Reviews Beat Saber
Comments (4)

Beat Saber Hot

Τα φωτόσπαθα είναι για όλους!

https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/6e/0d/7f/beat-saber-box-art-100-1550660981.jpg
  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

Τα φωτόσπαθα είναι για όλους!

Μετά από αρκετό καιρό από τον ερχομό του PlayStation VR περιμέναμε κάτι άλλο. Ωραία τα Rail-Shooters και τα Party games (με τα αντίστοιχα γέλια από τους γύρω) αλλά σίγουρα περιμέναμε κάτι περισσότερο. Κι όμως, η «ανάσταση» του περιφερειακού έρχεται με ένα Rhythm τίτλο, άκρως διασκεδαστικό και αποτέλεσμα μιας λαμπρής ιδέας.

beat saber 1
Το Beat Saber αγνοεί το παραδοσιακό VR gameplay (κοίταγμα δεξιά,αριστερά και πάτημα πλήκτρων στο controller) και χρησιμοποιεί τα motion controllers σαν ψηφιακά lightsabers. Έτσι σαν άλλος Jedi (ή Sith) σκορπίζετε τον πανικό στους διάφορους κύβους που έρχονται κατά πάνω σας. Σίγουρα με τη λέξη «κύβους» ήδη αρκετοί έχετε αποθαρρυνθεί αλλά πιστέψτε μας, δεν είναι τόσο ξενέρωτα τα πράγματα στο Beat Saber.

To lightsaber είναι πιο δυνατό από το ξίφος
Σίγουρα το Beat Saber δεν σας ταξιδεύει σε έναν VR κόσμο με συναρπαστικά πλάσματα και τρομερές λεπτομέρειες αλλά σε περίπτωση που έχετε δει την ταινία Ready Player One πιθανόν να σας κάνει να χαμογελάσετε. Ο τίτλος της Beat Games δεν είναι για όλα τα γούστα καθώς το Rhythm genre είχε ήδη αρχίσει να ξεθωριάζει μετά τα Guitar Hero και Rock Band. Και χωρίς κανένα σενάριο μπορεί να απογοητεύσει αρκετούς αλλά κάτι το κάνει να ξεχωρίζει.

Με το που ξεκινήσετε μεταφέρεστε σε έναν χώρο όπου διάφοροι κύβοι (μπλε και κόκκινου χρώματος) έρχονται προς το μέρος σας με την κίνησή τους να είναι απόλυτα συγχρονισμένη με το ρυθμό του εκάστοτε τραγουδιού. Μέχρι αυτό το σημείο διαθέτει όλα τα γνώριμα στοιχεία ενός Rhythm τίτλου αλλά τώρα είναι που έρχεται το χτύπημα. 

Ο τρόπος με τον οποίο καλείστε να αλληλεπιδράσετε με τους εισερχόμενους κύβους είναι τα δύο lightsabers (μπλε και κόκκινου χρώματος) που ουσιαστικά είναι τα PS Move controllers που κρατάτε στα χέρια σας . Σκοπός σας είναι να χτυπήσετε τους κύβους με το lightsaber που έχει το αντίστοιχο χρώμα. Αυτό το κάνετε κουνώντας απλώς τα Move controllers σαν σπαθιά χωρίς να πατήσετε κανένα άλλο πλήκτρο. Ταυτόχρονα, πρέπει να προσέξετε προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κόψετε τον κάθε κύβο καθώς ο καθένας έχει πάνω του βέλη τα οποία υποδεικνύουν την κατεύθυνση προς την οποία πρέπει να τον χτυπήσετε. Ακόμη, η οθόνη γεμίζει με τοίχους-εμπόδια που πρέπει να αποφύγετε με την κατάλληλη κίνηση του σώματος σας (όπως σκύψιμο ή κλίση προς τα δεξιά/αριστερά) ενώ θα σας εμφανιστούν και νάρκες τις οποίες πρέπει να αποφύγετε. 

beat saber 2
Έτσι, το Beat Saber καταφέρνει και ξεχωρίζει αμέσως από τους απλούς VR και Rhythm τίτλους καθώς μπορεί να φαίνεστε γελοίοι σαν εικόνα προς τους έξω, αλλά θα διασκεδάζετε και θα εκτονώνεστε όσο δε φαντάζεστε. Μετά από αρκετή ενασχόληση, η μουσική του θα σας συνεπάρει και θα αρχίζετε να μπαίνετε στο ρυθμό του και ξαφνικά θα βλέπετε τρομερά combos τα οποία δεν θα μπορείτε να χωνέψετε πως τα καταφέρατε. 

Τα σπαθιά του φωτός
Υπάρχουν τρία modes να επιλέξετε: το campaign, το free play και το party. Στο campaign η δυσκολία αυξάνεται σχετικά γρήγορα καθώς υπάρχουν διάφορα objectives όπως περιορισμένος αριθμός λαθών και λάθους κοψίματος ή και συγκεκριμένος αριθμός combo. Η Beat Studios ταράζει κι άλλο τα νερά προσθέτοντας ακόμη περισσότερη ποικιλία βάζοντάς σας να παίξετε και με ένα lightsaber ή και με κύβους με βέλη που εξαφανίζονται (όπου πρέπει να απομνημονεύσετε τη φορά τους) κ.ά. Με αυτό τον τρόπο το Beat Saber χαιρετά τη μονοτονία καθώς κάθε τραγούδι μπορείτε πλέον να το παίξετε με αρκετούς διαφορετικούς τρόπους και με περισσότερη πρόκληση. 

beat saber 4
Στο free play απλά επιλέγετε ένα κομμάτι και αποφασίζετε εσείς με ποιον τρόπο θέλετε να παίξετε ενώ στο party μπορείτε να παίξετε με φίλους (ένας-ένας) για την επίτευξη του καλύτερου σκορ. 

Η αρκετή ενασχόληση μπορεί να σας κάνει να «ξεφύγετε» και να ξεχάσετε ότι υπάρχουν αντικείμενα και άνθρωποι γύρω σας

Η αλήθεια είναι ότι πρέπει να είστε προετοιμασμένοι και να έχετε στήσει σωστά το σκηνικό που θα υποδεχτεί το Beat Saber και με αυτό εννοούμε το χώρο σας. Απομακρύνετε σκυλιά, γατιά και εύθραυστα αντικείμενα έτσι ώστε να μην αρχίσει μουρμούρα ή κλάμα μετά από κάποια έντονη κίνηση των χεριών σας (σ.σ. προσωπικά χτύπησα το φωτιστικό μου και το τραπέζι μου). Καλό είναι να τοποθετήσετε από πίσω σας το καλώδιο του VR για να μη το σηκώσετε κατά λάθος με τις φωτοκοπτικές σας ικανότητες.

beat saber 5
Για να ολοκληρώσετε το campaign υπολογίστε γύρω στις πέντε ώρες και καλό θα ήταν να κάνετε και περιστασιακά διαλείμματα (παρόλο που δεν ένιωσα ποτέ motion sickness) αλλά για όλα τα trophies υπολογίστε καμιά εικοσαριά παραπάνω. Το κακό της υπόθεσης όμως είναι ότι το Beat Saber διαθέτει μόλις 18 τραγούδια τα οποία πιθανόν να σας κουράσουν από ένα σημείο και μετά. Σε σχέση με την PC έκδοση όπου μπορείτε να εισάγετε δικά σας κομμάτια, ας ελπίσουμε ότι μελλοντικά η Beat Games θα κάνει κάποιο update ή θα προσθέσει κάποιο DLC.

Το lightsaber μας κρατάει ένα άλλο στη θήκη του
Το Beat Saber είναι τίτλος VR που δεν κυνηγά τον εντυπωσιασμό που δημιουργεί η τεχνολογία και δεν διαθέτει τρομερά γραφικά. Ο σχεδιασμός του έχει ένα στυλ neon φωτισμού κάνοντας όμως την παρουσίαση του μοναδική. Σίγουρα τα γραφικά αποτελούνται από απλά σχέδια - πρωταγωνιστούν κυρίως οι κύβοι και τα lightsabers -αλλά αυτή η σχεδιαστική επιλογή είναι άκρως πετυχημένη και ταιριάζει με το δημιούργημα των developers.

beat saber 6
Το soundtrack αν και αποτελείται από μόλις 18 τραγούδια όπως προαναφέραμε είναι αρκετά εντυπωσιακό και φρενήρες με ήχους industrial και techno να δίνουν ρέστα. Αν και δεν υπάρχουν γνωστές επιτυχίες, εντούτοις περιλαμβάνονται αυθεντικές συνθέσεις με έντονο beat από τον Jaroslav Beck, τον συνθέτη του Beat Saber. Κάθε χτύπημα του lighsaber σε κύβο προσθέτει έναν ακόμη πιο έντονο ήχο που ξυπνά τα πιο άγρια ένστικτά σας και κάνει το κάθε κομμάτι ακόμη πιο έντονο απ’ ότι είναι.

Ο κόσμος είναι ένα στρείδι που θ’ ανοίξει με το lightsaber μου
To Beat Saber δεν είναι ένας απλός Rhythm τίτλος. Δεν κυκλοφόρησε για να γεμίσει τη VR library με μια απλή ή και αδιάφορη προσθήκη. Αντιθέτως, καταφέρνει να τραβήξει την προσοχή χωρίς πολλά πολλά και αυτό το επιτυγχάνει με το εθιστικό του gameplay και την πρόκληση που διαθέτει.

beat saber 9
Μόλις τοποθετήσετε το VR headset και πιάσετε στα χέρια σας τα δυο lightsabers θα νιώσετε σαν ένας νεαρός Jedi ή Sith που προπονείται για να αντιμετωπίσει μεταγενέστερα την αντίστοιχη νέμεσή του. Οι γύρω σας σίγουρα θα γελάνε με το θέαμα ενώ εσείς θα ιδρώνετε αλλά η ουσία είναι ότι το Beat Saber αξίζει. Αν θέλετε να διασκεδάσετε και να ακούσετε και πολύ ωραία ηλεκτρονική μουσική σε VR καταστάσεις, το Beat Saber είναι ότι πρέπει για εσάς.

Θετικά:
- Έντονη ηλεκτρονική μουσική που ταιριάζει απόλυτα με το concept
- Απλό και εθιστικό gameplay
- Αυξανόμενη δυσκολία που διευρύνεται σταδιακά
- Θα νιώσετε σαν άλλος εκπαιδευόμενος Jedi/Sith

Αρνητικά:
- Μόλις 18 τραγούδια
- Λίγα modes

Βαθμολογία
Γραφικά: 6
Ήχος: 8
Gameplay: 8
Αντοχή: 7
Γενικά: 7.2

Από τους καλύτερους VR τίτλους εκεί έξω.

Μάρκος Ασκανιάν

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

No News

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 JaGuAr (Level 29) 20/02/2019 14:46
Μουσική, Lightsaber στα χέρια και ένα PS4. Τι άλλο να χρειάζεται κάποιος; Απαιτώ Battle άμεσα φίλε Μάρκο :D Καταπληκτικό review!
#2 +1 Parou (Level 20) 20/02/2019 16:22
Δεν το εχω παιξει αλλα πιστευω οτι ειναι απο τα καλυτερα VR games!
#3 +1 Astro (Level 17) 20/02/2019 23:02
Φαίνεται πολύ καλο γιατι συνδυάζει μουσικά και Star wars.
#4 +1 Blood Prince (Level 27) 23/02/2019 21:47
Πολύ ωραίο παιχνίδι με ωραία τραγούδια απ'οτι άκουσα και στο βίντεο και αρκετά χαλαρωτικό αλλά απ'οτι διάβασα είναι μόνο 18.Αν είχα PSVR θα το αγόραζα χθές.Φοβερό !
Score 7.2
User Score ( 7 votes ) 8.64
User Reviews 0
Genre: Rhythm
Developer: Beat Games
Publisher: Hyperbolic Magnetism
Διάθεση: Beat Games
Players: 1
Requirements: 4 GB RAM, Επεξεργαστής Intel Core i5 Sandy Bridge, Κάρτα γραφικών Nvidia GTX 960, Χώρος στο σκληρό δίσκο 200 MB, Λειτουργικό σύστημα Windows 7/8.1/10 64-bit
Official Website: Κλικ εδώ
Demo:
Full Game:
Release Date: 20/11/2018
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL )
thumb thumb thumb
Χρήστες που το έχουν.(VIEW ALL )
thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα (VIEW ALL )
thumb
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS
Notification