quest και διάφορα πράγματα να εξερευνήσετε, άρα μην το διαγράψετε κατευθείαν.

cat quest 6

Επίσης κατά την διάρκεια του game υπάρχει ένα quest που αναφέρεται στο sequel, όπως και αργότερα επιβεβαιώθηκε ότι θα κυκλοφορήσει από την εταιρία ανάπτυξης, και ελπίζουμε τα μικρά λαθάκια που υπάρχουν στο Cat Quest να διορθωθούν σε αυτό. Είναι ένα κρυμμένο “διαμαντάκι” που αξίζει τον χρόνο σας και θα σας δώσει το χαλαρωτικό διάλλειμα που χρειάζεστε από τα υπόλοιπα παιχνίδια που παίζετε.

Θετικά:
- Διασκεδαστικό ξυλίκι
- Καλογραμμένα side-quests
- Πανέμορφος σχεδιασμός χαρακτήρων-τοπίων
- Πληθώρα εχθρών
- Αρκετά abilities για να το κρατήσουν ενδιαφέρον

Αρνητικά:
- Συνοπτική, generic ιστορία
- Ανούσιο map-system
- Μερικά frame drops από εδώ και από εκεί

Βαθμολογία
Γραφικά: 8
Ήχος: 7
Gameplay: 8
Σενάριο: 7
Αντοχή: 7.5
Γενικά: 7.4

Τι κάνει μιαου μιαου στις σπηλιές? Ο Dragonblood που φαρμάρει τα κέρατά του...

Σταμάτης Καράμπογας

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

No News

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Score 7.4
User Score ( 6 votes ) 8.17
User Reviews 0
Genre: Action RPG
Developer: The Gentlebros
Publisher: PQube
Διάθεση:
Players: 1
Requirements: Επεξεργαστής Intel Core i3-2100, 4GB RAM, Κάρτα Γραφικών Intel HD Graphics 520, Λειτουργικό Σύστημα Windows 7 ή νεότερα, Χώρος στον σκληρό 250MB
Official Website: Κλικ εδώ
Demo:
Full Game:
Release Date: 8/8/17
Χρήστες που το θέλουν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν.(VIEW ALL )
thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS
Notification