Death’s Gambit

Hot
REVIEWED ON PC (Primary version tested)   PS4  

Γνωρίστε το παρελθόν σας πολεμώντας.

Γνωρίστε το παρελθόν σας πολεμώντας.

Γνωρίστε το παρελθόν σας πολεμώντας.

Το Death’s Gambit είναι ένα πολλά υποσχόμενο Soulslike παιχνίδι από την White Rabbit, το οποίο καταφέρνει να μιμηθεί όλα τα καλά της σειράς και να προσθέσει παράλληλα την υπογραφή των developers. Το 2D Action Platform έχει πολλά RPG στοιχεία που θα καταφέρουν να σας κρατήσουν αρκετές ώρες στο παιχνίδι. Αυτό που δίνει μία φιλική νότα στο μυστήριο του Siradon είναι οι πολλοί NPCs που θα καταφέρουν να σας εγκλιματίσουν στο περιβάλλον του παιχνιδιού το οποίο διαρκώς αλλάζει και είναι αδύνατο να βαρεθείτε.

deaths gambit 1

Ψάξτε στο μέλλον, για να ανακαλύψετε το παρόν
Δεν θα πάρετε πολλές πληροφορίες για τον χαρακτήρα σας, τον Sorum, από την αρχή του παιχνιδιού παρά μόνο εάν προχωρήσετε στην ιστορία. Ακόμα και στο τέλος θα υπάρχουν πτυχές της ιστορίας που δεν θα μπορείτε να καταλάβετε πλήρως. Σίγουρα όμως το σενάριο θα καταφέρει να σαν εκπλήξει και είναι ένας λόγος να συνεχίσετε στον κόσμο του παιχνιδιού. Στο ξεκίνημα της ιστορίας θα βρεθείτε απεγνωσμένοι αφού έχετε χάσει όλο το στράτευμα σας. Τότε είναι που ο Θάνατος θα σας προσφέρει ένα συμβόλαιο αθανασίας, ενώ σε αντάλλαγμα θα ζητήσει τις υπηρεσίες σας. Καλείστε λοιπόν να αντιμετωπίσετε αθάνατους πολεμιστές (bossfights), οι οποίοι κατάφεραν να στρέψουν την πλάτη τους στον θάνατο. Σιγά σιγά θα βρίσκετε κομμάτια της ιστορίας σας, ενώ αν πεθαίνετε πολλές φορές θα δείτε flashbacks από το παρελθόν. Κάθε φορά που πεθαίνετε το αφεντικό σας, ο Θάνατος, θα είναι εκεί για να σας φέρει στην ζωή, με αρκετά συνοπτικές διαδικασίες που αναγράφονται στο συμβόλαιο σας.

Η αθανασία είναι το κλειδί
Πριν βουτήξετε στην μάχη θα κληθείτε να επιλέξετε ένα class ανάμεσα στα Soldier, Assassin, Blood Knight, Wizard, Noble Sentimel και Acolyte of Death. Σύντροφος σας στο ταξίδι θα είναι και το άλογο σας με το οποίο θα διανύετε μεγάλες αποστάσεις σε λίγο χρόνο. Για να τερματίσετε το παιχνίδι χωρίς ιδιαίτερο κόπο, η Wizard και Blood Knight class είναι εκεί για να σας βοηθήσουν, ενώ ιδιαίτερα δύσκολη είναι η Assassin Class. Παράλληλα θα φορτώσετε το inventory σας με πολλά items τα οποία θα χρησιμοποιείτε κατά την διάρκεια της μάχης. Έχετε long range και short range attacks τα οποία κάνουν combo ανάλογα με το πόσες φορές θα κάνετε κλικ.

deaths gambit 2

Όπως αντιλαμβάνεστε δεν υπάρχουν πολλά combos ή light attacks, το μόνο ‘extreme’ που μπορείτε να κάνετε, είναι να κάνετε hit ενώ είστε στον αέρα. Σας δίνετε ωστόσο η δυνατότητα να κάνετε block με την ασπίδα σας, η οποία θα σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη σε όλη την διάρκεια του playthrough. Το combat system περιορίζετε λοιπόν σε weapon 1, weapon 2 και shield. Μην ανησυχείτε όμως γιατί θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε πολλά όπλα. Εκτός από την μπάρα της ζωής, έχετε και μπάρα stamina την οποία και πρέπει να κοιτάζετε όταν σκοπεύετε να κάνετε πολλαπλά dodges. Οι μάχες σας θα είναι πολλές και δεν θα σταματήσουν μέχρι το τέλος του παιχνιδιού, ενώ τα mechanics και τα animations των εχθρών είναι ποικίλα. Το σύστημα μάχης δεν είναι πλούσιο, με πολλαπλά χτυπήματα και καταντάει βαρετό μετά από κάποιες ώρες. Ακόμα αισθητή είναι η έλλειψη των puzzles στο gameplay, αφού θα το έκαναν πιο ενδιαφέρον. Εκτός από τους NPCs και τους εχθρούς συντροφιά στο ταξίδι σας θα σας κρατήσει και ο Θάνατος, ο οποίος έχει ένα μακάβριο χιούμορ που του ταιριάζει και εκτός του ότι μας αρέσει, σπάει την μονοτονία του παιχνιδιού. Γενικότερα οι καλογραμμένοι διάλογοι σας με τους NPCs και τον Θάνατο κάνουν το gameplay του  Death's Gambit πιο ανάλαφρο.

Ποιος είστε πραγματικά; Γνωρίστε τον εαυτό σας πολεμώντας...

Βέβαια έχετε την δυνατότητα να σκοτώσετε τους NPCs, χωρίς ιδιαίτερο κέρδος όμως αφού αν τους μιλήσετε θα σας συμβουλέψουν και ίσως σας μάθουν νέα abilities. Ψάχνοντας την εξιλέωση σας μπορείτε να αναρωτηθείτε γιατί υπάρχει το Death Contract στο inventory σας. Οποιαδήποτε στιγμή του παιχνιδιού μπορείτε να ακυρώσετε το συμβόλαιο σας με τον Θάνατο και να αρνηθείτε την αθανασία, ενώ παράλληλα το παιχνίδι μετατρέπετε σε Roguelike (μην το κάνετε) αφού εφόσον χάσετε μεταφέρεστε στην αρχή και χάνετε το save σας. Ο κλώνος του Dark Souls σε 2D δεν θα μπορούσε να μην έχει περιοχές στις οποίες μπορείτε να κάνετε rest και να πάρετε πίσω hp. Οι συγκεκριμένες περιοχές είναι τα αγάλματα του Θανάτου, ο οποίος φροντίζει να συνεχίσετε ακάθεκτοι. Επιπρόσθετα δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα orbs και souls stones τα οποία μπορείτε να αποκτήσετε πουλώντας τα duplicate items σας. Με αυτά δυναμώνετε τον χαρακτήρα σας και αποκτάτε νέες ικανότητες, το οποίο θα σας αρέσει και που θα σας βοηθήσουν απέναντι στους εχθρούς που θα ακολουθήσουν.

Κρατήστε τα μάτια σας ορθάνοιχτα
Το Death’s Gambit δεν πρόκειται για ένα τυχαίο 2D παιχνίδι. Η δουλειά που έχει πέσει στον συγκεκριμένο τίτλο ειδικά στο κομμάτι των γραφικών και των artistic στοιχείων είναι φοβερή. Ανά μία ώρα gameplay το περιβάλλον αλλάζει και ο χάρτης το ίδιο. Οι χρωματική παλέτα του παιχνιδιού είναι έντονη και τα χρώματα ζωντανά, ενώ από μόνα τους προσδίδουν χαρακτήρα στο παιχνίδι. Η δουλειά στο background περιβάλλον καταφέρνει να δώσει στο Soulslike παιχνίδι της White Rabbit το κύρος που του αρμόζει. Παρόλα αυτά θα αισθανθείτε ένα βάρος στον χαρακτήρα κατά την διάρκεια των animations, το οποίο μεταφράζεται σε αργό gameplay αφού χάνεται η ροή στις κινήσεις. Τα FPS είναι σταθερά, ωστόσο πολλές φορές θα νιώσετε ότι η δουλειά στα animations του παιχνιδιού δεν είναι άριστη ή τουλάχιστον θα μπορούσε να ήταν πολύ καλύτερη.

deaths gambit 3

Μακάρι να τους ακούγαμε και στον ύπνο μας
Αν δίναμε άριστα σε ένα κομμάτι του Death’s Gambit αυτό θα ήταν ο ήχος. Ταλαντούχοι voice actors που προσφέρουν συναίσθημα με κάθε τους λέξη, ενώ παράλληλα δίνουν έναν μοναδικό χαρακτήρα στο παιχνίδι. Από τα πιο μικρά αστεία, μέχρι και τα πιο σοβαρά σημεία της ιστορίας, οι voice actors κλέβουν την παράσταση καθώς δεν θα θέλετε να χάσετε ούτε λέξη από αυτά που ανέφεραν. Είναι γεγονός ότι οι developers έχουν επενδύσει πολύ χρόνο πάνω στο κομμάτι του ήχου και αυτό τους ανταμείβει. Το soundtrack του παιχνιδιού είναι καλό, αλλά όχι αρκετό για να εντυπωσιάσει. Σίγουρα όμως ταιριάζει και στο παιχνίδι, καθώς δεν μιλάμε για ένα fast-paced Shooter που έχει ανάγκη την δυνατή μουσική. Το soundtrack λοιπόν τείνει προς το συγκινητικό τόνο παρά προς το εμψυχωτικό. Τα ηχητικά εφέ είναι ικανοποιητικά για ένα παιχνίδι του βεληνεκούς του.

deaths gambit 5

Μία ανάμεικτη εμπειρία
Δεδομένου ότι εκεί έξω υπάρχουν πολλοί Dark Souls κλώνοι, το Death’s Gambit θα κατατασσόταν στην κορυφαία πεντάδα αυτών. Προσφέρει μία ιστορία μυστηρίου που αποκαλύπτετε στο τέλος του παιχνιδιού ενώ καταφέρνει να συγκλονίσει με το voice acting και τα ιδιαίτερα γραφικά του. Μπορεί το παιχνίδι να είναι αργό για κάποιους από εσάς αλλά δεν παύει να έχει μία ξεχωριστή ταυτότητα. Το περιεχόμενο του δικαιολογεί την τιμή του και οι ώρες που θα αφιερώσετε σε αυτό αν το τερματίσετε δύο φορές, με δύο διαφορετικά class είναι αρκετές. Ένα Platform σχεδιασμένο για εσάς που ψάχνετε μία πρόκληση.

Θετικά:
- Ιδιαίτερα χρωματική παλέτα
- Καταπληκτικό voice acting
- Πολλές classes για να διαλέξετε
- Ικανοποιητική διάρκεια
- Αποκομίζει τα θετικά των Soulslike παιχνιδιών
- Πολλά και πυκνά checkpoints 

Αρνητικά:
- Μονότονο σύστημα μάχης
- Αυξημένη δυσκολία
- Απλές αποστολές
- Έλλειψη δύσκολων puzzles

Βαθμολογία
Γραφικά: 6
Ήχος: 8
Gameplay: 7
Σενάριο: 7
Αντοχή: 6
Γενικά: 7

Ένα παιχνίδι που αξίζει να παίξετε αν είστε λάτρης των single player και των Soulslike.

Βασίλης Καψάλης

NEWS   VIEW ALL

No News

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 Astro (Level 19) 30/01/2019 23:39
Δεν είναι κακό αλλά ούτε τέλειο απλά τίμιο.
#2 Astro (Level 19) 30/01/2019 23:39
Δεν είναι κακό αλλά ούτε τέλειο απλά τίμιο.
#3 akiszax (Level 21) 31/01/2019 18:00
Χμμ, θα αξιζει μια δοκιμή.
Score 7
7.56 User Score
(8 votes )
User Reviews 0
Genre: Platform, RPG
Developer: White Rabbit
Publisher: Adult Swim Games
Διάθεση: White Rabbit
Players: 1
Requirements: Λειτουργικό Σύστημα: Windows 7 32bit Επεξεργαστής: Intel Core 2 Duo E7500 2.93 GHz / AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 5600+ 2.9GHz 2 GB RAM Κάρτα Γραφικών: NVIDIA GeForce 9600 GT/ AMD Radeon HD 6450 DirectX: Version 11 Χώρος σε Σκληρό Δίσκο: 1 GB
Official Website: Κλικ εδώ
Full Game: Download
Release Date: 18/8/18
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL)
thumb thumb
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

2.
Diablo IV   (8.5)
3.
Final Fantasy XVI   (8.5)
6.
7.
Hogwarts Legacy   (0.5)
8.
eFootball 2023   (5.0)
9.
Notification