Reviews Sonic The Hedgehog
Comments (4)

Sonic The Hedgehog Hot

Όταν ο μπλε σκαντζόχοιρος έγινε μασκότ της Sega και "τάραξε τα νερά" της gaming βιομηχανίας.

https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/85/8c/4e/sonic-the-hedgehog-box-86-1546647306.jpg
  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

Όταν ο μπλε σκαντζόχοιρος έγινε μασκότ της Sega και "τάραξε τα νερά" της gaming βιομηχανίας.

H Nintendo έχει τρομερή επιτυχία χάρη στις περιπέτειες του υδραυλικού της και ήταν αναμενόμενο η Sega να απαντήσει, έστω και με λίγη καθυστέρηση, με την παρουσίαση ενός μπλε σκαντζόχοιρου που φοράει αθλητικά παπούτσια και πιάνει τρελές ταχύτητες. Ο Sonic υπόσχεται να σας χαρίσει αξέχαστες στιγμές και να αποτελέσει αντικείμενο λατρείας για τους fans της Sega και όχι μόνο.

Η ανάπτυξή του ξεκίνησε το 1990 όταν η ίδια η Sega αποφάσισε να αποκτήσει την δική της μασκότ. Έτσι ανέθεσε στην in-house ομάδα ανάπτυξης της αυτό το δύσκολο έργο. Η ομάδα κατέληξε στον μπλε σκαντζόχοιρο -αφού παραδέχτηκε και τις επιρροές της από τον Super Mario- και έτσι δημιουργώντας τον Sonic απέκτησαν και την ονομασία Sonic Team.

Προβλήματα στο νησί του παραδείσου
Ο Dr. Robotnik, ένας διαβολικός επιστήμονας με εχθρικές προθέσεις, έχει παγιδέψει όλα τα ζωάκια του South Island μέσα σε ρομποτάκια τα οποία έχουν άγριες διαθέσεις και επιτίθενται στα πάντα. Σαν να μην έφτανε αυτό, κρατάει και άλλα ζωάκια φυλακισμένα σε μεταλλικές κάψουλες. Ο λόγος που το κάνει αυτό είναι για να μην έχει κανένα πρόβλημα την ώρα που θα καταφέρει να συλλέξει και να τιθασεύσει τη δύναμη των έξι Chaos Emeralds. Ως Sonic, σκοπός σας είναι να σταματήσετε τα διαβολικά σχέδια του δόκτορα ελευθερώνοντας όλα τα χαριτωμένα πλάσματα του νησιού και να πιάσετε στα χέρια σας αυτά τα πολυπόθητα σμαράγδια.

Τρέξε σαν σίφουνας!
Όπως αναφέραμε και παραπάνω, σκοπός σας είναι να σώσετε όλα τα ζωάκια και να αποκτήσετε όλα τα Chaos Emeralds. To πρώτο είναι προαιρετικό αλλά αν θέλετε να δείτε το κανονικό τέλος του Sonic the Hedgehog πρέπει να αποκτήσετε όλα τα σμαράγδια. Αν δεν τα καταφέρετε, ολοκληρώνετε το παιχνίδι αλλά ο Dr. Robotnik θα σας χλευάζει κάνοντας ζογκλερικά κόλπα με τα σμαράγδια που δεν αποκτήσατε.

Αυτό που θα σας κερδίσει πάντως αμέσως είναι η ταχύτητα και οι γρήγοροι ρυθμοί που διαθέτει το Sonic the Hedgehog καθώς σίγουρα δεν έχετε ξαναδεί κάτι τέτοιο. Η ιλιγγιώδης ταχύτητα με την οποία τρέχει ο συμπαθητικός μπλε σκαντζόχοιρος εντυπωσιάζει από τα πρώτα μόλις λεπτά ενασχόλησης. Όταν βέβαια δεν τρέχει, ο Sonic σας επιτρέπει να κάνετε μαζί του άλματα πάνω από επικίνδυνα χάσματα και ζόρικες πλατφόρμες, όπως έχουμε δει και σε άλλα Platform.

Για να αποκτήσετε όλα τα Chaos Emeralds πρέπει να αποκαλύψετε τα special επίπεδα. Κάθε level χωρίζεται σε τρεις zones με την τελευταία να διαθέτει και boss fight. Έτσι, στα δυο πρώτα zones μπορείτε να τα εμφανίσετε με το να συλλέξετε 50 ή και παραπάνω δαχτυλίδια που βρίσκονται σκορπισμένα στο κόσμο του Sonic. Εφόσον τα καταφέρετε, στο τέλος της κάθε zone θα δείτε ένα τεράστιο δαχτυλίδι να αιωρείται. Πηδώντας μέσα του θα μεταφερθείτε στο special επίπεδο όπου πρέπει να καταφέρετε να σπάσετε διάφορα πλακάκια, κρυστάλλους και ζαχαρωτά για να φτάσετε στο Chaos Emerald.

Αυτά τα επίπεδα είναι κουραστικά και χαλάνε κάπως την όλη εμπειρία καθώς σας μπερδεύουν και ταυτόχρονα σας ζαλίζουν. Όλη η πίστα περιστρέφεται και ο ίδιος ο Sonic περιστρέφεται κι αυτός συνεχώς για να σπάσει τα διάφορα εμπόδια με αποτέλεσμα η ροή του τίτλου να διακόπτεται κάπως απότομα. Η αλήθεια όμως είναι πως έχει αρκετή αγωνία αυτό το κομμάτι καθώς αν ρίξετε τον Sonic σε συγκεκριμένα σημεία θα χάσετε την ευκαιρία να αποκτήσετε το πολυπόθητο σμαράγδι. Στην επόμενη ζώνη, εφόσον τηρήσετε τη συλλογή των 50 rings, μπορείτε να επαναλάβετε το συγκεκριμένο level.

Στην πορεία σας θα έρθετε αντιμέτωποι με αρκετά εχθρικά robot όπως μεταλλικά πιράνχα, μέλισσες που ρίχνουν μπάλες ενέργειας, καβούρια που εκτοξεύουν πύρινες μπάλες κ.ά. Κάθε φορά που εξοντώνετε κάποιον εχθρό πηδώντας πάνω του με άλμα ελευθερώνετε και ένα ζωάκι. Αποκτώντας ταχύτητα, μπορείτε πατώντας κάτω στο σταυρό κατεύθυνσης να κάνετε τον Sonic να στροβιλιστεί και να μετατραπεί σε μια μπλε μπάλα. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε -πέρα από τα να εξοντώσετε εχθρούς- να περάσετε μέσα από τοίχους και να ανακαλύψετε διάφορα μυστικά που υπάρχουν σε όλα τα επίπεδα που διαθέτει ο τίτλος.

Το level design είναι αρκετά προσεγμένο και σαν δίνει τη δυνατότητα να πιάνετε εύκολα υψηλές ταχύτητες. Στη πορεία σας θα βρείτε και κάποια ελατήρια τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και να κάνετε ψηλότερα άλματα ή να αποκτήσετε εύκολα και γρήγορα ταχύτητα. Κάποιες φορές όμως είναι σε τέτοια σημεία που μπορούν να σας βλάψουν παρά να σας βοηθήσουν στέλνοντάς τον Sonic σε διάφορα επικίνδυνα σημεία όπως γκρεμούς ή καυτή λάβα.

Ξεκινάτε τη περιπέτειά σας με τρεις ζωές αλλά κάθε φορά που αποκτάτε 100 rings ακούγεται ένας πανηγυρικός ρυθμός που σας υποδηλώνει ότι αποκτήσατε extra ζωή. Extra ζωές μπορείτε να αποκτήσετε αν σπάσετε και κάποια μεταλλικά κουτιά που θυμίζουν τηλεοράσεις τα οποία ανάλογα την εικόνα που δείχνουν σας χαρίζουν extra δαχτυλίδια, μια ασπίδα, extra ζωή, ταχύτητα ή αστεράκια.

Η ασπίδα καλύπτει τον Sonic και τον προστατεύει σε περίπτωση που χτυπηθεί από κάποιον εχθρό ή από κάποιο θανάσιμο εμπόδιο όπως καρφιά ή λάβα. Η ταχύτητα -η οποία απεικονίζεται με αθλητικό παπούτσι- σας δίνει προσωρινά extra ταχύτητα χωρίς να χρειαστεί να πάρετε φόρα, αλλά θέλει προσοχή καθώς αν δεν ξέρετε τι κάνετε πιο πολύ θα σας βλάψει παρά θα σας ευνοήσει. Τέλος, τα αστέρια σας κάνουν προσωρινά άτρωτους και οι διάφοροι εχθροί και τα επικίνδυνα εμπόδια δεν μπορούν να σας βλάψουν. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι μπορείτε να επιζήσετε στους γκρεμούς και στο κενό.

Με τη φράση «Το γοργόν και χάριν έχει» μπορείτε να καταλάβετε με τι έχετε να κάνετε.

Ο Sonic είναι αρκετά ευαίσθητος στα χτυπήματα και πρέπει να είστε αρκετά προσεκτικοί. Αν δεχτείτε ένα και μόνο χτύπημα να είστε σίγουροι πως θα χάσετε. Ευτυχώς, η συλλογή rings αποτελεί το μαξιλαράκι βοήθειας καθώς αν έχετε ήδη κάποια στη κατοχή σας και χτυπήσετε, πέφτουν τα δαχτυλίδια από τον Sonic. Έχετε όμως τη δυνατότητα να πάρετε κάποια πίσω πριν εξαφανιστούν δια παντός έτσι ώστε να μπορείτε να προστατευτείτε από κάποιο επόμενο ή αναπόφευκτο χτύπημα. Ο χειρισμός είναι σχεδόν άψογος και εύχρηστος με τα τρία πλήκτρα να εκτελούν τη μια και μοναδική κίνηση, το άλμα. Και ενώ αρχικά θα σας φανεί κάπως δύσχρηστος ο τρόπος με τον οποίο κινείται ο Sonic μέχρι να αποκτήσει ταχύτητα, θα τον συνηθίσετε μετά από λίγη ώρα ενασχόλησης.

Το gameplay του Sonic the Hedgehog στηρίζεται στην αξέχαστη αίσθηση της ταχύτητας που απολαμβάνετε κάθε φορά που χειριζόσαστε τον μπλε σκαντζόχοιρο. Παράλληλα με την επίδειξη της γρηγοράδας του μας επισημαίνει ότι αποτελεί έναν κορυφαίο Platform τίτλο που διαθέτει τα απαραίτητα συστατικά του genre. Κινούμενες πλατφόρμες, θανάσιμα καρφιά, αντίπαλοι που σας πυροβολούν, κενά που αποτελούν βέβαιο θάνατο και άπειροι ακόμα κίνδυνοι καραδοκούν. Θα υπολογίζετε με μαθηματική ακρίβεια τα άλματά σας για να προσγειώνεστε στο ασφαλέστερο σημείο και θα μελετάτε εκτενώς τις περιοχές αναζητώντας εναλλακτικές διαδρομές γεμάτες δαχτυλίδια και μυστικά.

Σε κάθε boss fight αντιμετωπίζετε τον Dr.Robotnik ο οποίος σας απειλεί με το αεροσκάφος του. Σε κάθε τρίτο zone του επίπεδου είναι εξοπλισμένος με κάποιο νέο αξεσουάρ/όπλο για να σας εξοντώσει αλλά με οκτώ επιτυχημένα άλματα πάνω στο αεροσκάφος του τον στέλνετε αδιάβαστο και τρέχει απεγνωσμένα για να ξεφύγει.

Πάντως, πέρα από τα special stages, θα δυσκολευτείτε αρκετά στα επίπεδα που διασχίζετε μέσα στο νερό καθώς πέρα από την αγωνία για το αν θα επιζήσει ο Sonic μέχρι να βρει κάποια φούσκα για να αναπνεύσει, είναι εύκολο να χαθείτε και να χάσετε καθώς υπάρχει και ένα χρονικό περιθώριο των δέκα λεπτών. Ευτυχώς, υπάρχουν κάποια checkpoints έτσι ώστε αν συμβεί αυτό να συνεχίσετε από εκεί, αλλά αυτό το level είναι μακράν το πιο απογοητευτικό του Sonic the Hedgehog. Ίσως και να πρέπει να είναι έτσι καθώς και του ιταλού υδραυλικού ήταν άκρως εκνευριστικά τα συγκεκριμένα επίπεδα. Μήπως η Sonic Team αποφάσισε να το αντιγράψει και το έκανε ακόμη πιο εκνευριστικό; Μάλλον δεν θα το μάθουμε ποτέ. Όσον αφορά τη διάρκεια, πάνω κάτω θα χρειαστείτε γύρω στις δυο ώρες αλλά αν θέλετε το κανονικό ending υπολογίστε ένα μισάωρο ακόμη.

Έκρηξη χρωμάτων και χαριτωμενιάς
Τα γραφικά του Sonic the Hedgehog είναι άκρως εντυπωσιακά. Τα εμπόδια, οι τσουλήθρες, τα ελατήρια, όλα είναι τέλεια διατεταγμένα στον χώρο. Τα backgrounds διαθέτουν όμορφο animation και τα επίπεδα ποικίλουν καθώς από τη μια θα βρίσκεστε στο όμορφο νησί με το απέραντο γαλάζιο και αργότερα θα βρίσκεστε μέχρι και σε εργοστασιακές εγκαταστάσεις. Το animation του Sonic κερδίζει σίγουρα τις εντυπώσεις με τον Dr.Robotnik και τα εχθρικά ρομποτάκια να ακολουθούν. Βέβαια, όταν υπάρχουν αρκετοί εχθροί στην οθόνη, υπάρχει πτώση στα frames αλλά αυτό δε χαλάει τη γενική εικόνα του τίτλου.

Το soundtrack του Sonic the Hedgehog αποτελείται από διάφορα themes και είναι από αυτά τα οποία «μένουν» ακόμη και μετά την ενασχόλησή σας. Το theme του Green Hill Zone είναι άκρως εθιστικό και χαριτωμένο σε αντίθεση με αυτό του Labyrinth Zone το οποίο θα το συνδέσετε με τη δυσκολία του και θα το μισήσετε. Τα ηχητικά εφέ είναι ικανοποιητικά και ποικίλλουν, αλλά αυτό που θα σας μείνει είναι σίγουρα ο ήχος των rings όταν τα συλλέγετε.

Όταν γεννήθηκε το μεγάλο αστέρι της Sega
H Ιαπωνική εταιρεία μπήκε δυνατά στη μάχη των μασκότ και ο Sonic σίγουρα τράβηξε τα βλέμματα ακόμη και των hardcore fans του Mario. Η περιπέτεια που μας προσέφερε η Sonic Team διέθετε άρτια δομημένα levels που έδωσαν αρκετές ευκαιρίες στον ήρωά μας για να ξεδιπλώσει το ταλέντο του, την ταχύτητά του. Οι μονομαχίες με τον Dr.Robotnik διαθέτουν αρκετή φαντασία και σε συνδυασμό με τις μυστικές περιοχές που θα βρίσκετε, θα γυρνάτε ξανά και ξανά στο κόσμο του μπλε σκαντζόχοιρου. Οφείλετε στον εαυτό σας όχι απλώς να το δοκιμάσετε αλλά να το αποκτήσετε το συντομότερο δυνατόν.

Θετικά:
- Η ταχύτητα που διαθέτει ο Sonic
- Καλοσχεδιασμένα γραφικά και όμορφο soundtrack
- Άριστο level design
- Ευφάνταστα boss fights

Αρνητικά:
- Μικρή διάρκεια
- Μικρή πτώση στα frames όταν υπάρχει πολυκοσμία
- H Labyrinth Zone και τα Special stages εκνευρίζουν ακόμη και τους πιο υπομονετικούς

 

Βαθμολογία
Γραφικά: 9
Ήχος: 9
Gameplay: 9
Αντοχή: 9
Γενικά: 9

Ο αγαπητός μπλε σκατζόχοιρος σαρώνει την αγάπη των gamers...σαν σίφουνας και δηλώνει παρόν στη συνείδησή μας.

Μάρκος Ασκανιάν

 

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

No News

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 Astro (Level 18) 29/12/2018 16:00
Μεγάλη αγάπη ο Sonic, μου ξύπνησαν μνήμες.
#2 +1 Motta (Level 11) 29/12/2018 19:06
Ένα δάκρυ κύλησε! Sonic λατρεία,ακόμη θυμάμαι να παλεύω να περάσω πίστες...
#3 +1 Parou (Level 20) 05/01/2019 12:06
Αγάπη μόνο στον Sonic the Hedgehog έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές!
#4 +1 akiszax (Level 21) 05/01/2019 12:57
Από τα Game που άφησαν εποχή!
Score 9
User Score ( 6 votes ) 8.42
User Reviews 0
Genre: Platform
Developer: Sonic Team
Publisher: Sega
Διάθεση: Sega
Players: 1
Requirements:
Official Website: Κλικ εδώ
Demo:
Full Game:
Release Date:
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL )
thumb thumb
Χρήστες που το έχουν.(VIEW ALL )
thumb thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS
Notification