Reviews Team Sonic Racing
Comments (2)

Team Sonic Racing Hot

Ο μπλε σκαντζόχοιρος το ρίχνει στην φόρμουλα.

https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/19/3b/58/team-sonic-racing-artbox-18-1560556670.jpg
  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

Ο μπλε σκαντζόχοιρος το ρίχνει στην φόρμουλα.

Οι Racing τίτλοι κάποτε άκμαζαν ασταμάτητα στον χώρο του gaming. Παλιές περιπτώσεις όπως αυτές των Mario Kart και Crash Team Racing υποδέχτηκαν αυτές των Gran Turismo και Forza Horizon, πράγμα που αποδείκνυε το πόση βελτίωση και εξέλιξη υπέστη το genre λίγο πριν κλείσει ο 20ος αιώνας. Έκτοτε έχουν υπάρξει ακόμα περισσότερα gaming franchises που δοκίμασαν να κυκλοφορήσουν και αυτά το δικό τους πρωτότυπο Racing και η σειρά Sonic the Hedgehog δεν θα μπορούσε να κάνει πίσω σε αυτό το κίνημα. Αν μη τι άλλο, η ταχύτητα αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της δημοφιλέστερης σειράς της Sega, επομένως το πάντρεμα εκείνης της κατηγορίας με τον κόσμο που πρωταγωνιστεί ο αγαπημένος μπλε σκαντζόχοιρος ήταν φυσικό και επόμενο.

team sonic racing 1
Το Team Sonic Racing δεν είναι η πρώτη σχετική απόπειρα ένταξης του Sonic και των φίλων του στο Kart Racing, μάλιστα δεν είναι καν η πρώτη προσπάθεια της Sumo Digital που ανέπτυξε το παιχνίδι, αφού στο παρελθόν έχει δημιουργήσει τα Sonic and Sega All-Stars Racing και Transformed. Η βρετανική developer θέλησε ωστόσο να πειραματιστεί και να μας προσφέρει ένα καινοτόμο Racing, όπου η έννοια της ομάδας μεταλλάσσει ολοκληρωτικά την ροή του παιχνιδιού. Οι Ιάπωνες φαίνεται πως εκτιμούν την απλή μέθοδο των τριών, αφού εμπνεύστηκαν από τις ομαδικές τριπλέτες του Sonic Heroes για να συνθέσουν τόσο το ρόστερ του παιχνιδιού, όσο και το gameplay αυτό καθαυτό. Στην πρώτη ανάγνωση μπορεί να φανεί ιδανικό, στην πράξη όμως αφήνει…γλυκόπικρη γεύση.

Σχεδόν 30 χρόνια μα τίποτα το καινούριο
Ο ερχομός του Team Sonic Racing στα PC και τις κονσόλες της τωρινής γενιάς ελπίζαμε πως θα έφερνε νέα modes ή κάτι το πρωτότυπο για να ασχοληθούμε οδηγώντας τα τάχιστα Karts. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη αφού οι επιλογές σας στο παιχνίδι ήταν οι αναμενόμενες. Αρχικά έχουμε το Team Adventure, ένα mode που παρίσταται ως Campaign/Tutorial για να γνωρίσετε τους μηχανισμούς του παιχνιδιού μέσα από μία σύντομη ιστοριούλα. Το αρνητικό της υπόθεσης είναι το ότι το σενάριό του είναι παντελώς αδιάφορο, διακοσμητικό θα ‘λεγε κανείς. Στην ουσία οι developers ήθελαν να εξηγήσουν γιατί οι χαρακτήρες του σύμπαντος του Sonic ρίχτηκαν στους αγώνες και ο λόγος δεν είναι άλλος από μία σειρά προσκλήσεων που έστειλε ο Dodon Pa στους πρωταγωνιστές, υποσχόμενος μεγάλα έπαθλα σε όσους νικάνε σε αγώνες ταχύτητας. Όπως καταλαβαίνετε, υπάρχει βρωμοδουλειά από πίσω και οι racers ψάχνουν λύση σε αυτό το μυστήριο.

Ο λόγος που περνάει αδιάφορο το εν λόγω mode είναι ότι δεν υπάρχουν cinematics ή cutscenes, παρά μόνο επεξηγηματικοί διάλογοι. Παρόλα αυτά καλό είναι να παίξετε το Team Adventure για να ξεκλειδώσετε διάφορα καλούδια, έχοντας υπόψιν σας πως τα αστέρια που μαζεύετε σε κάθε αγώνα είναι απαραίτητα για να μεταβείτε στα επόμενα chapters. Υπάρχουν διάφορα Race Types στο συγκεκριμένο mode όπως Team Race, Grand Prix και Daredevil, ωστόσο ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το Survival που είναι εν μέρει ένας αγώνας αλά Battle Royale. Για την ακρίβεια, όποιος είναι τελευταίος κάθε φορά που συμπληρώνεται ένα lap βγαίνει εκτός και είναι ίσως η πιο ενδιαφέρουσα μορφή αγώνα που θα συναντήσετε στο παιχνίδι. Οι ομάδες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε αυτή την περιπέτεια ξεκλειδώνονται επίσης σταδιακά, ξεκινώντας φυσικά με το τρίδυμο Sonic-Knuckles-Tails.

Πέραν του Adventure mode υπάρχει φυσικά το καθιερωμένο Local Play για όσους αρέσκονται στο να δοκιμάζουν tricks, να βελτιωθούν ή απλά να κατατροπώσουν την CPU εφόσον αποτυγχάνουν παταγωδώς στα online matches. Αυτή επιλογή διαθέτει 3 παρακλάδια, τα Grand Prix, Exhibition και Time Trial για μεγάλα τουρνουά, απλούς αγώνες και δοκιμασίες χρόνου αντίστοιχα. Σημειωτέο το ότι στα Exhibition matches μπορείτε να επιλέξετε και τον τρόπο που στήνεται το παιχνίδι, αν θα έχει δηλαδή τη νεόφερτη ομαδική μορφή ή αν θα παίζετε αποκλειστικά για την πάρτη σας μη δείχνοντας καμία έννοια για συμπαίκτες και φίλους.

team sonic racing 2
Η τελευταία playable καρτέλα ανήκει στο Online Multiplayer. Αυτό σας επιτρέπει να συμμετέχετε σε Casual ή Ranked matches ανάλογα με το αν θέλετε να παίξετε έναν φιλικό αγώνα ή να καταταχθείτε σε κάποια κατηγορία. Η σύνδεση των online αγώνων ήταν εξαιρετική, εντυπωσιαστήκαμε από την σταθερότητα των servers, αφού δεν παρουσίασαν κανένα απολύτως πρόβλημα. Το Team Sonic Racing δεν ακούστηκε να σημειώνει τίποτα τρελά νούμερα στο κομμάτι των πωλήσεων, παρόλα αυτά η εύρεση αντιπάλων ήταν μία αρκετά γρήγορη διαδικασία και δεν χρειάστηκε ποτέ να περιμένουμε περαιτέρω λεπτά για να εισαχθούμε σε ένα match. Κοινώς, όσοι απολαμβάνουν τις online αναμετρήσεις μπορούν άφοβα να επιλέξουν το multiplayer που, στο κάτω-κάτω, είναι και ιδιαίτερα ευχάριστο.

Βγήκα πρώτος αλλά δεν βγήκα
Η τεράστια αλλαγή/καινοτομία που φέρνει το Team Sonic Racing είναι το απόλυτα cooperative gameplay. Φερειπείν θα χρειαστεί να έχετε άψογη συνεργασία με τα άλλα δύο μέλη του team σας, ωστόσο η πρωτιά του ενός ενδέχεται να μην είναι αρκετή για να σας εξασφαλίσει τη νίκη. Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά ωστόσο και ας αναφέρουμε πως ναι μεν κατά κύριο λόγο οι αγώνες απαιτούν τη συμμετοχή τεσσάρων ομάδων με τρεις παίκτες έκαστη, ωστόσο υπάρχει και η standard επιλογή όπου ο καθένας αγωνίζεται για τον εαυτό του. Στο Team Sonic Racing δεν δίνουν το παρών οι Sega All Stars και δεν χρειαζόταν να πούμε την αλήθεια, αφού οι 15 χαρακτήρες που έχει, αποκλειστικά από το σύμπαν του Sonic, είναι υπέρ αρκετοί για να ικανοποιήσουν κάθε γούστο, ενώ οι εντυπωσιακοί αγώνες λαμβάνουν χώρα σε 18 διαφορετικές πίστες.

team sonic racing 3
Μεταξύ άλλων θα βρείτε τους Rose, Metal Sonic, Doctor Eggman, Shadow, Silver και αρκετούς ακόμη racers, πανέτοιμους για να σπάσουν το γκάζι και να κουνήσουν πρώτοι την καρό σημαία. Βέβαια δεν είναι όλοι οι χαρακτήρες ολόιδιοι στον χειρισμό, αφού υπάρχουν racer types που καθορίζουν τον εκ διαμέτρου διαφορετικό τρόπο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο κάθε χαρακτήρας. Έτσι έχουμε τα Speed, Technique και Power types. Χωρίς πολλή σκέψη ή πτυχίο αγγλικών θα αντιληφθείτε πως η πρώτη κατηγορία αφορά την ταχύτητα και η τελευταία την δύναμη στις συγκρούσεις. Ιδιαίτερη εξήγηση οφείλουμε να παραθέσουμε μόνο στο Technique type, οι χαρακτήρες του οποίου μπορούν να πατάνε χωρίς να χάσουν ταχύτητα σε περίεργα εδάφη και απρόσιτες τοποθεσίες. Τώρα το ποια κατηγορία είναι προτιμότερη, το αφήνουμε πάνω σας, αλλά ας μην κοροϊδευόμαστε, σε ένα παιχνίδι ταχύτητας η ταχύτητα είναι το παν.

Στηριχτείτε στον συμπαίκτη
Η ομαδικότητα είναι το άλφα και το ωμέγα για να συλλάβετε το νόημα του gameplay. Αυτό συμβαίνει αρχικά γιατί το τέλος κάθε αγώνα θα δώσει βαθμούς στην ομάδα σας ανάλογα με την θέση που έλαβε κάθε παίκτης της. Είναι λίγο αναξιοκρατικό, εφόσον είτε παίζετε με την CPU είτε online, αν οι συμπαίκτες σας είναι εντελώς κατσίκια δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθείτε στην υψηλότερη θέση του βάθρου. Η συνεργασία και το ομαδικό πνεύμα έχουν ακόμα μεγαλύτερη επιρροή εντός των αγώνων, εφόσον υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που μπορούν να αλλάξουν καθοριστικά την ροή τους απλά και μόνο αλληλεπιδρώντας με τα έτερα δύο μέλη του group σας. Τα slingshots είναι η πρώτη αλλόκοτη-καθοριστική δύναμη που αφορούν την ομάδα σας. Το άτομο της τριάδας που βρίσκεται πιο μπροστά στην διαδρομή εκπέμπει μία φωτεινή λωρίδα πίσω του και όσο η συμπαίκτες του βαδίζουν σε αυτή διατηρούν αυξημένη ταχύτητα.

team sonic racing 4
Τα slingshots βοηθούν και στην ενεργοποίηση του skimboost, μία απότομη εκτίναξη που ενεργοποιείται κάθε φορά που περνάτε δίπλα από τον συμπαίκτη που ακολουθούσατε τόση ώρα με το slingshot. Κάτι εντελώς πρωτόγνωρο, που ειλικρινά δεν θυμάμαι να έχω συναντήσει σε άλλο Racing είναι η δυνατότητα ανταλλαγής των in-game power ups. Ακριβώς επειδή το Team Sonic Racing είναι εξ ολοκλήρου ομαδικό, οι developers σκέφτηκαν να πάνε το cooperative gameplay ακόμα παραπέρα, επιτρέποντας στους racers να θέσουν σε διαθεσιμότητα τα items που βρίσκουν στα κουτιά που καταστρέφουν έτσι ώστε να το αξιοποιήσει κάποιος άλλος συμπαίκτης που θα δεχτεί να το χρησιμοποιήσει προς όφελος της ομάδας. Αν κάνετε συνεχώς όλα τα παραπάνω σας περιμένει μία μεγάλη έκπληξη.

Τόσα Sonic έχουμε παίξει και τι διάολο…ακόμα ξεφυτρώνουν νέοι χαρακτήρες από το πουθενά…

Στο πίσω μέρος του οχήματός σας, αργά ή γρήγορα, θα παρατηρήστε την ύπαρξη μίας μπάρας που γεμίζει κάθε φορά που πραγματοποιείτε μία συνεργατική κίνηση. Όταν αυτό το Ultimate Meter γεμίσει πλήρως, τότε είναι διαθέσιμης προς εξαπόλυση η Team Ultimate, ένα φοβερό effect που προσδίδει ασύγκριτη ταχύτητα στην εκάστοτε τριάδα, μετατρέποντάς σας παράλληλα σε απειλή για όποιον αντίπαλο τολμήσει να βρεθεί στον διάβα σας όσο τρέχετε φορτσάτοι. Το item box transfer είναι ο καλύτερος τρόπος να γεμίσετε πιο γρήγορα την εν λόγω μπάρα, πράγμα που φυσικά και συνίσταται, αφού το speed boost που λαμβάνετε μπορεί εύκολα να σας φέρει στην πρώτη θέση, ακόμα κι αν ήσασταν δωδέκατοι. Τα πετυχημένα drifts φυσικά και σας ευλογούν με διακριτικές εκτινάξεις ταχύτητας, ενώ η συλλογή των coins ανεβάζουν το βεληνεκές της ταχύτητας του οχήματός σας μέχρι να τρακάρετε.

team sonic racing 5
Κοιτάζοντας από αφ’ υψηλού το τι έχει να προσφέρει το gameplay του Team Sonic Racing, σίγουρα θα κάνουμε λόγο για διασκεδαστικούς αγώνες ταχύτητας, παρόλα αυτά υπάρχουν πολλές αιχμές στην υπόθεση. Όλο αυτό το συνεργατικό πνεύμα δίνει εντελώς διαφορετική μορφή σε αυτό που έχουμε στο μυαλό μας ως Racing τίτλο, παρόλα αυτά δεν λειτουργεί απαραίτητα θετικά. Έχετε να νοιαστείτε για πολλά περισσότερα πράγματα πέραν του να βαδίζετε πρώτοι, αφού ακόμα και σε όλα τα laps βρίσκεστε στην κορυφή, μία ομαδική επίθεση μπορεί να χαλάσει όλη σας την προσπάθεια και αντίστοιχα ίσως βοηθήσει εσάς να κερδίσετε έναν αγώνα που δεν αξίζετε, απλά και μόνο επειδή οι συνθήκες και η τύχη της ομάδας σας το επέτρεψε. Στην πλειονότητα των games του είδους, το να πέσετε εκτός πορείας, να συντριβείτε από κάποιο stage interactible ή να χτυπηθείτε κάποιο power up, ίσως να σημάνουν αυτόματα την ήττα σας. Εδώ μπορεί να προσβληθείτε και από τα τρία, για πάνω από μία φορά και πάλι να κερδίσετε, οπότε χάνεται εν μέρει το όλο νόημα.

Ώρα για modες
Το γκαράζ του Team Sonic Racing μπορεί να μην προσφέρει και άπειρες επιλογές, είναι όμως μία ευχάριστη παροχή για τους λάτρεις του Pimp My Ride. Ενδεχομένως να απορήσετε με το πώς ακριβώς μπορείτε να πειράξετε τα εξαρτήματα των αγωνιστικών οχημάτων, αφού δεν υπάρξει ξεκάθαρη διαδρομή για την απόκτηση νέων αντικειμένων. Στο μενού του customization όμως θα πέσετε κάποια στιγμή μπροστά στα mod pops, μικρά loot boxes τα οποία αγοράζετε με τα in-game credits και κρύβουν μέσα τους διάφορα νέα εξαρτήματα όπως ζάντες, ρόδες, αεροτομές και πάει λέγοντας. Ευτυχώς τα credits αυτά μπορούν να ληφθούν καθαρά και μόνο παίζοντας αγώνες και δεν υπάρχει ίχνος μικροσυναλλαγών.

team sonic racing 6
Τα performance mods αλλάζουν φυσικά και τα στατιστικά των racers. Μπορείτε εύκολα να μετατρέψετε την κατηγορία στην οποία ανήκει ένας χαρακτήρας αν για παράδειγμα τοποθετήστε στο όχημά τους τα εξαρτήματα που προσδίδουν άλλες αρετές από αυτές για τις οποίες προορίζεται. Παρομοίως μπορείτε να επεξεργαστείτε τα car cosmetics, τα οποία λειτουργούν καθαρά σαν skins και δεν έχουν καμία επίδραση στο gameplay. Είναι η κατάλληλη επιλογή για όσους θέλουν να ομορφύνουν τα οχήματα των αγαπημένων τους χαρακτήρων, ώστε να είναι πιο επιβλητικά, καγκούρικα ή όπως τραβάει η ψυχή τους γενικότερα. Αλλάζοντας τα χρώματα ή κολλώντας αυτοκόλλητα με αστραπές και φλόγες μπορείτε να μεταλλάξετε ριζικά τα μεγαλοπρεπή τετράκυκλα.

Χαμούλης σε κάθε στροφή
Ο κόσμος του Sonic ήταν ενίοτε ιδιαίτερα χρωματιστός ήδη από την εποχή του Sega Mega Drive. Πλέον αναμένετε ένα ακόμα πιο χρωματιστό αποτέλεσμα, αφού το Team Sonic Racing διαθέτει χρωματικές πανδαισίες σε κάθε γωνιά του, που αλλού δείχνουν εντυπωσιακές και σε άλλα σημεία κουραστικές. Δυστυχώς δεν είδαμε κάποιο νέο design για τους καθιερωμένους χαρακτήρες, δείχνουν να έχουν παρθεί ατόφιοι από κάθε προηγούμενο Sonic game. Η μεγαλύτερη ομορφιά του Team Sonic Racing βρίσκεται στα διαφορετικά stages που πράγματι δείχνουν εντυπωσιακά και πρωτόγνωρα, με τον υπόλοιπο οπτικό τομέα να κινείται στην μετριότητα με ελαφριές θετικές εξορμήσεις. Θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί καλύτερη δουλειά για παράδειγμα σε οπτικά εφέ όπως αυτό των Team Ultimates, που ενώ είναι εντυπωσιακές στο μάτι, μπορείτε εύκολα να χάσετε τον μπούσουλα και να σκαρφίζεστε τι στο καλό συμβαίνει στις οθόνες σας.

team sonic racing 7
Σε ανάλογα επίπεδα κυμαίνεται και ο τομέας του ήχου. Δεν υπάρχει ούτε εδώ κάτι το wow, κάποιο τμήμα που ίσως εντυπωσιάσει περισσότερο από τα άλλα. Η σύνθεση του soundtrack από τον Jun Senoue ήταν ικανοποιητική, αλλά στα ηχητικά εφέ και το voice acting υπήρχαν αρκετά ψεγάδια, ειδικά στην περίπτωση του δευτέρου, εφόσον άλλαξαν αρκετοί voice actors σε σχέση με τα προηγούμενα games του Sonic franchise. Μην φανταστείτε πως πρόκειται για τίποτα τραγικές περιπτώσεις, κάθε άλλο, απλά σίγουρα η Sumo Digital θα μπορούσε να ασχοληθεί παραπάνω με τον τεχνικό τομέα του παιχνιδιού για να κερδίσει πόντους από εκεί. Η μουσική ειδικά θα σας επιφέρει πολλά flashbacks από games του τύπου Sonic Heroes, Sonic Riders και γενικότερα, νεότερους τίτλους της σειράς.

Υπάρχει μέλλον;
Σε καμία περίπτωση το Team Sonic Racing δεν είναι ένας κακός τίτλος. Τα αρνητικά του στοιχεία υφίστανται, παρόλα αυτά δεν μπορεί κανείς να πει πως δεν είναι καθόλου διασκεδαστικό. Το πρόβλημα είναι πως τα ποιοτικά Racing της τωρινής εποχής είναι μετρημένα και η δημοτικότητα του genre έχει πέσει κατακόρυφα, οπότε για να λάμψει ένας τίτλος αυτής της κατηγορίας θα πρέπει να προσφέρει κάτι το ιδιαίτερο ή φανταχτερό για να αποκτήσει μεγάλο κοινό. Ενώ έχει χαβαλέ και σε αυτό θα συναντήσετε αρκετούς αγαπημένους χαρακτήρες απουσιάζει η πρωτοτυπία και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να συγκριθεί με κάποιο Forza Horizon, αν το θεωρήσουμε το καλύτερο Racing της γενιάς, αλλά ούτε και με κάποιο Mario Kart των τελευταίων ετών που βρίσκεται πιο κοντά στο στυλ του.

team sonic racing 8
Παρά την ύπαρξη του online mode και την υποστήριξη local multiplayer θα πρέπει να είστε μεγάλοι fans του franchise για να αφιερώσετε αμέτρητες ώρες στο Team Sonic Racing. Είναι πολλά τα σημεία στα οποία υπάρχει κάτι θετικό να αποκομίσετε, αλλά από την άλλη λείπει το κατιτίς ιδιαίτερο. Εν όψει της κυκλοφορίας του Crash Team Racing: Nitro-Fueled δεν αποκλείεται να δούμε το κοινό του Team Sonic Racing να λιγοστεύει, οπότε αν η Sumo Digital δεν το υποστηρίξει κατάλληλα, πολύ δύσκολα θα μιλάμε για ένα video game που θα μας απασχολήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Θετικά:
- Αρκετοί χαρακτήρες του Sonic σύμπαντος
- Αγώνες με ρυθμό και ένταση
- Καλοσχεδιασμένα stages
- Γεμάτοι, σταθεροί servers
- Διασκεδαστικό gameplay

Αρνητικά:
- Άδικα ανατρεπτικό
- Λείπει η πρωτοτυπία
- Συνηθισμένα modes
- Μερικοί voice actors

Βαθμολογία
Γραφικά: 7
Ήχος: 7
Gameplay: 7
Αντοχή: 7
Γενικά: 7

Η ταχύτητα δεν είναι αρκετή ακόμα και αν είσαι ο Sonic.

Γιάννης Σιδηρόπουλος

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

No News

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 akiszax (Level 21) 15/06/2019 17:22
ωραίο game με καλά γραφικά και καλοσχεδιασμένα stages
#2 Astro (Level 19) 18/06/2019 11:08
Κλασική αξία ο Sonic.
Score 7
User Score ( 7 votes ) 7.71
User Reviews 0
Genre: Racing
Developer: Sumo Digital
Publisher: Sega
Διάθεση: Zegetron (210-6856000)
Players: 1-4 (12 online)
Requirements: Λειτουργικό σύστημα Windows 7/8.1/10 64-bit, Επεξεργαστής Intel Core i3 4230T στα 2.9GHz ή AMD FX 6300 στα 3.5GHz, 4GB RAM, Κάρτα γραφικών Nvidia GeForce GTX 770 ή AMD Radeon HD 7870 2GB, Χώρος στον σκληρό δίσκο 32GB
Official Website: Κλικ εδώ
Demo:
Full Game:
Release Date: 21/5/2019
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL )
thumb thumb thumb
Χρήστες που το έχουν.(VIEW ALL )
thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS
Notification