Comments (1)

Trials Rising Hot

Μια θεότρελη και αξιομνημόνευτη εμπειρία. 

https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/1e/20/a9/trials-rising-review-60-1552133370.jpg
  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

Μια θεότρελη και αξιομνημόνευτη εμπειρία. 

Η RedLynx μας προσφέρει μια καλοδουλεμένη συνταγή εδώ και χρόνια και μετά τα Trials Evolution και Trials Fusion μας επιστρέφει για τα καλά στις ρίζες της σειράς με το Trials Rising. Με αυτή τη κυκλοφορία η Ubisoft θέλει να σας προσφέρει όλα αυτά που θα ανέμενε ο κάθε φανατικός φίλος των μηχανοκίνητων ακροβατικών. Με άλλα λόγια, περισσότερα επίπεδα και μηχανές, πιο απαιτητικά και ταυτόχρονα δύσκολα ακροβατικά και τη γνωστή τρέλα που διακατέχει γενικά όλη τη σειρά Trials.

Τι θα κάνει το Trials Rising όμως για να ξεχωρίσει, γιατί μετά το μέτριο Trials Fusion η ομάδα ανάπτυξης έχασε το δρόμο της. Θα καταφέρει άραγε να ορθοποδήσει με αυτή την νέα κυκλοφορία; Αυτό το ερώτημα θα προσπαθήσουμε να σας απαντήσουμε αφού κάναμε αμέτρητα ακροβατικά και άσχημες πτώσεις στο νέο Racing/Platformer που βασίζεται κατά κύριο λόγο στην χρήση των physics.

Καλοζυγίσματα και αναπηδήσεις
Με το που ξεκινήσετε το Trials Rising θα βρεθείτε απευθείας πάνω σε μία dirt bike όπου με ένα τυπικό tutorial θα ενημερωθείτε πλήρως για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η σειρά Trials γενικά. Ο κεντρικός πυρήνας του gameplay βασίζεται σε τρία στοιχεία: τη στάση του αναβάτη σας σε συνδυασμό με τη σωστή χρήση γκαζιού/φρένου καθώς και με τον ταχύτερο χρόνο τερματισμού της κάθε πίστας. Σε σχέση με τους προηγούμενους τίτλους της σειράς εδώ υπάρχει το Trials Academy που είναι ουσιαστικά ένα πιο εκτεταμένο tutorial μέσω του οποίου θα μπορέσετε να μάθετε και να γίνετε στη κυριολεξία masters του είδους.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, ο τίτλος δεν επικεντρώνεται στο Trials Academy αλλά μέσω αυτού μπορείτε να μάθετε καλύτερες τεχνικές για να περάσετε κάποιο event που σας έχει κάνει τη ζωή δύσκολη. Ευτυχώς για όλους μας, όλες οι δοκιμασίες σας παρέχουν απαραίτητα XP ακόμη κι αν δεν τερματίσατε σε θέση πρόκρισης (όπως και στα πρόσφατα Forza Horizon 4 και OnRush) και έτσι πέρα από το level up αποκτάτε και αρκετά δωράκια. Θα δείτε αυτοκόλλητα για τη μηχανή και τον αναβάτη σας, εξοπλισμό αλλά και διάφορα upgrades για τη μοτοσυκλέτα. Με την εισαγωγή και των Contracts (συμβόλαιων) θα δείτε ακόμη περισσότερο περιεχόμενο. Όσοι έχετε τρέλα με το customization εδώ θα βρεθείτε κυριολεκτικά στον παράδεισο.

Η βιασύνη είναι του διαβόλου
Σχεδόν σε κάθε event αγωνίζεστε εναντίον ghost εκδοχών φίλων σας είτε εναντίον της A.I. Για όσους δεν θέλουν βέβαια να αγωνίζονται με το άγχος ότι κάποιος τους ξεπερνάει, αυτή η επιλογή μπορεί να απενεργοποιηθεί ανά πάσα στιγμή. Από την άλλη όμως δεν θα μπορείτε να εκτιμήσετε σωστά αν κάνατε καλό χρόνο. Αλλά ότι κι αν επιλέξετε ένα πράγμα είναι σίγουρο: θα γνωρίσετε το άλλο σας μισό. Και πριν αναρωτηθείτε για το αν θα βρείτε κυριολεκτικά τον άνθρωπο της ζωής σας, να σας προσγειώσουμε ανώμαλα στη πραγματικότητα και να σας πούμε τι εννοούμε. Το trial and error είναι το άλλο σας μισό (εδώ και χρόνια άλλωστε στη συγκεκριμένη σειρά) αλλά ευτυχώς δεν κουράζει καθόλου.

Η ευκολία με την οποία πιάνει κάποιος το χειριστήριο και παίζει είναι σίγουρα ένα από τα θετικότερα στοιχεία του τίτλου


Ο χειρισμός της μηχανής αλλά και του αναβάτη είναι ακριβώς όπως και στις παλιές κυκλοφορίες με την απλότητά του να ξεχωρίζει. Με αυτό το απλό μοντέλο χειρισμού τα ακροβατικά πραγματοποιούνται εύκολα (χωρίς να μπλεχτούν δάκτυλα με controller και βρισίδια) και δεν θα δυσκολευτείτε να μπείτε γρήγορα στο κλίμα. Αλλά αυτό που σίγουρα θα χρειαστείτε είναι σίγουρα η υπομονή και τα γρήγορα αντανακλαστικά. Βέβαια, όπως μας έχει συνηθίσει η σειρά, έτσι κι εδώ θα χρειαστεί αρκετές φορές χειρισμός χειρουργικής ακρίβειας για να τα καταφέρετε, ειδικά στις τελευταίες πίστες.

Όλα αλλάζουν όταν είστε 100 μέτρα ψηλά
Το Trials Rising περιλαμβάνει 117 περίπου συνολικά πίστες οι οποίες διαθέτουν αυξανόμενο επίπεδο δυσκολίας. Η γνωστή συνταγή χρησιμοποιείται κι εδώ και έτσι για να προχωρήσετε σε ένα νέο event θα πρέπει προηγουμένως να έχετε συλλέξει έναν συγκεκριμένο αριθμό μεταλλίων. Αυτά με την σειρά τους χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες, Bronze, Silver, Gold και Platinum. Η κατάταξή σας εξαρτάται φυσικά από τις επιδόσεις σας. Πρωτίστως είναι τα faults που κάνατε και δευτερεύον ο χρόνος που ολοκληρώσατε την διαδρομή.

Πάντως υπάρχει μια κάπως έντονη αντίθεση από την οποία πάσχει η σειρά αλλά και το Trials Rising. Ξεκινώντας με arcade χαρακτήρα και χαβαλέ στα μετέπειτα επίπεδα -όπου θα χρειαστεί κίνηση προς τα πίσω με σταθερές αναπηδήσεις στον έναν τροχό- σίγουρα θα βλαστημήσετε ουκ ολίγες φορές.

Η μηχανή που θα επιλέξετε σε κάθε διαδρομή έχει ζωτική σημασία καθώς διαθέτουν ξεχωριστές οδηγικές συμπεριφορές. Για να τις ξεκλειδώσετε πρέπει να ολοκληρώσετε τα σχετικά tutorials που προαναφέραμε αλλά να έχετε υπόψιν σας ότι σε ορισμένα events θα χρησιμοποιήσετε υποχρεωτικά συγκεκριμένη μηχανή. Να σημειωθεί ότι με βάση το σκορ σας (πέρα από τα XP που προαναφέραμε) κερδίζετε credits με τα οποία μπορείτε να ξεκλειδώσετε νέο εξοπλισμό και διάφορα εξαρτήματα για την μηχανή σας. Να τονίσουμε όμως ότι τα unlockables έχουν καθαρά και μόνο οπτικό χαρακτήρα.

Ποικιλία ισούται σωτηρία
Το Trials Rising καταφέρνει και παραμένει διασκεδαστικό χάρη στο τεράστιο replayability που διαθέτει. Οι hardcore παίκτες σίγουρα θα «λιώσουν» με την ολοκλήρωση συγκεκριμένων challenges καθώς και την απόκτηση trophies/achievements. Αλλά η RedLynx δεν επαναπαύθηκε και έτσι προσέθεσε και το παρακάτω και εκτενέστερο πλέον χαρακτηριστικό.

Ο track editor είναι και πάλι εδώ και αυτή τη φορά στο Trials Rising είναι αρκετά πιο ποικίλος. Σε σχέση με τους προηγούμενους τίτλους είναι πιο φιλικός παρόλο που διαθέτει κάποιους περιορισμούς οι οποίοι όμως υπάρχουν για μία πιο λογική ροή. Το social στοιχείο είναι κι αυτό πάλι εδώ όπου με τη χρήση του μπορείτε να προκαλέσετε τους φίλους τους σε κάποια εφιαλτική διαδρομή που πιθανόν να έχετε φτιάξει για να τους φτάσετε στα όριά τους.

Στο multiplayer κομμάτι, μέχρι και 8 παίκτες μπορούν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους ταυτόχρονα αλλά τη παράσταση σίγουρα κλέβει το co-op mode. Εσείς παρέα με ένα φίλο θα βρεθείτε ταυτόχρονα καβάλα σε μία διθέσια μοτοσυκλέτα, με τον καθένα να έχει τον απόλυτο έλεγχο στις κινήσεις του. Το αποτέλεσμα είναι τραγικοκωμικές καταστάσεις που θα χαρίσουν άφθονο γέλιο σε εσάς και τους γύρω σας και ξυπνά σίγουρα αναμνήσεις από άλλα games όπου η συνεργασία είναι απαραίτητη αλλά ο καθένας κάνει του κεφαλιού του.

Πήχης ψηλά κι όλα τα φτάνω
Το Trials Rising είναι αναμφίβολα αρκετά προσεγμένο στον οπτικό τομέα. Το level design εντυπωσιάζει με την ποικιλία του καθώς και τα ρεαλιστικά physics του αναβάτη σας και της μηχανής του είναι πανέμορφα. Η γενικότερη εικόνα των επιπέδων διαθέτει ανεπανάληπτη ποικιλία στα σκηνικά με τρομερές εναλλαγές. Οι διαδρομές πλέον απλώνονται σε παγκόσμιο επίπεδο και διαθέτουν έντονα στοιχεία από τη χώρα στην οποία διαδραματίζονται.

Τεχνικά, η δημιουργία της RedLynx διαθέτει σταθερό frame rate και οι χρόνοι φόρτωσης είναι ευτυχώς σύντομοι από την στιγμή που θα ξεκινήσετε μία νέα πίστα (δεδομένου ότι θα χρειασθείτε αρκετά retries). Η έκδοση για το PS4 -στην οποία βασίζεται και το review- τρέχει σε native 1080p ανάλυση χωρίς screen tearing και ανεξήγητες πτώσεις στα fps.

To main theme του Trials Rising είναι εξαιρετικό και σας βάζει αμέσως στο κλίμα που διακατέχει τον τίτλο με το rock/metal στοιχείο να ξεχωρίζει περισσότερο. Θα ακούσετε γνωστά κομμάτια από μεγάλα ονόματα του χώρου όπως οι Motorhead, Arch Enemy, InFlames και Billy Talent αλλά αυτό δε σημαίνει ότι τα ηχητικά εφέ υστερούν. Ο κινητήρας της μηχανής σας και οι κραυγές του αναβάτη είναι ρεαλιστικά και αστεία αντίστοιχα και προσθέτουν πόντους στο συνολικό αποτέλεσμα.

Ο μουσαφίρης δε θέλει άλλο μουσαφίρη
Το Trials Rising ακολουθεί τη πεπατημένη αλλά στη περίπτωσή του αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Η παραδοσιακή συνταγή του gameplay της σειράς παρέμεινε αμετάλλακτη αλλά περιμέναμε σίγουρα περισσότερες προσθήκες, πέρα από την τεράστια ποικιλία στο customization και στα επίπεδα. Όπως και να έχει, το Trials Rising είναι σίγουρα ο καλύτερος τίτλος της σειράς και σας τον προτείνουμε ανεπιφύλακτα. Ετοιμαστείτε για πολλά γκάζια και τρελές πτώσεις εξοπλισμένοι όμως πάντα με υπομονή.

Θετικά:
- Διασκεδαστικό και εθιστικό gameplay
- Τρομερό level design και ρεαλιστικά physics
- Τεράστιο replayability με το multiplayer και τον track editor να είναι το κερασάκι στη τούρτα
- Πλούσιο soundtrack
- Ακριβέστατο μοντέλο χειρισμού

Αρνητικά:
- Ελάχιστες καινοτομίες
- Ο βαθμός δυσκολίας εκτινάσσεται ξαφνικά στα ύψη

Βαθμολογία
Γραφικά: 8.5
Ήχος: 7
Gameplay: 8.5
Αντοχή: 8.5
Γενικά: 8

Η κλασική συνταγή Trials σε νέα συσκευασία.

Μάρκος Ασκανιάν

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

Trials Rising

 [Αρχική Δημοσίευση: 11/6/18] Η Ubisoft ανακοίνωσε το νεότερο μέρος της σειράς Trials, κατά την διάρκεια της E3...
Posted (21 Aug 2018)

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 Astro (Level 17) 09/03/2019 19:34
Πολύ καλο και αναλυτικό review.
Score 8
User Score ( 6 votes ) 8.42
User Reviews 0
Genre: Platform Racing
Developer: RedLynx, Ubisoft Kiev
Publisher: Ubisoft
Διάθεση: Ubisoft
Players: 1-8
Requirements: GB RAM, Επεξεργαστής Intel Core i5-2400 ή AMD FX-4100, Κάρτα γραφικών NVIDIA GeForce GTX 650 Ti ή AMD Radeon HD 7770, Χώρος στον σκληρό δίσκο 23 GB, Λειτουργικό σύστημα Windows 7/8/10 (64 bit)
Official Website: Κλικ εδώ
Demo:
Full Game:
Release Date: 26/2/2019
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL )
thumb
Χρήστες που το έχουν.
Κανένας
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS
Notification