Reviews F1 2019
Comments (3)

F1 2019 Hot

Mέχρι να πέσει η καρό σημαία.

https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/c7/97/55/F1-2019-box-96-1562424915.jpg
  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

Mέχρι να πέσει η καρό σημαία.

Ένα διαχρονικό άθλημα με απεριόριστες συγκινήσεις, πολυπολιτισμικά στοιχεία και πολλές λεπτομέρειες που θα καθορίσουν αυτόν που θα δει πρώτος την καρό σημαία να κυματίζει στον ουρανό. Όλα αυτά μας ταξιδεύουν στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού και που αλλού εκτός από την καρδία της ταχύτητας, την Formula 1. Για μια ακόμα χρονιά μας δίνετε η δυνατότητα να απολαύσουμε και εμείς λίγο από την αδρεναλίνη που νιώθουν οι οδηγοί μέσα στον αγώνα, καθώς και όλα αυτά που πρέπει να έχουν στο μυαλό τους ενώ μπαίνουν στην στροφή με 200….και ναι αυτά είναι μαμά. Την δημιουργία και κυκλοφορία της F1 2019 έχει αναλάβει η εταιρία αναπτυξης Codemasters, η όποια έθεσε το παιχνίδι διαθέσιμο προς το κοινό στις 25/6 για PlayStation 4 και Xbox One και 27/6 για PC.

F1 2019 1

Αργά και σταθερά βήματα για την κορυφή
Στην νέα Formula 1 θα μπείτε για πρώτη φορά στον κόσμο της Formula 2 και στον σκληρό ανταγωνισμό που επικρατεί σε εκείνοι το επίπεδο του μηχανοκίνητου αθλήματος. Κλασικά όπως και σε προηγούμενα παιχνίδια της F1 θα έχετε την δυνατότητα να οδηγήσετε στις πίστες που υπάρχουν σε όλο τον κόσμο, φόρμουλες από την δεκαετία του 70’ μέχρι και του σήμερα. Μπορείτε να δοκιμάσετε αυτοκίνητα από όλες τις εταιρίες της F1 σε αγώνες απλώς για διασκέδαση, σε time trials, multiplayer races αλλά και το career mode. Σε περίπτωση που προτιμήσετε να αγοράσετε την Legendary Edition του παιχνιδιού θα βρείτε και ένα DLC περιεχόμενο εγκατεστημένο, το οποίο αφορά μια ιστορία για τους θρύλους του αθλήματος, Άιρτον Σένα και Αλέν Προστ που είχαν μια διαπροσωπική σύγκρουση στις αρχές της δεκαετίας του 80’ αλλάζοντας την ιστορία του αθλήματος.

Όσον αφορά λοιπόν το Career Mode, αφού ξεκινήσετε το παιχνίδι φτιάχνοντας τον οδηγό σας σε εμφάνιση, επιλέγοντας όνομα και αγαπημένο αριθμό ήρθε η ώρα να πάτε στο γραφείο της μάνατζέρ σας όπου θα επιλέξετε και την πρώτη ομάδα που θα αποτελέσετε μέλος. Η ιστορία σας δεν ξεκινά από την αρχή, καθώς το παιχνίδι σας τοποθετεί στα τελευταία Grand Prix της Formula 2, με το πρωτάθλημα να κρίνεται στο νήμα από εσάς και έναν ανταγωνιστικό αντίπαλο. Στην συνέχεια θα μπείτε αμέσως στα βαθιά αφού θα πρέπει να παρακολουθήσετε κάποια cinematics που αναδεικνύουν τις συγκρούσεις, το άγχος αλλά και την διπροσωπία πολλών οδηγών που παλεύουν για ένα συμβόλαιο στην μεγάλη κατηγορία. Έτσι εάν καταφέρετε να τα πάτε σχετικά καλά, έρχονται και οι πρώτες προτάσεις από την μεγάλη κατηγορία του αθλήματος.
F1 2019 2
Πρέπει να είστε προσεκτικοί και αντικειμενικοί με τις δυνατότητες σας ώστε να προσαρμοστείτε σωστά στις απαιτήσεις της κάθε ομάδας που σας προτείνει ένα συμβόλαιο. Για αρχή καλό είναι να επιλέξετε μια ομάδα με λιγότερη πίεση ώστε να μπείτε και στο κλίμα λίγο πιο ομαλά. Όσο το επίπεδο της ομάδας που υπογράφετε ανεβαίνει, η ομάδα της εταιρίας αλλά και η μάνατζερ σας γίνονται πιο αυστηροί όσον αφορά τους στόχους του συμβολαίου.

Στατιστική και πολύ προετοιμασία
Η προπόνηση και η σωστή προετοιμασία του μονοθεσίου σας είναι το πιο σημαντικό πράγμα στο παιχνίδι και οι developers έχουν ρίξει όλο το βαρος τους σε αυτό τον τομέα. Αξίζει να περιπλανηθείτε σε όλα τα τα στατιστικά και να πειραματιστείτε με αρκετές αλλαγές που θεωρείτε σωστές. Οι μηχανικοί της ομάδας πάντα σας ενημερώνουν ότι πρέπει να κάνετε αρκετή προπόνηση και όσες αλλαγές θέλετε ώστε να νιώθετε άνετα εσείς οι ίδιοι στο μονοθέσιο σας. Ενδεικτικά κάποιοι από τους τομείς και τα τμήματα που μπορείτε να επεξεργαστείτε στο αμάξωμα είναι aerodynamic parts (π.χ. αεροτομή), transmission ή ποσό βαρος θέλετε να καταλαμβάνουν τα καύσιμα στο μονοθέσιο.

Σε γενικές γραμμές αν δεν θέλετε να ψαχτείτε πολύ με όλα αυτά τα στατιστικά και προτιμάτε να πάτε κατευθείαν για μάχη, υπάρχουν πέντε διαφορετικά είδη ρυθμίσεων που μπορείτε να επιλέξετε, καθώς και ένα έκτο που είναι custom στις προσωπικές σας προτιμήσεις. Κάθε μια από αυτές τις ρυθμίσεις δίνει έμφαση σε τελείως διαφορετικούς τομείς. Δηλαδή, μπορεί να πιστεύετε ότι μια πίστα όπως για παράδειγμα του Μονακό, θέλει πολύ δυνατά κρατήματα, άρα και λιγότερη έμφαση στην ταχύτητα. Αντίστοιχα σε άλλες περιπτώσεις που νιώθετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στις στροφές και τις επικίνδυνες διακυμάνσεις της πίστας, δίνετε πολύ μεγαλύτερη έμφαση στην γρήγορη επιτάχυνση και στην μέγιστη ταχύτητα.
F1 2019 3

Τελικές λεπτομέρειες πριν την σύγκρουση
Πριν από κάθε δοκιμή, προκριματικούς ή αγώνες, βρίσκεστε σε ένα βασικό πάνελ υπολογιστή της εταιρίας, στο οποίο βρίσκεται το overview που σας παραθέτει το εβδομαδιαίο πρόγραμμα σας αλλά και τα μηνύματα που σας έχουν σταλθεί. Ακολουθεί ένα αναλυτικό προφίλ του οδηγού σας, με λεπτομέρειες όσον αφορά το συμβόλαιο σας με την ομάδα, τα στατιστικά του πρωταθλήματος και την πρόοδο που έχετε κάνει σε σύγκριση με τους συνεργάτες οδηγούς. Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του παιχνιδιού είναι το research and development.

Κάθε στόχος που έχει τεθεί από την ομάδα σας και την μάνατζερ σας, αντιστοιχεί σε έναν αριθμό πόντων με βάση την δυσκολία αλλά και τα αποτελέσματά σας. Έτσι με την συλλογή αυτών των πόντων μπορείτε να καταγγείλετε κάποιες αναβαθμίσεις για το μονοθέσιο σας μέσω του view r&d tree. Αφού τα νέα εξαρτήματα του μονοθέσιο είναι έτοιμα μπορείτε να το αναβαθμίσετε στην επόμενη καρτέλα με όνομα, vehicle management. Τέλος, στο πάνελ σας μπορείτε να βλέπετε και την κατάταξη του πρωταθλήματος της F1 2019 στο οποιο και συμμετέχετε.

Λάστιχα σε σωστή θερμοκρασία και τελευταίες οδηγίες
Οι δοκιμές αλλά και η προπόνηση παίζουν παρά πολύ σημαντικό ρόλο πριν από κάθε αγώνα. Ο λόγος είναι ότι κάθε επιλογή τακτικής, χρήσης ERS στην πίστα, οι στροφές που σας δυσκολεύουν, η χρήση του DRS αλλά και των ελαστικών, καταγράφεται από τους μηχανικούς ώστε να βγει ένα τελικό συμπέρασμα για την τακτική που θα ακολουθηθεί στον αγώνα. Τα ελαστικά παίζουν βασικό ρόλο στην απόδοση του μονοθέσιου καθώς η επιλογή της γόμας των ελαστικών καθορίζει και την μέγιστη χρονική διάρκεια της τακτικής της ομάδας στον αγώνα, στην όποια συμπεριλαμβάνεται η αλλαγή των ελαστικών.

Ως αποτέλεσμα όλων των παραπάνω, η ομάδα σας συλλέγει τα στατιστικά της απόδοσης σας στις δοκιμές, ούτος ώστε να προτείνει μια τελική τακτική τόσο στις κατατακτήριες δοκιμές όσο και στον τελικό αγώνα. Προσοχή λοιπόν, γιατί η τακτική αυτή αποτελεί αποτέλεσμα της δουλεία σας στην πίστα και δεν επιτρέπεται να αλλαχτεί πριν τον αγώνα.
F1 2019 4

"Είπα στην γυναίκα μου πως δεν μπορούσαμε να φάμε, κι αν ερχόταν στο δωμάτιό μου, θα έμενε έως τις 22:00. Όταν με ρώτησε γιατί, της είπα πως έπρεπε να κοιμηθώ, γιατί το επόμενο πρωί θα κατακτούσα το πρωτάθλημα." – Νίκι Λάουντα

Σβήνουν τα φανάρια και…. Φύγαμε!
Τώρα αρχίζουν τα δύσκολο και επίσημα. Την ώρα του αγώνα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 7 διαφορετικές λήψεις του μονοθεσίου ώστε να βρείτε ποια σας βολεύει. Κάθε πίστα σε συνδυασμό με καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν, απαιτούν διαφορετικά αντανακλαστικά και γωνίες θέασης της πίστας. Ωστόσο εάν θέλετε να νιώσετε την απόλυτη εμπειρία ενός οδηγού της F1, επιλέξτε την εσωτερική λήψη από το κράνος του οδηγού.

F1 2019 6

Στο δεξί – κάτω μέρος της οθόνης θα παρατηρήσετε κάποιες επιλογές που είναι διαθέσιμες κατά την διάρκεια του αγώνα. Η μια επιλογή αφορά την ασύρματη ενδοεπικοινωνία σας με την ομάδα των μηχανικών, στην όποια μπορείτε να πληροφορηθείτε από τις βλάβες του μονοθέσιου σας, την διάφορα με τον μπροστινό και τον αντίπαλο πίσω σας, μέχρι και τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν τα επόμενα λεπτά του αγώνα. Η δεύτερη επιλογή αφορά αποκλειστικά τον οδηγό του μονοθεσίου. Από εκεί έχετε πρόσβαση σε πέντε διαφορετικά πάνελ πληροφοριών. Ένα αφορά τον έλεγχο των καυσίμων, του ERS, αλλά και σε τι κατανομή βάρους θα κάνετε στα δισκόφρενα. Το δεύτερο πάνελ αφορά την αλλαγή τακτικής όσον αφορά τα ελαστικά αλλά και τις στάσεις σας στα pit stop. To τρίτο πάνελ περιέχει ένα γράφημα το οποίο σας παρουσιάζει την κατασταση των ελαστικών αλλά και του αμαξώματος του μονοθεσίου. Εν συνεχεία, το τέταρτο πάνελ περιέχει και αυτό ένα γράφημα όπου παραθέτει τις θερμοκρασίες των ελαστικών, των φρένων αλλά και του αμαξώματος σας. Τέλος το πέμπτο πάνελ σας παρουσιάζει ένα γράφημα της μηχανής του μονοθέσιου με όλα τα κομμάτια από τα όποια αποτελείται.

Η F1 είναι τρόπος ζωής
Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω να πω πολλα αρνητικά για την F1 2019. Ο ρεαλισμός τόσο στην συμπεριφορά του μονοθέσιου, στις καιρικές συνθήκες που πραγματικά θα σας δυσκολέψουν πολύ και επηρεάζουν στο έπακρο τα μονοθέσια, όσο και στις συνθήκες εργασίας ενός οδηγού της F1, είναι αξιοπρόσεκτος. Όσο ανεβαίνετε επίπεδο, η υπομονή της διοίκησης και της ομάδας μικραίνει στο ελάχιστο, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται παρά πολύ η φήμη σας στην κατηγορία. Πάντοτε εκτιμώ την ποικιλία σε παλιότερα μονοθέσια, ακομα και της δεκαετίας του 70’, καθώς μου δίνετε η δυνατότητα να νιώσω τις πολύ δυσκολότερες συνθήκες που καλούνταν να αντιμετωπίσουν οι τότε οδηγοί. Εννοείται ότι όλες οι πίστες του σημερινού πρωταθλήματος της F1 είναι διαθέσιμες. Επιπροσθέτως πρέπει να σημειωθει και η προσθήκη του πρωταθλήματος της F2, το οποιο αποτελεί βασικό σκαλοπάτι για όλους τους αυριανούς οδηγούς και ίσως είναι πολύ πιο σκληρό από αυτό της πρωτης κατηγορίας.

F1 2019 5

Ωστόσο οφείλω να αναφέρω κάποια απαράδεκτα bugs αντιμετώπισα κατά την διάρκεια του career mode, κατά την διάρκεια που έκανα την επιλογή του πρώτου μου συμβολαίου στην F1 αλλά πιο σημαντικά στην αλλαγή της κάμερας κατά την διάρκεια των αγώνων, όταν ήθελα να δω ποσό κοντά μου βρίσκονταν οι αντίπαλοι. Πιστεύω ότι με μια ενημέρωση αυτά θα διορθωθούν, καθώς επηρεάζουν πολύ την έκβαση του αγώνα αλλά και της καριέρας σας. Επιπλέον εκτός των μονοθέσιων και γενικότερα του αγώνα, μπορώ να πω ότι από άποψη γραφικών, έμεινα δυσαρεστημένος, αφού ναι μεν τα πρόσωπα μοιάζουν με τους αληθινούς οδηγούς, αλλά εν έτη 2019 θα περίμενα πολλα παραπάνω.

Εκτιμώ την δυνατότητα του replay/flashback, μέσω του οποίου μπορείτε να γυρίσετε τον αγώνα λίγα δευτερόλεπτα πριν κάνετε ένα ολέθριο λάθος το οποίο μπορεί να σας στοιχήσει τον αγώνα. Το online community είναι αρκετά διασκεδαστικό όμως, πιστεύω ότι δεν αναπληρώνει την ακόμη για μια χρόνια απώλεια του offline multiplayer. Τελικά, το συμπέρασμα μου είναι ότι η F1 είναι τρόπος ζωής, γιατί η αναζήτηση σας για περισσότερη αδρεναλίνη από άλλα racing games και για περισσότερους κινδύνους, βρήκε το σπίτι της. Εάν δεν είστε fans τις F1 τότε ίσως και να γίνετε με το νέο F1 2019.

 

Θετικά:
- Ικανοποιητικά ηχητικά εφέ
- Ποικιλία σε μονοθέσια
- Άκρως αντικειμενικό και χρισμένο σε ρεαλιστικές συνθήκες
- Πολύ ωραία γραφικά, κυρίως των καιρικών συνθηκών
-Τρομερή λεπτομέρεια στην επιρροή που δέχεται το μονοθέσια από τις επιλογές σας

Αρνητικά:
- Ελαχιστες οι λεπτομέρειες στα πρόσωπα των οδηγών
- Μικρή η διάρκειας των cutscenes
- Μερικά σοβαρά bugs και τεχνικά προβλήματα
- Ελάχιστη ανάλυση όσον αφορά τις ομάδες της F1

 

 

Βαθμολογία:
Γραφικά: 8
Ήχος: 8
Story: 7
Gameplay: 8.5
Αντοχή: 8.5
Γενικά: 8.2

"Τη στιγμή που θα νομίζεις ότι είσαι ο καλύτερος, ο πιο γρήγορος και πως κανένας δεν μπορεί να σε φτάσει, τότε είναι που γίνεσαι… εύθραυστος" - Άιρτον Σένα

Σταύρος Αντωνόπουλος 

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

Η Formula 1 σταματάει και οι οδηγοί της παίζουν F1 2019 και rFactor2 λόγω του κορωνοϊού

 

Όπως κάθε άθλημα έτσι και η Formula 1 ακύρωσε τα events της για τους επόμενους μήνες, αλλά σε αντίθεση με τα υ...
Posted (21 Mar 2020)

F1 2019: Δωρεάν περίοδος

Η Codemasters ανακοίνωσε ότι το F1 2019 είναι διαθέσιμο δωρεάν στο Steam για λίγες ημέρες.

Posted (14 Mar 2020)

F1 2019: Ο θανόντας οδηγός της F2 Anthoine Hubert θα αφαιρεθεί;

H Codemasters βρίσκεται μπροστά σε ένα δίλημμα σχετικά με το update του F1 2019. Η εταιρεία είχε υποσχεθεί πως θα εισάγει...
Posted (03 Sep 2019)

F1 2019: Ημερομηνία Κυκλοφορίας

Σπουδαία νέα για τους fans των racing: το επόμενο παιχνίδι F1 της Codemasters θα κυκλοφορήσει δυο μήνες νωρίτερα από το ...
Posted (04 May 2019)

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 BigGreekGamer (Level 29) 07/07/2019 02:08
Πολύ ωραίο review. Είμαι fan της σειράς αλλά και του αθλήματος και θέλω απίστευτα πολύ να παίξω αυτό το game.
#2 +1 Astro (Level 19) 09/07/2019 21:54
Πολυ καλο και αναλυτικο review. Πότε θα αρχίσετε να το κανετε giveaway; :D :D
#3 neo_g (Level 7) 16/08/2019 12:05
Πολύ καλό και αναλυτικό review, το έχω το game και πραγματικά το απολαμβάνω.Ειδι κα το ΑΙ φέτος είναι εξαιρετικό δλδ οι αντίπαλοι είναι πολύ ανταγωνιστικοί και όταν πρέπει επιθετικοί.
Score 8.2
User Score ( 6 votes ) 8.5
User Reviews 0
Genre: racing, sports, simulation
Developer: Codemasters
Publisher: Codemasters
Διάθεση: Enarxis Dynamic Media (210-9011900)
Players: 1 (20 online)
Requirements: Λειτουργικό σύστημα: 64 bit Windows 7, Επεξεργαστής: Intel i3 2130 / AMD FX4300 , 8GB RAM, Κάρτα Γραφικών: Nvidia GTX640 / HD7750, Χώρος στο σκληρό δίσκο: 80GB
Official Website: Κλικ εδώ
Demo:
Full Game:
Release Date: PC: 27/6, PS4, Xbox One: 25/6
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL )
thumb
Χρήστες που το έχουν.(VIEW ALL )
thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS
Notification